Κοσκινίζουμε καλά το αλεύρι πάνω στο μάρμαρο, ανοίγουμε στο κέντρο ένα λακκάκι και βάζουμε το βούτυρο λιωμένο και το αλάτι.
Αρχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας λίγο νερό χλιαρό.
Η ζύμη πρέπει να γίνει σφικτή σαν του ψωμιού.
Όταν είναι έτοιμη ,την αφήνουμε σκεπασμένη να "ξεκουραστεί" και ετοιμάζουμε τα ορτύκια.
...
Καθαρίζουμε τα ορτύκια, τα καψαλίζουμε , τα πλένουμε καλά με άφθονο νερό και τα σκουπίζουμε.
Tα αλοίφουμε με βούτυρο μέσα - έξω, τα αλατοπιπερώνουμε, τα ραντίζουμε με ρίγανη και βάζουμε στην κοιλιά κάθε ορτυκιού ,από ένα μικρό κομματάκι βούτυρο.
Κατόπιν τα δένουμε με ένα σπάγγο, με τρόπο ώστε να μην πετάνε προς τα έξω τα πόδια τους.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο όχι πιο παχύ από μισό εκατοστό.
Την κόβουμε σε κομμάτια που θα είναι αρκετά μεγάλα για τυλίξουμε ένα-ένα χωριστά τα ορτύκια σαν πακετάκια, και αφού τα τυλίξουμε επιμελώς, τα αλοίφουμε με το αυγό και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι φούρνου.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώστε να ροδίσει η ζύμη και να ψηθεί το ορτύκι από μέσα.
Σερβίρουμε τα ορτύκια ζεστά με πράσινη σαλάτα εποχής.