Welcome in Greece Welcome in Greece

 

Welcome in Greece

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ
..................
..................
................
................
................
................

HomeInitial    HomeBack   
.DSLR

Ερώτηση
Γεια σε ολους! Επειδή πρόσφατα αποφάσισα να αγοράσω την πρώτη μου ψηφιακή slr, θα ήθελα τη βοήθειά σας γιατί πραγματικά έχω πελαγώσει.

  Είμαι ανάμεσα σε 6 :
  α) Νikon
  b) Panasonic
  c) Olympus
  d) Canon
  e)Pentax
  f) Sony

Αυτό που ζητάω είναι τέλειες φωτογραφίες από άποψη χρωμάτων και καθαρότητας, καθώς και πολύ καλή ποιότητα φωτογραφίας και σε χαμηλούς φωτισμούς. Απ΄ 'οτι έχω διαβάσει, κάποιες έχουν σταθεροποιητέε στο σώμα και άλλες στους φακούς , άλλες έχουν πολύ καλά αποτελέσματα σε υψηλά iso (χαμηλός θόρυβος) και έχουν και σύστημα μείωσης του θορύβου, άλλες σύστημα καθαρισμού του αισθητήρα κλπ .
Μερικές είναι και αδιάβροχες .
Από την άλλη οι άλλες έχουν μικρότερο σώμα και είναι πιο ελαφριές.
Τέλος πάντων, θα με βοηθούσατε πολύ αν μου λέγατε τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Απάντηση
Πρώτα απ όλα δες για τι είδος φωτογραφίας την θέλεις.
Πχ αν την θέλεις για φωτογραφίες στην άγρια Φύση πρέπει να είναι ανθεκτική κατασκευή και πιθανώς και αδιάβροχη .
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάς να τις δεις από κοντά , αφού αφού πρώτα έχεις ενημερωθεί για το τι προσφέρει τεχνολογικά η κάθε μία εταιρεία λαμβάνοντας υπ όψη και το ποσό που θέλεις να διαθέσεις.
Στην πραγματικότητα δέν υπάρχει αντικειμενικός τρόπος επιλογής.
Αν ήταν αυτό δυνατό τότε όλοι θα αγόραζαν φέτος το Χ μοντέλο που είναι καλύτερο, του χρόνου το Ψ μοντέλο και οι άλλες εταιρίες δέν θα πουλούσαν ούτε ένα κομμάτι.
Ο καθ ένας μας από εδώ θα σου προτείνει μια μάρκα (συνήθως εκείνη που έχει) και στο τέλος η επιλογή σου θα βασιστεί στο πόσοι κανονάκιδες ή νικονάκιδες , πενταξάκιδες κλπ , είχαν ελεύθερο χρόνο να απαντήσουν στο post σου.
Ολες οι μηχανές που γράφεις είναι καλές, καλό θα ήταν να τις δοκίμαζες σε κάποιο κατάστημα να δείς πώς κάθονται στο χέρι σου κλπ.
Γενικά πάντως δεν πρόκειται με καμία απο τις παραπάνω μηχανές να βγάλεις "άσχημη" φωτογραφία που θα οφείλεται στην μηχανή, το μόνο "εμπόδιο" θα είναι η δημιουργικότητά και η φαντασία σου.
Βασικό ρόλο ίσως τον μεγαλύτερο παίζουν οι ποιότητα των φακών που θα αγοράσεις μαζί με το σώμα την μηχανής. Πορσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινάς την επιλογή του συστήματος σου από τους φακούς και μετά από τα σώματα .
Ενώ στις μηχανές δηλαδή στα σώματα οι διαφορές μπορούμε να πούμε είναι μικρές στα ίδια σχεδόν ποσά , στους φακούς έχουμε μεγάλες διαφορές και πολλές ποιότητες .
Η μεγάλη επένδυση πρέπει λοιπόν να γίνεται στους φακούς που θα τους έχεις συνήθως μία ζωή και μετά στα σώματα που αλλάζουν ατακτικά λόγω τεχνολογίας , ενώ οι φακοί όχι .
Οι καλοί παραμένουν για μία ζωή εξαιρετικοί και σχεδόν πάντα είναι και ακριβοί.

Οι μηχανές που υπάρχουν στην σελίδα αυτή είναι σε γενικές γραμμές σε παραπλήσιες τιμές και με παρόμοια τεχνολογικά χαρακτηριστικά και σχεδόν όλεs κάνουν για σχετικά σκληρή χρήση με μεταλλικά αδιάβροχα σώματα οι περισσότερες .
Κάποιες είναι πιό ανθεκτικές από κάποιες άλλες σε καταστάσεις ιδαίτερα δύσκολες , όπως χτυπήματα ,πτώσεις κλπ .

Με λίγα λόγια λοιπόν το κάθε σύστημα έχει τα υπέρ και τα κατά του , απ εσένα εξαρτάτε να τα βρεις ,να τα ζυγίζεις και να κάνεις την όποια επιλογή σου !

.

Top

© Giorgio PeppasWelcome in Greece

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ
...............
...............
...............
...............
...............
...............