Welcome in Greece Welcome in Greece

 

Welcome in Greece

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ
DSLR
................
..................

HomeInitial    HomeBack    HomeVideo
.


   Πυροβολώντας φωτογραφικά στην επιλογή Manual...   Μαθαίνοντας να ελέγχουμε πλήρως τη φωτογραφική μας μηχανή με το χέρι, μπορεί να φαίνεται σαν αρχή ένα δύσκολο έργο. Σίγουρα φαινομενικά είναι πιο δύσκολο να ελέγξεις την φωτογραφική μηχανή στην επιλογή Μ και αυτό γιατί υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν σωστά ώστε να πάρουμε μία καθαρή εικόνα , και επίσης σίγουρο είναι πιο εύκολο να αφήσεις την μηχανή να τα κάνει όλα αυτόματα μόνη της .

Ενώ αυτό (auto mode) μπορεί να είναι μία φαινομενικά καλή περίπτωση, στην πραγματικότητα ποτέ δεν θα φτάσουμε στην χρησιμοποίηση του πλήρες δυναμικού μιας φωτογραφικής μηχανής επιλέγοντας την χρήση της σε αυτόματη λειτουργία.
Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τις μεγάλες διαφορές ποιότητας εικόνας στην λήψη φωτογραφιών μεταξύ ενός επαγγελματία και ενός ερασιτέχνη ενώ χρησιμοποιούν ισάξιο εξοπλισμό και οι δύο .

Πριν από την κάθε φωτογράφιση πρέπει να ελέγχετε όλες τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής σας, και για να γίνει σωστά αυτό πρέπει να έχουμε μάθει τα βασικά για την λήψη μίας σωστής φωτογραφίας σε έκθεση .
Μια καλή κατανόηση της εστιακής απόστασης, του διαφράγματος , της ταχύτητας κλείστρου και του ISO, καθώς και το πώς θα συνεργαστούνε όλα αυτά μαζί, είναι ένα βήμα ζωτικής σημασίας , στην εκμάθηση στο να ρυθμίζουμε χειροκίνητα σωστά την φωτογραφική μηχανή μας , για οποιαδήποτε κατάσταση και να συναντήσουμε .

Εστίαση και ισορροπία λευκού είναι επίσης πολύ σημαντικές ρυθμίσεις, και μετά τον έλεγχο της έκθεσης , αντιπροσωπεύουν το επόμενο επίπεδο.

Η φωτογραφική "σκοποβολή" σε χειροκίνητη λειτουργία είναι κάτι που απαιτεί πολλή πρακτική. Μπορείτε να διαβάσετε πολλά βιβλία και να παρακολουθήσete πολλά βίντεο, αλλά αν δεν θα βγούμε έξω ωστε να πειραματιστούμε σε διαφορετικές και το σπουδαιότερο πραγματικές συνθήκες , δεν θα μπορέσουμε να μάθουμε να χρησιμοποιούμε την φωτογραφική μηχανή στην χειροκίνητη λειτουργία σωστά .

Ενώ η πολύ και σωστή πρακτική σε κανονικές συνθήκες φωτογράφισης έξω θα βοηθήσει στο να αποκτήσουμε τις εμπειρίες για τον χειροκίνητο έλεγχο της μηχανής , ώστε κάποια στιγμή θα είμαστε ικανοί τόσο , που κοιτώντας το φωτογραφικό περιβάλλον που θα εργαστούμε να ξέρουμε ήδη τις ρυθμίσεις που θα χρειαστούν για μία σωστή και όμορφη φωτογραφία .

Τα βίντεο που περιλαμβάνει αυτό το βασικό αρθράκι νομίζω επεξηγούν πολλά πράγματα για αρχή…

gpeppas

.

Top

© Giorgio PeppasWelcome in Greece

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ
...............
...............
...............