Καψαλίζουμε τα πιτσούνια για να φύγουν οι τρίχες, τα καθαρίζουμε, σχίζουμε την κοιλιά τους και βγάζουμε τα εντόσθια τα πλένουμε καλά, τα στραγγίζουμε και τα άλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι, γιατί τα κεφαλοτύρι είναι αρμυρά).
...
Βάζουμε ένα φλιτζάνι λάδι στην κατσαρόλα να κάψει.
Ρίχνουμε τα πιτσούνια και τα ροδοκοκκινίζουμε απ' όλες τις μεριές.
Αφού κοκκινίσουν καλά, τα σβήνουμε με το κρασί καί, στη συνέχεια, ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, χωρίς φλούδες και σπόρους, το υπόλοιπο λάδι, λίγο ακόμα πιπέρι, ανάλογο νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, ώσπου να μαλακώσουν.
Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε στα πιτσούνια και στη σάλτσα τα κεφαλοτύρι κομματάκια.
Αφού βράσουν όλα μαζί και μείνει το φαγητό μόνο με τη σάλτσα του, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές