Welcome in Greece
ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ KΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Welcome in Greece
 Welcome in Hellas 
 


ΑρχικήInitial Νέα Περιοδικό Back


O ΜΟΝΟΒΟΛΟΣ 2005 !

         Welcome in GreeceWelcome in GreeceWelcome in GreeceWelcome in GreeceWelcome in GreeceWelcome in Greece
O μονόβολος --------------- Αξιοπερίεργα , ανέκδοτα, αστεία που αφορούν εμάς τους κυνηγούς και όχι μόνο !!22-12-2005  ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
1. Το Δ.Σ. του Σωματείου Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων ΣΤ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης με αφορμή το τελευταίο περιστατικό που έλαβε χώρα τη νύχτα μεταξύ 11 και 12 Δεκεμβρίου 2005 και που αφορούσε πράξεις βανδαλισμού στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του συναδέλφου Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα Καβάλας Μάριου Φιλιππίδη και στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του πατέρα του, ανακοινώνει τα κάτωθι: Καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια αυτή ως κακόβουλη και άνανδρη πράξη η οποία έγινε μετά τις σημαντικές επιτυχίες στον τομέα της πάταξης λαθροθηρίας που είχε τελευταία ο Θηροφύλακας στην περιοχή και που προφανώς είχε ως στόχο να εκφοβίσουν και να βλάψουν τον ίδιο και την οικογένειά του.
2. Τονίζουμε πως ο συγκεκριμένος συνάδελφος είναι από τα εμπειρότερα και ικανότερα στελέχη που διαθέτει σήμερα η Ομοσπονδία μας με ήθος και συναδελφική αλληλεγγύη και δηλώνουμε πως του συμπαραστεκόμαστε ηθικά.
3. Το Διοικητικό Συμβούλιο ως όργανο που εκπροσωπεί όλους τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ κάνει γνωστό ότι οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες ως επαγγελματίες μαχόμενοι καθημερινά για την πάταξη της λαθροθηρίας, δεν πρόκειται ποτέ κάποιοι επίδοξοι λαθροθήρες με τέτοιου είδους κακόβουλες ενέργειες να τους αποτρέψουν από τον στόχο της αποστολής τους που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της προστασίας της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος. Βεβαιώνει παράλληλα ότι ανάλογες ενέργειες δυναμώνουν ακόμη περισσότερο την ομοψυχία και αλληλεγγύη μας στην προσπάθεια για την σύλληψη των «ανθρώπων» που λυμαίνονται παράνομα την πανίδα του τόπου μας. !!

21-12-2005  ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης διέσωσαν δύο κυνηγούς στο Βέρμιο
Απίστευτη περιπέτεια έζησαν πρόσφατα δύο κυνηγοί από τη Θεσσαλονίκη, καθώς λόγω κακών καιρικών συνθηκών χάθηκαν στο όρος Βέρμιο, όπου είχαν μεταβεί για κυνήγι. Η απώλεια του προσανατολισμού τους έγινε γνωστή στους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης κ. Νοχουσίδη Παναγιώτη και Θεοδωρακόπουλο Σταύρο. Οι θηροφύλακες αμέσως ενημέρωσαν την Αστυνομική Δ/νση Ν. Ημαθίας, τον τοπικό Κυνηγετικό Σύλλογο Βέροιας. Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός για τον εντοπισμό τους, μαζί και με αρκετούς εθελοντές κυνηγούς. Μέσα σε έντονη χιονόπτωση, πυκνή ομίχλη και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ξεκίνησε η αναζήτηση των 2 κυνηγών, μέσα σε δύσβατους δασικούς δρόμους. Τις μεταμεσονύκτιες ώρες και ύστερα από 12ωρη αναζήτηση οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κατάφεραν να τους βρουν και να τους μεταφέρουν σώους. Η προσφορά αυτή αναδεικνύει ακόμη μια φορά το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως οι θηροφύλακες ήταν εκτός υπηρεσίας. Οι δύο κυνηγοί είναι καλά στην υγεία τους, παρόλη την ταλαιπωρία τους και δημόσια εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη που διέκρινε όλους, όσοι προσέτρεξαν αυθόρμητα στην αναζήτησή τους. !!

17-12-2005  Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & Ν. ΣΠΟΡΑΔΩΝ :
Μετά από 4 συνεχόμενες σχολικές χρονιές που η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας συμμετέχει σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των σχολείων και με την εμπειρία που αποκόμισε από αυτήν της την εμπλοκή διέγνωσε το κενό ενημέρωσης των εκπαιδευτικών για την θήρα και τον ρόλο που διαδραματίζει αυτή στο φυσικό περιβάλλον. Για την κάλυψη αυτού του κενού ενημέρωσης, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας αποφάσισε την πραγματοποίηση μιας σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέματα όπως : ΄΄ Θήρα και φυσικό περιβάλλον ΄΄ , ΄΄η Θήρα στη σύγχρονη εποχή΄΄ κτλ. Έτσι σε συνεργασία με την Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας και το τοπικό παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την Μαγνησία και την Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας οργανώθηκαν ήδη δύο εκδηλώσεις την 7/12/05 στον Βόλο και το διήμερο 9-10/12/05 στην Λάρισα στις οποίες ο επιστημονικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας κ. Χριστοδούλου παρουσίασε με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε πληροφορίες για τις κυνηγετικές οργανώσεις, για το τι είναι κυνήγι, την επίδραση της θήρας στους πληθυσμούς των θηραμάτων με παρουσίαση αποτελεσμάτων Ελληνικών και διεθνών μελετών, παρουσίαση μελετών για την επίδραση στην πανίδα των φυτοφαρμάκων- της εντατικής γεωργίας- της καταστροφής των βιοτόπων κτλ, ποιος ο ρόλος της θήρας στην φύση, τα οφέλη της θήρας για τον άνθρωπο, την οικονομική διάσταση της θήρας καθώς και την προσφορά των κυνηγετικών οργανώσεων τόσο στο κοινωνικό σύνολο όσο και στο φυσικό περιβάλλόν, με ιδιαίτερη μνεία στην δράση της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής. Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου οι εκπαιδευτικοί της Δ/μιας εκ/σης του Ν Λάρισας ξεναγήθηκαν από τον Επιστημονικό μας συνεργάτη στην φύση στο Όρος Μαυροβούνι καθώς και στους ταμιευτήρες νερού της λίμνης Κάρλας με την παρατήρηση και αναγνώριση υδροβίων και παρυδάτιων πουλιών μέσα από τον τεχνικό εξοπλισμό που παρείχε η Ομοσπονδία μας. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς διανεμήθηκε από την Ομοσπονδία μας ειδικά μελετημένος φάκελος που περιείχε έντυπο ενημερωτικό υλικό της Ομοσπονδίας και της Συνομοσπονδίας που αφορά την δραστηριότητα της θήρας και το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί στις εργασίες τους με τους μαθητές. Πιστεύουμε ότι έτσι συμβάλουμε στην απόκτηση αντικειμενικής γνώσης για την δραστηριότητα της θήρας από τους εκπαιδευτικούς και δεδομένου ότι αυτοί είναι που θα διαμορφώσουν την περιβαλλοντική συνείδηση των επόμενων γενιών ευελπιστούμε σε μία άρτια και αντικειμενική ενημέρωση των παιδιών για την δραστηριότητα της θήρας, χωρίς παρωπίδες και κατευθυνόμενους συναισθηματισμούς !!

17-11-2005  Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & Ν. ΣΠΟΡΑΔΩΝ :
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας με αφορμή τα αλλεπάλληλα κρούσματα δηλητηριάσεων κυνηγετικών σκύλων που παρατηρήθηκαν κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο από δηλητηριασμένα δολώματα ( φόλες) που τοποθετούνται εσκεμμένα από ασυνείδητους δράστες, αποφάσισε να προφέρει αμοιβή δύο χιλιάδων ευρώ ( 2.000 Ε ) σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψη των δραστών που τοποθετούν δηλητήρια για τον άνω σκοπό!!!! !!

17-11-2005  ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ :
Ο όμιλος Επανιέλ Μπρετόν διοργανώνει αγώνα πρακτικού κυνηγίου σε μπεκάτσα, την 26 και 27 Νοεμβρίου 2005 στη Χαλκιδική, με κριτή τον κ. Νιάνιο Γαβριήλ. Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Ομίλου τηλ. 2310220716 βραδινές ώρες και 6932337607 κ. Βλάχο. Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι κυνηγοί κάτοχοι Επανιέλ Μπρετόν , να παρουσιάσουν το σκύλο τους στο συγκεκριμένο αγώνα χωρίς να διστάζουν , γιατί δεν απαιτείται να κάνουν τίποτα περισσότερο για να διακριθούν από αυτό που κάνουν στο κυνήγι. Είναι πολύ σημαντικό για την φυλή να παρουσιάζονται σε τέτοιους αγώνες πρακτικού κυνηγίου πολλά σκυλιά γιατί έτσι μόνο προβάλλονται και προωθούνται τα άξια κυνηγόσκυλα που είναι απαραίτητα για την σωστή εκτροφή. Οι σκοποί του Ομίλου είναι ακριβώς αυτή η διαδικασία , δηλαδή να διοργανώνει εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ τα άξια ζώα , ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ για εκτροφή και έτσι ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ η φυλή. Όσοι πιστοί Μπρετονάδες Μπεκατσοκυνηγοί , προσέλθετε !!!!

17-11-2005  Γ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ :
Η ασυνειδησία σε όλο της το μεγαλείο έκανε την εμφάνισή της τα ξημερώματα της Τρίτης 27-9-2005 όταν εντοπίστηκε βυτιοφόρο λυμάτων από τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κομνηνό Αντώνιο να ξεφορτώνει το περιεχόμενό του μέσα σε δασική έκταση με κατεύθυνση το ρέμα του οικισμού Καλλιθέας του Δήμου Λουτρακίου. Η άμεση επέμβαση του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα ήταν καταλυτική προλαβαίνοντας την πλήρη καταστροφή. Από τους 25 τόνους φορτίο της, «άκουσον άκουσον»!!!, οι 5 δυστυχώς κατέληξαν στο δάσος. Η συνδρομή της αστυνομίας μετά την ειδοποίηση από τον Ομοσπονδιακό θηροφύλακα Κομνηνό Αντώνιο ήταν άμεση και ακολούθησε η αυτόφωρη διαδικασία του οδηγού - ιδιοκτήτη του βυτιοφόρου ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας από τον οποίο ορίστηκε τακτική δικάσιμος και κατασχέθηκε το βυτιοφόρο όχημα. Όπως μας πληροφόρησε ο Κ.Σ. Λουτρακίου δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους απαράδεκτα φαινόμενα λαμβάνουν χώρα σε μια τόσο ευπαθή περιοχή όπως είναι ο υδροφόρος ορίζοντας των πηγών Λουτρακίου. Από καταγγελίες κυνηγών μελών του Συλλόγου είχαν εντοπισθεί δύο τεράστιοι λάκκοι στην περιοχή των Άγιων Θεοδώρων όπου οι ασυνείδητοι εγκληματίες ξεφόρτωναν τα βοθρολύματα δημιουργώντας έναν άνευ προηγουμένου κίνδυνο για τους ανυποψίαστους κυνηγούς και τα σκυλιά τους καθώς και για τους περιπατητές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή με αποτέλεσμα ευτυχώς μέχρι τώρα δεν υπήρξε πνιγμός ανθρώπου αλλά δυστυχώς υπήρξε πνιγμός κυνηγετικών σκύλων. Επιτέλους όμως μετά από επίπονες προσπάθειες και με την ουσιαστική συμβολή του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα Κομνηνού Αντώνιου ήρθε στο φως η τραγικότητα που εκτυλίσσεται στην περιοχή για την οποία κανείς αρμόδιος μέχρι τώρα δεν είχε ευαισθητοποιηθεί έστω και για να τις μπαλώσει. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου καλεί τους κυνηγούς μέλη της καθώς και όλους τους πολίτες να καταγγείλουν στις αρμόδιες αρχές και στους κυνηγετικούς συλλόγους τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα που υποβαθμίζουν και ασελγούν ανελέητα στο φυσικό μας περιβάλλον και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία την δικιά μας και των παιδιών μας. Η προστασία της φύσης είναι υπόθεση όλων μας…!!! !!

4-11-2005  Νέα απαγόρευση στον Νομό Αττικής :
O Γ Γραμματέας Περιφέρειας αποφάσισε μετά από αναφορά του Δασ. Πεντέλης την απαγόρευση του κυνηγίου όλων των θηραμάτων από τον μήνα Νοέμβριο έως και τον Φεβρουάριο σε ζώνη πλάτους ενός χιλιομέτρου περιμετρικά του αεροδρομίου στο Ελ. Βενιζέλος !!

4-11-2005  Ομιλος Κούρτσχααρ Ελλάδος :
Αγώνας Πρακτικού κυνηγιού Α.Κ.Ι., C.A.C.T. στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2005 στον Χολομώντα Χαλκιδικής με θήραμα μπεκάτσα. !!

4-11-2005  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου :
Στη συγκρότηση συνεργείων για οργανωμένο νυχτερινό κυνήγι με σκοπό την καταπολέμηση των αργιοκούνελων προχώρησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου. Η πρόταση, που απέστειλε ο Νομάρχης Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σέργιο Τσίφτη για έγκριση, θεωρήθηκε η πιο αποδοτική, λόγω του ότι τα κουνάβια δεν κατάφεραν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά τη συγκρότηση 24 πενταμελών συνεργείων, τα οποία θα αποτελούνται συνολικά από 120 άτομα. Τα περισσότερα συνεργεία, επτά τον αριθμό, θα κυνηγήσουν στα χωριά Κοντοπούλι και Καλιόπη, τέσσερα συνεργεία για την Ατσική, τρία συνεργεία για την Παναγία, και τρία για τη Πλάκα, δύο συνεργεία για το Ρεπανίδι και δύο για τα Καμίνια και από ένα συνεργείο στο Μούδρο στη Δάφνη και στις Σαρδές. Η μέθοδος αυτή, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί και πριν από αρκετά χρόνια, θεωρείται από τους παραγωγούς ως η πιο αποτελεσματική. !!

4-11-2005  ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
Η Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος αποτελεί μία από τις αρχαιότερες (1927) Σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρέχοντας γνώση σε θέματα προστασίας και διαχείρισης και ανάπτυξης χερσαίων φυσικών οικοσυστημάτων, όπως είναι τα δάση και οι δασικές εκτάσεις (φυσικοί βοσκότοποι), που καλύπτουν περίπου το 60% της συνολικής έκτασης της χώρας μας. Οι φοιτητές δασολογίας αποκτούν σε βάθος ένα μεγάλο εύρος γνώσεων ώστε να καταστούν χρήσιμα στελέχη για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι εφαρμόζουν στην πράξη τις αρχές της δασολογικής επιστήμης και διαμορφώνουν τη δασική πολιτική στην Ελλάδα. Η σύνδεση της πανεπιστημιακής διδασκαλίας με τις ανάγκες της πράξης αποτελεί προτεραιότητα για την παροχή εκσυγχρονισμένης και πολύπλευρης γνώσης. Για το σκοπό αυτό, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος κ. Αναστάσιου Νάστη, την Παρακευή 14 Οκτωβρίου 2005, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των μελών ΔΕΠ της Σχολής Δ.Φ.Π., με Δασολόγους εκπροσώπους του ΕΘΙΑΓΕ (ΙΔΕΘ), της Δ/νσης Δασών Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, της Δ/νσης Δασών Θεσ/νίκης, της Δ/νσης Αναδασώσεων Θεσ/νίκης, του Δασαρχείου Θεσ/νίκης, του ΓΕΩΤΕΕ, της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης και τους ιδιώτες δασολόγους. Μέσα από τις προτάσεις των φορέων δρομολογήθηκε η σύνδεση της πανεπιστημιακής διδασκαλίας με τις αυξημένες σημερινές απαιτήσεις άσκησης της δασοπονίας πολλαπλών σκοπών (παραγωγή ξύλου, νερού, βοσκήσιμης ύλης, μελιού, προστασίας δασών και δασικών εκτάσεων, προστασία από διαβρώσεις και πλημμύρες, προσφορά αναψυχής, βιοποικιλότητα, απογραφή, δασικό κτηματολόγιο, εφαρμογή συνεχούς ελέγχου με αεροφωτογραφίες κ.ά.). Υπενθυμίζεται πως σήμερα λειτουργούν στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος 18 εργαστήρια, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα για τη αειφορική διαχείριση των δασικών και άλλων οικοσυστημάτων !!

4-11-2005  Σ :
Τα μπασίματα από μπεκάτσες και οι εμφανίσεις των έχουν γίνει εντονότερες πιά !!

4-11-2005  ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης διοργάνωσε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2005 στο Λιθότοπο του Ν. Σερρών Περιφερειακή Συνάντηση μελών των Δ.Σ. των Κυνηγετικών Συλλόγων των Νομών Σερρών και Κιλκίς, σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σιδηροκάστρου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η άμεση ενημέρωση για τα τρέχοντα κυνηγετικά ζητήματα, η υποβολή προτάσεων και απόψεων και η ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου προς όφελος της κυνηγετικής δραστηριότητας και της ενίσχυσης του ρόλου του Κυνηγετικού Συλλόγου. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ της ΚΟΜΑΘ, αλλά και να συζητήσουν εξειδικευμένα θέματα με τους επιστημονικούς συνεργάτες της Ομοσπονδίας. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν το θέμα της γρίπης των πτηνών, το πρόγραμμα βελτίωσης ενδιαιτημάτων, η ανάγκη συνεργασίας των όμορων Συλλόγων, η ανάγκη ενίσχυσης της θηροφύλαξης, κλπ. Η Συνάντηση αυτή αποτελεί υλοποίηση σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΜΑΘ και γίνεται στην περιφέρεια για να δοθεί η αντικειμενική δυνατότητα σε όλα τα μέλη των Δ.Σ. να πάρουν μέρος και να εκφράσουν τις απόψεις τους, χωρίς την πίεση του χρόνου, πράγμα που δεν είναι εφικτό να γίνει στη Γενική Συνέλευση. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και ο Δ/ντής Κτηνιατρικής Ν.Α. Σερρών, που με τις επισημάνσεις τους συνέβαλλαν στην ανάπτυξη γόνιμης συζήτησης. Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχες συναντήσεις έχουν γίνει στην Πτολεμαϊδα, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Σέρβια, Νευροκόπι, Νάουσα και στο άμεσο διάστημα θα πραγματοποιηθούν στις 16 Νοεμβρίου στη Χαλκιδική. !!

24-10-2005  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
Ευρεία χερσαία και λιμναία περιοχή του Νομού Σερρών χαρακτηρίζεται ως ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΙΜΝΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ Ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γιώργος Σουφλιάς υπέγραψε απόφαση με την οποία το ελληνικό τμήμα της λεκάνης απορροής της λίμνης Κερκίνης που βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχές του Νομού Σερρών (Δήμοι Ηράκλειας, Κερκίνης, Πετριτσίου και Σιδηροκάστρου και Κοινότητες Αγκίστρου και Προμαχώνα) χαρακτηρίζεται ως Εθνικό Πάρκο, με την ονομασία «Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης». Για το θέμα αυτό ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Κερκίνης έχει έκταση περίπου 850.000 στρεμμάτων και αποτελεί υγρότοπο διεθνούς σημασίας. Με τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση της περιοχής ως εθνικό πάρκο στοχεύουμε στην προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου της συγκεκριμένης περιοχής, ως φυσικής κληρονομιάς και πολύτιμου φυσικού πόρου. Επιδιώκεται, επίσης, η διατήρηση και διαχείριση των σπανίων οικοτόπων και των ειδών χλωρίδας και πανίδας (κυρίως της ορνιθοπανίδας). Το Εθνικό Πάρκο Κερκίνης είναι η όγδοη προστατευόμενη περιοχή που θεσμοθετείται από το Μάρτιο του 2004. Υπενθυμίζω ότι προηγήθηκε η οριοθέτηση προστατευόμενων περιοχών και Εθνικών Πάρκων στη Βόρεια Πίνδο, στη Λίμνη Κάρλα, στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου και στην ευρύτερη περιοχή της, στο Δασικό Σύμπλεγμα Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου, στον Υγρότοπο Αξιού- Αλιάκμονα-Γαλλικού- Λουδία- Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου, στη Λίμνη Καστοριάς και στο Ψαλίδι τη Κω. Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκονται οι αποφάσεις και για άλλες περιοχές». Ενημερωτικά στοιχεία για την περιοχή Το Εθνικό Πάρκο έχει έκταση 850.000 στρεμμάτων περίπου. Αποτελεί υγρότοπο διεθνούς σημασίας, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, το ευρωπαϊκό δίκαιο και Διεθνείς Συμβάσεις, που έχουν κυρωθεί από την Ελλάδα, όπως η Σύμβαση Ramsar (Ν.Δ 191/74). Ο χαρακτηρισμός της περιοχής ως Εθνικού Πάρκου γίνεται με βάση Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (Ε.Π.Μ) που συντάχθηκε από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Σύμφωνα με αυτή, στην περιοχή παρατηρούνται αρκετά είδη ανώτερων θηλαστικών (κυρίως: λύκος, τσακάλι, βίδρα αγριόγατος), που προστατεύονται από την Οδηγία 92/43 ΕΟΚ. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Κερκίνης απαντάται ο μεγαλύτερος πληθυσμός βουβαλιών στην Ελλάδα, είδος που προστατεύεται από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία. Όσον αφορά στην ορνιθοπανίδα, στην περιοχή μελέτης έχουν αναφερθεί 279 είδη, εκ των οποίων 75 είναι προστατευόμενα.52 από αυτά θεωρούνται πολύ σημαντικά για την Ελλάδα. Υπάρχουν, επίσης, σημαντικοί πληθυσμοί υδρόβιων πουλιών, όπως κορμοράνοι, πελεκάνοι, νανόχηνες κλπ. Επιπλέον, στον ποταμό Στρυμόνα έχουν καταγραφεί 35 είδη ψαριών από τα οποία 5 είναι ενδημικά, είτε της Ελλάδας, είτε της Βαλκανικής Χερσονήσου. Έχουν επίσης παρατηρηθεί 11 είδη αμφιβίων και 17 είδη ερπετών, πολλά από τα οποία προστατεύονται από την Οδηγία 92/43 ΕΟΚ όσο και από την Συνθήκη της Βέρνης. Εντός της περιοχής ασκούνται σημαντικές ανθρωπογενείς δραστηριότητες, όπως: γεωργικές καλλιέργειες, κτηνοτροφία, αλιεία, υλοτομία κλπ. Σκοπός-περιεχόμενο της απόφασης Σκοπός της απόφασης είναι η προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου της συγκεκριμένης περιοχής, ως φυσικής κληρονομιάς και πολύτιμου φυσικού πόρου. Επιδιώκεται, επίσης, η διατήρηση και διαχείριση των σπανίων οικοτόπων και των ειδών χλωρίδας και πανίδας (κυρίως της ορνιθοπανίδας). Το Εθνικό Πάρκο διοικείται από Φορέα Διαχείρισης σύμφωνα με Κανονισμούς Λειτουργίας και Διαχείρισης. Μέχρι την πλήρη λειτουργία του Φορέα και την έκδοση του συνόλου των νομικών πράξεων που απαιτούνται, αρμόδιες για την τήρηση και εφαρμογή των όρων της παραπάνω απόφασης είναι οι Υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ και οι Κεντρικές Υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων, της οικείας Περιφέρειας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών. Με την απόφαση : Ψ Οριοθετείται η προστατευόμενη περιοχή, που χαρακτηρίζεται ως Εθνικό Πάρκο. Εντός του Εθνικού Πάρκου καθορίζονται: - ως περιοχές απόλυτης προστασίας της φύσης οι εκβολές του ποταμού Στρυμόνα στη λίμνη Κερκίνη, μέρος των νοτιοανατολικών απολήξεων του ορεινού όγκου των Κρουσίων και τμήματα της βορειοδυτικής όχθης της λίμνης που παρουσιάζουν ιδιαίτερη βλάστηση από νούφαρα. - ως περιοχές προστασίας της φύσης όλος ο λιμναίος χώρος, η κοίτη του ποταμού Στρυμόνα κλπ. - ως Περιφερειακή Ζώνη του Εθνικού Πάρκου η χερσαία περιοχή που βρίσκεται στην εκτός σχεδίου περιοχή των Δήμων, στα όρια των οποίων εκτείνεται η χαρακτηριζόμενη περιοχή (Δήμοι Ηράκλειας, Κερκίνης, Πετριτσίου και Σιδηροκάστρου και Κοινότητες Αγκίστρου και Προμαχώνα) και, επιπλέον, ζώνες γεωργικών καλλιεργειών. - Καθορίζονται οι χρήσεις και δραστηριότητες, καθώς και τα μέτρα, οι όροι και οι περιορισμοί προστασίας και διαχείρισης στις παραπάνω Ζώνες. Συγκεκριμένα, στις Περιοχές Απόλυτης Προστασίας επιτρέπονται: - οι επιστημονικές έρευνες των στοιχείων του οικοσυστήματος, μετά από έγκριση του Φορέα Διαχείρισης - η εκτέλεση εργασιών για τη διατήρηση, προστασία και βελτίωση των οικοσυστημάτων. - Καθιερώνεται υποχρεωτικό στάδιο εκπόνησης μελέτης τεκμηρίωσης για την αναγκαιότητα και σκοπιμότητά τους, που υποβάλλεται για έγκριση στη Δ/νση Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. - η προσπέλαση πεζών και η κυκλοφορία λέμβων για σκοπούς περιβαλλοντικής έρευνας και εκπαίδευσης. - Επιπλέον, επιβάλλεται η απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών και δραστηριοτήτων σε διάστημα ενός έτους από τη δημοσίευση της απόφασηυς. Στις Ζώνες Προστασίας της Φύσης επιτρέπονται ιδίως : - η παρατήρηση της φύσης, η ημερήσια αναψυχή, η εγκατάσταση και η συντήρηση των υποδομών κλπ. - η εκτέλεση των αναγκαίων έργων που αποσκοπούν στη διαχείριση, συντήρηση και λειτουργία επιτρεπόμενων δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων, καθώς και στην αποκατάσταση και βελτίωση των χαρακτηριστικών των οικοσυστημάτων, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τη φύλαξη-συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών, - η εκτέλεση εργασιών συντήρησης των έργων υποδομής, - η βόσκηση μόνο ως μέσο διαχείρισης των ενδιαιτημάτων, η επαγγελματική και ερασιτεχνική αλιεία. Στις περιοχές οικοανάπτυξης (περιφερειακή περιοχή του Πάρκου) επιτρέπεται η ανέγερση κατοικιών σύμφωνα με την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία και η άσκηση τουριστικής δραστηριότητας με μονάδες έως και 120 κλινών. Από τις απαγορεύσεις της ρύθμισης εξαιρούνται τα έργα που μέχρι τώρα λειτουργούν νόμιμα ή βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής με βάση σύννομη άδεια ή έχουν ήδη δημοπρατηθεί/ είναι στο στάδιο δημοπράτησης ή έχει ήδη εκδοθεί άδεια για την κατασκευή του. Εξαιρούνται επίσης έργα εθνικής σημασίας που έχουν έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς και έργα λόγω έκτακτης ανάγκης (πλημμύρες, θεομηνίες κλπ.)
Σε όλη την έκταση της κύριας περιοχής του Εθνικού Πάρκου απαγορεύεται το κυνήγι (θήρα), όχι όμως στην περιφερειακή. !!

24-10-2005  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τα έργα αποκατάστασης της Λίμνης Κορώνειας Με απόφαση του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γιώργου Σουφλιά εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα έργα αποκατάστασης της Λίμνης Κορώνειας. Πιο συγκεκριμένα η έγκριση αφορά τα έργα: Ψ «Αποκατάσταση λίμνης Κορώνειας: έργα δημιουργίας και διαμόρφωσης υγροτόπου και βαθέων ενδιαιτημάτων» και Ψ «Αποκατάσταση λίμνης Κορώνειας: έργα βελτίωσης υδραυλικών χαρακτηριστικών και αμφίδρομη λειτουργία ενωτικής τάφρου». Για το θέμα αυτό ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για τα έργα αποκατάστασης της Λίμνης Κορώνειας ανοίγει ο δρόμος για την υποβολή αιτήματος στο Ταμείο Συνοχής για την χρηματοδότηση των προαναφερομένων έργων. Τα έργα αυτά εντάσσονται σε ένα ευρύτερο Διαχειριστικό Σχέδιο (Master Plan) το οποίο εκπονήθηκε και θα υλοποιηθεί από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης. Οι περιβαλλοντικοί όροι που εγκρίθηκαν προβλέπουν την υδρολογική αποκατάσταση της λίμνης, την ενίσχυση της βιοποικιλότητάς της και τη βελτίωση ποιότητας των νερών της. Τελικός στόχος είναι το ενιαίο σύστημα της λεκάνης της Μυγδονίας, στην οποία υπάγεται η Κορώνεια, να αποκατασταθεί πλήρως περιβαλλοντικά και να καταστεί αυτοσυντηρούμενο». Ειδικότερα: Το πρώτο έργο αποσκοπεί: Ψ στη διατήρηση της λίμνης σε έκταση τουλάχιστον ίση με αυτή που είχε τον Ιούλιο του 2003, δηλαδή 35.000 στρέμματα περίπου, και στην αύξηση του μέγιστου βάθους της σε 4 μέτρα. Ψ Στη διαμόρφωση υγροτόπου έκτασης 3.800 στρεμμάτων περίπου στη δυτική πλευρά της λίμνης, μέσω της κατασκευής αναχώματος που θα χωρίζει τη λίμνη από τον υγρότοπο. Με τη δημιουργία υγροτόπου διασφαλίζεται η δημιουργία πρόσθετων χώρων διαβίωσης (ενδιαιτημάτων) ορνιθοπανίδας, η απομόνωση ρυπασμένων υποστρωμάτων της λίμνης και η εξασφάλιση των κατάλληλων υδροπεριόδων για την αποκατάσταση των υγροτοπικών χώρων διαβίωσης. Ψ Στη δημιουργία βαθέως χώρου διαβίωσης (ενδιαιτήματος) για την απομάκρυνσης επιβαρημένων ιζημάτων και την επανεγκατάσταση και διατήρηση της ιχθυοπανίδας. Το δεύτερο έργο διασφαλίζει την επικοινωνία της Κορώνειας και της Βόλβης. Αποσκοπεί και στη σταδιακή ανύψωση της στάθμης της λίμνης στα 72 μέτρα μέσω της κατάλληλης διαχείρισης των υδάτων των γειτονικών χειμάρρων. Περιλαμβάνει ακόμα εργασίες διάνοιξης ενωτικής τάφρου Κορώνειας-Βόλβης, διαρρύθμισης χειμάρρων, κατασκευής έργων υδροληψίας κλπ. Κατασκευάζεται, επίσης, έργο ρύθμισης της εκροής της λίμνης Βόλβης προς το Ρήχιο ποταμό. !!

21-10-2005  ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
Η Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος αποτελεί μία από τις αρχαιότερες (1927) Σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρέχοντας γνώση σε θέματα προστασίας και διαχείρισης και ανάπτυξης χερσαίων φυσικών οικοσυστημάτων, όπως είναι τα δάση και οι δασικές εκτάσεις (φυσικοί βοσκότοποι), που καλύπτουν περίπου το 60% της συνολικής έκτασης της χώρας μας. Οι φοιτητές δασολογίας αποκτούν σε βάθος ένα μεγάλο εύρος γνώσεων ώστε να καταστούν χρήσιμα στελέχη για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, οι οποίοι εφαρμόζουν στην πράξη τις αρχές της δασολογικής επιστήμης και διαμορφώνουν τη δασική πολιτική στην Ελλάδα. Η σύνδεση της πανεπιστημιακής διδασκαλίας με τις ανάγκες της πράξης αποτελεί προτεραιότητα για την παροχή εκσυγχρονισμένης και πολύπλευρης γνώσης. Για το σκοπό αυτό, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος κ. Αναστάσιου Νάστη, την Παρακευή 14 Οκτωβρίου 2005, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των μελών ΔΕΠ της Σχολής Δ.Φ.Π., με Δασολόγους εκπροσώπους του ΕΘΙΑΓΕ (ΙΔΕΘ), της Δ/νσης Δασών Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, της Δ/νσης Δασών Θεσ/νίκης, της Δ/νσης Αναδασώσεων Θεσ/νίκης, του Δασαρχείου Θεσ/νίκης, του ΓΕΩΤΕΕ, της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης και τους ιδιώτες δασολόγους. Μέσα από τις προτάσεις των φορέων δρομολογήθηκε η σύνδεση της πανεπιστημιακής διδασκαλίας με τις αυξημένες σημερινές απαιτήσεις άσκησης της δασοπονίας πολλαπλών σκοπών (παραγωγή ξύλου, νερού, βοσκήσιμης ύλης, μελιού, προστασίας δασών και δασικών εκτάσεων, προστασία από διαβρώσεις και πλημμύρες, προσφορά αναψυχής, βιοποικιλότητα, απογραφή, δασικό κτηματολόγιο, εφαρμογή συνεχούς ελέγχου με αεροφωτογραφίες κ.ά.). Υπενθυμίζεται πως σήμερα λειτουργούν στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος 18 εργαστήρια, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα για τη αειφορική διαχείριση των δασικών και άλλων οικοσυστημάτων !!

21-10-2005  ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης διοργάνωσε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2005 στη Νάουσα Περιφερειακή Συνάντηση μελών των Δ.Σ. των Κυνηγετικών Συλλόγων των Νομών Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας, σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Νάουσας.. Σκοπός της συνάντησης ήταν η άμεση ενημέρωση για τα τρέχοντα κυνηγετικά ζητήματα, η υποβολή προτάσεων και απόψεων και η ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου προς όφελος της κυνηγετικής δραστηριότητας και της ενίσχυσης του ρόλου του Κυνηγετικού Συλλόγου. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ της ΚΟΜΑΘ, αλλά και να συζητήσουν εξειδικευμένα θέματα με τους επιστημονικούς συνεργάτες της Ομοσπονδίας. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν το θέμα της γρίπης των πτηνών, το πρόγραμμα βελτίωσης ενδιαιτημάτων, η ανάγκη συνεργασίας των όμορων Συλλόγων, η ανάγκη ενίσχυσης της θηροφύλαξης, κλπ. Η Συνάντηση αυτή αποτελεί υλοποίηση σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΜΑΘ και γίνεται στην περιφέρεια για να δοθεί η αντικειμενική δυνατότητα σε όλα τα μέλη των Δ.Σ. να πάρουν μέρος και να εκφράσουν τις απόψεις τους, χωρίς την πίεση του χρόνου, πράγμα που δεν είναι εφικτό να γίνει στη Γενική Συνέλευση. Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχες συναντήσεις έχουν γίνει στην Πτολεμαϊδα, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Σέρβια, Νευροκόπι και στο άμεσο διάστημα θα πραγματοποιηθούν στις 24 Οκτωβρίου στο Λιθότοπο του Ν. Σερρών και τον Νοέμβριο στη Χαλκιδική. !!

12-10-2005  ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - Α.Κ.Ι. ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΕ ΟΡΤΥΚΙ :
Έγινε και φέτος ο αγώνας πρακτικού κυνηγίου σε ορτύκι ,για πρώτη φορά στη Χαλκιδική , στις 7 και 8 Οκτ.05.Οι συμμετοχές συνολικά 9 ,αρκετές για αυτήν την εποχή που οι περισσότεροι κυνηγοί στους οποίους απευθυνόμαστε ,βρίσκονται στα κυνηγοτόπια. Κριτής ο κ. Καλφόπουλος ο οποίος βοήθησε με τις άψογες κρίσεις του να διεξαχθεί ο αγώνας χωρίς να έχει κανένας το παραμικρό παράπονο. Τα περισσότερα σκυλιά ήταν σε καλή κατάσταση και οι καιρικές συνθήκες άριστες , με αποτέλεσμα όλα σχεδόν να βρουν θήραμα χωρίς όμως μερικά να το εκμεταλλευτούν. Ευχαριστούμε όλους τους διαγωνιζόμενους και ειδικά τους μακρινούς , όπως ο Σπύρος ο Κραβαρίτης που ταξίδεψε από την Λαμία για να συμμετάσχει και να βοηθήσει τον Όμιλο. Τα αποτελέσματα του διημέρου είναι τα εξής:
Παρασκευή 7-10-05
1ος ΕΞΑΙΡ./CACT: FLECHE: Ιδιοκτ.:Σωτηρόπουλος Χρ., Κυναγ: Μπατσιούδης Δημ.
2ος ΕΞΑΙΡ.: AROANIA FANNY: Ιδιοκτ.:Σωτηρόπουλος Χρ.,Κυναγ: Μπατσιούδης Δημ.
3ος ΕΞΑΙΡ. : ALEX DELA BRIGATA : Ιδιοκτ.-κυναγ. : Χρηστίδης Προδρ.
4ος ΕΞΑΙΡ. : STRIMONA'S F.I. IRMA : Ιδιοκτ.-κυναγ.: Κραβαρίτης Σπυρ.
Σάββατο 8-10-05
1ος ΕΞΑΙΡ: AROANIA FANNY:Ιδιοκτ:Σωτηρόπουλος Χρ.,Κυναγ: Μπατσιούδης Δημ.
2ος ΕΞΑΙΡ. : STRIMONA'S F.I. KENT : Ιδιοκτ.-κυναγ.: Βλάχος κων/νος.
3ος ΕΞΑΙΡ. : TARA : Ιδιοκτ.-κυναγ.: Μητάκος Αποστ.
4ος Π. ΚΑΛΟΣ : VERA DI MONTE ATHOS : Ιδιοκτ.-κυναγ.: Πασχαλίδης Σωκρ.

5-10-2005   :
Σε οικογενειακή τραγωδία κατέληξε το κυνήγι αγριογούρουνων σε δασική περιοχή του νομού Δράμας όπου 28χρονος εξέλαβε τον μεγαλύτερο αδελφό του για θήραμα και τον πυροβόλησε με την κυνηγετική καραμπίνα τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Το περιστατικό σημειώθηκε σε δασική περιοχή, έξω από το Παρανέστι Δράμας, στην οποία είχαν μεταβεί χθες το απόγευμα τρία αδέλφια μαζί με φίλο τους για να κυνηγήσουν αγριογούρουνα. Οι τέσσερις κυνηγοί έστησαν ενέδρα στα θηράματα, αλλά για άλλη μια φορά η διασκέδαση κατέληξε σε τραγωδία. Ο νεαρός κυνηγός, που είδε τους θάμνους να κινούνται, πυροβόλησε με το όπλο, αλλά αντί για το αγριογούρουνο σκότωσε τον 39χρονο αδελφό του. Να σημειωθεί, ότι πριν από δύο ημέρες είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή ένα ακόμα ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκε ελαφρά Βούλγαρος κυνηγός από τα σκάγια κυνηγετικού όπλου φίλου του !!

5-10-2005  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ :
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης ζητά να προσλάβει, με σύμβαση έργου ή με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την κρίση της, πέντε ειδικούς επιστήμονες με γνώσεις διαχείρισης άγριας πανίδας, με περιοχές ευθύνης ο καθένας αντίστοιχα:

 • 1. Τους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής
 • 2. Τους νομούς Σερρών και Κιλκίς
 • 3. Τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας
 • 4. Τους νομούς Δράμας και Καβάλας
 • 5. Τους νομούς Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών και Κοζάνης με σκοπό τον σχεδιασμό και εκτέλεση έργων διαχείρισης ενδιαιτημάτων, απογραφής πληθυσμών άγριας πανίδας, υλοποίησης και παρακολούθησης προγραμμάτων που σχετίζονται με την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, εκπόνηση επιστημονικών εργασιών και παροχής ειδικών συμβουλών προς τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει:
  ? Να είναι ηλικίας μέχρι 50 ετών και όχι συνταξιούχοι. ? Να είναι κάτοχοι πτυχίου Α.Ε.Ι. Δασολογίας ή Τ.Ε.Ι. Δασοπονίας (ημεδαπής ή αλλοδαπής) με αποδεδειγμένες γνώσεις διαχείρισης άγριας πανίδας. ? Να είναι μόνιμοι κάτοικοι σε κάποιους από τους νομούς της περιοχής ευθύνης τους και διατεθειμένοι να υπηρετήσουν σε μια από τις πρωτεύουσες των Νομών που μνημονεύονται παραπάνω για την αντίστοιχη περιοχή ευθύνης τους. ? Να διαθέτουν άδεια οδήγησης και δικό τους, κατά προτίμηση, μεταφορικό μέσο για τις μετακινήσεις τους στα όρια των περιφερειών ευθύνης τους ? Να γνωρίζουν ικανοποιητικά την Αγγλική ή Γαλλική ή Γερμανική γλώσσα ? Τυχόν μεταπτυχιακό δίπλωμα σχετικό με τη διαχείριση άγριας πανίδας ή εργασιακή εμπειρία σε κυνηγετική οργάνωση ή προϋπηρεσία σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα ή δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά ή ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια καθώς και η κυνηγετική ιδιότητα θα συνεκτιμηθούν. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος και βιογραφικό σημείωμα, με συνημμένα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μέχρι και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2005, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στα γραφεία της ΣΤ' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης στην παρακάτω διεύθυνση : Εθνικής Αντίστασης 173,55 134 Φοίνικας Θεσσαλονίκη. Τηλ. (2310) 477 128/9 Fax (2310) 473 863. Email: hunters@hunters.gr
 • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης ζητά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των νομικών της αναγκών. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση και βιογραφικό σημείωμα μέχρι και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2005, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία της ΣΤ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης στην παρακάτω διεύθυνση : Εθνικής Αντίστασης 173, 551 34, Φοίνικας Θεσσαλονίκη. Τηλ. (2310) 477128/9 Fax (2310) 473 863. Email: hunters@hunters.gr. Περιγραφή: Έως 35 ετών, δικηγόρος στο Πρωτοδικείο ή στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος Νομικής Σχολή της ημεδαπής, κατά προτίμηση κυνηγός, με άδεια οδήγησης και ιδιόκτητο Ι.Χ., γνώσεις χειρισμού Η/Υ, γνώσεις Αγγλικής ή Γαλλικής ή Γερμανικής σε επίπεδο πρώτου πτυχίου, με κύριους τομείς απασχόλησης το ποινικό, εργατικό, ασφαλιστικό, διοικητικό και σωματειακό δίκαιο, διατιθέμενος για τρίωρη τουλάχιστον καθημερινή απασχόληση στα γραφεία της Ομοσπονδίας και για συχνές μεταβάσεις σε όλη την εδαφική της περιφέρεια (Μακεδονία και Θράκη) για δικαστικές ή εξώδικες ή συμβουλευτικές ενέργειες, με κατ' αποκοπή αμοιβή στην αρχή, δυνάμενη να μετατραπεί, ανάλογα με την εξέλιξη της συνεργασίας, και σε πάγια μηνιαία αντιμισθία στο μέλλον, μετά από έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ομοσπονδίας. !!

  4-10-2005  ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
  Ο όμιλος Επανιέλ Μπρετόν διοργανώνει αγώνα πρακτικού κυνηγίου σε ορτύκι , την 7 και 8 Οκτωβρίου 2005, στη Χαλκιδική με κριτή τον κ. Καλφόπουλο. Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Ομίλου τηλ. 2310220716 βραδινές ώρες και 6932337607 κ. Βλάχο. Υ.Γ. Όλοι οι Μπρετονάδες Ωρίωνες καλούνται να προσέλθουν. !!

  3-10-2005  Κ.Ο.Ε.- Εθνική Έκθεση Μορφολογίας με απονομή C.A.C. :
  Στις 22 Οκτωβρίου 2005 και από τις 09.00 π.μ., ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος διοργανώνει την 4η Έκθεση Ελληνικής Εκτροφής (ΠΙΠΕΕ) με απονομή C.A.C. & αναγνώριση σκύλων στις εγκαταστάσεις «Marathon Land» ,Θεσσαλίας 16, Μαραθώνας - τηλ. 22940-56420 !!

  30-9-2005  K Σ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΔΙΚΑ :
  Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κορίνθου ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του ότι διοργανώνει φιλοθηραματικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα την ορεινή πέρδικα (GRECA, Βιολογία - Διαχείριση). ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2741-025116 !!

  30-9-2005  Νέα παράταση δήλωσης για τα αδήλωτα όπλα και κατάργηση για την ανανεώση των αδειών του εγγράφου για το ποινικό μητρώο ! :
 • Η σχετική διάταξη περιλαμβάνεται στο νόμο 3387/2005 - ΚΜελετών Ασφάλειας -, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή. Σύμφωνα με το νόμο όσοι έχουν κυνηγετικά όπλα, είτε από τον πατέρα τους ή τον παππού τους, είτε τα απέκτησαν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και δεν τα έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα στην Αστυνομία, μπορούν πλέον να το κάνουν μέχρι τις 12-9-2006
 • Με κοινή απόφαση που προώθησαν τα συναρμόδια υπουργεία Δημοσίας Τάξεως και Δημόσιας Διοίκησης και ήδη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τερματίστηκε πλέον η υποχρέωση προσκόμισης «ποινικού μητρώου» προκειμένου να ανανεώνονται και να επαναχορηγούνται οι άδειες κατοχής των κυνηγετικών όπλων. Στο εξής, αντίγραφο του ποινικού μητρώου θα απαιτείται μόνο για νεοαποκτηθέντα όπλα που πρέπει εξαρχής να δηλωθούν στην αστυνομία, αλλά όχι στις ανανεώσεις και επαναχορηγήσεις. Για την ανανέωση της άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου, θα αρκεί πλέον μια υπεύθυνη δήλωση του Ν 1599/86 όπου ο αιτών θα δηλώνει ότι δεν είναι φυγόδικος, φυγόποινος κ.λπ. !!

  30-9-2005  :
  Εμφανίστηκαν οι πρώτες μπεκάτσες και λόγω των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων αυτήν την εποχή προμηνύεται λογικά μία καλή μπεκατσοχρονιά τουλάχιστον από άποψη βιοτόπων έτοιμων για να τις δεχτούν !!

  27-9-2005  :
  Πρωτοφανές μεγάλα περάσματα ορτυκιών κατά μήκος όλης της Ελλάδας από άκρη σε άκρη και στα νησιά !!

  27-9-2005  :
  ΠΡΟΣΟΧΗ υπάρχουν αρκετές φόλες στα βουνά της Ηπείρου μάλιστα η τοπική Ομοσπονδία διενεργεί έρευνα για την ανεύρεση των υπαιτίων !!

  26-9-2005  ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΥΤΡΤΣΧΑΑΡ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
  Ενημερώνουμε τους φίλους του Ο.Κ.E οτι τα γαρφεία του ομίλου από τις 5 Σεπτεμβρίου 2005 μεταφέρονται στην οδό ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΟΣ 5, ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ο αριθμός τηλεφώνου παραμένει ως έχει ,2310-773430 !!

  26-9-2005  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΤΡΑΧΤΧΑΑΡ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ 2005:
 • VJP (εαρινή δοκιμασία) (ιχνηλασία - ερευνα -φερμα) Σάββατο 22 Οκτωβρίου στην Ανθήλη, επίσης θα γίνει και τέστ αντοχής στον πυροβολισμό στο νερό, και αναγνώριση για ΒΕΑ2 και ΒΕΑ3.
 • Αγώνας μπεκάτσας (ερεύνα, φέρμα, απορτ) 19-20 Νοεμβρίου στα Τρίκαλα. και αναγνώριση για ΒΕΑ2 και ΒΕΑ3
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Στον αγώνα της μπεκάτσας δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όσοι σκύλοι θα έχουν περάσει VJP (εαρινή δοκιμασία),
  ΕΡΩΦΙΛΗΣ 2-5 ΣΤΑΜΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ: 210 8140575 !!

  22-9-2005   :
  Τα περάσματα έχουν σταματήσει σαν δια μαγείας και τρυγόνια και ορτύκια λες και έχουν εξαφανιστεί, ίσως να οφείλεται στην μεταβολή και επιδείνωση του καιρού ! !!

  22-9-2005   :
  Άκουσα φοβερά πράγματα που έγιναν στην έναρξη της πέρδικας και ιδιαίτερα σε κάποια μικρά νησιά που άνοιξαν , απόβαση των μυρίων και από γη και θάλασσα, με δυο θηροφύλακες που είχαν πάει από άλλες περιοχές επί τόπου να προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν το τι έγινε το φαντάζεστε της κακομοίρας !! !!

  22-9-2005  ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
  Σύσκεψη διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αντικείμενο τη γρίπη των πτηνών και ειδικότερα για την παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Διερεύνησης και Επιτήρησης της γρίπης των πτηνών και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων. Η σύσκεψη φιλοξενήθηκε στα γραφεία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας & Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, και συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Γεωργίας, των Διευθύνσεων Κτηνιατρικής από πολλές περιοχές της Ελλάδας, καθηγητές της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ, ερευνητές του ΕΘΙΑΓΕ και εκπρόσωποι της Ορνιθολογικής Εταιρείας και του ΕΚΠΑΖΠ, καθώς επίσης εκ μέρους των κυνηγετικών οργανώσεων ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και άλλα μέλη του Δ.Σ. και Δασολόγοι – Θηραματολόγοι, επιστημονικοί συνεργάτες των κυνηγετικών οργανώσεων. Στη σύσκεψη καταδείχθηκε ο σπουδαίος ρόλος των κυνηγετικών οργανώσεων, που μέσα από τις υποδομές τους, τα αποτελέσματα των μελετών τους, την Ομοσπονδιακή Θηροφυλάκή και τα επιστημονικά τους στελέχη, αποτελούν τον κύριο, αν όχι το μοναδικό δειγματολήπτη άγριων αποδημητικών πτηνών, μέσω της κυνηγετικής δραστηριότητας. Αναγνωρίστηκε ο συντονιστικός ρόλος της ΚΣΕ, καθώς οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι φορέων αντιλήφθηκαν ότι οι Κυνηγετικές Οργανώσεις μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστα επιστημονικά στοιχεία για τη μετανάστευση των πουλιών, για τους πληθυσμούς διαχείμασης, αλλά και να καλύψουν πλήρως τις εθνικές απαιτήσεις για συλλογή δειγμάτων, προς διερεύνηση και επιτήρηση τυχόν εμφάνισης της γρίπης των πτηνών στην Ελλάδα. Οι προτάσεις της ΚΣΕ έγιναν άμεσα δεκτές από τις κρατικές υπηρεσίες και ήδη υποβλήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συγκεκριμένο και αναλυτικό πρόγραμμα παρακολούθησης και συλλογής δειγμάτων από τους κυνηγούς και τους θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων, βάσει του οποίου θα γίνει σε ένα έτος συλλογή 1.000 ατόμων άγριων μεταναστευτικών πτηνών για εργαστηριακή εξέταση από τις Κτηνιατρικές υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται πως έως σήμερα δεν έχει εντοπισθεί κανένα κρούσμα γρίπης των πτηνών στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα μετρήσεις δεν υπάρχει καν επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ευρώπη, παρά μόνο στα Ουράλια Όρη στην κεντρική Ρωσία. Ο προληπτικός σχεδιασμός και η προετοιμασία της χώρας μας για έγκαιρη αντιμετώπιση, αν ποτέ επιβεβαιωθεί ανάλογο κρούσμα, απαιτεί τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων. Η συμβολή των κυνηγετικών οργανώσεων είναι ήδη αναγνωρισμένη και αποδεικνύει τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα με την οποία διαχειρίζονται τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Γραφείο Τύπου ΚΟΜΑΘ !!

  19-9-2005   :
  Τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί τα περάσματα ορτυκιών και κάποιων τρυγονιών από όλη την Ελλάδα σχεδόν !!

  18-9-2005  ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
  Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Νευροκοπίου διοργάνωσε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2005 στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, Περιφερειακή Συνάντηση των μελών των Δ.Σ. των Κυνηγετικών Συλλόγων των Νομών Δράμας & Καβάλας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η άμεση ενημέρωση για τα τρέχοντα κυνηγετικά ζητήματα, η υποβολή προτάσεων και απόψεων και η ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου προς όφελος της κυνηγετικής δραστηριότητας και της ενίσχυσης του ρόλου του Κυνηγετικού Συλλόγου. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ της ΚΟΜΑΘ, αλλά και να συζητήσουν εξειδικευμένα θέματα με τους επιστημονικούς συνεργάτες της Ομοσπονδίας. Η Συνάντηση αυτή αποτελεί υλοποίηση σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΚΟΜΑΘ και γίνεται στην περιφέρεια για να δοθεί η αντικειμενική δυνατότητα σε όλα τα μέλη των Δ.Σ. να πάρουν μέρος και να εκφράσουν τις απόψεις τους, χωρίς την πίεση του χρόνου, πράγμα που δεν είναι εφικτό να γίνει στη Γενική Συνέλευση. Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχες συναντήσεις έχουν γίνει στην Πτολεμαϊδα, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Σέρβια και στο άμεσο διάστημα θα πραγματοποιηθούν στη Νάουσα και στο Ν. Σερρών, με τη συνεργασία των τοπικών Κυνηγετικών Συλλόγων. !!

  11-9-2005   :
  Αρκετοί αγώνες πρακτικού κυνηγίου σε ορεινή η τσούκαρ πέρδικα διεξάγονται αυτές τις μέρες από το ΟΚΑΔΕ όπως και διαφόρους κυνοφιλικούς ομίλους όπως των Τρικάλων κλπ . Μία πολύ καλή προπόνηση για σκύλους και κυνηγούς λίγο πριν την πολυπόθητη έναρξη της πέρδικας στις 15 του μηνός που πέφτει όμως Πέμπτη οπότε η έναρξη μετατοπίζεται στις 17 Σάββατο. !!

  11-9-2005   :
  Περασματάκια γίνονται από ορτυκάκια αυτές τι μέρες , αλλά περισσότερο σταθερά σαν παρουσίες είναι τα τρυγόνια . Μεγάλο πέρασμα όμως από την αττική και γύρω περιοχές ακόμη δεν έχει γίνει !!

  10-9-2005   :
  Η ΚΣΕ και όλες οι κυνηγετικές ομοσπονδίες ειδικά αυτές της Β Ελλάδας λόγω Έβρου ,είναι σε συνεχή συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς και μη φορείς , για το θέμα του ιού της γρίπης των πουλερικών . Επίσης θα συμβάλει με την παροχή αποδημητικών πτηνών που θα έχουν θηρευτεί για να γίνουν οι κατάλληλες εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί αν τελικά υπάρχει κίνδυνος και το τυχόν μέγεθος αυτού !!

  10-9-2005   :
  Συνεχίζεται ο προβληματισμός για το θέμα του ιού της γρίπης των πουλιών . Μερικές χώρες όπως η Ολλανδία και Γερμανία σκέπτονται και εξετάζουν τα μέτρα που είναι δυνατόν να παρθούν ώστε να περιορίσουν την όποια δυνατή μετάδοση του ιού σε εκτρεφόμενα πουλερικά. Μία είναι να μαζέψουν σε κλειστούς χώρους τα πουλερικά εκτροφής και ελεύθερης βοσκής (ύπαιθρο) , επίσης εξετάζουν και την περίπτωση περιορισμού του κυνηγίου ώστε να μην έρθουν σε επαφή οι κυνηγοί με πτηνά μεταναστευτικά που τυχόν θα είναι φορείς !

  31-8-2005  OMIΛΟΣ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ :
  AKI πρακτικού κυνηγίου σε πέρδικα τσούκαρ στο Σχιστό Κορυδαλλού στις 3-4 Σεπτεμβρίου !!!

  31-8-2005  ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Δ ΤΥΠΟΥ:
  O KOM προσκαλεί όλους τους φίλους των σκύλων της ομάδος 7 στην 3η Πανελλήνια έκθεση μορφολογίας ομάδος 7 που θα γίνει στις 11-9-2005 στο χώρο του Σκοπευτικού Ομίλου Καλαμάτας Την διοργάνωση θα τιμήσουν με την κρίση τους η κυρία Σκούρα Ματα στις ηπειρωτικές φυλές και ο κύριος Παναγιώτης Νικολοπουλος στις αγγλικές φυλές . Για πληροφορίες και συμμετοχές στα τηλέφωνα 27210 23593 από 20-23μμ και καθ' όλη την ημέρα στα τηλ.6947304162 - 6945395734 !!

  31-8-2005  KOE:
  Γενική Συνέλευση έχει ο ΚΟΕ την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου , πληροφορίες 210 8145165 !!!

  31-8-2005   :
  Ξεκίνησαν την μετανάστευση με μικρά περασματάκια τα τρυγόνια που φάνηκαν στην Νότιο Ελλάδα , Πελοπόννησο και τα Νησιά , επίσης εμφανίσεις νέων πουλιών συγκεκριμένα ορτυκιών δηλώνονται στην Μακεδονία , Αιτωλοακαρνανία και θράκη.

  29-8-2005  ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ -ΠΡΟΣΟΧΗ :
  Καλημέρα παιδιά έβγαλε κανείς από την λίστα ΑΔΕΙΑ στον σύλλογο του Αιγάλεω. Γιατί εγώ ταλαιπωρήθηκα πολύ. Και εκτός αυτού όσοι πήραν το χαρτί του συλλόγου την απόδειξη ότι πλήρωσαν και με τα λεγόμενα του συλλόγου ότι με το χαρτί αυτό μπορείς να κυνηγήσεις, όσοι πήγαν την πρώτη μέρα και τους έλεγξαν τους κατασχεθήκαν τα όπλα. Με την αιτιολογία ότι ο σύλλογος δεν είναι αναγνωρισμένος. Για αυτό όσοι έχουν προμηθευφτεί από τον σύλλογο αυτήν την απόδειξη να προσέχουν.-ΚΠ !!!

  18-8-2005  : Νέο Εθνικό πάρκο υγροτόπων στις περιοχές Πύνδας , Κορινού, Αιγινίου , Μεθώνης. Το Εθνικό Πάρκο έχει έκταση 330000 στρεμμάτων περίπου .Είναι καταχωρημένος στον Εθνικό Κατάλογο περιοχών του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου ΝΑΤΟΥΡΑ 2000. Σχεδόν δεν υπάρχει υγροβιότοπος στην Β Ελλάδα να επιτρέπεται πια . Ακούει και βλέπει κανείς από τους διοικούντες μας !!!

  8-8-2005  :
  Οι μεγάλες χαλαζοπτώσεις και πλημμύρες στην Β Ελλάδα , Μακεδονία και Θράκη εκτός από τις ολοκληρωτικές καταστροφές που προκάλεσαν στις τοπικές γεωργίες , σκότωσαν και πολλά οικόσιτα ζώα , πουλιά ,πρόβατα , κότες κλπ. Είναι σίγουρο ότι μεγάλες απώλειες θα έχουν υποστεί και τα ορτύκια τα οποία είχαν μικρά η φωλιές ακόμη και τα ενήλικα τα οποία δεν πρόλαβαν να φύγουν για αλλού .

  5-8-2005  Ζ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
  αγορά τριών νέων τετρακίνητων αυτοκινήτων και την πρόσληψη και ορκωμοσία ενός ακόμη Ομοσπονδιακού θηροφύλακα Ενίσχυση της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής με μέσα και με έμψυχο δυναμικό της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας. Σε νέα ενίσχυση του σώματος της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής προχώρησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας με την αγορά τριών νέων τετρακίνητων αυτοκινήτων και την πρόσληψη και ορκωμοσία ενός ακόμη Ομοσπονδιακού θηροφύλακα που θα καλύψει την περιοχή Παλαμά – Σοφάδες. Επίσης έχει δρομολογηθεί και η ορκωμοσία ακόμη ενός θηροφύλακα η οποία θα λάβει χώρα στις αμέσως επόμενες ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας δείχνει εμπράκτως την προτεραιότητα και βαρύτητα που δίνουν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις στην προστασία του θηραματικού μας πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα. Για το Διοικητικό Συμβούλιο Το γραφείο Τύπου της Ζ΄ Κ.Ο.Θ.

  2-8-2005   :
  Προσοχή στα εκπαιδευτικά υπάρχουν μικρά πουλιά από γέννες πέρδικας καθυστερημένες από διάφορες αιτίες που δεν μπορούν να πατάξουν ακόμη!

  1-8-2005   :
  Αρκετά ορτύκια εμφανιστήκαν στους κάμπους της Βόρειας Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες!

  30-7-2005   Δ' Κ.Ο.Σ.Ε - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
  Ενόψει της έναρξης της νέας κυνηγετικής χρονιάς, η Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. θα εφοδιάσει κάθε κυνηγό – μέλος της που εκδίδει ή θεωρεί άδεια θήρας στους κυνηγετικούς συλλόγους της δύναμης της, με δυο χρήσιμα και χρηστικά "εγχειρίδια" . . . πολλαπλών αποστολών. Συγκεκριμένα: - Με την έκδοση ή ανανέωση κάθε κυνηγετικής άδειας, ο κυνηγός θα παραλαμβάνει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ έναν αναλυτικό και πρόσφατα ενημερωμένο ΧΑΡΤΗ ολόκληρης της κυνηγετικής περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας και των Κυκλάδων. Οριοθετώντας με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια τα Καταφύγια, τις Ζώνες Διάβασης, του ελεύθερους κυνηγότοπους, τις ισχύουσες τοπικές απαγορεύσεις, τις Ζώνες εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων, τους υδροβιότοπους κλπ, κάθε κυνηγός "οπλίζεται" με τη γνώση που αποτρέπει παραβατικές συμπεριφορές…από άγνοια ή λάθη γεωγραφίας. Ταυτόχρονα ο χάρτης είναι έτσι σχεδιασμένος που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε κυνηγού, να συντροφέψει και να καθοδηγήσει τα ατέλειωτα χιλιόμετρά του στην ύπαιθρο, να προσφέρει λύσεις και επιλογές στους προορισμούς του, να συμβάλει σε ασφαλείς αποδράσεις εκεί που συνεχίζεται αμόλυντη η ανάσα της πατρίδας μας. - Επίσης, μαζί με την έκδοση κάθε κυνηγετικής άδειας, κάθε κυνηγός θα παραλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ από το σύλλογο του ένα χρηστικό βιβλιαράκι που χρηματοδοτήθηκε εξ' ολοκλήρου από τη Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. Πρόκειται για ένα "εγχειρίδιο" που θα περιέχει από συμβουλές επιβίωσης στην ύπαιθρο μέχρι γραμμές επικοινωνίας με τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες, και από οδηγίες αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών μέχρι τηλέφωνα και διευθύνσεις συλλόγων, δασαρχείων, νοσοκομείων κλπ. Από το Γραφείο Τύπου

  30-7-2005   ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
  Συνάντηση των Κυνηγετικών Συλλόγων της Θράκης στο φεστιβάλ του Άρδα Μετά από πρόταση του Κ.Σ. Ορεστιάδας, ενόψει των εκδηλώσεων του «Άρδα 2005» και των εκεί προγραμματισμένων επισκέψεων του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, διοργανώνεται, στις 29/07/2005, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 μ.μ., με επιμέλεια του Κ.Σ. Ορεστιάδας και υπό την αιγίδα της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ, συνάντηση των Κυνηγετικών Συλλόγων της Θράκης, με στόχο την ενημέρωση τους σε νεότερες εξελίξεις (Ρυθμιστική Απόφαση Θήρας κ.λπ.), την εξέταση τοπικών θεμάτων ενδιαφέροντος Θράκης και τη διατύπωση των απόψεων τους στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για κάθε ζήτημα που τους ενδιαφέρει. Η συνάντηση θα λάβει χώρα στην Ορεστιάδα, στο Ξενοδοχείο Ηλέκτρα, Θα ακολουθήσει δείπνο και, για όσους διαθέτουν χρόνο και έχουν διάθεση, μεταμεσονύκτια επίσκεψη των εκδηλώσεων του φεστιβάλ «Άρδας 2005». Στο φεστιβάλ αυτό ο Κ.Σ. Ορεστιάδας με τη συνεργασία της ΚΟΜΑΘ διαθέτει ειδικό περίπτερο και ενημερώνει (όπως κάνει κάθε χρόνο) τους χιλιάδες επιστέπτες, διανέμοντας και σχετικό ενημερωτικό υλικό.

  28-7-2005  Δ' Κ.Ο.Σ.Ε - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
  Ενόψει της έναρξης της νέας κυνηγετικής χρονιάς, η Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. θα εφοδιάσει κάθε κυνηγό – μέλος της που εκδίδει ή θεωρεί άδεια θήρας στους κυνηγετικούς συλλόγους της δύναμης της, με δυο χρήσιμα και χρηστικά "εγχειρίδια"…πολλαπλών αποστολών. Συγκεκριμένα: Με την έκδοση ή ανανέωση κάθε κυνηγετικής άδειας, ο κυνηγός θα παραλαμβάνει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ έναν αναλυτικό και πρόσφατα ενημερωμένο ΧΑΡΤΗ ολόκληρης της κυνηγετικής περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας και των Κυκλάδων. Οριοθετώντας με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια τα Καταφύγια, τις Ζώνες Διάβασης, του ελεύθερους κυνηγότοπους, τις ισχύουσες τοπικές απαγορεύσεις, τις Ζώνες εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων, τους υδροβιότοπους κλπ, κάθε κυνηγός "οπλίζεται" με τη γνώση που αποτρέπει παραβατικές συμπεριφορές…από άγνοια ή λάθη γεωγραφίας. Ταυτόχρονα ο χάρτης είναι έτσι σχεδιασμένος που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε κυνηγού, να συντροφέψει και να καθοδηγήσει τα ατέλειωτα χιλιόμετρά του στην ύπαιθρο, να προσφέρει λύσεις και επιλογές στους προορισμούς του, να συμβάλει σε ασφαλείς αποδράσεις εκεί που συνεχίζεται αμόλυντη η ανάσα της πατρίδας μας. Επίσης, μαζί με την έκδοση κάθε κυνηγετικής άδειας, κάθε κυνηγός θα παραλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ από το σύλλογο του ένα χρηστικό βιβλιαράκι που χρηματοδοτήθηκε εξ' ολοκλήρου από τη Δ' Κ.Ο.Σ.Ε. Πρόκειται για ένα "εγχειρίδιο" που θα περιέχει από συμβουλές επιβίωσης στην ύπαιθρο μέχρι γραμμές επικοινωνίας με τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες, και από οδηγίες αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών μέχρι τηλέφωνα και διευθύνσεις συλλόγων, δασαρχείων, νοσοκομείων κλπ. Το Γραφείο Τύπου της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε.

  15-7-2005   ΝΕΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ. :
  Τα κυνηγετικά νέα που ακούγονται είναι σχετικά καλά . Το ενδημικό πήγε μέλλον καλά με πρώτους σε εμφανίσεις τους λαγούς . Τα τρυγόνια έκαναν την εμφάνιση τους ιδιαίτερα σε κάποια νησιά . Τα ορτύκια προς το παρόν σε κλασσικά μέρη της Μακεδονίας δεν έχουν εμφανιστεί σε καλά νούμερα. Στην Θράκη κάτι κινείται καλύτερα .

  15-7-2005  ΡΕΖΕΡΒΑ ΣΕΡΡΩΝ. :
  Με ενημέρωσαν για κάτι πραγματικά πολύ καλό επιτέλους για εμάς τους κυνηγούς . Συνάδελφοι στην ρεζέρβα Σερρών επιτέλους έγινε πραγματικότητα ένα από τα πιο αυτονόητα πράγματα που αφορούν το κυνήγι , επιτρέπετε η εκγύμναση σκύλων φέρμας και ιχνηλασίας και την περίοδο που το κυνήγι απαγορεύεται και συγκεκριμένα επιτρέπεται από 1-31 Μαρτίου και 1 Ιουλίου έως 20 ημέρες πριν την καθορισμένη κυνηγετική έναρξη. Συγχαρητήρια στο τοπικό Δασαρχείο , στον Κ Σ της περιοχής και σε άλλους όποιους φορείς βοήθησαν για να γίνει αυτό ! Είναι η πρώτη κρατική ρεζέρβα που το εφαρμόζει οι διαδικασίες και το χρηματικό αντίτιμο γίνονται εκ των προτέρων γνωστά στους ενδιαφερόμενους κυνηγούς στα ίδια τηλέφωνα που κλείνεται και για κυνήγι. Αυτό είναι μόνο η αρχή θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες κρατικές ρεζέρβες όπως φαίνεται .

  10-7-2005  ΚΣΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ :
  Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και υπό το καθεστώς πλέον, της πολύ καλής συνεργασίας, που έχει επιτευχθεί καθ' όλο το τελευταίο διάστημα με την ηγεσία αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, διατύπωσε πρόταση για την παράταση ισχύος των αδειών κατοχής των κυνηγετικών όπλων που έχουν λήξει. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης αντιμετώπισε θετικά τη σχετική πρόταση και ύστερα από τη διαπίστωση, ότι σημαντικός αριθμός Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων δεν ανανεώθηκαν εντός της προθεσμίας που είχε ορίσει, εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία δίνεται νέα παράταση ισχύος των αδειών μέχρι 31-12-2005. Επισημαίνεται ότι η προθεσμία αυτή είναι η τελευταία που δίνεται και όσοι παραλείψουν να ανανεώσουν τις άδειες κατοχής που έχουν λήξει, θα έχουν πέραν των ποινικών συνεπειών και διοικητικές κυρώσεις (ανάκληση και άλλων αδειών που κατέχουν και δεν έχουν λήξει). Διευκρινίζεται επίσης ότι για την έκδοση των αδειών θήρας, οι άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων που έχουν λήξει, θα θεωρηθούν ως ισχύουσες. Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι οφείλουν να ζητήσουν από τα Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής τους την εφαρμογή της παραγράφου 1 του σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σύμφωνα με την οποία «κατά την υποβολή αιτημάτων, για ανανέωση τέτοιων αδειών, να μην αφαιρούν τα πρωτότυπα έντυπα των αδειών κατοχής Κυνηγετικών Όπλων από τους ενδιαφερομένους, αλλά εφόσον απαιτείται να ζητούν φωτοαντίγραφα αυτών, καθόσον εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την λήξη της παράτασης (31-12-2005)». Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος επιθυμεί με την ευκαιρία αυτή να εκφράσει για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες της για την εποικοδομητική συνεργασία που έχει εδραιωθεί με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, της οποίας σημαντικό σημείο αναφοράς ήταν η ένταξη των Θηροφυλάκων των Ομοσπονδιών στο σχέδιο ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, κατά τον περασμένο Αύγουστο και να προτρέψει τους έλληνες κυνηγούς για την έγκαιρη ανανέωση των αδειών κατοχής των όπλων τους εντός της νέας προθεσμίας που έχει δοθεί.

  10-7-2005  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΤΡΑΧΤΧΑΑΡ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔΟΚΙΜΑSΙΕS 2005:
  VJP (εαρινή δοκιμασία) (ιχνηλασία - ερευνα -φερμα) Σάββατο 23 Ιουλίου στην Ανθήλη, επίσης θα γίνει και τέστ αντοχής στον πυροβολισμό στο νερό, και αναγνώριση για ΒΕΑ2 και ΒΕΑ3. VJP (εαρινή δοκιμασία) (ιχνηλασία - ερευνα -φερμα) Σάββατο 22 Οκτωβρίου στην Ανθήλη, επίσης θα γίνει και τέστ αντοχής στον πυροβολισμό στο νερό, και αναγνώριση για ΒΕΑ2 και ΒΕΑ3. Αγώνας μπεκάτσας (ερεύνα, φέρμα, απορτ) 19-20 Νοεμβρίου στα Τρίκαλα. και αναγνώριση για ΒΕΑ2 και ΒΕΑ3 ΠΡΟΣΟΧΗ: Στον αγώνα της μπεκάτσας δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όσοι σκύλοι θα έχουν περάσει VJP (εαρινή δοκιμασία), ευκαιρία λοιπόν για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην μπεκάτσα να περάσουν τους σκύλους εαρινη (VJP) σε μία από τις 2 εαρινές που θα γίνουν πριν τον αγώνα της μπεκάτσας. Αντίτιμο 30€ Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2005, Τοπος Συγκέντρωσης BEST2000 στην Ανθίλη στις 5.00 πμ. Η κατάθεση της συμμετοχής θα γίνει με ταχυδρομική επιταγή στο όνομα Μαλαματή Σκούρα Ερωφίλης 3-5 ΣΤΑΜΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Πληροφορίες : 210 8140575.

  30-6-2005  K.Σ. ΛΑΜΙΑΣ:
  Συμμετοχή του Κ.Σ. Λαμίας στην 39η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας η οποία πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Π.Ε.Λ από τις 28/5 έως 5/6/2005. Το περίπτερο του συλλόγου στήθηκε στο χώρο του παλαιού περιπτέρου του Δασαρχείου Λαμίας. Η παρουσία των κυνηγών και φύλων και όχι μόνο ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική και τα σχόλια θετικά

  30-6-2005  :
  Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2005 , στο εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ (είσοδος από την οδό Θράκης 2) , έγιναν τα εγκαίνια του πρατηρίου πώλησης εμπορικών ειδών , φυσιγγίων κλπ.

  27-6-2005  Ζ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Πρόσκληση στην γιορτή των Ελλήνων Κυνηγών
  Και αυτή η σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και άφησε τους μικρούς μαθητές με νέες γνώσεις και εμπειρίες. Όπως και τις προηγούμενες 3 σχολικές χρονιές έτσι και την φετινή η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας δραστηριοποιήθηκε έντονα στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία και γυμνάσια όλης της Θεσσαλίας. Ο επιστημονικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας παρουσίαζε μέσω φορητού υπολογιστή δύο πάρα πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα διάρκειας μίας εκπαιδευτικής ώρας το καθένα : · Το πρώτο είχε σχέση με το τι είναι οικοσύστημα, ποιοι παράγοντες συνθέτουν ένα οικοσύστημα, πως αλληλεπιδρούν αυτοί μεταξύ τους κτλ. Καθώς και τι είναι κυνήγι, ποιος ο ρόλος του κυνηγιού στο οικοσύστημα και βέβαια ποια τα έργα και οι προσπάθειες των κυνηγετικών οργανώσεων για την προστασία και σωστή διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος. · Το δεύτερο πρόγραμμα είναι μια περιήγηση και γνωριμία των παιδιών με τα είδη της Ελληνικής πανίδας μέσα από φωτογραφίες , ήχους και φωνές των ειδών που απαρτίζουν την πανίδα της χώρας μας !! Επίσης συμμετείχε με ειδικές παρουσιάσεις για την πανίδα και το φυσικό περιβάλλον γενικότερα, στις τελικές εκδηλώσεις παρουσίασης των προγραμμάτων από τους μαθητές. Μετά το τέλος της προβολής ακολουθούσε συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την καλλίτερη κατανόηση της λειτουργίας των οικοσυστημάτων και την επίλυση των αποριών. Εκτός από τα προγράμματα προβολής μέσα σε αίθουσες η Ομοσπονδία συμμετείχε και σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο φυσικό περιβάλλον με ξεναγήσεις στην φύση. Για το Διοικητικό Συμβούλιο Το γραφείο Τύπου της Ζ'ΚΟΘ

  23-6-2005  Δ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ : Πρόσκληση στην γιορτή των Ελλήνων Κυνηγών
  Σας γνωρίζουμε ότι στις 26 Ιουνίου 2005 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.30 θα πραγματοποιηθεί στην Κλεισούρα Μεσολογγίου η καθιερωμένη γιορτή των Ελλήνων Κυνηγών που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή και ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γιάννη Ζούκου ή Γούναρη. Ελπίζουμε πως θα καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία της εορταστικής αυτής εκδήλωσης που είναι γιορτή όλων των Ελλήνων Κυνηγών και μας συνδέει με τις ιστορικές μας μνήμες και ένδοξες πολιτιστικές μας καταβολές. Μετά το πέρας της γιορτής η Ομοσπονδία θα παραθέσει γεύμα στους εκπρόσωπους των Κυνηγετικών Συλλόγων – μελών της και στους εκπροσώπους των κυνηγετικών εντύπων που θα παρευρεθούν.

  9-6-2005  ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΔΕΛΤΙA ΤΥΠΟΥ:
 • Σας γνωρίζουμε ότι o Όμιλος μας έχει προγραμματίσει Ε.ΦΥ.Π. και Α.Κ.Ι. Πρακτικού κυνηγίου την 9 και 10 Ιουλίου 2005 αντίστοιχα. Οι αγώνες αυτοί θα διεξαχθούν στη Κωπαίδα, σε άγριο ορτύκι και με κριτή τον κ.Ντούλο Διον. Στα πλαίσια των αγώνων θα διεξαχθεί έκθεση C.A.C. και τις δύο ημέρες με τον ίδιο κριτή , για όλους τους διαγωνιζόμενους και μη σκύλους. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να απευθύνονται στο τηλ-FAX του Ομίλου που είναι : 2310 220716 η στο κινητό 693 2337607.
 • Σας γνωρίζουμε ότι το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές του ομίλου στις 10/4/05 είναι το παρακάτω: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλφόπουλος Χρήστος Συνταξιούχος ΟΤΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βάτκαλης Κων/νος Ιδ.Υπάλληλος Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βλάχος Κων/νος Στρατιωτικός ΤΑΜΙΑΣ: Φραγγίδης Ιωάννης Ιδ. Υπάλληλος ΜΕΛΗ: Κουκουλεκίδης Δημήτριος Ελεύθερος Επαγγελματίας. Χατζόπουλος Δημήτρης Δημοτικός υπάλληλος. Μερσίνας Χαρίλαος Συνταξιούχος Με εκτίμηση Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χ. ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ O Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κ. ΒΛΑΧΟΣ

  6-6-2005  Ζ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
  Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχτηκε στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας στις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν την Κυριακή 5 Ιουνίου και στις οποίες επικράτησε με εμφανή διαφορά η ομάδα υποψηφίων του κυρίου Μπαλατσού Ευάγγελου εκλέγοντας και τους 7 που απαρτίζουν το ΔΣ αλλά και τον πρώτο αναπληρωματικό. Πιο συγκεκριμένα από σύνολο 19 ψήφων έλαβαν κατά σειρά επιτυχίας και εκλέγονται:
 • ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 16
 • ΣΥΡΤΑΔΙΩΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ 15
 • ΔΡΑΜΑΛΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 13
 • ΤΟΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 13
 • ΤΣΟΥΜΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 13
 • ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 11
 • ΧΑΤΖΗΖΩΓΙΔΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ 11

  ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

 • ΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ 8
 • ΡΑΠΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 7
 • ΜΠΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6
 • ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 4 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ 4

  20-5-2005  ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
  ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Από Ελληνικής πλευράς ο ΚΑΡΛΟΣ με κυναγωγό τον κ. Καλφόπουλο ,ήταν το μοναδικό σκυλί που μπήκε στη βαθμολογία την πρώτη ημέρα με χαρακτηρισμό πολύ καλός. Αυτός ο σκύλος δύσκολα χάνει την ευκαιρία και το απέδειξε και στη Γαλλία. Με το καλημέρα λοιπόν σκυλί στη βαθμολογία και η ψυχολογία στα ύψη. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη γιατί δεν κατάφερε άλλο σκυλί να πλασαριστεί. Ο μεγάλος άτυχος ήταν ο ARAMIS με κυναγωγό και πάλι τον κ. Καλφόπουλο, ο οποίος έκανε εξαίρετη διαδρομή, πήρε έναν εξαίρετο πόντο αλλά έκανε δυο-τρία βήματα μετά τον πυροβολισμό και αποκλείστηκε. Ήταν σίγουρο CACIT όπως είπε ο κριτής και μετά την ματαίωση της δεύτερης ημέρας ,θα ήταν πρωταθλητής Ευρώπης ο σκύλος και πρωταθλήτρια Ευρώπης η χώρα μας. Αυτά όμως συμβαίνουν σε τέτοιο το επίπεδο αγώνων και ισχύουν για όλους. Τα άλλα δύο σκυλιά MADAME –FLECHE με κυναγωγό τον κ. Μπατσιούδη αποκλείστηκαν λόγω ατυχίας αφού οι πέρδικες στα τερέν τους ξεπετάγονταν από παντού. Το βράδυ στο ξενοδοχείο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα με όλα τα μεγάλα ονόματα να έχουν τα κεφάλια σκυμμένα. 4 σκυλιά στη βαθμολογία και οι ελπίδες για διάκριση πλέον διάχυτη σε όλους μας. R'VAMPIRE - ΓΑΛΛΙΑ RAIN - ΣΕΡΒΙΑ RIM DI MARCO - ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΡΛΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ

  20-5-2005  ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΝΟΦΙΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ KOΡΥΦΑΙΟ ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Ο.Κ.Α 28 – 29 ΜΑΪΟΥ 2005
  Ο Όμιλος Κυνοφίλων Αθηνών διοργανώνει ένα ΔΙΠΛΟ κυνολογικό σεμινάριο-σταθμό για τα ελληνικά δεδομένα, με θέματα: ΓΕΝΕΤΙKH – ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΕΠΙΛΟΓΗ - ΕΚΤΡΟΦΗ και ομιλητή τον παγκοσμίου κύρους γενετιστή επιστήμονα Δρ. Malcolm B. Willis. Ο Δρ. Willis (Σκωτία) είναι αυθεντία σε θέματα γενετικής, κληρονομικότητας και των προβλημάτων που σχετίζονται με την αναπαραγωγή (κληρονομικές παθήσεις και αποφυγή τους, συστήματα αναπαραγωγής, τρόποι ελέγχου και πρόληψης γενετικών παθήσεων), όπως και η ισχιακή δυσπλασία. Συγγραφέας των πιο πολυδιαβασμένων βιβλίων γενετικής που απευθύνονται σε εκτροφείς (Practical Genetics for Dog Breeders) και ειδικών έργων για τον Γερμανικό Ποιμενικό.(A Genetic History of the German Shepherd Dog) εκτροφέας Γερμανικών Ποιμενικών και μέλος του SV (Γερμανία), δίνει διαλέξεις και επιστημονικές ανακοινώσεις γύρω από θέματα κυνοτεχνίας στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και στο Ινστιτούτο Κυνολογικών Σπουδών της Βρεττανίας επί σειρά ετών. Το σεμινάριο του Ο.Κ.Α είναι μοναδική ευκαιρία για τους εκτροφείς, κριτές και κτηνιάτρους της χώρας μας να ενημερωθούν από τον κορυφαίο γενετιστή της εποχής μας για την εφαρμογή των κανόνων της κληρονομικότητας στην επιλεκτική αναπαραγωγή καθαρόαιμων σκύλων, την σημασία της γενετικής για την μορφολογία, τον χαρακτήρα και τις επιδόσεις των σκύλων εργασίας και συντροφιάς, το ποιά χαρακτηριστικά οφείλονται σε κληρονομικά μοτίβα και ποιά είναι αυτά (ανάλυση γενεαλογικού χάρτη, υπολογισμός κληρονομισημότητας και χρήση του γενεαλογίου στην εκτροφή) καθώς και για το τί γίνεται σήμερα σχετικά με την επιστημονική τεχνολογία αιχμής όπως η χαρτογράφηση του DNA και η αναγνώριση παθολογικών γονιδίων.

  19-5-2005  Από ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  Mαρτυρία του προέδρου του Κ.Σ. Παξών που μου διηγήθηκε στο Παν-ηπειρωτικό Συνέδριο, που είχε γίνει με επιτυχία στην Ελάτη Ζαγορίου πριν 4-5 χρόνια. Ο αγαπητός πρόεδρος με άφησε κατάπληκτο με την διήγηση αυτού του πρωτόγνωρου γι' αυτόν θεάματος που ήταν αυτόπτης μάρτυς μαζί με άλλους συντοπίτες του. «Ήταν στα μέσα του Απρίλη και είχαμε μεταβεί στους τόπους των περασμάτων για να φοβήσουμε τους επίδοξους λαθροθήρες να κυνηγήσουν τρυγόνια. Οπότε κατά τις 7:30 με 8 π.μ. βλέπουμε αρκετούς γλάρους να επιτίθενται σε κάποια πουλιά που έρχονταν μέσα από την θάλασσα και να τα κατατρώγουν. Από τα πολλά, παρακολουθώντας αυτό το φαινόμενο, διαπιστώσαμε ότι τα πουλιά ήταν ΟΡΤΥΚΙΑ!!! και αυτή η διαπίστωση έγινε αφού κάποια απ' αυτά κατόρθωναν κι έβγαιναν στη στεριά. Απ' όσο μπορούσαμε να διακρίνουμε οι γλάροι είχαν παραταχθεί σε τρεις ζώνες. Άλλοι ήταν βαθιά μέσα στη θάλασσα, άλλοι πιο έξω και η τρίτη γραμμή στην ακροθαλασσιά. Δεν άφηναν σχεδόν κανένα πουλί από το κοπάδι να βγει έζω!!! Ήταν συγκλονιστικό αυτό το θέαμα που βλέπαμε!...». Να λοιπόν συνάδελφοι γιατί τα πουλιά ταξιδεύουν βράδυ, για να αποφεύγουν όλους αυτούς τους φυσικούς τους εχθρούς που αποδεκατίζουν τα διαβατάρικα πουλιά κατά την εποχή της αποδημίας τους, που είναι μπουλουκιασμενα και... εύκολη στόχοι. Το ρητό "ο θανατάς σου η ζωή μου" προέρχεται καθαρά από το ζωϊκό βασίλειο και μεταφορικά το χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή, ως επί το πλείστον σε ανταγωνιστικές διαδικασίες.

  11-5-2005  Ύστατο αντίο στον Δρ.Στ. Μπασουράκο
  Ο Δρ.Στ. Μπασουράκος γεννήθηκε το 23/03/1918 στο χωριό Λεήμωνα στη Σκάλα Λακωνίας από εύπορη αγροτική οικογένεια. Το πάθος του για μάθηση ήταν τόσο που παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειας του, όταν τελείωσε το δημοτικό σχολείο έφυγε από το χωριό του και εγκαταστάθηκε στο Γύθειο προκειμένου να τελειώσει το γυμνάσιο. Στη συνέχεια και με οδηγό πάντα το πάθος του για τα ζώα και την γνώση μετανάστευσε στην Βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα στο Τορίνο όπου ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Τορίνου και συγκεκριμένα στην κτηνιατρική σχολή. ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους τους φίλους αναγνώστες ότι ο Δρ.Στ. Μπασουράκος είναι από τους πρώτους θεμελιωτές της κυνοφιλίας στη χώρα μας .
  Του ευχόμαστε καλό ταξίδι και του υποσχόμαστε ότι ο σπόρος που έσπειρε θα είναι πάντα ανθισμένος και θα αποδίδει όσο τα χρόνια θα περνάνε και περισσότερο.

  10-5-2005  ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ.
  Στις 22 Απριλίου 2005 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με θέμα συγκρότηση σε σώμα και ανάληψη καθηκόντων. Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου διαμορφώνεται ως εξής : Πρόεδρος:Λέκκας Σπυρίδων (Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών) Αντιπρόεδρος: Νικολού Ιωάννης (Επιχειρηματίας) Γεν. Γραμματέας :Κόλλιας Νικόλαος (Πολιτικός Μηχανικός) Κοσμήτορας: Πάσχος Νικόλαος (Τεχνικός Διευθυντής Πολυεθνικής) Μέλη: Ρεμπούσκος Νικόλαος (Αυτοκινητιστής) Χατζηδήμας Νικόλαος (Ελεύθερος Επαγγελματίας) Πάντος Σωτήριος (Ελεύθερος Επαγγελματίας) Σιδέρης Νικόλαος (Δημοτικός Υπάλληλος) Ο Κοσμήτωρ Πάσχος Νικόλαος

  10-5-2005  Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ:
  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 08/05/05 στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ η τακτική γενική Συνέλευση των μελών της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Κατά την διάρκεια των εργασιών και μέσα σε παραγωγικό κλίμα έγινε η έγκριση του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού του έτους 2004 και η έγκριση του προϋπολογισμού έτους 2005, αναλύθηκαν διάφορα επιστημονικά θέματα (παρουσίαση της Κυνηγετικής κάρπωσης των κιχλιδών στην Ελλάδα και στην περιφέρεια της Πελοποννήσου από τα στοιχεία που διαθέτει η ηλεκτρονική τράπεζα δεδομένων του προγράμματος ΄΄ΑΡΤΕΜΙΣ΄΄) και συζητήθηκαν θέματα φιλοθηραματικής πολιτικής ενόψει της νέας ρυθμιστικής απόφασης για την κυνηγετική περίοδο 2005-2006. Επίσης αποφασίσθηκε η εκπόνηση σοβαρών προγραμμάτων διαχείρισης της θηραματοπανίδας τα οποία αφορούν, την φαινολογία της μετανάστευσης των αποδημητικών θηρευσίμων ειδών στην Ελλάδα, την διαχρονική παρακολούθηση της πληθυσμιακής τους κατάστασης, την κυνηγετική τους κάρπωση σε σχέση με την κυνηγετική ευκαιρία και την αφθονία του θηράματος και τέλος την βελτίωση των βιοτόπων του ενδημικού θηράματος στην Ελληνική ύπαιθρο. Στόχος αυτών των προγραμμάτων, είναι τα επιστημονικά στοιχεία που θα προκύψουν να αξιοποιηθούν κατάλληλα από τις κυνηγετικές οργανώσεις για την αειφορική διαχείριση των θηρευσίμων ειδών και την εφαρμογή των αρχών της επιστήμης στην προστασία και ορθολογική διαχείριση του θηραματικού πλούτου της χώρας μας. Στην Τακτική Γενική Συνέλευσης της Γ΄Κ.Ο.Π. παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κος Νικόλαος Παπαδόδημας, ο οποίος παρουσίασε στα μέλη, το σύγχρονο φιλοθηραματικό μοντέλο δράσης που πρέπει να ακολουθήσουν οι κυνηγετικές οργανώσεις προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις για την ορθολογική και διηνεκή λειτουργία του κυνηγίου αλλά και την διατήρηση και προστασία του θηράματος και της φύσης γενικότερα.

  5-5-2005  ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
  Σας γνωρίζουμε ότι στις 26-6-2005 ημέρα Κυριακή και ώρα 9.00 πμ θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα η 1 Εθνική έκθεση μορφολογίας ομάδα 7 και Ελληνικού Ιχνιλάτη στην παραλίμνια περιοχή (θέση 12) και στις 25-6-2005 σεμινάριο με θέμα την εκπαίδευση –εκτροφή. Αιτήσεις μέχρι 10-6-2005. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής 6974316626 – Φαχ 26510-79549 και 26510.

  5-5-2005  Τουρκία - άλλαξαν τα ονόματα :
  Από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία μαθαίνουμε ότι ορισμένα ζώα της άγριας πανίδας της περιοχής είχαν αλλαγές στις επιστημονικές τους ονομασίες διότι αυτά παρέπεμπαν σε διχασμό του Τουρκικού κράτους . Η κόκκινη αλεπού λοιπόν που ως τώρα ήταν επιστημονικά γνωστή σαν Βούλπες Κουρδιστάνικα γίνεται Βούλπες βούλπες . Η ελαφίνα Καπρέολους Αρμένους έγινε Καπρέολους καπρέολους σκέτο το δε αγριοπρόβατο Οβις Αρμενιάνα γίνεται Οβις Οριεντάλις ανατόλικους . Το δε υπουργείο περιβάλλοντος της Τουρκίας δήλωσε ότι τα παλιά ονόματα ήταν εναντίον στην ενότητα του Τουρκικού κράτους.

  28-4-2005  ΩΡΙΩΝ - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ :
  Αθήνα. Αγαπητοί συνάδελφοι, Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Ομίλου μας, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου διαμορφώνεται ως εξής: Πρόεδρος: Μιλτιάδης Φακιώλας Αντιπρόεδρος: Μαρία Στυλιαρογιάννη Γ.Γραμματέας: Νικόλαος Παπαϊωάννου Ταμίας: Χρήστος Μαγδαληνός Εφορος Δραστηρ.: Θωμάς Μπατσέλας Μέλος: Περικλής Μπίρτσας Μέλος: Ηρακλής Αστράς Για την Ε.Ε. εξελέγησαν οι: Γεώργιος Mαγγιώρος, Σπυρίδων Παπαστράτος και Μιχαήλ Χουρδάκης. Το Διοικητικό Συμβούλιο επιθυμεί να ευχαριστήσει τα μέλη μας για την εμπιστοσύνη τους και να απευθύνει δημόσια ένα μεγάλο "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" στο προηγούμενο ΔΣ το οποίο μας αφήνει βαριά κληρονομιά, έχοντας βάλει τα θεμέλια και οδηγώντας τον Ωρίωνα στο σημερινό του επίπεδο. Επίσης, με την ευκαιρία των ημερών, ευχόμαστε σε όλους τους συνάδελφους-κυνηγούς και τις οικογένειες τους: Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

  22-4-2005  Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ :
  Σας δηλώνουμε ότι το έγγραφο 93638-485/16-2-04 του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι σε πλήρη, κατάφορη και αναμφισβήτητη αντίθεση με το νόμο 3208/24-12-03 άρθρο 4 παρ. 13 όπου τροποποιεί το άρθρο 267 παρ. 3 του νόμου 86/69. Ως εκ τούτου δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, όχι μόνο για το παράνομο περιεχόμενο του, (αντίθετο προς σαφή διάταξη του νόμου), αλλά και στο ότι η απέραντη και άνευ λόγου γραφειοκρατική περιπέτεια την οποία επιβάλλει, εξαφανίζει τη δυνατότητα αποτελεσματικής θηροφύλαξης. Δηλαδή παρέχεται η δυνατότητα στον κάθε επίδοξο λαθροθήρα να καταστρέφει το περιβάλλον, δίνοντάς του παράλληλα και άλλοθι αθώωσής του στα ελληνικά δικαστήρια. Σας γνωρίζουμε λοιπόν ό,τι επειδή μέλημα ων Κυνηγετικών οργανώσεων είναι η αποτελεσματική και όχι η μόνο στα λόγια προστασία του περιβάλλοντος, θα αποστείλουμε Θηροφύλακες για φύλαξη των νήσων Στροφάδων, ανάλογα με τις δυνατότητες μας, τις καιρικές συνθήκες, τα εκεί δρώμενα και τις όποιες στην πράξη ανάγκες διαπιστώσουμε, αρνούμενοι να μείνουμε άπραγοι και απλοί θεατές της σφαγής χιλιάδων αποδημητικών τρυγονιών και ορτυκιών, καταστώντας έτσι τους εαυτούς μας και τις χιλιάδες νόμιμους και συνειδητούς κυνηγούς που εκπροσωπούμε συνυπεύθυνους ενός τέτοιου εγκλήματος, που εκπορεύεται από τους συντάκτες του συγκεκριμένου εγγράφου. .

  20-4-2005  ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ:
  Συγκεκριμένα, στις 16 Απριλίου στην τοποθεσία «Ξερολάκκι»-μια μεγάλη ρεματιά που βρίσκεται στις βορειοδυτικές πλαγιές του Ολύμπου βρέθηκαν σπασμένα και αποφλοιωμένα νερά πεύκα που μαρτυρούν την χαρακτηριστική συμπεριφορά της αρκούδας κατά την περίοδο αναπαραγωγής (μαρκάρισμα περιοχής) και αναζήτηση τροφής. Η αρκούδα την εποχή αυτή τρέφεται με τους χυμούς των κωνοφόρων που είναι περιεκτικοί σε γλυκόζη. Στα σημεία που εντοπίστηκαν τα ίχνη βρέθηκαν και συλλέχθηκαν και τρίχες ζώου, οι οποίες και θα σταλούν για ταυτοποίηση (έλεγχος DNA), στο εργαστήριο Γενετικής του ΑΠΘ. Η επανεμφάνιση της αρκούδας στον Ολυμπο, για την οποία ενημερώθηκαν οι τοπικές δασικές αρχές και ο φορέας διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με την πληθυσμιακή ανάκαμψη του είδους στην γειτονική περιοχή των Γρεβενών. Η περιβαλλοντική οργάνωση επισημαίνει ότι την περίοδο αυτή, αμέσως μετά την χειμερία νάρκη, το δάσος δεν μπορεί να προσφέρει επαρκή τροφή στην αρκούδα που αναγκάζεται να διανύει μεγάλες αποστάσεις και συχνά να προσεγγίζει παραγωγικές μονάδες (μελισσοκομεία, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις). Η "Καλλιστώ" είναι στη διάθεση των αρχών προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ζημιών από αρκούδες με την λήψη προληπτικών μέτρων (ηλεκτροφόρες περιφράξεις, ποιμενικά σκυλιά) και αφετέρου να προληφθούν ενδεχόμενα περιστατικά θανάτωσης αρκούδας. .

  20-4-2005  Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ :
  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε από τους κυνηγετικούς συλλόγους της Ηλείας με τη συνεργασία με την Γ' ΚΟΠ την περασμένη εβδομάδα το γιγαντιαίο πρόγραμμα εμπλουτισμού βιοτόπων του Νομού Ηλείας, με απελευθερώσεις κυνηγετικού φασιανού και λαγού. Στο χρονικό διάστημα ενός μηνός απελευθερώθηκαν συνολικά 5.500 φασιανοί και 50 λαγοί. Στις απελευθερώσεις συμμετείχαν και μαθητές των δημοτικών σχολείων Κρεστένων και Αμαλιάδας, οι οποίοι έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Οι απελευθερώσεις έγιναν σε καταφύγια θηραμάτων των περιοχών ευθύνης των Δασαρχείων Αμαλιάδας, Κρεστένων, Πύργου και Ολυμπίας. Σκοπός του προγράμματος είναι να βελτιωθεί σημαντικά ο πληθυσμός του φασιανού στο νομό Ηλείας αλλά και στην Πελοπόννησο και παράλληλα η κυνηγετική του κάρπωση. Οι φασιανοί που απελευθερώνονται στο περιβάλλον προέρχονται από το εκτροφείο της Γ΄ ΚΟΠ και από τα εκτροφεία των Κ.Σ. Κρεστένων, Αμαλιάδος, και τους πυρήνες προσαρμογής των συλλόγων Λεχαινών, Ζαχάρως και Ολυμπίας. Οι δε λαγοί που απελευθερώθηκαν προέρχονται από το εκτροφείο της Αμαλιάδας. Το πρόγραμμα εμπλουτισμού βιοτόπων με φασιανό θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο περίπου και περιλαμβάνει εκτός από τις απελευθερώσεις θηραμάτων και συμπληρωματικά διαχειριστικά μέτρα, όπως σπορές, κατασκευή ποτίστρων, δεξαμενών, πυρήνων προσαρμογής, φυτεύσεις καρποφόρων δένδρων, κλπ. Στόχος της Γ΄Κ.Ο.Π. είναι μετά την απαγόρευση απελευθερώσεων της πέρδικας (chucar) με απόφαση του Υπουργείου να εγκατασταθεί το είδος του φασιανού ως ενδημικό θήραμα στην Πελοπόννησο και να αυξηθεί ο πληθυσμός του, έτσι ώστε να δοθεί κυνηγετικό κίνητρο στους κυνηγούς της Πελοποννήσου προς την κατεύθυνση αυτή. Το μέτρο των απελευθερώσεων αποτελεί ένα από τα διαχειριστικά μέτρα τα οποία εφαρμόζουν σήμερα οι Κυνηγετικές Οργανώσεις της Πελοποννήσου στην προσπάθειά τους για αειφόρο ανάπτυξη του θηράματος, εμπλουτισμό της φύσης και βελτίωση του περιβάλλοντος. Επισημαίνεται δε ότι τα χρήματα για την εκτροφή των πουλιών και των λαγών προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τις συνδρομές των κυνηγών, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση.

  15-4-2005  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΚΑΔΕ- Ετήσια Έκθεση Μορφολογίας :
  Το Pointer –Setter Club σας ενημερώνει ότι η Ετήσια Έκθεση Μορφολογίας θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου 2005 στο Marathon Land, 37ο χιλ. Λεωφ. Μαραθώνος στον Μαραθώνα. Παράλληλα με την Έκθεση Μορφολογίας θα πραγματοποιηθεί και αναγνώριση ΒΕΑ-2 και ΒΕΑ-3 για Πόιντερ και Σέττερ. Κριτής θα είναι ο κ. Monaco. Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 20 Μαΐου 2005 στο φαξ του ομίλου, 210-5226 522. Μετά το τέλος της έκθεσης ο όμιλός μας διοργανώνει, στον ίδιο χώρο, εκδήλωση για να τιμήσει τους νικητές του Κυπέλλου Ευρώπης 2005.

  12-4-2005  Απόφαση: Διατάσσει την άρση κάθε συνεργασίας των Δασικών Υπηρεσιών με τον Κ.Σ.Αιγάλεω
  Η απόφαση είναι της 30-03-2005 με αριθ. Πρωτ. ΙΤ 978, με θέμα: Άρση της συνεργασίας με τον 1ον Κυνηγετικό Σύλλογο Αιγάλεω Τέλος δε, αφού αναφέρει λεπτομερώς τους λόγους για τους οποίους ελήφθη καταλήγει:
 • Αποφασίζουμε Αίρουμε την συνεργασία των Δασικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής μετά του 1ου Κ.Σ.Αιγάλεω, για τους εις το σκεπτικό της παρούσας αναφερόμενα έγγραφα και λόγους Οι ενδιαφερόμενοι κυνηγοί μπορούν για την εξυπηρέτησή τους, να απευθύνονται σε όμορους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Περιφέρειας Αττικής. .

  6-4-2005   ΛΗΜΝΟΣ: :
  Ιδιαίτερη και πολύωρη συζήτηση έγινε για δυο σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της Λήμνου έγινε χθες κατά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Το δεύτερο θέμα αφορούσε στη μεγάλη ζημιά που υφίστανται οι αγρότες της Λήμνου από την «επιδρομή» των κουνελιών στις αγροτικές τους καλλιέργειες και αποφασίσθηκε, μετά από πρόταση και των εκπροσώπων των αγροτών, να ζητηθεί από την Πολιτεία
 • 1) να γίνει ανασύνταξη των ζωνών απαγόρευσης κυνηγίου
 • 2) να δοθεί άδεια κυνηγίου κουνελιών καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και τις νυχτερινές ώρες
 • 3) να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να καθορισθεί ο τρόπος αποζημίωσης των αγροτών από τον Ε.Λ.Γ.Α.
 • 4) να προχωρήσει η μελέτη διαχείρισης των κουνελιών για την οριστική λύση του προβλήματος. Ο Νομάρχης Λέσβου Παύλος Βογιατζής δεσμεύθηκε να διεκδικήσει και με άμεσες προσωπικές ενέργειες την αποδοχή των παραπάνω αιτημάτων και σε αντίθετη περίπτωση σαν πρώτη αντίδραση, να κλείσουν οι υπηρεσίες τόσο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης όσο και του Επαρχείου Λήμνου, στις 19 και 20 Απριλίου 2005.

  1-4-2005   EKΘEΣH DIANA outdoor 2005 :
  Mε τη συμμετοχή δύο υπουργείων, του Δήμου της Aθήνας και κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών άνοιξε χτες τις πύλες της, στο εκθεσιακό κέντρο του MEC, η έκθεση DIANA. Στο προσκήνιο οι μεγαλύτερες αντιπροσωπείες κυνηγετικών ειδών, αυτοκινήτων 4X4 και φορείς αγροτουρισμού

  21-3-2005   ΚΟΜΑΘ :
  Η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας καθιερώθηκε πριν αρκετά χρόνια ως μια προσπάθεια ανάδειξης της πολύπλευρης σημασίας των Δασών και του δασικού περιβάλλοντος γενικότερα. Οι δασικοί φορείς της χώρας μας κάθε χρόνο διοργανώνουν εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Τα προβλήματα, όμως, των ελληνικών δασών, δυστυχώς, αντί να μειώνονται, συνεχώς οξύνονται, παίρνοντας συχνά τη μορφή δυσεπίλυτου προβλήματος. Τα προβλήματα των ελληνικών δασών, εκτός εκείνων που πολιτικές επιλογές δεν επιτρέπουν να επιλυθούν, αντιμετωπίζονται σήμερα μέσα από ολοκληρωμένα σχέδια διαχείρισης. Η διαχείριση και ο καθορισμός των διαχειριστικών σκοπών αποτελούν εχέγγυα αποτελεσματικής προστασίας. Η θεώρηση αυτή αποτελεί πάγια θέση των κυνηγετικών οργανώσεων και για το λόγο αυτό η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης εργάζεται συστηματικά, με τη συμβολή πλήθος ειδικών συνεργατών και δασικών φορέων για την ανάπτυξη της θηραματοπονίας, μέσα από την εξασφάλιση της πολυλειτουργικότητας των δασικών οικοσυστημάτων, της λεγόμενης δασοπονίας πολλαπλών σκοπών. Ο κυνηγός λοιπόν εργάζεται για να έχει δικαίωμα στην κάρπωση, εξασφαλίζοντας πρώτιστα την ύπαρξη αντικειμένου για κάρπωση. Και αν κυρίαρχη άποψη είναι να μην παίρνουμε τίποτε από τη φύση (ούτε φρούτα, ούτε κτηνοτροφικά προϊόντα, ούτε ψάρια, κλπ) να συμφωνήσουμε ότι το κυνήγι είναι πλεονασμός. Αλλά το κυνήγι είναι ένα εργαλείο διαχείρισης, όπου διαμορφώνει συνθήκες για την ανάπτυξη της άγριας ζωής. Συνδυασμένα η επιστήμη και η δράση των χρηστών δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε ο κυνηγός να καρπώνεται από το «περίσσευμα». Για τη διασφάλιση αυτού του «περισσεύματος» εισηγείται στην πολιτεία νόμους και ειδικές διατάξεις που ρυθμίζουν κατά χρόνο, χώρο και αριθμό θηραμάτων την άσκηση του κυνηγίου στη χώρα μας. Η άσκηση της θήρας πρέπει να ασκείται εάν πρέπει, όταν πρέπει και όπου πρέπει. Τη φύση τη βιώνουμε και δεν την κοιτάμε μέσα σε αποστειρωμένη γυάλα. Ειδικά για την Ελλάδα, ο πλούτος σε αριθμό ειδών πανίδας και χλωρίδας, αλλά και η καλή εν γένει κατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προσπάθεια της δασικής επιστήμης και πράξης και στην αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον. Και αυτό αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας σε σχέση με το «τεχνητό» περιβάλλον της Ευρώπης. Πλεονέκτημα που οφείλουμε να διατηρήσουμε μέσα από πλήρως καταρτισμένα σχέδια διαχείρισης. Για το λόγο αυτό και φέτος η ΚΟΜΑΘ με χαρά συμμετέχει στηρίζοντας οικονομικά την κεντρική εκδήλωση των δασικών φορέων στην που γίνεται στη Θεσσαλονίκη (21/3, ώρα 18.00 Αιθουσα Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής) με θέμα «Ο ρόλος του δάσους στη σύγχρονη κοινωνία». Η ΣΤ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην αειφορική προστασία των δασών και με τους 61 κυνηγετικούς Συλλόγους αρμοδιότητας της, τα 60.000 μέλη τους, αλλά και με τη βοήθεια κάθε φορέα ή μεμονωμένου πολίτη εντείνει τις ενέργειες της για την εξασφάλιση στο μέτρο του δυνατού, όλων των παραγόντων που συνδυαζόμενοι εξασφαλίζουν στο δάσος το ρόλο του. Η 21η Μαρτίου, που είναι η αρχή της άνοιξης, ας αποτελέσει αφορμή για ανθηρή ενασχόληση με το ζήτημα της προστασίας των δασών, με αειθαλείς σοβαρές ενέργειες. Τα δάση στη χώρα μας πάντοτε θα κινδυνεύουν, είτε από φυσικά αίτια, είτε κυρίως από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Η δισυπόστατη, όμως, φύση του Έλληνα πολίτη και της ελληνικής πολιτείας, ως προστάτη και ως απειλή ταυτόχρονα του δάσους πρέπει επιτέλους να αλλάξει, εξαλειφόμενης της απειλής.

  13-3-2005   ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ:
  Υπενθυμίζεται σε όλους ότι η προθεσμία ανανέωσης των δελτίων κατοχής των κυνηγετικών όπλων λήγει οριστικά την 31η Μαρτίου 2005. Παρακαλούνται οι κυνηγοί να σπεύσουν για την ανανέωση των δελτίων κατοχής των όπλων τους

  12-3-2005   Συνεχίζονται οι επιτυχίες Δασαρχείων και της θηροφυλακής σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.:
 • Άγρια καταδίωξη στην Νεστάνη λαθροκυνηγών. Κυνηγούσαν την νύχτα λαγούς με προβολείς. Στην καταδίωξη που ακολούθησε Οι λαθροκυνηγοί πέταξαν έξω από το 4χ4 τους ένα θηρευμένο λαγό . Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν οδηγούν στο δικαστήριο τους λαθροκυνηγούς .
 • Λαθροθήρες συνελήφθησαν στον Αμβρακικό να κυνηγούν μέσα στον απαγορευμένο υγροβιότοπο της περιοχής από Δασικούς υπαλλήλους της Δ/σης Δασών Άρτας.

  10-3-2005   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ :
  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδος, καλεί όλα τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του, σε ετήσια τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου 2005, και ώρα 09.30 στην αίθουσα της Λέσχης του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αμύντα 7. Σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει απαρτία στις 3 Απριλίου 2005 η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 10 Απριλίου 2005 στον ίδιο τόπο και χρόνο και με τα ίδια όπως αναφέρονται παρακάτω θέματα: Εκλογή προέδρου Γ.Σ. Έγκριση πεπραγμένων Δ.Σ. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2004. Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2005. Προτάσεις – Ανακοινώσεις – Συζήτηση. Αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ και εξελεγκτικής επιτροπής. Μέλη απόντα η κωλυόμενα για οποιονδήποτε λόγο μπορούν να αντιπροσωπευθούν από άλλο τακτικό μέλος. Κάθε τακτικό μέλος μπορεί να αντιπροσωπεύσει μόνο ένα άλλο τακτικό μέλος.Αγαπητό μέλος . Σας γνωρίζουμε ότι το Δ.Σ. αποφάσισε η προγραμματισμένη για τον Μάρτιο Γενική Συνέλευση του Ομίλου, να αναβληθεί για τον Απρίλιο και συγκεκριμένα την Κυριακή 3/4/05 και σε περίπτωση μη απαρτίας την επομένη Κυριακή 10/4/05. Σχετική νέα πρόσκληση βρίσκετε ήδη στα χέρια σας. Αναγκαστήκαμε να προβούμε σε αυτήν την ενέργεια μετά από ενημέρωση που είχαμε από μέλη μας σε όλη την Ελλάδα ότι αδυνατούν να παρευρεθούν λόγω του τριημέρου της Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας. Επίσης το πρόγραμμα της χρονιάς τροποποιήθηκε αναγκαστικά λόγω των εκδηλώσεων του Κ.Ο.Ε. και της συμμετοχής της εθνικής ομάδος στη Γαλλία, και επιβαρυνθήκαμε με πολλές εκδηλώσεις τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Πιστεύουμε ότι επειδή η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο Διοικητικό όργανο, πρέπει να συμμετέχουν σε αυτήν όσο γίνετε περισσότερα μέλη. Γι'αυτό επιλέξαμε την λύση της αναβολής αναμένοντας αυτό να βοηθήσει στη συμμετοχή όλων σας. Τα θέματα που θα συζητηθούν αλλά και οι αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. και την εξελεγκτική επιτροπή, απαιτούν την παρουσία όλων των μελών του Ομίλου και αυτό πιστεύουμε εξασφαλίζετε στις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ο Όμιλος μετά από το έντονο ενδιαφέρον πολλών μελών, θα διοργανώσει DERBY για νεαρά σκυλιά την Κυριακή 27/3/05 στη Ν. Ραιδεστό. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες στα γραφεία μας, στα μέσα ενημέρωσης, η στο site του Ομίλου που είναι: http://www.kynigos.net.gr/clubs/epagneul/ Με κυνοφιλικούς χαιρετισμούς Για το Δ.Σ.

  8-3-2005   Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
  Δικαιώνεται το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Πελοποννήσου Σε 12μηνη φυλάκιση και κατάσχεση του όπλου του και του αυτοκινήτου που οδηγούσε καταδικάστηκε ο Μαθιόπουλος Ιωάννης ο οποίος εντοπίστηκε από τους θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Γιαμαρέλο Νικόλαο και Καρπούζο Ιωάννη να θηρεύει παράνομα βράδυ στις 16-12-2003 με προβολείς και μηχανοκίνητο μέσο λαγούς στη δασική θέση «Σινέσοβα» του Δημόσιου Ελατοδάσους Δυτικού Μαίναλου περιοχής Δημοτικού Διαμερίσματος Μεγαλόπολης. Ο ανωτέρω, ο οποίος με δεύτερο άτομο αγνώστων στοιχείων βρέθηκε στην περιοχή αυτή, μόλις αντελήφθησαν τους θηροφύλακες έκαναν αναστροφή με το αυτοκίνητό τους και τράπηκαν σε φυγή. Ένα όμως φυσικό εμπόδιο (πεσμένος κορμός) στο δρόμο εμπόδισε την προσπάθειά τους. Έτσι κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να τρέχουν. Στη συνέχεια από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στο αυτοκίνητο οι θηροφύλακες μετά της παρουσίας αστυνομικών οργάνων διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν: μια καραμπίνα Benelli η οποία μπορούσε να φέρει πέρα των 3 φυσιγγίων και η οποία είχε πρόσφατα χρησιμοποιηθεί, ένα πιστόλι κρότου 9 χιλιοστών, δύο μαχαίρια με θήκη, δύο φορητοί φακοί μεγάλης εμβέλειας και εστιάσεως και 134 φυσίγγια, ενώ λίγο πιο πέρα βρέθηκαν 3 πλαστικές σακούλες μέσα στις οποίες υπήρχαν 3 πρόσφατα φονευμένοι λαγοί. Από την εξεύρεση των ανωτέρω στοιχείων διαπιστώθηκαν και τα στοιχεία του ενός εκ των δύο λαθροκυνηγών στον οποίο και υποβλήθηκε και η σχετική μήνυση. Η ποινή που του επεβλήθη θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους όσους ασκούν τέτοιες παράνομες δραστηριότητες, να τους συνετίσει και να τους δώσει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν ανεξέλεγκτα να λυμαίνονται το θήραμα σε βάρος των υπολοίπων νομοταγών κυνηγών. Επιτέλους θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι συμπεριφορές αυτές είναι εγκληματικές και ως τέτοιες αντιμετωπίζονται από την Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία θα παραπέμπονται από τα ανακριτικά όργανα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και βεβαίως καταδικάζονται από όλους μας. Συγχαίρουμε όλους τους συνεργάτες μας Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες για τις προσπάθειές τους κατά της πάταξης της λαθροθηρίας και υπέρ της προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος και επαναλαμβάνουμε ότι θα είμαστε αρωγοί τους και μάχιμοι υποστηρικτές τους στο δύσκολο έργο τους. -Ο Πρόεδρος - Μαρκόπουλος Κων/νος Ο Γ. Γραμματέας Κανελλόπουλος Νικόλαος

  7-3-2005  Ζ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ:
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2005 έγινε η κοπή πίτας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου, των υπαλλήλων της Ομοσπονδίας καθώς και των Ομοσπονδιακών φυλάκων θήρας. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μπαλατσός Ευάγγελος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία. Ιδιαίτερα δε στους θηροφύλακες ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχουν, να πατάξουν την λαθροθηρία και να προσφέρουν τα μέγιστα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Για το Διοικητικό Συμβούλιο Το γραφείο Τύπου της Ζ΄ Κ.Ο.Θ.

  24-2-2005   :
  Η χρονιά τελειώνει και ειλικρινά πιστεύω ότι ήταν μία από τις καλύτερες των τελευταίων ετών σχεδόν για όλα τα θηράματα.

  24-2-2005   :
  Το καινούργιο το ακούσατε , απαγορεύετε λέει η εκπαίδευση στην Επανομή και στα γύρω πεδία (ελεύθερους κυνηγότοπους) στις πεδινές πέρδικες , εκτός και αν φέρεις όπλο και κυνηγάς τα επιτρεπόμενα θηράματα . Εκδιώχτηκαν κάποιοι συνάδελφοι γιατί ήταν άνευ όπλου !

  24-2-2005   :
  Άργησαν αλλά δεν ήταν δυνατό να περάσει η χρονιά χωρίς τις καταγγελίες κάποιων οικολογικών οργανώσεων για υπερθήρευση σε κάποιες περιοχές λόγω καιρικών συνθηκών . Εκτός από τις γενικές καταγγελίες ας μας πουν τι έκαναν για να βοηθήσουν τα θηράματα , τι έκαναν για την Κορώνεια και τα δεκάδες χιλιάδες θύματα της θηρεύσιμα και μη σπάνια και όχι και για τις επόμενες Κορώνειες που σύντομα θα ακολουθήσουν

  24-2-2005   ΚΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ :
  Τα μέλη του ανωτέρω συλλόγου σκαρφάλωσαν στα χιόνια για να ρίξουν τροφές , περίπου δύο τόνους πατάτες για να τραφούν τα αγριογούρουνα της περιοχής.

  24-2-2005   Όμιλος Κούρτσχααρ Ελλάδος :
  Ο Όμιλος Κούρτσχααρ Ελλάδος σας ανακοινώνει τις ημερομηνίες των Εαρινών Κλασσικών Αγώνων που διοργανώνει σε καμπίσια πέρδικα οι οποίες είναι οι παρακάτω 19 Φεβρουαρίου 2005 αγώνας C.A.C.T. στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης με κριτή τον Κο Χρήστο Καλφόπουλο 20 Φεβρουαρίου 2005 αγώνας C.A.C.T. στο Πλαγιάρι Tsantali Θεσσαλονίκης με κριτή τον Κο Χρήστο Καλφόπουλο 26-27 Φεβρουαρίου 2005 αγώνας C.A.C.T. στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης με κριτή τον Κο Τσαπουρνιά Γεώργιο. 05-06 Μαρτίου 2005 αγώνας C.A.C.I.T. στην Ραιδεστό με κριτές τον Κο Βασιλείου Γεώργιο και τον Γάλλο Κο Jean Arhambault. 12-13 Μαρτίου 2005 αγώνας C.A.C.I.T. στην Ραιδεστό, με κριτές τον Σέρβο Kο Alexander Mijailovic και τον επίσης Σέρβο Κο Vladimir Mijailovic. Θα ανακοινωθεί επίσης η εθνική ομάδα με σκυλιά που έχουν τρέξει τα ? των αγώνων (Εαρινών) και τα σκυλιά τα οποία επιλέγονται από τους κριτές στον κάθε αγώνα. 19-20 Μαρτίου 2005 αγώνας Derby στην Ραιδεστό με κριτές τον Κο Τσαπουρνιά Γεώργιο και τον Κο Γκόπη Αθανάσιο. 19-20 Μαρτίου 2005 αγώνας για θηλυκές χωρίς ακινησία στην Ραιδεστό με κριτές τον Κο Τσαπουρνιά Γεώργιο και τον Κο Γκόπη Αθανάσιο. 27 Μαρτίου 2005 αγώνας Ε.ΦΥ.Π. στην Καβάλα, σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καβάλας.

  22-2-2005   Δ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
  Θα χρειαζόταν συναίσθηση ευθύνης απέναντι στον εκπαιδευτικό της ρόλο και γνώσεις που σαφώς δεν διαθέτει, για να αισθανθεί ΝΤΡΟΠΗ η Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρο Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης Υπάτης, αναφορικά με τον ρηχό και διαστρεβλωτικό χαρακτήρα των δημόσιων παρεμβάσεων της. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει από την ευθύνη ούτε την ίδια, ούτε – πολύ περισσότερο – την Περιφέρεια και τις αρχές της εκπαιδευτικής κοινότητας της Φθιώτιδας, τις οποίες θα έπρεπε να' ανησυχεί σφόδρα το είδος της …. ιδεολογικής υστεροβουλίας και της παιδαγωγικής μονομέρειας που κατά πάσα πιθανότητα παρέχεται ως «αντικειμενική γνώση» σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Για πρώτη και τελευταία φορά η Δ' Κ.Ο.Σ.Ε. δεν θα υποβάλει αγωγή εναντίον των κ. Κ. Καββαδία, Σ. Συλεούνη, Η. Κοντό, Θ. Μαγουλά και Μ. Χονδραλή, έστω κι αν νομιμοποιείται για κάτι τέτοιο εκ μέρους των 6.000 περίπου κυνηγών της Φθιώτιδας που αισθάνθηκαν να θίγονται, να συκοφαντούνται και να περιγράφονται ως «οι εγκληματίες της διπλανής πόρτας» από την προαναφερόμενη ομάδα. Αν και είναι σαφές ότι, ουδέν από τα αρμόδια Δασαρχεία ή Δασονομία της περιοχής δεν επιβεβαιώνει ούτε τους αυθαίρετους αριθμούς, αλλά ούτε και το «κλίμα» καταστροφής ή υπερκάρπωσης που επιχειρούν να εδραιώσουν ως αλήθεια οι προαναφερόμενοι, θα ήταν λάθος να σταθεί κανείς μόνο στην ψευδή επίκληση … στοιχείων ή υπολογισμών του Δασαρχείου (αυτό θα έπρεπε να απασχολήσει κυρίως τις Δασικές Αρχές της περιοχής, για το είδος των σχέσεων που θα έπρεπε να έχουν στο μέλλον με το Κ.Π.Ε. Υπάτης). Στο βαθμό όμως που οι πέντε κύριοι της Παιδαγωγικής ομάδας του Κ.Π.Ε. θα ήθελαν και στο μέλλον να ασχοληθούν με θέματα θήρας και άγριας πανίδας, καλό θα ήταν να γνωρίζουν ότι η κυνηγετική δραστηριότητα στη χώρα μας είναι καταχωρημένη με νόμο, ενώ τα θηρεύσιμα είδη, οι περίοδοι κυνηγιού και τα ποσοτικά όρια κάρπωσης ανά ημέρα, ρυθμίζονται με τις αυστηρότερες – στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης – διατάξεις. Αν και δεν είναι στην πρόθεσή μας να κάνουμε «φροντιστήριο» σε εκπαιδευτικούς, καλό θα ήταν μια Παιδαγωγική ομάδα που έχει αντικείμενο της τη γνώση, να φροντίζει να πληροφορείται επ' αυτής. Γιατί τότε θα γνώριζε ότι είδη όπως οι τσίχλες και ο κότσυφας στα οποία αναφέρονται, διατηρούν ολοένα και αυξανόμενους πληθυσμούς στη χώρα μας και στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των περιβαλλοντικών και ορνιθολογικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται διεθνώς. Ακόμη λοιπόν κι αν ο αριθμός των 20.000 θηρεύσιμων πουλιών ήταν αληθής, θα επρόκειτο για ένα απειροελάχιστο κλάσμα του συνολικού αριθμού των συγκεκριμένων πουλιών που διαχειμάζουν στη χώρα μας. Για του λόγου το αληθές παραπέμπουμε στην έκδοση "BIRDS IN EYROPE" (τα πουλιά της Ευρώπης) που εκδόθηκε το 2004, με τη συνεργασία 41 Ορνιθολογικών οργανώσεων της γηραιάς Ηπείρου (ανάμεσά τους και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταίρεια). Σύμφωνα με την έκδοση λοιπόν – που μόνο φιλοκυνηγετικά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί – οι αναπαραγόμενοι πληθυσμοί των ειδών που αναφέρονται στην επίμαχη καταγγελία, έχουν ως εξής: ΓΕΡΑΚΟΤΣΙΧΛΑ: 14.000.000 έως 24.000.000 ζευγάρια με αυξητική τάση ΚΟΙΝΗ ΤΣΙΧΛΑ: 20.000.000 έως 36.000.000 ζευγάρια με σταθερή τάση ΚΟΚΚΙΝΟΤΣΙΧΛΑ: 16.000.000 έως 21.000.000 ζευγάρια με σταθερή τάση ΔΕΝΔΡΟΤΣΙΧΛΑ: 3.000.000 έως 7.500.000 ζευγάρια με σταθερή τάση ΚΟΤΣΥΦΑΣ: 40.000.000 έως 82.000.000 ζευγάρια με αυξητική τάση Και φυσικά οι προαναφερόμενοι αριθμοί αναφέρονται μόνο στα αναπαραγωγικά ζευγάρια της άνοιξης, και όχι στον συνολικό πληθυσμό των πουλιών που προκύπτει μετά από κάθε αναπαραγωγική περίοδο και είναι τουλάχιστον τετραπλάσιος!! Ας τα έχει όλα αυτά υπόψη της η Παιδαγωγική ομάδα του Κ.Π.Ε. Υπάτης, πριν αναλωθεί πάλι στο μέλλον, σε ανέξοδες ασκήσεις ηθικής υπεροχής κατά κυνηγών και … πάντων των άλλων!! Το Γραφείο Τύπου

  22-2-2005   Η παιδαγωγική ομάδα του Κ.Π.Ε. Υπάτης :
  Ντροπή πρέπει να νοιώθουμε οι κάτοικοι της Φθιώτιδας για το έγκλημα που έγινε τούτες τις μέρες κι εμείς δεν κάναμε τίποτα για να το σταματήσουμε. Τουλάχιστον 20.000 πουλιά, κυρίως τσίχλες, κοτσύφια, γερακότσιχλες, καλημάνες κ.α. υπολογίζουν απ' το Δασαρχείο ότι σκοτώθηκαν απ' τους κυνηγούς αυτές τις μέρες που το χιόνι κάλυψε τη Φθιώτιδα. Δίπλα στα σπίτια μας, στα πάρκα, στις ελιές, στα τριφύλλια, στους δρόμους, παντού όπου προσπαθούσαν να βρουν λίγη τροφή και καταφύγιο τα δύστυχα πουλιά, έβρισκαν μπροστά τους οπλισμένους καραμπινοφόρους που τα εκτελούσαν εν ψυχρώ. Τα καταστήματα ξεπούλησαν για πρώτη φορά όλα τα αποθέματα φυσιγγιών που διέθεταν, γέμισαν οι ελιές άδεια κουτιά και κάλυκες, γέμισε ο τόπος μας τόνους μολύβι για να δηλητηριάζει το χώμα μας και τα νερά για εκατοντάδες χρόνια. Ντροπή στους κυνηγούς που εκτελούσαν πεινασμένα, ξεπαγιασμένα απ' το κρύο πουλιά κι αυτό το έγκλημα το θεωρούν κυνήγι, «χόμπυ» και σπορ! Ντροπή στην πολιτεία και σ' όσους είχαν τη δυνατότητα να αποτρέψουν αυτό το έγκλημα και δεν το έκαναν, γιατί υπήρχε τέτοια δυνατότητα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Με απόφαση του Περιφερειάρχη μπορούσε να απαγορευτεί το κυνήγι για κάποιες μέρες. Ντροπή στα Μ.Μ.Ε. που αποσιώπησαν το έγκλημα ενώ τους έγιναν καταγγελίες. Φαίνεται τα δολοφονημένα κοτσύφια και τσίχλες, έστω και χιλιάδες, δεν «πουλάνε», δεν ανεβάζουν τηλεθέαση όπως τα παπαδοσκάνδαλα! Ντροπή σ' εκείνους που τους πλήγωνε αυτή η βαρβαρότητα και δεν κινήθηκαν όπως χρειαζόταν για να τη σταματήσουν. Η παιδαγωγική ομάδα του Κ.Π.Ε. Υπάτης Κώστας Καββαδίας Στέλιος Συλεούνης Ηλίας Κοντός Θανάσης Μαγουλάς Μπάμπης Χονδραλής

  22-2-2005   1os K ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ:
  Σας γνωστοποιούμε ότι στις 26 και 27 Μαρτίου 2005, ημέρες Σαββάτο και Κυριακή, ο σύλλογος μας διοργανώνει Α.Κ.Ι. σε ζευγάρια χωρίς ακινησία, σε θήραμα άγρια πέρδικα τσούκαρ, για αγγλικές και ηπειρωτικές φυλές σκύλων φέρμας, στο όρος Αιγάλεω (Σχιστό) υπό την αιγίδα των Ο.Κ.Α.Δ.Ε. – Κ.Ο.Ε. και ομίλων φυλών. Ώρες έναρξης αγώνων 6:00 π.μ. Θέση Καλύβα. Αιτήσεις συμμετοχής στον Σύλλογο μας έως 24/3/2005 Τηλ: 210 4122653 Φαξ: 210 4226408 Κόστος συμμετοχής 30 Ευρώ ανά σκύλο και για τις δυο ημέρες.

  17-2-2005   :
  Σε ισχύ το Πρωτόκολλο του Κιότο
  Ιστορική μέρα για το περιβάλλον η σημερινή. Οκτώ χρόνια μετά την αρχική συμφωνία και έπειτα το "ναι" της Ρωσίας, τέθηκε σε εφαρμογή το πολυσυζητημένο Πρωτόκολλο του Κιότο, που ζητά μείωση έξι αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη. "Καλώ την παγκόσμια κοινότητα να δείξει θάρρος, να παραμείνει δεσμευμένη στο Πρωτόκολλο και να προχωρήσει γρήγορα στα επόμενα βήματα. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο", επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Οι περισσότερες αναπτυγμένες χώρες υπέγραψαν το Πρωτόκολλο, όμως, η αποτελεσματικότητά του υπονομεύεται από την απουσία δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών, που ευθύνονται για το 1/3 των ρύπων. Μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής Το Πρωτόκολλο, που έχει πλέον την υποστήριξη 141 χωρών, είναι νομικά δεσμευτικό και αποτελεί τη σημαντικότερη από 250 διεθνείς συμφωνίες για το περιβάλλον, προβλέπει ότι μέχρι το 2012 η παγκόσμια εκπομπή των έξι αερίων του θερμοκηπίου, με κυριότερο το διοξείδιο του άνθρακα, θα έχει μειωθεί κατά 5,2% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Η δεύτερη φάση του Πρωτοκόλλου ξεκινά το 2013, με στόχο τη μείωση κατά 30%. Οι ρύποι που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι αυτοί που "παγιδεύουν" τη θερμότητα στην ατμόσφαιρα της Γης. "Πρωταγωνιστής" είναι το διοξείδιο του άνθρακα, αποτέλεσμα καύσης ορυκτών καυσίμων (όπως το πετρέλαιο και τα ξύλα). Στην κλιματική αλλαγή συντελούν και άλλοι ρύποι, όπως το μεθάνιο, το υποξείδιο του αζώτου, οι υδροφθοράνθρακες, οι υπερφθοράνθρακες και το εξαφθοριούχο του θείου. Μια χώρα μπορεί να πετύχει τους στόχους που ορίζει το Πρωτόκολλο είτε μειώνοντας τις εκπομπές της, είτε χρησιμοποιώντας παράλληλα κάποιους από τους λεγόμενους "ευέλικτους μηχανισμούς", που διαθέτει η συνθήκη. Με τους μηχανισμούς αυτούς μια χώρα μπορεί: να "πουλήσει" την επιπλέον μείωση σε άλλη χώρα που αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να πετύχει το στόχο, να χρηματοδοτήσει προγράμματα για τη μείωση των εκπομπών αερίων στις αναπτυσσόμενες χώρες και να υλοποιήσει το στόχο του Πρωτοκόλλου από κοινού με άλλες χώρες.

  17-2-2005   :
  Ο Όμιλος Φίλων Αθανασίου Γιαννόπουλου "Κοινωνική Παρέμβαση και Δράση" και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Φθιώτιδας, σας προσκαλούν στην έβδομη ετήσια συγκέντρωση των κυνηγών της Φθιώτιδας την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2005, και ώρα 11 π.μ. στο χωριό Περίβλεπτο του Δήμου Αγίου Γεωργίου Δυτικής θιώτιδας- Πληροφορίες-E-mail : dimitrak@mohaw.gr ή gsmp@mohaw.gr .

  10-2-2005   :
  Συνάδελφοι τώρα με αυτές τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ειδικά για την μπεκάτσα σκεφτείτε την σωστή κυνηγετική διαχείριση , προσέχουμε για να έχουμε .

  9-2-2005   KOE:
  Στις 2 και 3 Απριλίου 2005 θα πραγματοποιηθούν 2 ξεχωριστές Διεθνείς Εκθέσεις Σκύλων, στο Μεσογειακό Κέντρο Εκθέσεων (M.E.C.) που βρίσκεται στη λεωφόρο Λαυρίου 301 στην Παιανία. Επίσης για 1η φορά στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη έκθεση Σκύλων που έχει γίνει ποτέ, με την απονομή του τίτλου Mediterranean Winner 2005 Ώρα έναρξης εκθέσεων 10:00 π.μ. Οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της έκθεσης το αργότερο στις 09:00 π.μ.Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Κ.Ο.Ε.

  6-2-2005   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:
  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Επανιέλ Μπρετόν Ελλάδος, καλεί όλα τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του, σε ετήσια τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 06 Μαρτίου 2005, στις 09,30, στην αίθουσα της Λέσχης του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αμύντα 7. Σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει απαρτία στις 6 Μαρτίου 2005, η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 13 Μαρτίου 2005 στον ίδιο τόπο και χρόνο και με τα ίδια όπως αναφέρονται παρακάτω θέματα: Εκλογή προέδρου Γ.Σ. Έγκριση πεπραγμένων Δ.Σ. Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2004 Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2005 Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Προτάσεις - Ανακοινώσεις - Συζήτηση Μέλη απόντα η κωλυόμενα για οποιονδήποτε λόγο μπορούν να αντιπροσωπευθούν από άλλο τακτικό μέλος. Κάθε τακτικό μέλος μπορεί να αντιπροσωπεύσει μόνο ένα άλλο τακτικό μέλος, με εξουσιοδότηση.

  30-1-2005  
  Τόση καλή χρονιά για τα κοτσύφια και τις τσίχλες είχαμε καιρό να δούμε. Οι κατασκευαστές φυσιγγίων τρίβουν τα χέρια τους από χαρά μιας και τα ράφια στα μαγαζιά έχουν σχεδόν αδειάσει

  30-1-2005  
  Ο χειμώνας ήρθε και μάλιστα δυνατά και έβαλε τα πράγματα για την εποχή στην θέση τους. Τα παπιά φάνηκαν στην χώρα μας σε καλούς αριθμούς , μαζί και πολλά άλλα παρυδάτια

  30-1-2005  
  Συνάδελφοι η σελίδα Στο φτερό ενσωματώθηκε στον Μονόβολο, αυτό για λόγους πρακτικούς και καλύτερης ενημέρωσης μιας και είχαν παρεμφερή περιεχόμενο και οι δύο. Επέλεξα τον μονόβολο για να μην διαμαρτύρονται κάποιοι για αντιγραφή λογότυπου .

  28-1-2005  
  Συνάδελφοι η σελίδα Στο φτερό ενσωματώθηκε στον Μονόβολο, αυτό για λόγους πρακτικούς και καλύτερης ενημέρωσης μιας και είχαν παρεμφερή περιεχόμενο και οι δύο.

  21-1-2005   ΟΚΑΔΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
  Η κορυφαία διοργάνωση των αγώνων κυνηγετικών ικανοτήτων, το κύπελλο Ευρώπης Μεγάλης Έρευνας Βρετανικών Δεικτών ( Coppa Europa ), θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η εκδήλωση αυτή περιλαμβάνει ακόμη την διεξαγωγή του κυπέλλου των εξαίρετων καθώς και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Αγγλικών Σέττερ Μεγάλης Έρευνας και Έρευνας Κυνηγίου. Ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος ανέλαβε τη διοργάνωση του κυπέλλου Ευρώπης και του κυπέλλου των εξαίρετων και ο ΟΚΑΔΕ σαν Εθνικός Όμιλος φυλής τον αγώνα των Σέττερ. Οι δύο όμιλοι θα έχουν πλήρη και συνεχή συνεργασία για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το μεγάλο κυνοφιλικό γεγονός. Πρόγραμμα : 2 & 3 Μαρτίου, κύπελλο Ευρώπης 4 Μαρτίου , κύπελλο εξαίρετων 5 & 6 Μαρτίου πρωτάθλημα Σέττερ Το κέντρο διοργάνωσης καθώς και το σημείο συνάντησης και εκκίνησης προς τα τερέν θα είναι το ξενοδοχείο Μέγας Αλέξανδρος στα λουτρά του Λαγκαδά. Το Δ.Σ του Κ.Ο.Ε. Το Δ.Σ. του Ο.Κ.Α.Δ.Ε.!

  21-1-2005   ΟΚΑΔΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :
  Το Pointer – Setter Club σας ενημερώνει ότι, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2005 και ώρα 9 μ.μ. στο ξενοδοχείο Μέγας Αλέξανδρος στα Λουτρά του Λαγκαδά, θα γίνει η απονομή πλακετών και η ετήσια κοπή της πίττας. Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος ο Γ. Γραμματέας Ι. Φουτρής Γ.Λάππας !

  21-1-2005   Μπεκάτσες2 :
  Οι μπεκάτσες λόγω των πολύ καλών συνθηκών από πλευράς καιρού έχουν περιοριστεί πολύ , πρώιμες αλκυονίδες ημέρες ιδιαίτερα έντονες που κάνουν τα πουλιά να μετακινούνται συνεχώς και να έχουν μία ιδιαίτερα δύσκολη συμπεριφορά που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση . Βέβαια τα καλά και έμπειρα μπεκατσόσκυλα ξέρουν και προσαρμόζονται σε όλες τις συνθήκες !

  21-1-2005   Υδρόβια :
  Μία από της χειρότερες χρονιές είναι η φετινή για τα υδρόβια και ιδιαίτερα τα παπιά, λόγω του καιρού. Ο οποίος δεν λέει να χαλάσει και να έρθει ο πραγματικός χειμώνας ώστε να κατέβουν τα πουλιά στα πιο νότια βοσκοτόπια τους . Μόνο κάποιες μικρές εξαιρέσεις από τα μπεκατσίνια υπήρξαν . !

  21-1-2005   Μπεκάτσες :
  Αρκετά νέα πουλιά μπήκαν στην Ήπειρο , επίσης υπάρχουν πολλά τσιχλοκότσυφα !

  21-1-2005   Νέο πάρκο στην Πίνδο :
  Καινούργιο Πάρκο ιδρύεται στην βόρειο Ήπειρο ελπίζουμε να ληφθούν υπ' όψη και όλες οι προϋποθέσεις και ιδιαιτερότητες της περιοχής και βεβαίως και των ασχολιών των κατοίκων της !
  21-1-2005   Η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ:
  Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκφράζοντας την μεγάλη ευαισθησία που χαρακτηρίζει τους έλληνες κυνηγούς προσέφερε το ποσό των 10.000 € στον τηλεμαραθώνιο που διοργάνωσε η ΝΕΤ για την καταστροφή στην Ασία. Όπως και κατά το παρελθόν έτσι και τώρα η Κυνηγετική Συνομοσπονδία, για λογαριασμό των ελλήνων κυνηγών, ανταποκρίθηκε στην προσπάθεια που πραγματοποιείται για την αντιμετώπιση αυτής της καταστροφής που χαρακτηρίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες της ανθρωπότητας. Παρόμοιες κινήσεις πραγματοποίησαν και όλες οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες της χώρας αποδεικνύοντας ότι και στις έκτακτες καταστάσεις που απαιτούν την ανάδειξη της ανθρωπιστικής πλευράς όλων μας, οι κυνηγοί με τις οργανώσεις τους δεν μένουν απλοί παρατηρητές γεγονότων, αλλά ενεργοί αρωγοί των προσπαθειών για την κατά το δυνατόν ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. !

  21-1-2005    Συνάδελφοι μία παράκληση , ειδικά στα μέρη που παρκάρετε η στο πλάι του δρόμου μην πετάτε έξω τα σκουπίδια σας , μπουκάλια νερού , κύπελλα , σακούλες πλαστικές κλπ Κάνουν πάρα πολλά χρόνια για να καταστραφούν άστε που είναι αιτία για φωτιά ειδικά τα υάλινα σπασμένα μπουκάλια η κονσέρβες ειδικά οι γυαλιστερές που αντανακλούν τις ακτίνες . Επίσης να μαζεύετε τους κάλυκες όσο είναι δυνατόν !

  21-1-2005    Tο καινούργιο το ακούσατε , έγιναν λέει κάποιες έρευνες από κάποιους που δεν προσδιορίζονται καλά για την Βάλια Κάλντα (μιλάμε για χιλιάδες στρέμματα, βουνών , κοιλάδων , δασών, ποταμών , απόρθητων σημείων κλπ κλπ) ότι λέει οι αρκούδες το Σ/Κ αλλάζουν τους ρυθμούς ζωής τους λόγω της ενόχλησης από τους κυνηγούς και τους διάφορους οικο- επισκέπτες και την Δευτέρα επανέρχονται κανονικά στις συνήθειες τους . Ποιες οι 30-60 άγριες αρκούδες σε πολλές πολλές δεκάδες χιλιάδες στρέμματα άγριου περιβάλλοντος . Θα ήθελα να ήξερα ποιος έκανε την μελέτη , για πόσα χρόνια διέμεινε σε αυτό τον τόπο για να πάρει κάποια αληθοφανή αποτελέσματα και πιο πανεπιστήμιο η αρμόδιος φορέας την ενέκρινε σαν εργασία αφού την μελέτησε για να δει αν στέκει !!!! Ότι γουστάρει ο καθένας το πυροβολεί και επειδή τα μέσα έχουν την γνωστή συμπεριφορά σε ότι νομίζουν ότι πουλάει το πλασάρουν χωρίς δεύτερη σκέψη η επίσημη επιβεβαίωση από οποιοδήποτε φορέα αρμόδιο και αξιόπιστο !!! Αποστειρώστε όλα τα όμορφα πράγματα της ζωής μας παιδιά για να υπάρχετε , αλλιώς αν το κράτος είχε την θέληση να κάνει αυτό που πρέπει εσείς πώς θα υπήρχατε , μία ερώτηση όμως, τους βάλτους – λίμνες τους έχετε αποστειρώσει όλους σχεδόν , θα έχουν και αυτοί την κατάληξη της λίμνης Κορώνειας ?

  19-1-2005    Αληθινό, ευτράπελο και ως ένα σημείο διδακτικό το περιστατικό που συνέβη την προ-παραμονή των Χριστουγέννων στην Ηλεία.
  Τρεις «κουμπάροι» μ' ένα τσίλικο ΑΤΟΣ, με πλήρη κυνηγετική εξάρτηση (καραμπίνες, διπλοφυσιγγιοθήκες, στολές παραλλαγής κλπ.) επισκέπτονται τον "προμηθευτή" τους σε κάποιο παραλίμνιο χωριουδάκι του Κοτυχίου και του ζήτησαν παπιά.

 • Δεν υπάρχει φτερό, τους είπε ο προμηθευτής τους.
 • Αμάν, βρε κουμπάρε κι εμείς τι θα φάμε χρονιάρα μέρα. Με γαλοπούλα θα την βγάλουμε που τρώνε όλοι οι φτωχοί.
 • Εκεί απέναντι είναι κάποιος που έχει και πουλάει εξημερωμένα «γερμάνια». Όντως πήγαν και βρήκαν τον Κώστα και τον ρώτησαν με λαχτάρα.
 • Γεια σου κουμπάρε, έχεις παπιά για πούλημα.
 • Ναι, έχω ρε παιδιά. Πόσο τα 'χεις. Δέκα ευρώ το ένα.
 • Μπορούμε να βαρέσουμε εκείνα τα δυο που κολυμπάνε στη γούρνα.
 • Δικά σας.
  Μια τουφεκιά και κάτω τα πρασίνια κι αμέσως του ζήτησαν άλλα οκτώ. Ο Κώστας είπε στο γιό του να πιάσει απ' το κοτέτσι οκτώ πράσινοθρεμμένους αρσενικούς (τα θηλυκά τα κρατάει για αναπαραγωγή) και στη συνέχεια τα έδεσαν απ' το λαιμό και τα κρέμασαν σ' ένα δένδρο. Πήραν θέση οι κουμπάροι και μπαμ-μπούμ κατάφεραν... να τα βαρέσουν, μαζί μ' ένα ακόμη που το πήραν μισοτιμής. Ύστερα με ένα σχοινί τα έδεσαν γιρλάντα, μαζί με πέντε μπεκάτσες και τέσσερις φάσσες που τα είχαν αγοράσει από αλλού δίνοντας δυο μπουφάν, ολόγυρα στο ΑΤΟΣ καμαρώνοντας σαν γύφτικα σκεπάρνια!
  Συμπέρασμα: Το αλισβερίσι των πουλιών ήταν καθ' όλα νόμιμο, όμως αν αυτό θεωρείται κυνήγι τότε εγώ είμαι ο χιονάνθρωπος των Ιμαλαίων! Το χειρότερο βέβαια είναι το κρέμασμα των πουλιών γύρω απ' τ' αμάξι. Ο νόμος το απαγορεύει και η κυνηγετική δεοντολογία το στηλιτεύει. Χώρια που αν αντίκριζαν κάποιοι αντικυνηγοί τέτοιο θέαμα θα μας έσερναν τον εξάψαλμο και θα μιλούσαν πάλι για την... επέλαση των βαρβάρων. Συνάδελφοι κάτι τέτοιοι, κουμπάροι και μη, μας διασύρουν στην κοινή γνώμη, ενώ η πρόκληση και το γινάτι βγάζουν μάτι, όπως λέει ο λαός.
  Κυνηγετικές ειδήσεις !

  19-1-2005    Φόλες και στην Ευρύτερη ορεινή περιοχή ΄Αρτας και Φιλιππιάδας !

  19-1-2005    Νέο σχέδιο και κοινή υπουργική απόφαση για την δημιουργία Εθνικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού κόλπου με τρόπο που εξαιρεί το κυνήγι για τρία χρόνια σε όλη την οριοθετημένη ζώνη . Το πάρκο θα περιλαμβάνει τις περιοχές Κομποτίου, Κεραμάτων, Αγ Σπυρίδωνα , Ανέζας, Βίγλας, Κορωνησίας , Πολυδρόσου , Ράχης , Στρογγυλής , Ψαθοπόταμου ,Ακροποταμιάς, Αγ Παρασκευής, Κομμένου , Λουτροτόπου, Νεοχωρίου, Πολυκαλάμου, Συκεών και Αρταίων !

  19-1-2005    Οργανωμένη συμμορία λαθροθήρων προπηλάκισε τον φύλακα της προστατευόμενης περιοχής Στροφυλιάς Κοτυχίου !

  10-1-2005    Σε γενικές γραμμές πάντως το καρτέρι της μπεκάτσας έχει περιοριστεί πολύ τουλάχιστον στα πιο γνωστά μέρη . Επίσης είναι η πρώτη χρονιά που με σταμάτησε η θηροφυλακή γι' έλεγχο ,. Ξαφνικά μετά από τη στροφή σε ένα χωματόδρομο βλέπω να κόβει την πορεία ένα τζιπάκι της θηροφυλακής , δύο ευγενέστατα παιδιά μου έκαναν έλεγχο στην άδεια και κατόπιν από μικρή κουβέντα και τελείωμα της μπαταρίας της φωτογραφικής μηχανής οπότε φωτογραφία γιόκ δυστυχώς με χαιρέτησαν ευχόμενοι καλή χρονιά . Ήταν από την ομοσπονδία Ηπείρου , να είναι καλά τα παιδιά ειλικρινά πολύ χάρηκα που τους είδα έτσι ξαφνικά να κάνουν την δουλειά τους σωστά και όμορφα !

  10-1-2005    Γνωστός μου κτηνίατρος μου είπε ότι φέτος είχε πολλά κρούσματα με φόλες και εδώ στην Ήπειρο, τουλάχιστον είκοσι σκυλιά του πήγαν . Αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση μιας και θεωρούσα τους κατοίκους της Ηπείρου από τους πιο υπερήφανους και ευγενείς ανθρώπους . Δυστυχώς αν δεν γίνει κάτι γρήγορα μ' αυτό το επαχθές πρόβλημα (ιδιαίτερα από τις κυνηγετικές οργανώσεις )σε λίγο καιρό θα έχουμε μία κατάσταση ανεξέλεγκτη με αντίμετρα και από τους παθόντες προς τους ντόπιους και μη η όποιον τυχαία θα βρεθεί την κακιά ώρα σε οποιοδήποτε σημείο κυνηγετικού ενδιαφέροντος !

  6-1-2005    Οι μεγάλες απαγορεύσεις πολλών χιλιάδων στρεμμάτων στην Ήπειρο έχουν περιορίσει πολύ τον κυνηγετικό τουρισμό και αυτό φαίνεται όπου και να πας , πάντα σε σχέση με τις άλλες χρονιές !

  3-1-2005    Κ.Σ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ:
  Την έντονη ανησυχία για τα απανωτά κρούσματα δηλητηριασμένων δολωμάτων σε κυνηγότοπους της περιοχής εξέφρασαν δεκάδες μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου που συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 13/10/04 στα γραφεία του συλλόγου. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της διοίκησης του Κυνηγετικού Συλλόγου προκειμένου όλα τα μέλη να ενημερωθούν για τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει πάρει φέτος το φαινόμενο των δηλητηριασμένων δολωμάτων. Ομόφωνα όλα τα μέλη που συμμετείχαν στη συνάντηση αποφάσισαν να επικηρύξουν τους ασυνείδητους δράστες με 5.000 ευρώ! Το ποσό αυτό, όπως διευκρινίστηκε, θα το πάρει κάποιος δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι όποιο μέλος του Κ.Σ.Τρίπολης επιθυμεί να συμμετάσχει στις συχνές περιπολίες που θα γίνονται για τον εντοπισμό των δηλητηριασμένων δολωμάτων και τη σύλληψη των δραστών. Για τις φόλες έχουν ενημερωθεί από τον Κυνηγετικό Σύλλογο τόσο το Δασαρχείο όσο και η Αστυνομία που θα εντείνουν τις προσπάθειές τους και με τη συνεργασία των θηροφυλάκων του Κ.Σ.θα προσπαθήσουν να προστατέψουν τους κυνηγούς και τα σκυλιά τους.

  2-1-2005    Προσοχή στις φόλες στον νομό Αρκαδίας , το φαινόμενο έχει αυξηθεί πολύ . Η Ομοσπονδία Πελοποννήσου έχει επικηρύξει τους ασυνείδητους φολάδες !


 • © Giorgio Peppas

  Top
  E-mailme - Giorgio Peppas
  Webmaster