Welcome in Greece Welcome in Greece

 

Welcome in Greece

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ
DSLR
................
..................

HomeInitial    HomeBack    HomeVideo
.


   Μικρός οδηγός για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές   Με μια πρώτη ματιά αισθανόμαστε δέος και αμηχανία μπροστά στην ποικιλία των ψηφιακών μηχανών. Οι διαφορές στις τιμές είναι μεγάλες υπάρχουν όμως μοντέλα που ανταποκρίνονται στις οικονομικές δυνατότητες κάθε ψηφιακού φωτογράφου, είτε πρόκειται για περιστασιακή χρήση είτε για επαγγελματική. Προτού κάνετε το πρώτο βήμα πρέπει να σιγουρευτείτε για την χρήση για την οποία θέλετε μια ψηφιακή μηχανή. Ορισμένες από τις επιλογές είναι οι εξής: Λήψη φωτογραφιών για προβολή σε ιστοσελίδες, ηλεκτρονική χρήση μέσω υπηρεσιών διαδικτύου και email, χρήση φωτογραφιών για επαγγελματικές παρουσιάσεις, εκτύπωση φωτογραφιών μεσαίας ποιότητας – υψηλής ποιότητας.

Στα καταστήματα πώλησης οι ψηφιακές μηχανές πολλές φορές δεν παρουσιάζονται σύμφωνα με τις κατηγορίες που θα αναφέρουμε, όμως οι τρεις βασικές κατηγορίες ψηφιακών μηχανών είναι οι εξής: ευρείας χρήσης, μεσαίας κατηγορίας, επαγγελματικές.

Ευρείας χρήσης:
Μερικά από τα γενικά χαρακτηριστικά των ψηφιακών μηχανών ευρείας χρήσης είναι: μικρές διαστάσεις/ κόμπακτ, ενσωματωμένο φλας, πρόσθετες λειτουργίες όπως εγγραφή ήχου και βίντεο.

Μεσαίας κατηγορίας:
Η μεσαία κατηγορία απευθύνεται στους σοβαρούς ερασιτέχνες που αναζητούν περισσότερο έλεγχο επάνω στην μηχανή από αυτόν που προσφέρουν οι μηχανές ευρείας χρήσης. Χαρακτηριστικά: μεγαλύτερο εύρος ζουμ του φακού, εύρος ευαισθησίας ISO μεταξύ 100-3200 περίπου, περισσότερες διαθέσιμες μορφές αρχείου για αποθήκευση των φωτογραφιών στη μηχανή, μεγάλη ποικιλία χειροκίνητων ρυθμίσεων, υψηλότερη ποιότητα φακού και αισθητήρα εικόνας CCD σε σχέση με τις μηχανές ευρείας χρήσης.

Επαγγελματικές μηχανές:
είναι οι μηχανές SLR (Single Lens Reflex- Μονοοπτικές ρεφλέξ). Χαρακτηριστικά: δυνατότητα αλλαγής φακών, ποικιλία χειροκίνητων ρυθμίσεων, κορυφαία ποιότητα φακών και αισθητήρων εικόνας.

Tips για την αγορά ψηφιακών μηχανών

  Αποφασίστε τη χρήση για την οποία τη θέλετε: εκτύπωση φωτογραφιών, χρήση στο διαδίκτυο ή και τα δυο.
  Το μέγεθος των φωτογραφιών καθορίζεται από το πλήθος των pixel που καταγράφει μια ψηφιακή μηχανή. Εάν οι φωτογραφίες προορίζονται για εκτύπωση τότε προτιμήστε μια μηχανή με περισσότερα pixel.
  Προσέξτε τους τύπους των καρτών μνήμης.
  Αποφασίστε με ποιον τρόπο θέλετε να μεταφέρετε τις φωτογραφίες στον υπολογιστή. Αυτό γίνεται με καλώδια ή συσκευές ανάγνωσης καρτών. Με τα λειτουργικά συστήματα Windows 7, Vista ή Mac OS X και μια σύνδεση με καλώδιο usb, οι φωτογραφίες μεταφέρονται γρήγορα χωρίς επιπλέον λογισμικό.
  Αναζητήστε μια μηχανή με φακό από καλής ποιότητας οπτικό κρύσταλλο.
  Η διάρκεια των μπαταριών είναι ζωτικής σημασίας στις ψηφιακές μηχανές. Ελέγξτε τη διάρκεια των μπαταριών των διαφορετικών μοντέλων. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και φορτιστή.
  Αναζητήστε μια μηχανή με οπτικό ζουμ αντί ψηφιακού. Το οπτικό ζουμ είναι πραγματικό ζουμ. Το ψηφιακό απλά περικόπτει τη φωτογραφία στο σκόπευτρο και, στη συνέχεια, προσθέτει περισσότερα pixel μέσω αλγόριθμων πρόβλεψης.
Κωνσταντίνα Βλάχα

.

Top

© Giorgio PeppasWelcome in Greece

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ
...............
...............
...............