Welcome in Greece ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ KAI OXI MONO

Welcome in Hellas
Welcome in Greece

ΑρχικήInitial ΠίσωBack

ΕΠΑΝΩ-UP


Όρτύκια με μελιτζάνες στην κατσαρόλα

A/AYΛΙΚΑ
18 ορτύκια
28 μέτριες στρογγυλές μελιτζάνες
32 κρεμμύδια
48 ντομάτες ώριμες
5200 γραμ. κεφαλογραβιέρα
63-4 κονταλιές σούπας βούτυρο
75 - 6 κουταλιές σούπας τυρί τριμ­μένο
8πιπέρι 2-3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
9αλάτι, πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κουφώνουμε τίς μελιτζάνες καί τίς βάζουμε σε αλατισμένο νερό να μεί­νουν μια ώρα για να ξεπικρίσουν..
Καψαλίζουμε τα ορτύκια, τα καθαρί­ζουμε, σχίζουμε την κοιλίτσα τους καί βγάζουμε τα εντόσθια, κόβουμε τα κε­φάλια τους καί τα πόδια τους καί τα πετάμε, καί κρατάμε μόνο το συκώτι τους.
Στή συνέχεια τα πλένουμε, τα βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν καί υστέρα τα άλατοπιπερώνουμε έξω καί μέσα ...

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Βάζουμε λίγο βούτυρο στα τηγάνι καί σωτάρουμε τα συκωτάκια ψιλοκομ­μένα, μαζί με τα κρεμμύδια, επίσης ψιλοκομμένα.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά καί προσθέτουμε το τυρί κομμένο μικρά κομματάκια, την κοπα­νισμένη φρυγανιά καί τα ανακατεύου­με. Με τα μίγμα αύτό γεμίζουμε τα Ορ­τύκια.
Στό τηγάνι βάζουμε πάλι βούτυρο καί, άφου κάψει, ροδοκοκκινίζουμε τα πουλιά άπ' όλες τίς μεριές.
Στίβουμε τίς μελιτζάνες καί το κού­φωμα πού ετοιμάσαμε τα γεμίζουμε με ένα Ορτύκι όταν γεμίσουμε όλες τίς μελιτζάνες με τα ορτύκια, τίς τοποθε­τούμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τό ύπόλοιπο βούτυρο, τίς ντομάτες πε­ρασμένες άπα το τρυπητό, αλάτι, πι­πέρι καί λίγο νερό καί τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθούν μισή ώρα και να μείνουν μόνο με την σαλστούλα τους.
Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.