Welcome in Greece
ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ KΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Welcome in Greece
 Welcome in Hellas 
 


ΑρχικήInitial Νέα Περιοδικό Back


O ΜΟΝΟΒΟΛΟΣ 2004 !

         Welcome in GreeceWelcome in GreeceWelcome in GreeceWelcome in GreeceWelcome in GreeceWelcome in Greece
O μονόβολος --------------- Αξιοπερίεργα , ανέκδοτα, αστεία που αφορούν εμάς τους κυνηγούς και όχι μόνο !!

31-12-2004    Παρατηρούνται κάποια μικροπροβλήματα μεταξύ συναδέλφων κυνηγών τσιχλών και κυνηγών της φάσσας ειδικά στο θέμα των καρτεριών . Συνάδελφοι που έρχονται αργοπορημένοι δεν σέβονται τους ήδη εκεί συναδέλφους με αποτέλεσμα να χαλάει το κυνήγι για όλους . Νομίζω ότι με λίγη καλή θέληση και σεβασμό στους κανόνες του κυνηγίου όλα αυτά τα μικροπροβλήματα μπορούν να λυθούν και να έχουν όλοι ένα ευχάριστο κυνήγι !
31-12-2004    Προσοχή , ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει , στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας το φαινόμενο της δηλητηρίασης κυνηγετικών σκύλων από δολώματα ου στήνουν ασυνείδητοι σε ονομαστούς κυνηγότοπους της περιοχής !
30-12-2004    Ο νέος πρόεδρος που προέκυψε από την συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων είναι φανατικός κυνηγός . Μάλιστα τα κανάλια μετά από πολύ καιρό αναφέρθηκαν στο κυνήγι και τους κυνηγούς με λόγια αβρότητας και θαυμασμού με μεγάλες και πολύ ακριβείς αναφορές σε ορισμένα από κυνήγια του ! Ας είναι καλά λοιπόν ο κ Παπούλιας και μακάρι στα τόσα καθήκοντα του να βοηθήσει λίγο και το κυνήγι !
30-12-2004    Πρός εκτόνωση πηγαίνει η κατάσταση που εμφανιστει στην θηροφυλακή και πρός συμφωνία . Μετά από την συνάντηση τους την Τετάρτη 24/11/2004 και συμφώνα με έγκυρες πήγες, οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες απέδωσαν το όλο θέμα σε παρανόηση των γραφομένων τους και δεσμεύτηκαν να τροποποιήσουν τα επίμαχα σημεία στο απαντητικό τους υπόμνημα που θα απέστελλαν, βάση του έγγραφου της Διεύθυνσης Δασών και Θήρας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
30-12-2004    Προσπάθεια άλωσης της θηροφυλακής εκ των έσω !
Με πληροφόρησαν για πιθανές περίεργες εξελίξεις με την Θηροφυλακή μας ! Εν όψει της ιδρύσεως της καινούργιας αγροφυλακής από το έτος 2005 αρκετοί θηροφύλακες θα ήθελαν να ενταχτούν στα Δασαρχεία , κατά κάποιο τρόπο κάτι σαν δημόσιοι υπάλληλοι (δηλαδή να μην απολύονται) αλλά να πληρώνονται από τις Ομοσπονδίες όμως , βεβαίως μαζί τους θα πάει και ο εξοπλισμός 4Χ4 κλπ που πληρώσαμε και πληρώνουμε εμείς !! Θα έχουμε συντόμως νεότερα για το θέμα μια και βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις των συνδικαλιστών της θηροφυλακής με την ΚΣΕ και τις ομοσπονδίες !
30-12-2004    Κυνήγι από την οθόνη του υπολογιστού μας.
Παρουσιάστηκε μία αμερικάνικη σελίδα στο διαδίκτυο - http://www.live-shot.com - που υπόσχεται κυνήγι σε όλους (στα μέλη της μόνο κατόπιν αμοιβής βέβαια ) από την πολυθρόνα του σπιτιού τους μέσο της οθόνης του υπολογιστή τους ! Αυτό γίνεται δυνατόν χάρη σε κάμερες συνδεδεμένες με όπλα που είναι τοποθετημένες σε κύρια σημεία σε μία ιδιωτική περιοχή φάρμα και τα ζώα μεγάλα τριχωτά περνούν από αυτά τα σημεία . Σου δίνετε η δυνατότητα διαμέσου του υπολογιστή να χειρίζεσαι την κάμερα και μαζί το όπλο όταν φτάσεις στην επιθυμητή επιλογή θηράματος κάνεις την σκόπευση και πυροβολείς !! Μάλιστα φροντίζουν να σου στέλνουν και το θήραμα καθαρισμένο η τα τρόπαια στο σπίτι με μία έχτρα αμοιβή βέβαια !! Μάλιστα ο επιχειρηματίας το διαφημίζει ότι θα δώσει τις συγκινήσεις του κυνηγίου με καρτέρι και σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που θα ήταν αδύνατον γι' αυτούς να νιώσουν αυτές τις συγκινήσεις ποτέ !! Μάλιστα έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα μια και δεν υπάρχει νόμος για την απαγόρευση του και η πολιτεία προσπαθεί να βρει κάποιο τρόπο για να μπει κάποια τάξη και έλεγχος .
30-12-2004    Aρκαδία πρόταση περιορισμού του κυνηγιού του αγριόχοιρου .
Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην Μεγαλόπολη αλλά και γενικά στον Νομό της Αρκαδίας. Το Δημοτικό συμβούλιο ζήτησε από το υπουργείο να παρθούν μέτρα για το κυνήγι του αγριόχοιρου που εξασκείτε στην γύρω περιοχή με βασικό αίτημα τον περιορισμό του σε μία μέρα την εβδομάδα περίπου και μάλιστα και έκδοση περιορισμένων αδειών για την περιοχή και χρησιμοποιώντας ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς για τους γουρουκυνηγούς βάζοντας νόμιμους και μη στο ίδιο τσουβάλι !!! Αυτό γιατί έρχονται πολλές ομάδες πολυπληθείς γουροκυνηγών από όλη την Ελλάδα για να εξασκήσουν αυτό το κυνήγι με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και σοβαρές προστριβές με τους ντόπιους κυνηγούς και γεωργούς και γιατί πολλοί από αυτούς ενδιαφέρονται όχι για το κυνήγι αλλά μόνο για το κρέας και το εμπόριο αυτού !! Επίσης άλλη αιτία ήταν και οι καταστροφές στις τοπικές καλλιέργειες από τους ίδιους τους αγριόχοιρους και η τυχόν αποζημίωση που είναι ανύπαρκτη σήμερα γι' αυτές τις καταστροφές ! Βεβαίως ο δήμαρχος διαχώρισε αυτή την κατάσταση με τους μπεκατσοκυνηγούς και τσιχλοκυνηγούς που παρότι έρχονται πολλοί για να κυνηγήσουν στην περιοχή δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα !! Το ΔΣ του τοπικού συλλόγου είναι μοιρασμένο με όσους είναι μέλη και του δημοτικού συμβουλίου να είναι σύμφωνοι με την απόφαση του Δήμου που ήταν και ομόφωνη και ορισμένους μόνο μέλη του τωρινού ΔΣ του κυνηγετικού συλλόγου αντίθετους με την απόφαση ! Η Ομοσπονδία είναι αντίθετη με αυτή την απόφαση και την χαρακτηρίζει αναιτιολόγητη και αντιφατική όσο και άδικη ! Έπονται και νεώτερα !!
30-12-2004    Έντονη διαμαρτυρία των ξενοδόχων Ωραιοκάστρου και Βήσσανης για την απαγόρευση του κυνηγίου με τις γνωστές πια διαδικασίες στην περιοχή τους .
30-12-2004    Σύλλογος κυνηγών μπεκάτσας Ελλάδος
Ένα νέο σωματείο για την προστασία και την ανάπτυξη της μπεκάτσας ιδρύθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα με έδρα τη Βάρη Αττικής. Το σωματείο με την επωνυμία "Σύλλογος κυνηγών μπεκάτσας Ελλάδος για την προστασία και ανάπτυξη του είδους" και το διακριτικό τίτλο «Όμιλος Μπεκάτσας Ελλάδος» αναγνωρίστηκε με την υπ' αριθμ. 4069/2004 απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και ως σκοποί του σωματείου ορίστηκαν: 1. Η έρευνα, η μελέτη, η επιστημονική παρακολούθηση και τεκμηρίωση της αναπαραγωγής, της μεταναστεύσεως, των βιολογικών συνηθειών της μπεκάτσας και η προάσπιση και πρόβολοι των ενδιαφερόντων και στόχων των κυνηγών του είδους αυτού. 2. Η πληροφόρηση και η ενημέρωση των Ελλήνων κυνηγών της μπεκάτσας για τις βιολογικές συνήθειες, τις μεταναστεύσεις, τις πληθυσμιακές, μεταβολές, τους όρους κυνηγίου, τις αναγκαίες ενέργειες για την εξασφάλιση των στόχων της προηγούμενης παραγράφου. 3. Η διατύπωση και υποβολή προς την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος προτάσεων για τη λήψη μέτρων και την υλοποίηση ενεργειών που αποσκοπούν στην υλοποίηση των στόχων του σωματείου. Οι ενέργειες και οι δραστηριότητες του Σωματείου δεν πρέπει να είναι αντίθετες προς τις θέσεις, τη φιλοθηραματική πολιτική και τις ενέργειες της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Μέσα για την επίτευξη των παραπάνω στόχων του νεοσύστατου συλλόγου θα είναι η συνεργασία με τις κυνηγετικές οργανώσεις, η συνεργασία με πανεπιστημιακούς ερευνητικούς και λοιπούς σχετικούς φορείς, καθώς επίσης, η σύσταση θηραματολογικής μονάδας από εξειδικευμένους επιστήμονες, η άντληση και ανάλυση στοιχείων από ξένα ινστιτούτα και ομίλους, η διοργάνωση συνεδρίων και αγώνων. Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου του νέου ομίλου είναι ο κ. Νίκος Πάλλας, γενικός γραμματέας ο κ. Βασίλειος Τσούνης, ταμίας ο κ. Νικόλαος Κυριακόπουλος και μέλη οι κ.κ. Νικόλαος Χρυσοβερίδης και Ανδρέας Κωστάκης.
Ελπίζω να είναι προς τα καλό της αγαπημένης μας μπεκάτσας και όχι προώθηση γραβατών , κονκάρδων , μπρελόκ και λοιπών αξεσουάρ για την καημένη βασίλισσα που πουλά πολύ !!
30-12-2004    Συνεχίζετε η διένεξη του ΔΣ του ΟΚΑΔΕ με τον κ Ν Φωτακόπουλο και την στήλη του Κυνικός στο έθνος κυνήγι . Αποφασίστηκε η διαγραφή του από μέλος του κλαμπ αλλά για να γίνει πρέπει να ψηφιστεί από την γενική συνέλευση του ομίλου !
30-12-2004    Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την άρση η μη της απαγόρευσης στην Τήλο . Μα κανείς δεν έχει την τόλμη να επιβάλει τον νόμο δίκαια σ' αυτό το νησί και να παρθεί μία απόφαση τεκμηριωμένη νομικά και δίκαια !!
30-12-2004    Ιστορία που μου ανέφερε γυναίκα φίλου μου κυνηγού και που γνωρίζει από τα κυνηγετικά πράγματα για να μπορεί να καταλάβει . Είμαι στο φανάρι με ανοικτά παράθυρα λόγο της ζέστης και ακούω από το δίπλα αυτοκίνητο -θα βάλουμε το κασετόφωνο εκεί που βρήκαμε τις πέρδικες και την άλλη φορά, όσες έχουν μένει θα έρθουν και αυτές – με το που σηκώνω το κεφάλι για να τον δω στο πρόσωπο ανοίγει το φανάρι και χάνω ευκαιρία να δω έναν γνήσιο περδικοκυνηγό !!
30-12-2004    Δυστυχώς και φέτος οι ηλεκτρονικοί νταλάρες η πανώλη του κυνηγετικού κόσμου έχουν κάνει θραύση στα ορτύκια αλλά όχι μόνο πια !

30-12-2004    Και ο αρκτούρος διασπάστηκε και τώρα το παλιό κομμάτι του θα ασχοληθεί λέει και με τις ελληνικές φυλές οικόσιτων ζώων (σκυλιά, άλογα , πρόβατα κλπ κλπ) και το περιβάλλον γενικά !!
30-12-2004    Συνεχίζετε η καταστροφή και ο θάνατος στην λίμνη Κορώνεια και οι μόνες παρουσίες που βλέπετε εκεί είναι οι θηραματολόγοι της ΣΤ Ο Μακεδονίας Θράκης και οι δικοί μας θυροφύλακες, ανώ κάποιοι άλλοι ζητούν κονδύλια για να παρακολουθήσουν τα γεγονότα !! !
30-12-2004    Συνάδελφοι , διάβασα επιστολή απαντητική για το θέμα των περιορισμών των κυνηγετικών ημερών στην Αρκαδία και ιδιαίτερα του Σαββάτου ! Δηλαδή ζητούν αν κατάλαβα καλά να απαγορευτεί το Σάββατο και αντί αυτού να δοθεί η Παρασκευή ώστε το θήραμα να μην κυνηγιέται 2 ημέρες συνέχεια αλλά να υπάρχει μία ανάπαυσης του , πάντα μιλώντας για Λαγό , Πέρδικα , Αγριογούρουνο . Μέχρι τώρα δε έχουν συγκεντρωθεί 380 υπογραφές . Σε μία ψηφοφορία στον ΚΣ Τρίπολης παρουσία 70 από τα 1510 μέλη του , ψήφισαν 24 έναντι 14 για την κατάργηση του κυνηγίου του αγριόχοιρου το Σάββατο, τι έκαναν οι υπόλοιποι 32 παρόντες είναι άγνωστο ! Την πέρδικα δε την άφησαν όπως έχει ! Επίσης βλέποντας μόνο σαν τελευταίο μέσο διαχείρισης την παντελή απαγόρευση μερικών περιοχών η το κόψιμο κάποιων ημερών από τις κυνηγετικές ημέρες , προτείνουν την αλλαγή του Σαββάτου με την Παρασκευή . ¨Όλα αυτά γιατί η Αρκαδία δέχεται μεγάλη κυνηγετική πίεση από όλη την Ελλάδα. Βεβαίως θα εκτιμήσουν αν χρειάζονται και άλλα μέτρα για να σωθεί το κυνήγι στην Αρκαδία και θα απευθυνθούν στην ομοσπονδία , θηραματολόγους κλπ για να τους υποδείξουν αν τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία , αλλά τις υπογραφές για τις τοπικές απαγορεύσεις και αλλαγές τις μαζεύουν από τώρα προτού οποιαδήποτε σοβαρή και τεκμηριωμένη μελέτη , θα ήμασταν όλοι μαζί σας αν η κίνηση γινόταν από την ομοσπονδία και την ΚΣΕ κάτω από σοβαρή μελέτη (θηραματολόγων επιστημόνων τοπικών και όχι μόνο) !!
30-12-2004    Η ορνιθολογική εταιρεία ζητεί έχτρα χρηματοδότηση από το υπουργείο για να παρακολουθήσει τα γεγονότα της Κορώνειας και να προβεί σε μελέτη , βεβαίως τόσες μέρες χάριν της κινητοποιήσεως της ΣΤ ΚΟΜΑΘ και του επιστημονικού δυναμικού της έχουμε και τα πρώτα αποτελέσματα από Ελλάδα και Αγγλία με χρήματα των κυνηγών βεβαίως και με πολλή προσωπική εργασία , νομίζω δεν χρειάζονται άλλα λόγια !!!!!
30-12-2004    Συνάδελφοι οι εμφανίσεις των αρκούδων αρχίζουν να γίνονται πολύ κοινές ! Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ατύχημα τροχαίο σε κεντρικό δρόμο της Κοζάνης με θύμα την ίδια την αρκούδα . Τα ζώα έχουν αρχίσει να επεκτείνουν τον βιότοπο τους προς εξεύρεση τροφής και προσεχώς θα έχουμε ίσως και χειρότερα γεγονότα αν δεν ληφθούν μέτρα . Επίσης δείχνει μία σοβαρή αύξηση του πληθυσμού της στην Ελλάδα . Πάλι πρώτα έφτασε η θηροφυλακή στο τόπο του ατυχήματος και μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση κάποιος από τον αρκτούρο
30-12-2004    Συνάδελφοι καλά να κυνηγάμε Τετάρτη , Σάββατο , Κυριακή και να θηρεύουμε δύο πέρδικες μόνο εφ' όσο υπάρχει πρόβλημα στο θήραμα και γενικά στο ενδημικό. Δεν καταλαβαίνω όμως τον περιορισμό του κυνηγίου μόνο στις τρεις παραπάνω μέρες για τον Νομό Δωδεκάνησου , δηλαδή αν κυνηγάγαμε νομίμως ορτύκια και τρυγόνια η μπεκάτσες , παπιά θα ήταν τόσο κακό για το θήραμα . Δεν πειράζει συνάδελφοι (τοπικών συλλόγων η σωστότερα όσοι εισηγηθήκατε την απαγόρευση) βάλτε εσείς περιορισμούς στα αποδημητικά για να περνάνε να πηγαίνουν στην Αφρική και να τα σφαγιάζουν εκεί οι πλούσιοι Ευρωπαίοι και Έλληνες βέβαια χωρίς περιορισμούς κατά χιλιάδες, να οικονομάνε κάποιοι από αυτό χωρίς σκέψη για το μέλλον και οι όποιοι δικοί σας θελήσουν να χτυπήσουν 6-7 τρυγονάκια , ορτυκάκια όταν τύχη να περάσουν να περιμένουν και να εύχονται να είναι μέσα στο τριήμερο !!!!!
30-12-2004    Καινούργιες τοπικές απαγορεύσεις και περιορισμοί , αυτή την φορά από την Π Δ Αιγαίου για τα νησιά Άνδρο, Κύνθο , Τήνο . Οι κυνηγοί μπορούν να θηρεύουν μόνο δύο πέρδικες την κάθε κυνηγετική ημέρα . Αυτό τον περιορισμό πρότειναν οι τοπικοί Κ Σύλλογοι των τριών νησιών , συμφώνησαν οι αντίστοιχοι Δήμοι και το Δασονομείο Άνδρου , η Δ ΚΟΣΕ δήλωσε εγγράφως την αντίθεση της !
29-12-2004    Μόνο στις αρχές Αυγούστου περίπου 3000 άδειες εκδόθηκαν για κυνήγι στην Σερβία από έλληνες κυνηγούς πριν την δικιά μας έναρξη Πόσες άλλες δεν ξέρω στην Βουλγαρία , Σκόπια και γνωρίζοντας ότι τα εκεί όρια είναι ελαστικά η δεν υπάρχουν καταλάβατε τι γίνετε στο θήραμα που βεβαίως περιμένουμε και στην πατρίδα μας . Ειδικά από τους συναδέλφους που τους ενδιαφέρει μόνο το σήμερα και το νούμερο και αρκετοί από αυτούς με την βοήθεια μεσαζόντων ντόπιων και ξένων θεωρούν ότι πυροβολούν πιατάκια και όχι πουλιά και ο όποιος κατάλαβε κατάλαβε !!
29-12-2004    Νομίζω ότι είναι καιρός οι μεγάλοι σύλλογοι να ανοίξουν τα σεντούκια τους και να τρέξουν να βοηθήσουν τους μικρούς κυνηγετικούς συλλόγους της επαρχίας που αγωνιούν κάθε χρόνο αν καταφέρουν να συνεχίσουν την ύπαρξη τους . Επίσης οι ομοσπονδίες να προσφέρουν πριμ παραγωγικότητας με κάποιο τρόπο στους μικρούς συλλόγους που παράγουν έργο προς όφελος όλων των κυνηγών την Ελλάδας
29-12-2004    Προβλήματα μου λένε για καθυστερήσεις στις έκδοση κυνηγετικής άδειας μέχρι και 15 ημερών οπότε πολλοί συνάδελφοι να είναι αναγκασμένοι να κυνηγήσουν όχι απόλυτα νόμιμα στην έναρξη με το τρίπτυχο της απόδειξης πληρωμής !

29-12-2004    Οι τιμές στην άδεια ποικίλουν ανάλογα την πολιτική που ακολουθεί η κάθε ομοσπονδία με το θέμα τελών κλπ μάλιστα κάποιοι σύλλογοι δεν πληρώνουν καθόλου την παραπάνω εισφορά !
29-12-2004    Μαζικά πια γίνεται η μετακίνηση ελλήνων κυνηγών προς τις διπλανές βαλκανικές χώρες. Ξεκίνησε από την 1 Αυγούστου και συνεχίζεται μέχρι τώρα με αυξανόμενο ρυθμό. Άλλοι είναι ευχαριστημένοι και αναφέρουν εκατοντάδες μέχρι και χιλιάδες θηράματα στον σάκο τους , άλλοι πάλι είναι όχι και τόσο ευαρεστημένοι γκρινιάζουν ότι δεν βρήκαν αυτό που περίμεναν και άλλοι πάλι λένε δόξα το θεό !
29-12-2004    Νέες καταγγελίες από την Ηπειρο αυτή την φορά . Τεράστιες τοπικές απαγορεύσεις έγιναν περίπου 45000 στρέμματα για τρία χρόνια κατόπιν αιτήσεως ενός τοπικού κυνηγετικού συλλόγου και συμμετοχή της Ομοσπονδίας Ηπείρου με την μόνη διακαιολογία ότι θα ανοίξει καταφύγιο μόνο 15000 στρεμμάτων όμως , ήδη πέρασε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και τοποθετούν τις πινακίδες . Η περιοχή περικλείει από τα πιο όμορφα μπεκατσοτόπια αυτής της όμορφης γης με το αιτιολογικό την ανάκαμψη του θηράματος ……….. σε μία περιοχή που το θήραμα είναι αποδημητικό 70% μπεκάτσα , τσίχλα , φάσσα και 30% αγριόχοιρος !!!!!!!!
29-12-2004    Επώνυμες καταγγελίες γίνονται για μεθοδεύσεις απαγορεύσης του κυνηγίου το Σάββατο στην Αρκαδία με κοινό μυστικό την απομάκρυνση των μη ντόπιων κυνηγών !!!!!!!
29-12-2004    Ακόμη μία τοπική απαγόρευση αυτή στο όμορφο νησί της Λήμνου . Το κυνήγι της Πέρδικας επιτρέπετε μόνο την Κυριακή και η δικαιολογία γι' αυτό η προστασία του θηράματος !!!!!!!
29-12-2004    Διαβάζω και ακούω για σφοδρή διένεξη μεταξύ τωρινού ΔΣ ΟΚΑΔΕ και στήλης ΚΥΝΙΚΟΥ στο ένθετο του έθνους με εξώδικα κλπ !
29-12-2004    Το καινούργιο θέμα που προέκυψε και έχει κάνει έξαλλο όλο τον κυνηγετικό κόσμο της Μυτιλήνης ! Ο τοπικός αρχηγός της Πυροσβεστικής αποδίδει κάποιον εμπρησμό σε περιοχή του νησιού στους κυνηγούς για να μπορούν να κυνηγάνε ορτύκια μετά ! Ξεχνά βέβαια ότι το κυνήγι σε καμένες περιοχές απαγορεύεται άμεσα για τρία χρόνια ! Ήμαρτον πια !

29-12-2004    Την Δευτέρα 12.07.2004 ο Γ.Λ. εισήλθε παράνομα στην οικία του Χρήστου Ρέτσα, στο Παλαιό Φάληρο Αττικής και δηλητηρίασε την ΝΑΟΜΙ (βελγικό λυκόσκυλο, ηλικίας 3 ετών), η οποία φιλοξενείτο στην οικία του ανωτέρω από την 01.07.2004, όταν γέννησε επτά πανέμορφα και υγιέστατα κουταβάκια. Παρόλο που η ΝΑΟΜΙ μετεφέρθη αμέσως στην κτηνιατρική κλινική, έχασε την μάχη με τον θάνατο, καθώς το δηλητήριο που της έδωσε ο δράστης ήταν ισχυρότατο. Δυστυχώς, την ίδια τύχη με την μητέρα του είχε και ένα από τα κουταβάκια, το οποίο απεβίωσε την επομένη ημέρα το πρωί. Ο δράστης συνελήφθη επ' αυτοφώρω και δικάζεται την Τρίτη 27.07.2004 και ώρα 09.00΄ από το Β΄Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτίριο 2, αίθουσα 1, ισόγειο, της πρώην Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων), μετά από αναβολή που έδωσε το Δικαστήριο προκειμένου να προσκομισθεί η ανάλυση τοξικολογίας του εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που δικάζεται δράστης που συνελήφθη επ' αυτοφώρω για παράβαση του Ν. 1197/1981 (Περί Προστασίας των Ζώων), παρακαλούμε όπως βοηθήσετε με κάθε δυνατό τρόπο να δημοσιοποιηθεί η υπόθεση αυτή, ώστε η παραδειγματική του τιμωρία να δώσει ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν ατιμώρητοι να θανατώνουν αθώα και ανήμπορα πλάσματα. - Ρέτσα Ελένη : 6977095817, 2109852953, 2103618722, e-mail: elenirts@yahoo.com - Ρέτσας Χρήστος : 6977914795, 2109858921 2103677704, e-mail: retsas@yahoo.com

28-12-2004    ΤΟ κυνήγι 99% γι' αυτή την περίοδο 2004-2005 θα ξεκινήσει 1 Σεπτεμβρίου παρόλη την πίεση που ασκήθηκε οι κρατικοί μηχανισμοί φάνηκαν κατηγορηματικοί ότι οι κυνηγοί δεν μπορούν να εξαιρεθούν από τα μέτρα απαγόρευσης διακίνησης όπλων παντός τύπου , πυρομαχικών κλπ

28-12-2004    Aπό τον Ιούλιο και διαβατήρια για τα ζώα .Θα ξεκινήσουν έλεγχοι στα αεροδρόμια , κτέλ , σταθμούς κλπ από αστυνομία , δημοτική αστυνομία , Λιμενικό , υπαλλήλους δασαρχείων κλπ τα πρόστιμα για όσους δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα (ταυτοποίηση ηλεκτρονική) από 300-1500 ευρώ , βεβαίως δεν χρειάζεται να σας πω πια είναι τα πιο εύκολα θύματα που κινούνται σε όλες τις περιοχές και δρόμους για την επιβολή των προστίμων προσοχή λοιπoν για να μην γίνουμε εύκολος στόχος

20-12-2004    Ο ΟΚΑΔΕ μαζί με την φετινή έκθεση εκτροφής των Βρετανικών φυλών , διοργανώνει σεμινάριο και τιμητική τελετή για τον Ντάριο και τον Θ Μαυρίδη μην το χάσετε αξίζει και στους δύο και σε όλη την κυνοφιλία της χώρας μας !!

19-12-2004    Φόλα σε 25 τσοπανόσκυλα Σ' ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι κτηνοτρόφοι της περιοχής του Νέου Σκοπού του νομού Σερρών, για τον εντοπισμό των αγνώστων που δηλητηρίασαν 25 ποιμενικά σκυλιά των κτηνοτροφικών τους μονάδων, Οργισμένοι από την εγκληματική αυτή πράξη, οι κτηνοτρόφοι, με τη βοήθεια και άλλων κατοίκων του χωριού, πραγματοποιούν εξονυχιστικές έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών. Να σημειωθεί ότι οι κτηνοτρόφοι που έχασαν τους σκύλους τους κατέθεσαν μηνύσεις κατ' αγνώστων. Στις έρευνες συμμετέχει και η Αστυνομία, η οποία ενημερώθηκε αμέσως μετά το συμβάν. Όπως έγινε γνωστό, στα άτυχα τετράποδα δόθηκαν λουκάνικα με φόλα, με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν.

19-12-2004    Δυστυχώς πάλι πέρασε ο νόμος για τις απελευθερώσεις μαζί με όλα τα προβλήματα του , όπως ΟΧΙ Φασιανό πάνω από 500 μέτρα υψόμετρο κλπ κλπ κρίμα πραγματικά

18-12-2004    Μην ξεχνάτε τις Ευρωεκλογές και το Κόμμα των Κυνηγών συνάδελφοι είναι η μία και μοναδική μας ελπίδα !!

18-12-2004    Προσοχή επίσης συνάδελφοι , άρχισαν να λήγουν οι πιο παλιές άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων , σπεύσατε να τις ανανεώσετε στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής σας και μην ξεχνάτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά !!

18-12-2004    Εμπόδια φέρνουν από το τμήμα θήρας του υπουργείου κάποιοι για την αλλαγή των καταστατικών των κυνηγετικών οργανώσεων !!

18-12-2004    Κάποιοι επιμένουν σε διαφημιστηκες φωτογραφίες με κρεμασμένες πέρδικες η μπεκάτσες σαν τσαμπιά σε κεφάλια σκύλων κλπ. Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν ότι δεν κερδίζουν ούτε οι ίδιοι ούτε το κυνήγι από αυτό !!

18-12-2004    Διαβάζω στα διάφορα έντυπα την διαμάχη που έχει προκύψει για τον αρχέγονο Κρητικό σκύλο για το κυνήγι του λαγού . Δεν είμαι ο αρμόδιος για να πω ποιος έχει δίκιο η άδικο αλλά πραγματικά με λυπεί που άνθρωποι που αγαπούν αυτόν τον σκύλο που είναι ένα κόσμημα της πατρίδας μας αντί να προσπαθήσουν να βρουν την χρυσή τομή για την ευημερία αυτής της πανάρχαιας φυλής καταναλώνονται σε προσωπικές διαμάχες κλπ Με κουράζει αυτό το έργο, δυστυχώς συμβαίνει τακτικά στην φυλή μας , είναι μάλλον ιδίωμα των ελλήνων να τρωγόμαστε μεταξύ μας ενώ έχουμε κοινή αγάπη και σκοπό !

18-12-2004    Άρχισε η εφαρμογή του νέου νόμου για τα όπλα αλλά υπάρχουν αποκλίσεις από τμήμα σε τμήμα προσοχή λοιπόν στις διατάξεις !!

18-12-2004    Η Ευρώπη πάλι προειδοποιεί και μας απειλεί με διασυρμό στα δικαστήρια κλπ για τον Φεβρουάριο . Κάποιοι φροντίζουν γι' αυτό και δεν ξεχνούν την πρώτη δικαίωση των κυνηγών από την ευρωπαϊκή επιτροπή !!

15-12-2004    Aνέκδοτο - Ο Αγ Πέτρος παίζει γκολφ , χτυπάει την μπάλα και αυτή πέφτει σ' ένα πυκνό ! Μία αλεπού που ήταν εκεί την παίρνει στο στόμα και φεύγει , ένας αετός πιάνει την αλεπού και πατάει ψηλά , ένας λαθροκυνηγός πυροβολεί τον αετό , αυτός αφήνει την αλεπού , αυτή αφήνει την μπάλα που πέφτει στο γήπδο του γκολφ κοντά στην τρύπα ! Την βλέπει ο Αγ Πέτρος και γυρνώντας το κεφάλι ψηλά λέει , ευχαριστώ μπός αλλά μπορώ να παίξω και μόνος μου !!

15-12-2004    Aνέκδοτο - Τρεις κυνηγοί συζητούν στην Αφρική για το πιο ζώο είναι το πιο κακό ! Ο πρώτος λέει ο κροκόδειλος . Ο δεύτερος λέει όχι είναι το λιοντάρι ! Λυπάμαι λέει ο τρίτος , για μένα είναι το κροκολεόνε ! Είναι ένα ζώο που από την μία άκρη έχει κεφάλι κροκοδείλου και από την άλλη άκρη λιονταριού . Οι άλλοι δύο γεμάτοι απορία ρωτάνε και από πού τα κάνει ! Από πουθενά γι' αυτό είναι τόσο κακό !!

15-12-2004    Οι πράσινοι της Ευρώπης ετοιμάζονται για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές σαν ένα κόμμα , μας περιμένουν δύσκολες μέρες αν αυτό γίνει πραγματικότητα , ας είμαστε σε ετοιμότητα για ότι προκύψει !!

15-12-2004    Πολλές κλοπές σκύλων αναφέρονται τώρα τελευταία, ιδιαίτερα ιχνηλατών !!

15-12-2004    Και άλλο περιστατικό αθώωσης λαθροθήρα! Κυνηγούσε με χιόνι ακολουθώντας ίχνη από λαγό τον οποίο τελικά θήρευσε. Το δικαστήριο τον αθώωσε με την αιτιολογία ότι δεν ακολουθούσε τα ίχνη στο χιόνι αλλά ο λαγός πήγε πάνω του !!

13-12-2004    Ελπίζω σ' όλους να επανέλθει η σοβαρότητα και η εντιμότητα ώστε η άριστη δουλειά που έγινε από τον Κ Σ Μεγαλόπολης με την απελευθέρωση των πρώτων αγριόχοιρων στην περιοχή του μέσα από πολλές δυσκολίες και η κατόπιν άριστη εξέλιξη του συγκεκριμένου θηράματος μέχρι σήμερα να μην γίνει αιτία για ένα ακόμη πρόβλημα στο κυνηγετικό κόσμο , αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι δεν μπορούμε να απαλλαχτούμε από τα κακά βιώματα της φυλής μας , ήμαρτον συνάδελφοι !!

13-12-2004    Τα πράγματα έχουν δε προχωρήσει τόσο στραβά και πολύ , ώστε να ακούω για επιθέσεις εναντίων αστυνομικών , θηροφυλάκων που διεξάγουν επίσημο έλεγχο !!

12-12-2004    Διαβάζω και ακούω για φοβερά προβλήματα που υπήρξαν την φετινή περίοδο στην Πελοπόννησο με το κυνήγι του αγριόχοιρου , κλεισίματα παρανόμως δρόμων , εκδίωξη συναδέλφων , λαγάδων και φερματζίδων από κυνηγότοπους και άλλα πολλά !!

12-12-2004    Επίσης παρατήρησα πώς τα σκυλιά πια δεν είναι δεμένα πάνω στις καρότσες των αγροτικών , αλλά σε πολύ όμορφα σπιτάκια τις περισσότερες φορές χειροποίητα και πολύ άνετα για τους τετράποδους συντρόφους μας !!

12-12-2004    Κάτι που με χαροποίησε πολύ είναι ότι πολλοί νέοι άνθρωποι ντόπιοι μπεκατσοκυνηγοί με σκυλιά φέρμας έχουν καταλάβει τι συμβαίνει με τις μπεκάτσες (η πολύ κακή περσινή χρονιά) και η φετινή τους φαίνεται σαν δώρο , έστω δε αν δεν έχει πολλά πουλιά , εκτός εξαιρέσεων . Η μεγάλη επιτυχία είναι ότι από πέρσι έχουν σταματήσει το καρτέρι και πια είναι εντελώς αντίθετοι με αυτήν την πρακτική και την καταδικάζουν πλήρως !!

12-12-2004    Παράπονα άκουσα από πολλούς κυνηγούς με σκυλιά φέρμας, ότι οι γουρουνοκυνηγοί κλείνουν τεράστιες εκτάσεις για να κυνηγήσουν . Η απάντηση είναι ότι εμείς κυνηγούμε μόνο Τετάρτη , Σάββατο , Κυριακή , εσείς όλη την εβδομάδα ! Εντάξει παιδιά αν το κοιτάξουμε από όλες τις μεριές όλοι έχουν τα δίκια τους , αλλά με καλή θέληση η λύση βρίσκεται , οι μαγκιές και οι τσαμπουκάδες και από τις δύο πλευρές δεν έχουν θέσει και δεν προσφέρουν λύση !!

10-12-2004    Κάποιοι αναφέρουν ότι έχουν κάνει εκατόμβες από πέρδικες πρώτα και τώρα από μπεκάτσες , κόφτε κάτι ρε παιδιά γιατί το ξέρετε το ανέκδοτο με τον ψαρά και τον κυνηγό ( μην ξεκληρίσει κανένα ολόκληρο χωριό ) !!

10-12-2004    Τι θα γίνει με τον σκουπιδότοπο μέσα στην λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου , είναι υγροβιότοπος και προστατεύεται από την συνθήκη Ραμσάρ !!

10-12-2004    Μας φροντίζουν , μέχρι και τσιπάκι θα βάλουν στα σκυλιά μας , για να μην τα χάνουμε , όταν φερμάρουν μέσα στο πυκνό η για να οικονομήσουν μερικοί πονηροί ! Πάντως εμείς ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον τους προς τα σκυλιά μας ,αλλά θα θέλαμε το ίδιο ενδιαφέρον και για εμάς τους κυνηγούς !!

10-12-2004  ΚΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Γενική συνέλευση πραγματοποίησε η ΚΣΕ την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2004 με θέμα την αξιοποίηση του ακινήτου της στον Κολωνό και την αναζήτηση προγραμμάτων για την βελτίωση βιοτόπων και ενίσχυση του ενδημικού θηράματος . Επίσης της επίδρασης της θήρας στα θηρεύσιμα είδη και προσδιορισμού της αιτιολογίας, φαινολογίας της μετανάστευσης . Το σπουδαιότερο όλων όμως ήταν η επιβεβαίωση ότι η FACE παραιτήτε από περεταίρω προσπάθεια για την τροποποίηση της οδηγίας 79/409/ΕΟΚ

10-12-2004  Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

 • ΣΤΙΣ 10-1-2005 ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
  Κατόπιν αποφάσεων που πάρθηκαν από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου μετά από σχετική εισήγηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, το κυνήγι του Αγριόχοιρου για την κυνηγετική περίοδο 2004-05 ορίστηκε να λήγει ταυτόχρονα με το κυνήγι του λαγού και συγκεκριμένα στις 10-01-05 , λαμβάνοντας υπόψη πολλαπλές παραμέτρους που έχουν να κάνουν με την ορθή διαχείριση και των δύο προαναφερθέντων θηρεύσιμων ειδών.
 • ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  Κάθε μέρα γινόμαστε δέκτες είτε από προσωπικές μας παρατηρήσεις, είτε από τα Μ.Μ.Ε (όταν βεβαίως τα κίτρινων και ροζ αποχρώσεων θέματα δεν τους επαρκούν), καταστροφών που συντελούνται γύρω μας, εξαιτίας της αλόγιστης παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα εις βάρος των πολυποίκιλων οικοσυστημάτων. Τα σημεία των καιρών είναι ανησυχητικά και οι προβλέψεις δυσοίωνες, οι συζητήσεις ατέρμονες αλλά φιλολογικού περιεχομένου δυστυχώς. Είναι αναγκαία λοιπόν η ευαισθησία, επί του πρακτέου φυσικά, όσον αφορά αυτά τα θέματα της ορθής διαχείρισης των οικοσυστημάτων που μπορεί να επιτευχθεί όπως είναι ευνόητο από άτομα που ζουν και κινούνται μέσα σε αυτά διαμορφώνοντας εν τέλει μια σχέση αλληλεπίδρασης μαζί τους, την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή που η αστικοποίηση και η εγκατάλειψη της υπαίθρου επιδεινώνουν την όλη κατάσταση. Χρειάζεται λοιπόν η ευαισθητοποίηση όλων μας για αυτή την κληρονομιά του φυσικού μας πλούτου, που πρέπει να διαφυλαχθεί αλλά και να διαχειριστεί σωστά έτσι ώστε να παραδοθεί εμπλουτισμένη στις γενιές που έπονται. Μια ανάγκη λοιπόν επιτακτική, που δυστυχώς απ'ότι φαίνεται δεν έχει κατανοηθεί επαρκώς ούτε καν από τους αρμόδιους φορείς. Εδώ ακριβώς παρεμβαίνουν δυναμικά τα τελευταία χρόνια οι Κυνηγετικές Οργανώσεις που σε κάθε ευκαιρία αναδεικνύουν τον πρωταρχικό τους ρόλο διαχειριζόμενες ορθολογικά την χλωρίδα και την πανίδα με κυρίαρχο μέλημά τους την αειφορία, όντας πρωτοπόρες στα μηνύματα φιλοπεριβαλοντικού περιεχομένου. Εξάλλου η παρουσία του κυνηγού στα φυσικά μας οικοσυστήματα εξασφαλίζει την προστασία, την νομιμότητα και την ορθολογική τους χρήση, λειτουργώντας σαν ασπίδα προστασίας σε κάθε παράνομη ανθρωπογενή δραστηριότητα που τα υποβαθμίζει. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου συνεχίζοντας την πολυδιάστατη προσφορά της προς το περιβάλλον, τοποθέτησε σε επιλεγμένα σημεία της περιοχής ευθύνης της 100 περίπου ταμπέλες, που από τη μια επιζητούν την συστράτευση όλων μας στον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και από την άλλη θέλουν να μας προβληματίσουν και ταυτόχρονα να μας αφυπνίσουν, γιατί κάθε μέρα αδράνειας που περνάει είναι ίσως μια χαμένη μέρα για τα παιδιά μας.
 • ΘΕΜΑ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ "ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ"
  Ως προϊόν μιας λανθάνουσας προστασιολογίας του αγριόχοιρου και της τοπικής κοινωνίας ΄΄από τις ορδές των βαρβάρων της πόλης΄΄, θα χαρακτηρίζαμε την αναιτιολόγητη αλλά και αντιφατική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαλόπολης που πρόσφατα δημοσιεύθηκε στο τοπικό τύπο της Καλαμάτας. Φαίνεται ότι το ατυχές περιστατικό θανάτου μεταξύ συντοπιτών κατά την διάρκεια κυνηγίου αγριόχοιρου σε δασικά οικοσυστήματα της Μεγαλόπολης υπήρξε η αφορμή για να τεθεί ο σχεδιασμός της κυνηγετικής κάρπωσης του είδους στην περιοχή, ως θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαλόπολης. Με απλά λόγια ένα μεμονωμένο περιστατικό που χρήζει διερεύνησης έφερε στο φως πρακτικές που δυστυχώς εξακολουθούν στις μέρες μας να υπάρχουν και να εφαρμόζονται από τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες θέλουν να συντηρούν κλίμα αρνητισμού, καχυποψίας και αυτοκυριαρχίας στις περιοχές τους. Ε λοιπόν κύριοι των τοπικών φορέων σας απαγορεύουμε ρητά και κατηγορηματικά να καταρτίζετε σχέδια θηραματικής κάρπωσης κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας παρακάμπτοντας προκλητικά τις κυνηγετικές οργανώσεις που αποτελούν τις μόνες ομάδες χρηστών στη φύση που γνωρίζουν όσο κανείς άλλος το θήραμα και τις ιδιαιτερότητες του. Σας απαγορεύουμε κάθετα να προβάλλετε το προφίλ του Έλληνα κυνηγού με τρόπο τέτοιο που παραπέμπει τη κοινή γνώμη στις σκοταδιστικές περιόδους του μεσαίωνα, παρομοιάζοντάς τους ως κατσαπλιάγκες και λεηλατητές. Μπορεί βεβαίως να υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά παράνομης και ασυνείδητης συμπεριφοράς μερίδας κυνηγών τους οποίους και εμείς καταδικάζουμε για τις άνανδρες πράξεις τους πλην όμως δεν νομιμοποιείστε να εξομοιώνετε την πλειοψηφία των νομίμων Ελλήνων κυνηγών με ασυνείδητους οπλοφόρους, οι οποίοι εν τέλει αποτελούν ξένο σώμα για όλους τους υπόλοιπους νόμιμους κυνηγούς. Όσον αφορά τη πρωτοβουλία σας να προβείτε αβασάνιστα σε μια σειρά από προτάσεις μέτρων για το συγκεκριμένο θέμα, το πιο πιθανόν είναι ότι αυτή βασίζεται σε απόψεις ελαχίστων που με τον τρόπο αυτό όχι μόνο επηρεάζουν αντίστροφα αποφάσεις που δεν ευνοούν την περιφερειακή ανάπτυξη και την ευμάρεια του τόπου σας αλλά παράλληλα δεν εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις εκείνες για επιτυχή και ουσιαστική προστασία της φύσης, του θηράματος και της αγροτικής οικονομίας. Ειδικότερα από το δημοσίευμά σας στην εφημερίδα Ελευθερία αλλά και δικές μας πηγές διαπιστώσαμε ότι : Το ατυχές περιστατικό θανάτου του γουρουνοκυνηγού στη Μεγαλόπολη προήλθε από συντοπίτη του που ασκούσε παράλληλη παράνομη κυνηγετική δραστηριότητα, σε μέρα μη επιτρεπόμενη. Επιπλέον ο πιθανός ισχυρισμός ότι ο συνωστισμός η΄ η άγνοια της φυσιογνωμίας της περιοχής οδήγησε σε θανατηφόρο περιστατικό καταρρίπτεται πλήρως καθώς και οι δυο παράνομοι κυνηγοί της περιοχής προέρχονταν από την Μεγαλόπολη και γνώριζαν εξ΄ απαλών ονύχων τα συγκεκριμένα δασικά συμπλέγματα. Ποια λογική και ποια τοπικά συμφέροντα εξυπηρετεί άραγε η πρόταση του Δημοτικού σας Συμβουλίου να περιοριστεί το κυνήγι του αγριόχοιρου σε επίπεδο νομού και όχι περιφέρειας η΄ επικράτειας με την αιτιολογία να περιοριστεί η κυνηγετική πίεση που δέχεται η περιοχή και το είδος, όταν οι οικολογικές παράμετροι των δασικών συμπλεγμάτων της Μεγαλόπολης, διατηρούν το πληθυσμιακό δυναμικό του αγριόχοιρου σε υψηλά επίπεδα; Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που προξενούν σημαντικές ζημιές στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις για τις οποίες μάλιστα εσείς οι ίδιοι προτείνετε και αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών. Μήπως η πρότασή σας να απαγορευθεί πλήρως το κυνήγι του αγριόχοιρου στην Μεγαλόπολη, η οποία έρχεται σε αντίφαση με την προηγούμενη απόφαση η΄ να περιορισθεί η κυνηγετική του κάρπωση σε μια ημέρα την εβδομάδα την Κυριακή (το κυνήγι του αγριόχοιρου ασκείται Τετάρτη και Σαββατοκύριακο) προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά περιστατικά τραυματισμού αγροτών κατά την περίοδο συγκομιδής των ελαιοκάρπων, στερείται κάθε επιστημονικής λογικής; Ο αγριόχοιρος ως γνωστόν είναι δασόβιο είδος και επιλέγει θέσεις κάλυψης και απόκρυψης σε συμπαγή δασογενή περιβάλλοντα καλυπτόμενα με δρυς, πουρνάρι, ελάτη και αείφυλλα-πλατύφυλλα φθάνοντας μέχρι τα δασοόρια και σε καμία περίπτωση οι βιότοποι αυτοί δεν σχετίζονται με τις χαμηλά καλλιεργούμενες γεωργικές εκτάσεις, τις οποίες ούτως η΄ άλλως αποφεύγει να προσεγγίζει εξαιτίας της έντονης ανθρώπινης παρουσίας και όχλησης. Κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου της Μεγαλόπολης, το να προχωράτε στην ψήφιση προτάσεων μείωσης της θηρευτικής κάρπωσης θηραματικών ειδών στο βωμό της εξυπηρέτησης τοπικών συμφερόντων αποτελεί τροχοπέδη στην αποκέντρωση της υπαίθρου αλλά και στις ουσιαστικές προτάσεις προστασίας των θηρευσίμων ειδών και των βιοτόπων τους. Επιπλέον οι αποφάσεις που καθορίζουν τον τρόπο και χρόνο άσκησης της θήρας των επιτρεπόμενων ειδών διαμορφώνονται από τις κυνηγετικές οργανώσεις σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και σε καμία περίπτωση από τις τοπικές κοινωνίες που ούτε γνώση του αντικειμένου διαθέτουν αλλά ούτε και επιστημονικά στοιχεία της πληθυσμιακής κατάστασης των ειδών και των οικοτόπων τους διαθέτουν. Καλά θα κάνετε λοιπόν στο μέλλον να είστε περισσότερο προσεκτικοί και να αποφεύγετε να λαμβάνετε αποφάσεις για θέματα που δεν γνωρίζετε διότι αποφάσεις αναλόγου περιεχομένου, σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
 • TΕΜΑ : ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ
  Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου καταδικάζει απερίφραστα απαράδεκτες ενέργειες οργανωμένης συμμορίας οπλοφόρων λαθροθηρών
  Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε πρόσφατες απαράδεκτες λεκτικές επιθέσεις και προπηλακισμούς οργανωμένης συμμορίας οπλοφόρων λαθροθηρών σε βάρος του φύλακα της προστατευόμενης περιοχής Στροφυλιάς - Κοτυχίου. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες άνανδρες συμπεριφορές και νοοτροπίες ορισμένων τρομοκρατών της φύσης, που με την ιδιότητα του καμουφλαρισμένου κυνηγού, λυμαίνονται το φυσικό πλούτο και δρουν ανεξέλεγκτα, καταλύοντας τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου αλλά και της προσωπικότητας του ατόμου. Εκφράζουμε την βαθιά μας λύπη για το περιστατικό, που δυστυχώς για μια ακόμα φορά αναδεικνύει την αποτυχία του μοντέλου διαχείρισης τέτοιων περιοχών που έχουν ενταχθεί σε ειδικό καθεστώς προστασίας στα πλαίσια της συνθήκης RAMSAR και του δικτύου Φύση 2000. Η θήρα άλλωστε σύμφωνα με τις συγκεκριμένες διεθνείς οδηγίες δεν απαγορεύεται πουθενά ως ασυμβίβαστη με το περιβάλλον δραστηριότητα. Επανειλημμένα κατά το παρελθόν είχαμε διατυπώσει την άποψη ότι καθολικές απαγορεύσεις κυνηγίου σε υγροτοπικές περιοχές με μεγάλη βιοπικοιλότητα, δεν λειτουργούν σε όφελος της φύσης και των ενδιαιτημάτων της δεδομένου ότι οι αξίες των υγροτόπων και οι λειτουργίες τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τους χρήστες αυτών μεταξύ των οποίων και οι κυνηγοί. Οπωσδήποτε υγρότοπος που να μην έχει αξία για όλους τους ανθρώπους η΄ για κάποια ομάδα ανθρώπων στο παρόν και στο μέλλον δεν υπάρχει. Διεθνείς οργανισμοί για την προστασία της φύσης(π.χ. WWF, IUCN) αλλά και κυβερνήσεις περιλαμβάνουν στις αξίες των υγροτόπων και την θηραματική. Δέχονται ότι το κυνήγι, όταν ασκείται με αυστηρά εφαρμοζόμενους κανονισμούς που εξασφαλίζουν την αειφορία του συστήματος και την προστασία της μη θηραματικής πανίδας, είναι χρήση επιτρεπτή καθώς και ότι οι νομοταγείς κυνηγοί μπορούν να συμβάλουν προληπτικά στη διατήρηση όλων των αξιών των υγροτόπων. Θα πρέπει να σημειώσουμε και να γίνει κατανοητό ότι το κυνήγι όχι μόνο δεν είναι το σπουδαιότερο πρόβλημα των υγροτόπων μας αλλά η υπερβολική προβολή των ζημιών, μπορεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις πολύ επικίνδυνες ζημιές που προκαλούν σε πολλές περιπτώσεις η γεωργία, ο μαζικός τουρισμός, οι μεταφορές και η βιομηχανία. Η ασύνετη άσκηση αυτών των δραστηριοτήτων δεν σκοτώνει απλώς λίγα ζώα η΄ πολλά αλλά είναι δυνατόν να επιφέρει δυσδιάκριτες μεν αλλά βαθύτερες αλλοιώσεις που βαθμιαία πιθανόν να οδηγήσουν σε ολοκληρωτική κατάρρευση του συστήματος. Η πολιτεία θα πρέπει να σταματήσει τη θεωρία ΄΄ Ότι δεν μπορώ να διαχειριστώ, το μουσειοποιώ΄΄, να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και όταν προτείνει μέτρα απαγόρευσης, να είναι σε θέση να εξασφαλίζει και την φύλαξη των περιοχών αυτών από κάθε παράνομη ενέργεια. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα, με τις συνεχείς και στείρες απαγορεύσεις που είναι η εύκολη λύση για μερικούς, έχει επέλθει η εγκατάλειψη της προστασίας του θηραματικού μας πλούτου. Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή επωμίζεται όλη αυτή την προσπάθεια, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο ρόλος της είναι επικουρικός στο έργο των κρατικών υπηρεσιών (Δασαρχεία, Αστυνομία ). Η φύλαξη και η προστασία του θηραματικού μας πλούτου ανήκει Συνταγματικά στην αρμοδιότητα του Κράτους. Καιρός είναι οι αρμόδιοι να καταλάβουν πως δεν μπορεί μονίμως να αδιαφορούν, ούτε εσαεί μπορεί να υποκρίνονται και να υποτιμούν ασύστολα τον πολίτη, που τους θέλει φύλακες του Νόμου και της τάξεως. Τονίζουμε τέλος ότι η προστασία και διατήρηση σημαντικών οικοσυστημάτων και η εξάλειψη παράλογων και παράνομων συμπεριφορών ορισμένων επίδοξων Ταλιμπάν της φύσης, αποτελεί για την κυνηγετική οικογένεια ένα ανέανο αγώνα. Ξεκαθαρίζουμε ότι η συγκεκριμένη μερίδα ψυχοπαθών οπλοφόρων αποτελεί ξένο σώμα για την κυνηγετική οικογένεια και τέτοιου είδους συμπεριφορές σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κάμψουν το ηθικό μας που θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να λειτουργούμε προς όφελος της φυσικής μας κληρονομιάς.
 • ΘΕΜΑ : ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΒΙΟΤΟΠΩΝ
  Η περιβαλλοντική ισορροπία αποτελεί προτεραιότητα της κυνηγετικής οικογένειας δεδομένου ότι οι μεταβολές στην φυσιογνωμία των βιοτόπων που αποτελούν τις περιοχές ενδημίας και χωροκράτιας των θηραματικών ειδών επηρεάζουν άμεσα την ύπαρξή τους στη φύση επομένως και το κυνήγι. Βασικές προϋποθέσεις για την επιβίωση οποιουδήποτε είδους της άγριας πανίδας είτε είναι θηλαστικό είτε πτηνό, είναι η εξασφάλιση επαρκούς τροφής και νερού τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και η επαρκής κάλυψη, για την προστασία τους από τους φυσικούς εχθρούς. Σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες(Γαλλία, Αγγλία, ΗΠΑ κ.λ.π.) το γεγονός αυτό έγινε νωρίτερα αντιληπτό και οι Κυνηγετικοί φορείς κατάφεραν με δικές τους χρηματοδοτήσεις να αναβαθμίσουν με έργα τους βιοτόπους των θηραμάτων και να καρπωθούν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, εφαρμόζοντας τις αρχές της ορθολογικής διαχείρισης και της αειφορικής κάρπωσης του θηραματικού κεφαλαίου. Στη χώρα μας έργα βελτίωσης βιοτόπων έχουν γίνει από μεμονωμένους Κυνηγετικούς Συλλόγους και αυτά κάτω από πλημμελή επιστημονική στήριξη. Με βάση τα ανωτέρω, η Γ΄ Κ.Ο.Π. έχει θέσει ως στόχο την υλοποίηση ενός γιγαντιαίου προγράμματος βελτίωσης των βιοτόπων του ενδημικού θηράματος(πέρδικα, φασιανό, λαγό, αγριόχοιρο) σε κατάλληλα επιλεγμένους βιοτόπους στη Πελοπόννησο ώστε να βελτιωθεί σημαντικά ο πληθυσμός του θηράματος και κατ΄επέκταση η κυνηγετική κάρπωση. Για να γίνει κατανοητός ο όρος βελτίωση του βιοτόπου για το θήραμα αναφέρουμε ότι αυτός αφορά όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για την εξασφάλιση των τριών βασικών προϋποθέσεων επιβίωσης και αναπαραγωγής του θηράματος δηλαδή το νερό, τη τροφή και τη κάλυψη. Αντιλαμβανόμενοι όλοι μας τη σπουδαιότητα ενός τέτοιου προγράμματος και κινούμενοι στην κατεύθυνση της αύξησης του ενδημικού θηράματος με απλές τεχνικές που στηρίζονται στην δασολογική και γεωπονική επιστήμη, παραθέτουμε ορισμένες αρχές που πρέπει να εφαρμόζονται σε κατάλληλες θέσεις ανάλογα με το είδος που θέλουμε να βελτιώσουμε ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ειδικότερα : Επιλέγουμε τα είδη η΄ το είδος που ενδημεί στη περιοχή μας και θέλουμε να το υποστηρίξουμε. Προσδιορίζουμε την εποχή που το συγκεκριμένο είδος αντιμετωπίζει έλλειψη τροφής και νερού Επιλέγουμε τμήματα για καλλιέργεια που είναι σχετικά μικρά, 1- 5 στρέμματα, τα οποία πρέπει να αποτελούν το 2-3% της συνολικής έκτασης. Αυτά πρέπει να βρίσκονται διάσπαρτα στο χώρο ώστε να λειτουργούν ως πυρήνες βιοποικιλότητας. Σε δασικές εκτάσεις επιλέγουμε διάκενα ανάμεσα σε θαμνώδη και δεντρώδη βλάστηση η΄ θέσεις κατά μήκος υδραυλάκων κ.α. Στα πλαίσια αυτά και προκειμένου η Ομοσπονδία μας να συντάξει διαχειριστικό σχέδιο βελτίωσης βιοτόπων για το ενδημικό θήραμα στη περιφέρεια της Πελοποννήσου, εξετάζει τις περιοχές που δύνανται να αξιοποιηθούν στην συγκεκριμένη κατεύθυνση με τη βοήθεια χαρτών της Γ.Υ.Σ., και των τεχνικών προδιαγραφών για αντίστοιχα διαχειριστικά μέτρα( στρεμματικές επιφάνειες, αριθμό ποτιστρών που απαιτούνται να κατασκευασθούν καθώς και λοιπές ενέργειες όπως φυτεύσεις καρποφόρων δέντρων κ.λ.π.). Η διαδικασία έχει ξεκινήσει καθώς η σύνταξη ενός τέτοιου διαχειριστικού σχεδίου απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων, από το επιστημονικό προσωπικό της Γ΄Κ.Ο.Π.

  6-12-2004  Κ Σ Σιδηροκάστρου & Περιφέρειας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Hμερίδα στο ΣΙδηρόκαστρο του κυνηγετικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου & Περιφέρειας Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2004 Ημερίδα στο Σιδηρόκαστρο με τίτλο : «Ζωονόσοι Ζωοανθρωπονόσοι και η μετάδοσή τους στον άνθρωπο και στα ζώα κι άλλα περιβαλλοντικά, κτηνιατρικά και κυνηγετικά θέματα.». Η εκδήλωση αποτέλεσε πρωτοβουλία του πάντοτε δραστήριου Κυνηγετικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου & Περιφέρειας και διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, το παράρτημα του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, την Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Νομού Σερρών, του Συλλόγου Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Μακεδονίας Θράκης, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Ομοιοπαθητικής Εταιρίας και του Δασαρχείου Σιδηροκάστρου και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης. Και ήταν η πρώτη από μια σειρά επιθετικής ενημέρωσης στα μέλη κυνηγούς του συλλόγου και θα συνεχιστεί και στις έδρες των υπολοίπων δήμων αρμοδιότητας του συλλόγου, δηλαδή τα επόμενα βήματα θα γίνουν στην Ηράκλεια και στο Πετρίτσι και ήταν πραγμάτωση ενός οράματος του κ. Χαριζάνη Νάσκου Προέδρου του Συλλόγου και μέλους του Δ.Σ. της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης. Θέματα των εισηγήσεων ήταν:
 • Το Δίκτυο NATURA 2000 στο... 2005 (Περικλής Μπίρτσας, Δρ. Δασολόγος Θηραματολόγος, Γενικός Δ/ντής ΣΤ' ΚΟΜΑΘ)
 • Οι απελευθερώσεις θηραμάτων στην Ελλάδα (Νίκος Παραλυκλίδης, Δασολόγος Θηραματολόγος, Διδάσκων Τμ. Δασολογίας & Φυσ. Περιβάλλοντος)
 • Νέο Νομικό πλαίσιο κατοχής καταγραφής σκύλων (Δημήτριος Τζίκας, Κτηνίατρος, Δ/ντής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Σερρών)
 • Τα μικροτσίπ και η χρησιμότητά τους στα κυνηγόσκυλα. (Ναλτσιά Έλσα, μέλος του Συλλόγου Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Μακεδονίας Θράκης)
 • Βάση δεδομένων, για το μητρώο σκύλων και γατιών στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο (Δημήτρης Χρηστίδης Μέλος του Δ. Σ. του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου)
 • Ομοιοπαθητικό ιστορικό σε κυνηγόσκυλα (Αικατερίνη Λουκάκη, Πρόεδρος Ελληνικής Κτηνιατρικής Ομοιοπαθητικής Εταιρίας)
 • Η θήρα ως μέσο τοπικής ανάπτυξης (Κυριάκος Σκορδάς, Δασολόγος Περιβαλλοντολόγος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΣΤ' ΚΟΜΑΘ)
 • Κυριότερες ζωοανθρωπονόσοι που μεταδίδονται από τον σκύλο (Γεώργιος Λέκκας, Δ/νση Κτηνιατρικής Σερρών)
 • Αδέσποτα, φιλόζωοι και κυνηγοί (Γιάννης Γιαννούτσος – Μπαρκάς, Πρόεδρος Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών). Χαιρετισμούς έκαναν οι βουλευτές του Ν. Σερρών, Ο Νομάρχης, Ο Δήμαρχος Σιδηροκάστρου, Ο πρόεδρος της ΣΤ' ΚΟΜΑΘ, ο Δασάρχης Σιδηροκάστρου και Σερρών, ενώ παρευρέθησαν πολιτευτές, υποψήφιοι Δήμων και της Νομαρχίας, πρόεδροι άλλων Κυνηγετικών Συλλόγων, δασικοί υπάλληλοι, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί κυνηγοί. Μετά τις ομιλίες αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και εκφράστηκαν οι απόψεις όλων των φορέων. Κοινή πίστη είναι ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζουν σήμερα οι οργανωμένοι στους Κυνηγετικούς Συλλόγους κυνηγοί, διευκρινίστηκαν θέματα βελτίωσης βιοτόπων, απελευθερώσεων θηραμάτων, ανάπτυξης κυνηγετικού τουρισμού, θέματα κατοχής και καταγραφής κυνηγετικών σκύλων, νομικά ζητήματα, κλπ. Αξίζει να αναφερθούν οι θετικές παρεμβάσεις και οι επιστημονικές και τεχνικές διευκρινήσεις, των δασολόγων της ΣΤ' ΚΟΜΑΘ, του Δασάρχη Σιδηροκάστρου και των Κτηνιάτρων της Δ/νσης Κτηνιατρικής Σερρών, καθώς επίσης και η άψογη φιλοξενία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου

  3-12-2004  ΚΟΜΑΘ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
  Θέμα: Η Οικολογική καταστροφή της Λίμνης Κορώνειας Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης προσκαλεί τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. σε συνέντευξη τύπου με θέμα την οικολογική καταστροφή της Λίμνης Κορώνειας την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2004 και ώρα 11.30 π.μ. στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜΘ (Στρατηγού Καλλάρη 5). Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την ημέρα που εντοπίσθηκε η μαζική θανάτωση χιλιάδων πουλιών. Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ, με τη βοήθεια σας, η ευαισθησία πολιτών και φορέων θα ενισχυθεί, ώστε να εργαστούμε για την αντιστροφή αυτής της δυσάρεστης κατάστασης. Σας προσκαλούμε για μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του προβλήματος. Γραφείο Τύπου ΚΟΜΑΘ

  2-12-2004  Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
 • Στο ζενίθ η δράση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής
  Άγρυπνοι φρουροί της υπαίθρου οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, έχουν πραγματοποιήσει μέσα σε διάστημα δύο μηνών από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου περισσότερους από 3.475 ελέγχους σε όλη την Πελοπόννησο και στα νησιά Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, ενώ έχουν διαπιστωθεί 39 παραβιάσεις του δασικού κώδικα. Χαρακτηριστική η περίπτωση στην Αρκαδία που ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας Ξυδιάς Εμμανουήλ στις 18/10/04 με το θηροφύλακα του κυνηγετικού συλλόγου Άστρους Παναγιωτόπουλο Δ. ασκώντας περιπολία στην περιφέρεια του Δ.Δ. Άνω Δερβένων εντόπισαν τους Μ.Η. και Μ.Δ. να ασκούν παράνομη θήρα με χρήση προβολέα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι οι λαθροθήρες δεν είχαν άδεια θήρας και το όπλο τους έφερε 5 φυσίγγια. Οι θηροφύλακες κατά τη διάρκεια του ελέγχου δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους καθώς και για την ακεραιότητα του υπηρεσιακού αυτοκινήτου από τον λαθροθήρα Μ. Η. εάν θα έκαναν μήνυση εναντίον τους, ενώ οι λαθροκυνηγοί αρνήθηκαν να παραδώσουν τα πειστήρια (όπλο και προβολέα). Επίσης στις 3/10/04 στη περιοχή της Κορινθίας ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας Κομνηνός Αντώνης εκτελώντας περιπολία στο Σοφικό στην περιοχή Ξέστη εντόπισε μηχανή με δύο επιβαίνοντες να ασκεί παράνομη θήρα λαγού τη νύχτα χρησιμοποιώντας τα φώτα της μηχανής. Στον έλεγχο που ακολούθησε ο θηροφύλακας δέχτηκε απειλές από τους λαθροκυνηγούς για τη ζωή του και όπως προέκυψε στη συνέχεια επρόκειτο για δύο άτομα αλβανικής καταγωγής. Συχνό είναι το φαινόμενο στις μέρες μας άτομα αλλοδαπής καταγωγής να μισθώνονται από αγροκτηνοτρόφους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δόλια σχέδιά τους άνανδρα και καταστροφικά σε βάρος του φυσικού μας πλούτου. Σε αυτές τις απαράδεκτες και κατακριτέες από όλους τους νόμιμους κυνηγούς ενέργειες οι θηροφύλακες των ομοσπονδιών και των κυνηγετικών συλλόγων είναι αμείλικτοι και θα πατάσσουν κάθε παράνομη ενέργεια που έρχεται σε αντίθεση με τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου.
 • 4ο Λιβαδοπονικό Συνέδριο
  Το 4ο Λιβαδοπονικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον Βόλο από 10-12 Νοεμβρίου 2004. Μεταξύ του μεγάλου αριθμού συνέδρων που παρακολούθησαν τις εργασίες του ήταν και οι επιστημονικοί συνεργάτες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ.κ. Κωνσταντόπουλος Παναγιώτης, Δασολόγος και Παπανικολάου Χρήστος, Δασοπόνος. Το Συνέδριο αυτό που διοργανώθηκε από την Ελληνική Λιβαδοπονική Εταιρεία και αφορούσε τα λιβάδια των πεδινών και ημιορεινών περιοχών και τον τρόπο διαχείρισής τους. Σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι στις θεματικές ενότητες που παρουσιάστηκαν, για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνονταν αντικείμενα που σχετίζονταν με τις κατηγορίες ενδιαιτημάτων που επηρεάζουν άμεσα την οικολογία της άγριας πανίδας και της θηραματοπανίδας.
 • Ειδικότερα οι θεματικές ενότητες που σχετίζονταν με την άγρια πανίδα περιελάμβαναν :
 • Την συμβολή των λιβαδιών στη διατήρηση της άγριας ορνιθοπανίδας.
 • Την εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη διάνοιξη λιβαδικών δρόμων.
 • Tην βοτανική σύνθεση της τροφής του λαγού στη Θεσσαλία.
 • Την λιβαδοπονική και θηραματική ανάπτυξη του όρους Καλλίδρομο.
 • Την κατανομή στρουθιόμορφων ειδών σε λιβάδια και δασικά οικοσυστήματα.
 • Την συμβολή της ποώδους βλάστησης στο διαιτολόγιο των εδαφόβιων πτηνών.
 • Την σωματική κατάσταση του λαγού σε λιβάδια της Μακεδονίας.
 • Την δίαιτα του λαγού το καλοκαίρι σε αλπικό λιβαδικό οικοσύστημα των Αγράφων.
 • Τον σχεδιασμό της διαχείρισης των πληθυσμών και των ενδιαιτημάτων του Αγριόγιδου.
 • Την χρήση βιότοπου από το τσακάλι σε αγρολίβαδα στη Νότια Ελλάδα.
 • Την σχέση κτηνοτροφίας και άγριας πανίδας σε ημιορεινές περιοχές της Ροδόπης. Όλες οι ερευνητικές εργασίες που παρουσιάστηκαν ήταν απόρροια πολύμηνων και κοπιαστικών ερευνών πεδίου από άριστα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό σε συνεργασία με κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα της χώρας (Α.Π.Θ., Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ.α.), δίνοντας αποτελέσματα που καθίστανται εξαιρετικά χρήσιμα και για τις Κυνηγετικές Οργανώσεις που εφαρμόζουν προγράμματα βελτίωσης βιοτόπων για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση και εντέλει την επαύξηση του πληθυσμιακού δυναμικού της θηραματοπανίδας στη χώρα μας.
 • Επικύρηξη φολάδων
  Πάτρα 25-11 -2004 Αριθμ. Πρωτοκ.: 1412 Προς: Μ.Μ.Ε. Πελοποννήσου και τα Κυνηγετικά έντυπα Παρατηρείται δυστυχώς και φέτος, το εγκληματικό φαινόμενο της εξόντωσης κυνηγετικών σκύλων με φόλες στην περιφέρεια της Πελοποννήσου από ορισμένους αδίστακτους δολοφόνους. Δυστυχώς οι κυνηγοί για μια ακόμα φορά βρίσκονται στο στόχαστρο τέτοιων εγκληματικών ενεργειών, οι συνέπειες των οποίων έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στους κυνηγετικούς σκύλους που τους συνοδεύουν σε κάθε τους εξόρμηση αλλά και στην οικόσιτη και στην άγρια πανίδα που αποτελεί βασικό στοιχείο της βιοκοινότητας ενός φυσικού οικοσυστήματος. Επειδή η σκληρότητα τέτοιων ενεργειών δεν θα πρέπει να μένει απαρατήρητη και ατιμώρητη και οι δράστες τέτοιων άνανδρων ενεργειών πρέπει άμεσα να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου προσφέρει το ποσό των 3.000 ευρώ για κάθε βάσιμη και ουσιώδη πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών. Η παράνομη αυτή αλητεία που προκαλεί απερίφραστα το δημόσιο αίσθημα, πρέπει να σταματήσει άμεσα και στην προσπάθειά μας αυτή ζητούμε την ουσιαστική συνεργασία και προσφορά όλων των νομοταγών πολιτών, για την εξάλειψη ανάλογων συμπεριφορών.
  Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας Mαρκόπουλος Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος Νικόλαος

  30-11-2004  ΔΤ-ΚΟΜΑΘ-Παρουσίαση του βιβλίου «Παραδοσιακές Κυνηγετικές Συνταγές» των δημοσιογράφων Τάσου Χατζηγεωργίου και Κατιάνας Ματζαρίδου Παρουσίαση του βιβλίου «Παραδοσιακές Κυνηγετικές Συνταγές» στην έκθεση Κρασιού & Προϊόντων Γαστρονομίας, Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στην Γ΄ Αποθήκη του Λιμανιού πραγματοποιείται η ετήσια έκθεση «Ο Χάρτης των Γεύσεων». Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτής, στην οποία παρουσιάζονται κρασιά, τοπικά προϊόντα και παραδοσιακά φαγητά της Βορείου Ελλάδας, θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Παραδοσιακές Κυνηγετικές Συνταγές», με την υποστήριξη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ). Ομιλητές θα είναι : Νικόλαος Μαϊλιάνης, Δικηγόρος, Οικονομολόγος, Πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ με θέμα «Η απενοχοποίηση της κατανάλωσης θηραμάτων» Φάνης Καραμπατζάκης, Δασολόγος, με θέμα «Η διαχείριση της άγριας πανίδας, ο ρόλος των κυνηγών και η «καλλιέργεια» των θηραμάτων». Γιάννης Σουπιός, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος , Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και Τεχνολόγων Τροφίμων, με θέμα «Η Διατροφική Αξία των Θηραμάτων». Σχετικά με το βιβλίο Η αναζήτηση υγιεινών και ωφέλιμων τροφών στρέφει καθημερινά όλο και περισσότερους έλληνες στην ανακάλυψη των θηραμάτων, μια πηγή νόστιμου και θρεπτικού κρέατος, με εξαιρετική γαστρονομική αξία. Στις προθήκες των ποιοτικών κρεοπωλείων, αλλά και στους καταψύκτες των καταστημάτων ντελικατέσεν τα θηράματα απαντώνται όλο και συχνότερα, ενώ στα πολυτελή εστιατόρια ο κατάλογος πλέον περιέχει τρία και τέσσερα εκλεκτά πιάτα με κυνήγι, αφού η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση τα έχει αναγάγει σε εκλεκτά εδέσματα. Κι ενώ στα ψυγεία των νοικοκυριών της περιφέρειας ο κόπος του κάθε κυνηγού περιμένει να γίνει ένα υπέροχο φαγητό, φτιαγμένο από τα χέρια της συζύγου ή και από τον ίδιο τον κυνηγό, στις πόλεις ο καταναλωτής δοκιμάζει νέες γαστριμαργικές εμπειρίες και ξεχύνεται στο κυνήγι των γεύσεων. Η σχέση του κυνηγού με το θήραμα δεν είναι μόνον η "ευκαιρία" και το άλλοθι για την έξοδο στη φύση. Οι κυνηγοί, κρατώντας ζωντανές τις αρχέγονες μνήμες των ανθρώπινων κοινοτήτων, όταν το κυνήγι αποτελούσε το κλειδί της επιβίωσης, αγαπούν να μαγειρεύουν τα θηράματα που καρπώνονται. Η σχέση του κυνηγού με το θήραμα, όταν αυτό μαγειρεύεται με οικογενειακές συνταγές, αποτελεί μια αντανάκλαση της πανάρχαιας αυτής δραστηριότητας, που συνταιριάζει -κάθε φορά- με τις γενικότερες γαστριμαργικές συνήθειες ενός τόπου και με τα συνοδευτικά προϊόντα της κάθε περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο, η καταγραφή των παραδοσιακών κυνηγετικών συνταγών της χώρας μας αποτελεί στοιχείο πολιτισμού. Οι δημοσιογράφοι Τάσος Χατζηγεωργίου και Κατιάνα Ματζαρίδου ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό περισυνέλεξαν και κατέγραψαν συνταγές κυνηγίου, που θα σας αποκαλύψουν σε όλο τους το μεγαλείο ένα μοναδικό τερψιλαρύγγιο μονοπάτι, που οδηγεί σ' ένα πραγματικό θησαυρό. Τα πιάτα που περιγράφονται στις σελίδες του βιβλίου τους με τον τίτλο "Παραδοσιακές Συνταγές Κυνηγίου" είναι μοναδικά, τόσο επειδή αποτελούν ζωντανό κομμάτι της πολιτισμικής μας παράδοσης, αλλά ακόμη γιατί ακολουθούν σύγχρονες γαστριμαργικές τάσεις, που προτείνουν σεφ πολλών αστέρων. Στην έκδοση αυτή συνυπάρχουν επάξια συνταγές απλών γυναικών της χώρας μας, γκουρμέ κυνηγών απ΄ όλη την Ελλάδα -αλλά και από άλλες χώρες-, απλών ταβερνιάρηδων, αλλά και διακεκριμένων επαγγελματιών της υψηλής γαστρονομίας. Η εισαγωγή του βιβλίου περιλαμβάνει αναλυτικό οδηγό για την προετοιμασία του κάθε θηράματος, το σίτεμα και το μαρινάρισμα, ενώ υπάρχει εκτεταμένο κεφάλαιο για τα συνοδευτικά, που κάνουν τη διαφορά, όπως τα μπαχαρικά, οι ζωμοί από κυνήγι, τα μανιτάρια και τα κρασιά. Ανάμεσα στις συνταγές υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις περιοχές, που έχουν επισκεφθεί οι συγγραφείς, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον αναγνώστη για ένα σύνθετο οδοιπορικό στην ελληνική φύση, παράλληλα με το ταξίδι στη γεύση των θηραμάτων. Γραφείο Τύπου ΚΟΜΑΘ

  24-11-2004  XIOΣ -συνέχεια της υπόθεσης του πυροβολισμού (3 φορές ) θηροφύλακα από παράνομο κυνηγό (κυνηγούσε ορτύκια με κράχτη ) στα δικαστήρια. Το δικαστήριο ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους !! Τα σχόλια δικά σας

  22-11-2004  XIOΣ-Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά θηροφύλακα από κυνηγό που κυνηγούσε πράνομα με κράχτη Eχθες στις 4.30 μ.μ. το απόγευμα στο Xαλκειός και εντός κατοικημένης περιοχής ο Oμοσπονδιακός θηρυφύλακας Tαουσανίδης Aποστόλης του Iωάννη 40 χρόνων συνέλαβε τον Mιμή Σταμάτιο του Θεοδ. 46 χρόνων κάτοικο Xαλκειούς, ο οποίος κυνηγούσε μέσα σε κατοικημένη περιοχή και κατείχε επίσης μια παράνομη μιμητική συσκευή πουλιών. Στην παρατήρηση του θηροφύλακα να παραδώσει τη συσκευή και να τον ακολουθήσει στο Δασαρχείο για τη διαδικασία του αυτοφώρου, ο Σταμάτιος Mιμής σήκωσε το όπλο του και κατάφερε εναντίον του θηροφύλακα τρεις πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να καταλήξει ο δεύτερος αιμόφυρτος στο Nοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι, την πλάτη, το μπράτσο κ.λπ. ενώ στην κυριολεξία σώθηκε η ζωή του απ\' το τζόκεϋ (καπέλο) υπηρεσίας, που φορούσε και το οποίο ανέκοψε τη δύναμη των σκαγιών. Tο θύμα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Nοσοκομείο ενώ ο δράστης συνελήφθη μετά από αναζήτηση και παραπέμπεται στο αυτόφωρο με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

  20-11-2004  ΑΓΓΛΙΑ-Την απαγόρευση του κυνηγιού της αλεπούς αποφάσισε το βρετανικό Κοινοβούλιο. Θέτοντας τέλος σε μία μακραίωνη παράδοση και σε μία πολυετή διαμάχη, το βρετανικό Κοινοβούλιο αποφάσισε την απαγόρευση του κυνηγιού της αλεπούς από το Φεβρουάριο του 2005, προκαλώντας την οργή των κυνηγετικών συλλόγων και τους επαίνους των φιλοζωικών οργανώσεων... Ο εκπρόσωπος της Βουλής των Κοινοτήτων χρειάστηκε να επικαλεστεί την Πράξη του Κοινοβουλίου, προκειμένου να παρακάμψει τις αντιστάσεις της Βουλής των Λόρδων, η οποία νωρίτερα είχαν απορρίψει την απαγόρευση του κυνηγιού με σκύλους. Είναι μόλις η τέταρτη φορά από το 1949 που επικαλείται η Πράξη του Κοινοβουλίου για να «περάσει» ένα νομοσχέδιο στη Βρετανία. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως απαγορεύεται το κυνήγι της αλεπούς, του ελαφιού και του λαγού με τη βοήθεια κυνηγόσκυλων στην Αγγλία και την Ουαλία από το Φεβρουάριο του 2005 -η Σκωτία έχει ήδη προχωρήσει στη σχετική απαγόρευση. Η απόφαση βέβαια προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από κυνηγετικούς συλλόγους, αλλά και από βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος. Ο σκιώδης υπουργός Περιβάλλοντος, Τζέιμς Γκρέι, καταδίκασε την απαγόρευση του κυνηγιού με σκύλους, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα «κακό νομοσχέδιο», το οποίο θα είναι αδύνατον να εφαρμοστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, το νομοσχέδιο στέλνει ένα και μοναδικό μήνυμα στην αγγλική ύπαιθρο: «Προκαλέστε όλεθρο και αφήστε ελεύθερα τα σκυλιά του πολέμου!» Ήδη, οι κυνηγετικές οργανώσεις της χώρας ετοιμάζονται να προσβάλουν το νέο νόμο στα δικαστήρια, ενώ ταυτόχρονα «απειλούν» όσους βουλευτές τον ψήφισαν με «μαύρισμα» στις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- θα διεξαχθούν πρόωρα, πιθανότατα τον ερχόμενο Μάιο.

  18-11-2004  OKADE ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Pointer –Setter Club σε συνεργασία με τον Κυνοφιλικό Όμιλο Τρικάλων σας ανακοινώνει ότι,
 • στις 4-5-6 Δεκεμβρίου 2004 θα πραγματοποιηθεί αγώνας Πρακτικού Κυνηγίου σε Μπεκάτσα στην περιοχή Κρύας Βρύσης και Διάβας του Δήμου Καλαμπάκας.
 • Στην συνέχεια στις 8-9 Δεκεμβρίου 2004 θα διεξαχθεί από τον όμιλό μας αγώνας Πρακτικού Κυνηγίου σε Μπεκάτσα στην ίδια περιοχή. Στον αγώνα αυτό θα γίνει και επιλογή Εθνικών Ομάδων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αγγλικών Σέττερ και το
 • Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόιντερ που θα διεξαχθεί στην ίδια περιοχή το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2004. Σημείο συνάντησης για κάθε μέρα είναι η Κεντρική Πλατεία Καλαμπάκας 7 η ώρα το πρωί. Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές τρεις (3) μέρες πριν από κάθε αγώνα στο τηλ. 210-52 26 522. Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος ο Γ. Γραμματέας Ι. Φουτρής Γ.Λάππας

  15-11-2004   Εθελοντική προσφορά και εργασία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης για την αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής της λίμνης Κορώνειας ΠΡΟΣ: κ. Σουφλιά Υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ, ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
  Υπουργό Γεωργίας, κ. Μπασιάκο Υπουργό Υγείας, κ. Κακλαμάνη ΥφυπΙργό ΥΠΕΧΩΔΕ, κ. Καλογιάννη Υφυπουργό Γεωργίας, κ. Κοντό Υφυπουργό Υγείας, κ. Γιαννόπουλο Νομάρχη ΘεοΙνίκης, κ. Ψωμιάδη Γενικό Δ/ντή ΥΠΕΧΩΔΕ, κ. Βουρνά Θεσσαλονίκη 28/9/2004 Κύριε Υπουργέ, Σε συνέχεια της έως τώρα ενημέρωσης του Υπουργείου σας, Δ/νση Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, αρμόδια κα Κ. Μαρμαρά (έγγραφα 1346/10-9-2004 και 1357/17-9-2004 της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης) σας πληροφορούμε πως η αιτία που προκάλεσε τη καταστροφή στη λίμνη Κορώνεια αφενός δεν έχει εντοπισθεί, αφετέρου συνεχίζει να προκαλεί θανάτους πουλιών, όπως στις καθημερινές μας μεταβάσεις διαπιστώνουμε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης έχουν βρεθεί στην πολύπαθη λίμνη χιλιάδες νεκρά πουλιά, από 34 είδη (έχει σταλεί ο αναλυτικός κατάλογος των ειδών) Το επιστημονικό προσωπικό της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης, μαζί με τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες βρίσκεται καθημερινά στην περιοχή και παρακολουθεί το φαινόμενο. Σε πειραματική επιφάνεια που έχουμε επιλέξει στις ανατολικές όχθες της λίμνης, μήκους 1500 μέτρων, παρατηρούμε κάθε μέρα καινούρια νεκρά πουλιά. Ανάμεσα τους εξακολουθούν να βρίσκονται και νεκροί αργυροπελεκάνοι. Τα νεκρά πουλιά παραμένουν και αποτελούν εστίες μόλυνσης. Με την εθελοντική εργασία κυνηγών και επιστημόνων από την ΚΟΜΑΘ, και μόνο από αυτούς, 1500 νεκρά πουλιά συγκεντρώθηκαν και κάηκαν. Από τότε αναμένουμε να δούμε κάποιον άλλο φορέα, που να αναλαμβάνει παρόμοια δράση στην περιοχή.
  Η Κυνηγετική Ομοσπονδία είναι σε θέση να αναλάβει:
 • Την συνέχιση της εφαρμογής της προληπτικής απομά κρυνσης των πουλιών με τις συσκευές κρότου, μέχρι να ταυτοποιηθεί η αιτία θανάτου και την εναλλαγή των θέσεων στις συσκευές κρότου για τη μέγιστη αποτελεσματικότητατου μέτρου τη συνεχή επόπτευση και φύλαξη της περιοχής με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και τα οχήματα που διαθέτε
 • την συνεχή καταγραφή του φαινομένου με το επιστημονικό προσωπικό της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας
 • τη συνεχή συνεργασία και ενημέρωση των δημόσιων υπηρεσιών για την καθημερινή κατάσταση της λίμνης τη συγγραφή πρωτοκόλ λου ενεργειών για παρόμοιες περιπτώσεις περιβαλλοντικών κρίσεων
 • να συνδράμει τις αρμόδιες υπηρεσίες στην ενημέρωση των κατοίκων για την προληπτική απαγόρευση της βόσκησης και αλιείας στην περιοχή γραφεί το προσωπικό των κυνηγετικών οργανώσεων, βρισκόμενο καθημερινά στο πεδίο
 • τη συλλογή, μεταφορά και αποστολή δειγμάτων από νεκρά πουλιά και ψάρια ή από ημιθανή πουλιά (άλλωστε τα έως τώρα δείγματα έχουν μεταφερθεί με τα οχήματα της Ομο σπονδιακής μας Θηροφυλκής, τα οποία όμως μεταφέρουν και ανθρώπους, αλλά κανείς δεν μας έχει ενημερώσειγια μέτρα προφύλαξης)
 • την παρακολούθηση, επόπτευση με το προσωπικό και τα οχήματα της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής και στους γειτονικούς υγροτόπους της Αίμνης Βόλβης, του ποταμού Ρήχιου, της Λίμνης Κερκίνης, της Επανομής, του Καλοχωρίου, του ποταμού Αξιού, κλπ, για τυχόν εντοπισμό προσβεβλημένων ή νεκρών πουλιών σε αυτές τις περιοχές.
  Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης έχει ήδη προβεί στις περισσότερες από τις ενέργειες αυτές, σε άμεση συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης. Τονίζουμε πως με ίδιες δαπάνες εξασφαλίζεται η κάλυψη των εξόδων που προκύ- τη συνεχή δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων που καταπτουν απο τη συνεχή παρουσία και επόπτευση της λίμνης.
  Σας δηλώνουμε πως τόσο με το ειδικευμένο προσωπικό μας, τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες, τη δυνατότητα συντονισμού ομάδων εθελοντών από κυνηγούς των τοπικών Κυνηγετικών Συλλόγων και τα οχήματα και λοιπά μέσα που διαθέτουμε, είμαστε σε θέση να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση της κατάστασης του υγροτόπου. Δεν ζητούμε χρήματα για αυτή μας τη βοήθεια, καθώς τα έξοδα που προκύπτουν καλύπτονται από χρήματα της Κυνηγετικής μας Ομοσπονδίας. Αυτό άλλωστε σημαίνει εθελοντική συνεισφορά μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης, όπως είναι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης. Ζητούμε όμως την έγγραφη συναίνεση σας για τη συνέχιση των δράσεων μας, ώστε να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα της εθελοντικής μας αυτής προσφοράς.
  Οι κυνηγετικές οργανώσεις εργάζονται με σοβαρότητα, βρίσκονται καθημερινά στην περιοχή, εφαρμόζουν μέτρα αντιμετώπισης, συνεργάζονται άριστα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ διαθέτουν μέσα και προσωπικό και οικονομικές δυνατότητες για άμεση δράση. Η επιτυχής παρουσία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης και η άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού που διαθέτει αποδεικνύει την αναγκαιότητα συμμετοχής της στη διαδικασία λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης, τόσο της Κορώνειας Βόλβης, όσο και των άλλων Προστατευόμενων Περιοχών, τις εργασίες των οποίων μπορούμε να διευκολύνουμε Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες και οδηγίες σας.
  Με τιμή Ο Πρόεδρος Νικόλαος Μαϊλιάνης Ο Γεν. Γραμματέας Ιωάννης Πολύχρονης

  15-11-2004   Ο ενδιαφερόμενος να αποκτήσει για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ άδεια κυνηγίου, θα πρέπει να προσκομίσει στον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής που κατοικεί τα πιο κάτω δικαιολογητικά:
 • 1. Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86 που να δηλώνει ότι «δεν έχω καταδικαστεί για ποινικές παραβάσεις του Νόμου περί θήρας».
 • 2. Επικυρωμένη φωτοτυπία Αδείας Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου (προσωπική) η βεβαίωση του Αστυνομικού τμήματος ότι έχει τις προϋποθέσεις για την απόκτηση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου (ΑΚΚΟ).
 • 3. Δύο (2) φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.
 • 4. Βεβαίωση της Δασικής Αρχής ότι πέρασε επιτυχώς τις θεωρητικές εξετάσεις για την απόκτηση άδειας κυνηγίου.
 • 5. Αίτηση οικείου Κυνηγετικού Συλλόγου.

  15-11-2004   Σφοδρή ήταν η σύγκρουση που προκάλεσε ένας αγριόχοιρος 140 κιλών περίπου, όταν προσπάθησε να διασχίσει την εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας το Σάββατο το βράδυ. Συγκεκριμένα το Ι.Χ. και οδηγό τον Γεώργιο Ταστανίδη κάτοικο Τρίπολης, διανύοντας την Εθνική οδό ΤρίποληςΚαλαμάτας με πορεία προς Καλαμάτα, λίγο μετά τη Μεγαλόπολη στις 9:30 το βράδυ του Σαββάτου, είδε ξαφνικά να βγαίνει στο δρόμο του ένας «όγκος» που πριν καλά-καλά καταλάβει τι είναι χωρίς να μπορέσει να το αποφύγει έπεσε πάνω του, με αποτέλεσμα ο αγριόχοιρος να θανατωθεί και το αυτοκίνητο να πάθει ζημιά γύρω στα 4.500 ευρώ όπως μας είπε ο ίδιος ο οδηγός. Αμέσως ειδοποιήθηκαν και έφτασαν στο σημείο του συμβάντος περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης με τρεις άνδρες. Ο Πρόεδρος και ο υπεύθ. Θήρας του Κυνηγετικού Συλλόγου Μεγαλόπολης Δημ. Σίκαλης και Βασ. Γεωργακόπουλος αντίστοιχα, ο ιδιωτικός θηροφύλακας του Συλλόγου καθώς και ο Δασοφύλακας του Δασονομείου Μεγαλόπολης Αλέκος Παπαδάκης. Ο κ. Παπαδάκης μας είπε πως σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται συντηρητική κατάσχεση του ζώου, αυτό θα μεταφερθεί στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Μεγαλόπολης και θα βγει σε δημοπρασία. Επίσης, το συμβάν εφ' όσον έγινε σε Εθνική οδό, θεωρείται τροχαίο ατύχημα και δεν αποτελεί προϊόν παράνομης θήρας. Έτσι, δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις για τον παθόντα οδηγό του αυτοκινήτου, αφού η ζημιά είναι αρκετά μεγάλης αξίας και θολό το μέλλον της αποζημίωσης αφού μάλιστα δεν μπορεί να πάρει τον αγριόχοιρο να βγάλει τουλάχιστον το κρέας του, που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, αλλά ούτε τα χρήματα από τη δημοπράτηση του αφού αυτά, λόγω του ότι ανήκει στα θη-ρεύσιμα είδη, πηγαίνουν στο Ταμείο Θήρας του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων. «Αρκετές είναι οι φορές που αγριόχοιροι βγαίνουν στο δρόμο και έχουν κινδυνεύσει άνθρωποι», μας είπε κάτοικος και κυνηγός της περιοχής, «αφού ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί με γοργούς ρυθμούς και συνεχώς αυξάνεται αφού δεν έχει φυσικούς εχθρούς όπως λύκους ή ρύσους παρά απ' το μόνο που έχει να φοβάται είναι ο άνθρωπος, το κυνήγι του όμως δεν είναι καθόλου εύκολο».

  15-11-2004   Απαγόρευση Κυνηγίου όλων των θηραμάτων, για τρία (3) έτη σε έκταση 18.000 στρεμμάτων, περιφέρειας Δ.Δ. Καλοχωρίου-Γι-ουργάνιστας και Παλιουρής Δήμου Μολοσσών, Νομού Ιωαννίνων Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

  10-11-2004  Δασαρχείο Καλαμάτας : Με εντολή της Γενικής γραμματέως της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλας Αβούρη, υπογράφηκε από τον διευθυντή Δασών Μεσσηνίας Παν. Μπαζίγο η απόφαση που ρυθμίζει για φέτος το κυνήγι στην Ε.Κ.Π. της Νήσου Σαπιέντζας. Το κυνήγι στην «ρεζέρβα», όπως πολλοί κυνηγοί αποκαλούν τις Ε.Κ,Π. ξεκίνησε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και τελειώνει στις 30 Δεκεμβρίου 2004 ημέρα Πέμπτη και οι ημέρες κυνηγίου ορίζονται ως κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή εκτός των ημερομηνιών 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου λόγω εορτών. Για να αποκτήσει κάποιος δικαίωμα κυνηγίου στην ΕΚΠ Σαπιέντζας απαιτούνται η κατοχή κοινής άδειας κυνηγίου, που ισχύει για τον Ν. Μεσσηνίας, η απόκτηση ειδικής άδειας για το κυνήγι εκεί, που εκδίδεται από το Δασαρχείο Καλαμάτας και φυσικά το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με το θήραμα, πτερωτό ή τριχωτό και φυσικά οι κυνηγοί της Μεσσηνίας θα πληρώνουν πιο λίγα από τους λοιπούς κυνηγούς της χώρας. Το τηλέφωνο του Δασαρχείου Καλαμάτας για τους ενδιαφερόμενους είναι 27210 22510.

  20-10-2004  ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ: Η έναρξη της νέας κυνηγετικής χρονιάς βρήκε σε πλήρη ετοιμότητα την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ). Οι 61 Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες που κατανέμονται στη Βόρεια Ελλάδα, διαθέτουν περισσότερα από 65 τετρακίνητα οχήματα, είναι εφοδιασμένοι με σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα, ενώ εκπαιδεύονται συνεχώς με το «δια βίου εκπαίδευση» πρόγραμμα που εφαρμόζει η ΚΟΜΑΘ. Τονίζεται πως οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες ορκίζονται στις κατά τόπους Περιφέρειες Δασών ως αναγνωρισμένοι ανακριτικοί υπάλληλοι, εξομοιούμενοι σε όλα, πλην αποδοχών, με τους δημοσίους υπαλλήλους. Κατά τον πρώτο μήνα κυνηγίου (από 31 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2004) οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ πραγματοποίησαν 4.980 ελέγχους, όπου διαπίστωσαν και υπέβαλλαν μηνύσεις για 79 περιπτώσεις. Σε αρκετές από αυτές κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Από τις μηνύσεις που υποβλήθηκαν οι 14 αφορούν για χρήση και κατοχή ηχομιμητικών συσκευών στη Θράκη. Υπενθυμίζεται πως η Ομοσπονδία αγόρασε πέρσι ειδικά μηχανήματα για τον εντοπισμό αυτών των παραβάσεων. Ακόμη τονίζεται η υποβολή 7 μηνύσεων για παράνομη θήρα νύκτα και με προβολείς, 8 μηνύσεων για θήρα χωρίς άδεια. Ως ιδιαίτερες επιτυχίες αναφέρονται επίσης η κατάσχεση όπλων και θηραμάτων για παράνομη θήρα ζαρκαδιού στο Ν. Δράμας και πεδινής πέρδικας στο Ν. Κοζάνης. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία θα συνεχίσει με την ίδια ένταση να εργάζεται για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας, έχοντας ως συμπαραστάτες τους Κυνηγετικούς Συλλόγους και τα μέλη τους, οι οποίοι και πληρώνουν τα έξοδα λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. Συνεργάζεται δε αρμονικά με τις δασικές και αστυνομικές αρχές, στις οποίες επίσης εκφράζει ευχαριστίες.

  20-10-2004  ΣΤ' ΚΟΜΑΘ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημέρωση του βουλευτή κ. Ιωάννη Μαγκριώτη από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης για την κατάσταση στη λίμνη Κορώνεια Ο Πρόεδρος και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ) συναντήθηκαν με τον Βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη Μαγκριώτη και τον ενημέρωσαν αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στη Λίμνη Κορώνεια. Όπως είναι γνωστό ο κ. Μαγκριώτης έχει υποβάλλει ερώτημα προς τον αρμόδιο υπουργό σχετικά με την οικολογική καταστροφή που συμβαίνει στη λίμνη Κορώνεια. Ο κ. Μαγκριώτης έδειξε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για το θέμα, αφού άλλωστε είναι από τους πολιτικούς, με ενεργό φιλοπεριβαλλοντική δράση. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης εργάζεται με σοβαρότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης του υγροτόπου, βρίσκεται καθημερινά στην περιοχή, εφαρμόζει μέτρα αντιμετώπισης, συνεργάζεται άριστα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ διαθέτει μέσα και προσωπικό για άμεση δράση.

  20-10-2004  Δ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ :
 • ΘΕΜΑ: Επιστολή σε αρθρογράφο της εφημερίδας ΄΄ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ΄΄ Μερικές πολύ ψύχραιμες και εύστοχες επισημάνσεις για την ορεινή φύση αλλά και για τις μεταβολές στην πανίδα της ελληνικής υπαίθρου γενικότερα, έκανε πρόσφατα στη μόνιμη στήλη του ο γνωστός αρθρογράφος και πολιτικός αναλυτής της ΄΄Καθημερινής΄΄ κ Αντώνης Καρκαγιάννης. Σε αντίθεση με τη γνωστή καταστροφολογία που συχνά βρίσκει φιλόξενο χώρο στον ημερήσιο τύπο, ο κ Καρκαγιάννης καταγράφει…την θεαματική αύξηση λύκων, αγριόχοιρων και αρκούδων στις ορεινές περιοχές, επισημαίνοντας μια σειρά λόγων που σχεδόν ταυτίζονται με τα όσα κατά καιρούς έχουν υποστηρίξει και οι κυνηγετικές οργανώσεις. Η Δ΄ ΚΟΣΕ επικοινώνησε με το γνωστό δημοσιογράφο για να εκφράσει τα συγχαρητήριά της, ενώ ο πρόεδρος της Ν. Σταθόπουλος απέστειλε προς δημοσίευση και την επιστολή που ακολουθεί. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Δ΄ ΚΟΣΕ
 • Αγαπητέ κ Καρκαγιάννη Ήταν για εμάς μια πολύ ευχάριστη έκπληξη το άρθρο σας της 23/9 2003 με τίτλο ΄΄ Εμείς και τα άλλα άγρια ζώα΄΄, που συνόδευε και κατά κάποιο τρόπο σχολίαζε την επιστολή του κ Γ. Σφήκα στην εφημερίδα σας. Σε αντίθεση με τον ισοπεδωτικό και κινδυνολογικό λόγο που διατυπώνεται συνήθως από δημοσιογράφους που ελάχιστη σχέση έχουν με την ύπαιθρο και την άγρια ζωή, οι δικές σας επισημάνσεις ήταν εύστοχες, ψύχραιμες και απαλλαγμένες από ισοπεδωτικά ιδεολογήματα που κατά τεκμήριο αδικούν την πραγματικότητα. Όλα αυτά που παρατηρείτε στον Κίσσαβο και στη φύση που περιβάλλει τα Αμπελάκια, αποτελούν λίγο – πολύ χαρακτηριστικά όλης της υπαίθρου στη χώρα μας. Η αστυφιλία, η ερήμωση των ορεινών περιοχών από τους ανθρώπους που μοχθούσαν σε αυτές και η αναδιάρθρωση ή η εγκατάλειψη παραδοσιακών καλλιεργειών ή δραστηριοτήτων, ευνόησαν είδη όπως ο αγριόχοιρος, το ζαρκάδι, ο λύκος και η αρκούδα, που σήμερα έχουν υπερβεί κατά τόπους ακόμα και τους προπολεμικούς πληθυσμούς τους, άσχετα με την ακατάσχετη κινδυνολογία που δεν έχει πάντα ανιδιοτελείς αφετηρίες. Την ίδια στιγμή που κάποιοι επιμένουν να αναζητούν στο ερασιτεχνικό κυνήγι τη ρίζα όλων των δεινών, γύρω μας συντελούνται πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές μεταβολές με σημαντικότατες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τεράστια – θετική ή αρνητική – περιβαλλοντική ΄΄αξία΄΄. Όταν ας πούμε στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 η τότε Ε.Ο.Κ. καθιέρωνε την Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.), έθετε ταυτόχρονα σε λειτουργία μια βραδυφλεγή ΄΄βόμβα΄΄ που αργότερα θα ακρωτηρίαζε τις άγριες βιοτικές κοινότητες, και θα συσσώρευε ένα τεράστιο οικολογικό κόστος. Όπως γνωρίζετε καλύτερα από εμάς, στόχος της Κ.Α.Π. ήταν η ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής και φυσικά η άνοδος του βιοτικού και οικονομικού επιπέδου των αγροτικών πληθυσμών. Όμως, αυτό που υπήρξε ΄΄ευλογία΄΄ για τον ευρωπαίο αγρότη εξελίχθηκε σε καταστροφή για το περιβάλλον, την πτηνοπανίδα και τα άγρια θηλαστικά. Την ίδια ώρα που εμείς εδώ βλέπαμε μόνο τις χωματερές της αφθονίας, η ύπαιθρος και ότι ζούσε σε αυτήν αργοπέθαινε… Ολοένα και ισχυρότερα αυτόματα μηχανήματα άρχισαν να αλωνίζουν τους κάμπους, χιλιάδες τόνοι φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων ρίχνονταν στη γη για να αποδώσουν οι αγροί το μέγιστο δυνατό, οι φυσικοί φράχτες και τα αλσύλλια που κάποτε χώριζαν τα χωράφια ΄΄ξεπατώθηκαν΄΄ γιατί εμπόδιζαν τον αυτοματισμό των σύγχρονων θεριζοαλωνιστικών μηχανών. Κάπως έτσι άρχισε και στη χώρα μας η καταστρεπτική εποχή της μονοκαλλιέργειας, της επέκτασης των χωραφιών εις βάρος των πουρναριών και της φτέρης που φιλοξενούσαν τα άγρια ζώα, και της αποξήρανσης των βάλτων που κάποτε έσφυζαν από ζωή. Έτσι σχεδόν εξαφανίσθηκε η Στυμφαλία ή η Κορώνεια, έτσι μετατράπηκε η γειτονική μας Κωπαίδα σε ΄΄αποθήκη΄΄ λιπασμάτων, έτσι συρρικνώθηκαν οι βιότοποι στα καλαμποκοχώραφα των Σερρών και άρχισε να καταστρέφεται η ζωή. Πριν λίγα χρόνια όμως στην Ευρώπη κάτι άρχιζε να αλλάζει… Πολιτικοί και οικονομικοί κυρίως λόγοι, επέβαλαν μια νέα περισσότερο ΄΄οικολογική΄΄ πραγματικότητα. Στη νέα Κ.Α.Π. περιέχονται μέτρα που ενθαρρύνουν τη μείωση των καλλιεργούμενων εκτάσεων, την απεναττικοποίηση της γεωργίας, και τη δημιουργία φυσικών φραχτών και αλσυλλίων, εκεί που κάποτε κυριαρχούσαν τα τρακτέρ. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που την οικολογία την αντιμετωπίζουν ως επιστήμη, το κυνήγι αντιμετωπίζεται ήδη σαν μια σοβαρή εναλλακτική μορφή εισοδήματος για τους αγρότες, οι οποίοι πλέον αποκτούν και οικονομικό κίνητρο για να εφαρμόσουν ήπιες μορφές καλλιέργειας της γης. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εκπονήθηκαν ερευνητικά προγράμματα για να μελετηθούν ποιες μέθοδοι καλλιεργειών θα αποδώσουν τον οικολογικότερο συνδυασμό μεταξύ παραγόμενου προιόντος και πτηνοπανίδας. Οι Ευρωπαίοι γεωργοί ξαναφτιάχνουν επιδοτούμενοι τους φυσικούς φράχτες, ενώ εμείς συνεχίζουμε να καίμε τα δάση μας για να τα κάνουμε χωράφια ή βοσκοτόπια. Δεν θα σας αναφέρω κ Καρκαγιάννη, πόσες χιλιάδες στρέμματα πεδινής και ημιορεινής γης έχουν ενοικιάσει σήμερα με δικούς τους πόρους οι κυνηγετικές οργανώσεις σε κάθε γωνιά της χώρας, διεξάγοντας δικές τους ειδικές σπορές ώστε να βρίσκουν τροφή και κάλυψη τα είδη της άγριας ζωής. Ούτε και το πόσους ειδικούς επιστήμονες (δασοπόνους και θηραματολόγους ) απασχολούν σήμερα στην εκτέλεση αυτών των δράσεων, που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τις ίδιες Ούτε και το ότι επίσης με τη δική τους φροντίδα, έχουν σήμερα κατακλύσει την Πελοπόννησο οι αγριόχοιροι, που είχαν ως είδος εκλείψει από το Μοριά από τον 18ο αιώνα! Δεν μπορώ όμως να μην επισημάνω ότι, όταν επιχείρησαν να αυξήσουν αυτές τις εθελοντικές δράσεις τους διεκδικώντας και χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε, βρέθηκαν πάλι αντιμέτωπες με μια ρηχή αντίληψη που αντιμετωπίζει τη φύση με λογικές του ΄΄μαύρου και του άσπρου΄΄.

  14-10-2004  Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης
  Εθελοντική προσφορά και εργασία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης για την αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής της λίμνης Κορώνειας: Κύριε Υπουργέ, Σε συνέχεια της έως τώρα ενημέρωσής του Υπουργείου σας Δ/νση Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού, αρμόδια κ. Κ. Μαρμάρα (έγγραφα 1346/10-9-2004 και 1357/17-9-2004 της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης) σας πληροφορούμε πως η αιτία που προκάλεσε τη καταστροφή στη λίμνη Κορώνεια αφενός δεν έχει εντοπισθεί, αφετέρου συνεχίζει να προκαλεί θανάτους πουλιών, όπως στις καθημερινές μας μεταβάσεις διαπιστώνουμε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης έχουν βρεθεί στην πολύπαθη λίμνη χιλιάδες νεκρά πουλιά, από 34 είδη (έχει σταλεί ο αναλυτικός κατάλογος των ειδών) Το επιστημονικό προσωπικό της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, μαζί με τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες βρίσκεται καθημερινά στην περιοχή και παρακολουθεί το φαινόμενο. Σε πειραματική επιφάνεια που έχουμε επιλέξει στις ανατολικές όχθες της λίμνης, μήκους 1500 μέτρων, παρατηρούμε κάθε μέρα καινούρια νεκρά πουλιά. Ανάμεσά τους εξακολουθούν να βρίσκονται και νεκροί αργυροπελεκάνοι. Τα νεκρά πουλιά παραμένουν και αποτελούν εστίες μόλυνσης. Με την εθελοντική εργασία κυνηγών και επιστημόνων από την ΚΟΜΑΘ, και μόνο από αυτούς, 1500 νεκρά πουλιά συγκεντρώθηκαν και κάηκαν. Από τότε αναμένουμε να δούμε κάποιον άλλο φορέα, που να αναλαμβάνει παρόμοια δράση στην περιοχή. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία είναι σε θέση να αναλάβει:
 • τη συνέχιση της εφαρμογής της προληπτικής απομάκρυνσης των πουλιών με τις συσκευές κρότου, μέχρι να ταυτοποιηθεί η αιτία θανάτου και την εναλλαγή των θέσεων στις συσκευές κρότου για τη μέγιστη αποτελεσματικότητα του μέτρου
 • τη συνεχή επόπτευση και φύλαξη της περιοχής με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και τα οχήματα που διαθέτει
 • την συνεχή καταγραφή του φαινομένου με το επιστημονικό προσωπικό της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας
 • τη συνεχή συνεργασία και ενημέρωση των δημόσιων υπηρεσιών για την καθημερινή κατάσταση της λίμνης
 • τη συγγραφή πρωτοκόλλου ενεργειών για παρόμοιες περιπτώσεις περιβαλλοντικών κρίσεων
 • να συνδράμει τις αρμόδιες υπηρεσίες στην ενημέρωση των κατοίκων για την προληπτική απαγόρευση της βόσκησης και αλιείας στην περιοχή
 • τη συνεχή δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων που καταγράφει το προσωπικό των κυνηγετικών οργανώσεων, βρισκόμενο καθημερινά στο πεδίο
 • τη συλλογή, μεταφορά και αποστολή δειγμάτων από νεκρά πουλιά και ψάρια ή από ημιθανή πουλιά (άλλωστε τα έως τώρα δείγματα έχουν μεταφερθεί με τα οχήματα της Ομοσπονδιακής μας Θηροφυλακής, τα οποία όμως μεταφέρουν και ανθρώπους, αλλά κανείς δεν μας έχει ενημερώσει για μέτρα προφύλαξης)
 • την παρακολούθηση, επόπτευση με το προσωπικό και τα οχήματα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και στους γειτονικούς υγροτόπους της Λίμνης Βόλβης, του ποταμού Ρήχιου, της Λίμνης Κερκίνης, της Επανομής, του Καλοχωρίου, του ποταμού Αξιού, κλπ, για τυχόν εντοπισμό προσβεβλημένων ή νεκρών πουλιών σε αυτές τις περιοχές,. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης έχει ήδη προβεί στις περισσότερες από τις ενέργειες αυτές, σε άμεση συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης. Τονίζουμε πως με ίδιες δαπάνες εξασφαλίζεται η κάλυψη των εξόδων που προκύπτουν από τη συνεχή παρουσία και επόπτευση της λίμνης. Σας δηλώνουμε πως τόσο με το ειδικευμένο προσωπικό μας, τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες, τη δυνατότητα συντονισμού ομάδων εθελοντών από κυνηγούς των τοπικών Κυνηγετικών Συλλόγων και τα οχήματα και λοιπά μέσα που διαθέτουμε, είμαστε σε θέση να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση της κατάστασης του υγροτόπου. Δεν ζητούμε χρήματα για αυτή μας τη βοήθεια, καθώς τα έξοδα που προκύπτουν καλύπτονται από χρήματα της Κυνηγετικής μας Ομοσπονδίας. Αυτό άλλωστε σημαίνει εθελοντική συνεισφορά μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης, όπως είναι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης. Ζητούμε όμως την έγγραφη συναίνεσή σας για τη συνέχιση των δράσεων μας, ώστε να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα της εθελοντικής μας αυτής προσφοράς. Οι κυνηγετικές οργανώσεις εργάζονται με σοβαρότητα, βρίσκονται καθημερινά στην περιοχή, εφαρμόζουν μέτρα αντιμετώπισης, συνεργάζονται άριστα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ διαθέτουν μέσα και προσωπικό και οικονομικές δυνατότητες για άμεση δράση. Η επιτυχής παρουσία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης και η άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού που διαθέτει αποδεικνύει την αναγκαιότητα συμμετοχής της στη διαδικασία λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης, τόσο της Κορώνειας Βόλβης, όσο και των άλλων Προστατευόμενων Περιοχών, τις εργασίες των οποίων μπορούμε να διευκολύνουμε Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες και οδηγίες σας. Με τιμή Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Νικόλαος Μαϊλιάνης Ιωάννης Πολυχρόνης

  6-10-2004  ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ: Βρυξέλλες, 1 Οκτωβρίου 2004 (11:08 UTC+2) Μια νέα κοινοτική νομοθεσία, η οποία καθιερώνει το διαβατήριο για τα κατοικίδια ζώα, τέθηκε πλήρως σε εφαρμογή από σήμερα, 1η Οκτωβρίου. Το διαβατήριο αυτό επιτρέπει στα κατοικίδια ζώα και στους ιδιοκτήτες τους να ταξιδεύουν ευκολότερα στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Κομισιόν από τις Βρυξέλλες, όλες οι γάτες και οι σκύλοι θα χρειάζονται αυτό το διαβατήριο, το οποίο θα γίνεται δεκτό σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ως απόδειξη ότι το κατοικίδιο ζώο έχει εμβολιαστεί κατά της λύσσας. Αυτή είναι η μοναδική προϋπόθεση για όλα τα κράτη μέλη με εξαίρεση την Ιρλανδία, τη Μάλτα, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο (όπου εφαρμόζονται αυστηρότερα κριτήρια) και αντικαθιστά 25 εθνικά έγγραφα. Το διαβατήριο αυτό μπορεί να περιέχει επίσης και άλλες πληροφορίες σχετικές με το ιατρικό ιστορικό του ζώου. Με αυτό, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων δε θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να ερευνούν τους κανόνες που ισχύουν στη χώρα προορισμού στο εσωτερικό της ΕΕ.

  6-10-2004  ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ " Η Άρτεμης" : Στις 29/09/04 το βράδυ ξημερώματα 30/09/04 στο νησί Πεταλιοι Μαρμαρίου της Καρύστου, είχαν πάει 5 κυνηγοί και είχαν κατασκηνώσει εκεί και είχαν βάλει κράχτη. Oι Θηροφύλακες: Αθανασίου Βασίλειος, Καρύστου Ευβοίας Αναστάσιος Τουλούμης, Ερέτριας Ευβοίας Στέλιος Τοτός, Φύλλα Ευβοίας με την Βοήθεια του λιμεναρχείου Μαρμαρίου πήγαν στο νησί και αφού τους παρακολούθησαν όλο το βράδυ τους συνέλαβαν το πρωί τους κατάσχεσαν τα όπλα τον κράχτη και τα θηράματα 98 ορτύκια. Το Δ.Σ του Κ.Σ. Καρύστου θέλει να ευχαριστήσει το Λιμεναρχείο Μαρμαρίου για την άμεση υποστήριξη και συνεργασία του στην πάταξη της λαθροθηρίας

  6-10-2004  H Γιορτή των Πουλιών στο Λιμνοχώρι Λιμνοχώρι 5-10-2004: Πέρασε στην ιστορία η τρίτη γιορτή των πουλιών, που διοργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου και Περιφέρειας η Θεά Aρτεμις, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Γιορτής των Πουλιών, στο Φιλοπεριβαντολογικό και περιηγητικό Περίπτερο του στο Λιμνοχώρι Σερρών. Εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους μία ακόμη Φιλοπεριβαντολογική εκδήλωση και συνάμα ενημερωτική, της κυνηγετικής οργάνωσης του Σιδηροκάστρου και Περιφέρειας η "Θεά Aρτεμις". Ο πρόεδρος κ. Χάρης Νάσκος επικεφαλής, με τους επιστημονικούς συνεργάτες, το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και αντιπροσωπία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής ήταν εκεί για να υποδεχτεί και να ενημερώσει τους επισκέπτες, για την γιορτή των πουλιών αλλα και τον ρόλο των κυνηγών σ' αυτή. Οι επισκέπτες μικροί και μεγάλοι είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν με κιάλια, και με τηλεσκόπια αλλά και χωρίς αυτά τα πουλιά που και φέτος πιστά στο ραντεβού μας, παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση. Σταχτοτσακνιάδες (Adrea cinerea ή σκουρόχρωμοι ερωδιοί). Τα Φοινικόπτερα (Phoenicopterus ruber γνωστά και ως Φλαμίγκο), ψαρόνια, Νανοβουτηχτάρια (Tachybaptus ruficolis), αργυροπελεκάνοι (Pelecanus crispus), κορμοράνοι, Λευκοτσακνιάδες (Egretta garzetta ή άσπροι ερωδιοί) και άλλα πουλιά βρέθηκαν στην παραλίμνια περιοχή του περιπτέρου, για να συναντήσουν του μικρούς κυρίως αλλα και μεγάλους επισκέπτες. Οι μικροί επισκέπτες είχαν στην διάθεσή τους και σύνεργα ζωγραφικής για να αποτυπώσουν ότι είδαν στο χαρτί. Εκατοντάδες φύλα ζωγραφικής, γέμισαν με τα χρώματα των παιδιών που ζωγράφισαν τα πουλιά αλλα και τα ζώα που ήταν εκεί δίπλα (ένα κοπάδι βουβάλια, δυο κοπάδια αιγοπρόβατα, ένα κοπάδι βοοειδών ελευθέρας βοσκής και 2 άλογα που στα πλαίσια της εκδήλωσης έκαναν δωρεάν βόλτες στους επισκέπτες καθώς και 3 ποδήλατα που φέρανε τα μέλη του Συλλόγου για την περιήγηση με ποδήλατα που έγινε στα πλαίσια της γιορτής. Παρόντες στην εκδήλωση η πρόεδρος και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Ηράκλειας «οι Μακεδόνες», καθώς και πολλά από τα μέλη των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την παρουσία των κατοίκων της περιοχής. Οι κάτοικοι από τα δημοτικά διαμερίσματα Λιμνοχωρίου και Χρυσοχωράφων του δήμου Ηράκλειας και Μεγαλοχωρίου και Γονίμου του δήμου Ν. Πετριτσίου, αγάπησαν κι αγκάλιασαν την γιορτή και κάθε χρόνο είναι κοντά μας μικροί μεγάλοι διαθέτοντας αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους για να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. Γύρω γύρω από το περίπτερο είχαν τοποθετηθεί σε μικρά και μεγάλα ταμπλό φωτογραφίες από την ζωή στην λίμνη, των ζώων και των πουλιών αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

  6-10-2004  To 29o Κτηνιατρικό Συνέδριο: πραγματοποιείται στη Ρόδο, και στον εκεί χαιρετισμό του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η ιατρική των ζώων συντροφιάς, τα τελευταία χρόνια, ακολουθεί παράλληλη πορεία με τις επιστημονικές εξελίξεις της ιατρικής του ανθρώπου σε όλους τους επιστημονικούς τομείς, ενώ όπως σημείωσε αποτελεί και απαίτηση των ιδιοκτητών των ζώων συντροφιάς για προσφορά υγειονομικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Μπασιάκος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το συνέδριο θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους να εμπλουτίσουν και να βελτιώσουν τις γνώσεις του επ' ωφελεία των ζώων συντροφιάς.

  29-9-2004  Οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» και «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» εξέδωσαν κοινή δήλωση και αναφέρουν τα εξής: «Μετά από 12 χρόνια λειτουργίας του, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ξεκίνησε μια διαδικασία επαναπροσδιορισμού των στόχων του και των πεδίων στα οποία σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί στο μέλλον. Στη διαδικασία αυτή, προέκυψαν εσωτερικές διαφωνίες και διάσταση απόψεων, τόσο σε θέματα στρατηγικής, όσο και σε θέματα τελικών στόχων. Η κατάσταση που διαμορφώθηκε οδήγησε πρώην στελέχη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ να ιδρύσουν μια νέα Περιβαλλοντική Οργάνωση, με την επωνυμία «ΚΑΛΛΙΣΤΩ». Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα συνεχίσει να ασκεί προς όλες τις κατευθύνσεις πίεση για την προστασία της φύσης, αναπτύσσοντας δράσεις ευαισθητοποίησης, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, εθελοντισμού και οικοτουρισμού. Θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στην αρκούδα και την άγρια πανίδα, σχεδιάζει όμως την επέκταση των δραστηριοτήτων του και στη διατήρηση παραδοσιακών φυλών οικόσιτων ζώων, καθώς και σε νέους τομείς αειφόρου ανάπτυξης. Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ορίζει ως βασικές της δραστηριότητες την επιστημονική μελέτη, το σχεδιασμό και την εφαρμογή δράσεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη συνύπαρξη του ανθρώπου με την άγρια ζωή. Ήδη αναπτύσσει δραστηριότητες και συνεργασίες στην Ελλάδα και όλη τη Νοτιανατολική Ευρώπη, εστιάζοντας στη διατήρηση των μεγάλων σαρκοφάγων και της βιοποικιλότητας σε ορεινές περιοχές, καθώς και στην άσκηση πίεσης για τη δημιουργία και λειτουργία Προστατευόμενων Περιοχών και Ευρωπαϊκών Οικολογικών Δικτύων (NATURA 2000, EMERALD). Όπως είναι προφανές, πέραν των διαφορών τους, οι δύο οργανώσεις διατηρούν σημεία κοινού ενδιαφέροντος. Σε κάποια θέματα θα επιδιωχθεί συνεργασία, ενώ σε άλλα κάθε οργάνωση θα επιδιώξει την εξειδίκευσή της. Συγκεκριμένα: Το Περιβαλλοντικό Κέντρο ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο νομό Φλώρινας είναι δημιούργημα όλων και, ως τέτοιο, υποστηρίζεται από τις δράσεις τόσο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, όσο και της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ. Οι δύο οργανώσεις συνεχίζουν να ασκούν έλεγχο στην εφαρμογή περιβαλλοντικών όρων κατασκευής μεγάλων τεχνικών έργων, όπως η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ. Για το συγκεκριμένο έργο, στελέχη της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ συνεργάζονται με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του προγράμματος «παρακολούθησης και αξιολόγησης των επιπτώσεων στα μεγάλα θηλαστικά από την κατασκευή και λειτουργία του τμήματος της Εγνατίας Οδού Παναγία – Γρεβενά». Επιπλέον, ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σκοπεύουν να συνεργαστούν και στην υλοποίηση της δεύτερης φάσης του προγράμματος. Τόσο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, όσο και η ΚΑΛΛΙΣΤΩ επιθυμούν να υποστηρίξουν τη συνέχιση λειτουργίας του «Βαλκανικού Δικτύου για τη Διατήρηση των Μεγάλων Σαρκοφάγων (BALKAN-NET)», που διασυνδέει πολλούς ειδικούς και Περιβαλλοντικές Οργανώσεις στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σκοπεύει ειδικότερα να συμβάλει στη διασύνδεση Κέντρων Ενημέρωσης για τα Ορεινά Οικοσυστήματα σε Βαλκανικές χώρες, ενώ η ΚΑΛΛΙΣΤΩ στην παροχή ειδικής τεχνογνωσίας για την υλοποίηση κοινών δράσεων διαχείρισης των μεγάλων σαρκοφάγων και περιοχών διασυνοριακής σημασίας. Τέλος, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συνεχίζει να στηρίζει την εκπροσώπηση των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων στην Επιτροπή ΦΥΣΗ 2000 και στους Φορείς Διαχείρισης «Οροσειράς Ροδόπης» και «Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου» από τους Σπύρο Ψαρούδα και Γιώργο Μερτζάνη, στελέχη της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ».

  29-9-2004  Clostridium Botulinum ε'ιναι ο φονιάς της λίμνης Κορώνειας.
  Η έλλειψη οξυγόνου μέσα στο νερό της λίμνης Κορώνειας και η μικρή ποσότητα νερού μέσα στη λεκάνη απορροής, ευνόησαν τη δημιουργία της τοξίνης της αλλαντίασης, από την οποία μολύνθηκαν και πέθαναν, το τελευταίο διάστημα, ψάρια και χιλιάδες πουλιά που έβρισκαν καταφύγιο στη λίμνη. Τα παραπάνω προκύπτουν από τις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν σε εργαστήρια της Ελλάδας και Αγγλίας, σε δείγματα που περισυνελέγησαν από την «άρρωστη» λίμνη. Όσον αφορά στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να θεραπευτεί η λίμνη αυτά αναμένεται να αποφασιστούν αύριο το πρωί σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη νομαρχία Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο αρμόδιος αντινομάρχης Περιβάλλοντος, Γ. Μπίκος, θα συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων του Λαγκαδά και της Θεσσαλονίκης

  23-9-2004  Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την παροιμία '' Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει '' κάποιοι δεν την έλαβαν υπόψη τους και θήρευσαν αγριόχοιρο μία ημέρα πριν επιτραπεί το κυνήγι του. Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου τρία άτομα από τον Έλαφο Αγιάς του Νομού Λάρισας συνελήφθησαν από τους Ομοσπονδιακούς θηροφύλακες Κουλουκτσή Γεώργιο και Τσιολέκη Ηλία να μεταφέρουν , στην καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου, επιμελώς κρυμμένο κάτω από κλαδιά δέντρου, έναν αγριόχοιρο. Τον αγριόχοιρο είχε θηρεύσει ο ένας από αυτούς αρκετή ώρα πριν , αλλά λόγω της δυσκολίας μεταφοράς του και για να μην κινήσει υποψίες τον άφησε και επέστρεψε με τον γιό του και άλλο ένα άτομο μετά από ώρα για να τον μεταφέρουν, χωρίς όμως να αντιληφθεί ότι όλες αυτές τις ώρες παρακολουθούνταν από τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα. Έτσι μόλις τακτοποίησαν τον παράνομα θηρευμένο αγριόχοιρο στην καρότσα του αγροτικού τους αυτοκινήτου κάτω από κλαδιά για να μην φαίνεται και ξεκίνησαν για να φύγουν, συνελήφθηκαν. Ο αγριόχοιρος κατασχέθηκε και στους λαθροθήρες υποβλήθηκαν οι σχετικές μηνύσεις

  23-9-2004  " Ω Ρ Ι Ω Ν " Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αξιότιμε κ. Γαλαμάτη Σας παρακαλούμε να δεχτείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας να καταθέσετε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την τραγωδία που συντελείται στην λίμνη Κορώνεια. Ο τραγικός θάνατος χιλιάδων ειδών της άγριας πτηνοπανίδας, δυστυχώς ΜΟΝΟ στο πρόσωπό σας βρήκε την επιβαλλόμενη ευαισθησία που πρέπει να διακρίνει όλους τους εκπροσώπους του λαού στο Κοινοβούλιο. Δείξατε την ευαισθησία σας στα θέματα περιβάλλοντος, για τα οποία πρωτίστως η πολιτεία είναι υπεύθυνη να θεσπίζει κανόνες προστασίας, αλλά και να εποπτεύει τις δραστηριότητες των σχετικών αρμόδιων φορέων προστασίας και διαχείρισης είτε πρόκειται για ιδιωτικούς φορείς, είτε για κρατικές υπηρεσίες. Ελπίζουμε ότι με αφορμή την ερώτησή σας στο Κοινοβούλιο, θα δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες που αγωνιούν για τις δραματικές επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον και στην άγρια ζωή, η αδιαφορία των αρμόδιων για την προστασία της λίμνης φορέων, να ενημερωθούν πλήρως για τις παραλείψεις και τις ευθύνες τους, όπως και για τα κεφάλαια που έχουν ήδη δαπανηθεί για την Κορώνεια, χωρίς κανένα δυστυχώς θετικό αποτέλεσμα. Ο Όμιλός μας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός όμιλος κυνηγών, με σκοπούς την εμπέδωση οικολογικής ευαισθησίας στην κυνηγετική κοινότητα και την διάδοση στην κοινωνία της ηθικής του κυνηγίου. Θα δώσουμε την πρέπουσα δημοσιότητα στην αξιαίπενη αυτή πρωτοβουλία σας, αλλά και στις απαντήσεις που θα πάρετε από τα υπεύθυνα Υπουργεία στην ερώτησή σας. Σας ευχόμεθα κάθε επιτυχία στο έργο σας και σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για όλα τα σχετικά με την ερώτησή σας αποτελέσματα. Ω Ρ Ι Ω Ν

  19-9-2004   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνεδρίαση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για τη Λίμνη Κορώνεια Η τραγική κατάσταση στη λίμνη Κορώνεια συζητήθηκε αναλυτικά στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στις 16/9 στην Αθήνα, παρουσία εκπροσώπων από όλες τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης έχουν βρεθεί στην πολύπαθη λίμνη χιλιάδες νεκρά πουλιά, από 34 είδη. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε:
 • τη συνέχιση της εφαρμογής της προληπτικής απομάκρυνσης των πουλιών με τις συσκευές κρότου
 • τη συνεχή επόπτευση και φύλαξη της περιοχής με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή
 • την συνεχή καταγραφή του φαινομένου με το επιστημονικό προσωπικό της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας
 • τη συνεχή συνεργασία και ενημέρωση των δημόσιων υπηρεσιών για την καθημερινή κατάσταση της λίμνης
 • να συνδράμει τις αρμόδιες υπηρεσίες στην ενημέρωση των κατοίκων για την προληπτική απαγόρευση της βόσκησης και αλιείας στην περιοχή
 • τη συνεχή δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων που καταγράφει το προσωπικό των κυνηγετικών οργανώσεων, βρισκόμενο καθημερινά στο πεδίο
 • την κάλυψη των εξόδων που προκύπτουν για τη συνεχή παρουσία και επόπτευση της λίμνης Οι κυνηγετικές οργανώσεις εργάζονται με σοβαρότητα, βρίσκονται καθημερινά στην περιοχή, εφαρμόζουν μέτρα αντιμετώπισης, συνεργάζονται άριστα με τις αρμόδιες υπηρεσίες και δεν «περιορίζονται» στην αποστολή εκ του μακρόθεν δελτίων τύπου με προτάσεις, που ήδη έχουν εφαρμοστεί με τη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης.

  Και Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στη Λίμνη Κορώνεια Σε συνέχεια της έως τώρα ενημέρωσής σας επισημαίνουμε πως σήμερα Παρασκευή 17/9 η επιστημονική ομάδα της Ομοσπονδίας, μαζί με Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες, εντόπισε μεγάλο αριθμό νεκρών ψαριών στη λίμνη Κορώνεια. Συνεχίζοντας την καθημερινή παρουσία και καταγραφή του θλιβερού φαινομένου η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης σας ενημερώνει για την ύπαρξη και εκατοντάδων νεκρών ψαριών στην περιοχή Ανάληψη, στη βόρεια πλευρά της λίμνης. Τα νεκρά ψάρια είναι κυρίως ηλιόψαρα, πεταλούδες, γριβάδια, σίρκα και λεστιά. Οι επιστήμονες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας είχαν από την πρώτη στιγμή τονίσει πως ο θάνατος των αργυροπελεκάνων πρέπει να σχετίζεται, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, με τα ψάρια που τρώνε. Η παρουσία εκατοντάδων νεκρών ψαριών πρέπει να προβληματίσει εκ νέου. Ήδη ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία. Θυμίζουμε επίσης πως στις 16/9 επιστήμονες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας βρήκαν προσβεβλημένο και ένα φλαμίνγκο, οπότε ο αριθμός των προσβεβλημένων ειδών είναι πια 34, σύμφωνα με τα στοιχεία της συνεχούς καταγραφής που πραγματοποιεί η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης. Το προσβεβλημένο πουλί διεκομίσθη άμεσα στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Ν. Α. Θεσσαλονίκης για εξέταση, μετά από συνεννόηση με τον Διευθυντή της υπηρεσίας, όπως και πολλά άλλα πουλιά (νεκρά και ασθενή) που με τα οχήματα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής μεταφέρονται καθημερινά στις αρμόδιες υπηρεσίες. Δυστυχώς το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη. Αποτελεί θετικό στοιχείο, όμως, πως τα μέτρα που πρότεινε από 8/9/2004 η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης, στη σύσκεψη που διοργάνωσε στα γραφεία της, έγιναν αποδεκτά και εφαρμόστηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχουν αποδώσει. Πολλά πουλιά έχουν απομακρυνθεί με τις συσκευές κρότου, ενώ περισσότερα από 1500 πουλιά έχουν καεί με την εθελοντική εργασία μελών των κυνηγετικών οργανώσεων. Οι κυνηγετικές οργανώσεις εργάζονται συστηματικά, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση της κατάστασης, βρισκόμενοι καθημερινά στο πεδίο και όχι με αποστολή «ετεροχρονισμένων» δελτίων τύπου από τα αστικά κέντρα.

  16-9-2004    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης ξεκίνησε την πρώτη εφαρμογή μέτρων για τη σωτηρία των πουλιών στην Κορώνεια. Τραγική η κατάσταση. Ολοήμερη επιχείρηση μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής 10/9 έκανε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ) στη Λίμνη Κορώνεια για την αντιμετώπιση του θλιβερού φαινομένου της μαζικής θανάτωσης των πουλιών. Θυμίζουμε ότι παντού υπάρχουν χιλιάδες πουλιά, από σπάνια και απειλούμενα είδη, «κτυπημένα» από την κακή κατάσταση των νερών της λίμνης. Σήμερα άνδρες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης, του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαγκαδά, της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και πολλοί κυνηγοί ανέλαβαν τον «οδυνηρό» ρόλο της καύσης των νεκρών πουλιών. Περισσότερα από 1500 πουλιά, δημιουργώντας εκατόμβες θανάτου, παραδόθηκαν στην πυρά. Εκατοντάδες ήταν τα νεκρά πουλιά που βρήκαν εκ νέου και σήμερα οι Δασολόγοι και Θηραματολόγοι της ΚΟΜΑΘ. Επίσης εγκατέστησαν σε διάφορα σημεία τα 40 κανονάκια (συσκευή παραγωγής κρότου) που διέθεσε η Νομαρχία Θεσσαλονίκης για να διώχνουν τα ζωντανά πουλιά. Τουλάχιστον να γλιτώσουν μερικά! Στην επιχείρηση εκτός των κυνηγετικών οργανώσεων συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Επαρχείου Λαγκαδά, του Δήμου Λαγκαδά, της Δ/νσης Αλιείας και του Δασαρχείου. Οι κυνηγετικές οργανώσεις θα συνεχίσουν με σοβαρότητα την αντιμετώπιση αυτής της καταστροφής. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές της Ευρώπης. Τα πουλιά εξακολουθούν και πεθαίνουν μαζικά λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα φώτα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης!!!

  16-9-2004   Πανζουρλισμός στην αγγλική βουλή με την ξαφνική είσοδο σε αυτήν κυνηγών και ανθρώπων της υπαίθρου που διαμαρτύρονται για την μάλλον ψήφιση νόμου που καταργεί το παραδοσιακό κυνήγι της αλεπούς για την χώρα αυτήν . Επίσης έξω χιλιάδες κόσμου της αγγλικής υπαίθρου και όχι μόνο διαδήλωναν εναντίον της απαγόρευσης και μάλιστα έγιναν και συγκρούσεις με την αστυνομία

  16-9-2004   Νέος θάνατος από φόλα σκύλου σε κυνοφιλικούς αγώνες Tο συμβάν έγινε στους αγώνες πρακτικού κυνηγίου που οργάνωσε ο Όμιλος Κούρτσχααρ στις 11-12 Σεπτέμβρη στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πέρυσι την πλήρωσε μεγάλος Ιταλός εκτροφέας στους αγώνες μεγάλης έρευνας του ΟΚΑΔΕ, αυτή την χρονιά την πλήρωσε έλληνας εκτροφέας ο σκύλος ανήκε στο εκτροφείο Lakopetra. Αυτό το πράμα αν συνεχιστεί θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στην αγωνιστική κυνοφιλία

  10-9-2004   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Έκδοση ετήσιου περιοδικού του Κ.Σ. Αμπελοκήπων» Το ενδέκατο τεύχος του ετήσιου περιοδικού του Συλλόγου «ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ» κυκλοφόρησε με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Το περιοδικό διανέμεται δωρεάν στα μέλη του συλλόγου, ενώ έχει ήδη αποσταλεί σε κυνηγετικούς συλλόγους, σε υπηρεσίες σχετικές με το αντικείμενο της θήρας, αλλά και σε πολιτικούς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο φετινό τεύχος στην βελτίωση των βιοτόπων, όπως φαίνεται και από την επιλογή του θέματος του εξωφύλλου, όπου απεικονίζεται ένα από τα χωράφια που έχουν σπαρθεί με ηλίανθο, για τα οποία ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων έχει καταβάλλει αντίστοιχες αποζημιώσεις στους αγρότες, προκειμένου να παραμείνει η σοδειά ασυγκόμιστη, αποσκοπώντας στην αύξηση των θηραματικών πληθυσμών, αλλά και όλων των ειδών της άγριας πανίδας, στην περιοχή. Η επιλογή αυτή έγινε με σκοπό να πετύχουμε αφενός την προσέγγιση, αποδοχή και αναγνώριση από τους κυνηγούς της σημασίας και της αποτελεσματικότητας του μέτρου αυτού, αφετέρου την προβολή του στο ευρύ κοινό για να γνωρίσει καλύτερα και αυτή την πλευρά της δράσης των κυνηγετικών οργανώσεων. Η ύλη του περιοδικού περιλαμβάνει βέβαια και όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποίησε ο Σύλλογος τη χρονιά που πέρασε, επιστημονικά άρθρα για θέματα που απασχολούν τους κυνηγούς, όπως η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των σκύλων, το πρόγραμμα «Άρτεμις», η βιολογία και οι συνήθειες των θηραμάτων, η πολιτιστική και κοινωνική διάσταση της θήρας, οι προστατευόμενες περιοχές, η συμμετοχή της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής σε ερευνητικά προγράμματα, στοιχεία για την κυνηγετική συμπεριφορά και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά των κυνηγών, κτηνιατρικά θέματα κ.λπ.

  10-9-2004   H νέα τοπική απαγόρευση στην Ήπειρο 45.000 στρεμμάτων
  Απαγορεύεται για τρία (3) χρόνια το κυνήγι όλων των θηραμάτων, περιοχής Δ.Δ. Βήσσανης – Λίμνης Δήμου Δελβινακίου, Δ.Δ. Aνω Ραβενίων – Δολιανών – Γεροπλατάνου Δήμου Καλπακίου και Δ.Δ. Αγίου Κοσμά, Δήμου Aνω Πωγωνίου, σε έκταση 45.000 στρεμμάτων η οποία ορίζεται ως εξής:

 • Το όριο αρχίζει από τη θέση «Χάνι Δολιανών› και ακολουθώντας την Εθνική Οδό προς Κακαβιά καταλήγει στην διασταύρωση με τον επαρχιακό δρόμο προς Δ.Δ. Λίμνης, τον οποίο ακολουθεί μέχρι τη θέση «Φτέρη› Δ.Δ. Αγίου Κοσμά.
 • Από το σημείο αυτό και με κατεύθυνση ανατολική ακολουθεί παλιό αγροτικό δρόμο, ο οποίος διασχίζει κάθετα τον ποταμό Γοργό και καταλήγει στον επαρχιακό δρόμο Ωραιοκάστρου – Ρουψιάς στο σημείο συμβολής του δρόμου με το ρέμα Ασπρόλακκος.
 • Στη συνέχεια ακολουθεί την επαρχιακή οδό και περνώντας από το Δ.Δ. Γεροπλατάνου και το Δ.Δ. Aνω Ραβενίων φτάνει στη θέση «Aγιος Ιωάννης›.
 • Από τη θέση αυτή και με κατεύθυνση νοτιοδυτική ακολουθεί αγροτικό δρόμο με κατάληξη στην Αγιά Παρασκευή Δ.Δ. Δολιανών και συνεχίζοντας καταλήγει στη θέση «Χάνι Δολιανών› όπου και άρχισε.

  10-9-2004   Εδώ και αρκετές ημέρες επικρατεί σχεδόν απόλυτη ησυχία στα μέτωπα των περασμάτων σε όλη την Ελλάδα για να δούμε μια και μπαίνουμε στο δεύτερο 10ήμερο του μήνα μήπως τα πράγματα αλλάξουν ριζικά με τα αποδημητικά της εποχής

  9-9-2004   Συμμετοχή της Γ' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου στο Διεθνές Συνέδριο Αγριόχοιρου στην Πολωνία Το 5ο Διεθνές Συνέδριο Αγριόχοιρου στην Πολωνία πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την 31 Αυγούστου - 5 Σεπτεμβρίου 2004 στην Κρακοβία της Πολωνίας. Η συμμετοχή των συνέδρων ήταν εντυπωσιακή καθώς παρουσιάστηκαν εργασίες για τον αγριόχοιρο από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ινστιτούτα από πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( Πολωνία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία. Ισπανία, Πορτογαλία , Ελλάδα ), καθώς και από Πανεπιστήμια της Αμερικής, της Αυστραλίας και της Ρωσίας. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο συμμετείχε στο συνέδριο με την παρουσίαση εργασίας απ΄ τον επιστημονικό της συνεργάτη Κωνσταντόπουλο Παναγιώτη, που αφορούσε την επανεισαγωγή του αγριόχοιρου στην Πελοπόννησο 160 χρόνια μετά την τελευταία εξαφάνισή του, τα αίτια της εξαφάνισης, τους λόγους που επέτρεψαν την επανεισαγωγή του είδους μετά τις απελευθερώσεις, τις κυνηγετικές καρπώσεις για τα έτη 2001-2003 και την κατανομή τους σε χάρτη της Πελοποννήσου. Από την Ελλάδα στο ίδιο συνέδριο συμμετείχε το Τμήμα Άγριας Πανίδας της Δασολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Ορεστιάδας σε συνεργασία με τη Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε, με αντικείμενο έρευνας τις τροφικές συνήθειες του αγριόχοιρου στις περιοχές της Βορειοανατολικής Μακεδονίας. Τα βασικά θέματα του συνεδρίου αφορούσαν :
 • Tη δυναμική του πληθυσμού του αγριόχοιρου σε διάφορες χώρες, τις τάσεις και την εφαρμογή μοντέλων παρακολούθησης της βιολογίας τους
 • Τη διαχείριση του πληθυσμού του αγριόχοιρου στην κεντρική Ευρώπη, συνήθειες και συμπεριφορές του είδους κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου και εκτός αυτής, καθορισμός χωροκράτιας και ζημιές που προξενούν σε καλλιέργειες
 • Τις τροφικές συνήθειες, την αναπαραγωγή του είδους, τα χαρακτηριστικά του βιοτόπου του και ασθένειες από παράσιτα.

  9-9-2004   Χιλιάδες τα νεκρά πουλιά στη Λίμνη Κορώνεια. Σύσκεψη στα γραφεία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης Δυο χιλιάδες τριακόσια ογδόντα τρία (2383) νεκρά πουλιά κατέγραψε η επιστημονική ομάδα θηραματολόγων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης στη λίμνη Κορώνεια, και μόνο στο 1/10 της περιμέτρου της λίμνης, σε ειδική επιχείρηση μαζί με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή. Είδη απειλούμενα και σπάνια βρίσκονται παντού νεκρά γύρω από τον υγρότοπο (αργυροπελεκάνοι, καλαμοκανάδες, αγριόπαπιες, χουλιαρομύτες, είδη γλάρων, κλπ). Συνολικά 29 είδη πουλιών από τα οποία μόνο 4 είναι θηραματικά.

  2-9-2004   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
  Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε Περιορίζουμε στα νησιά ΑΝΔΡΟ - ΤΗΝΟ - ΚΥΘΝΟ σε δύο (2) τον ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό νησιωτικών περδίκων ανα ημερήσια έξοδο και ανα κυνηγό κάθε Τετάρτη-Σάββατο-Κυριακή. Kατά τα λοιπά που αφορούν την άσκηση Θήρας στην περιφέρεια της αρμοδιότητας της Δ/νσης Δασών Κυκλάδων, ισχύουν οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις που καθορίζει η 107406/3863/05-08-7-04 απόφαση του κ. Υπουργού Γεωργίας και οι υπόλοιπες διατάξεις περί θήρας της Δασικής Νομοθεσίας. Οι παραβάτες της διατάξεως αυτής τιμωρούνται με τις ποινικές διατάξεις των Δασικών Νόμων και διατάξεων ήτοι το άρθρο 287 Ν.Δ 996/1971, αρθ. 12 Ν.177/1975, αρθ.9 της 4149985/1985 κοινής Υπουργικής απόφασης. Την εφαρμογή της διατάξεως αυτής που ισχύει από την δημοσίευσή της σε ΦΕΚ μέχρι 28-02-2005 αναθέτουμε στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και σε κάθε φιλόνομο και φιλοπρόοδο πολίτη. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
  O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ N. ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

  31-8-2004   Το κυνήγι άρχισε για την φετινή σεζόν. Τα πράγματα φαίνονται ικανοποιητικά τουλάχιστον όπως δείχνει η φετινή έναρξης. Στην Μακεδονία και Θράκη αρκετά ορτύκια και τρυγόνια , αντιθέτως στη κεντρική Ελλάδα τα πουλιά λίγα . Στην Πελοπόννησο κάποια τρυγόνια σε ορισμένες περιοχές . Στην Μάνη έγινε και το πρώτο πέρασμα από τρυγόνια τέλος Αυγούστου . Στην Αττική λίγα τρυγόνια τα περισσότερα ντοπιάρικα .

  31-8-2004   Αυτήν την στιγμή τα στελέχη, οι εθελοντές και το προσωπικό του Κέντρου της Αίγινας έχουν διχαστεί σε δυο ΄΄μπλοκ΄΄ που διεξάγουν μεταξύ τους έναν αγώνα επικράτησης, όπου το πιο κρίσιμο διακύβευμα δεν έχει να κάνει μόνο με διαφορές αντιλήψεων ή ιδεών, αλλά – δυστυχώς – με μια ατμόσφαιρα σκανδάλου και ΄΄διαχειριστικών ατασθαλιών΄΄, που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους πάνω σε μια από τις πιο δραστήριες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας μας. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι η Μαρία Γανωτή – ο άνθρωπος δηλαδή που συνδέθηκε περισσότερο από κάθε άλλον με την ίδρυση και την καθημερινή λειτουργία του Κέντρου – έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταγγέλοντας τους οικονομικούς διαχειριστές Φ. Δραγούμη και Ι. Πουλόπουλο για ΄΄ακραίες και αδιαφανείς διαχειριστικές ατασθαλίες΄΄

  28-8-2004   OKADE- Μην ξεχνάμε το Σεπτέμβριο ο ΟΚΑΔΕ ξεκινά το υπόλοιπο πρόγραμμα του για το 2004. Σε αυτό περιλαμβάνονται αρκετοί αγώνες σε πέρδικα , μπεκάτσα και ένας σε φασιανό όπως και σε πεδινές όσοι πιστοί προσέλθετε , περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του ομίλου.

  28-8-2004   Η 6η Πανελλήνια συνάντηση κυνηγών πραγματοποιείται στη Μαυροθάλασσα Σερρών στις 28 και 29 Αυγούστου 2004 . Χώρος διεξαγωγής η περιοχή Καστανοχωρίου Ν. Σερρών (όρος Κέρδύλια). Τη συνάντηση διοργανώνει ο τοπικός Κ.Σ. Μαυροθάλασσας (ο Λέων της Αμφίπολης) και θα τη πλαισιώσουν συγκροτήματα, χορευτικά σχήματα, θα υπάρξει αγώνας σκοποβολής και όπως κάθε χρόνο θα προσφερθεί γίδα βραστή και φασολάδα. Από το Σάββατο στις 5 μμ, ενώ ο αγώνας σκοποβολής θα γίνει την Κυριακή στις 10 το πρωί. Για άλλη μια χρονιά θα παραστεί αντιπροσωπεία της ΚΟΜΑΘ καθώς και εκπρόσωποι του Φιλοπεριβαντολογικού Διασυλλογικού Κέντρου των Κυνηγετικών Οργανώσεων του Νομού Σερρών αλλά και πολλών κυνηγετικών οργανώσεων απο όλη την Ελλάδα. Μαζί με τη διασκέδαση θα υπάρξει δυνατότητα για συζήτηση πάνω στα τρέχοντα κυνηγετικά ζητήματα. Αξίζουν όμως συγχαρητήρια στον τοπικό Κ.Σ. Μαυροθάλασσας που κατάφερε και έκανε θεσμό πια αυτή τη συνάντηση κυνηγών.

  28-8-2004   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θεσσαλονίκη: Ολυμπιακή πόλη και συμμετοχή Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων συμμετέχει στην προσπάθεια για ενίσχυση της Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Πέραν των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και ειδικών περιοχών στην Αττική, επικουρική βοήθεια προσφέρεται εθελοντικά και σε επιλεγμένες τοποθεσίες στην Ολυμπιακή Πόλη της Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό συγκεντρώθηκαν άνδρες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου ενημερώθηκαν από τον Αστυνομικό Διευθυντή, υποστράτηγο κ. Κων/νο Τζέκη για τα καθήκοντά τους. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Τζέκης εξήρε το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά, αφού πρόκειται για αξιωματικό που επί σειρά ετών έχει υπηρετήσει στην ελληνική περιφέρεια. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Γεώργιος Ορφανός, ο οποίος επισήμανε το μεγάλο έργο που επιτελούν σήμερα οι κυνηγετικές οργανώσεις. Είναι άλλωστε από τους πολιτικούς, με ενεργό φιλοπεριβαλλοντική δράση, ενώ παρακολουθεί από κοντά τις δραστηριότητες των κυνηγετικών οργανώσεων, συμμετέχοντας στις Γενικές Συνελεύσεις της ΚΟΜΑΘ

  28-8-2004   KSE- Θέμα: Καθορισμός ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους Κυνηγετικούς Συλλόγους Α Π Ο Φ Α Σ Η Έχοντας υπόψη: 1. Το άρθρο 266 παρ. 7 και παρ. 10 του Ν.Δ. 86/69 όπως αυτή τροποποιήθηκε με το άρθρο 19 του Ν. 3170/2003 (ΦΕΚ 191/Α/29-7-03) 2. Την 25234/1637/7-4-76 Απόφαση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΦΕΚ 640/Β/4-5-76), άρθρα 4 παρ. 4, 11 παρ. 2i και 23 παρ. 4 «Καταστατικό Κυνηγετικού Συλλόγου», άρθρο 18 παρ. 2α, 3 και 4 «Καταστατικό Κυνηγετικής Ομοσπονδίας», άρθρο 7 παρ. 1 και 2 «Καταστατικό Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας». 3. Τις 3942/2001 και 3943/2001 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. 4. Το άρθρο 29Α του Ν. 1558/85 «Κυβέρνηση και Κυβερνητικά Όργανα» που προστέθηκε με το άρθρο 27 του Ν. 2081/92 (ΦΕΚ 154/Α/10-9-92). 5. Το Προεδρικό Διάταγμα 121/2004 «Διορισμός Υπουργών και Υφυπουργών» (ΦΕΚ Α΄ 84). 6. Την 230642/15-3-2004 Κοινή Απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στους Υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέξανδρο Κοντό» (ΦΕΚ: 525/Β/23-4-2004) 7. Την εκφρασθείσα βούληση υπέρ της αύξησης κατά τριάντα ( 30 ) ευρώ του 71% των κυνηγετικών συλλόγων της χώρας, καθώς και του συνόλου των ομοσπονδιών και της Κ.Σ.Ε. 8. Το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι συνδρομές για τελευταία φορά το 2000, σε ποσοστό 28% Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε Καθορίζουμε την συνδρομή των κυνηγών στους αναγνωρισμένους συνεργαζόμενους κυνηγετικούς συλλόγους από την κυνηγετική περίοδο 2004 – 2005 από τριάντα τέσσερα (34€) ευρώ σε σαράντα εννέα (49€) ευρώ. Καθορίζουμε την ετήσια εισφορά των Κυνηγετικών Συλλόγων στις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία σε ποσοστό 11,08% (5,43 €) ευρώ και 56% (27,44 €) ευρώ αντίστοιχα από τις συνδρομές των κυνηγών – μελών τους. Τα ποσά αυτά κατατίθενται από τον Κυνηγετικό Σύλλογο στους αντίστοιχους λογαριασμούς για την κατάθεση της ανωτέρω εισφοράς προς την αντίστοιχη Κυνηγετική Ομοσπονδία και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία, κατά την διαδικασία έκδοσης ή θεώρησης της άδειας θήρας και τα σχετικά παραστατικά κατάθεσής τους, ήτοι τα τραπεζικά γραμμάτια εισπράξεως αποτελούν απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση ή θεώρηση της αδείας θήρας. Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος γνωρίζει εγγράφως τον αριθμό λογαριασμού για την κατάθεση της ανωτέρω εισφοράς από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους σε όλα τα Δασαρχεία και τις Κυνηγετικές Οργανώσεις της χώρας. Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες γνωρίζουν εγγράφως τον αριθμό λογαριασμού για την κατάθεση της ανωτέρω εισφοράς από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους σε όλα τα Δασαρχεία και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της περιοχής εδαφικής τους αρμοδιότητας. Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι διαθέτουν τουλάχιστον το ήμισυ των ετησίων εσόδων τους (50%) για φιλοθηραματικές δαπάνες ενώ η Κυνηγετική Συνομοσπονδία διαθέτει τουλάχιστον το ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%) των ετησίων εσόδων της για φιλοθηραματικές δαπάνες συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών των φυλάκων θήρας των Ομοσπονδιών και του εξοπλισμού των. Από τις διατάξεις αυτής της απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ο Υφυπουργός Ευαγ. Μπασιάκος

  28-8-2004   Οι πληροφορίες λένε καλά πράγματα για την κατάσταση των περδίκων , άριστα για το λαγό για τα αποδημητικά τρυγόνι ορτύκι είναι αντικρουόμενος αναλόγως της περιοχής . Ας ελπίζουμε ότι ο καιρός θα μας κάνει το χατίρι να τα κρατήσει λίγο παραπάνω φέτος και να μας αποζημιώσουν ευχάριστα για τις χαμένες μέρες .

  28-8-2004   Παράταση δόθηκε στην ηλεκτρονική ταυτοποίηση των σκύλων από το υπουργείο μέχρι το τέλος του έτους .

  2-8-2004   Ο Σταύρος Δήμας αναλαμβάνει Επίτροπος Περιβάλλοντος ,όπως ανακοίνωσε η στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ Μ Μπαρόζο .

  28-8-2004   Στις 20 Ιουνίου στην όμορφη τοποθεσία το χωριό Κυψέλη Δ.Δ Φαναρίου του νομού Πρεβέζης , δίπλα στον ποταμό Αχέροντα . ο Κ Σ Καναλακίου διοργάνωσε εκδήλωση με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η παρουσία του κόσμου μεγάλη και από όλη την Ήπειρο

  7-8-2004   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΜΕ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ Αθήνα, 6 Αυγούστου 2004 Με θηροφύλακες της Κυνηγετικής Oμοσπονδίας Ελλάδος θα συναντηθεί τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ο Γιώργος Βουλγαράκης. Θα παραστούν επίσης ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος, Φώτης Νασιάκος, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Χρήστος Σμέτης καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επίσημης αποδοχής της προσφοράς της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για εθελοντική, υποστηρικτική συνδρομή των θηροφυλάκων σε θέματα επιτήρησης – φύλαξης χώρων , πυρασφάλειας και διάθεση των αυτοκινήτων 4χ4 για την καλύτερη φύλαξη των Ολυμπιακών αγώνων κλπ.

  24-7-2004   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΣΕ Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος προκειμένου να διευκολύνει την έκδοση των κυνηγετικών αδειών για τη φετινή κυνηγετική περίοδο ζήτησε από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης με την οποία να παρατείνεται η ισχύς των δελτίων κατοχής όπλων που λήγουν μέσα στο έτος 2004. Το Υπουργείο μας διαβεβαίωσε ότι επίκειται η έκδοση τέτοιας Απόφασης και επομένως η ανανέωση της κυνηγετικής άδειας για την περίοδο 2004-2005 δεν θα απαιτεί την προσκόμιση του δελτίου κατοχής όπλου, αφού δεν υφίστανται δελτία κατοχής που να έχουν λήξει παλαιότερα του τρέχοντος έτους και όσα λήγουν φέτος θα λάβουν παράταση. Παρακαλούμε για την ευρύτερη δυνατή ενημέρωση των κυνηγών προς αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας. !

  24-7-2004   ΔΚΟΣΕ-Με 8 νέα DAIHATSU TERIOS ενισχύθηκε τις προηγούμενες μέρες ο «στόλος» των οχημάτων που χρησιμοποιούν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Δ΄ ΚΟΣΕ, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για να προασπίσουν το φυσικό περιβάλλον και την άγρια ζωή. Η απόκτηση των 8 νέων οχημάτων ευθυγραμμίζεται και ικανοποιεί την πάγια επιδίωξη αλλά και δέσμευση της Δ΄ ΚΟΣΕ ότι, μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του παρόντος Συμβουλίου δεν θα υπάρχει Κυνηγετικός Σύλλογος της δύναμής της που να μην διαθέτει τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο 4Χ4. Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Δ΄ ΚΟΣΕ έχουν στη διάθεσή τους 56 οχήματα 4Χ4 και 5 δίκυκλες μηχανές τύπου «εντούρο», καθώς και ένα ταχύπλοο σκάφος για περιπολίες σε υδροβιότοπους. !

  20-7-2004   Κυνοφιλικός Όμιλος Μεσσηνίας Δυτικό Εμπορικό Κέντρο Α.Α.31 24100 Καλαμάτα Τηλ./Fax: 27210 23593 Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Μεσσηνίας είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει για μία ακόμη εκδήλωσή του που πρόκειται να πραγματοποιήσει. Έτσι λοιπόν στα πλαίσια των εκδηλώσεών του για την «Ανάπτυξη, ανάδειξη και προώθηση της καθαρόαιμης κυνοφιλίας» διοργανώνει αγώνα πρακτικού κυνηγίου CAC σε πέρδικα Τσούκαρ την Κυριακή 8 Αυγούστου 2004 στην περιοχή των Άνω Αρφαρών του Δήμου Αρφαρών. Το αντίτιμο συμμετοχής για κάθε διαγωνιζόμενο σκύλο ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ. Σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων ορίζεται η πλατεία Θουρίας και ώρα αναχώρησης 05:15 Ημερομηνίας λήξης συμμετοχής 6-8-2004 Για συμμετοχή και πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2710 23593, 694 7304162, 697 4413291, 694 5395734 !

  20-7-2004   ΚΟΜΑΘ - Πραγματοποιήθηκε Περιφερεια κή Συνάντηση Κυνηγετικών Συλλόγων Αν. Μακεδονίας & Θράκης Τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2004 πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι του Νομού Ροδόπης η Περιφερειακή Συνάντηση των Κυνηγετικών Συλλόγων Αν. Μακεδονίας & Θράκης. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας & Θράκης (ΚΟΜΑΘ) ο Πρόεδρος κ. Ν.Μαϊλιάνης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ι. Πολυχρόνης, ο Ταμίας κ. Γ. Δέλλιος, ο Αντιπρόεδρος κ. Ν. Καλογεράκος και το μέλος του Δ.Σ κ. Ε. Τερζής καθώς και εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων της Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Μεταξάδων, Ορεστιάδας, Κομοτηνής, Σαπών, Ξάνθης, Χρυσούπολης και Δράμας. Αξίζει να σημειωθεί πως αποτελεί πια καθιερωμένη συνάντηση, όπου μεταξύ άλλων οι Σύλλογοι συμφωνούν για ενιαία στρατηγική με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δράσης τους. !

  2-7-2004   OKADE
 • 11-12 Σεπτεμβρίου 2004, αγώνας Πρακτικού Κυνηγιού σε βουνίσια πέρδικα στην περιοχή των Τρικάλων ή στο Βελούχι Καρπενησίου. Έπαθλο CACIT. (συμμετοχές μέχρι 8/9/2004)
 • 2-3 Οκτωβρίου 2004, αγώνας Έρευνας κυνηγιού και Μεγάλης Έρευνας στην περιοχή της Λητής και της Επανομής. Έπαθλο CACIT.(συμμετοχές μέχρι 29/9/2004)
 • 9-10 Οκτωβρίου 2004, αγώνας Πρακτικού Κυνηγιού σε απελευθερωμένο θήραμα (φασιανό) στην περιοχή Λυγαριάς Τρικάλων. Έπαθλο CACT.(συμμετοχές μέχρι 6/10/2004) Στον αγώνα αυτό θα γίνει και επιλογή τριών Εθνικών ομάδων. Για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πρακτικού Κυνηγιού Σέττερ, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πρακτικού Κυνηγιού Πόιντερ και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πρακτικού Κυνηγιού.
 • 9-10 Δεκεμβρίου 2004, αγώνας Πρακτικού Κυνηγιού με θήραμα μπεκάτσα στην περιοχή των Τρικάλων. Έπαθλο CACIT. Στον αγώνα αυτό θα γίνει επιλογή Εθνικών ομάδων για Πόιντερ και για Σέττερ.( συμμετοχές μέχρι 6/12/2004)
 • 11-12 Δεκεμβρίου 2004, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπεκάτσας Αγγλικών Σέττερ και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπεκάτσας για Πόιντερ στην περιοχή των Τρικάλων !

  2-7-2004   Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στα καταστατικά της ΚΣΕ και των Κ.Ο., δεν έγιναν αποδεκτές από το Υπουργείο. Τον Ιανουάριο του 2004 όλες οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και στη συνέχεια η Κυνηγετική Συνομοσπονδία, πραγματοποίησαν Γενικές Συνελεύσεις με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού τους. Επιτέλους, το όνειρο όλων μας, να αναγνωριστεί η οικολογική συνείδηση και η σαφής πρόθεση των ελλήνων κυνηγών να διαχειριστούν ορθολογικά και επιστημονικά το φυσικό περιβάλλον και την άγρια πανίδα, θα λάμβανε σάρκα και οστά. Δυστυχώς, κάποιοι είχαν αντίθετη άποψη και αδιαφανή σχέδια για το μέλλον... Σε όλες σχεδόν τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οι Κυνηγετικές Οργανώσεις έχουν στον τίτλο τους το συνθετικό «βελτίωση», «προστασία» ή «διαχείριση» του περιβάλλοντος. Ένας από τους λόγους απόρριψης ήταν το ότι οι Κυν. Οργανώσεις μας είναι συνεργαζόμενες με το κράτος, ενώ βασική αρχή για τις ΜΚΟ είναι η πλήρης αυτονομία τους από το κράτος και τους κρατικούς φορείς κάθε είδους, ενώ η ίδρυση τους πρέπει να γίνεται από ιδιώτες και μόνο. Κάποιους τους ενοχλεί πάρα πολύ το να μπορέσουν οι Κυν. Οργανώσεις να αναλάβουν επίσημα μέρος στην διαχείριση της φύσεως . Φοβούνται ότι άμεσα θα φανεί η διαφορά έργου ποσοτικά και ποιοτικά υπέρ των Κυνηγετικών Οργανώσεων από το έργο μέχρι τώρα των λεγόμενων οικολογικών οργανώσεων και αυτό δεν το θέλουν καθόλου και προσπαθούν με νύχια και δόντια να μην γίνει εφικτό . !

  2-7-2004   Ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Θηβών διοργανώνουν δυο Εκθέσεις Μορφολογίας (CAC) και Αναγνώρισης το Σαββάτο 10 και την Κυριακή 11 Ιουλίου 2004 για σκύλους της ομάδας 7, καθώς και αγώνες Ε.Φ.Υ.Π. για την ομάδα 7. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στον Κ.Ο.Ε. στο τηλέφωνο 210 8145165 !

  18-6-2004   Νέα επίθεση αρκούδας στην Κοζάνη σε βοσκό, επίσης εμφάνιση του είδους στον νότιο Όλυμπο στην Καλλιπέυκη μετά από μισό αιώνα περίπου !

  18-6-2004  Συνεχίζονται τα προβλήματα στον κυνηγετικό Σύλλογο Αιγάλεω για να δούμε ο Άρειος Πάγος θα ξεμπλέξει την κατάσταση !

  18-6-2004  To κυνήγι για φέτος περίοδος 2004-2005 θα ξεκινήσει στην πρώτη Σεπτεμβρίου !

  18-6-2004   Aπό τον Ιούλιο και διαβατήρια για τα ζώα .Θα ξεκινήσουν έλεγχοι στα αεροδρόμια , κτέλ , σταθμούς κλπ από αστυνομία , δημοτική αστυνομία , Λιμενικό , υπαλλήλους δασαρχείων κλπ τα πρόστιμα για όσους δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα (ταυτοποίηση ηλεκτρονική) από 300-1500 ευρώ !

  16-6-2004  Το Γαλλικό Κυνηγετικό Κόμμα (CPNT), δεν κατάφερε να εκλέξει ούτε ένα Ευρωβουλευτή, χάνοντας και τις 6 έδρες που είχε στην Ευρωβουλή. Ίσως σ' αυτό συνέτεινε και η μεγάλη απόχή των ψηφοφόρων !

  4-6-2004   KEK - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα του Ολυμπισμού, στην Ελλάδα του 2004, μεθοδεύσεις και μηχανισμοί στέρησαν το δικαίωμα της πολιτικής έκφρασης της μεγάλης κοινωνικής ομάδας των 250.000 κυνηγών, των οικογενειών τους και των φίλων τους. Είναι αστείο να αποκλείεται το ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ (Φύση – Κυνήγι – Ψάρεμα – Παράδοση) από τις Ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου 2004, με το αιτιολογικό ότι στις υπεύθυνες δηλώσεις των υποψηφίων μα δεν ανεγράφετο ότι δεν είναι στρατιωτικοί ή πολιτικοί υπάλληλοι!!! Όταν μάλιστα στην ίδια υπεύθυνη δήλωση αναγράφεται το επάγγελμα του κάθε υποψήφιου και όταν το κόμμα με την ίδια ακριβώς μορφή υπεύθυνων δηλώσεων ανακηρύσσεται κανονικά επί έξι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις ήτοι: (1990,1993,1994,1996,1999,και 2000) και σημειωτέον ότι ο νόμος 1180/81 δεν έχει αλλάξει. Η υποχρέωση της πολιτείας και των δικαστικών αρχών, όπως αυτή ερμηνέυεται στην έκφραση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του εκλέγεσθαι, είναι να διευκολύνει και να καθοδηγεί τον Πολίτη. Πιθανόν….. η καταγραφή του εκλογικού αποτελέσματος του κόμματός μας στις Ευρωεκλογές του 1999, που υποστηρίχθηκε από 64,683 ψηφοφόρους και το ποσόστό του 1,03 % σε συνδυασμό με την εμφανώς αυξανόμενη δυναμική του κόμματος μας να τρομοκράτησε κάποιους…. Θεωρούμε ότι τέτοια αντιμετώπιση και τέτοιας μορφής ενέργειες πισογυρίζουν το Έθνος και το λαό της Ελλάδας σε εποχές που για να δηλώσει κανείς ελεύθερος θα 'πρεπε να κρυφτεί… Το βέβαιο είναι ότι οι εμπνευστές αυτών των πολιτικών σκοπιμοτήτων θα καταδικαστούν στη συνείδηση του κάθε αγνού δημοκράτη πολίτη Η Συντονιστική Επιτροπή του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ

  2-6-2004   Στις, 3-6-2004, θα εκδοθεί τελικά η απόφαση εκδίκασης της ένστασης του ΚΕΚ για τον απρόσμενο αποκλεισμό του από τις επικείμενες ευρωεκλογές. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις 12.00 το μεσημέρι. Οι «τυπικοί» λόγοι τους οποίους επικαλέστηκε ο Άρειος Πάγος έγκεινται στο ότι στις δηλώσεις των υποψηφίων για το ευρωβουλευτικό αξίωμα δεν αναφέρεται πως δεν υφίσταται κώλυμα εκλογιμότητας. Να σημειωθεί πως το ΚΕΚ ήταν το πρώτο κόμμα που κατέθεσε τα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές και κανένας δεν επεσήμανε τις ελλείψεις αυτές. Μετά τη γνωστοποίηση των ελλείψεων τη μέρα που έληγε η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών, το ΚΕΚ έσπευσε να υποβάλει, σωστά συμπληρωμένα τα δικαιολογητικά, αλλά η προθεσμία εξέπνευσε με αποτέλεσμα να αποκλειστεί. Τα αποκλεισθέντα κόμματα που υπέβαλαν ένσταση είναι τοΚόμμα Ελλήνων Κυνηγών, το Πολιτικό Ελληνοευρωπαϊκό Φιλοζωϊκό Κίνημα, το Λευκό και το ΔΗΚΚΙ Με την ένσταση, για μεν το ΔΗΚΚΙ, ζητείται η ανάκληση της απόφασης του Α' Τμήματος του Α.Π., η οποία χαρακτηρίζεται ως «εσφαλμένη, αντισυνταγματική και αντίθετη στην εκλογική νομοθεσία και το καταστατικό του ΔΗΚΚΙ». Οπως υποστηρίζει το κόμμα των Ελλήνων Κυνηγών, δεν είχε την υποχρέωση να δηλώσει ότι οι υποψήφιοί του δεν εμπίπτουν σε κώλυμα, αφού από τις δηλώσεις τους προκύπτει αυτό, ενώ τα άλλα δύο κόμματα υποστηρίζουν ότι κακώς θεωρήθηκε η συμπληρωματική τους δήλωση ως εκπρόθεσμη, τη στιγμή που με αυτή παρέχονται οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Υπενθυμίζεται ότι, όπως κρίθηκε για τα τρία αυτά κόμματα, στις δηλώσεις που συνοδεύουν την αποδοχή της προτάσεως των υποψηφίων δεν υπήρχε η αναφορά ότι δεν υφίσταται κώλυμα εκλογιμότητας στο πρόσωπό τους, όπως ορίζει ο νόμος, ενώ οι συμπληρωματικές δηλώσεις τους κατατέθηκαν μετά την πάροδο της προβλεπόμενης προθεσμίας, με αποτέλεσμα να είναι απαράδεκτες, ως εκπρόθεσμες.

  1-6-2004   KΣΕ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος διαμαρτύρεται εντονότατα για την απόφαση σε βάρος του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών και τον αποκλεισμό του από τις Ευρωεκλογές του 2004. Η σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου στηρίζεται σε καθαρά γραφειοκρατικούς τυπικούς λόγους που για πρώτη φορά τώρα επισημαίνονται δεδομένου ότι με τον ίδιο ακριβώς φάκελο και τα ίδια στοιχεία το ΚΕΚ είχε γίνει δεκτό σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς, στο μεταξύ να έχει αλλάξει ο σχετικός Νόμος. Η Κ.Σ.Ε. υπογραμμίζει ότι με την ερμηνεία αυτή ουσιαστικά αφαιρείται το απαράβατο δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης του πολίτη, δικαίωμα κατοχυρωμένο από το ελληνικό Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό δίκαιο. Για το λόγο αυτό η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος συμπαραστέκεται στο ΚΕΚ και ενώνει μαζί του τις προσπάθειες της τόσο στο εσωτερικό όσο και στα Ευρωπαϊκά όργανα προκειμένου να διορθωθεί η σχετική απόφαση και να αποκατασταθεί το δικαίωμα του Έλληνα κυνηγού να εκφράσει ελεύθερα την πολιτική του βούληση που αποτελεί θεμέλιο λίθο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος !

  30-5-2004   Ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία των μελών της FACΕ συναντήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο για να συζητήσουν διάφορα διοικητικά και πολιτικά θέματα. Στην ατζέντα περιλαμβάνονταν η στρατηγική της FACΕ για τις προσεχείς Ευρωπαϊκές εκλογές, ο διάλογος με το Bird Life Internatinal, η ημερήσια διάταξη των διοικητικών συναντήσεων του Μαρτίου, κ,λπ. Οι σύνεδροι ενημερώθηκαν, επίσης, για την αίτηση της «Ομοσπονδίας Κυνηγών και Αλιέων της Λιθουανίας» για να γίνουν μέλος της FACE. Το αίτημα αυτό ανεβάζει το συνολικό αριθμό των χωρών που αντιπροσωπεύει η FACE σε 32, περιλαμβάνοντας τα 15 τρέχοντα καθώς και τα 10 + 2 μελλοντικά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι πολλές οι ευρωπαϊκές οργανώσεις που μπορούν να υποστηρίξουν ότι έχουν τέτοια αντιπροσωπευτική συνοχή!

  29-5-2004  KEK - Η Γαλλία και η Ελλάδα έχουν υποστεί τις περισσότερες απαγορεύσεις και γι' αυτό συνεχίζει και η πολιτική τους αντίδραση! Όσο πιο πολύ ενισχυθεί το Κίνημα μας, τόσο περισσότερο θα προσπαθούμε να αμυνόμαστε και να προάγουμε μία φύση που να λειτουργεί αρμονικά με τον άνθρωπο και όχι εναντίον του, ώστε να υπάρξει μία συμφιλίωση μεταξύ πόλης και υπαίθρου και να μην επιβάλλεται ετσιθελικά το μοντέλο της πόλης στην ύπαιθρο. Σύνθημά μας: Το κυνήγι είναι η οικολογία που δρα και όχι οικολογία του σαλονιού!", τονίζει η ηγεσία του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών (Φύση-Κυνήγι-Ψάρεμα-Παράδοση). Το ΚΕΚ δείχνει σαφώς αποφασισμένο να στείλει την πολυκομματική φωνή των ελλήνων κυνηγών κατευθείαν στο κέντρο των αποφάσεων σχετικά με το μέλλον των υπαίθριων δραστηριοτήτων και της ζωής στη φύση. Εξάλλου, οι 64.193 ψήφοι των προηγούμενων ευρωεκλογών αποτελούν ένα πολύ καλό προηγούμενο, ένα εφαλτήριο νίκης!

  29-5-2004  Δυστυχώς στις 5 Μάιου έφυγε ένας μεγάλος στοχαστής του κυνηγετικού κόσμου για το μεγάλο ταξίδι χωρίς επιστροφή . Ο Νίκος Λ Μίχας 1936 – 2004 κηδεύτηκε στον ιερό ναό της Αγίας Σκέπης του Παπάγου όπου ψάλθηκε και η νεκρώσιμη ακολουθία . Αιώνια η μνήμη του, αναπαύεται τώρα στην γειτονιά των αγγέλων .

  29-5-2004  Δοκιμασίες ΝΤΡΑΤΧΑΑΡ στην Ανθήλη Σάββατο 27/3/04. Κριτές VZPO του ομίλου η κα Σκούρα και ο κ Τερζής.
 • Στάδιο 1- έρευνα σε λιβάδι , 30-30 λεπτά , δύο τουφεκιές κατά διαστήματα για έλεγχο κροτοφοβίας.
 • Στάδιο2- Ιχνηλασία με κουνέλι 150 μέτρων.
 • Στάδιο3- Πέταγμα αγριόπαπιας στο νερό για επαναφορά με τουφεκισμό κοντά στον σκύλο για έλεγχο κροτοφοβίας .
 • Στάδιο4- Έρευνα σε ορτύκι εκτροφής τοποθετημένο μία ώρα νωρίτερα σε λιβάδι 25-30 στρεμμάτων.
  Από τα 15 αρχικά σκυλιά τρία σκυλιά τελείωσαν με επιτυχία .
 • Κάδμος Ιοκάστης 67
 • Κινγκ 61
 • Αριάνθη του Δικταίου Αντρου 54 Ακολούθησε το καθιερωμένο τσιμπούσι .

  28-5-2004  Στο Ολυμπιακό κέντρο σκοποβολής στράφηκαν τα βλέμματα από τις 22 Απριλίου μέχρι τις 30 Απριλίου μετατρέποντας το Μαρκόπουλο σε επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος !!

  28-5-2004  Κυνηγετικός αγώνας Ιχνηλατών έγινε στις 18/4/2004 στην Κορομηλιά του Κιλκίς . Γι' άλλη μία φορά κανείς σκύλος δεν πήρε το Χρυσό Περιλαίμιο … , διότι όλοι όσοι πρώτευσαν δεν ήταν καθαρόαιμοι αλλά ομάδα ιμίαιμων ιχνιλατών . Τα ημίαιμα αγωνίστηκαν μεταξύ τους και τα καθαρόαιμα ξεχωριστά . Τον αγώνα διοργάνωσε ο Κ.Ο ΜΑΚ .

  28-5-2004  Στις 25/4/2004 στο γήπεδο Σταμάτας ο Ελληνικός Όμιλος Ντράτχααρ διοργάνωσε την ετήσια εθνική έκθεση φυλής CAC με την συμμετοχή περίπου 50 σκύλων από όλη την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα έχουν ως έξεις
 • Κατηγορία νέων θηλυκών : ASTRID AIGEIDOS
 • Κατηγορία νέων αρσενικών : GREIF VOM AMPERGAU
 • Κατηγορία ανοιχτή θηλυκών ASTA CAC
 • Κατηγορία ανοικτή αρσενικών : ZEUS IOKASTIS CAC BOB M
 • Κατηγορία εργασίας θηλυκών : KADMOS IOKASTIS RCAC
 • Κατηγορία πρωταθλητών θηλυκών : GR CH CONNY V BOCHENHAGEN BOB F
 • Κατηγορία πρωταθλητών αρσενικών : GR CH KROIF ARGOS
 • Κατηγορία βετεράνων θηλυκών : HRA DI GRECO ATTIKHS
 • Κατηγορία βετεράνων αρσενικών : ASTOR
 • Κατηγορία απογόνων : CR CH LOTHAR AIGEIDOS

  20-5-2004  KEK - Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν Τ Υ Π Ο Υ Ημερομηνία : 20 Μαϊου 2004 Αγαπητοί συνάδελφοι, Το Κίνημά μας χρειάζεται επειγόντως ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στον αγώνα των Ευρωεκλογών! Χρειαζόμαστε εθελοντές για την ημέρα των Ευρωεκλογών για τα καθήκοντα των εκλογικών αντιπροσώπων και εποπτών. Παρακαλούμε τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται, να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα: 210 - 9750882 και 210 - 9768122 Aνακοινώνουμε τις έως σήμερα προγραμματισμένες συγκεντρώσεις ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ
 • 19 ΜΑΪΟΥ - Στην ΔΑΦΝΗ : Συγκέντρωση και ομιλία στα γραφεία του Κόμματος στις 7,30 μ.μ. ..(Έγινε με επιτυχία).....
 • 20 ΜΑΪΟΥ - Στην ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ : Συγκέντρωση και ομιλία στο Κυνηγετικό κατάστημα του Μ. ΛΑΣΚΑΡΗ στις 8,00 μ.μ.
 • 26 ΜΑΪΟΥ - Στην ΑΥΛΩΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ : Συγκέντρωση και ομιλίες. Διοργάνωση από τον υποψήφιο του Κ.Ε.Κ. κ. Δ.ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ στις 8,00 μ.μ.
 • 28 ΜΑΪΟΥ - Στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ : Συγκέντρωση και ομιλίες. Διοργάνωση από τον υποψήφιο του Κ.Ε.Κ. κ. Θ.ΥΦΑΝΤΙΔΗ στις 9,30 μ.μ.
 • 2 IOYNIOY - Στην ΚΟΡΙΝΘΟ : Μεγάλη συγκέντρωση και ομιλίες. Στη διοργάνωση συμμετέχουν, ο Κ.Σ.Κορίνθου, Λουτρακίου και όλοι οι άλλοι γειτονικοί Κ.Σύλλογοι. Στις 8,00 μ.μ.
 • 5 IOYNIOY - Στον ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ : Μεγάλη συγκέντρωση και ομιλίες από υποψήφιους του Κ.Ε.Κ. Στις 8,00 μ.μ.
 • 9 IOYNIOY - Στο ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ : Μεγάλη κεντρική συγκέντρωση που θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη. Στις 7,30 μ.μ.
  Εγκαίρως θα ανακοινωθούν και όλες οι άλλες συγκεντρώσεις που θα αποφασιστούν.. Η Συντονιστική Επιτροπή


  17-5-2004  KEK - Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν Τ Υ Π Ο Υ Ημερομηνία : 17 Μαϊου 2004 Αγαπητοί συνάδελφοι, ανακοινώνουμε τον ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ
 • ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου
 • ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου
 • ΠΕΤΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Ευαγγέλου
 • ΛΙΟΤΣΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ του Παναγιώτη
 • ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Αθανασίου
 • ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αγγελου
 • ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΣ ΘΩΜΑΣ του Ιωάννη
 • ΑΓΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του Νικολάου
 • ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευαγγέλου
 • ΠΕΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευαγγέλου
 • ΜΠΑΓΤΖΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του Κωνσταντίνου
 • ΝΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Δημητρίου
 • ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ του Θεοχάρη
 • ΠΙΠΕΡΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του Παναγιώτη
 • ΜΑΛΙΑΓΚΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου
 • ΚΑΣΔΟΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου
 • ΔΟΥΔΟΥΝΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ του Νικολάου
 • ΚΑΤΣΑΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του Γεωργίου
 • ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ του Τριαντάφυλλου
 • ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αντωνίου
 • ΚΟΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Παναγιώτη-Δημητρίου
 • ΦΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αθανασίου
 • ΤΣΑΓΚΑΝΕΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ασημάκη
 • ΠΡΙΜΙΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου
  Η Συντονιστική Επιτροπή


  17-5-2004  ΚΕΚ - οι ευρωεκλογές έφτασαν. Το μέλλον του κυνηγίου καθορίζεται και από Ευρωπαϊκούς παράγοντες. Μπορείς να επηρεάσεις τις εξελίξεις. Έλα στη συγκέντρωση του Κόμματος των Ελλήνων Κυνηγών που θα γίνει την Τετάρτη 19 Μαΐου 2004, στα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Καλογήρων, Αβέρωφ 49 ακριβώς στην έξοδο του ΜΕΤΡΟ. Έλα να ενώσεις τη φωνή σου για το δικαίωμά σου στο ελεύθερο, παραδοσιακό κυνήγι. Έλα να ανταλλάξεις απόψεις με συνδικαλιστές του κυνηγετικού χώρου. Έλα, το κυνήγι σε έχει ανάγκη. Πληροφορίες: 210 9750882 .

  4-5-2004  Mέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει οι κάτοχοι σκύλων να έχουν μεριμνήσει για την τοποθέτηση του μικροτσίπ στο ζώο τους .

  4-5-2004  H εκπτωση της Γκρίζας πέρδικας και της πεταλούδας του βάλτου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι βρισκόμαστε σε επίπεδα ίδια με την εξαφάνιση των δεινοσαύρων .Dally Express !

  3-5-2004  ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ Φύση-Κυνήγι-Ψάρεμα-Παράδοση Οδός Αρματολών 90 - 172 35 ΔΑΦΝΗ - Τηλ.: 210 - 9750882 - Φαξ: 210 - 9768122 Url: www.kynigos.net.gr/kek E-mail: kynidisi@hol.gr ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: 3 Μαϊου 2004 Αγαπητοί συνάδελφοι Το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών άνοιξε γραφείο Ευρωεκλογών στην Αθήνα για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πληροφόρηση των συναδέλφων. Το γραφείο θα είναι ανοικτό καθημερινώς από σήμερα. Η διεύθυνση είναι: ΑΒΕΡΩΦ 49 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΤΡΟ - 172 35 ΔΑΦΝΗ - ΑΘΗΝΑ

  3-5-2004  Τo Tμήμα Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης οργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Περιβαλλοντικό Συνέδριο στην Ορεστιάδα από 7 έως 9 Μαΐου 2004, καθώς και τη 2η Συνάντηση Περιβαλλοντικών Πανεπιστημιακών Τμημάτων την 7η Μαΐου 2004. Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι: Διαχείριση και Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος Τεχνικά Έργα και Περιβάλλον Περιβάλλον και Νέες Τεχνολογίες Ρύπανση Περιβάλλοντος και Αντιρρυπαντικές Τεχνολογίες Οικονομία και Πολιτική του Περιβάλλοντος

  25-4-2004  KEK- Για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών (Φύση-Κυνήγι-Ψάρεμα-Παράδοση) στον προεκλογικό του αγώνα για τις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ της 13ης ΙΟΥΝΙΟΥ 20004, έχει εκδοθεί μια σειρά λαχνών, τα οποία είναι επισήμως σφραγισμένα από την Βουλή των Ελλήνων (όπως ακριβώς και όλες οι αποδείξεις είσπραξης του κόμματος). Πρόκειται για κλήρωση τριών δώρων : 1ος λαχνός μία Καραμπίνα 2ος λαχνός μία έγχρωμη τηλεόραση 20'' 3ος λαχνός χίλια φυσίγγια Ο κάθε λαχνός στοιχίζει ΜΟΝΟ δύο (2) € και τα μπλόκ των 50 λαχνών μόνο εκατό (100) €! Κερδίζουν οι λαχνοί που έχουν τα ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΟΜΟΙΑ με του 1ου, του 2ου και του 3ου τυχερού αριθμού του Λαϊκού Λαχείου της κλήρωσης της 15ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2004. Λαχεία μπορείτε να προμηθευτείτε από τα γραφεία του κόμματος, Οδός Αρματολών 90 - 172 35 ΔΑΦΝΗ. Όσοι συνάδελφοι από την επαρχία επιθυμούν να προμηθευτούν ολόκληρα μπλόκ των 50 λαχνών για να τα διαθέσουν, μπορούν να τα παραλάβουν από τα τοπικά τους ταχυδρομεία με αντικαταβολή του κόστους των 100 €. Παρακαλούνται να μας ειδοποιήσουν έγκαιρα για την παραγγελία και την αποστολή τηλεφωνικώς (210 - 9750882), ή με φαξ (210 - 9768122), ή με e-mail :kynidisi@hol.gr

  20-4-2004  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ OKADE

 • Το Pointer –Setter Club σας ενημερώνει ότι η Ετήσια Έκθεση Μορφολογίας θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Ιουνίου 2004 στην παραλία της Βάρκιζας. Παράλληλα με την Έκθεση Μορφολογίας θα πραγματοποιηθεί και αναγνώριση ΒΕΑ-2 και ΒΕΑ-3 για Πόιντερ και Σέττερ. Κριτές θα είναι ο κ. Darrigade για τα Πόιντερ και ο κ. Geminiani για τα Σέττερ. Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 28 Μαΐου 2004 στο φαξ του ομίλου, 210-5226 522.
 • Παράλληλα με την Έκθεση, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Αρμονία και σεμινάριο μορφολογίας με ομιλητές τους δύο κριτές και αμέσως μετά θα γίνει μία εκδήλωση για να τιμηθούν από τον Όμιλό μας οι κύριοι Μαθιόπουλος και Μαυρίδης για την μεγάλη επιτυχία της ανακήρυξης του Dario, Πρωταθλητή Ευρώπης Μεγάλης Έρευνας 2004.

  19-4-2004  ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Σας γνωρίζουμε ότι ο όμιλος Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδος διοργανώνει εφέτος την ετήσια έκθεση εκτροφής του, στο πάρκο Ρ.Φεραίου στο Βόλο στις 2 Μαΐου 2004 ημέρα Κυριακή και ώρα έναρξης 09,30. Κριτής στην έκθεση αυτήν θα είναι ο Γ.Γραμματέας του Επανιέλ Μπρετόν Γαλλίας κ.Christian Gunther. Όσοι φίλοι έχουν Επανιέλ Μπρετόν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να μάθουν λεπτομέρειες στα γραφεία του ομίλου στο Tηλ.: 2310220716 απογευματινές ώρες η να στείλουν με FAX την δήλωση συμμετοχής που φαίνετε παρακάτω, μέχρι 26/4/04.

  5-4-2004   Z KOΘ - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ 25 (5ος όροφος) ΤΗΛ-FAX 2410 282982 & 231297 ΛΑΡΙΣΑ e-mail: komthes@otenet.gr Λάρισα: 5/4/2004 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας αντιλαμβανόμενη την αξία της σωστής διαχείρισης των θηραματικών ειδών ξεκίνησε τρία νέα ερευνητικά προγράμματα για την Αλεπού, τον λαγό και τον αγριόχοιρο. 1) "Τροφικές συνήθειες της Αλεπούς στην Θεσσαλία". Διάρκειας 3 ετών. Φορέας υλοποίησης: Εργαστήριο θηραματοπονίας σχολής Δασοπονίας Τ.Ε.Ι.Λαμίας (παράρτημα Καρπενησίου) & Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας. Φορέας χρηματοδότησης: Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας.2) "Μελέτη της επίδρασης της θήρας στην αναλογία των φύλων στους πληθυσμούς του λαγού". Διάρκειας 3 ετών. Φορέας υλοποίησης & χρηματοδότησης: Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας. 3) ''Διαρκής καταγραφή της ετήσιας κάρπωσης αγριόχοιρων στην Θεσσαλία και επίδραση της θήρας στις αναλογίες φύλων και ηλικιών στους πληθυσμούς του αγριόχοιρου''. Φορέας υλοποίησης & χρηματοδότησης: Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας.

  31-3-2004   ΚΟΜΑΘ - ΗΜΕΡΙΔΑ για τον Κολχικό Φασιανό 22 Απριλίου 2004 Χρυσούπολη Καβάλας Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ) διοργανώνει ημερίδα για την προστασία του κολχικού φασιανού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Απριλίου 2004 στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης και ώρα 9.30 π.μ. Η ημερίδα αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου: «ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΧΙΚΟΥ ΦΑΣΙΑΝΟΥ (PHASIANUS COLCHICUS COLCHICUS) ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» που συγχρηματοδοτείται από το ΥΠΕΧΩΔΕ (πρόγραμμα ΕΤΕΡΠΣ). Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν νέα επιστημονικά δεδομένα για τον κολχικό φασιανό, ένα είδος που κινδυνεύει σήμερα με εξαφάνιση, καθώς ο μοναδικός πληθυσμός στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μόνο στην περιοχή του Δέλτα του Νέστου. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης, το ΕΘΙΑΓΕ, τη Δασική Υπηρεσία, την ΚΟΜΑΘ και θα προσκληθούν εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών της περιοχής και της Πολιτείας. Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά Γραφείο Τύπου ΚΟΜΑΘ

  31-3-2004  ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (Κ.Ο.Μ.) 1η Πανελλήνια Έκθεση Μορφολογίας με απονομή C.A.C. & αναγνώριση όλων των φυλών Καλαμάτα 8 & 9 Μαΐου 2004 Στο Πάρκο Ο.Σ.Ε. Λήξη συμμετοχών: Τρίτη 20 Απριλίου 2004 (μόνο ταχυδρομικώς) ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ • ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ: 4-6 ΜΗΝΩΝ • ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ: 6 - 9 ΜΗΝΏΝ • Α / Θ ΝΕΩΝ: 9 - 18 ΜΗΝΩΝ • Α / Θ ΑΝΟΙΧΤΗ: 15 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ • Α / Θ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: 15 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ (Απαιτείται αντίγραφο του επίσημου βιβλιάριου εργασίας μαζί με τη δήλωση συμμετοχής.) • Α / Θ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ: 15 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ (Απαιτείται αντίγραφο του επίσημου Πιστοποιητικού Πρωταθλητού μαζί με την δήλωση συμμετοχής.) ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ (Δωρεάν) • ΖΕΥΓΟΥΣ: Για ένα θηλυκό & ένα αρσενικό σκύλο, άνω των 15 μηνών, της ίδιας φυλής και ιδιοκτησίας. • ΕΚΤΡΟΦΕΙΟΥ: Για 3 ή περισσότερους σκύλους 9 μηνών και άνω, της ίδιας φυλής του ιδιοκτήτη της επωνυμίας εκτροφείου, ασχέτως ιδιοκτησίας. • ΑΠΟΓΟΝΩΝ: Για ένα αρσενικό ή θηλυκό σκύλο και τρεις τουλάχιστον απογόνους του πρώτης γενεάς, ηλικίας 9 μηνών και άνω. • ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Για αρσενικούς ή θηλυκούς σκύλους ηλικίας άνω των επτά. ετών. Για να λάβει μέρος σ' αυτές τις κατηγορίες, ένας σκύλος θα πρέπει να συμμετέχει και σε κάποια επίσημη κατηγορία της έκθεσης. ΝΕΑΡΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ: Για παιδιά 10-18 ετών, που θα παρουσιάσουν σκύλο που θα συμμετέχει υποχρεωτικά και σε κάποια επίσημη κατηγορία της έκθεσης. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ Βάσει των κανονισμών του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (ΚΟΕ), αναγνώριση γίνεται μόνο για ΒΕΑ2 και ΒΕΑ3. Εξαιρούνται μόνο οι Ελληνικές φυλές, για τις οποίες γίνεται αναγνώριση και για ΒΕΑ1. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγνώριση ενός σκύλου για ΒΕΑ2 και ΒΕΑ3 είναι η προσκόμιση την ημέρα της εκδήλωσης του αντίστοιχου πιστοποιητικού του ΚΟΕ (πρωτότυπο). Η αναγνώριση θα γίνεται από τον Κριτή της συγκεκριμένης φυλής στην έκθεση. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που ο σκύλος απορριφθεί, το αντίτιμο συμμετοχής δεν επιστρέφεται. Αναγνώριση όλων των φυλών θα γίνει μόνο το Σάββατο 8/5/04 από 09:00π.μ έως 10:00π.μ. Όλοι οι σκύλοι που θα προσέλθουν για αναγνώριση θα πρέπει να έχουν προεγγραφεί. Η τακτοποίηση των οικονομικών οφειλών θα πρέπει να έχει γίνει πριν την ημέρα της εκδήλωσης. ΚΡΙΤΕΣ Σάββατο 8 Μαΐου Φυλές ομάδας 1: ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΔΗΣ Λ. ΓΕΡΜΑΝ. ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ PIRET1 F. Φυλές ομάδας 2: LOKODI ZSLOT ΓΚΙΝΑΛΑ Μ. Φυλές ομάδας 3: LOKODI ZSLOT Φυλές ομάδας 4: MEGELEA EUGEN Φυλές ομάδας 5: MEGELEA EUGEN, ΕΛΛ. ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΓΚΙΝΑΛΑ Μ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΛΑΓΩΝ. ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΗΜΕΡΑΣ: MEGELEA ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΕΩΝ ΗΜΕΡΑΣ: MEGELEA ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΗΜΕΡΑΣ: LOKODI ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΗΜΕΡΑΣ: LOKODI ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΖΕΥΓΟΣ ΗΜΕΡΑΣ: MEGELEA ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΗΜΕΡΑΣ: LOKODI ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΕΟΣ ΧΕΙΡ. ΗΜΕΡ.: ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ Κυριακή 9 Μαΐου Φυλές ομάδας 6: MEGELEA EUGEN Φυλές ομάδας 7: LOKODI ZSLOT, MEGELEA EUGEN Φυλές ομάδας 8: LOKODI ZSLOT Φυλές ομάδας 9: ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ Φυλές ομάδας 10 ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΗΜΕΡΑΣ: LOKODI ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΕΩΝ ΗΜΕΡΑΣ: LOKODI ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΗΜΕΡ.: MEGELEA ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΗΜΕΡ.: MEGELEA ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΖΕΥΓΟΣ ΗΜΕΡΑΣ: LOKODI ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΗΜΕΡ.: MEGELEA ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΕΟΣ ΧΕΙΡ. ΗΜΕΡ.: ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάξουν το πρόγραμμα αν παραστεί ανάγκη. Σκύλοι που δεν βρίσκονται εγκαίρως στον στίβο για να εξεταστούν, χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής τους.. ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΜΑΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΪΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΕΚΘΕΣΗΣ: MEGELEA ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΕΩΝ ΕΚΘΕΣΗΣ: MEGELEA ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΕΚΘΕΣΗΣ: LOKODI ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΕΚΘΕΣΗΣ: LOKODI ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΖΕΥΓΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: MEGELEA ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ: LOKODI ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΕΟΣ ΧΕΙΡ. ΕΚΘΕΣΗΣ: ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΚΘΕΣΗΣ: LOKODI ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Έκθεση: 1ος σκύλος 25 Ευρώ 2ος σκύλος 20 Ευρώ 3ος σκύλος 20 Ευρώ 4ος σκύλος και άνω 15 Ευρώ Αναγνώριση: Κάθε σκύλος 25 Ευρώ Οι Ελληνικές φυλές συμμετέχουν δωρεάν. Οι δηλώσεις συμμετοχής σκύλων μη εγγεγραμμένων στον ΚΟΕ πρέπει να συνοδεύονται από γενεαλογικό χάρτη χώρας-μέλους της FCI. Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ Όλοι οι εκθέτες πρέπει να έχουν μαζί τους τα βιβλιάρια υγείας των σκύλων τους, τα οποία θα πρέπει να είναι ενημερωμένα με όλους τους υποχρεωτι­κούς εμβολιασμούς που προβλέπει ο νόμος. Στείλτε τις συμμετοχές σας (μονο ταχυδρομικωσ) στη διεύθυνση: ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Υπόψη κ. Βασ. Ανδριανόπουλου ΔΥΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ Α.Α 31 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Τ.Κ 24100 Πληροφορίες: Τηλ. 27210 23593, 6947304162 FAX 27210 23593 Πρόγραμμα Σάββατο 8/5: Ομάδες 1, 2 , 3 , 4 & 5 .Αναγνώριση όλων των φυλών. Κυριακή 9/5: Ομάδες 6, 7, 8, 9 & 10 Είσοδος σκύλων: 08:00 π.μ. Αναγνώριση: 09:00 π.μ. - 10:00 π.μ. (μόνο το Σάββατο) Έναρξη έκθεσης: το Σάββατο στις 10:00 π.μ., την Κυριακή στις 09:00 π.μ. Το Σάββατο & την Κυριακή οι κρίσεις θα διακοπούν 13:30-14:30μ.μ.

  30-3-2004   ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα εις βάρος ενός από τα πιο σπάνια αρπακτικά πτηνά της Ευρώπης σημειώθηκε πριν λίγο καιρό στο Αρμένιο της Λάρισας, όταν Δημόσιες Υπηρεσίες και ιδιώτης εργολάβος κατέστρεψαν μέρος από τις ελάχιστες θέσεις φωλεοποίησης του κιρκινεζιού. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χ. Βλάχος και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος που από το 1998 μελετούσαν το είδος και μοχθούσαν για την προστασία των συγκεκριμένων γερακιών, σας προσκαλούν σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 31/3/2004, ώρα 11:30 π.μ, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52-Αίθουσα ΝΙΚΗ, στον ημιώροφο) για να σας παρουσιάσουν αδιάψευστα φωτογραφικά και βιντεοσκοπημένα ντοκουμέντα σχετικά με την καταστροφή που συντελέστηκε. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στους εκπροσώπους του Τύπου θα διανεμηθούν αποκαλυπτικά slides από τη ζωή του κιρκινεζιού αλλά και από την καταστροφή στους τόπους φωλεοποίησης. Τα τηλεοπτικά κανάλια θα εφοδιαστούν με BETA, που θα περιέχει σπάνιο υλικό με τις συνέπειες της καταστροφής στη ζωή των γερακιών. Το Γραφείο Τύπου της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε.

  30-3-2004  ΠPOΓPAMMA ΕΚΘΕΣΗΣ K.O.E. KPITEΣ ΚΑΙ ΦΥΛΕΣ ΣABBATO 3/4/2004 HUIDOBRO Norman, Iσπανία Nτόγκο Kανάριο, Γκόλντεν Pιτρίβερ, Λάμπραντορ Pιτρίβερ, Φλατ Kόουτεντ Pιτρίβερ, Γερμανικός Mολοσσός, Mπουλντόγκ. KIRSCHBICHLER Steffi, Aυστρία Oμάδα 6, Γερμανικός Mπόξερ, Mαστίνο Nαπολετάνο, Ποιμενικός Kεντρικής Aσίας. LISBOA Joao Vierra, Πορτογαλία Oμάδα 4, Ποιμενικός του Kαυκάσου, Nτογκ του Mπορντό, Γερμανικός Ποιμενικός. NAVEDA Juan, Iσπανία Oμάδα 5, Pοτβάιλερ, Aγγλικός Mάστιφ, Nέας Γης, Nτόγκο Aρτζεντίνο, Ποιμενικός της Bέρνης, Σαρ-Πέι, Σαρπλανίνατς, Φίλα Mπραζιλέιρο. STEINBOCK Janiki, Iσραήλ Oμάδα 3, Πίντσερ Nάνος, Mεγάλος Iαπωνικός Σκύλος, Bελγικοί Ποιμενικοί, Σνάουτσερ, Aγγλικός Kόκερ Σπάνιελ, Aμερικάνικος Kόκερ Σπάνιελ. ΓKINAΛA Mαρία, Eλλάδα Eλληνικός Ποιμενικός, Kρητικός Λαγωνικός, Mπουλ Mάστιφ, Σκύλος των Πυρηναίων ZΩPAΣ Θεόδωρος, Eλλάδα Nτόμπερμαν KAΛANTZHΣ Γεώργιος, Eλλάδα Eπανιέλ Mπρετόν, Γερμ. Σκληρότριχος Δείκτης, Γερμ. Kοντότριχος Δείκτης. KΩΣTOΠOYΛOΣ Γεώργιος, Eλλάδα Oμάδα 10, Παλαιός Aγγλικός Ποιμενικός, Πεκινουά, Παγκ, Σι-Tζου, Kόλλι, Mπόρντερ Kόλλι, Πολωνικός Ποιμενικός Nιζίνι, Ποιμενικός της Mπρι, Ποιμενικός Mαρεμάνο. MAKAPITHΣ Στυλιανός, Eλλάδα Παπιγιόν, Tσιουάουα, Kανίς, Γαλλικός Mπούλντογκ. NTOYΛOΣ Διονύσιος, Eλλάδα Πόιντερ, Σέττερ, Yπόλοιπο Oμάδας 7. PIXAPNT Πετρούλα, Eλλάδα Λάσα Aπσο, Γκριφόν Bρυξελλών KYPIAKH 4/3/2004 BEGIER Hans-Juergen, Γερμανία Γερμανικός Ποιμενικός HUIDOBRO Norman, Iσπανία Oμάδα 4, Oμάδα 6, Oμάδα 10, Iρλανδικός Σέττερ, Γκόρντον Σέττερ, Aγγλικός Mάστιφ, Mπουλ Mάστιφ, Oυγγρικός Bίζσλα, Bαϊμαράνερ, Nέας Γης, Nτόγκο Aρτζεντίνο, Ποιμενικός της Bέρνης, Γαλλικός Mπρακ. KIRSCHBICHLER Steffi, Aυστρία Γκόλντεν Pιτρίβερ, Pοτβάιλερ, Γερμ. Σκληρότριχος Δείκτης, Λάμπραντορ Pιτρίβερ, Φλατ Kόουτεντ Pιτρίβερ. NAVEDA Juan, Iσπανία Nτόμπερμαν, Nτόγκο Kανάριο, Γερμανικός Mολοσσός, Mπούλντογκ, Nτογκ του Mπορντό, Mεγάλος Iαπωνικός Σκύλος, Πίντσερ Nάνος, Σκύλος των Πυρηναίων, Ποιμενικός του Kαυκάσου, Ποιμενικός Kεντρικής Aσίας. STEINBOCK Janiki, Iσραήλ Oμάδα 5, Σαρ-Πέι, Γερμανικός Mπόξερ, Eπανιέλ Mπρετόν, Kόλλι, Mπόρντερ Kόλλι, Ποιμενικός της Mπρι, Πολωνικός Ποιμενικός Nιζίνι, Παλαιός Aγγλικός Ποιμενικός, Mαστίνο Nαπολετάνο. KIOYPTZH Pούλη, Eλλάδα Yπόλοιπο Oμάδας 9 MAKAPITHΣ Στυλιανός, Eλλάδα Oμάδα 3, Kρητικός Λαγωνικός, Aγγλ. Kόκερ Σπάνιελ, Aμερικ. Kόκερ Σπάνιελ. PIXAPNT Πετρούλα, Eλλάδα Kάβαλιερ Kινγκ Tσαρλς Σπάνιελ, Kινγκ Tσαρλς Σπάνιελ ΦΩTAKOΠOYΛOΣ Nικόλαος, Eλλάδα Eλληνικός Ποιμενικός

  30-3-2004  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ O E Μπρετόν. Σας γνωρίζουμε ότι ο Όμιλος θα βρίσκεται στη DIANA από 1η μέχρι 4 Απριλίου 2004, με δικό του περίπτερο και καλεί όλους τους φίλους του να το επισκεφθούν. Στο περίπτερο μας θα βρείτε ότι σας ενδιαφέρει για το Μπρετόν, όπως κασέτες, μπλουζάκια, καρφίτσες, βιβλία, φωτογραφίες κ.λ.π. Θα χαρούμε πολύ να μας επισκεφθείτε και να πούμε από κοντά και να σας βοηθήσουμε σε ότι χρειάζεστε σχετικά με το Επανιέλ Μπρετόν. Για το ΔΣ του ομίλου Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδος O Γ.Γραμματέας Κων/νος Βλάχος

  26-3-2004  Συμμετοχή του ΩΡΙΩΝ στη φετινή DIANA Με μία διάλεξη με θέμα «Διαχείριση φασιανού: εφαρμογή διαχειριστικών σχεδίων στην Ελλάδα» Συμμετέχει ο ΩΡΙΩΝ στη Φετινή DIANA. Στην αίθουσα των διαλέξεων της έκθεσης, το Σάββατο 3 Απριλίου από τις 5:00 έως και τις 6:30 το απόγευμα, οι επισκέπτες της έκθεσης, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την υφιστάμενη κατάσταση τόσο των πληθυσμών του κολχικού φασιανού όσο και του κυνηγετικού φασιανού με αναφορά στις συνηθέστερες τεχνικές εκτροφής, προσαρμογής και απελευθέρωσης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ θα διατυπωθούν ποικίλες προτάσεις. Έμφαση θα δοθεί στην επιλογή και στην προετοιμασία των ενδιαιτημάτων πριν την απελευθέρωση φασιανών καθώς και στην δυνατότητα ανάπτυξης τεχνικών φυσικής ή ημιφυσικής εκτροφής φασιανών. Θα εξεταστεί επίσης η δυνατότητα εισαγωγής ή επαναεισαγωγής φασιανών μετά από  σύλληψη και απελευθέρωση άγριων πουλιών και θα προταθούν διαχειριστικά μέτρα για την ανάπτυξη και διατήρηση των πληθυσμών τους. Ομιλητής θα είναι το μέλος του ΟΡΙΩΝΑ, κ. Περικλής Μπίρτσας, Δρ. Δασολόγος - Θηραματολόγος-Γενικός Δ/ντής της ΣΤ' ΚΟΜΑΘ

  19-3-2004  Προσοχή στους συναδέλφους που θα πάνε για εκπαιδευτικό το Σ/Κ στο Σχιστό. Ηταν το τελευταιο Σ/Κ και μετα ο Α Κ.Σ Πειραιώς διοργανωνε αγώνες. Κάποιος-οι απο οτι μόλις με πληροφόρησαν έριξαν φόλες τις οποίες και προσπαθούν οι θηροφύλακες να μαζέψουν.Ελπίζω ο κόσμος να ειδοποιηθεί και εύχομαι να μην θρηνήσουμε πάλι. Παρακαλώ μετεφερτε το σε φίλους σας που πιστεύετε οτι τους ενδιαφέρει. Για περισσοτερες πληροφορίες επικοινωνηστε με το Α.Κ.Σ Πειραιώς τηλ210-4122653 !!

  12-3-2004  Μια είδηση τελευταίας στιγμής: Hackers χτύπησαν το site της FACE και μέσα από τη λίστα του newsletter της, απέστειλαν πορνογραφικό υλικό σε όλους τους παραλήπτες. Η FACE άμεσα με έκτακτο newsletter ενημέρωσε όλους τους παραλήπτες ότι δεν έχει καμία σχέση με το υλικό αυτό, ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός και δήλωσε ότι θωρακίζει κατάλληλα το site της για να μην επαναληφθεί στο μέλλον άλλη τέτοια επίθεση !!

  12-3-2004  Mετά από ένα δύσκολο και μακροχρόνιο πρόγραμμα ο ΟΚΑΔΕ τελείωσε τους εαρινούς αγώνες του !!

  10-3-2004  Δυστυχώς συνέβη ένα άτυχο γεγονός τις τελευταίες μέρες της Μεγάλης έρευνας στην Θεσσαλονίκη . Δύο σκυλιά του κ Μπαλτόνι ψόφησαν από δηλητήριο και ένα τρίτο σώθηκε την τελευταία στιγμή ! Ήταν ένα άτυχο γεγονός που δείχνει όμως την κακή χρήση διαφόρων φυτοφαρμάκων . Προς τιμή του ο άνθρωπος συνέχισε την παρουσίαση των άλλων σκυλιών του τις επόμενες αγωνιστικές ημέρες !!

  10-3-2004  Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο Γεώργιος Σαλαβαντάκης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής ISSF (Σίδνεϊ). Στο αγώνισμα του Σκητ κέρδισε την πρώτη θέση και χάρισε στη χώρα μας το χρυσό μετάλλιο αφήνοντας πίσω σπουδαίους σκοπευτές, όπως τον «χρυσό» ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Oυκρανό Mικόλα Mίλτσεφ, και τον 4ο των ίδιων αγώνων, Oλλανδό Xένι Nτόμπελινγκ. !!

  10-3-2004  Νέος υπουργός Γεωργίας ο Σάββας ΤσιτουρίδηςΕξελέγη Βουλευτής Ν. Κιλκίς με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 1996 και του 2000. Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας (Ανάπτυξη, Γεωργία, Ευρωπαϊκές Υποθέσεις) από 4.5.1997. Από το1997 έως το 2000 Μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην Διεθνή Κοινοβουλευτική Ένωση. Από τον Σεπτέμβριο του 1997 έως τον Απρίλιο του 2000 Υπεύθυνος του Τομέα της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης. Από τον Απρίλιο του 2000 είναι Υπεύθυνος του Τομέα της Νέας Δημοκρατίας για θέματα Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων. Μετείχε στις Διαρκείς Επιτροπές Παραγωγής- Εμπορίου, Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, και σήμερα μετέχει στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. !!

  9-3-2004  ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Σας γνωστοποιούμε ότι στις 27 και 28 Μαρτίου 2004 ημέρες Σάββατο και Κυριακή ο Σύλλογός μας διοργανώνει Α.Κ.Ι. σε ζευγάρια χωρίς ακινησία σε θήραμα άγρια πέρδικα τσούκαρ για αγγλικές και ηπειρωτικές φυλές σκύλων φέρμας στο όρος Αιγάλεω (Σχιστό) υπό την αιγίδα των ΟΚΑΔΕ – ΚΟΕ και Ομίλων Φυλών. Ώρες έναρξης αγώνων 6 π.μ. θέση Καλύβα. Αιτήσεις συμμετοχής στον Σύλλογό μας έως 24/3/04 Τηλ:210.4122653 FAX: 210.4226408 Κόστος συμμετοχής 30 ευρώ ανά σκύλο και για τις δύο ημέρες. !!

  5-3-2004  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΤΡΑΧΤΧΑΑΡ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2004 Εαρινές (VJP) & φθινοπωρινές (ΗΖΡ) δοκιμασίες στην Ανθήλη στις 20 - 21 Μαρτίου 2004 , 27 -28 Μαρτίου 2004. Έκθεση μορφολογίας φυλής 25 Απριλίου 2004 Έκθεση ελληνικής εκτροφής την Κυριακή 6 Ιουνίου 2004 Εαρινές (VJP) & φθινοπωρινές (ΗΖΡ) δοκιμασίες στην Αττική στις 23 -24 Οκτωβρίου 2004 Αγώνας μπεκάτσας στο Γαύρο - Φθιώτιδος 5 Νοεμβρίου 2004. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όσοι σκύλοι έχουν περάσει τουλάχιστον εαρινές (VJP) δοκιμασίες. Σε όλες τις εκδηλώσεις θα πραγματοποιείται αναγνώριση για σκυλιά ΒΕΑ2 & ΒΕΑ3. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα : 210 8140575 & 210 9575538 - FAX 210 8140575 e-mail: eodrahthaar@yahoo.gr !!

  5-3-2004  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας με αφορμή την έντονη δράση και τις μεγάλες επιτυχίες κατά της λαθροθηρίας της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής στην περιοχή της Θεσσαλίας κατά το έτος 2003, νιώθει την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να κάνει ευρύτερα γνωστό στους πολίτες το έργο της θηροφυλακής που οι ίδιοι οι κυνηγοί πληρώνουν για την λειτουργία της. Για το έτος 2003 η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή έλεγξε καθ όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου σε όλη την Θεσσαλία 8240 άτομα εκ των οποίων 6937 ήταν κυνηγοί, 236 αγρότες, 747 κτηνοτρόφοι, 232 εκδρομείς, 48 υλοτόμοι, 33 αλιείς και 7 μελισσοκόμοι. Συνελήφθηκαν 104 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί θήρας στους οποίους υποβλήθηκαν οι σχετικές μηνύσεις και έγιναν κατασχέσεις των μέσων παράνομης θήρας [ όπλα, φυσίγγια κτλ]. !!

  5-3-2004  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ΚΟΜΑΘ συνεχίζει την ενημέρωση σε σχολεία της Μακεδονίας Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης συνεχίζει την ενημέρωση σε σχολεία της Μακεδονίας πάνω σε ζητήματα σχετικά με την άγρια πανίδα και την προστασία του περιβάλλοντος. Πρόσφατα πραγματοποίησε ενημερωτικές επισκέψεις σε μαθητές και μαθήτριες των εξής σχολείων: 1ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο το «το Δάσος είναι η ζωή μας» 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς σε αντίστοιχο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Δημοτικό σχολείο Καψοχωρίου Ημαθίας στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπ. Παιδείας με τίτλο «Πρόγραμμα Ευέλικτης Ζώνης» Η ενημέρωση γίνεται από Δασολόγους Θηραματολόγους της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης και συνδυάζεται με παρουσίαση ειδικών slides, διανομή πληροφοριακού υλικού. Οι ενέργειες αυτές θα συνεχιστούν και στο επόμενο χρονικό διάστημα. !!

  25-2-2004  Οργασμός από αγώνες από όλους τους ομίλους τις τελευταίες μέρες του Φεβρουαρίου !!

  25-2-2004  Τα προβλήματα με τον κυνηγετικό Σύλλογο Αιγάλεω συνεχίζονται !!

  25-2-2004   Ένας από του περισσότερο άξιους συλλόγους της περιφέρειας είναι και ο Κ Σ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ με μεγάλο έργο για το κυνήγι στην περιοχή του !!

  25-2-2004   Γέμισαν παπιά και υδρόβια οι λίμνες τις πατρίδας μας και λόγου του μεγάλου χειμώνα στα βόρεια της Ευρώπης και την Ρωσία. Κατά τα άλλα τα πουλιά μεταναστεύουν αυτή την εποχή για τον βορρά για αναπαραγωγή σύμφωνα με τις γνωστές οργανώσεις !!

  25-2-2004   Οι Ιταλοί δίνουν δικαιώματα στα ζώα !!

  25-2-2004   Τις τελευταίες μέρες του Φεβρουαρίου εμφανίστηκαν αρκετές μπεκάτσες στην Δ Ελλάδα και στην Ήπειρο. !!

  14-2-2004   Η Περιφερειάρχης Κυκλάδων απαγόρευσε προσωρινά επί διήμερο το κυνήγι όλων των θηραμάτων στον Νομό Κυκλάδων λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών και εκτεταμένης χιονοκάλυψης του εδάφους σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Η απαγόρευση (αρ. πρωτ.: 3067/13-2-2004) ισχύει από 14/2 έως 16/2 το βράδυ και ώρα 8,45 μμ. !!

  13-2-2004   Πλησιάζει η ημέρα των εκλογών , τουλάχιστον συνάδελφοι ρίχτε την ψήφο σας σ' ανθρώπους που έχουν δείξει κάποιο ενδιαφέρον για το κυνήγι και τα προβλήματα των κυνηγών. !!

  13-2-2004   Αρκετές μπεκάτσες εμφανίστηκαν στα νησιά μας σπρωγμένες από τον καιρό ! !!

  12-2-2004   Νέα επιτυχία, στον τομέα πρόληψης της λαθροθηρίας από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή. Συγκεκριμένα Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης που κινούνταν στην περιοχή του Πολυγύρου Χαλκιδικής εντόπισαν αυτοσχέδιο μηχανισμό όπλου που θα εκπυρσοκροτούσε αυτόματα σε πιθανή διέλευση ζώου, αλλά και ανθρώπου. Μετά από ολονύκτια επιχείρηση οι άνδρες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατόρθωσαν να συλλάβουν τους δράστες. Αμέσως κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για παράνομη θήρα, σε απαγορευμένη περιοχή και με παράνομα μέσα, ενημερώθηκε το Δασαρχείο Πολυγύρου και η υπόθεση οδηγήθηκε στην εισαγγελική αρχή Πολυγύρου. Γραφείο Τύπου ΚΟΜΑΘ !!

  12-2-2004   Η κλοπή κυνηγετικών σκύλων, δυστυχώς, αποτελεί συχνό φαινόμενο στις μέρες μας πανελλαδικά. Ένα παρα- εμπόριο που όχι μόνο ζημιώνει τον ιδιοκτήτη του οικονομικά αλλά πολύ περισσότερο συναισθηματικά. Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, άμεσα συνδεδεμένος με τον κάτοχό του, ο οποίος τον έχει μεγαλώσει, τον έχει εκπαιδεύσει και ζει μαζί του την κάθε κυνηγετική εξόρμηση, στηρίζονται ο ένας στον άλλο, απολαμβάνοντας την μεταξύ τους εμπιστοσύνη σε μία ιδιαίτερη επαφή με την φύση που μόνο αυτή μπορεί να προσφέρει. Θύμα αυτής της άτιμης ζωοκλοπής ήταν και ο Χρήστος Χρόνης, κάτοικος Λιβαρτζίου Καλαβρύτων, από τον οποίο εκλάπη το λαγόσκυλό του με το όνομα Καίτη μέσα από το σπίτι του πριν τρεις μήνες. Ευτυχώς όμως κατόπιν πληροφοριών και μετά από την συνδρομή των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων των Κυνηγετικών Συλλόγων Αιγίου- Χυτήρη Απόστολου, Ακράτας- Θεοδωρόπουλου Λεωνίδα, Καλαβρύτων- Κοντογιώργη Σωτήριου, Καμαρών- Γεωργίου Μάριου και Κλειτορίας- Θεωδορακόπουλου Χρήστο, η "Καίτη" εντοπίστηκε στην περιοχή Καλαμιά να κυνηγά λαγό με νέο ιδιοκτήτη. Ο Ν.Α. υποστήριξε ότι ήταν και εκείνος "θύμα" απάτης και ότι ο κλεμμένος κυνηγετικός σκύλος είχε περιέλθει στα χέρια του από αλλοδαπό ο οποίος και του τον πούλησε.Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ !!

  10-2-2004   Αυτό το Σ/Κ διεξάγωονται αγώνες του ΚΟΕ στην Θεσσαλονίκη για όλες τις κυνηγετικές φυλές σχεδόν , όπως και έκθεσης μορφολογίας !!

  15-1-2004  OKADE. Το νέο ανοιξιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων του 2004 έχει ως εξής: • 9/10/11 Ιανουαρίου 2004, Α.Κ.Ι. Έρευνα Κυνηγίου & Μεγάλη Έρευνα σε καμπίσια πέρδικα με CACT-CACIT. Τοποθεσία :Επανομή-Τσάνταλι –Θεσσαλονίκη. ( συμμετοχές μέχρι 6/1/2004) • 16/17/18 Ιανουαρίου 2004, Α.Κ.Ι. Έρευνα Κυνηγίου & Μεγάλη Έρευνα σε καμπίσια πέρδικα με CACT-CACIT. Τοποθεσία: Επανομή-Τσάνταλι –Θεσσαλονίκη. ( συμμετοχές μέχρι 13/1/2004) • 23/24/25 Ιανουαρίου 2004, Α.Κ.Ι. Έρευνα Κυνηγίου & Μεγάλη Έρευνα σε καμπίσια πέρδικα με CACT-CACIT. Τοποθεσία: Καταφύγιο Λαγκαδά- Δρυμός Λητή. ( συμμετοχές μέχρι 20/1/2004) • 30/31 Ιανουαρίου & 1 Φεβρουαρίου 2004, Α.Κ.Ι. Έρευνα Κυνηγίου & Μεγάλη Έρευνα σε καμπίσια πέρδικα με CACT-CACIT. Τοποθεσία: Καταφύγιο Λαγκαδά- Δρυμός Λητή. (συμμετοχές μέχρι 27/1/2004) • 6/7/8 Φεβρουαρίου 2004, Α.Κ.Ι. Έρευνα Κυνηγίου & Μεγάλη Έρευνα σε καμπίσια πέρδικα με CACT-CACIT. Τοποθεσία: Επανομή-Τσάνταλι –Θεσσαλονίκη. ( συμμετοχές μέχρι 3/2/2004) • 13/14/15 Φεβρουαρίου 2004, Κύπελλο Ελλάδος. Τοποθεσία: Καταφύγιο Λαγκαδά- Δρυμός Λητή. • 20/21 Φεβρουαρίου 2004, Α.Κ.Ι. Έρευνα Κυνηγίου & Μεγάλη Έρευνα σε καμπίσια πέρδικα με CACT-CACIT. Τοποθεσία: Σέρρες. (συμμετοχές μέχρι 17/2/2004) • 22 Φεβρουαρίου 2004, DERBY. Τοποθεσία: Επανομή- Λητή-Ωραιόκαστρο. ( συμμετοχές μέχρι 17/2/2004) • 26/27/28/29 Φεβρουαρίου & 1/ 2 Μαρτίου 2004, ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ. Τοποθεσία: Επανομή-Τσάνταλι –Δρυμός Λητή- Θεσσαλονίκη • 29 Φεβρουαρίου 2004, Πρακτικό Κυνήγι σε καμπίσια πέρδικα με CACT. Τοποθεσία: Ωραιόκαστρο. • 6/7 Μαρτίου 2004, Α.Κ.Ι. Έρευνα Κυνηγίου & Μεγάλη Έρευνα σε καμπίσια πέρδικα με CACT-CACIT. Τοποθεσία:Πτολεμαϊδα- Κοζάνης. ( συμμετοχές μέχρι 3/3/2004) Στο DERBY, 22 Φεβρουαρίου 2004, μπορούν να συμμετέχουν όλα τα νέα Πόιντερ και Σέττερ των οποίων η ηλικία δεν ξεπερνά τους 24 μήνες στις 31/12/2003 (απαραίτητο αντίγραφο του Pedigree ) . Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε ο περσινός αγώνας πρακτικού κυνηγίου στη καμπίσια πέρδικα , ο όμιλος αποφάσισε να τον επαναλάβει την Κυριακή 29/2 όπως άλλωστε φαίνεται στο πρόγραμμά μας. Στον αγώνα αυτόν δεν ζητείται ακινησία . Επίσης στις 21 Φεβρουαρίου 2004 στο ξενοδοχείο Μέγας Αλέξανδρος στο Λαγκαδά θα γίνει η ετήσια κοπή της πίττας και η απονομή πλακετών. !!

  15-1-2004   Κατά τη διάρκεια μιας ανοιχτής διαδικασίας που υπεράσπισε τις αρχές της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και επιβεβαίωσε τον συνδικαλιστικό πολιτισμό των κυνηγετικών οργανώσεων, η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Δ΄ΚΟΣΕ και οι 69 πρωτοβάθμιοι σύλλογοί της δικαίωσαν με συντριπτική πλειοψηφία τους χειρισμούς της Ομοσπονδίας σχετικά με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αιγάλεω, ενώ εξουσιοδότησαν το Δ.Σ της Δ΄ΚΟΣΕ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες μελλοντικές ενέργειες ώστε να περιφρουρηθεί η διαφάνεια, η χρηστή διαχείριση και η αξιοπρέπεια των κυνηγών - μελών της. Από ένα σύνολο 53 εκπροσώπων πρωτοβάθμιων συλλόγων από κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας και των νησιών, οι 46 εξ' αυτών όχι μόνο ΄΄ενέκριναν΄΄ την απόφαση της Δ΄ΚΟΣΕ να διαγράψει για ένα χρόνο τα εννέα μέλη του Δ.Σ του Κ.Σ. Αιγάλεω, αλλά και υπερθεμάτισαν αυτής όπως φάνηκε στις δεκάδες τοποθετήσεις από το βήμα του ομιλητή. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά της διαγραφής ψήφισε μόνο ένας (1) από όλους τους άλλους Συλλόγους, ενώ υπήρξαν και δύο (2) εκπρόσωποι που δήλωσαν "παρών". Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ της Δ΄ΚΟΣΕ είχε εκ του καταστατικού το απόλυτο δικαίωμα να διαγράψει τα πρόσωπα που απαρτίζουν την ηγετική ομάδα του Κ.Σ Αιγάλεω για λόγους που αναλύθηκαν πλήρως, και αυτήν την ευθύνη την άσκησε και την επωμίσθηκε πλήρως σε προγενέστερο χρόνο. Συνεπής όμως στην πάγια τακτική και αντίληψή που έχει καθιερώσει για συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη των αποφάσεων, η Ομοσπονδία ζήτησε η ίδια τη διενέργεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ώστε να παράσχει σε όλους τους συλλόγους την ευκαιρία να κρίνουν τους μέχρι τότε χειρισμούς της στην υπόθεση του Κ.Σ Αιγάλεω. Με τον ίδιο επίσης τρόπο παρείχε την ευκαιρία και στα εγκαλούμενα μέλη του Κ.Σ Αιγάλεω να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να απευθυνθούν σε ένα ευρύτερο συνδικαλιστικό "ακροατήριο", ώστε σε συνθήκες πλήρους ελευθερίας να εκθέσουν τα επιχειρήματά τους. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δικαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους χειρισμούς ευθύνης της Ομοσπονδίας, αποδεικνύοντας ότι η οικονομική διαφάνεια και η αξιοπρέπεια του κυνηγετικού κόσμου αποτελεί πρωταρχικό ζητούμενο για τους συλλόγους της δύναμής της. Δ ΚΟΣΕ. !!

  12-1-2004   Μεγάλη στροφή έχουν κάνει πολλά τηλεοπτικά κανάλια, κρατώντας μία στάση πολύ πιο αντικειμενική τώρα πια για τους κυνηγούς !!

  12-1-2004   Άρχισαν οι πρώτες καταδίκες για την κομπίνα με την αγρανάπαυση και την σπατάλη … πολλών δισεκατομμυρίων από επιδοτήσεις τις ΕΟΚ και του ελληνικού κράτους !!

  12-1-2004   Φίλοι στην περιοχή της Ηπείρου έπεσε άφθονο χιόνι , πριν την χιονόπτωση φάνηκαν πολλά πουλιά μπεκάτσες !!

 • © Giorgio Peppas

  Top
  E-mailme - Giorgio Peppas
  Webmaster