Welcome in Greece ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ KAI OXI MONO

Welcome in Hellas
Welcome in Greece

ΑρχικήInitial ΠίσωBack

ΕΠΑΝΩ-UP


Μπεκατσίνια του βάλτου

A/AYΛΙΚΑ
1800 γρ. από πουλιά .
2200 γρ. παντσέτα
3Κεφαλοτύρι
4Βούτυρο
5Λάδι ελιάς
6Πιπέρι αλάτι
72 αυγά
8Ψωμάκια σε φέτες
9αλεύρι
10αλάτι, πιπέρι
11ψίχα λεμονιού
12κονιάκ καλής ποιότητας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα πουλιά και τα τυλίγουμε με την παντσέτα , μετά τοποθετούμε μέσα στην κοιλιά τους μία μπάλα από βούτυρο και τυρί κεφαλοτύρι και ψίχα λεμονιού. ...

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τα τοποθετούμε στην σούβλα και τα αφήνουμε να ροδίσουν , κάθε τόσο τα αλείφουμε με ένα μικρό πινέλο με ένα μείγμα από λάδι , βούτυρο , αλάτι , πιπέρι.
Από κάτω έχουμε μεταλλικό πιάτο για να πάρουμε τα υγρά που πέφτουν .
Τηγανίζουμε τα ψωμάκια στο λάδι για να πάρουν χρώμα , κατόπιν τα περνάμε από τα χτυπητά αυγά και το αλεύρι και τα ξαναβάζουμε στο τηγάνι για λίγο.
Σερβίρετε σε πιάτα μεγάλα με τα ψωμάκια από κάτω και από πάνω στο καθένα ένα πουλί το οποίο σταθεροποιείται με μία μεταλλικό η ξύλινο πασαλάκι
. Από πάνω χύνουμε την σάλτσα που έχουμε μαζέψει από το ψήσιμο των πουλιών και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι και πρασινάδα.
Την στιγμή της τοποθέτησης στο τραπέζι απλώνουμε λίγο κονιάκ και βάζουμε φωτιά !