Welcome in Greece ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ KAI OXI MONO

Welcome in Hellas
Welcome in Greece

ΑρχικήInitial ΠίσωBack

ΕΠΑΝΩ-UP


Πιτσούνια κρασάτα

A/AYΛΙΚΑ
16 πιτσούνια
22 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
3μισό κιλό ντομάτες ώριμες
41 φλιτζάνι του τσαγιού κρασίσπρο
5αλάτι, πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Καψαλίζουμε τα πιτσούνια για να φύγουν οι τρίχες, τα καθαρίζουμε, σχίζουμε την κοιλιά τους και βγάζουμε τα εντόσθια τα πλένουμε καλά, τα στραγγίζουμε και τα άλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι, γιατί τα κεφα­λοτύρι είναι αρμυρά). ...

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Βάζουμε ένα φλιτζάνι λάδι στην κατσαρόλα να κάψει.
Ρίχνουμε τα πι­τσούνια και τα ροδοκοκκινίζουμε απ' όλες τις μεριές.
Αφού κοκκινίσουν καλά, τα σβήνουμε με το κρασί καί, στη συνέχεια, ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, χωρίς φλούδες και σπόρους, το υπόλοιπο λάδι, λίγο ακό­μα πιπέρι, ανάλογο νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, ώσπου να μαλακώσουν.
Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσα­ρόλα από τη φωτιά, βάζουμε στα πι­τσούνια και στη σάλτσα τα κεφαλοτύρι κομματάκια.
Αφού βράσουν όλα μαζί και μείνει το φαγητό μόνο με τη σάλ­τσα του, τα κατεβάζουμε από τη φω­τιά.
Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές