Welcome in Greece ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ KAI OXI MONO

Welcome in Hellas
Welcome in Greece

ΑρχικήInitial ΠίσωBack

ΕΠΑΝΩ-UP


Μπεκάτσες με κρασί

A/AYΛΙΚΑ
14 μπεκάτσες
21 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
32 κρεμμύδια
41 κουταλιά σούπας αλεύρι
5μισό φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
64-5 ώριμες ντομάτες
73-4 φέτες ψωμί
8βούτυρο για το τηγάνισμα του ψωμιού
9αλάτι, πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Μαδάμε τις μπεκάτσες, τις καψαλί­ζουμε πάνω σε φλόγα για να φύγουν οι τρίχες, αφαιρούμε τα εντόσθια και τις πλένουμε καλά.
Τις βάζουμε να στραγγίσουν και τις άλατοπιπερώνουμε μέσα και έξω και μπήγουμε το ράμ­φος τους ανάμεσα στα δυο πόδια. ...

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Βάζουμε στο τηγάνι το μισό βούτυ­ρο να κάψει και τηγανίζουμε τις μπε­κάτσες. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
Στο βούτυρο του τηγανιού προσθέ­τουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σωτάρουμε, ώσπου να μαραθεί, ρί­χνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι, ώσπου να ξανθύνει.
Προσθέτουμε τότε το κρασί και, όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε τα τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε τα περιεχόμενο στην κατσαρόλα με τις μπεκάτσες.
Ρίχνουμε μισά φλιτζάνι νε­ρό, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και τις βράζουμε μισή ώρα περίπου. Παίρνουμε τα συκωτάκια των που­λιών (τα υπόλοιπα εντόσθια τα πετά­με), τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε στο τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμέ­νες από το τρυπητή, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα 20 λεπτά. Τη ρί­χνουμε κατόπιν στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει λίγα λεπτά ακόμη .
Σερβίρουμε τις μπεκάτσες σε πιατέλα , γαρνίρουμε με ψωμάκια κομμένα μπουκιές και τηγανισμένα με βούτυρο και από πάνω περιχύνουμε την σάλτσα.