Welcome in Greece
ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ KΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Welcome in Greece
 Welcome in Hellas 
 
ΑρχικήInitial Περιοδικό Νέα Αρθρα                            Welcome in GreeceWelcome in GreeceWelcome in GreeceWelcome in GreeceWelcome in GreeceWelcome in GreeceWelcome in Greece

O ΜΟΝΟΒΟΛΟΣ 2006 !

Γρήγορα νέα, ειδήσεις , αξιοπερίεργα , ανέκδοτα, αστεία που αφορούν εμάς τους κυνηγούς και όχι μόνο !!

  Μονόβολος 2005    Μονόβολος 2004    Μονόβολος 2003       30-12-2006    : A.K.I. ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ 3 & 4 Φεβρουαρίου 2007 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
  Στο γνώριμο πλέον μέρος του Σχιστού όλοι οι Όμιλοι Ηπειρωτικών Δεικτών Ελλάδος θα αγωνιστούν από κοινού σε έναν αγώνα γιορτή με θήραμα πέρδικα ΤΣΟΥΚΑΡ. Όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων επαγγελματίες και μη θα δείξουν και θα συγκρίνουν τους σκύλους τους. Απαραίτητη είναι η ηλεκτρονική ταυτότητα (microchip), το πετιγκρί και βιβλιάριο εργασίας για τον κάθε σκύλο. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και για τους θεατές ο αγώνας που εκτός από την δική τους εκτίμηση για τους σκύλους θα συμβάλουν και στο ψήσιμο και φάγωμα του οβελία και λοιπών αγαθών που προβλέπεται για την 2η μέρα την Κυριακή μετά την απονομή των νικητών. Συμμετοχές θα γίνουν δεκτές μέχρι 1-2- 2007. Η κλήρωση θα γίνει στην ταβέρνα «ΑΓΓΕΛΟΣ» Καραϊσκάκη 1 στο Χαϊδάρι, την Τετάρτη 1-2-2007 και ώρα 21,00 μμ. Μπορεί να παρευρεθεί όποιός επιθυμεί. Πληροφορίες στους υπεύθυνους των Ομιλών
  ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ : Καλατζής Γεώργιος 210 2318965 - 6944452891
  ΚΟΥΤΣΧΑΑΡ : Σινάνης Παναγιώτης 2310 773430
  ΝΤΡΑΤΧΑΑΡ : Σκούρα Μάτα 210 8140575 - 6976961507, Τερζής Παντελής 6937305185

    28-12-2006    : ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
  Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου έπειτα από την ομόφωνη απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης και την επιστημονικά τεκμηριωμένη εισήγησή της προς τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δ/νση Δασών Νομού Αχαΐας, Δ/νση Δασών Νομού Ηλείας, Δ/νση Δασών Περιφέρειας Πελοποννήσου) εξασφάλισε για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο, την απόφαση της λήξης του κυνηγίου του αγριόχοιρου στην Πελοπόννησο την 10η – Ιανουαρίου – 2007 δηλαδή την ίδια ημερομηνία που λήγει και το κυνήγι του λαγού. Παρά την γενικότερη αντίθεσή μας σε οποιεσδήποτε μορφής απαγορεύσεις κυνηγίου, γίνεται αντιληπτό ότι στόχος της συγκεκριμένης απόφασης είναι η αειφορική κυνηγετική διαχείρισή του συγκεκριμένου θηράματος και η διηνεκή παρουσία του στους βιότοπους της Πελοποννήσου. Η διατήρηση και η εξασφάλιση της αειφορικής κάρπωσης του αγριόχοιρου μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από έναν ορθολογικό χωρικό και χρονικό σχεδιασμό της θήρευσής του, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη την οικολογία του και τις παραμέτρους του περιβάλλοντος και των βιοτόπων του. Η δεκαήμερη μείωση του χρόνου θήρας του αγριόχοιρου που εξασφαλίσθηκε στην Πελοπόννησο με την συγκεκριμένη απόφαση, συνεπάγεται την μείωση της θήρας του είδους μόλις για τρεις κυνηγετικές εξόδους. Τα οφέλη όμως που θα προκύψουν από την απόφαση αυτή τόσο για φέτος όσο και για την επόμενη κυνηγετική περίοδο, είναι πολλαπλά. Έχει πιστοποιηθεί ότι τα εναπομείναντα άτομα της επόμενης αναπαραγωγικής περιόδου επηρεάζουν τον πληθυσμό της επόμενης χρονιάς ενώ η επί τοις εκατό (%) κυνηγετική κάρπωση μειώνεται όταν μειώνεται ο πληθυσμός. Με την παραδοχή ότι η αναλογία φύλου κατά τις αναπαραγωγές και η αναλογία ανήλικα/ενήλικα είναι 1:1, προκύπτει ότι από την εξοικονόμηση θηρευτικού «αποθέματος» 350-400 ατόμων, η αναμενόμενη αναπαραγωγή -μόνο από τους γεννήτορες που δεν θα θηρευτούν- την επόμενη περίοδο, υπολογίζεται από 700-800 άτομα. Με δεδομένη την γεωμορφολογία της Πελοποννήσου, η οποία είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη Ελλάδα, με αποτέλεσμα η εισαγωγή νέου αίματος ατόμων αγριόχοιρου από βιοτόπους άλλων γεωγραφικών περιοχών να είναι αδύνατη, η διαχείριση του γηγενή πλέον πληθυσμού του είδους στην Πελοπόννησο μέσα από τον χρονικό περιορισμό της θήρας του, την τήρηση των αυστηρών κανόνων κυνηγίου που προβλέπονται από την νομοθεσία αλλά και την αποφυγή της θήρας των ενήλικων θηλυκών ατόμων στα πλαίσια της τήρησης των άγραφων νόμων είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Και αυτό γιατί όχι μόνο θα αποτραπεί ο κίνδυνος μείωσης του πληθυσμού του είδους στην Πελοπόννησο αλλά γιατί παράλληλα θα εξασφαλισθεί η μακροπρόθεσμη διατήρησή του και αύξησή του στους ελεύθερους κυνηγότοπους της περιφέρεια μας. - Ο Πρόεδρος – - Ο Γ. Γραμματέας – Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος Νικόλαος

    21-12-2006    : ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
  Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει για την συνεχή αναβάθμιση της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής τόσο ποσοτικά ( με θηροφύλακες και μέσα ) όσο και ποιοτικά , διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους φύλακες θήρας της δύναμής της την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην Νομαρχία Λάρισας. Μέσα από την συνεχή εκπαίδευση οι φύλακες θήρας αποκτούν άρτια επαγγελματική κατάρτιση που τους επιτρέπει να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην πρόληψη και καταστολή των εγκλημάτων κατά της φύσης και του θηραματικού μας πλούτου ειδικότερα και όχι μόνο !! Μέσα από αυτά τα σεμινάρια οι φύλακες θήρας μαθαίνουν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε συνάνθρωπους μας στην ύπαιθρό αναδεικνύοντας έτσι την κοινωνική προσφορά αυτού του σώματος και της κυνηγετικής οικογένειας γενικότερα. Πιο συγκεκριμένα οι φύλακες θήρας της Ομοσπονδίας μας διδάχθηκαν :
  '' Ασφαλείς μέθοδοι προσέγγισης ελεγχόμενων ατόμων ''
  Εισηγητής : κ. Νάνης Παναγιώτης Αστυνομικός Υποδιευθυντής '' Παροχή πρώτων βοηθειών στην ύπαιθρο''
  Εισηγητής : Ξενοφών Λέτσας από Ελληνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ( Ε.Κ.Α.Β. ). '' Αναγνώριση ειδών της άγριας πανίδας''
  Εισηγητής : Γεώργιος Χριστοδούλου Επιστημονικός συνεργάτης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας. '' Ερμηνεία των περί θήρας διατάξεων ''
  Εισηγητής : Εμμανουήλ Πετρωτός Νομικός Σύμβουλος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας. '' Διαδικαστικές υποχρεώσεις των Ομοσπονδιακών Φυλάκων θήρας ''
  Εισηγητής : Σβάρνα Σεβαστή & Πλιάγκα Ελένη από Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας
  Στο σεμινάριο παρέστησαν εκτός από τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας και Αντινομάρχης Λάρισας κος Δραμαλιώτης Αντώνιος εκπροσωπώντας τον Νομάρχη , ο Επιθεωρητής Δασών Περιφέρειας Θεσσαλίας κος Καραγιάννης και ο Δ/ντης Δασών Νομού Λάρισας κος Παράσχος. Κλείνοντας τις εργασίες του σεμιναρίου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Μπαλατσός Ευάγγελος αφού ευχαρίστησε όλους τους εισηγητές για τις άρτιες παρουσιάσεις τους, ευχήθηκε στους φύλακες θήρας καλή επιτυχία στο έργο τους και χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους τους παρευρισκομένους.

    20-12-2006    : Δ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
  Οργανωμένη επιχείρηση κατά των πουλιοπιαστών της Σαντορίνης πραγματοποίησε πρόσφατα κλιμάκιο θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος, ύστερα από σχετική συνεννόηση με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία. Στόχος του κλιμακίου ήταν να κατασταλεί το φαινόμενο της μαζικής σύλληψης και εξολόθρευσης ωδικών πτηνών, που τείνει να προσλάβει διαστάσεις «εθιμικού δικαίου» στο νησί.
  Τα πουλιά προσελκύονται και αιχμαλωτίζονται κατά χιλιάδες σε τεράστια δίχτυα – παγίδες που εγκαθιστούν κοντά σε τεχνητές παροχές νερού οι πουλοπιάστες, ενώ στη συνέχεια άλλα διοχετεύονται στο παράνομο εμπόριο, ενώ εκείνα που δεν έχουν εμπορική αξία θανατώνονται. Η παράνομη αυτή τακτική είναι τόσο ευρέως διαδεδομένη στη Σαντορίνη, που σε πολλές περιπτώσεις γίνεται με την ηθελημένη ή αναγκαστική ανοχή των τοπικών αρχών, οι οποίες αδυνατούν να ελέγξουν το φαινόμενο.
  Με αυτό ακριβώς το κλίμα μιας γενικευμένης παραβατικότητας ήρθαν αντιμέτωποι στη διάρκεια της αποστολής τους και οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος, οι οποίοι προχώρησαν σε μηνύσεις και καταστροφές των παγίδων που ήταν διασπαρμένες παντού στο νησί. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα το κλιμάκιο των θηροφυλάκων αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει ύβρεις και απειλές περί σωματικής βίας εναντίον τους, από ένα υπέρτερο πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων που αντιλαμβάνονται την παράνομη παγίδευση πουλιών…ως ένα τοπικό έθιμο που πρέπει να περιφρουρηθεί!!
  Όμως, η Σαντορίνη, τόπος αγαπημένος και φιλόξενος για χιλιάδες ανθρώπους από κάθε γωνιά αυτού του κόσμου, δεν μπορεί και δεν πρέπει να εμφανίζεται αφιλόξενη για τα ταξιδιάρικα πουλιά. Το παράνομο εμπόριο και η ληστρική συμπεριφορά ορισμένων απέναντι στα ωδικά πουλιά και στη φύση του μοναδικού αυτού νησιού, δεν απειλεί μόνο την ομορφιά και την πολυμορφία της άγριας πανίδας. ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΦΗΜΗ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ.
  Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος και τα εντεταλμένα της όργανα, θα κάνουν ό,τι πρέπει και ό,τι τους αναλογεί, για να προστατεύσουν τη φήμη του νησιού, αλλά και την ξεχωριστή θέση που κατέχει η Σαντορίνη στα μάτια και στην καρδιά των ανθρώπων όλων του κόσμου.

    28-12-2006    : Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
  Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και να συγχαρεί δημόσια τόσο τους διαπρεπείς συνεργάτες της από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, όσο και το μόνιμο επιστημονικό προσωπικό της, για την εξαιρετική παρουσία τους και την επιτυχημένη εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας στο ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον του «3ου Συνεδρίου για την Οικολογία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας», που από κοινού οργάνωσαν η Ελληνική Οικολογική Εταιρία και η Ελληνική Ζωολογική Εταιρία στα Ιωάννινα (16-19 Νοεμβρίου). Ο ίδιος φυσικά δημόσιος έπαινος αξίζει σε όλους τους επιστήμονες των ελληνικών κυνηγετικών οργανώσεων (ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ, κ.α) που παρέστησαν και συμμετείχαν με εργασίες και παρεμβάσεις τους στο συνέδριο, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελούν σήμερα τους σημαντικότερους εταίρους μας στον αγώνα για την υπεράσπιση της κυνηγετικής δραστηριότητας και την ορθολογική διαχείριση της φύσης και της άγριας ζωής.
  Είναι η πρώτη φορά που η επιστημονική και διαχειριστική υπόσταση των κυνηγετικών οργανώσεων, είχε την ευκαιρία να εκφρασθεί, να επιβεβαιωθεί και σε κάποιες περιπτώσεις να ΄΄αναμετρηθεί΄΄, με φόντο το περιβάλλον ενός φόρουμ στο οποίο συμμετείχαν και όλες σχεδόν οι οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας. Η Δ΄ΚΟΣΕ προσήλθε στο συνέδριο με μια άρτια προετοιμασμένη ομάδα επιστημονικών συνεργατών της, οι εργασίες και οι μελέτες των οποίων προκάλεσαν αίσθηση και συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των συνέδρων, καθώς αφορούσαν …το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα των αρπάγων και της επίδρασης τους στα μεσογειακά οικοσυστήματα.
  Με τη χρηματοδότηση της Ομοσπονδίας μας, η αρπακτικότητα της αλεπούς και του πετροκούναβου στα είδη της άγριας πανίδας βρέθηκε στο επίκεντρο μιας τριετούς έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ Χ. Βλάχο.
  Στο συνέδριο των Ιωαννίνων ο κ Βλάχος τεκμηρίωσε με αδιάσειστα στοιχεία ότι ο λαγός εμφανίζεται σε ποσοστό 31,05% στο στομαχικό περιεχόμενο των αλεπούδων που αναλύθηκαν, ενώ αρνητική επίδραση φαίνεται να ασκεί και στην πτηνοπανίδα, καθώς η παρουσία πουλιών στο στομαχικό περιεχόμενο της αλεπούς ανέρχεται στο 19,17%. Από την ανάλυση των στοιχείων που συλλέχθηκαν μέσα στην τριετία προέκυψε ότι στην Ελλάδα, η αρπακτικότητα της αλεπούς στο λαγό είναι από τις υψηλότερες που έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη! Τα ίδια στοιχεία καταγράφουν ότι η ΄΄πειραματική΄΄ μείωση του πληθυσμού της αλεπούς σε χαμηλότερα επίπεδα, προκαλεί άμεση αύξηση του πληθυσμού του λαγού.
  Η μελέτη συστήνει τον διαρκή έλεγχο του πληθυσμού της αλεπούς σε μεγάλη έκταση, με ταυτόχρονη βελτίωση των βιοτόπων. Επίσης, ως υψηλή προσδιορίζεται και η αρπακτικότητα του πετροκούναβου στην πτηνοπανίδα, αφού το αντίστοιχο ποσοστό στο στομαχικό τους περιεχόμενο ανέρχεται σε 17,17%.    10-12-2006    : ΜΠΕΚΑΤΣΑ :
  Ο καιρός έχει τρελαθεί πια και θα τρελάνει και εμάς. Στο σπίτι μου έχω μία μεγάλη συκιά, φέτος για πρώτη φορά έχει ακόμη τα φύλα της τέτοια εποχή , πάντα μέχρι φέτος δεν είχε ούτε ένα φίλο, μάλιστα τα φύλα είχαν ήδη διαλυθεί στο έδαφος ! Ιδανικός καιρός πάντως για τα σκυλιά . Τα πουλιά υπάρχουν αλλά είναι διάσπαρτα παντού και μερικές φορές σε απίθανα μέρη ! Αυτό το Σ/Κ κυνήγησα μπεκάτσα σε δύο διαφορετικά μέρη , το ένα δάσος , σκιερό , δροσιά κλπ και το άλλο σχεδόν καθαρό περδικοτόπι δίπλα στην θάλασσα που αρκετές φορές μου έχει δώσει πουλιά , ειδικά επιστρόφια ! Το κυνήγι περίπου 3-4 ώρες κάθε ημέρα στο πρώτο μέρος σήκωσα και πήρα ένα πουλί και στο δεύτερο δύο πουλιά που μπήκαν και τα δύο στο σακίδιο, σχετικά ανοικτό μέρος . Το ευχάριστο είναι ότι σήκωσα και ένα καλό κοπαδάκι από πέρδικες τρεις φορές σχεδόν με την μικρή μου σκυλίτσα Καλυψώ 7 μηνών σχεδόν ! Oι δύο φωτό είναι από την μία μπεκάτσα και η τρίτη από την μικρή ! Καλή εβδομάδα και ας ελπίζουμε για αλλαγή καιρού !

    1-12-2006    : ΑΝΕΚΔΟΤΟ :
  Ο Χρήστος, γεμάτος ενθουσιασμό, πάει στο δάσος για να κυνηγήσει. Βλέπει μια μικρή καφετιά αρκούδα, τη σημαδεύει και τη σκοτώνει.
  Τότε νιώθει ένα κτύπημα στον ώμο, γυρίζει και βλέπει μια μεγάλη μαύρη αρκούδα η οποία του λέει: - "Χρήστο, έχεις δύο επιλογές" του λέει, "ή σου χιμάω και σε σκοτώνω, ή κάνουμε σεξ."
  Ο Χρήστος αποφασίζει ότι προτιμάει τη ζωή οπότε σκύβει μπροστά και δίνεται στη μαύρη αρκούδα. Επί δύο εβδομάδες πονούσε, αλλά όταν έγινε καλά ο Χρήστος ορκίστηκε να εκδικηθεί. Πηγαίνει πάλι στο δάσος, βρίσκει τη μαύρη αρκούδα και τη σκοτώνει. Νιώθει πάλι κάποιος να τον κτυπάει στον ώμο.
  Αυτή τη φορά είναι ένα τεράστιο γκρίζλι.
  - "Έκανες ένα τεράστιο λάθος, Χρήστο," του λέει το γκρίζλι,
  "Διάλεξε τι θες, ή σε ξεσκίζω με νύχια και με δόντια, ή κάνουμε άγριο σεξ."
  Για άλλη μια φορά ο Χρήστος σκέφτηκε πως ήταν καλύτερα να υποκύψει. Χρειάστηκε κάμποσες εβδομάδες για να συνέλθει αλλά εξαγριωμένος πια ο Χρήστος, ξαναγυρίζει στο δάσος, βρίσκει το γκρίζλι και το σκοτώνει.
  Αισθάνεται ότι επιτέλους, πήρε εκδίκηση, όταν νιώθει ένα κτύπημα στον ώμο. Γυρίζει και βλέπει μια τεράστια πολική αρκούδα.
  - "Παραδέξου το, Χρήστο", του λέει η αρκούδα "δεν έρχεσαι στο δάσος για το κυνήγι, έτσι;"

    30-11-2006    : ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - Pyrol De S ous Les Viviers. Παγκόσμιος πρωταθλητής Επανιέλ Μπρετόν :
  Ο όμιλος Επανιέλ Μπρετόν ανακοινώνει για την ενημέρωση όλων των κυνόφιλων της χώρας, και ιδιαίτερα όλων των Μπρετονάδων ότι ο σκύλος Επανιέλ Μπρετόν Pyrol De Sous Les Viviers, ιδιοκτησίας του κ. Χρήστου Καλφόπουλου αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής μορφολογίας. Η διάκριση αυτή που είναι πολύ μεγάλη τιμή για την χώρα μας και την Ελληνική κυνοφιλία έγινε στο Poznan της Πολωνίας στο word dog show που έγινε εκεί από 9 – 12 Νοεμβρίου 2006. Συγχαρητήρια στον κ. Καλφόπουλο που κατάφερε να διακριθεί για άλλη μια φορά σε υψηλό επίπεδο, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και ότι όλα βασίζονται σε σωστές επιλογές, πολύ δουλειά και μεγάλες θυσίες.
  ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ 4 546 35 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ.& FAX:2310220716 Θεσσαλονίκη 23/11/06

    29-11-2006    : ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΡ ΤΗΝ ΕΦΗΜ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
  Περιοδικό «Κυνήγι & Περιβάλλον» Κυκλοφορεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, με την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Το 2ο τεύχος του περιοδικού «Κυνήγι & Περιβάλλον» κυκλοφορεί Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2006, μαζί με την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με την υποστήριξη και την επιμέλεια της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας - Θράκης. Η έκδοση του έγχρωμου τεύχους, 48 σελίδων, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θέματα για τη σχέση του καιρού στο λαγοκυνήγι, πληροφορίες για την μπεκάτσα, τη φάσα, το αγριοπερίστερο, για τα αγριογούρουνα στην Πελοπόννησο, για τις αντικυνηγετικές απόψεις, θέματα πρώτων βοηθειών στο σκύλο, για τον απαραίτητο εξοπλισμό οχήματος για συστηματική εκτός δρόμου κίνηση. Περιβαλλοντικά άρθρα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την καύση των σιτοκαλαμιών, κλπ. Υπάρχουν ακόμη πολλές ειδήσεις με τις ποικίλες δραστηριότητες των κυνηγετικών οργανώσεων, κυνηγετικές εξιστορήσεις, κλπ. Επίσης υπάρχει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του βουλευτή Πέλλας της ΝΔ κ. Τζαμτζή, που είναι και ο ίδιος φανατικός κυνηγός Στο editorial της η Συντακτική ομάδα της ΚΟΜΑΘ καλεί τον κάθε πολίτη να εκθέσει τις απόψεις του για την αντιμετώπιση της απόστασης των γραπτών νομοθετικών ρυθμίσεων για τη θήρα και της πραγματικότητας. «...Ελλιπής σήμανση και οριοθέτηση των καταφυγίων άγριας ζωής, αβεβαιότητα ως προς τη δυνατότητα νόμιμης άσκησης θήρας μόλις πέσει λίγο χιόνι, αβεβαιότητα ως προς τη δυνατότητα νόμιμης μεταφοράς του κυνηγετικού όπλου σε κάποιες περιπτώσεις, αβεβαιότητα ακόμη και ως προς τη δυνατότητα μιας απλής εξόδου με το σκύλο στο ύπαιθρο χωρίς όπλο κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, ηθική αθλιότητα της θήρας που προτείνουν και προσφέρουν οι κρατικά ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές, κρατική αδιαφορία για την αλόγιστη εισβολή νέων τεχνολογιών στο φυσικό περιβάλλον (λ.χ. ηλεκτρονικές ηχομιμητικές συσκευές), είναι κάποιοι μόνο από τους πολλούς λόγους που κάνουν ιδιαίτερα αισθητή στον κυνηγετικό κόσμο την απόσταση μεταξύ της υφιστάμενης κρατικής ρύθμισης και αυτού που η λογική και η πράξη αναδεικνύουν ως δίκαιο και ορθό.» Κυκλοφορεί το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα και μοιράζεται δωρεάν με την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    29-11-2006    : ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ - ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ :
  «Κυνήγι; Όχι, ευχαριστώ».Του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ
  Για τα τριφύλλια, δι' ασήμαντον αφορμήν, για ένα γινάτι, για ένα πείσμα, έγινε το φονικό, λένε οι φήμες και προς αυτή την εκδοχή στρέφονται οι υποψίες των περισσοτέρων στα Καλύβια Αγρινίου. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίσουμε ποια είναι η αλήθεια, αν όντως η δολοφονία των πέντε κυνηγών έγινε υπό το βάρος μικροδιαφορών τοπικής φύσεως και ψυχολογικών συνθηκών αδιερεύνητων. Είναι τούτα θέματα της αστυνομικής έρευνας και της ψυχιατρικής η οποία θα ακολουθήσει, αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι και οι ανησυχίες ότι ένστικτα αρχέγονα όπλισαν τον ή τους δολοφόνους. Αν όμως τα παραπάνω κινούνται ακόμη στο πεδίο των φημών ή των υποψιών, δεν μπορεί να μείνει αναξιολόγητο το γεγονός ότι το φονικό έχει ως βάση το κυνήγι. Τα θύματα είναι κυνηγοί και οι θύτες επίσης. Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν είναι κυνηγετικά, η βάση της διαφοράς έγκειται σε αυτή την επίδειξη βαρβαρότητας, που πολλοί θεωρούν σπορ, το κυνήγι αυτό καθεαυτό προσέφερε την ευκαιρία και τα μέσα για ένα έγκλημα πρωτοφανές στα ελληνικά χρονικά. Εκτιμάται ότι στη χώρα μας κυκλοφορούν περίπου 1 εκατομμύριο όπλα, οι κυνηγοί επισήμως ξεπερνούν τις 350.000 άτομα, οι λαθροθήρες είναι ακόμη περισσότεροι, σε όλη τη χώρα εξοπλισμένες ομάδες αντιδικούν για τα περάσματα, διεκδικούν ζώνες κυνηγιού, βρίσκονται σε θέση μάχης κάθε τόσο για λαγούς, πέρδικες, αγριογούρουνα, για τα λιγοστά πετεινό του ουρανού και τα εναπομένοντα ακόμη λιγότερα αγρίμια και αγριμάκια των λόγγων και των βουνών. Πέραν της ασκούμενης βίας στη φύση, κάθε χρόνο καταγράφονται πάμπολλα περιστατικά ατυχημάτων μεταξύ κυνηγών και αρκετά είναι τα ανυποψίαστα θύματα, συνήθως παιδιά μικρά και έφηβοι, που χάνονται περιεργαζόμενα τα όπλα γονιών, συγγενών και φίλων. Αλλά και πέραν αυτών είναι των κυνηγών το θέαμα ακατανόητο, έξω και πέρα από τον πολιτισμό και την κουλτούρα του σύγχρονου κόσμου. Οφείλουν άπαντες δεύτερες σκέψεις και ίσως είναι καιρός να ξαναφωνάξουμε «Κυνήγι; Όχι, ευχαριστώ».

    29-11-2006    : EΧΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ:
  Την ομαδική δολοφονία των κυνηγών στο Αγρίνιο ομολόγησαν οι δύο κτηνοτρόφοι. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, ο 37χρονος κτηνοτρόφος φέρεται ως ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, ενώ ο πατέρας του, που βρισκόταν μαζί του στο σημείο, προσπάθησε να αναλάβει την ευθύνη της πράξης. Στην επίσημη ενημέρωση, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Ν.Ελλάδος αντιστράτηγος Β.Τσιατούρας ανακοίνωσε ότι οι δύο κτηνοτρόφοι ομολόγησαν, ωστόσο η ομολογία του 37χρονου είναι η αληθινή, καθώς ο πατέρας του προσπάθησε να αναλάβει την ευθύνη της πράξης του γιου του. Πάντως, και ο ίδιος βρισκόταν στο σημείο του εγκλήματος. Στην ομολογία του, ο 37χρονος κτηνοτρόφος δήλωσε ότι ο ίδιος και ο πατέρας του, ειδοποιημένοι από κάποιον γείτονα, πήγαν στο σημείο όπου βρίσκονταν οι κυνηγοί για να διαπιστώσουν εάν δημιουργούσαν πρόβλημα στα πρόβατά τους. Ο γιος, ο οποίος ήταν ένοπλος, απομακρύνθηκε από τον πατέρα του, αναζητώντας τους κυνηγούς. Ωστόσο, σύμφωνα με την ομολογία, λίγα λεπτά αργότερα, ο 37χρονος άκουσε διαπληκτισμούς μεταξύ του πατέρα του και τεσσάρων κυνηγών. Ισχυρίστηκε, δε, ότι υπήρξε και ένας πυροβολισμός από την πλευρά των κυνηγών, ενδεχομένως κατά λάθος ή για εκφοβισμό. Ο 37χρονος δήλωσε ότι μέσα στην ένταση, άνοιξε πυρ κατά των τεσσάρων. Δύο από τους κυνηγούς έπεσαν τραυματισμένοι κοντά του, ο τρίτος στην απέναντι πλευρά του χωραφιού, ενώ ο τέταρτος -πιθανότατα ο 17χρονος- έτρεξε για να σωθεί. Ο 37χρονος κυνήγησε το νεαρό κυνηγό και άνοιξε πυρ εναντίον του, σκοτώνοντάς τον. Στο σημείο αυτό, ο 37χρονος δέχθηκε βολή από τον πέμπτο κυνηγό, τον οποίο δεν είχε δει νωρίτερα. Το βλήμα τραυμάτισε τον 37χρονο κτηνοτρόφο στο στήθος, κοντά στην δεξιά κλείδα, αλλά όχι σοβαρά. Ο 37χρονος απάντησε με νέα πυρά, σκοτώνοντας και τον πέμπτο κυνηγό και επέστρεψε για να αποτελειώσει τους άλλους τρεις. Ο κ. Τσιατούρας τόνισε ότι στους δύο κτηνοτρόφους οδηγήθηκε η αστυνομία από τη μαρτυρία του ανθρώπου που ειδοποίησε τον πατέρα και τον γιο πως κυνηγοί και σκυλιά βρίσκονται κοντά στα πρόβατά τους. Επίσης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Ν.Ελλάδος επιβεβαίωσε ότι από τη βαλλιστική εξέταση ταυτοποιήθηκε η καραμπίνα του φερόμενου ως δράστη, δηλαδή ότι οι 12 κάλυκες, που εντοπίστηκαν στο χώρο του εγκλήματος, είχαν βληθεί από το συγκεκριμένο όπλο, το οποίο βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας. Ο κ. Τσιατούρας τόνισε ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη υπόθεση στα αστυνομικά ιστορικά χρονικά, επισήμανε ότι υπήρχαν «λόγοι τιμής» για την εξιχνίασή της και ευχαρίστησε όλους όσοι έλαβαν μέρος στην διαλεύκανσή της. Νωρίτερα την Τρίτη, ο αντιστράτηγος Β.Τσιατούρας είχε δηλώσει ότι η αστυνομία διαθέτει «επιστημονικές και ανακριτικές αποδείξεις», επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι οι δράστες έχουν ομολογήσει. Όσον αφορά στις «επιστημονικές αποδείξεις», οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ταυτοποίηση της καραμπίνας που χρησιμοποιήθηκε στην ομαδική δολοφονία. Δηλαδή, από τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι η καραμπίνα του εγκλήματος ανήκει στο νεαρό κτηνοτρόφο. Κατά τον Γενικό Επιθεωρητή, ο δράστης της πολλαπλής δολοφονίας δεν είχε απασχολήσει άλλη φορά τις Αρχές, ενώ σημείωσε ότι ο 37χρονος και ο πατέρας του ισχυρίζονται πως δεν είχαν ξαναδεί τα θύματα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 37χρονου και του 73χρονου πατέρα του, υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αγρινίου για την έκδοση των σχετικών ενταλμάτων. Οι δράστες παραμένουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας. Εν τω μεταξύ, την Τρίτη, σε κλίμα οδύνης τελέστηκαν οι κηδείες των πέντε άτυχων κυνηγών. Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στα Καλύβια Αιτωλοακαρνανίας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) προέβη σε υπόδειξη προς τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, συστήνοντας τους «να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο παρουσίασης των γεγονότων, καθώς και την απαιτούμενη σύνεση και να λάβουν υπόψη τους την ανάγκη αποφυγής δημιουργίας κλίματος αντεκδίκησης, το τεκμήριο αθωότητας, το σεβασμό της θλίψης και του πόνου των συγγενών, τον απαιτούμενο σεβασμό της προσωπικότητας όλων των εμπλεκομένων και τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας».
  news.in.gr

    28-11-2006    : ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ:
  Δύο κτηνοτρόφοι- πατέρας και γιος- «φωτογραφίζονται» από την Αστυνομία ως βασικοί ύποπτοι για το πενταπλό φονικό στα Καλύβια Αγρινίου. Όπως αναφέρουν Τα Νέα, οι δύο άνδρες, ηλικίας 62 και 41 ετών, που έως αργά το βράδυ της Δευτέρας αρνούνταν κάθε σχέση και συμμετοχή στο πρωτοφανές έγκλημα, φέρονται να έχουν διαπληκτιστεί αρκετές φορές στο παρελθόν με κυνηγούς επειδή «τους πατούσαν τα τριφύλλια και με τους πυροβολισμούς τρόμαζαν τα ζώα τους». Oι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δύο κτηνοτρόφοι είχαν αποφασίσει να σκοτώσουν τους κυνηγούς που θα πλησίαζαν ξανά στα χωράφια και τη στάνη τους. Μάλιστα, σε ιδιωτικές συζητήσεις ανώτερος αξιωματικός προχώρησε στον χαρακτηρισμό «σαλεμένα μυαλά που έκαναν ό,τι έκαναν για διαφορές με χωράφια». Η Αστυνομία περιμένει απαντήσεις από τα εργαστήρια. Δύο κυνηγετικά όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι των δύο βασικών υπόπτων υποβάλλονται με απόλυτη προτεραιότητα σε βαλλιστική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το ένα από τα δύο είναι το όπλο με το οποίο δολοφονήθηκαν οι πέντε κυνηγοί. Η βαλλιστική εξέταση αναμενόταν να ολοκληρωθεί σήμερα Τρίτη. Παράλληλα, δείγμα βιολογικού υλικού από τους υπόπτους θα εξεταστεί σε αντιπαραβολή με κηλίδα αίματος που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος αλλά μακριά από τα θύματα και εκτιμάται ότι ανήκει στον δράστη. Ακόμη ένα στοιχείο που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία είναι το αποτύπωμα παπουτσιού (γαλότσας) στη λάσπη, το οποίο δεν ταιριάζει με τα παπούτσια που φορούσαν τα θύματα και έτσι εκτιμάται ότι ανήκει στον δράστη ή τον συνεργό του. Oι δύο άνδρες που «φωτογραφίζονται» από την Αστυνομία ως βασικοί ύποπτοι, προβάλλουν άλλοθι. Όπως λένε, βρίσκονταν στο σπίτι τους, που είναι το κοντινότερο προς το σημείο του πενταπλού φονικού. O πατέρας υποστηρίζει ότι βρισκόταν μαζί με τη γυναίκα του, ενώ ο γιος, σύμφωνα με τη μαρτυρία της αδελφής του, έφτιαχνε την κεραία της τηλεόρασης. Oι δύο γυναίκες εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς επιβεβαιώνοντας το άλλοθι. Μάλιστα, πριν από την προσαγωγή του είχε μιλήσει σε τηλεοπτικούς σταθμούς και ο 41χρονος γιος. Όπως και οι άλλοι συγχωριανοί του, διατύπωνε εικασίες για το τι μπορούσε να έχει συμβεί και ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμος. «Και εγώ κυνηγός είμαι», είπε μεταξύ των άλλων, προσθέτοντας ότι δεν είχε πάει για κυνήγι το απόγευμα του Σαββάτου γιατί ήταν κουρασμένος, έτσι έμεινε στο σπίτι του και κάποια στιγμή έφτιαξε την κεραία της τηλεόρασης όπως του είχε ζητήσει η αδελφή του. .
  news.in.gr

    27-11-2006    : ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
  Συμμετοχή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης στο 5ο Πανελλήνιο Λιβαδοπονικό Συνέδριο
  Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 5ο Πανελλήνιο Λιβαδοπονικό Συνέδριο, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα εργασιών και ερευνών για τη διαχείριση και βελτίωση των λιβαδιών, το ρόλο της άγριας πανίδας στα λιβάδια και της σχέσης μεταξύ κτηνοτροφίας και ερημοποίησης. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη σημασία που έχουν τα λιβαδικά οικοσυστήματα για τα θηράματα, ιδιαίτερα για το λαγό και το αγριογούρουνο, καθώς και για άλλα είδη της άγριας πανίδας. Σχετικά με τη σχέσεις κτηνοτροφίας και ερημοποίησης, οι περισσότερες εργασίες επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι η αλόγιστη άσκηση της κτηνοτροφίας και ιδιαίτερα η υπερβόσκηση έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο οικοσύστημα και προκαλεί ερημοποίηση στα λιβάδια. Στο συνέδριο συζητήθηκε ευρέως το μέλλον της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα, κυρίως μετά την διακοπή των επιδοτήσεων το 2013, καθώς και για την ανάγκη εξασφάλισης ισορροπίας μεταξύ κτηνοτροφίας και περιβάλλοντος στις ξηροθερμικές περιοχές της Ελλάδας. Στο συνέδριο συμμετείχε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, με την παρουσίαση έρευνας για το κυνήγι του λαγού στο Νομό Έβρου. Σε αυτήν τα επιστημονικά στελέχη της ΚΟΜΑΘ τόνισαν πως η πλειοψηφία των λαγοκυνηγών θεωρούν την εφαρμογή έργων βελτίωσης ενδιαιτημάτων και τη ρύθμιση των φυσικών αρπάγων του λαγού (και κυρίως της αλεπούς) ως κύριες προτάσεις για την αύξηση του πληθυσμού του λαγού. Τέλος στα συμπεράσματα του συνεδρίου αναφέρθηκε πως το υφιστάμενο καθεστώς που επιτρέπει την ελεύθερη βόσκηση χοίρων (επικαλούμενο διατάξεις για την βιολογική κτηνοτροφία) έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα υβριδισμού με τον ελληνικό αγριόχοιρο. Από το γραφείο τύπου της ΚΟΜΑΘ

    26-11-2006    : AΝΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΕΡΔΙΚΕΣ :


  Την επόμενη Τετάρτη είναι και το τέλος του κυνηγιού της πέρδικας , ένα κυνήγι που πάντα ακολουθώ και θα ακολουθώ πιστά όσο μου το επιτρέπει ο θεός και η τύχη ! Πολλές συγκινήσεις , πολλά συναισθήματα , πολλές εικόνες καταγεγραμμένες με ανεξίτηλο τρόπο στο πίσω μέρος του μυαλού που θα βοηθήσουν στο πέρασμα του χρόνου για ένα φλάς μπάκ αξέχαστων στιγμών εκεί ψηλά στην χώρα των ελληνικών περδίκων ! Με κάποιες φωτό του τελευταίου Σ/Κ που είχε από όλα σχεδόν , αποχαιρέτησα τις κόκκινο- μύτες Α graeca και τις αφήνω στην απόλυτη ηρεμία τους και στην δύσκολη ζωή τους ελπίζοντας του χρόνου να είναι υγιείς και περισσότερες και του χρόνου όμορφα περήφανα πουλιά θεού θέλοντας

    26-11-2006    : ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ:
  Πυκνό μυστήριο καλύπτει πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά πολλαπλό έγκλημα με θύματα πέντε νεαρούς κυνηγούς, συγγενείς μεταξύ τους, που βρέθηκαν νεκροί το βράδυ του Σαββάτου στην αγροτική περιοχή Στάικα του συνοικισμού Πλατάνου στα Καλύβια Αγρινίου. Θύματα είναι τα αδέλφια Βασίλειος και Χρήστος Νικολόπουλος του Νικολάου 23 και 21 ετών, και τα ξαδέλφια τους, Λάμπρος Αντρέσσας του Χρήστου 33 ετών, Ηλίας Πίπας του Παναγιώτη 33 ετών και Αλέξιος Νικολόπουλος του Γεωργίου 17 ετών. Και οι πέντε φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο, προφανώς κυνηγητικό. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η πολλαπλή δολοφονία έγινε πιθανότητα μεταξύ 5 και 6 το απόγευμα. Το μυστήριο περιπλέκει το γεγονός δεν υπάρχει εμφανές κίνητρο για το πρωτοφανές έγκλημα. Επιπλέον, και τα πέντε θύματα ήταν νέοι και οπλισμένοι, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόλαβαν να αντιδράσουν. Η παρέα των κυνηγών είχε ξεκινήσει στις 3.30 το μεσημέρι του Σαββάτου από το χωριό Λεύκα και μετέβησαν μαζί στο συγκεκριμένο σημείο για κυνήγι τσίχλας. Όλοι βρέθηκαν νεκροί, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, στα σημεία που είχαν τοποθετηθεί ο καθένας για το καρτέρι εκτός από τον 17χρονο. Φαίνεται ότι ο 17χρονος προσπάθησε να διαφύγει τραυματισμένος, αφού εγκατέλειψε το όπλο του δίπλα σε έναν από τους εξάδελφούς του και βρέθηκε νεκρός σε μια απόσταση περίπου 100 μέτρων. Ο 17χρονος πρόλαβε και έκανε στον πατέρα του μία αναπάντητη κλήση με το κινητό τηλέφωνό του. Με το πρώτο φως της μέρας, την Κυριακή, ξεκίνησε δεύτερη λεπτομερής αυτοψία στο χώρο από ιατροδικαστή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών και κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας από την Αθήνα υπό την εποπτεία του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αγρινίου. Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου με τη συνδρομή αξιωματικών του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπό την εποπτεία και το συντονισμό του γενικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγου Βασίλη Τσιατούρα και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγου Δημήτρη Μπουλούκου.
  news.in.gr

    22-11-2006    : ΔΕΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΟΠΑΠΙΑΣ:
  Λήξη συναγερμού στο νομό Φθιώτιδας, καθώς το Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη γρίπη των πτηνών στο Λονδίνο (CRL) δεν ταυτοποίησε την παρουσία του παθογόνου στελέχους Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών στο δείγμα από την αγριόπαπια που βρέθηκε στον Σπερχειό ποταμό. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για τη γρίπη των πτηνών, καθηγητής Κτηνιατρικής ΑΠΘ και ακαδημαϊκός Σπυρ.Κυριάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη γρίπη των πτηνών στο Λονδίνο (CRL) δεν ταυτοποίησε την παρουσία του παθογόνου στελέχους Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών στο παθολογικό υλικό που στάλθηκε από την αγριόπαπια που θηρεύτηκε στην περιοχή Ανθήλης, Σπερχειού ποταμού του νομού Φθιώτιδας. Μετά τα παραπάνω, αίρονται τα προληπτικά μέτρα βιοασφάλειας για την προαναφερθείσα περιοχή. Ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες κοινοτικές και εθνικές αρχές».
  news.in.gr

    20-11-2006    : Α΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ & ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ:
  Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2006, στις 22:30, συνελήφθησαν από μέλη της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής σε αγροτική περιοχή του χωριού Πλακάλωνα Κολυμβαρίου 2 άτομα για παράνομη θήρα τη νύχτα, με τη χρήση προβολέα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών όπου με εντολή του Εισαγγελέα κρατήθηκαν. Στη συνέχεια οι θηροφύλακες πήγαν στη Δ/νση Δασών Χανίων όπου υπεβλήθη μήνυση κατά των συλληφθέντων και παρέδωσαν τα κατασχεθέντα φονευθέντα θηράματα (2 λαγοί, ένα κουνέλι και 2 μπεκάτσες), καθώς επίσης, ένα αγροτικό αυτοκίνητο, μια καραμπίνα, 25 φυσίγγια, μια φυσιγγιοθήκη, ένα μαχαιρίδιο και ένα φορητό προβολέα. Η σύλληψη αυτή προστίθεται σε μια αλυσίδα παρόμοιων συλλήψεων που έχει πραγματοποιήσει η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Κρήτης – Δωδεκανήσου τον τελευταίο καιρό, τόσο στα Χανιά όσο και στην υπόλοιπη Κρήτη και Δωδεκάνησα. Η Θηροφυλακή θα συνεχίσει το έργο της με αμείωτη ένταση προκειμένου κάποια μέρα να εξαλειφθεί το νοσηρό φαινόμενο της παράνομης νυχτερινής θήρας που προσβάλλει τον κυνηγετικό κόσμο και έχει καταστροφικές συνέπειες στα θηράματα. Πληροφορίες: Ν. ΚΟΥΚΑΚΗΣ, Πρόεδρος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

    18-11-2006    : ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ :
  Ύποπτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε άγρια πάπια, στην περιοχή Ανθήλης Σπερχειού, στο νομό Φθιώτιδας. Το δείγμα προωθήθηκε για περαιτέρω εξετάσεις στο Εθνικό Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης και στη συνεχεια θα σταλεί στο Λονδίνο (CRL), ώστε να προσδιοριστεί η πιθανότητα ταυτοποίησης του παθογόνου στελέχους Ν1. Ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη δόθηκε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδας για τη λήψη όλων των προβλεπόμενων εθνικών και κοινοτικών μέτρων στην περιοχή όπου εντοπίστηκε το ύποπτο κρούσμα. Σε περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 2 χλμ από υδροβιότοπους λίμνες, ποτάμια, τα οικόσιτα πουλερικά πρέπει να είναι σε κλειστούς χώρους είτε σε χώρους με στέγαστρο και δίχτυ για να μην έρθουν σε επαφή με άγρια πτηνά. Εφιστάται η προσοχή και στην αυστηρή εφαρμογή της απαγόρευσης πώλησης πουλερικών σε υπαίθριες αγορές. Από τις 16 Οκτωβρίου είχαν ενημερωθεί οι Κτηνιατρικές Διευθύνσεις της χώρας για εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας, ενόψει της μεταναστευτικής περιόδου.

    16-11-2006    : ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - Α.Κ.Ι. πρακτικού κυνηγίου C.A.C. σε μπεκάτσα :
  Ο όμιλος Επανιέλ Μπρετόν διοργανώνει Α.Κ.Ι. πρακτικού κυνηγίου C.A.C. σε μπεκάτσα , την 25 και 26 Νοεμβρίου 2006 στο Χολομώντα Χαλκιδικής , με κριτή τον κ. Νιάνιο Γαβριήλ. Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Ομίλου τηλ/fax: 2310220716 βραδινές ώρες και 6932337607 κ. Βλάχο. Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι κυνηγοί κάτοχοι Επανιέλ Μπρετόν να παρουσιάσουν το σκύλο τους στο συγκεκριμένο αγώνα χωρίς να διστάζουν , γιατί δεν απαιτείται ακινησία ούτε πρέπει να έχει υποστεί ο σκύλος κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση. Είναι πολύ σημαντικό για την φυλή που εκπροσωπούμε να παρουσιάζονται σε τέτοιους αγώνες πρακτικού κυνηγίου πολλά σκυλιά, γιατί έτσι μόνο προβάλλονται και προωθούνται τα άξια κυνηγόσκυλα που είναι απαραίτητα για την σωστή εκτροφή. Οι σκοποί του Ομίλου είναι ακριβώς αυτή η διαδικασία , δηλαδή να διοργανώνει εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ τα άξια ζώα , ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ για εκτροφή και έτσι ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ η φυλή. Όσοι πιστοί Μπρετονάδες Μπεκατσοκυνηγοί προσέλθετε, σας υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι στο συγκεκριμένο αγώνα όλα τα σκυλιά συνάντησαν μπεκάτσα και μπήκαν στη βαθμολογία συνολικά 7.

    9-11-2006    : ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
  Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης καταδικάζει περιστατικό πυροβολισμού κατά Ομοσπονδιακού της Θηροφύλακα
  Με κατηγορηματικό τρόπο η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης καταδικάζει το περιστατικό πυροβολισμού κατά Ομοσπονδιακού της Θηροφύλακα, που έλαβε χώρα στο Σοχό Ν. Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα ο Ομ. Θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ κ. Π. Βασιλαδιώτης, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του αντιλήφθηκε άσκηση παράνομης θήρας σε ορεινή περιοχή, εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής Φλαμουρίου. Αμέσως έσπευσε στην περιοχή για άσκηση ελέγχου, αλλά δυστυχώς ένας εκ των λαθροθηρών πυροβόλησε κατά του Θηροφύλακα, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και υγεία του οικογενειάρχη υπαλλήλου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης. Η ΚΟΜΑΘ εκφράζει τη συμπαράσταση της στον εν λόγω Θηροφύλακα, ευχόμενος του πάντοτε υγεία για αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων του. Καταδικάζει απερίφραστα το περιστατικό αυτό και δηλώνει πως με το υπαλληλικό της προσωπικό των Ομοσπονδιακών της Θηροφυλάκων και την πολιτική του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, θα στηρίζει απτόητη τις ενέργειες των κυνηγετικών οργανώσεων για την προστασία της άγριας πανίδας και την εξάλειψη του απαράδεκτου φαινομένου της λαθροθήρας. Γραφείο Τύπου ΣΤ' ΚΟΜΑΘ

    5-11-2006    : ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
  Έκδοση ένθετου για το ΚΥΝΗΓΙ από την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με την υποστήριξη της ΚΟΜΑΘ
  Συνεχίζοντας τις προσπάθειες ενημέρωσης, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας –Θράκης προχώρησε σε συνεργασία με την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ την κυκλοφορία μηνιαίου περιοδικού για το Κυνήγι. Συγκεκριμένα η ΚΟΜΑΘ αποδέχθηκε πρόταση της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για έκδοση έγχρωμου τεύχους 50 σελίδων, με τίτλο «Κυνήγι & Περιβάλλον», που θα κυκλοφορεί το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα και θα μοιράζεται δωρεάν με την εφημερίδα. Το πρώτο τεύχος θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2006. Τα κείμενα του περιοδικού και η όλη έκδοση τελούν υπό την αιγίδα της ΚΟΜΑΘ, ενώ δεν δημιουργούν επιπλέον κόστος για την Ομοσπονδία. Πιστεύουμε πως με την πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλουμε στην ανάδειξη της κυνηγετικής δραστηριότητας και στην έγκυρη ενημέρωση του Βορειοελλαδίτη κυνηγού.

    30-10-2006    : ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΤΡΑΧΤΧΑΑΡ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2007 :
  ΈΕΡΩΦΙΛΗΣ 2-5 ΣΤΑΜΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ&FAX: 210 8140575
  26/11/2006: Αγώνας μπεκάτσας στην Σπερχιάδα (δικαιώμα συμμετοχής έχουν όσοι σκύλοι έχουν περάσει μια ολοκληρωμένη δοκιμασία Εαρινή (VJP) ή Φθινοπωρινή (HZP).
  Έ 3 & 4 /2/2007: AKI πρακτικού κυνηγίου (τσούκαρ) Ηπειρωτικών φυλών στο Σχιστό (συνδιοργάνωση)
  Έ 10-11/3/2007: Εαρινή δοκιμασία VJP
  Έ 17-18/3/2007: Εαρινή δοκιμασία VJP
  Έ 22/4/2007: Δοκιμασία VBR (αξιοπιστία επαναφοράς)
  Έ 26/5/2007: Σεμινάριο μορφολογίας και εργασίας
  Έ 27/5/2007: Έκθεση μορφολογίας
  Έ 20-21/10/2007 : Εαρινή VJP – Φθινοπωρινή ΗΖΡ δοκιμασία.
  Έ 24-25/11/2007: Αγώνας μπεκάτσας στην Σπερχιάδα (δικαιώμα συμμετοχής έχουν όσοι σκύλοι έχουν περάσει μια ολοκληρωμένη δοκιμασία Εαρινή (VJP) ή Φθινοπωρινή (HZP).

    26-10-2006    : Α΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ & ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
  Δύο περιστατικά λαθροθηρίας έλαβαν χώρα και έγιναν αντιληπτά από ομάδα Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων σε περιοχές του οικισμού της Σπίνας, Δήμου Καντάνου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Οκτωβρίου. Οι θηροφύλακες προέβησαν σε συλλήψεις συνολικά 4 ατόμων, τα οποία οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου για την κράτησή τους, ενώ στη συνέχεια οι θηροφύλακες πήγαν στα γραφεία της Δ/νσης Δασών Χανίων για την υποβολή Πρωτοκόλλων Μηνύσεως. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη σύλληψη έγινε στις 2:15 π.μ. και αφορούσε παράνομη θήρα λαγών τη νύχτα με προβολέα. Στο αυτοκίνητο των συλληφθέντων βρέθηκαν 2 καραμπίνες εκτός θήκης, με 2 φυσίγγια στον υποδοχέα τους η καθεμία, καθώς και 2 προβολείς και φυσίγγια. Η δεύτερη σύλληψη έγινε 15 λεπτά αργότερα και αφορούσε παράνομη θήρα λαγών τη νύχτα. Στο δε αυτοκίνητο των συλληφθέντων βρέθηκε μια αδήλωτη καραμπίνα, πλήρης με 3 φυσίγγια και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία υπήρχαν πολλές καταγγελίες για παράνομη νυχτερινή θήρα στην περιοχή. Η συμμετοχή του κόσμου στην πάταξη αυτών των φαινομένων και η ενημέρωση των κυνηγετικών οργανώσεων για παρόμοια περιστατικά είναι ιδιαίτερα σημαντική και διευκολύνει το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, η οποία με τα μέσα που διαθέτει προσπαθεί για το καλύτερο, που δεν είναι τίποτα άλλο από την προστασία του θηράματος και του περιβάλλοντος γενικότερα. Πληροφορίες: Ν. ΚΟΥΚΑΚΗΣ, Πρόεδρος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΎ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

    23-10-2006    : ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΟΥΚΑΡ & ΚΟΥΝΕΛΙΟΥ :
  Άλλο ένα Σ/Κ πέρασε κυνηγώντας αυτή την φορά σε πέρδικα τσούκαρ . Η τοποθεσία νησάκι με θήραμα πέρδικες και αγριοκούνελα και ίσως κανένα ορτυκάκι αν ήμασταν τυχεροί ! Φτάσαμε λίγο πριν το ξημέρωμα με το φουσκωτό , αφού είχαμε ένα πολύ όμορφο ταξίδι . Ρίξαμε άγκυρα στο μέρος που συνήθως ακούγαμε τις πέρδικες και περιμέναμε , πιστές στο ραντεβού τους με το ξημέρωμα μας δήλωσαν την παρουσία τους . Κάναμε λοιπόν τον γύρο τώρα πολύ πιο ήρεμοι και πήγαμε στο μέρος όπου δένουμε σχεδόν πάντα . Ασφαλίσαμε καλά το σκάφος και περιμένοντας να ξημερώσει πίναμε τα καφεδάκια μας απολαμβάνοντας το υπέροχο ξημέρωμα περιβαλλόμενοι από την πανέμορφη θάλασσα της πατρίδας μας αυτή την φορά ήταν σχεδόν γαλήνια ! Μία εικόνα απίστευτη που πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι τι άλλο θα ήθελες από την ζωή αφού είσαι παρόν σε αυτό το θέαμα. Με το που ξημέρωσε έγινε και η απόβαση αφού είχαμε ασφαλίσει τριπλά το σκάφος. Έτσι σε απόλυτη ηρεμία άρχισε το κυνήγι μας και τελείωσε έτσι ήρεμα που άρχισε αργά το σούρουπο , με διακοπή βέβαια φαγητού , ύπνου και μπάνιου . Συναντήσαμε δύο κοπάδια πέρδικες και πήραμε πέντε όπως και τέσσερα αγριοκούνελα . Η επιστροφή πανέμορφη με την εξής έκπληξη με το που βγήκαμε πιο ανοικτά από το νησί πέσαμε πάνω σε ένα μεγάλο κοπάδι αφρόψαρα μάλλον κυνηγοί που για κάποιο λόγο ήσαν μαζεμένοι εκεί . Δυστυχώς μαζί μας δεν είχαμε πετονιές κλπ αλλά την επόμενη φορά θα φροντίσουμε κατάλληλα και ας γυρίσουμε όσο αργά μας κάτσει !

    23-10-2006    : ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
  Ενίσχυση της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής με μέσα και με έμψυχο δυναμικό της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας.
  Σε νέα ενίσχυση του σώματος της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής προχώρησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας με την αγορά δύο νέων τετρακίνητων αυτοκινήτων και την πρόσληψη και ορκωμοσία ενός ακόμη Ομοσπονδιακού θηροφύλακα που θα καλύψει την περιοχή της Καρδίτσας. Με αυτόν τον τρόπο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας δείχνει εμπράκτως την προτεραιότητα και βαρύτητα που δίνουν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του θηραματικού μας πλούτου ειδικότερα.

    20-10-2006    : ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΦΑΣΕΣ :
  Ξαφνικά με τα γυρίσματα του καιρού Φάσες πολλές και σε πολλά σημεία της πατρίδας μας εμφανίστηκαν κάνοντας το χατίρι των φανατικών κυνηγών αυτού του είδους που ξοδεύουν πολύ χρόνο και υπομονή για να αποκτήσουν κάποια από αυτά τα τετραπέρατα πουλιά. Απαραίτητες συμβουλές , πολύ επιμονή και υπομονή , καλή γνώση του θηράματος και του καιρού και των τοπικών συνηθειών του είδους , καλή φυλάχτρα ,ντύσιμο ίδιο με το περιβάλλον κυνηγότοπου, ησυχία και μηδαμινές κινήσεις στο καρτέρι , κιάλια και ίσως και ένα πολύ καλά μαθημένος σκύλος επαναφοράς.

    15-10-2006    : Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ :
  Μεγάλη η αγανάκτηση των κυνηγών οι οποίοι βασανίζονται…… με συνεχείς εξόδους προς ανεύρεση του αγαπημένου τους θηράματος των ορτυκιών αφού πληροφορούνται την μαζική δολοφονία αυτών των πουλιών από λαθροθήρες χρήστες ηλεκτρονικών συσκευών καλέσματος. Σχεδόν όλες οι παραδοσιακές περιοχές της Λαυρεωτικής , Μάνης , Β Ελλάδας κλπ όπου στάθμευαν τα ορτύκια είναι τόποι απογοήτευσης εκτός μικρών εξαιρέσεων ! Αντίθετα πονηρά μέρη που δεν χρησιμοποιούσαν τα ορτύκια για σταθμό κατά την μετανάστευση τους έχουν γίνει τόποι σφαγής εκατοντάδων από αυτά με τις παράνομες ανωτέρω μεθόδους από λίγους που νομίζουν ότι είναι πονηροί και οι νόμιμοι κυνηγοί βλάκες !

    11-10-2006    : ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ:
  Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Ελευθέριος Μουζάκης - κ. Πεταλούδας
  Ένας άνθρωπος που λάτρεψε το κυνήγι σε όλη την ζωή του και που ποτέ δεν το θεώρησε ένα χόμπι η μία απλή ψυχαγωγία , αλλά τρόπο ζωής και μέσον απόλυτης συγκέντρωσης. Έτσι με ξεκούραστο μυαλό έπαιρνε χρήσιμες αποφάσεις για την ανάπτυξη των εργασιών του .
  Έτσι δημιούργησε το μεγάλο όνομα της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας τις κλωστές Πεταλούδα !

    10-10-2006    : Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & Ν. ΣΠΟΡΑΔΩΝ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΙ:
  Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέων Νομαρχιακών και Δημοτικών αρχών τονίζει στους κυνηγούς της Θεσσαλίας την σπουδαιότητα αλλά και την αναγκαιότητα της ψήφους τους για την εκλογή των ανθρώπων που θα κληθούν να επιλύσουν τα καθημερινά προβλήματα του τόπου μας. Προβλήματα που εκτός από την καθημερινότητα σχετίζονται και με τον ιδιαίτερο και όμορφο τρόπο ζωής που έχουμε επιλέξει εμείς ως κυνηγοί, το κυνήγι. Αγαπητοί συνάδελφοι κυνηγοί, τα επόμενα χρόνια ολοένα και περισσότερο τα τοπικά θέματα κυνηγιού θα καθορίζονται από την τοπική αυτοδιοίκηση και για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο με την ψήφο μας να στηρίξουμε υποψηφίους που είναι κυνηγοί ή φιλικά διακείμενοι προς το κυνήγι !!!! Γιατί είναι άδικο να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς !!!!!! Για το Διοικητικό Συμβούλιο Το γραφείο Τύπου της Ζ΄ Κ.Ο.Θ.

    9-10-2006    : ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ :
  Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέδωσε σχετική απόφαση με την οποία απαγορεύεται το κυνήγι στις καμμένες εκτάσεις μέχρι 20-8-2009 όλων των θηρευσίμων ειδών. Ωστόσο πρέπει τα αρμόδια κατά τόπους Δασαρχεία να εκδόσουν Δασικές Απαγορευτικές Αποφάσεις Θήρας γιά τις περιοχές αυτές λαμβάνοντας υπόψη και τις επικρατούσες τοπικές συνθήκες

    9-10-2006    : ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΥΝΗΓΟΥ ΣΕ ΚΥΝΗΓΙ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟΥ :
  Άλλο ένα περιστατικό τραυματισμού από όπλο μεταξύ κυνηγών προστέθηκε στη μακριά λίστα ατυχημάτων και δυστυχημάτων κατά την κυνηγετική περίοδο. Το ατύχημα σημειώθηκε έξω από την κοινότητα Λάγγας στο νομό Καστοριάς, όπου έντεκα κυνηγοί απέκλεισαν τα μονοπάτια της περιοχής, απ΄όπου περνούν αυτή την εποχή τα θηράματα. Σύμφωνα με την αστυνομία την ώρα που τα σκυλιά εντόπισαν το αγριογούρουνο ένας από τους κυνηγούς πυροβόλησε με δεκάβολο φυσίγγι, αλλά από τη διασπορά των βολίδων τραυματίστηκε σοβαρά στο στήθος ο 40χρονος, κάτοικος Αυγής Καστοριάς. Οι φίλοι τον μετέφεραν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Καστοριάς όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη λεπτή χειρουργική επέμβαση. Ο άτυχος κυνηγός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης και οι θεράποντες γιατροί αισιοδοξούν ότι θα ξεπεράσει τον κίνδυνο.

    9-10-2006    : ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ -Η ΚΟΜΑΘ χορηγός σε διεθνές περιβαλλοντικό συνέδριοκαι συμμετοχή της με 2 επιστημονικές εργασίες :
  Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Νάξο διεθνές περιβαλλοντικό συνέδριο με θέμα «Αειφορική Διαχείριση και Ανάπτυξη Ορεινών και Νησιωτικών Περιοχών». Το συνέδριο διοργάνωσε το τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων τόσο από την Ελλάδα όσο και από πολλά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα του εξωτερικού. Η γλώσσα του συνεδρίου ήταν η αγγλική ενώ παρουσιάσθηκαν περισσότερες από 90 εισηγήσεις. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης ήταν οικονομικός χορηγός του παγκόσμιου αυτού συνεδρίου, γεγονός που χαιρετίστηκε θετικά από τους διοργανωτές. Παράλληλα τα στελέχη της ΚΟΜΑΘ παρουσίασαν τις εξής δύο εργασίες
  - Tsachalidis E., Sokos C, Birtsas P., Patsikas N.:
 1. The Australian Crow Trap and the Larsen Trap:
 2. Their capture success in Greece. Πρόκειται για μια εργασία που αφορά τη χρήση παγίδων σύλληψης κορακοειδών, για τη μελέτη και διαχείριση των πληθυσμών τους.
  - Hasanagas N., Birtsas P., Sokos C.:
 3. Code of hunter's ethics and identity building:
 4. From state law to custom and ethos.
  Μια πρωτότυπη μελέτη σχετικά με τους άγραφους ηθικούς νόμους του κυνηγίου και την ταυτότητα του Έλληνα κυνηγού. Πρέπει να τονιστεί πως η εργασία αυτή, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας θα έχει συνέχεια για την μελέτη της κυνηγετικής δεοντολογίας και ηθικής. Η συμμετοχή της ΚΟΜΑΘ κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχής, καθώς για άλλη μια φορά οι κυνηγετικές οργανώσεις συμμετείχαν ουσιαστικά σε μια αξιόλογη προσπάθεια διάχυσης της περιβαλλοντικής γνώσης και προαγωγής διαλόγου για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Γραφείο Τύπου ΣΤ' ΚΟΜΑΘ

    30-9-2006    : ΠΡΩΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ :
  Συνάδελφοι περδικοκυνηγοί αλλά και λαγάδες σημειώνουν αρκετές συνατήσεις για την εποχή με την βελουδομάτα ! Αυτό βέβαια συμβαίνει σε μεγάλα υψόμετρα στα βουνά της πατρίδας μας που παραδοσιακά δέχονται και τις πρώτες μακρομύτες κατά την μετανάστευση τους προς τον νότο . Έτσι λοιπόν έχουν σημειωθεί συναντήσεις στην Ήπειρο, Κεντρική Μακεδονία αλλά και Βόρεια , όπως και στην κεντρική Ελλάδα Βοιωτία .

    30-9-2006    : KYNHΓΙ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ :
  Το κυνήγι της πέρδικας συνεχίζεται τις επιτρεπόμενες μέρες κανονικά , άλλοτε με καλά αποτελέσματα και άλλοτε με ισχνά . Σήμερα κυνηγήσαμε με τον Τάκη παρέα περίπου 4 ώρες , αποτέλεσμα δύο πέρδικες στο χέρι και μία χαμένη . Το ευχάριστο είναι ότι ο Ολυμπος μετά το ατύχημα του πήγε καλά . Μάλιστα σε μία περίπτωση σερβίρισε πραγματικά τις πέρδικες στο πιάτο με την κυριολεξία της λέξεως σε ένα πολύ δύσκολο σημείο . Ψάχνουμε μία πλαγιά που σταματά σε ένα φρύδι , συνεχίζει από κάτω με απότομο κατέβασμα 10 περίπου μέτρων με ένα διάσελο σχετικά μικρού μήκους από το χάος αλλά μεγάλου πλάτους . Κατεβαίνω λοιπόν εγώ από τις πέτρες στο διάσελο και φωνάζω τα σκυλιά που ψάχνουν μακρύτερα , πρώτος έρχεται ο Ulf με το που φτάνει στην άκρη για να κατέβει κάνει μία κίνηση προς τον αέρα και μένει σε φέρμα στα ψηλά πάνω από μένα , σηκώνω την μηχανή και παίρνω μερικές καλές φωτογραφίες . Αυτός ακλόνητος εκεί , προχωράω σιγά σιγά τότε κατεβαίνει και αυτός ποντάροντας και προσπερνώντας με μένει ξανά σε φέρμα . Έρχεται και η γιαγιά Νίβα και μένει σε φέρμα , τελικά σηκώνονται 5 πουλιά και αμέσως μετά άλλα 3 . Ειλικρινά ήταν μία σκηνή κυνηγετική από αυτές που χαίρεσαι μόνο στο κυνήγι και που σε γεμίζουν όμορφα συναισθήματα. Το τέλος του κυνηγιού έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο σε ένα ουζερί στην Λάμψακο ! !

    28-9-2006    : Α΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ & ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - Θέμα: Σύλληψη λαθροθήρα στο Ν. Χανίων:
  Συνελήφθη λαθροκυνηγός κατά τη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας θηροφυλάκων της Α΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης & Δωδεκανήσου, στην περιοχή του Δήμου Ανατολικού Σελίνου στο Ν. Χανίων. Πιο συγκεκριμένα η σύλληψη έγινε, μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου, τις πρώτες πρωινές ώρες (2:30 π.μ.) της 27/9/2006 σε αγροτική περιοχή στο Αργαστήρι Ανατολικού Σελίνου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου του ασκήθηκε μήνυση, ενώ στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας προβολέας, μια καραμπίνα, φυσίγγια μεγάλου διαμετρήματος και 5 φονευμένοι λαγοί. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι συλληφθείς δεν έχει εκδώσει άδεια θήρας. Η παραπάνω σύλληψη αποτελεί μια ακόμα μεγάλη επιτυχία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στον αγώνα κατά των ασυνείδητων, οι οποίοι με τις ενέργειες τους πληγώνουν το φυσικό περιβάλλον και προσβάλλουν τον κυνηγετικό κόσμο, ο οποίος ενδιαφέρεται και μάχεται για την προστασία της ελληνικής υπαίθρου. Πληροφορίες: Ν. ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ, Πρόεδρος Α΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ & ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ν. ΚΟΥΚΑΚΗΣ, Πρόεδρος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΎ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Σακούλης Αναστάσιος, Δασολόγος - Ορνιθολόγος Επιστημονικός Συνεργάτης Α΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης & Δωδεκανήσου

    27-9-2006    : :ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΣΚΥΛΩΝ
  Γραμμή βοήθειας για τους κατόχους σκύλων θέτει σε λειτουργία από 1/10/2006 το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων στο πλαίσιο μιας γενικότερης δράσης που σκοπό έχει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τα θέματα που αφορούν τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου και την αρμονική συμβίωση μαζί του. Κύριος στόχος της γραμμής αυτής είναι να σταθει στο πλευρό εκείνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα συμπεριφοράς από τους δίποδους συντρόφους τους ελπίζοντας έτσι ότι με αυτό τον τρόπο το ΕΚΕΣ θα συμβάλει όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξάλειψη φαινόμενων όπως η εγκατάλειψη σκύλων. Από την πρώτη του Οκτώβρη λοιπόν μπορείτε να καλείται στο 210-9830601 οπού οι συνεργάτες του Ελληνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Σκύλων θα σας δίδουν δωρεάν τις συμβουλές τους τόσο για τα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζετε όσο και θα σας ενημερώνουν για θέματα όπως , φυλές σκύλων και σωστή επιλογή της φυλής που ταιριάζει στον τρόπο ζωης μας , σκύλος και παιδί,ο σκύλος στο πλευρό των ατόμων με αναπηρίες ,σκύλος φύλακας και πολλά άλλα που ευχόμαστε να βοηθήσουν στην δημιουργία υπεύθυνων και ενημερωμένων κυνόφιλων που γνωρίζουν ότι αποκτώντας ένα σκύλο αποκτούν ένα σύντροφο Ζωής.
  ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 13.00-16.00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής

    21-9-2006    : ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗ :
  Παράκληση τώρα γίνεται μία προσπάθεια από Ιταλικό Πανεπιστήμιο για την ταυτοποίηση της τσούκαρ βοηθάει και η ΚΟΜΑΘ , ότι δείγματα μπορούσα τα έστειλα πέρσι , φέτος έχουν ανάγκη από δείγματα μόνο από τα νησιά Κρήτη , Λέσβο, Χίος , Λήμνος ! Αν κάποιος έχει πουλιά από αυτά τα νησιά ας μου βάλει ένα κομμάτι συκωτιού , καρδιάς , λίγο δέρμα - ιστούς σε ένα μικρό μπουκαλάκι με καθαρό οινόπνευμα και ας μου στείλει ένα μήνυμα να του στείλω με δικά μου έξοδα ACS να τα πάρουν !! Θα είναι μία μεγάλη βοήθεια για όλους μας και εδώ στην Ελλάδα θα σας ενημερώσω για τα τελικά αποτελέσματα αν και ήδη έχω την εργασία αλλά πρέπει να κάτσω να τη μεταφράσω ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

    20-9-2006    : ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΤΡΑΤΧΑΑΡ :
  ΘΕΜΑ: « Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου Ελληνικού Ομίλου Ντρατχααρ» - ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΚΟΥΡΑ ΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: TΕΡΖΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α΄: ΖΩΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β΄: ΑΓΓΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΛΗ : ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΕΝΤΖΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΤΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΑΒΑΝΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΖΙΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

    20-9-2006    : ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ :
  Δυστυχώς και εγώ πλήρωσα την αρρώστια μου να κυνηγάω ορτύκια στην Λαυρεωτική ! Προχτές σε ένα τέτοιο κυνήγι από τα εκατοντάδες τώρα πια , πλήρωσα έμμεσα και εγώ τον φόρο της περιοχής ! Κυνηγώντας όπως πάντα ορτύκια και με όχι ιδιαίτερο κόσμο λόγω της κυνηγετικής μετριότητας από ορτυκάκια φέτος , μέχρι σήμερα από 1-3 τις περισσότερες φορές και 2-3 φορές μέχρι 9-10, κυνηγούσα λοιπόν ήρεμα και ωραία προσέχοντας πάντα γύρω μου , τελικά παίρνω μία φέρμα από τον Ulf ,σηκώνεται το ορτύκι και παίρνει το πλάι , το αφήνω να στρώσει με τον σκύλο πίσω του και ενώ πιά είναι στα 30 μέτρα περίπου ακούω μπάμ το σκύλο να πετιέται στον αέρα με κάι κάι ,,,,, και να χάνετε σαν βολίδα στο βάθος της πλαγις ! Μου έρχεται συμφόρηση και γεμάτος άγριο θυμό ψάχνω να βρω τον υπαίτιο της τουφεκιάς , έτσι βλέπω έναν παππού με ένα τύπου κοκεράκι να μου ζητάει συγνώμη πραγματικά έτοιμο να κλάψει , τα χάνω ο θυμός μου χάνεται γιατί είδα την πραγματική του στενοχώρια του λέω απλά παππού ας ελπίζουμε ότι ο σκύλος δεν έπαθε κάτι κακό αλλά σε παρακαλώ λίγο περισσότερο προσοχή και φεύγω να βρω το σκυλί ! Τελικά μετά από φωνές είκοσι λεπτών ξεπροβάλει ο σκύλος και έρχεται κοντά μου γεμάτος αίματα στα πίσω πόδια ! Καλό πλύσιμο με νερό , εξέταση του τραύματος, ψηλάφηση κλπ , ευτυχώς τον έχει πάρει στο πίσω μέρος με δεκαράκια και επειδή η απόσταση ήταν 30 μέτρα και βάλε απλώς προκάλεσαν αιμορραγία των μαλακών πίσω ιστών ! Αφού τον βλέπω να περπατάει έστω πονώντας καταλαβαίνω ότι δεν έχουμε νεύρο η σύνδεσμο χτυπημένο , μάλιστα σε ένα κοντινό ντουπλέ στην γρήγορη επιστροφή στο αυτοκίνητο τρέχει να απορτάρει , άρα σκέφτομαι εντάξει δεν συνδύασε την τουφεκιά με τον πόνο ! Φτάνουμε στο αυτοκίνητο τον φορτώνω και κατ' ευθείας στην θάλασσα για βούτηγμα και απολύμανση , Betadin , Amoxil 500 mg και τρέχοντας στην κτηνίατρο . Εκεί απλά επιβεβαιώνονται αυτά που είδα και εγώ , συνέχιση του Amoxil και αν πρηστεί ένα μυικό παυσίπονο , επίσης 10 μέρες ησυχία στο κλουβί του . Μετά από δύο ημέρες ο σκύλος είναι καλύτερα και μάλλον σταθήκαμε πολύ τυχεροί . Προσοχή λοιπόν συνάδελφοι προσοχή με όλη την σημασία της λέξεως !

    17-9-2006    : ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΜΟΤΗΤΑΣ :
  Θα ήθελα να παρακαλέσω τουλάχιστον μεταξύ μας να είμαστε σχεδόν…. τίμιοι . Το να έχουμε μετρητές επισκεψημότητας και να ανεβαίνουν 20000 σε μία μέρα δεν λέει ! Αν είναι έτσι να τους καταργήσουμε έτσι δεν λέει νομίζω η έστω δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν ! Αυτό όχι γιατί έχει κάποιο ενδιαφέρον η σκοπιμότητα αλλά αρκετή μούφα και κομπίνα υπάρχει στην ζωή μας !

    7-9-2006    : ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΧΑΪΑΣ - ΑΚΙ στο ΧΕΛΜΟ σε Ορεινή πέρδικα ετήσιου περιοδικού του Κ.Σ.Αμπελοκήπων :
  Την Κυριακή 3 Σεπτέμβρη ο όμιλός μας διεξήγαγε αγώνα κυνηγετικής ικανότητας πρακτικού κυνηγίου CACT σε ορεινή πέρδικα. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο όρος Χελμός όπου μετά από απαγόρευση κυνηγίου τα περασμένα χρόνια, φέτος δίνεται και πάλι στους κυνηγούς. Στο χώρο έχουν πρόσβαση και Ι.Χ. κάτι που μιας και τώρα οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για εκπαιδευτικές εξόδους στην πέρδικα δεν είναι και το καλύτερο, γιατί τα πουλιά είναι αγριεμένα και θέλουν μαεστρία απ? τον σκύλο και τον κυναγωγό για να φερμαριστούν. Οι συμμετοχές άγγιξαν τις 70 κάτι που ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας αφού λόγω της πρώιμης ημερομηνίας δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη προσέλευση! Για τις Αγγλικές φυλές χρειάστηκε να χωρίσουμε δυο τερρέν. Στο πρώτο κριτής ήταν ο κ. Χήνας με βοηθό τον κ. Καραγεωργόπουλο. Στη βαθμολογία μπήκε με 1ος πολύ καλός ο Iapetos ilios αγγλικό σέττερ του κ. Τσεντώνη, ενώ το δεύτερο σκυλί ο Arkan του κ. Μπίκου είχε φερμάρει πίσω από ψηλά πουρνάρια και οι κριτές δεν μπόρεσαν να το δουν ώστε να το βαθμολογήσουν. Ωστόσο στάθηκε άτυχη και δεν συνάντησε θήραμα η Rita sa Bedema αγγλικό σέττερ των κ. Θεοδοσίου-Ζάγκλα, ενώ η έρευνά της ήταν καλή. Το δεύτερο τερρέν έκρινε ο κ. Κοτσερίδης με βοηθό τον κ. Βαλασόπουλο. Σε αυτό το τερρέν πόντο με 1ος πολύ καλός πήρε το αγγλικό σέττερ Mio του κ. Παναγόπουλου που διαγωνίστηκε με τον Jero san Mareta πόιντερ του κ. Βεσκούκη, και οι δυο σκύλοι φερμάρισαν. Δυστυχώς όμως σε αυτό το τερρέν δεν ξανασυναντήσαμε πέρδικες αν και, οι εξαίρετες παρουσίες ήσαν αρκετές. Τα αγγλικά σέττερ Aria-Zipel του κ. Γαλάνη. Η Afrika san Mareta πόιντερ του κ. Βεσκούκη καθώς και η Joly san Mareta πόιντερ του κ. Καββαδία. Επίσης και ο Akeriensis Aiax πόιντερ του κ. Αναγνωστόπουλου. Στο τρίτο τερρέν που αγωνίστηκαν οι Ηπειρωτικές φυλές με κριτή τον κ. Τερζή ένα μπουλούκι πέρδικες σηκώθηκε πολύ μακριά απ? τα σκυλιά χωρίς να δοθεί η ευκαιρία για βαθμολογία, παρουσία που ξεχώρισε ήταν το κούρτσχααρ Boy του κ. Αντωνόπουλου. Μετά τον αγώνα οι κριτές ανάλυσαν στους παρευρισκομένους τα σημεία κλειδιά για την σωστή έρευνα του περδικόσκυλου. Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τον αγώνα της μπεκάτσας στις 2 και 3 του Δεκέμβρη. Θα είμαστε όλοι εκεί!

    7-9-2006    : Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - Παράνομο Κυνήγι Λαγού :
  Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Μαλαπάνης Δημήτριος και Γιαννακόπουλος Γεώργιος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους την 28η Αυγούστου στην περιοχή του Δ.Δ. Καζάρμας του Δήμου Βουφράδων, εντόπισαν τον Δρακόπουλο Δημήτριο να μαζεύει θηλιές τις οποίες είχε τοποθετήσει από το βράδυ με σκοπό να πιάσει λαγούς. Στον κατηγορούμενο ο οποίος παραδέχθηκε την πράξη του υπεβλήθη η σχετική μήνυση ενώ τα μέσα της παράνομης θήρας κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν. Το κυνήγι του λαγού με την τοποθέτηση θηλιών μας επιστρέφει χρόνια πίσω και σε πρακτικές που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τον σύγχρονο τρόπο άσκησης της θήρας του. Παράλληλα όχι μόνο είναι παράνομη η τοποθέτηση παγίδων σύμφωνα και με την Ελληνική νομοθεσία αλλά προκαλεί και καταστροφή στο ενδημικό θήραμα ενώ πλήττει άμεσα το γόητρο του Έλληνα κυνηγού που έχει μάθει να ζει και να σέβεται το θήραμα. Ενέργειες αυτού του είδους είναι απαράδεκτες και κατακριτέες από όλους, ενώ όσοι επιμένουν να επεμβαίνουν κατά αυτό τον βάναυσο τρόπο στην Ελληνική Φύση θα είναι πάντα στο στόχαστρο της Κυνηγετικής Οικογένειας η οποία σε κάθε περίπτωση αγωνίζεται για την νόμιμη και ορθολογική διαχείριση του θηραματικού μας πλούτου.

    30-8-2006    : 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΝΑΡΞΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΚΑΙ ΛΑΓΟΥ :

  Που ήσουν πέρδικα καημένη, κι ήρθες το πρωί βρεγμένη;
  Ήμουνα πέρα στα πλάγια, στις δροσιές και στα χορτάρια.
  Τι έτρωγες πέρα στα πλάγια στις δροσιές και στα χορτάρια;
  Έτρωγα το Μάη τριφύλλι, κι είμαι όμορφη στα χείλη
  και τον Αύγουστο ρογούλα, κι είμαι ροδοκοκκινούλα."

  Σε μερικές ημέρες ξεκινάει και το κυνήγι που μου αρέσει περισσότερο από όλα αυτό της πέρδικας , ορεινής η νησιώτισσας δεν έχει σημασία και τα δύο έχουν τις ιδιαιτεροτητές τους , τα καλά και τα κακά τους . Και τα δύο όμως παρέχουν ομορφιά , συγκίνηση , πάθος και λύπηση. Συνάδελφοι με προσοχή, σεβασμό και σύνεση λοιπόν στις όμορφες κοκκινομύτες των βουνών . Να θυμάστε έχουν δύσκολη ζωή και γι' αυτό απαιτούν τον σεβασμό μας , ώστε να συνεχίσουν να υπάρχουν και τα επόμενα χρόνια , τώρα πια οι αναμετρήσεις δεν είναι όπως παλαιότερα η πλάστιγγα κλείνει περισσότερο προς το μέρος μας ,δρόμοι , δυνατά 4χ4 , καλά σκυλιά κλπ κλπ Είναι η εποχή και το κυνήγι τα πραγματικά κυνηγόσκυλα και τους πραγματικούς περδικοκυνηγούς ! Έχουν γίνει κάποια εκπαιδευτικά λίγα τα δε αποτελέσματα είναι καλά , τα πουλιά έχουν κάνει γέννες και έχουν αυξήσει τον αριθμό τους , υπάρχουν αρκετά μικρά και γενικώς υπάρχει ζωή πάνω στο βουνό . Θα το επαναλάβω είναι στο χέρι μας να την βοηθήσουνε να συνεχίσει να υπάρχει , ξεχάστε τα νούμερα με όποιον τρόπο , σεβαστείτε τα όρια είναι υπεραρκετά για όποιον τυχερό του δώσει εύνοια η θεά Άρτεμη και τα πιάσει , δεν χρειάζεται παραπάνω είναι υπεραρκετά . !

    29-8-2006    ετήσιου περιοδικού του Κ.Σ.Αμπελοκήπων : ΕΚΔΟΣΗ ETΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΟΥ Κ.Σ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ :
  Με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου κυκλοφόρησε το δέκατο τρίτο τεύχος του ετήσιου περιοδικού του Συλλόγου "ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ". Το περιοδικό διανέμεται δωρεάν στα μέλη του συλλόγου, ενώ έχει ήδη αποσταλεί σε κυνηγετικούς συλλόγους, σε υπηρεσίες σχετικές με το αντικείμενο της θήρας, αλλά και σε πολιτικούς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η προσπάθειά μας να βελτιώνεται και να εμπλουτίζεται συνεχώς η ύλη του περιοδικού ώστε να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο, πιστεύουμε ότι απέδωσε καρπούς, καθώς το φετινό τεύχος έχει πλούσια και ποικίλη θεματολογία, με επιστημονικά άρθρα που έχουν επιμεληθεί επιστήμονες συνεργάτες και φίλοι του συλλόγου - τα περισσότερα δε έχουν γραφτεί ειδικά για το περιοδικό μας - τους οποίους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά που διέθεσαν την επιστημονική τους γνώση και το χρόνο τους για να προσφέρουν ενημέρωση στους αναγνώστες του περιοδικού μας. Τα θέματα που περιλαμβάνονται έχουν επιλεγεί με γνώμονα το ενδιαφέρον των κυνηγών, χωρίς όμως να περιορίζονται σε ζητήματα αυστηρά κυνηγετικά. Έτσι, εκτός από το κυνήγι, τα θηράματα, τα κυνηγόσκυλα, τις κυνηγετικές οργανώσεις, υπάρχουν και άρθρα π.χ. για τους κινδύνους από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων, για τα δηλητηριώδη φίδια που συναντάμε στην Ελλάδα κ.λπ. Φυσικά υπάρχει και η συνοπτική παρουσίαση των δραστηριοτήτων που πραγματοποίησε ο Σύλλογος τη χρονιά που πέρασε. Όπως κάθε χρόνο, μαζί με το περιοδικό, διανέμονται σε όλα τα μέλη του Συλλόγου και ο κυνηγετικός χάρτης της περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, έντυπο με εικονογραφημένο τον πίνακα των θηρευσίμων ειδών της φετινής ρυθμιστικής απόφασης, το πρόγραμμα "Άρτεμις" και το κυνηγετικό εγχειρίδιο που εξέδωσε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης. !

    22-8-2006    ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ 19.000 ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ : ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ 19.000 ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ :
  Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας πιστή στην υποχρέωσή της για την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των κυνηγών της περιφέρειάς της εξέδωσε 19.000 περίπου κυνηγετικούς χάρτες οι οποίοι διανέμονται δωρεάν στους κυνηγούς της Θεσσαλίας με την έκδοση ή θεώρηση της κυνηγετικής τους άδειας. Οι χάρτες σε κλίμακα 1: 250.000 εκτός από τα τοπογραφικά στοιχεία της περιοχής περιέχουν τα καταφύγια άγριας ζωής, απαγορεύσεις θήρας ορισμένου χρόνου, Ελεγχόμενες Κυνηγετικές Περιοχές, ζώνες διάβασης τρυγόνων, ζώνες εκγύμνασης σκύλων με τα ακριβή όριά τους καθώς και χρήσιμες πληροφορίες όπως τηλέφωνα των Δασικών και Κυνηγετικών αρχών, την ετήσια ρυθμιστική διάταξη θήρας κ.λ.π. !

    18-8-2006    : ΦΟΛΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:
  Στην Νέα Φιλαδέλφεια για Τρίτη φορά κάποιος αχρείος και ασυνείδητος άνθρωπος….. ρίχνει φόλες στην περιοχή , εξοντώνοντας έτσι ύπουλα περίπου 12 σκύλους , αρκετές γάτες αλλά και περιστέρια ! Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με το φιλοζωικό όμιλο μας στο τηλέφωνο 6939 011500 Γιώργος Δούκας !

    16-8-2006    :AΓΡΙΟΧΟΙΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ :
  Λίγα άτομα του είδους μία μικρή αγέλη έχει εντοπιστεί στην Βόρεια Ευβοια σε πυκνό δάσος . Κανείς δεν γνωρίζει πώς βρέθηκαν εκεί μιας και το αγριογούρουνο δεν υπήρχε στην Β Εύβοια , πιστεύεται ότι έφτασαν κολυμπώντας από την Στερεά Ελλάδα . Αυτά τα λίγα ζώα προσπαθούν να επιζήσουν σε αυτό το καινούργιο……. περιβάλλον . Σε αυτό βρήκαν συμμάχους τις Κυνηγετικές οργανώσεις και την Δ ΚΟΣΕ αλλά εχθρούς στο τοπικό Δασαρχείο και κάποιους από τους ντόπιους καλλιεργητές φοβούμενοι για τυχόν καταστροφές στις καλλιέργειες τους από τα αγριογούρουνα αν αυξηθούν !

    14-8-2006    : KYΝΗΓΕΤΙΚΟΣ Σ ΑΡΓΟΥΣ :
  O K Σ Άργους εφαρμόζει από τις αρχές Ιουνίου ένα πρόγραμμα βελτίωσης βιοτόπων , τοποθετώντας υδατοδεξαμενές με ειδικές ποτίστρες σε περιοχές που κατά τους θερινούς μήνες υπάρχει έλλειψη νερού . Κατόπιν υποδείξεως ειδικού δασολόγου από Γ ΚΟ Πελοποννήσου , που σημειωτέον , στις ίδιες περιοχές αργότερα θα γίνουν σπορές. Οι ενέργειες αυτές έχουν σκοπό την ανάπτυξη και προστασία του θηραματικού πλουτου της ευρύτερης περιοχής του Άργους !

    12-8-2006    : MHN ΞEXNATE :
  Στίς 12 Σεπτεμβρίου 2006 λήγουν οι προθεσμίες για την δήλωση ,
  1- των τελείως αδήλωτων στην Αστυνομία κυνηγετικών όπλων
  2- Όλων αυτών που έληξε η δεκαετής ισχύς των ΑΚΚΟ και δεν ανανεώθηκαν με την λήξη τους !

    10-8-2006    : LAMBRO :
  Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2006 έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 97 ετών , ο Λάμπρος Σ Λάμπρου , ιδρυτικό μέλος και στέλεχος της γνωστής εταιρείας φυσσιγίων LAMBRO και των φυμισμένων σκαγιών Λαυρίου της ίδιας εταιρείας !

    10-8-2006    : Α ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ & ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ:
  Στις 30 ιουνίου 2006 έληξε το πρόγραμμα LIFE 02 Nat/GR/8492 - Δράσεις Προστασίας για το Γυπαετό και την Βιοποιλιλότητα στην Κρήτη - με αποτελέσματα αξιοσημείωτα , με κυριώτερο την πληθυσμιακή ανάκαμψη . Η Α Κ ΟΜ ΚΡΗΤΗΣ & ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ συμετείχε ενεργά στην υλοποίηση δράσεων του εν λόγω προγράμματος !

     9-8-2006    :ΟΚΑΔΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ 2006 :

  Το Pointer –Setter Club σας ενημερώνει για το υπόλοιπο πρόγραμμα εκδηλώσεων του 2006 : · 9-10 Σεπτεμβρίου 2006, αγώνας Πρακτικού Κυνηγίου στην περιοχή του Σχιστού , στο όρος Αιγάλεω με θήραμα ορεινή πέρδικα. Έπαθλο CACT.
  · 29-30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2006, αγώνας Έρευνας Κυνηγίου και Μεγάλης Έρευνας στην περιοχή της Λητής με θήραμα καμπίσια πέρδικα. Στον αγώνα αυτό θα γίνει και επιλογή Εθνικών ομάδων. Έπαθλο CACIT.
  · 10-11-12-13-14-15 Νοεμβρίου 2006, Μεγάλη Έρευνα & Έρευνα Κυνηγίου σε καμπίσια πέρδικα με CACΙT (10+14 Νοεμβρίου, ελβετικά CACIT/ 11+13 Νοεμβρίου, ελληνικά CACΙT & 12+15 Νοεμβρίου, Ιταλικά CACΙT) Τοποθεσίες: Δρυμός Λητή και ζώνη εκπαίδευσης Χαλάστρας, περιοχή Επανομής και Χρυσό Σερρών.
  · 24-25-26 Νοεμβρίου 2006, αγώνας Πρακτικού Κυνηγίου μεταξύ των περιοχών Κούμανης και Αντρωνίου του Ν. Ηλείας με εναλλακτική τοποθεσία την περιοχή Μάνεσι των Καλαβρύτων Ν. Αχαϊας, με θήραμα μπεκάτσα. Έπαθλο CACT.

     8-8-2006    :ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ :
  Υπεγράφη η Κ.Υ.Α [Καθορισμός των τελών έκδοσης αδειών κυνηγίου για το κυνηγετικό έτος 2006-2007] αρχικά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Μπασιάκο, και σήμερα από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρο Δούκα. Ο καθορισμός των τελών έγινε μετά από διάλογο με τους εκπροσώπους των κυνηγών και το ύψος των τελών παραμένει στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, ώστε να μην υπάρξει οικονομική επιβάρυνση των κυνηγών. Επισυνάπτεται η απόφαση:
  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Καθορίζουμε τα τέλη έκδοσης αδειών κυνηγίου για το κυνηγετικό έτος 2006-2007 ως εξής:
  1. Για τους ημεδαπούς κυνηγούς και τους υπηκόους Κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι μέλη αναγνωρισμένων συνεργαζόμενων με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυνηγετικών συλλόγων : 1.1. Τέλη τοπικής άδειας κυνηγίου 9 € 1.2. Τέλη περιφερειακής άδειας κυνηγίου 30 € 1.3. Τέλη γενικής άδειας κυνηγίου 50 €
  2. Οι υπήκοοι Κρατών - Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ομογενείς, ή οι υπήκοοι ξένων κρατών που διαμένουν στην Ελλάδα πέραν της 15ετίας, οι διπλωματικοί υπάλληλοι και οι ημεδαποί που εφοδιάζονται με άδεια κυνηγίου απευθείας από τις δασικές αρχές καταβάλλουν υπέρ του « Ειδικού Φορέα Δασών » του Κ.Τ.Γ.Κ. και Δασών (λογ.26671/8) τα τέλη ως ακολούθως: 2.1. Τέλη τοπικής άδειας κυνηγίου 9 + 44,10 = 53,10 € 2.2. Τέλη περιφερειακής άδειας κυνηγίου 30 + 44,10 = 74,10 € 2.3. Τέλη γενικής άδειας κυνηγίου 50 + 44,10 = 94,10 € Η ιδιότητα των διπλωματικών υπαλλήλων θα πιστοποιείται από την αρμόδια Προξενική Αρχή. Η παραμονή και εργασία των αλλοδαπών θα βεβαιώνεται από τα Τμήματα Αλλοδαπών των Δ/νσεων Ασφαλειών και των Αστυνομικών Δ/νσεων του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης.
  3. Για τους υπηκόους ξένων κρατών (εκτός μελών Ε.Ε) : 3.1. Οι κυνηγοί αυτοί μπορούν να κυνηγούν μόνο στις ελεγχόμενες δημόσιες ή ιδιωτικές κυνηγετικές περιοχές. 3.2. Για τις δημόσιες ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές η απαραίτητη γενική άδεια κυνηγίου εκδίδεται από την δασική αρχή στην οποία υπάγεται η ελεγχόμενη κυνηγετική περιοχή με τα ακόλουθα τέλη : α) Μέχρι 15 ημέρες 35.00 € β) Μέχρι 2 μήνες 73,00 € γ) Για ολόκληρη την κυνηγετική περίοδο 88,00 € 3.3. Για κάθε ελεγχόμενη κυνηγετική περιοχή απαιτείται και ειδική άδεια κυνηγίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του Π.Δ. 453/1977 σε συνδυασμό με εκείνες των Π.Δ. 332/1983 και 94/1993 και των Ν.2240/94 και Ν. 2503/97 με απόφαση του Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας. 3.4. Για τις ιδιωτικές ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές, η γενική άδεια κυνηγίου εκδίδεται από την τοπική δασική αρχή, ισχύει για ολόκληρη την κυνηγετική περίοδο και το τέλος της καθορίζεται σε 35 €.
  Από τις διατάξεις αυτής της απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού. Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει για το κυνηγετικό έτος 2006-2007.

     8-8-2006    :ΚΟΜΑΘ - Δακτυλίωση Αργυροπελεκάνων στην Κερκίνη :

  Για τρίτη συνεχή χρονιά, οι αργυροπελεκάνοι αναπαράγονται στην Κερκίνη, σε τεχνητές εξέδρες που δημιουργήθηκαν γι’ αυτό το σκοπό με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και του WWF Ελλάς στα πλαίσια προγραμμάτων εθελοντισμού. Ο Αργυροπελεκάνος, είναι παγκόσμια απειλούμενο είδος και η σημασία της αποικίας για τη διατήρησή του είναι τεράστια, καθώς είναι η πρώτη νέα αποικία για το είδος σε μια νέα περιοχή, τα τελευταία 150 έτη. Στην Ελλάδα, οι Αργυροπελεκάνοι αναπαράγονταν μόνο στη λίμνη Πρέσπα και στον Αμβρακικό κόλπο. Περισσότεροι από 60 νεοσσοί γεννήθηκαν φέτος στις εξέδρες, 59 από τους οποίους δακτυλιώθηκαν με ειδικά πλαστικά δαχτυλίδια, με σκοπό την παρακολούθηση των μετακινήσεων των πουλιών και της αναπαραγωγικής τους δυναμικής, στα πλαίσια ευρύτερου προγράμματος παρακολούθησης που υλοποιείται από το 1985 από το Βιολογικό Σταθμό Tour du Valat της Γαλλίας. Η δακτυλίωση έγινε με τη συνδρομή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης, δραστηριότητα η οποία εντάσσεται στα πλαίσια ευρύτερης συνεργασίας των δύο φορέων. Οι επιστημονικοί συνεργάτες της ΚΟΜΑΘ, Αλέξανδρος Γκάσιος (Δασολόγος) και Χρήστος Καλαϊτζής (Δασοπόνος) βοήθησαν στην δακτυλίωση, μετά από τη συμφωνη γνώμη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, αποδεχόμενοι πρόταση συνεργασίας του Διευθυντή του Κέντρου Πληροφόρησης Υγροτόπου Κερκίνης

     8-8-2006    :ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΧΑΙΑΣ - Α.Κ.Ι CACT ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ :
  Α.Κ.Ι. cact σε ορεινή πέρδικα που διοργανώνει ο Κυνοφιλικός Ομιλος Αχαΐας στις 3 Σεπτέμβρη στα Καλάβρυτα. Τα τηλ επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους είναι του γραμματέα Μιχάλη Τζουραμάνη 6945225375 και του προέδρου Ανδρέα Αναγνωστόπουλου 6944744315 ο επόμενος αγώνας είναι 3+4/12 μπεκάτσα .Σας Ευχαριστώ πολύ για τον Κ.Ο.Α. Μιχάλης Τζουραμάνης


    3-8-2006    : Δ ΚΟΣΕ:
  Καινοτομική η πρωτοβουλία της Δ ΚΟΣΕ να συνάψει συμφωνία με εταιρία τηλεπικοινωνιών ALTEC TELECOMS- ΤΙΜ για να προσφέρει την άδεια κυνηγίου υπό όρους δωρεάν ,σε τυχόν πελάτες της κυνηγούς που θα συνάψουν συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας με την εταιρεία! Αναλόγως το συμβόλαιο και η δωρεάν άδεια ! Δηλαδή συμβόλαιο με 170 λεπτά δωρεάν ομιλίας – Τοπική άδεια , με 270 λεπτά – Περιφερειακή άδεια , 380 λεπτά – δωρεάν η Γενική άδεια .
  Προσοχή όμως να κάνετε τον υπολογισμό με χαρτί και μολύβι να δείτε αν σας συμφέρει , ειδικά για την Γενική άδεια είναι ασύμφορη η προσφορά λόγω του μεγάλου μηνιαίου παγίου . Επίσης στα υπ' όψη να λάβετε και την κάλυψη με σήμα γιατί για εμάς είναι βασικό να υπάρχει στα βουνά και στα λαγκάδια

    30-7-2006    : ΟΡΤΥΚΙΑ

  ΠΟΛΫ καλά τα νέα από τα ορτύκια σε όλους τους ελληνικούς κυνηγότοπους . Υπάρχουν πουλιά και σε μερικές περιπτώσεις αρκετά , σ' αυτό βοήθησε μάλλον ο καιρός και οι πολλές βροχές σχεδόν παντού. Πραγματοποίησα δε την πρώτη μου εξόρμηση σε ορτύκι στην Κωπαίδα . Εντύπωση μου έκανε ο σχεδόν ανύπαρκτος κυνηγόκοσμος στον δρόμο , και τα 4-5 μόνο αυτοκίνητα στο 90 ! Τέτοιες ημέρες εκεί γινόταν ο χαμός άλλες χρονιές ! Τώρα στον πανέμορφο αυτόν ορτυκότοποι πολλοί λίγοι κυνηγοί και αρκετά ορτύκια να το λένε το ξημέρωμα ! Μάλλον η αύξηση της βενζίνης και τα κόστι…. που αυξάνονται συνεχώς κράτησαν πολλούς πίσω στη Αθήνα . Επειδή δεν προνόησα να βάλω βενζίνη στην γειτονιά μου Γλυφάδα με 1,019 Ε το λίτρο , έβαλα στην Αττική οδό με 1,169 Ε και στην εθνική την είδα στα 1,199 Ε και βάλε !! Προσοχή λοιπόν γιατί επιβαρύνεστε με σχεδόν 7-10 Ε επιβάρυνση, δηλαδή σχεδόν 15% αύξηση στο εκπαιδευτικό για την Κωπαίδα !! Τώρα στα κυνηγετικά , όπως προ είπα το έλεγαν αρκετά ορτύκια αλλά δύσκολα στο βγάλσιμο , βγάλαμε κάποια μόνο από τα πιο έμπειρα σκυλιά ! Το γέλιο όμως έγινε με ένα μικρό τουρλοιδές που βρήκαμε σε μία καλαμιά και έγινε ο χαμός από φέρμες, πόντες μιας και ποδάρωνε σφαίρα και δεν έλεγε να πατάξει , καλύτερα και από πεδινή ! Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι η καλή αστυνόμευση επέτρεψε στα πουλιά να αναπαραχθούν καλύτερα και ίσως και να κάνουν και διπλές γέννες !

    30-7-2006    : ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ:
  Για ακόμη μία φορά η Ρυθμιστική αργή να ανακοινωθεί και όπως ακούγεται μικρομεταβολές θα έχει πάλι , όπως και ότι γίνονται πάλι τα γνωστά παιχνίδια , τρικλοποδιές κλπ μεταξύ Δ Θήρας και ΚΣΕ !

    20-7-2006    : ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:
  Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Καστοριάς διοργανώνει αγώνες A.K.I. – CACT με σκύλους Δείκτες στο ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ στις 5 και 6 Αυγούστου 2006. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει
  - Αγώνα Πρακτικού Κυνηγιού σε Καμπίσια Πέρδικα και Άγριο Ορτύκι
  - Αγώνα Έρευνας Κυνηγιού σε Καμπίσια Πέρδικα
  - Αγώνα Μεγάλης Έρευνας
  Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 31-7-2006 . Τηλέφωνο και fax για επικοινωνία 2467022811. Υπεύθυνοι για παραλαβές δηλώσεων. Αλέξανδρος Καταραχιάς τηλ 6973055815 Χρήστος Κωνσταντινίδης τηλ 6946474083
  Το Κόστος συμμετοχής στους αγώνες είναι - Αγώνας Πρακτικού Κυνηγιού σε Καμπίσια Πέρδικα και Άγριο Ορτύκι 30 € - Αγώνας Έρευνας Κυνηγιού σε Καμπίσια Πέρδικα 30 € - Αγώνας Μεγάλης Έρευνας 30 € Οι συμμετέχοντες στους αγώνες πρέπει να έχουν μαζί τους τα βιβλιάρια υγείας και τα pedigree των σκύλων .

    12-7-2006    : ΟΙ ΓΚΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΑ

  Σήμερα έγινε εκπαιδευτικό και αναγνώριση στις γκρίζες . Τα πουλιά έχουν πάει καλά για άλλη μία φορά και σήκωσα περίπου 20 ! Έχουν πια κλείσει πάνω από 10 χρόνια επιβίωσης τόσο νότια και χωρίς ιδιαίτερες φροντίδες . Ο πληθυσμός όμως δεν ανεβαίνει αισθητά ,παραμένει πάντα σχετικά μικρός , τουλάχιστον αυτόν που επισκέπτομαι εγώ και δεν έχω ανακαλύψει η ακούσει για κάποιο γεγονός πιο μακριά . Ίσως αυτό να οφείλεται στην αρπακτικότητα , προσωπικά πιστεύω περισσότερο στην γενετική κούραση λόγω πια ολικής συγγένειας των πουλιών ! Οι φωτογραφίες είναι από εκεί

    12-7-2006    : DVD TOY ΕΘΝΟΣ ΚΥΝΗΓΙ
  Ένα από τα καλύτερα DVD που εχω δεί. Μας παρουσιάζει πώς δουλεύουν στην Γαλλία οι κυνηγετικές οργανώσεις και τις προσπάθειες πάνω στην βελτίωση βιοτόπων και επαναφοράς , ενίσχυση θηραμάτων . Δεν μπορώ να μην γεμίζω από θλίψη βλέποντας την εκεί συνεργασία των τοπικών φορέων , τμήματος θήρας , Νομαρχίας και αγροτών με τους κυνηγούς . Τι αντίθεση πραγματικά με την εδώ απίστευτα λυπηρή πραγματικότητα .

    12-7-2006    : ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:

  Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου ενέταξε στις δυνάμεις της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής 7 καινούργια οχήματα – τζιπ συνεχίζοντας την προσπάθεια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και εκτενέστερη παρουσία της, με στόχο την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, αλλά και την πρόληψη και καταστολή κάθε παράνομης ενέργειας σε αυτό. Το κόστος αγοράς των αυτοκινήτων ανήλθε στο ποσό των 108.330 €, χρήματα που προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τις συνδρομές των κυνηγών που όπως έχει αποδειχτεί αποτελούν τους μοναδικούς, εν δράσει και όχι στα λόγια, διαχειριστές και φύλακες του φυσικού μας πλούτου και της Ελληνικής υπαίθρου γενικότερα. Τα καινούργια οχήματα θα διατεθούν για τις ανάγκες της Θηροφύλαξης.

  Ο θεσμός, το τεράστιο έργο, η αδιάκοπη παρουσία και η προσφορά στην φύση και στο συνάνθρωπο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι πλέον στοιχεία ενσωματωμένα με την Ελληνική κοινωνία, δυστυχώς όμως όχι και από την Ελληνική πολιτεία που ενώ μεν δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να την αμφισβητήσει, εντούτοις υπονομεύει την εξαφάνισή της. Πως αλλιώς μπορεί κάποιος να εξηγήσει το φαινόμενο ότι εδώ και τρία χρόνια η πρόσληψη νέων Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων έχει κολλήσει, σύμφωνα με τον Νόμο 3208 του 2003 που ορίζει ότι μέχρι της εκ νέου αποφάσεως του Υπουργού περί προσόντων των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων, αυτή είναι αδύνατη. Πόσα χρόνια χρειάζεται ο κος Μπασιάκος για αυτή την απόφαση; 2,5 χρόνια σκέφτεται και συσκέφτεται για την κατάληξη στο ποια θα είναι τα προσόντα των προς πρόσληψη οργάνων…;;; Τέτοιου είδους αντιμετώπιση δημιουργεί εύλογα σε όλους μας την απορία για το αν τελικά οι Κυνηγετικές Οργανώσεις είναι συνεργαζόμενα σωματεία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η πλήρως εξαρτώμενα από αυτό που στην λειτουργία τους αναγνωρίζει μόνο τον ρόλο του εισπράκτορα.!!! Υπάρχει επιτέλους κάποιος υπεύθυνος που να ασχολείται σοβαρά με τα προβλήματα της Ελληνικής Φύσης στην πράξη; Ή το μόνο ενδιαφέρον της Ελληνικής πολιτείας είναι πώς να εκταμιεύει όλο και μεγαλύτερα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση – δήθεν προστασία – δήθεν διαχείριση του Περιβάλλοντος και συνάμα να καλύπτει – αποκρύπτει τις τεράστιες ελλείψεις της στον τομέα αυτό; Γεγονός βέβαια που δεν περνάει απαρατήρητο με αποτέλεσμα ο Έλληνας πολίτης να καλείται σε ετήσια βάση να πληρώνει για την αδιαφορία της πολιτείας ένα ανυπολόγιστο κόστος για την πλήρη εγκατάλειψη και συνεχή υποβάθμιση της υπαίθρου, ενώ παράλληλα υποχρεώνεται και να καλύπτει τα εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις με αποκλειστική και μόνο χρηματοδότηση από τους κυνηγούς έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να διαθέτουν έναν τεράστιο στόλο ταγμένο στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ενώ σε αυτή την προσπάθεια συνεπικουρείται από τους επιστημονικούς της συνεργάτες που με έρευνα στο πεδίο έχουν προσφέρει πλήθος μελετών για την ορθολογική του διαχείριση και την ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου της χώρας μας.

    12-7-2006    : ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΟ Ε. ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ:
  Η Ελλάδα παραπέμπετε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για μη τήρηση των προϋποθέσεων για την προστασία της οχιάς της Μήλου.

    12-7-2006    : KΛΟΠΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ:
  Κλοπή κυνηγετικών όπλων και μεγάλου αριθμού φυσιγγίων σε αποθήκη γνωστού κυνηγετικού καταστήματος . Οι δράστες μπήκαν μέσα ντυμένοι σαν αστυνομικοί με όπλα στα χέρια και κουκούλες στο κεφάλι .

    12-7-2006    : Δ ΚΟΣΕ:
  Η Δ ΚΟΣΕ είχε ετοιμάσει μία από αέρος σπορά (ψεκαστηκά αεροπλάνα) ειδικών σπόρων για βελτίωση κάποιων βιοτόπων , τους ίδιους που μοίραζε πέρσι στους κυνηγούς της αρμοδιότητα της . Δυστυχώς το τμήμα Θήρας του υπουργείου μπλοκάρισε την εναέρια αυτή σπορά και γι' άλλη μία φορά βλέπουμε που οδηγεί αυτό το τέλμα κακής συνεργασίας του συγκεκριμένου τμήματος με τις κυνηγετικές οργανώσεις .

    4-7-2006    : KΥΝΟΦΙΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  Στις 15-16 Ιουλίου θα διεξαχθεί στα Δερβενοχώρια κυνοφιλική εκδήλωση με ανεπίσημο αγώνα για όλες τις φυλές δεικτών η συμμετοχή είναι δωρεάν , Κριτές θα είναι αφιλοκερδώς Χρήστος Ψυχάρης και Σ Κάπος. Πληροφορίες στα 210 5572234 και 6942 082256

    1-7-2006    : ΠΡΩΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΔΙΚΕΣ
  Σήμερα έγινε άλλο ένα εκπαιδευτικό στις πέρδικες κάτω από πολύ ζεστές συνθήκες πραγματικά . Σε γενικές γραμμές πήγαμε καλά .

  Η φοβερή περδικομάνα !Ενα από τα περδικάκια

  Το βασικό όμως είναι ότι στο τέλος του εκπαιδευτικού και με μεγάλη ζέστη , παίρνω μία φέρμα κοντινή , Κάρμεν , Ουλφ , με το που πλησιάζω με την μηχανή για το σήκωμα σε 5-7 μέτρα απόσταση από τα σκυλιά , μία πέρδικα αρχίζει να σκούζει και να κάνει περίεργες κινήσεις σαν να μην μπορεί να πετάξει ( η μάνα που έκανε την τραυματισμένη ) για να παρασύρει τα σκυλιά από τα μικρά της (κοντινή φέρμα) !
  Και όμως όπως φαίνεται σε μία από τις φωτογραφίες από τις πολλές της στιγμής τα κατάφερε τα πήρε πάνω της και τα δύο !!
  ¨Ήταν απίστευτη το πόσο καλή ήταν σε αυτό που έκανε και πραγματικά με μεγάλο ρίσκο αφού δύο φορές η Κάρμεν (έμπειρη πολύ) το στόμα της την έφτασε στους 20 πόντους μόλις !!!
  ¨Έπεφτε , χτυπιόταν , έσκουζε , έκανε κολοτούμπες , έτρεχε με το φτερό ανοικτό σαν άσχημα τραυματισμένη !!
  Τελικά τα πήρε στη κατηφόρα 30- 40 μέτρα μακριά και τα ξεπάτωσε να την κυνηγάνε με αυτόν τον τρόπο μέχρι που χαθήκανε πίσω από ένα ανάχωμα !
  Εγώ γύρισα την προσοχή μου στην περιοχή της φέρμας και άρχισα να χτυπάω τα πόδια μου δυνατά (αιτία και κουνημένων φωτογραφιών) , άρχισαν τότε να απογειώνονται πολύ μικρά περδικάκια (χωρίς τρίχωμα στην πλάτη και μικρότερα από το ορτύκι ) 2, 1 , 1, 2 και να πετάνε καμιά 40 μέτρα και να πιάνουν πάλι κάτω .
  Μάζεψα τα σκυλιά τα έδεσα και έκατσα εκεί περίπου ένα τέταρτο , μέχρι να γυρίσει η μάνα σε αυτά με πολύ πονηριά !
  ¨Ένα μικρό γεράκι εμφανίστηκε από το πουθενά, αλλά μάλλον η παρουσία μου εκεί με τα σκυλιά δεμένα το ανάγκασε να απομακρυνθεί , οπότε έφυγα και εγώ μιας και η οικογένεια ανασχηματίστηκε υπό την καθοδήγηση της καταπληκτικής αυτής μάνας !
  Τέσσερα συμπεράσματα .

   1- Υπάρχουν γέννες αργοπορημένες με πολύ μικρά πουλιά που πετάνε μόνο λίγα μέτρα .
   2- Ποτέ δεν θα πάψω να εκπλήσσομε για την σοφία της μητέρας φύσης και τα μέσα που έχει δώσει σε κάθε άγριο πλάσμα για να επιβιώσει .
   3- ¨Ότι όταν γίνετε ανακατωσούρα σε περδι-οικογένεια και όχι μόνο κάποιος προσπαθεί να επωφεληθεί γεράκι σε αυτή την περίπτωση .
   4- Μεγάλη προσοχή στα εκπαιδευτικά λόγω γεννών που έχουν γίνει με καθυστέρηση άρα ακόμη πολύ μικρά περδικόπουλα , άρα και πολύ ευάλωτα .


    16-6-2006    ΩΡΙΩΝ :
  Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι προχωρήσαμε σε ριζική ανανέωση της ιστοσελίδας μας. Ο Σύλλογός μας, ως Δίκτυο Κυνηγών, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην διαδικτυακή του παρουσία. Πιστεύουμε ότι όλο και περισσότεροι κυνηγοί έχουν πλέον πρόσβαση στο Διαδίκτυο (Internet) και το χρησιμοποιούν για την επικοινωνία και την ενημέρωσή τους. Η νέα ιστοσελίδα, όπως και η προηγούμενη από το 2002 εως τώρα, υλοποιήθηκε και συντηρείται από ομάδα μελών μας. Θα βρείτε τη νέα ιστοσελίδα μας στην ίδια -ήδη γνωστή σας- διεύθυνση:
  http://www.orion.net.gr
  Στην ιστοσελίδα μας θα δείτε τις δραστηριότητές μας από το 2002 μέχρι σήμερα, θα διαβάσετε άρθρα των μελών μας και θα δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις, τα κυνήγια και τις οικογενειακές συναντήσεις μας. Ακόμα θα μελετήσετε το καταστατικό, τους σκοπούς και το ιστορικό ίδρυσης του συλλόγου μας. Τέλος, αν βρείτε ενδιαφέροντα τα παραπάνω, θα διαβάσετε και τις οδηγίες για την εγγραφή σας στον Ωρίωνα. Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις σας θα είναι ευπρόσδεκτες.

    20-5-2006    ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ - ΚΣΕ :
  διεξαχθεί η συνδιάσκεψη που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις για τη θήρα και την άγρια ζωή στη γηραιά ήπειρο, τα τελευταία χρόνια. Με «οικοδέσποινα» την Κ.Σ.Ε. θα συνυπάρξουν κάτω από τον ίδιο χώρο όχι μόνο η Ένωση Κυνηγετικών Οργανώσεων Ευρώπης (FACE) και οι εθνικές αντιπροσωπείες της κάθε χώρας, αλλά και εκπρόσωποι μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, στελέχη της Κομισιόν και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιστήμονες διεθνών ινστιτούτων κ.ά. Ιδιαίτερη σημασία θα έχει φυσικά η ομιλία που θα απευθύνει προς τους συμμετέχοντες ο Έλληνας επίτροπος περιβάλλοντος Στ. Δήμας, ο οποίος θα παραστεί στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Αθηνών για να υπογραμμίσει την υποστήριξη της Κομισιόν στα διαχειριστικά σχέδια και τις προσπάθειες της κυνηγετικής κοινότητας στην Ευρώπη.

    7-5-2006    Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου :
  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6-5-2006 στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του PORTO RIO Πατρών η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Στην Γενική Συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων όλης της Πελοποννήσου και των νήσων Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Ιθάκης Κατά τη διάρκεια αυτής και μέσα σε παραγωγικό κλίμα έγινε έγκριση του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού του έτους 2005, αναλύθηκαν διάφορα επιστημονικά θέματα και συζητήθηκαν θέματα φιλοθηραματικής πολιτικής εν΄ όψη της νέας ρυθμιστικής 2006-2007. Ειδικότερα αναφέρθηκαν τα τρία επιστημονικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και των οποίων όλες οι δαπάνες καλύπτονται από τις συνδρομές των Ελλήνων κυνηγών και που στόχο έχουν την συγκέντρωση επιστημονικών στοιχείων που να ενισχύουν και θα τεκμηριώνουν τις θέσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα οποία αναφορικά είναι:

  - Το πρόγραμμα προσδιορισμού της φαινολογίας της μετανάστευσης των θηρεύσιμων πτηνών στην Ελλάδα,
  - τα προγράμματα καταγραφής της κυνηγετικής κάρπωσης ΑΡΤΕΜΙΣ Ι & ΙΙ καθώς και
  - το πρόγραμμα βελτίωσης βιοτόπων και ενίσχυσης του ενδημικού θηράματος.

  Επίσης ιδιαίτερη μνεία έγινε στα επιστημονικά προγράμματα που εκπονούνται από τους επιστημονικούς συνεργάτες της Γ΄.Κ.Ο.Π. και αφορούν την καταγραφή της ποιοτικής και ποσοτικής θηρευτικής κάρπωσης του αγριόχοιρου, την χαρτογράφηση των περιοχών κάρπωσης καθώς και την καταγραφή των τροφικών συνηθειών του είδους. Επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη για ανταπόκριση στα προγράμματα από τους Κυνηγετικούς συλλόγους και τα μέλη τους ενώ παράλληλα τέθηκαν οι στόχοι για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των εκτροφείων θηραμάτων με προτεραιότητα στον φασιανό, αφού στους στόχους της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου είναι η εγκατάσταση του φασιανού ως ενδημικό θήραμα στην Πελοπόννησο μέσα από την επιλογή των κατάλληλων βιοτόπων καθώς και την καταγραφή της βιωσιμότητας των απελευθερωθέντων ατόμων. Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο κος Μαρκόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στα προβλήματα που ανέκυψαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και αφορούσαν το Γραφείο Θήρας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και στις παρεμβάσεις της Γ΄ Κ.Ο.Π. σε σχέση με τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πολιτική ηγεσία. Ένα μεγάλο κεφάλαιο της ομιλίας του κου Μαρκόπουλου αποτέλεσε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή προκειμένου να αξιολογηθεί η συνολική προσφορά της στην προστασία και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος όσο και οι τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων αλλά και η μελλοντική πορεία του σώματος με σαφή στόχο την κάλυψη με αυτοκίνητα και θηροφύλακες όλων των Κυνηγετικών Συλλόγων. Ο κος Μαρκόπουλος ανακοίνωσε δε ταυτόχρονα την παραγγελία 6 καινούργιων αυτοκινήτων που θα προστεθούν στον ήδη υπάρχοντα στόλο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής καθώς επίσης και νέες προσλήψεις Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων τονίζοντας ότι οι Κυνηγετικές Οργανώσεις διαχειρίζονται χρήματα των Ελλήνων κυνηγών και θα πρέπει οι κυνηγοί να βλέπουν το έργο που πραγματοποιείται με τα χρήματά τους. Ανάμεσα στα άλλα θέματα αναφέρθηκε το πρόσφατο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την γρίπη των πτηνών σε σχέση με το κυνήγι, οι εξελίξεις τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ σχετικά μοιράστηκε και έντυπο πληροφοριακό υλικό. Τέλος πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας καθώς και της νέας εξελεγκτικής επιτροπής. Το νέο διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε κατά σειρά εκλογής αποτελείται από τους: Μαρκόπουλο Κων/νο, Αποστολίδη Γεώργιο, Ρουμελιώτη Γεώργιο, Κατσίκα Γεώργιο, Καπνίση Δημήτριο, Κανελλόπουλο Νικόλαο και Πλούμπη Ανδρέα. Στην δε εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι Ηλιόπουλος Γεώργιος και Θυμής Μιχάλης. Ο πλειοψηφών σύμβουλος ανακοίνωσε ότι εντός εβδομάδος θα γίνει και η συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου καλώντας τους εκπροσώπους των Κυνηγετικών Συλλόγων να στηρίξουν το φιλόδοξο πρόγραμμα δράσης της Γ΄ Κ.Ο.Π. Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθη ο Αντινομάρχης Αχαΐας για θέματα περιβάλλοντος Αχαΐα κος Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν ο Νομάρχης Αχαΐας κος Κατσικόπουλος Δημήτριος και ο Αντινομάρχης κος Φιλιππάτος Δημήτριος. Όλοι οι ανωτέρω αναφέρθηκαν και εξείραν την αγωνιστικότητα, τις γνώσεις και τη δυναμική της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου μέσα από τον πολύπλευρο ρόλο της που συνίσταται στην καθοριστική συμβολή της στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, στην συνδρομή της στην πολιτική προστασία καθώς και στην απαραίτητη και αναγκαία μοναδικότητα της συμμετοχή της στην προσπάθεια για την πρόληψη και καταστολή του κινδύνου που προέκυψε από την νόσο των πουλερικών. Τέλος κατά την διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου επιβράβευσε τον υπάλληλο της Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Τζανετάκο Δωρόθεο ο οποίος έπεσε θύμα εγκληματικής πράξης πυροβολισμού του από λαθροθήρα απονέμοντάς του για την προσήλωση στα καθήκοντά του σχετικό έπαινο και προσφέροντας του και σχετικό ποσό. Ομόφωνα δε η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την επικήρυξη του άγνωστου δράστη με το ποσό των 10.000 ευρώ.

    3-5-2006   Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & Ν. ΣΠΟΡΑΔΩΝ - Aναγνώρισης ελληνικών ιχνηλατών σε όλη την Θεσσαλία. :

  Ο ελληνικός ιχνηλάτης, η μοναδική Ελληνική φυλή κυνηγόσκυλων που είναι επισήμως αναγνωρισμένη διεθνώς, επιβίωσε επί χιλιάδες χρόνια στις σκληρές συνθήκες της χώρας μας προσφέροντας τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του στο κυνήγι του λαγού, του αγριόχοιρου και όχι μόνο. Δυστυχώς όμως τις τελευταίες δεκαετίες λόγω των ανόητων μιγαδοποιήσεων ο Ελληνικός ιχνηλάτης κινδυνεύει να εκλείψει ως καθαρόαιμη φυλή. Για τον λόγο αυτό η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας αντιλαμβανόμενη την αναγκαιότητα διάσωσης και διάδοσης της εθνικής μας φυλής διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη και τους τοπικούς Κυνηγετικούς Συλλόγους, το Σαββατοκύριακο 6- 7 Μαΐου εκδηλώσεις αναγνώρισης ελληνικών ιχνηλατών σε όλη την Θεσσαλία. με κριτή τον κύριο Αθανάσιο Γκόπη. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής :
  ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΙΟΥ :
  ΩΡΑ: 09.00 - 11.00 ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
  ΩΡΑ: 12.00 – 14.00 ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ( ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Κ.Σ. ΒΟΛΟΥ )
  ΩΡΑ: 17.00 – 19.00 5ο χλμ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – ΚΟΖΑΝΗΣ ( ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΡΥΜΟΥ )
  ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΙΟΥ :
  ΩΡΑ: 09.00 – 11.00 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ‘’ ΣΚΑΜΝΙΕΣ ‘’ ΠΗΓΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  ΩΡΑ: 12.00 – 14.00 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ‘’ ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΔΡΑ ‘’ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

    30-4-2006    HΠEIΡOΣ ΠΑΣΧΑ 2006 : μπεκατσίνια

  Μετά από κάποιες ημέρες στην πανέμορφη Ήπειρο επιστροφή στο χάος της Αθήνας . Λοιπόν η ομορφιά της Φύσης στην Ήπειρο είναι μοναδική , όλες οι αποχρώσεις του πράσινου , της ώχρας και βέβαια του γκρί της πέτρας συνθέτουν απίστευτους πίνακες ζωής . Εδώ ο θεός έπλασε κάτι δύσκολο, σκληροτράχηλο , αλλά πολύτιμο και πανέμορφο ! Η άνοιξη σφύζει με απίστευτα χρώματα , σ' αυτό έχουν βοηθήσει οι πολλές βροχές και η ανθοφορία είναι φοβερή . Όλα τα ποτάμια έχουν πολύ νερό και παντού υπάρχουν λιμνάζοντα νερά ! Αφού ηρέμησα λιγάκι οργανώθηκα και πραγματοποίησα κυνηγετικές –φωτογραφικές εξορμήσεις . Λοιπόν , υπάρχουν παντού νεογέννητα παπάκια , με τις μάνες τους (τα περισσότερα πράσινα) που μόλις αντιληφθούν την παραμικρή κίνηση κατ' ευθείας στις καλαμιές για προστασία ! Πολλά μπεκατσίνια σε κοπάδια , ερωδιοί , πελαργοί , πελεκάνοι κλπ υδρόβια ! Πολλά γεράκια επίσης . ¨Έγινα μάρτυρας αρκετών επιθέσεων μα δύο μου έκαναν την εντύπωση . Μία στο κήπο του σπιτιού όπου ξαφνικά πανικός σε σπίνους και σπουργίτες , ένα σκούρος όγκος να ορμάει από το πουθενά , όλα μα όλα τα μικρόπουλα να μπαίνουν στους φράχτες , το γεράκι να σκάει δύο φορές στην προσπάθειά του να αρπάξει κάποιο μέσα στους φράχτες , τελικά έφυγε ήσυχα όπως είχε έρθει χωρίς να καταφέρει κάτι ! Η δεύτερη έγινε σε βάλτο και παρότι εγώ από ώρα ήμουνα εκεί και φωτογράφιζα μία πάπια μάνα με τα μικρά της , πάλι η ξαφνική αναταραχή της πάπιας που έδωσε να καταλάβω ότι κάτι συμβαίνει , και ενώ κολυμπούσαν όλα προς τις καλαμιές και είχαν σχεδόν τα μισά μπει σ' αυτές , το γεράκι σκάει πάνω τους μέσα στις καλαμιές , γίνεται χαμός , δεν πιάνει κανένα αλλά τα μικρά σκορπίζουν έντρομα και ένα που ξανοίχτηκε δέκα πόντους από τα καλάμια μέσα στον γενικό πανικό το πήρε ένα δεύτερο γεράκι που ήρθε από το πουθενά ! Kαθώς δε αποκρίνετε με το παπάκι ακολουθήθηκε και από το πρώτο γεράκι . Μάλλον ήταν συνεργασία δύο κυνηγών και αυτό έφερε το αποτέλεσμα ! Πέρδικες σε πολύ καλή κατάσταση και τουλάχιστον όπου κοίταξα ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ και από μακριά σε πολύ καλή πυκνότητα φωλιών . Γενικά είναι ένα πάρτυ ζωής κυνηγών και κυνηγημένων ! Είδα φάσες που μάλλον έχουν παραμείνει και γεννήσει εδώ όπως και αρκετά τρυγόνια . Δεν χρειάζεται να σας πω βέβαια για φωτογραφίες (κάποια μικρά δείγματα από αυτές είναι οι ανωτέρω ) !

    30-4-2006    OMIΛΟΣ ΚΟΥΡΤΣΧΑΑΡ :
  Στίς 28 Μαίου ο Όμιλος Κούρτσχααρ διοργανώνει Έκθεση Εκτροφής στίς εγκαταστάσεις του Βασίλη Κουνέλα στον Αυλώνα της Αττικής . Πληροφορίες 22950 29939 - 6932 359616

    29-4-2006    ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ :
  Η σχολή του σκι στην λίμνη μάλλον έκλεισε επιτέλους . Βέβαια πολλά άσχημα κατάλοιπα της παραμένουν στον χώρο

    29-4-2006    ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ :
  Σας γνωρίζουμε ότι ο όμιλος Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδος ,διοργανώνει εφέτος την 11η ετήσια έκθεση εκτροφής του, στα Λουτρά Λαγκαδά στις 11 Ιουνίου 2006 ημέρα Κυριακή και ώρα έναρξης 10.00 Κριτής στην έκθεση αυτή θα είναι ο διακεκριμένος Γάλλος Pierre Gaudin Δηλώσεις συμμετοχής στα fax 2310580402 , 2310220716. Πληροφορίες στο Tηλ.: 6932337607 κ. Βλάχο. Έντυπα δηλώσεων μπορείτε να προμηθευτείτε από το site του Ομίλου στη διεύθυνση:
  Eντυπα δηλώσεων ΕΔΩ

    9-4-2006    KΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ : Πριμ για την σύλληψη λαθροθήρων
  O καλύτερος Θηροφύλακας , είναι η συνείδηση του κυνηγού και αυτό το γνωρίζουν καλά οι κυνηγοί του Συλλόγου μας . Έτσι εκτός του ότι οι ίδιοι επαγρυπνούν και αναφέρουν κρούσματα λαθροθηρίας κατέθεσαν και μία πρωτότυπη και έξυπνη πρόταση για την πάταξη της λαθροθηρίας στο Δ Σ του συλλόγου το οποίο και την αποδέχτηκε. Πρότειναν λοιπόν να δίνεται πρίμ στους Θηροφύλακες για κάθε λαθροθήρα που συλλαμβάνουν !

    6-4-2006    Πόιντερ & Σέττερ Κλάμπ Ελλάδος - OKAΔΕ :
  Το Pointer –Setter Club σας ενημερώνει ότι η Ετήσια Έκθεση Μορφολογίας θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου 2006 στο Marathon Land, 37ο χιλ. Λεωφ. Μαραθώνος στον Μαραθώνα. Παράλληλα με την Έκθεση Μορφολογίας θα πραγματοποιηθεί και αναγνώριση ΒΕΑ-2 και ΒΕΑ-3 για Πόιντερ και Σέττερ. Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 19 Μαΐου 2006 στο φαξ του ομίλου, 210-5226 522. Μετά το τέλος της έκθεσης ο όμιλός μας διοργανώνει, στον ίδιο χώρο, απονομή πλακετών για τους καλύτερους της χρονιάς 2005.

    6-4-2006    Πόιντερ & Σέττερ Κλάμπ Ελλάδος - OKAΔΕ :
  Σας ενημερώνουμε ότι, στις 18 και 19 Μαρτίου 2006, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόιντερ που διεξήχθηκε στην Γαλλία είχαμε μια πολύ μεγάλη διάκριση του Κόναν του Πετρόχειλου, με ιδιοκτήτη και κυναγωγό τον κ. Πετρόχειλο, ο οποίος ανακηρύχθηκε Αναπληρωματικός Πρωταθλητής Ευρώπης στα Πόιντερ Μεγάλης Έρευνας με RCACIT. .

    3-4-2006    DIANA OUTDOOR 2006 :
  M.E.C., Λ. Λαυρίου 301, 6-9 Απριλίου - Περισσότεροι από 150 εκθέτες συμμετέχουν στην έκθεση DIANA OUTDOOR 2006, που διοργανώνεται στο ΜΕC, Λ. Λαυρίου 301 στην Παιανία, από το ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ και την ΑΝΩΣΗ Α.Ε. και θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 9 Απριλίου. Τα Αυτοκίνητα 4X4, ο Αγροτουρισμός, το Ψάρεμα, τα Σκάφη, το Κυνήγι, το Κάμπινγκ, η Κυνοφιλία και η Ιππασία, είναι τα κυριότερα θέματα (και εκθέματα) που θα δουν από κοντά οι 70.000 και πλέον φίλοι της υπαίθρου και της απόδρασης
  Στο πλαίσιο της DIANA OUTDOOR 2006 θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο και η ετήσια έκθεση καθαρόαιμων σκύλων (dog sow)του Αττικού Κυνοφιλικού Ομίλου, ενώ όλες τις ημέρες θα γίνονται ιππικές επιδείξεις με ... αραβικά άλογα (!) και εκπαιδευμένους σκύλους της Ελληνικής Αστυνομίας, που συμμετέχει με περίπτερο.
  Την παράσταση όμως, αναμένεται και φέτος να κλέψουν τα εκπαιδευμένα γεράκια της Πολεμικής Αεροπορίας , που θα ...προσγειωθούν για ένα τετραήμερο στην DIANA, όπου το κοινό θα μπορεί να τα δει από κοντά και να ενημερωθεί για τον τρόπο που μεγάλωνoυν και εκπαιδεύονται...
  Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι την Πέμπτη από 16 έως 21.00 μ.μ., ενώ την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 10.00 έως 21.00 μ.μ και η είσοδος κοστίζει 6 ευρώ. Για τους πιτσιρικάδες έως 10 ετών η είσοδος θα είναι δωρεάν.
  Τα εγκαίνια της DIANA θα γίνουν την Πέμπτη 6 Απριλίου στις 18.00 μ.μ., από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Μπασιάκο, την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κα Φάνη Πάλλη- Πετραλιά και τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Θεόδωρο Μπεχράκη.
  Για την διευκόλυνση των επισκεπτών, έχουν δρομολογηθεί πούλμαν που θα κάνουν ανά μία ώρα την διαδρομή από METRO (Σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας) προς M.E.C, Λ. Λαυρίου 301 Παιανία και αντίστροφα.

    30-3-2006   Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & Ν. ΣΠΟΡΑΔΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ :
  Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας πριν από τρία χρόνια ανέθεσε σε μια ερευνητική Ομάδα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο :
  ΄΄ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΒΙΟΤΟΠΩΝ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΟΥΣ ΄΄
  Την Τρίτη 4 Απριλίου και ώρα 20.00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο ( Ρούσβελτ 59 Λάρισα ) θα παρουσιαστούν επίσημα τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης από τους επιστήμονες της ερευνητικής ομάδας κυρία Ζωή Κούκουρα Καθηγήτρια Λιβαδοπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του κυρίου Καρμίρη Ηλία Λιβαδοπόνου – Θηραματολόγου. Η συγκεκριμένη μελέτη έγινε στην Θεσσαλία και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας!! Καλούμε λοιπόν όλους τους φίλους, κυνηγούς και μη, να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να αποκομίσουν αρκετές γνώσεις για την ορεινή πέρδικα και τον λαγό καθώς και για τους βιοτόπους τους.
  Ζ' Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας & Νήσων Σποράδων Οδός: Παναγούλη 25 Λάρισα- τ.κ. 41223 Τηλ: 2410 282982 & 2410 231297, Fax: 2410 282982

    29-3-2006    KΣΕ - Θέματα ομιλίας του κ Παπαδόδημα στην DIANA 2006¨:
  Ποιες εξελίξεις διαμορφώνει για το κυνήγι η νόσος των πτηνών;
  • Γιατί έρχονται οι Ευρωπαϊκές Κυνηγετικές Οργανώσεις στην Αθήνα;
  • Ποιες διεργασίες λαμβάνουν χώρα στον νέο Νόμο για τα όπλα;
  • Γιατί η μάχη του Φεβρουαρίου συνεχίζεται;
  • Ποιοι μέσα στο Υπουργείο Γεωργίας επιδιώκουν τη συρρίκνωση και “ρεζερβοποίηση” του κυνηγίου;
  • Ποιους κινδύνους δημιουργεί για το κυνήγι η ίδρυση Παρασυλλόγων;
  • Ποια θα είναι τα κρίσιμα σημεία των διαπραγματεύσεων για τη νέα Ρυθμιστική;
  Αυτά είναι τα θέματα που θα αναπτύξει ο Πρόεδρος της Κ.Σ.Ε. κ. Νίκος Παπαδόδημας, στην ενημερωτική ομιλία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Απριλίου, στις 7:30 μ.μ. στην Έκθεση DIANA 2006 (αίθουσα σεμιναρίων). Ο Πρόεδρος της Κ.Σ.Ε. θα απαντήσει φυσικά και σε όλες τις άλλες ερωτήσεις που θα του τεθούν από το κοινό, ανεξάρτητα της επίσημης θεματογραφίας.

    16-3-2006   ΩΡΙΩΝ - Συμμετοχή του ΩΡΙΩΝ στην DIANA 2006¨:
  Ο Όμιλός μας, στην προσπάθειά του για τη σωστή ενημέρωση των Ελλήνων κυνηγών, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι έχει καθιερώσει μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα κάτω από το γενικό τίτλο «Το Μέλλον του Κυνηγίου στην Ελλάδα». Για το 2006, σε συνέχεια των προηγούμενων εκδηλώσεων, διοργανώνουμε διάλεξη κατά την διάρκεια της ετήσιας κυνηγετικής έκθεσης DIANA, με τίτλο :
  «Η γρίπη των πτηνών . μύθοι και αλήθειες»
  «Αγριόχοιρος . το παρόν και το μέλλον του»
  Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 Απριλίου 2005, ώρα 16:30μμ στην αίθουσα διαλέξεων της DIANA. (εκθεσιακό κέντρο MEC, Λ.Λαυρίου 301, Παιανία) Την πρώτη εισήγηση θα παρουσιάσει ο Δρ. Περικλής Μπίρτσας, Δασολόγος Θηραματολόγος, Γενικός Διευθυντής της ΚΟΜΑΘ και τη δεύτερη ο κ.Γιώργος Χριστοδούλου Δασοπόνος - Θηραματοπόνος, Επιστημονικός συνεργάτης της Ζ΄ Κ.Ο. Θεσσαλίας. Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην εκδήλωσή μας. Ω Ρ Ι Ω Ν

    16-3-2006   20η ΕΚΘΕΣΗ Κυνήγι, Ψάρεμα, Κατάδυση, Κάμπινγκ 17 έως 21 Μαρτίου:
  Από την Παρασκευή 17 Μαρτίου και μέχρι την Τρίτη 21, στο ΕΚΕΠ στην Μεταμόρφωση (12ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας), διεξάγεται η 20η έκθεση Κυνήγι, Ψάρεμα, Κατάδυση, Κάμπινγκ. Η έκθεση διοργανώνεται από τον εκδοτικό όμιλο Akmonmedia και με την χορηγία των περιοδικών - Αρτεμις - Βυθός – Ψάρεμα – Σκάφος και ψάρεμα – Greek divers. Στην έκθεση παρουσιάζουν τα προϊόντα τους περισσότεροι από 150 εκθέτες, με προϊόντα γύρω από το Κυνήγι, το Ψάρεμα, την Κατάδυση και το Κάμπινγκ. Το Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Σαββατοκύριακο από τις 10:00 ως τις 21:30 και τις καθημερινές από 16:00 ως τις 21:30.

    16-3-2006   OKADE - Yπόλοιπο ανοιξιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων του 2006 :
  Yπόλοιπο ανοιξιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων του 2006,.
  17/18/19 Μαρτίου 2006 αγώνες Έρευνας και Μεγάλης Έρευνας με CACIT. Τοποθεσία: περιοχή Λητής – Χαλάστρας ( συμμετοχές μέχρι 15/3/2006)
  24/25 Μαρτίου 2006, DERBY με CACT & Μεγάλη Έρευνα σε καμπίσια πέρδικα με CACΙT. Τοποθεσία: περιοχή Λητής – Χαλάστρας ( συμμετοχές μέχρι 21/3/2006)
  26 Φεβρουαρίου 2006, αγώνες Έρευνα και Μεγάλη Έρευνα με CACIT. Τοποθεσία: περιοχή Λητής – Χαλάστρας ( συμμετοχές μέχρι 21/3/2006)
  Στο DERBY, 24-25 Μαρτίου 2006, μπορούν να συμμετέχουν όλα τα νέα Πόιντερ και Σέττερ ελληνικής εκτροφής των οποίων η ηλικία δεν ξεπερνά τους 24 μήνες στις 31/12/2005 (απαραίτητο αντίγραφο του Pedigree ) .
  Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-52 26 522.

    16-3-2006   ΓΡΙΠΗ ΠΤΗΝΩΝ - Ένας σκύλος νεκρός από τη γρίπη των πτηνών :
  Ένας σκύλος πέθανε από τη γρίπη των πτηνών στο Αζερμπαϊτζάν, όπου πιστεύεται ότι ο ιός έχει προκαλέσει το θάνατο τριών ανθρώπων, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι. "Βρέθηκε ένας αδέσποτος σκύλος νεκρός και από τις εξετάσεις ανιχνεύτηκε ο τύπος Α της γρίπης των πτηνών. Οι ιατρικές εξετάσεις συνεχίζονται", αναφέρεται σε ανακοίνωση της κρατικής επιτροπής που είναι αρμόδια για την πρόληψη της εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών. Ο σκύλος βρέθηκε στην πρωτεύουσα Μπακού και είχε πεθάνει στις 9 Μαρτίου, προστίθεται στην ανακοίνωση. Είναι ο πρώτος σκύλος στην Ευρώπη που αναφέρεται ότι πέθανε από τη γρίπη των πτηνών. Παράλληλα η Σερβία ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε το πρώτο ύποπτο κρούσμα του στελέχους H5N1 του ιού της γρίπης των πτηνών σε οικόσιτο πτηνό και έλαβε προληπτικά μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται η θανάτωση πουλερικών και ορισμένων κατοικιδίων στην περιοχή που εντοπίστηκε το ύποπτο κρούσμα, η οποία βρίσκεται στη μεθόριο με τη Βοσνία. "Ένας κύκνος και ένας κόκορας βρέθηκαν κοντά στην Μπαγίνα Μπάστα (ανατολικό τμήμα της χώρας) με συμπτώματα της γρίπης των πτηνών", μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Beta επικαλούμενο τον επικεφαλής της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Σερβίας Ντέγιαν Κρένγιατς. Δείγμα από τον κόκκορα εστάλη στο ειδικό εργαστήριο του Ουέιμπριτζ στη Βρετανία για περαιτέρω εξετάσεις, πρόσθεσε ο Κρένγιατς, διευκρινίζοντας ότι οι αρχές προέβησαν στη θανάτωση των πουλερικών και δύο γάτων σε περίπου 32 νοικοκυριά στην περιοχή. Η Σερβία είχε επιβεβαιώσει το πρώτο κρούσμα του θανατηφόρου στελέχους Η5Ν1 την περασμένη εβδομάδα σε κύκνο που είχε βρεθεί στην περιοχή Σόμπορ, στο βορρά, κοντά στα σύνορα με την Κροατία.
  ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    15-3-2006   Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & Ν. ΣΠΟΡΑΔΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ :

  Ο ελληνικός ιχνηλάτης, η μοναδική ελληνική φυλή κυνηγόσκυλων που είναι επισήμως αναγνωρισμένη διεθνώς, επιβίωσε επί χιλιάδες χρόνια στις σκληρές συνθήκες της χώρας μας προσφέροντας τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του στο κυνήγι του λαγού, του αγριόχοιρου και όχι μόνο. Δυστυχώς όμως τις τελευταίες δεκαετίες λόγω των ανόητων μιγαδοποιήσεων ο Ελληνικός ιχνηλάτης κινδυνεύει να εκλείψει ως καθαρόαιμη φυλή. Για τον λόγο αυτό η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας αντιλαμβανόμενη την αναγκαιότητα διάσωσης και διάδοσης της εθνικής μας φυλής διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη, το Σαββατοκύριακο 6- 7 Μαΐου εκδηλώσεις αναγνώρισης ελληνικών ιχνηλατών σε όλη την Θεσσαλία. με κριτή τον κύριο Αθανάσιο Γκόπη.
  Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής :
  ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΙΟΥ : ΩΡΑ: 09.00 - 11.00 ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
  ΩΡΑ: 12.00 – 14.00 ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ( ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Κ.Σ. ΒΟΛΟΥ )
  ΩΡΑ: 17.00 – 19.00 5ο χλμ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – ΚΟΖΑΝΗΣ ( ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΡΥΜΟΥ )
  ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΙΟΥ :
  ΩΡΑ: 09.00 – 11.00 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ‘’ ΣΚΑΜΝΙΕΣ ‘’ ΠΗΓΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  ΩΡΑ: 12.00 – 14.00 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ‘’ ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΔΡΑ ‘’ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
  Ζ' Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας & Νήσων Σποράδων Οδός: Παναγούλη 25 Λάρισα- τ.κ. 41223 Τηλ: 2410 282982 & 2410 231297, Fax: 2410 282982

    7-3-2006    1ος K Σ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΑΚΙ σε ζευγάριa χωρίς aκινησίa σe θήρaµa άγριa pέρδικa τσούκαρ :
  Σας γνωστοποιούμε ότι στις 25 και 26 Μαρτίου 2006 ημέρες Σάββατο και Κυριακή ο Σύλλογος µας διοργανώνει ΑΚΙ σε ζευγάρια χωρίς ακινησία σε θήραμα άγρια πέρδικα τσούκαρ για αγγλικές και ηπειρωτικές φυλές σκύλων φέρµας στο όρος Αιγάλεω (Σχιστό) υπό την αιγίδα των ΟΚΑΔΕ - ΚΟΕ και ομίλων φυλών. Ώρα έναρξης αγώνων 6.00 Π.µ. Θέση Καλύβα Αιτήσεις συμμετοχής στον Σύλλογο µας και στο Pointer Setter Club. Τηλ.Επικ.2104122653 και 2105226522 - Fax 2104226408 Ώρες Επικ. Δευτέρα - Παρασκευή 8.30 Π.µ. - 2.00 µ.µ. και Τρίτη και Πέμπτη 5.30µ.µ. ·8.30 µ.µ. Κόστος συμμετοχής 30 Ευρώ ανά σκύλο και για τις δύο ημέρες. Υ.Γ. Επισημαίνουμε ότι ο παραπάνω αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά, μιας και ο τόπος διεξαγωγής του δεν εμπίπτει στις απαγορεύσεις διεξαγωγής αγώνων λόγω των προληπτικών μέτρων για την γρίπη των πτηνών. Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Η. Γιανναράς Γ. Αραμπατζής

    7-3-2006   Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & Ν. ΣΠΟΡΑΔΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ :
  Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας την Τρίτη 4 Απριλίου και ώρα 20.00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο (Ρούσβελτ 59 Λάρισα) όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της μελέτης με τίτλο:

  "ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΒΙΟΤΟΠΩΝ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΟΥΣ"

  Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την επίσημη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης από τους επιστήμονες της ερευνητικής ομάδας κυρία Ζωή Κούκουρα Καθηγήτρια Λιβαδοπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του κυρίου Καρμίρη Ηλία Λιβαδοπόνου – Θηραματολόγου. Η συγκεκριμένη μελέτη έγινε στην Θεσσαλία και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας! Θα ήταν χαρά μας να παρευρεθείτε στην εκδήλωση και να μας τιμήσετε με την παρουσία σας. Με τιμή Ζ' Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας & Νήσων Σποράδων Οδός: Παναγούλη 25 Λάρισα- τ.κ. 41223 Τηλ: 2410 282982 & 2410 231297, Fax: 2410 282982

    2-3-2006   Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & Ν. ΣΠΟΡΑΔΩΝ - AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ 2005-2006 :

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας με αφορμή την έντονη δράση και τις μεγάλες επιτυχίες κατά της λαθροθηρίας της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής στην περιοχή της Θεσσαλίας κατά το έτος 2005, νιώθει την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να κάνει ευρύτερα γνωστό στους κυνηγούς αλλά κυρίως στους πολίτες το έργο της θηροφυλακής που οι ίδιοι οι κυνηγοί πληρώνουν για την λειτουργία της.
  Για το έτος 2005 η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή έλεγξε καθ όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου σε όλη την Θεσσαλία 10.001 άτομα εκ των οποίων 8.971 ήταν κυνηγοί, 475 κτηνοτρόφοι, 186 γεωργοί, 342 εκδρομείς, 6 υλοτόμοι, 18 αλιείς και 3 μελισσοκόμοι.
  Συνελήφθηκαν 37 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί θήρας και του νόμου περί όπλων, στους οποίους υποβλήθηκαν οι σχετικές μηνύσεις και έγιναν κατασχέσεις των μέσων παράνομης θήρας [ όπλα, φυσίγγια κτλ]. Η αιτιολογία των μηνύσεων είναι ως εξής:

  Α/Α ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΜΗΝΥΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ
  1. Άσκηση θήρας άνευ κυνηγετικής άδειας 8
  2. Άσκηση παρανόμου θήρας εντός καταφυγίων άγριας ζωής και προστατευόμενων περιοχών 4
  3. Παράνομη θήρα σε μη επιτρεπόμενη ημέρα 3
  4. Θήρα κατά την διάρκεια της νύχτας με χρήση προβολέων 9
  5. Θήρα εκτός ζώνης διάβασης τρυγονιών και ορτυκιών 1
  6. Άσκηση θήρας (μπεκάτσας) στο καρτέρι 2
  7. Παράνομη μετατροπή όπλου ( τετράσφαιρο κτλ) 3
  8. Παράνομη θήρα από μηχανοκίνητο όχημα 2
  9. Παράνομη χρήση ηχομιμητικών συσκευών 1
  10. 2 Χρήση παγίδων & βρόγχων για σύλληψη θηραμάτων 1
  11. 2 Παράνομη εκγύμναση σκύλων 1
  12. 3 Παραχώρηση κυνηγετικού όπλου σε άτομο χωρίς άδειας θήρας 2

  ΣΥΝΟΛΟ 37
  Για το Διοικητικό Συμβούλιο Το γραφείο Τύπου της Ζ΄ Κ.Ο.Θ.

    23-2-2006    ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ…ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΩΝ - Δ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :

  Σε μία ακόμα κατάφορα εχθρική ενέργεια εναντίον της κυνηγετικής κοινότητας της χώρας προέβη σήμερα η Διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που κατ’ ευφημισμό αποκαλείται…και «θήρας». Επιβεβαιώνοντας την αντιεπιστημονική της υπόσταση απαγόρευσε την διενέργεια όλων των προγραμματισμένων κυνοφιλικών αγώνων σκύλων φέρμας τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο, επικαλούμενοι την γρίπη των πτηνών για να κρύψει τις πραγματικές της «στοχεύσεις». Η Διεύθυνση Θήρας απαγορεύει τους αγώνες κυνηγετικών σκύλων σε όλους εκείνους τους Νομούς που έχει ήδη απαγορευτεί το κυνήγι εξαιτίας των ψυχώσεων που προκαλεί η γρίπη των πτηνών, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η απόφασή της κρύβει απώτερες επιδιώξεις για το μέλλον. Πρόθεσή της είναι να πλήξει συνολικά το θεσμικό καθεστώς για τις Ζώνες Εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων την περίοδο που αρχίζει, αλλά και να δημιουργήσει το κατάλληλο φοβικό κλίμα που θα ευνοεί γενικότερες απαγορεύσεις με ορίζοντα…τον προσεχή Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Για να γίνει αυτό αγνοεί ακόμα και απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάση της οποίας το κυνήγι πρέπει να απαγορεύεται ΜΟΝΟ σε μία ζώνη 10 χιλιομέτρων από βεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης των πουλερικών. Σε αρκετές περιπτώσεις αυτή η οδηγία της Ε.Ε. καταστρατηγήθηκε όσον αφορά το κυνήγι από κατά τόπους Περιφέρειες, που έσπευσαν να απαγορεύσουν το κυνήγι σε επίπεδο ολόκληρων Νομών. Σήμερα, 22 Φεβρουαρίου όμως η Διεύθυνση Θήρας επεκτείνει ουσιαστικά την απαγόρευση ακόμα και στη… διέλευση ή εκγύμναση κυνηγόσκυλων σε αυτούς τους Νομούς, απαγορεύοντας τους αγώνες. Στη προέκτασή της αυτή η «λογική» αύριο θα απαγορεύσει την γεωργία και την κτηνοτροφία στους ίδιους Νομούς, τις υπαίθριες σχολικές εκδρομές, την διατήρηση ποιμενικών σκύλων καθώς και την βόσκηση…αιγοπροβάτων! Η Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. όπως και οι υπόλοιπες κυνηγετικές οργανώσεις της χώρας διαβεβαιώνει ότι θα συμπαρασταθεί με κάθε μέσο στη προσπάθεια των Κυνοφιλικών Ομίλων να ανατρέψουν αυτή την απόφαση.

    20-2-2006    ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚOY ΣΚΥΛOY :
  Φτάσαμε και σ' αυτό , πυροβόλησαν κυνηγόσκυλο ξένο κατά την διαδικασία της επαναφοράς για να πάρουν την μπεκάτσα που κρατούσε στο στόμα , ήμαρτον !

    15-2-2006   ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ :
  Πορβληματσιμό έχουν προκαλέσει στους κυνηγότοπους της Αρκαδίας οι δεκάδες εξαφανίσεις σκύλων , χωρίς να υπάρχει κανένα ίχνος το τι συναίβει και δικαίως έχουν δημιουργήσει προβληματισμό έντονο στους κυνηγούς και υποψίες ότι τα σκυλιά τους έχουν πέσει θύματα κλοπής . Το ΔΣ του ΚΣ Τρίπολης εξέδωσε ανακοίνωση που εξέφρασε την συμπαραστασή του στα θύματα κλοπής , στηρίζει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες ανεύρεσεις .

    14-2-2006   ΚΣΕ :
  Νέα και τελευταία παράταση για την ανανέωση των Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων δόθηκε από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2006. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης κρίνοντας ότι ο αριθμός των Αδειών που ανανεώθηκαν ήταν μικρός, αποφάσισε να παρατείνει την ισχύ των Αδειών Κατοχής, που έχουν λήξει, έως την παραπάνω ημερομηνία, που είναι ταυτόχρονα και η ημερομηνία λήξης για να δηλωθούν τα αδήλωτα κυνηγετικά όπλα. Καλούνται συνεπώς, όλοι οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων με εκκρεμότητες, να μεριμνήσουν για την έγκαιρη υποβολή των σχετικών αιτημάτων τους για την ανανέωση των αδειών αυτών. Στο έγγραφο του Υπουργείου τονίζεται επίσης πως η παράταση αυτή είναι η τελευταία και σε περίπτωση που δεν φροντίσουν οι ενδιαφερόμενοι να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες θα υπάρξουν πέρα των ποινικών συνεπειών και διοικητικές κυρώσεις (ανάκληση και άλλων εν ισχύ αδειών).

    13-2-2006   ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ - Αδικαιολόγητες γενικές απαγορεύσεις Θήρας :
  Κύριε Γενικέ, Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την έγκριση γενικής έκδοσης απαγορευτικών Δ.Α.Δ. σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειάς σας την οποία υπογράψατε και ζητήσατε να εφαρμόσουν οι κατά τόπους δασικές αρχές. Μια απόφαση για την οποία οφείλουμε να επισημάνουμε πως δεν ζητήθηκε η άποψη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης ούτε επιδιώχθηκε η συνεργασία της. Πρέπει ακόμη να σας επισημάνουμε πως η απόφαση σας αυτή δεν δικαιολογείται και έρχεται σε άμεση αντίθεση:
  1) με την πρόσφατη Ανακοίνωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου αναφέρεται ότι «εξουσιοδοτούνται οι Γενικοί Γραμματείς των Περιφερειών της Χώρας να προχωρήσουν ενδεχομένως στην απαγόρευση του κυνηγιού για τα είδη πτηνών που η κυνηγετική περίοδος λήγει στις 28.2.2006 εφόσον παρουσιαστούν περιστατικά στη Περιφέρειά τους.»
  2) με την εγκύκλιο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων της 13/2/2006 για τα μέτρα αντιμετώπισης της γρίπης των πτηνών, που αναφέρεται σε απαγόρευση θήρας μόνο μέσα στη ζώνη παρακολούθησης ακτίνας 10 χιλιομέτρων και όπου επίσης ζητείται να γίνει προσπάθεια για την αύξηση της ευαισθητοποίησης των κυνηγών,
  3) με την «Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα κρούσματα της γρίπης των πτηνών που εντοπίσθηκαν σε άγρια πτηνά στην Ελλάδα», την οποία επίσης επικαλείται ο κ. υπουργός στην εξουσιοδότηση που σας παρείχε και στην οποία ορίζεται πως «η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει την απαγόρευση της θήρας εντός της ζώνης προστασίας (3km) και της ζώνης παρακολούθησης (10Km), στην οποία συμπεριλαμβάνεται η ζώνη προστασίας». Στην απόφαση αναφέρεται πως κανένα επιπλέον μέτρο δεν απαιτείται. Ασφαλώς δεν δικαιολογούνται απαγορεύσεις σε ολόκληρους νομούς, πόσο μάλλον σε ολόκληρες Περιφέρειες!
  4) με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αναφέρεται στην ανάγκη αντιμετώπισης του θέματος σε συνεργασία με τις κυνηγετικές οργανώσεις και τους κυνηγούς.
  5) με την από 13/2 ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες σχετικά με την επιβεβαίωση κρουσμάτων Η5Ν1 στην Ελλάδα, όπου ρητώς αναφέρεται πως «κανένα επιπλέον μέτρο δεν απαιτείται να ληφθεί σε σχέση με την Ελλάδα αυτή τη στιγμή»
  6) με τη δήλωση του Υπουργού Υγείας της χώρας και πλειάδας ειδικών επιστημόνων ότι μέχρι στιγμή δεν υπάρχει κανένα ιδιαίτερο θέμα για τη δημόσια υγεία από τις εξελίξεις που παρατηρούνται
  7) με το πνεύμα συνεργασίας που γενικότερα πρέπει να χαρακτηρίζει τέτοιες γενικές διοικητικές αποφάσεις, ειδικά απέναντι στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, που έγκαιρα, αφιλοκερδώς και με υπευθυνότητα έχει δράσει με το υπαλληλικό της προσωπικό και με την εθελοντική προσφορά των 62 Κυνηγετικών Συλλόγων με τα 60.000 μέλη τους. Προσφορά τόσο σχετική με το ζήτημα της γρίπης και με τη συνεχή παρακολούθηση και διοχέτευση δειγμάτων στις αρμόδιες υπηρεσίες, όσο και σε παλαιότερες περιπτώσεις (π.χ. στην οικολογική καταστροφή της Λίμνης Κορώνειας, κλπ)
  8) με το γεγονός ότι η περίοδος θήρας των απειλούμενων από τη νόσο υδρόβιων πτηνών έχει ήδη λήξει σε όλη τη χώρα και, κατά συνέπεια η σημερινή γενική απαγορευτική σας απόφαση για όλα τα είδη δεν εξυπηρετεί καμία ανάγκη πρόληψης.
  Θεωρούμε πως οι αποφάσεις σας αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις άλλες υπερκείμενες αποφάσεις, τις οποίες και καταστρατηγούν, δείχνουν ένα έντονο αντικυνηγετικό αίσθημα, προσβάλλουν το μεγάλο εθελοντικό έργο που προσφέρουν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις της Περιφέρειας σας και καλλιεργούν αδικαιολόγητα πανικό σε ένα μεγάλο αριθμό πολιτών, ειδικά πάνω στο ευαίσθητο θέμα της δημόσιας υγείας. Θέλουμε να τονίσουμε ότι με τέτοιες αδικαιολόγητες αποφάσεις δημιουργείται εύλογη αγανάκτηση στον κυνηγετικό κόσμο, ο οποίος βλέπει πλέον σε αυτές μια καθαρά αντικυνηγετική θέση. Οι κυνηγοί είναι μία μόνον από τις πολλές ομάδες πληθυσμού που έρχονται συστηματικά σε επαφή με τη φύση, είναι η μοναδική όμως στην οποία απαγορεύτηκε πλέον παντελώς η επαφή αυτή. Για τους λόγους αυτούς ζητούμε την άμεση αναθεώρηση των αποφάσεων αυτών, τον περιορισμό τους στα πλαίσια που ορίσθηκαν αρμοδίως και την πιστή εφαρμογή των δηλώσεων του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή την απαγόρευση θήρας σε ακτίνα 10 Km από τις περιοχές όπου βρέθηκαν πτηνά προσβεβλημένα από τον Η5Ν1. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον διευκρίνιση και για ενδυνάμωση της συνεργασίας μας. Με τιμή Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

    10-2-2006   Ο IΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ :

  Συνάδελφοι το αναπόφευκτο έγινε και ίσως ο ιός της γρίπης διαμέσου των αποδημητικών πουλιών έφτασε και στην Ελλάδα . Αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτε είναι τουλάχιστον μία δεκαετία που σε κάποια πουλιά υπάρχει στέλεχος του υιού της γρίπης . Ο Π Μπρίτσας της ΚΟΜΑΘ πολύ σωστά τόνισε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό κανάλι ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτε το ιδιαίτερο και ότι ο ιός αυτός δεν είναι τόσο λοιμογόνος ειδικά στα άγρια πτηνά όσο όταν προέρχεται από τα οικόσιτα . ΠΡΟΣΟΧΗ όμως συνάδελφοι μην πιάνεται με τα χέρια σας τυχόν άρρωστα θηράματα (πτηνά) και ιδιαιτέρως υδρόβια , όπως και πτηνά που δείχνουν να έχουν πρόβλημα υγείας και δεν είναι εύρωστα ! Στ τέτοιες περιπτώσεις να ειδοποιείται τις αρχές και να λαμβάνεται τουλάχιστον τα καθιερωμένα μέτρα προστασίας , όπως γάντια μία χρήσεως και πολύ καλό πλύσιμο των χεριών με αντισηπτικό σαπούνι , όπως και πλύσιμο και καθαρισμός ρούχων και παπουτσιών η γαλοτσών που χρησιμοποιηθήκαν στο κυνήγι μας ! Επίσης προσοχή στα οικόσιτα της επαρχίας που είναι ακόμη έξω τα περισσότερα και κινούνται ελεύθερα ειδικά σε περιοχές με υγροβιότοπους , ποτάμια κλπ Από εκεί μπορεί να προέλθει το μεγαλύτερο πρόβλημα !!

    10-2-2006   K.O.E :
  Μετά τα στοιχεία που προέκυψαν, ότι δηλαδή μεγάλος αριθμός σκύλων και κυναγωγών θα βρίσκεται στην Ισπανία για συμμετοχή στο Coppa Europa 2006 και λόγω ελλιπούς ενημέρωσης των Υπευθύνων των αρμοδίων Ομίλων φυλών για το γεγονός, ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος αναγκάζεται να ακυρώσει και μάλιστα δυστυχώς λίγες μόνο μέρες πριν, όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για 17-18-19/02/2006 στο Λαγκαδά για το «Τρόπαιο Κ.Ο.Ε.» !!

    9-2-2006   Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & Ν. ΣΠΟΡΑΔΩΝ - ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ :
  ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ
  Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου έγινε η παραλαβή και παράδοση ενός ακόμη καινούργιου τετρακίνητου αυτοκινήτου που προμηθεύτηκε η Ομοσπονδία μας για την κάλυψη των αναγκών της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής και πιο συγκεκριμένα για την περιοχή της Καλαμπάκας. Η συγκεκριμένη προμήθεια έγινε στα πλαίσια της συνεχούς ενίσχυσης της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής τόσο με τεχνικά μέσα όσο και με ανθρώπινο δυναμικό έτσι ώστε να καταστεί πιο αποτελεσματική στην προστασία του θηραματικού μας πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα. Και βέβαια εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι όλα αυτά χρηματοδοτούνται αποκλειστικά και μόνο από τους κυνηγούς και τις οργανώσεις τους χωρίς την παραμικρή χρηματοδότηση από τον κρατικό κορβανά και κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης !!!
  Για το Διοικητικό Συμβούλιο Το γραφείο Τύπου της Ζ΄ Κ.Ο.Θ.

    9-2-2006   ΚΥΝΗΓΟΣ ΠΟΛΕΩΝ :

  Eχτές μου συνέβη το εξής φανταστικό πράγμα ! Μόλις έχω επιστρέψει από έξοδο για μπεκάτσα . Έχω κατεβάσει τα σκυλιά στο κουμάσι τους και έχω επιστρέψει στο αυτοκίνητο και κατεβάζω τα πράγματα . Έξω από το σπίτι έχω ελιές οι οποίες έχουν πολύ καρπό πάνω τους και ακόμη περισσότερο πεσμένο κάτω ! Αυτές οι ελιές λοιπόν είναι το μάνα εξ ουρανού για πολλά πουλιά ντόπια όπως οι δεκαοχτούρες και κάποια κοτσύφια αλλά και αποδημητικών όπως ψαρώνια , τσίχλες ! Η κόρη μου λέει χαρακτηριστικά μπαμπά το σπίτι μας είναι η ταβέρνα των πουλιών ! Έτσι λοιπόν ενώ πιάνω κάτι τρισάθλιες γαλότσες λόγο λάσπης , ακούω ένα εκρηκτικό θόρυβο από φτερουγίσματα , σηκώνω το βλέμμα μου και βλέπω δεκαοχτουρες να φεύγουν σφαίρα και πανικόβλητες με ταχύτητα και τρόπο φτερουγίσματος που δεν έχω ξαναδεί τόσο γρήγορο προς όλες τις κατευθύνσεις ! Και ενώ σκέφτομαι τι έγινε τι έπαθαν τα πουλιά , ακούω ένα φύσημα και μία σκιά περνάει πάνω από το κεφάλι μου , τότε αυτομάτως συνειδητοποιώ ότι είναι ένας μεγάλος θηρευτής ένα γεράκι κυνηγάει , με δύο φανταστικούς ελιγμούς πέρασε ανάμεσα στο δικό μου σπίτι και στο διπλανό χαμηλά , ανάμεσα από τρία μεγάλα δέντρα , άρπαξε μία δεκαοχτούρα και εξαφανίστηκε προς το κεντρικό δρόμο ! Αυτό έγινε σε μερικά δευτερόλεπτα το μόνο που μου έδωσε ευκαιρία να δω είναι ότι ήταν μεγάλο πουλί και έχε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι άσπρης λουρίδας στην ουρά του !! Η άγρια φύση σε όλο το μεγαλείο της μέσα στην Αθήνα , η τέλεια προσαρμογή του όμορφου κυνηγού αλλά και η αντίδραση των θηραμάτων που παρότι ζουν σε μεγαλούπολη δεν έχουν χάσει τα ένστικτα τους ! Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το ξαφνικό και η ταχύτητα της ολοκλήρωσης αυτής της κυνηγετικής σκηνής ! Και έτοιμος να ήμουν με την μηχανή είναι ζήτημα αν προλάβαινα ένα κλικ !

    9-2-2006   ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE - ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΠΗΣ ΣΕ ΚΥΚΝΟΥΣ :
  Τον εντοπισμό του ιού της γρίπης των πτηνών σε μεταναστευτικούς κύκνους από τις περιοχές Σταυρού, Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης και Παραλίας Κατερίνης Πιερίας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μπασιάκος, σήμερα το Εθνικό Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης για τη γρίπη των πτηνών γνωστοποίησε ότι στα πλαίσια του Προγράμματος Επιζωοτιολογικής Διερεύνησης της γρίπης των πτηνών απομονώθηκε μετά από ιολογικές εξετάσεις ο ιός της γρίπης των πτηνών - υπότυπος H5 σε τρία δείγματα κύκνων (επί συνόλου παραληφθέντων 52 δειγμάτων) από τις περιοχές Σταυρού Θεσσαλονίκης, Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης και Παραλίας Κατερίνης Πιερίας αντίστοιχα, τα οποία απεστάλησαν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Κτηνιατρικής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Τα εν λόγω δείγματα ήδη προωθούνται για περαιτέρω εξετάσεις για να προσδιοριστεί η πιθανότητα ταυτοποίησης του παθογόνου ιού H5N1 στο Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς για τη Γρίπη των Πτηνών στο Λονδίνο, (CRL). Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών ανάλογα με την ακολουθούμενη μέθοδο αναμένονται σε δύο έως οκτώ ημέρες, ενώ ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με επείγουσα εγκύκλιό του προς όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας καλεί για εντατικοποίηση των μέτρων βιοασφάλειας που έχουν ήδη ληφθεί από αυτές σύμφωνα με την απόφαση 309873/10.11.2005 του Υφυπουργού κ. Α. Κοντού, και εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την κινητοποίηση όλου του προσωπικού των Διευθύνσεων Κτηνιατρικής όλων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και στόχο την αποτροπή έκθεσης των εκτρεφόμενων πουλερικών στα άγρια πτηνά. Οι συγκεκριμένες ενέργειες των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με βάση την πιο πάνω απόφαση περιλαμβάνουν τη λήψη μέτρων σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και φορείς όπως την εντατικοποίηση της επιτήρησης των συστηματικών και οικόσιτων εκμεταλλεύσεων πουλερικών για τη διαπίστωση της πιστής τήρησης των μέτρων βιοασφάλειας που έχουν ήδη προβλεφθεί, με στόχο την αποτροπή της επαφής των αγρίων πτηνών με τα εκτρεφόμενα πουλερικά. !

    6-2-2006    Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & Ν. ΣΠΟΡΑΔΩΝ:
  ετήσια κοπή πίτας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας ετήσια κοπή πίτας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας
  Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου έγινε η ετήσια κοπή πίτας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου, των υπαλλήλων της Ομοσπονδίας καθώς και των Ομοσπονδιακών φυλάκων θήρας. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μπαλατσός Ευάγγελος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία.. Ιδιαίτερα δε στους θηροφύλακες ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχουν, να πατάξουν την λαθροθηρία και να προσφέρουν τα μέγιστα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

    30-1-2006    :
  Ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος σας ενημερώνει ότι στις 17,18 & 19 Φεβρουαρίου 2006, διοργανώνει Κυνοφιλικές Εκδηλώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν αγώνες κυνηγετικών φυλών, στην περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης. Τ ο πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής

  17.02.2006
  α. Α.Κ.Ι. – VJP – HZP
  β. Μεγάλη Έρευνα – Έρευνα Κυνηγίου - Πρακτικό Κυνήγι για Βρετανικές & Ηπειρωτικές φυλές (χωρίς ακινησία για Βρετανικές φυλές) Έπαθλο CACIT ( όπου αποδίδεται ). Θήραμα πεδινή πέρδικα

  18.02.2006
  α. Α.Κ.Ι. – VJP – HZP
  β. Μεγάλη Έρευνα – Έρευνα Κυνηγίου - Πρακτικό Κυνήγι για Βρετανικές & Ηπειρωτικές φυλές (χωρίς ακινησία για Βρετανικές φυλές) Έπαθλο CACIT ( όπου αποδίδεται ). Θήραμα πεδινή πέρδικα

  19.02.2006
  Κύπελλο – Τρόπαιο Κ.Ο.Ε.
  α. Α.Κ.Ι. – VJP – HZP
  β. Μεγάλη Έρευνα – Έρευνα Κυνηγίου - Πρακτικό Κυνήγι για Βρετανικές & Ηπειρωτικές φυλές (χωρίς ακινησία για Βρετανικές φυλές) Έπαθλο CACT Θήραμα πεδινή πέρδικα

  γ. ΕΦΥΠ για ΣΠΑΝΙΕΛ
  δ. ΕΦΥΠ & αγώνες Εργασίας για Ριτρίβερ
  Στο Κύπελλο – Τρόπαιο Κ.Ο.Ε. συμμετέχουν μόνο οι σκύλοι Ελληνικής Ιδιοκτησίας Για αιτήσεις παρακαλούμε πολύ να απευθύνεστε στα γραφεία του Κ.Ο.Ε. και στους ομίλους φυλών Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κατατίθενται στον Κ.Ο.Ε. μέχρι και 14/02/2006. Αντίτιμο συμμετοχής : 30 € / σκύλο / ημέρα

    30-1-2006    :
  Δέκα χιλιάδες κύκνοι, αριθμός ρεκόρ για την τελευταία δεκαετία σύμφωνα με τους συνεργάτες της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, αναζητούν καταφύγιο στα παγωμένα νερά του Δέλτα. Μερικοί απ' αυτού5 έφτασαν εξαντλημένοι και πεινασμένοι από την Κεντρική Ευρώπη και τη Ρωσία και έχουν ανάγκη περίθαλψης. Κάθε χειμώνα και για κάποιες χρονικές περιόδους οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες στο Δέλτα του Έβρου. Η φετινή χρονιά φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς τις τελευταίες ημέρες το σύνολο των υδάτινων εκτάσεων του υγρότοπου είναι παγωμένο. Τα κανάλια με το γλυκό νερό, οι λίμνες, τα υγρά λιβάδια, ακόμη και οι εκτάσεις με υφάλμυρο και αλμυρό νερό του Δέλτα του Έβρου ήταν όλη την προηγούμενη εβδομάδα, και σε μεγάλο μέρος ακόμη και σήμερα, παγωμένα. Ο Κυνηγητικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης με το Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης ανέλαβε την πρωτοβουλία να ταΐσει τους κύκνους, ρίχνοντας 2 τόνους καλαμπόκι. Μάλιστα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριων Ζώων και την Κτηνιατρική Υπηρεσία του νομού θα δημιουργηθεί στην Αλεξανδρούπολη μονάδα όπου θα δοθούν οι πρώτες βοήθειες σε κύκνους που το έχουν ανάγκη και θα εξεταστούν για τη γρίπη των πουλερικών.!

    19-1-2006    :
  Ψυχραιμία και αποφυγή των υπερβολών ώστε να μη δημιουργηθεί πανικός σε τουριστικές περιοχές, όπως τα Δωδεκάνησα, αναφορικά με τη γρίπη των πτηνών, συνέστησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο. Ο κ. Μπασιάκος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις ενέργειες και τα μέτρα πρόληψης που έχουν παρθεί στο νομό Δωδεκανήσου για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της νόσου των πτηνών. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την θωράκιση των νησιών και ότι τα μέτρα αυτά θα συνεχιστούν και στην διάρκεια της θερινής περιόδου. Από την πλευρά του ο νομάρχης κ. Μαχαιρίδης δήλωσε πως κλιμάκια υπηρεσιακών παραγόντων θα επισκεφτούν όλα τα νησιά του νομού για να εποπτεύσουν την εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί, ενώ ήδη άρχισαν να έρχονται στη Ρόδο κτηνίατροι και τεχνολόγοι ζωικής παραγωγής που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίοι θα στελεχώσουν την κτηνιατρική υπηρεσία Δωδεκανήσου. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία πήραν επίσης μέρος ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ. Κόντος, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Π.Φούρλας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χ.Κόκκινος, οι βουλευτές Β.Χρύσης και Γ.Παρασκευάς και όλοι οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες. !

    16-1-2006    :
  Επιτέλους έκαναν την εμφανισή τους οι τσίχλες και σε πολύ καλά νούμερα !

    15-1-2006   K Σ ΚΟΡΙΝΘΟΥ :
  O κυνηγετικός Σύλλογος Κορίνθου ενημερώνει τα μέλη του και τους φίλους του ότι διοργανώνει φιλοθηραματικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα τον ΛΑΓΟ (Οικολογία- Διαχείριση ). Εισηγητής Χρήστος Σώκος θηραματολόγος, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2006 και ώρα 6,30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου , οδός Κολοκοτρώνη 54 Κόρινθος.

    2-1-2006   ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ  - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2006 :
  1 Σάββατο 28/1/06: Κλασσικός Α.Κ.Ι. C.A.C. Ατομικός.
  2 Κυριακή 29/1/06: Κλασσικός Α.Κ.Ι. C.A.C. Ατομικός.
  (Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Ζ.Ε.Σ Επανομής-Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης σε καμπίσια πέρδικα)
  3 Σάββατο 4/2/06: Κλασσικός Α.Κ.Ι. C.A.C. Ατομικός.
  4 Κυριακή 5/2/06: Κλασσικός Α.Κ.Ι C.A.C. Ατομικός.
  (Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Ζ.Ε.Σ. Επανομής-Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης σε καμπίσια πέρδικα)
  5 Σάββατο 18/2/06: Α.Κ.Ι. Πρακτικού κυνηγιού C.A.C. Ατομικός.
  6 Κυριακή 19/2/06: Α.Κ.Ι. Πρακτικού κυνηγιού C.A.C. Ατομικός.
  (Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Σχιστό Αιγάλεω σε πέρδικα τσούκαρ)
  7 Σάββατο 4/3/06: Κλασσικός Α.Κ.Ι. C.A.C. Ατομικός.
  8 Κυριακή 5/3/06: Κλασσικός Α.Κ.Ι. C.A.C. Ατομικός.
  (Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Ζ.Ε.Σ. Ν. Ραιδεστού Θεσσαλονίκης σε καμπίσια πέρδικα)
  9 Σάββατο 11/3/06: Κλασσικός Α.Κ.Ι. C.A.C. Ατομικός.
  10 Κυριακή 12/3/06: Κλασσικός Α.Κ.Ι. C.A.C. Ατομικός.
  (Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Ζ.Ε.Σ. Ν.Ραιδεστού Θεσσαλονίκης σε καμπίσια πέρδικα)
  11 Σάββατο 18/3/06: Α.Κ.Ι. Πρακτικού κυνηγιού C.A.C. Ατομικός
  12 Κυριακή 19/3/06: DERBY Νεαρών σκύλων
  (Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Ζ.Ε.Σ. Ν. Ραιδεστού Θεσσαλονίκης σε καμπίσια πέρδικα)
  13 Κυριακή 11/6/06: 11η ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ C.A.C.
  (Τόπος διεξαγωγής Λουτρά Λαγκαδά Θεσσαλονίκης)
  14 Σάββατο 5/8/06: Α.Κ.Ι. Πρακτικού κυνηγιού C.A.C. Ατομικός
  15 Κυριακή 6/8/06: Α.Κ.Ι. Πρακτικού κυνηγιού C.A.C. Ατομικός
  (Οι αγώνες θα διεξαχθούν στον Ασπρόκαμπο Βοιωτίας, σε ελεύθερο κυνηγότοπο με θήραμα άγριο Ορτύκι)
  16 Κυριακή 6/8/06: Έκθεση μορφολογίας C.A.C.
  (Τόπος διεξαγωγής Ασπρόκαμπος Βοιωτίας)
  17 άββατο 2/9/06: Α.Κ.Ι. Πρακτικού κυνηγιού C.A.C. Ατομικός.
  18 Κυριακή 3/9/06: Α.Κ.Ι. Πρακτικού κυνηγιού C.A.C. Ατομικός.
  (Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Σχιστό Αιγάλεω σε πέρδικα τσούκαρ)
  19 Σάββατο 14/10/06: Α.Κ.Ι. Πρακτικού κυνηγιού C.A.C. Ατομικός
  20 Κυριακή 15/10/06: Α.Κ.Ι. Πρακτικού κυνηγιού C.A.C. Ατομικός.
  (Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Ν.Γωνιά Χαλκιδικής, σε ελεύθερο κυνηγότοπο με θήραμα άγριο Ορτύκι)
  21 Σάββατο 25/11/06: Α.Κ.Ι. Πρακτικού κυνηγιού C.A.C. Ατομικός.
  22 Κυριακή 26/11/06: Α.Κ.Ι. Πρακτικού κυνηγιού C.A.C. Ατομικός.
  (Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Χολομώντα Χαλκιδικής, τοποθεσία Παλαιόκαστρο, σε ελεύθερο κυνηγότοπο με θήραμα Μπεκάτσα)

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδος, καλεί όλα τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του, σε ετήσια τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2006, 09:30 Ω στην αίθουσα της Λέσχης του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αμύντα 7. Σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει απαρτία στις 22 Ιανουαρίου 2006 η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2006 στον ίδιο τόπο και χρόνο και με τα ίδια όπως αναφέρονται παρακάτω θέματα:
  1. Εκλογή προέδρου Γ.Σ.
  2. Έγκριση πεπραγμένων Δ.Σ.
  3. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2005.
  4. Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2006.
  5. Έγκριση τροποποίησης των σκοπών του Ομίλου στο καταστατικό.
  6. Προτάσεις – Ανακοινώσεις – Συζήτηση
  Μέλη απόντα η κωλυόμενα για οποιονδήποτε λόγο μπορούν να αντιπροσωπευθούν από άλλο τακτικό μέλος. Κάθε τακτικό μέλος μπορεί να αντιπροσωπεύσει μόνο ένα άλλο τακτικό μέλος.


    1-1-2006    :
  Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους ευτυχισμένο το νέο έτος και με υγεία . Νομίζω ότι η πατρίδα μας είναι μία από τις λίγες ξεστές σχετικά γωνιές της Ευρώπης λόγω καιρικών συνθηκών ! Αυτό πιστεύω θα βοηθήσει ώστε ο καινούργιος χρόνος να μας φέρει αρκετή παρουσία θηραμάτων όπως και κυνηγετικές επιτυχίες !

Top

© Giorgio Peppas
E-mailme - Giorgio Peppas
Webmaster