Welcome in Greece Welcome in Greece

 


ΑρχικήInitial(Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται τα καλυτερα θέματα κυνηγετικού αλλά και γενικού ενδιαφέροντος από τα Eλληνικά Βlogs σε μορφή συνδέσμου που σας μεταφέρει στις αρχικές πηγές των άρθρων )

Μονόβολος       Tα Νέα μας       Περισσότερα HUNTING Blogs       Περισσότερα BLOGS-News


BLOGS-NEWS 2011      BLOGS-NEWS 2012     


  5-11--2013    : Το ρέκβιεμ της μεσαίας τάξης... !!!


«Requiem aeternam dona eis, Domine». Η φράση είναι από την εξόδιο ακολουθία των καθολικών. Τριγυρίζει στο μυαλό μου καθώς ανεβαίνω στα βόρεια προάστια. Δεν είναι ένα ... σύνηθες ρεπορτάζ: είναι το ρέκβιεμ μιας περιοχής, μιας εποχής και της γειτονιάς των παιδικών μου χρόνων. Είναι μια περιήγηση στα ωραία ερείπια της κάποτε ευημερούσας μεσαίας τάξης. Είναι όμως και το καλωσόρισμα στο καινούργιο που γεννιέται. Χαρμολύπη λένε το συναίσθημα στην παράδοσή μας.
Φαντάζομαι ότι εσύ πάλι έχεις ξεκαρδιστεί στα γέλια ήδη από τον υπότιτλο: Αλληλεγγύη στην Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, την Εκάλη; Τι ανάγκη έχουν τα πλούσια βόρεια προάστια; Κι όμως, το Μνημόνιο κατάφερε να κάνει πραγματικότητα αυτό που λίγα χρόνια πριν θα ακουγόταν σαν το πιο σύντομο ανέκδοτο, ζοφερή πραγματικότητα.
Μπορεί και να πιστεύεις πως πρόκειται για μια δίκαιη τιμωρία: οι κυρίες με τις πισίνες και τις οικιακές βοηθούς τώρα να αγωνιούν κι αυτές για τον λογαριασμό της ΔΕΗ και το χαράτσι. Είμαι η τελευταία που θα κουνούσα το δάχτυλο στο ταξικό μίσος, αν δεν αγνοούσε τόσο πολύ την πραγματικότητα. Δικαίως, γιατί αν τα δει κανείς από μακριά τα βόρεια προάστια φαντάζουν ενιαία, αδιαίρετα και μακάρια. Ομως δεν είναι.
Αν εξαιρέσει κανείς τους λόφους του Κεφαλαριού, της Εκάλης, της Πολιτείας (εκεί που η κρίση είναι άγνωστη λέξη), στα βόρεια ζει η πάλαι ποτέ κραταιά μεσαι–ανώτερη αστική τάξη. Πετυχημένοι γιάπηδες και διαπρεπή τέκνα της γενιάς του Πολυτεχνείου, που μετακόμισαν εδώ για καλύτερη ποιότητα ζωής: άνετες πολυκατοικίες με κήπους και πιλοτές, ειδυλλιακές μεζονέτες, μικρές βιλίτσες, πλατάνια και πάρκα. Εδώ επίσης ζουν παλιοί Αιγυπτιώτες, εργάτες και παλιοί περιβολάρηδες. Μπορεί στο κάδρο να κυριαρχεί το φαντεζί, αλλά έχει περισσότερα χρώματα απ” ό,τι θα φανταζόσουν.
Αλλωστε και το φαντεζί δεν φαντάζει και τόσο λαμπερό τώρα τελευταία. «Είναι πάρα πολλά τα σπίτια χωρίς ρεύμα στις γειτονιές μας», λέει η Δέσποινα Καραμήτσου, μέλος του Δικτύου Αλληλεγγύης Ανάσα. «Βλέπεις απέξω μια μεζονέτα κι ούτε πάει ο νους ότι μέσα οι άνθρωποι δεν έχουν ζεστό νερό και φως. Είναι άστεγοι με στέγες πολυτελείας». Αν η ντροπή είναι το κυρίαρχο συναίσθημα παντού για την ακούσια ταξική πτώση, εδώ λαμβάνει διαστάσεις προσωπικής απαξίας. Οταν έχεις στηρίξει έναν τρόπο ζωής ολόκληρο και τη μάτια σου στα χρήματα, πώς επιβιώνεις χωρίς αυτά; «Βλέπουμε στις αγορές Χωρίς Μεσάζοντες κυρίες με μερσεντές και πανάκριβα τζιπ, που μέχρι χθες δεν θα καταδέχονταν να αγοράσουν τίποτα άλλο εκτός από ντελικατέσεν. Η κρίση αλλάζει τους ανθρώπους, τις συνήθειές τους, τις συνειδήσεις τους», μας λέει ο Κώστας Βενιώτης.
Αλλάζουν οι συνειδήσεις ή αδειάζουν οι τσέπες; Το ερώτημα μοιάζει θεωρητικό στους ανθρώπους της αλληλεγγύης, που καθημερινά δίνουν τη μάχη για πραγματικές ανάγκες. «Μέσα σε δυο βδομάδες οι οικογένειες που έπαιρναν τρόφιμα από εμάς αυξήθηκαν από 12 σε 20. Και σίγουρα το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά εδώ… είμαστε προάστια, δηλαδή ένα μικρό χωριό όπου όλοι γνωριζόμαστε, κι έτσι δεν το παραδεχόμαστε», μας λέει ο Παρασκευάς Ποθητός. «Ερχονται άνθρωποι στα χαριστικά παζάρια και φέρνουν ρούχα πανάκριβα που πια δεν τα χρειάζονται, είναι ό,τι απέμεινε από μια ζωή πολυτελείας. Τώρα ψάχνουν ένα φάρμακο ή βιβλία για τα παιδιά τους».
«Περπατάς στο εμπορικό κέντρο και βλέπεις άδεια ή κλειστά μαγαζιά, οι έμποροι είναι σε απελπισία», λέει ο Κώστας. «Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να κατανοήσεις το ζόρι ενός ανθρώπου που μέχρι χθες ήταν στέλεχος σε πολυεθνική κι έπαιρνε 5.000 ευρώ τον μήνα, αλλά, τώρα πια, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Είμαστε το ίδιο φτωχοί, το ίδιο άνεργοι, το ίδιο ανασφάλιστοι, έχουμε τις ίδιες αγωνίες». Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε το Δίκτυο Αλληλεγγύης εδώ κι ένα χρόνο, και σε αυτό το πλαίσιο λειτουργούν όλες οι δομές του: χαριστικά παζάρια, τράπεζα χρόνου, αγορές χωρίς μεσάζοντες, διανομή τροφίμων, δίκτυο γιατρών και συλλογή φαρμάκων. Κι επειδή εδώ –για κάποιους ακόμα- λεφτά υπάρχουν, είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως στα βόρεια προάστια συγκεντρώθηκαν φάρμακα αξίας 70.000 ευρώ και, κάποια από αυτά, αρκετά σπάνια: μόνο η ειδική διατροφή για καρκινοπαθείς κοστίζει 1.500 ευρώ. Εκτός από αλληλεγγύη στους γείτονες, λοιπόν, τα βόρεια προάστια μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη μεταφορά πόρων που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση σαν κι αυτή που ζούμε σήμερα.
Πριν από λίγο καιρό στην Κηφισιά ένα σπίτι παραλίγο να βγει στο σφυρί για ένα χρέος 1.200 ευρώ στην εφορία. Ο πλειστηριασμός αποτράπηκε γιατί παρενέβησαν δυναμικά ακτιβιστές από διάφορες κινήσεις και διάφορες περιοχές. Αν τον Γενάρη απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί, αυτό θα είναι το κύμα που θα σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από τη μεσαία τάξη. Ετσι, τα προάστια, που φαινομενικά κοιμούνται ήσυχα τον ύπνο του δικαίου, έχουν πια λόγους να χάσουν τον ύπνο τους. «Το να συμμετέχεις ενεργά σε ένα τέτοιο δίκτυο δεν σημαίνει ούτε ότι είσαι ανθρωπιστής ούτε ότι είσαι φιλάνθρωπος. Σημαίνει ότι διεκδικείς την αξιοπρέπειά σου», μας λέει ο Χρήστος Δημακόπουλος. «Εχουν βουλιάξει οι περισσότεροι στη μιζέρια και στον καναπέ τους. Ενα δίκτυο αλληλεγγύης δεν μπορεί, ούτε επιδιώκει, να υποκαταστήσει το κοινωνικό κράτος. Ανακουφίζει πληγές, άμεσες ανάγκες. Αν δεν αντισταθούμε συλλογικά και δεν ανατρέψουμε τη συνθήκη που ζούμε, σε πολύ λίγο κι εμείς, οι ακτιβιστές, θα… ψάχνουμε σε άλλες δομές αλληλεγγύης ή στα σκουπίδια»...
Ντίνα Δασκαλοπούλου
Εφημερίδα των Συντακτών ...          ΠΗΓΗ : nonews-news.blogspot.gr


  5-11--2013    : Η Γερμανία είναι «βαρίδι» στον πλανήτη !!!


Πώς γίνεται ο αποπληθωρισμός, η μαζική ανεργία, η ημι-μόνιμη ύφεση να προβάλλονται ως αποδεκτά, επιθυμητά ακόμη και ηθικά πράγματα; Οι γερμανικοί «μύθοι» δεν είναι καθόλου ακίνδυνοι, γράφει ο M. Wolf.
H κριτική που πονάει, είναι πιθανότατα δίκαιη. Κι αυτό ίσως εξηγεί την οργή του Βερολίνου την περασμένη εβδομάδα για την κριτική που έκανε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στο τεράστιο και καλά φυλαγμένο εμπορικό του πλεόνασμα.
Πρέπει να αναγνωρίσουμε στο αμερικανικό υπουργείο ότι δήλωσε αυτό πουκανένας εταίρος της Γερμανίας δεν τολμά να πει: «Η Γερμανία συντηρεί ένα μεγάλο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών καθ' όλη την διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης».
Αυτό «απέτρεψε την επανισορρόπηση» των άλλων χωρών της ευρωζώνης και δημιούργησε «ροπή προς τον αποπληθωρισμό στην ευρωζώνη, καθώς και την διεθνή οικονομία».
Το ΔΝΤ έχει εκφράσει ανάλογες ανησυχίες.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απάντησε ότι το πλεόνασμά του «δεν αποτελεί αιτία ανησυχίας,ούτε για την Γερμανία, ούτε για την ευρωζώνη, ούτε για την διεθνή οικονομία».
Ενας εκπρόσωπος δήλωσε ότι η χώρα «συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια ανάπτυξη μέσω εξαγωγών και εισαγωγών εξαρτημάτων για τελικά προϊόντα». Αυτή η αντίδραση ήταν προβλεπόμενη και εσφαλμένη. Το πλεόνασμα, που προβλέπεται από το ΔΝΤ στα 215 δισ. δολ. φέτος (περίπου όσο και της Κίνας) αποτελεί πράγματι μεγάλο θέμα, πάνω απ' όλα για το μέλλον της ευρωζώνης.
Τα εξαγωγικά πλεονάσματα δεν αντικατοπτρίζουν μόνο την ανταγωνιστικότητα, αλλά και επίσης την υπερβολή της παραγωγής σε σχέση με την δαπάνη. Οι πλεονασματικές χώρες εισάγουν την ζήτηση την οποία δεν παράγουν εσωτερικά. Όταν η παγκόσμια ζήτηση είναι ισχυρή, αυτή η ανάγκη δεν δημιουργεί πρόβλημα, αφού τα χρήματα που δανείζονται οι ελλειμματικές χώρες επενδύονται σε δραστηριότητες οι οποίες εντέλει εξυπηρετούν τα χρέη τα οποία δημιουργούνται. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει συχνά, επειδή εν μέρει οι ελλειμματικές χώρες υποχρεώνονται από την προσφορά φθηνών εισαγωγών από πλεονασματικές χώρες, να επενδύουν σε μη εμπορεύσιμες δραστηριότητες, που δεν στηρίζουν την εξυπηρέτηση των εξωτερικών χρεών.
Υπό τις σημερινές συνθήκες, όμως, όπου τα βραχυπρόθεσμα επίσημα επιτόκια βρίσκονται κοντά στο μηδέν και η ζήτηση πάσχει από χρόνιο έλλειμμα σε όλο τον πλανήτη, η εισαγωγή της ζήτησης από μια πλεονασματική χώρα είναι ανάλγητη: Διογκώνει την παγκόσμια οικονομική αδυναμία.
Είναι οπότε αναμενόμενο, ότι στο β΄ τρίμηνο του 2013 το ΑΕΠ της ευρωζώνης ήταν 3,1% χαμηλότερα από το προ της κρίσης ζενίθ και 1,1% από δύο χρόνια πριν. Οι οικονομίες του πυρήνα με τις υψηλές αξιολογήσειςαπομυζούν ζήτηση, αντί να προσθέτουν. Γι' αυτό και η ευρωζώνη βουλιάζει προς τον αποπληθωρισμό: Στην τελευταία μέτρηση ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός ήταν 0,8%. Αφού η ζήτηση είναι τόσο αδύναμη, ο πληθωρισμός μπορεί να πέσει και παρακάτω. Αυτό όχι μόνο απειλεί να ρίξει την ευρωζώνη σε μια «ιαπωνική» παγίδα αποπληθωρισμού, αλλά και αποκλείει τις απαραίτητες μεταβολές στην ανταγωνιστικότητα όλης της ευρωζώνης.
Οι χώρες που πλήττονται από την κρίση υποχρεώνονται να υποστούν απευθείας αποπληθωρισμό. Γίνεται έτσι αναπόφευκτη η εξαιρετικά υψηλή ανεργία. Και παράλληλα αυξάνεται η πραγματική αξία του χρέους.
Οι πολιτικές που επιβλήθηκαν στην ευρωζώνη, υπό τις οδηγίες της Γερμανίας, ήταν βέβαιο ότι θα έχουν αυτό το αποτέλεσμα, με δεδομένη την καταστροφική επίπτωση που έχει στην ζήτηση η απόλυτη δημοσιονομική λιτότητα. Σε πρόσφατη έκθεση για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Jan in 't Veld ισχυρίζεται ότι δημοσιονομική πολιτική της λιτότητας έχει προκαλέσει, μεταξύ 2011 και 2013, συνολικές απώλειες παραγωγής που αντιστοιχούν στο 18% του ετήσιου ΑΕΠ της Ελλάδας, το 9,7% της Ισπανίας, το 9,1% της Γαλλίας, το 8,4% της Ιρλανδίας και ακόμη και το 8,1% της Γερμανίας. Αναπόφευκτα, είναι σχεδόν αδύνατον να μπορέσει η νομισματική πολιτική να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Πριν την κρίση, θα μπορούσε να αποδώσει επεκτείνοντας την πίστωση στις χώρες που εντέλει βούλιαξαν, πάνω απ' όλα στην Ισπανία. Σήμερα, δουλεύει σε ένα περιβάλλον με αδύναμο τραπεζικό σύστημα, τεράστια χρέη στις χώρες της κρίσης και αποφυγή του δανεισμού στις πιστώτριες χώρες.
Η καλύτερη μέθοδος για να αποδώσει μια πιο επιθετική νομισματική πολιτική, είναι με υποτίμηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ. Αν, για παράδειγμα, η ΕΚΤ ήθελε να αναλάβει μεγάλης κλίμακας «ποσοτική χαλάρωση», αγοράζοντας τα ομόλογα των μελών της αναλογικά με τις μετοχές τους στην κεντρική τράπεζα, το πιο πιθανό αποτέλεσμα θα ήταν να πέσει το ευρώ. Όμως αυτό θα διόγκωνε την τάση που έχει η ευρωζώνη, η οποία λειτουργεί υπό την γερμανική επιρροή, να επιβάλλει την «προσαρμογή» της στον υπόλοιπο κόσμο.
Καθώς οι ευάλωτες χώρες συρρικνώνουν τα εξωτερικά τους ελλείμματα, ενώ η βασική πιστώτρια χώρα παραμένει σε πλεόνασμα, η ευρωζώνη δημιουργεί τεράστια εξωτερικά πλεονάσματα: Η αλλαγή από το έλλειμμα προς το πλεόνασμα προβλέπεται από το ΔΝΤ ότι θα είναι 3,3% του ΑΕΠ της ευρωζώνης μεταξύ 2008 και 2015.
Με δεδομένο το έλλειμμα ζήτησης στην ευρωζώνη, η μεταβολή ίσως θα πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν, τουλάχιστον, θέλουν τα ευάλωτα έθνη να έχουν μια ελπίδα να μειώσουν την ανεργία. Είναι μια ανάλγητη στρατηγική για τον πλανήτη. Οι ΗΠΑ έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται, όπως και άλλοι είχαν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται για παλαιότερες αμερικανικές ρυθμιστικές αποτυχίες.
Θα είναι αδύνατον, όμως, να πετύχει η ευρωζώνη την ευημερία με βάση την ανάπτυξη μέσω εξαγωγών: Είναι πολύ μεγάλη για κάτι τέτοιο. Πρέπει, επίσης, να πετύχει την εσωτερική επανισορρόπηση. Μέχρι τώρα, όπως δείχνει και τοWorld Economic Outlook Οκτωβρίου του ΔΝΤ, η μαζική κατάργηση θέσεων εργασίας έχει φέρει την ανταγωνιστικότητα και η κατάρρευση της εγχώριας ζήτησης είναι αυτή που έχει μειώσει τα εξωτερικά ελλείμματα στις χώρες της κρίσης. Δηλαδή, η επιτυχία της προσαρμογής βρίσκεταιστην άλλη πλευρά του νομίσματος της οικονομικής βουτιάς και της ιλιγγιώδους ανεργίας. Όμως, έστω κι έτσι, το ΔΝΤ δεν διαβλέπει καμία σημαντική μείωση στις καθαρές υποχρεώσεις. Οι χώρες αυτές θα παραμείνουν ευάλωτες.
Τι συμβαίνει, λοιπόν, με δυο λόγια; Οι απαντήσεις είναι: Ο αποπληθωρισμός αρχίζει να έρπει στην επιφάνεια. Μαζική ανεργία. Καμία εσωτερική επανισορρόπηση και υπερβολική εξάρτηση από την εξωτερική ζήτηση. Κι όμως όλα αυτά θεωρούνται αποδεκτά, επιθυμητά, ακόμη και ηθικά, μια πραγματική επιτυχία. Γιατί; Οι εξηγήσεις που δίνονται, είναι μύθοι. Η κρίση οφειλόταν σε δημοσιονομική ασωτία και όχι σε ανεύθυνες διακρατικές ροές πιστώσεων. Η δημοσιονομική στρατηγική δεν παίζει ρόλο στην διαχείριση της ζήτησης. Οι αγορές κρατικών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα είναι ένα βήμα προς τον υπερ-πληθωρισμό. Και η ανταγωνιστικότητα καθορίζει τα εξωτερικά πλεονάσματα, όχι την ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ανεπαρκούς ζήτησης.
Αυτοί οι μύθοι δεν είναι ακίνδυνοι, ούτε για την ευρωζώνη ούτε για τον πλανήτη. Αντιθέτως, κινδυνεύουν είτε να παγιδεύσουν τα αδύναμα κράτη μέλη σε ημι-μόνιμη ύφεση είτε να καταλήξουν, στο τέλος, σε μιααγωνιώδη διάλυση του ίδιου του ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, το ευρωπαϊκό έργο θα εκπροσωπήσει τότε όχι την ευημερία, αλλά την ανέχεια. Όχι την συνεργασία, αλλά τον πόνο.
Και θα γίνει μια τραγική ιστορία. ...          ΠΗΓΗ : euro2day.gr


  30-10--2013    : Ο δρόμος για την ευρω-δουλοπαροικία !!!

ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ

Δανειστήκαμε Γερμανικά λεφτά για να αγοράζουμε Γερμανικά προϊόντα. Και επειδή οι Γερμανοί δεν καταναλώνουν το εμπορικό πλεόνασμά τους, αφήνουν τον Ντράγκι της ΕΚΤ να τυπώνει ευρώ για την περιφέρεια για να καταναλώνει η περιφέρεια, και αυτά τα τυπωμένα λεφτά εξακολουθούν να φουσκώνουν τις αξίες των πραγμάτων στην περιφέρεια.
Βέβαια, εμείς βλέπουμε την θεραπεία αυτών των βασικά πληθωριστικών πιέσεων που δεν είναι άλλη από την λιτότητα και την φανατική δίωξη στην ιδιοκτησία (αλλά μόνο την ιδιοκτησία που ΔΕΝ αφορά Γερμανικές εξαγωγές, ή την ιδιοκτησία που θέλουν να αγοράσουν οι Γερμανοί φτηνά, ανακυκλώνοντας οι ίδιοι τα πλεονάσματά τους, αλλά σε μη πληθωριστικές τιμές). "Σου τυπώνουμε για να μην καταρρεύσει το σύστημα και να συνεχίζουν οι εξαγωγές μας, αλλά θα καταρρεύσει το δικό σου σύστημα, αυτό δηλαδή που νομίζει ότι είναι ανεξάρτητο από το δικό μας, και θα είναι δικό μας σε καλή τιμή".
Ή, στο πρωτότυπο, "McWilliams concludes, however, with a darker edge of the inevitable endgame of a "slow trudge" to federalization (and loss of sovereignty)".
Τα έχω ξαναγράψει, βέβαια, όλα αυτά, και, φοβάμαι ότι συνεχίζουμε ακάθεκτα, ανελεύθερα και επώδυνα στα σχέδια του 1943.
Και υπάρχουν τύποι που παριστάνουν ότι μιλάνε Ελληνικά και μάς λένε ότι κάνει και καλό... Πώς νομίζετε ότι πλησιάζει κάποιος την Καρέκλα ή το μικρόφωνο; Διαλεγμένοι ένας κι ένας... Για αυτό δεν κουνιέται φύλλο... Όλα ελέγχονται. Κεντρικά. Κατ' εικόνα και ομοίωση. Και μην μου αρχίσετε ότι η ελευθερία είναι υποκειμενική...          ΠΗΓΗ : archaeopteryxgr.blogspot.gr/


  23-10--2013    : Φίλε! Απαγορεύεται να τους αφήνεις να σου καταστρέφουν τη ζωή !!!


Eναι απλά τα πράγματα φίλε.
Η αποικιοκρατία δεν τελείωσε ποτέ. Αν δεν γίνεις ο Κινέζος του 1900 δεν θα ησυχάσουν. Θα σε κάνουν παράδειγμα για τις επόμενες γενιές. Το 2100 θα λένε για τον Έλληνα του 2000.
Την απόφαση την έχουν πάρει και ισχύει και για σένα, κυρίως για σένα. Είτε το πιστεύεις είτε όχι είσαι και συ μέσα στα σχέδιά τους.
Απαγορεύεται να κάνεις τη... δουλειά που θέλεις, απαγορεύεται ακόμη και να δουλεύεις συνέχεια έστω κι αν δεν σ’ αρέσει η δουλειά που κάνεις, απαγορεύεται ακόμη και να έχεις μια οποιαδήποτε δουλειά.
Απαγορεύεται να πληρώνεσαι ακόμη κι αν έχεις μια οποιαδήποτε δουλειά αλλά κι όταν πληρώνεσαι, απαγορεύεται να μπορείς να ζεις με τα λεφτά που παίρνεις.
Aπαγορεύεται να αρρωστήσεις γιατί αν αρρωστήσεις, απαγορεύεται να ζήσεις. Πρέπει να πεθάνεις.
Απαγορεύεται να κρυώνεις γιατί άμα κρυώνεις απαγορεύεται να ζεσταθείς. Πρέπει να πεθάνεις ή από το κρύο ή από μονοξείδιο του άνθρακα ή από απελπισία.
Οι σύγχρονοι εισπράκτορες σου έχουν περάσει τη θηλιά στο λαιμό και όλο ζητάνε. Ζητάνε οι τραπεζίτες για να μην κλείσουν οι τράπεζές τους, ζητάνε οι Στουρναρέοι και οι Θεοχαρέοι για να ευχαριστήσουν τα αφεντικά της τρόικας.
Σε τρομοκρατούν κάθε μέρα πότε απειλώντας πως θα σε κλείσουν φυλακή αν δεν τους δώσεις αυτό που θέλουν και πότε πως θα σου κάνουν κατάσχεση στον μισθό σου.
Δεν τους νοιάζει φίλε πώς θα ζήσεις. Δεν τους νοιάζει πόσο θα ζήσεις. Δεν τους νοιάζει καν αν θα ζήσεις. Τόσοι και τόσοι συμπολίτες μας έδωσαν τέλος στη ζωή τους γιατί ντρέπονταν να βλέπουν τα παιδιά τους στα μάτια και τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Ναι, διάλεξαν το λανθασμένο δρόμο, κάνοντας ουσιαστικά τη χάρη σε όλους εκείνους που τους οδήγησαν στο αδιέξοδο. Όμως, αν μη τι άλλο, εκείνοι είχαν τσίπα, είχαν φιλότιμο. Μόνο χρήματα δεν είχαν. Όχι πλούτο. Χρήματα για τα απαραίτητα. Για σπίτι, για φαΐ, για φάρμακα, για τετράδια και για ένα ποτήρι κρασί κάποια Σαββατόβραδα.
Τους είδες τους «τρομοκράτες» που λήστεψαν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το «Ναό-Τράπεζα»; Χρειάστηκε photoshop από το Δένδια για να αναγνωρίζονται. Παραδέχτηκε φόρα-παρτίδα ότι τους έκανε αγνώριστους ο υπουργάρας.
Τον είδες τον «φτερωτό γιατρό», τον προσωπικό φίλο του πρωθυπουργού μας, τον «έντιμο» δήμαρχο; Δεν υπήρξε photoshop, αν και θα χρειαζόταν ώστε να γίνει αγνώριστος και να μη θιγούν οι καθώς πρέπει φίλοι του. Τι κι αν έκλεψε 13 εκατομμύρια; Σοφός ο λαός μας: Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι.          ΠΗΓΗ : kostasxan.blogspot.gr


  23-10--2013    : Το αδιέξοδο των μνημονίων και η κατάρρευση της κυβέρνησης !!!

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Οι τελευταίες εξελίξεις και εν όψει των νέων επικείμενων μέτρων «για την πατρίδα» που εκβιαστικά αξιώνει η δυσώνυμη τρόικα, πείθουν ακόμα και τον πιο δύσπιστο για τον αδιέξοδο δρόμο της «μετρολογίας» στον οποίο εκών άκων έχει συρθεί απο τις παραλυμένες πολιτικές του ηγεσίες, ο ελληνικός λαός. Αυστηρά προσηλωμένος στους δανειστές ο άλλοτε κήνσορας του αντιμνημονιακού αγώνα Αντώνης Σαμαράς, με σθένος ζητά, απαρέγκλιτη εφαρμογή των Μνημονίων, με νέα φρέσκα μέτρα, αλλά και νέο σωτήριο μνημόνιο, προκειμένου να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του χρέους και να αποσοβηθεί κατά την κρίση του, η κατάρρευση της ήδη ημιθανούς εθνικής μας οικονομίας. Αλλά και αν κατόρθωνε να πείσει τους δανειστές μας ο πρωθυπουργός για ένα γενναίο κούρεμα, που θα έδινε βάσιμες προσδοκίες για την επιβίωση του χρέους μας, είναι απολύτως βέβαιον ότι μέσα στο πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο που οριοθετεί η τρόικα, δεν θα μπορούσε να έχει καμιά τύχη ο δύσμοιρος τόπος.
Είτε υιοθετηθεί η σκληρή γραμμά του κυρίου Σόιμπλε για επιμήκυνση του χρέους, είτε η πιο «ευοίωνη» για την Ελλάδα γραμμή του κουρέματος και πάλι το χρέος μας θα παραμείνει θεόρατο σε σχέση με το φθίνον ακαθάριστο εθνικό μας πρϊόν. Παγκοσμίως μόνον η Ιαπωνία έχει ένα τόσο πελώριο χρέος της τάξης του 170% του ΑΕΠ. Αλλά εκεί μιλάμε για μια χώρα με ακμαία και σφύζουσα απο καινοτομίες εθνική οικονομία και μια πολύ στέρεα διαρθρωμένη παραγωγική βάση.
Η εθνική μας οικονομία για να επιβιώσει πλέον έχει ανάγκη απο μια δραστική διαγραφή του χρέους, εν παραλλήλω με ένα γιγάντιο και ταχείας αποτελεσματικότητας πρόγραμμα, παραγωγικής ανάσυγκρότησης της χώρας.
Τούτο απαιτεί εμπνευσμένες μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις στον δημόσιο τομέα, δραστική πάταξη της φοροδιαφυγής – όταν η κυβέρνηση για λόγους ψηφοθηρίας και κομματικής ιδιοτέλειας, ψιλοκοσκινίζει δυο χρόνια πια την λίστα lagard – και γιγάντιες ενέσεις ρευστότητας στην αγορά, προκειμένου να αναπνεύσει απο την πιστωτική ασφυξία των τραπεζών και να επανεκκινήσει η λιπόθυμη απο τα τροϊκανά χαστούκια ιδιωτική μας οικονομία.
Αντίθετα σε όλα αυτά – τα παγκοσμίως πια διατυπωμένα και απο τα πιο έγκυρα οικονομικά think tanks στο πεδίο της οικονομικής σκέψης – η κυβέρνηση έχει σαν παπαγάλος βάλει τον αυτόματο πιλότο του μνημονίου, προξενώντας με την θανατηφόρο μείωση του ΑΕΠ κατά 25% και την γιγάντωση της ανεργίας, αλλεπάλληλα σοκ στην εθνική οικονομία. Είναι αυτό το ΚΕΠΕ μάλιστα κυβερνητικού ελέγχου, που προβλέπει για το 2014, ανεργία 30% και μηδενική ανάπτυξη!!!          ΠΗΓΗ : kostasxan.blogspot.gr


  23-10--2013    : H Mεγάλη Ληστεία της Ελλάδας 1981-2011 !!!

Από τον Αθανάσιο Χ. Παπανδρόπουλο
Είναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα του Χαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι σίγουρος για την εκλογική νίκη του «Κινήματος» στις εκλογές του Οκτωβρίου και η συζήτηση είναι πού θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να μοιραστούν στις ορδές των «μη προνομιούχων» που ανυπόμονοι περιμένουν την ώρα της μεγάλης εισβολής. (Διαβάστε το όλο. Θα αυξηθεί κατακόρυφα η οργή σας και δεν θα πιστεύετε τις αποκαλύψεις οι οποίες λόγω του έγκριτου δημοσιογράφου είναι όλες τεκμηριωμένες).
«Πρόεδρε, δεν υπάρχει πρόβλημα», λέει ο Γεράσιμος Αρσένης, μετέπειτα «τσάρος της οικονομίας», στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. «Το διεθνές σύστημα», επιμένει, «έχει μεγάλη ρευστότητα και θα βρούμε αρκετό χρήμα να φέρουμε στην Ελλάδα. Εξάλλου, τα επιτόκια είναι χαμηλά, όπως και το ελληνικό δημόσιο χρέος. Υπάρχουν έτσι περιθώρια να αντιμετωπίσουμε και αιτήματα για παροχές, αλλά και μία πιθανή φυγή κεφαλαίων στις ξένες τράπεζες από βιομηχάνους και μεγαλοεισαγωγείς.».
«Δηλαδή λεφτά υπάρχουν, Μάκη», τονίζει ευχαριστημένος ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Θα μπορέσουμε έτσι να δείξουμε στον λαό ότι μοιράζουμε χρήμα. Ποιος ποτέ θα μάθει ότι αυτό είναι δανεικό. Θα λέμε σε όλους τους τόνους ότι είναι το χρήμα του κατεστημένου, που τώρα ανήκει στους Έλληνες.», προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δείχνει να απολαμβάνει το ουίσκι που πίνει.          ΠΗΓΗ : infognomonpolitics.blogspot.gr


  23-10--2013    : FT: Τι έγραφε η «εξαφανισμένη» έκθεση της Κομισιόν κατά της Γερμανίας !!!

«Στοχευμένη» κριτική στο Βερολίνο ασκεί έκθεση της ΕΕ η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν τη Δευτέρα και... εξαφανίστηκε από το Διαδίκτυο , έπειτα από 24ώρες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η εν λόγω έκθεση ανέφερε ότι η δημοσιονομική πολιτική της Γερμανίας έκανε ακόμη πιο βαθιά την κρίση στην Ευρωζώνη και δυσκόλεψε περισσότερο χώρες που ......... βρίσκονται σε πρόγραμμα στήριξης όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.
Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, πολλοί είναι οι οικονομολόγοι που έχουν υποστηρίξει ότι η ταυτόχρονη λιτότητα που υιοθετείται σχεδόν από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της κρίσης, ωθεί την Ένωση σε πιο βαθιά ύφεση από ότι είχε προβλεφθεί, πλήττοντας ιδιαίτερα σκληρά την Ελλάδα και άλλες αδύναμες οικονομίες.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους FT, η νέα έκθεση αιφνιδίασε το Βερολίνο καθώς προερχόταν από το διευθυντήριο οικονομικών και χρηματοοικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν!
Συγκεκριμένα, την έκθεση υπογράφει ο βετεράνος οικονομολόγος Jan in ‘t Veld, ο οποίος εκτιμά πως η Γερμανία είχε «μεγαλύτερο δημοσιονομικό περιθώριο» από ότι πιο αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της κρίσης όπως επίσης και «ιστορικά χαμηλό κόστος δανεισμού λόγω της φυγής κεφαλαίων προς τις ασφαλείς τοποθετήσεις».
Ωστόσο, αντί να δαπανήσει για να δώσει ώθηση σε ανάπτυξη που θα μπορούσε να μεταφερθεί και στις χώρες που πλήττονται έντονα από την κρίση, η Γερμανία αποφάσισε να μειώσει τις δαπάνες της, καθιστώντας πιο δύσκολο για Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία να αντιστρέψουν το κλίμα στις δικές τους οικονομίες.
Όπως εκτιμάται, μέσω της ανάπτυξης στο εξωτερικό, οι χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε ανάπτυξη.
Πάντως, όπως αναφέρεται επίσης στην έκθεση, οι δαπάνες στη Γερμανία και άλλες υγιείς οικονομίες της Ευρωζώνης δεν θα ήταν «η θαυματουργή λύση για τις ελλειμματικές χώρες» και σημειώνεται ότι τα βραχυπρόθεσμα κίνητρα δεν θα έφερναν το είδος της προσαρμογής που πολλές οικονομίες χρειάζονται.
Ωστόσο, η κριτική στο Βερολίνο είναι σαφής και στοχευμένη.
Η εν λόγω έκθεση δημοσιεύθηκε αρχικά τη Δευτέρα, αλλά γρήγορα στη συνέχεια αποσύρθηκε, ωστόσο, είδε τελικά το «φως» της δημοσιότητας μέσα από το Brussels Blog των Financial Times.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έσπευσαν αμέσως να ανακοινώσουν πως η έκθεση θα ξαναδημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της Κομισιόν, όπως και έγινε.
Ωστόσο, κατά πολλούς, η εξαφάνιση της έκθεσης για μία ημέρα δείχνει ύποπτη δεδομένου του πόσο σκληρά είναι τα συμπεράσματά της.          ΠΗΓΗ : kafeneio-gr.blogspot.gr


  24-9--2013    : Χωρίς όραμα, η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει !!!

Η καταμέτρηση των ψήφων, απόψε, στα εκλογικά τμήματα της Γερμανίας πιθανότατα θα είναι θρίλερ.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) έρχεται πρώτο με 39,5%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) δεύτερο με 27%, η Αριστερά (Die Linke) και οι Πράσινοι ξιφομαχούν για την τρίτη θέση με 9%. Ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 5,5%. Οι Εναλλακτικοί (AFD) με 4,5% βρίσκονται στο όριο της εισόδου στη Βουλή, ενώ εκτός αναμένεται να βρεθούν οι Πειρατές (2%).
Ένα μόνο είναι βέβαιο: η Γερμανία θα αποκτήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της γυναίκα καγκελάριο, την Άνγκελα Μέρκελ. Η προοπτική αυτή δεν ενθουσιάζει τους μισούς γερμανούς ψηφοφόρους και, κυρίως, τους ευρωπαίους πολίτες.
Γιατί η κ. Μέρκελ σε όλη της τη θητεία έδειξε ότι δεν διαθέτει κανένα όραμα, εκτός αυτού της δημοσιονομικής λιτότητας. Έτσι, δεν υπάρχει μέλλον για την Ευρωπαϊκή Ένωση.          ΠΗΓΗ : epohi.gr


  24-9--2013    : Financial Times: «Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Έλληνας Μακεδόνας!» !!!

«H κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει ανταποκριθεί απερίσκεπτα στις κινήσεις των Ελλήνων όσον αφορά στην ονομασία του κράτους», επισημαίνεται στο κείμενο.
"Oι δύο Μακεδονικές παραδόσεις χωρίζονται από 1000 χρόνια" αναφέρει ο συγγραφέας ξεκαθαρίζοντας πως οι Σλάβοι εμφανίστηκαν στην περιοχή 10 αιώνες μετά...
Υπέρμαχος της ελληνικής καταγωγής του Μ.Αλεξάνδρου εμφανίζεται μέσα από άρθρο του στους Financial Times το... εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του κέντρου Ισλαμικού Πλουραλισμού των ΗΠΑ, Stephen Schwartz.
Ο κύριος Schwartz έχοντας ζήσει επί σειρά ετών στα Σκόπια (μιλά Σλαβικά και Αλβανικά), δηλώνει θαυμαστής του τόπου, της κουλτούρας, των πολιτιστικών μνημείων και του φαγητού και αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ τόνισε: «Θεωρώ ότι οι καταγγελίες της Ελλάδας για σφετερισμό της μακεδονικής γεωγραφικής ονομασίας είναι παράλογες, επικίνδυνες και ενδεικτικές της πολιτικής ασυναρτησίας και του αυξανόμενου χάους στην Ελληνική Δημοκρατία».
«Αλλά ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας Μακεδόνας», επισημαίνει.
«Η κουλτούρα του ήταν ελληνική όσο και τα τμήματα που κατέκτησε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος δεν ήταν ''Μακεδόνας'' με την δημογραφική έννοια την οποία επικαλούνται οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ».
Όπως αναφέρει, ο Μακεδόνας βασιλιάς έζησε τον 4ο αιώνα π.Χ., ενώ οι σλαβομακεδόνες, οι πρόγονοι των σημερινών Σκοπιανών κατοίκησαν τα Βαλκάνια τον 6ο-7ο αιώνα μ.Χ. «Το κενό χιλίων χρόνων ανάμεσα στις δύο ''Μακεδονικές'' κουλτούρες, δεν μπορεί να ''κλείσει'' με τον συμβολικό συσχετισμό της τωρινής ΠΓΔΜ με τον κατακτητή της Περσίας και της Ανατολής. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Σλάβος και η περίφημη συνομιλία του με τον Διογένη δεν έγινε στα σλαβικά» υπογραμμίζει στο άρθρο του.
Στο άρθρο επισημαίνεται ωστόσο ότι «η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει ανταποκριθεί απερίσκεπτα στις κινήσεις των Ελλήνων όσον αφορά στην ονομασία του κράτους, με χειρονομίες που επιδεινώνουν την διαμάχη όπως για παράδειγμα με τους ισχυρισμούς πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι δικός τους.
«Οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ μπορούν και πρέπει να κάνουν κάτι καλύτερο», καταλήγει.          ΠΗΓΗ : greece-salonika.blogspot.com


  7-9--2013    : Εγχειρίδιο διάσωσης του τομαριού !!!

Ο αναγεννημένος φόβος για ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, έχει απογειώσει στα ύψη - και κυρίως με τη βοήθεια του ιντερνέτ - τα εγχειρίδια για την επιβίωση σε περίπτωση που έρθει η Αποκάλυψη, με οποιαδήποτε μορφή! Όπως τους παλιούς καλούς καιρούς που ήταν φουλ ο ψυχρός πόλεμος. Η παγκόσμια καταστροφή είναι κάτι που υπάρχει μέσα στα ανθρώπινα γονίδια πλέον. Όλοι ξέρουμε ότι κάποια στιγμή είμαστε ικανοί να βάλουμε μπουρλότο και να γίνει μια νέα αποκάλυψη, ή έχουμε τη γνώση πλέον πως οι έχοντες και κατέχοντες τη δύναμη και το χρήμα πάνω στο πλανήτη είναι εθισμένοι σε ονειρώξεις αποκαλυπτικών εικόνων, όπου τοποθετούν τον εαυτό τους σαν τον επόμενο Μεσσία πάνω από τα σφαγιασθέντα πλήθη.
Κάποτε ήταν λιγάκι πιο δύσκολο στους απλούς ανθρώπους να κατανοήσουν αυτή τη παράνοια, τώρα έχει γίνει πιο εύκολο γιατί έχουμε τα video games!! Έχουμε games για όλες τις ονειρώξεις. Σε συνδυασμό με την καταστροφολαγνεία που έχει εθιστεί πλέον το Χόλυγουντ και την απόλυτη επαναληπτικότητα της μιζέριας μας, γίνεται σχεδόν δελεαστικό το ενδεχόμενο να γίνουν όλα στάχτη και μπούρπερη. Γιατί στο βάλτο του αποτυχημένου δήθεν πολιτισμού μας, χρειάζεται ένα τεράστιο βότσαλο για να ταράξει λίγο τα νερά...
Αυτό που μου προκαλεί απορία όμως σ΄αυτούς τους νέους "οδηγούς επιβίωσης" είναι σε ποιους ακριβώς απευθύνονται. Σε όλους τους ανθρώπους, λένε, για να είναι έτοιμοι. Έσο έτοιμος όπως λέγανε κι οι πρόσκοποι. Και ξεκινάει ένας κατάλογος με διάφορες δυνατότητες, επιβίωση τριών ημερών, ενός χρόνου, δέκα χρόνων, στην αιωνιότητα... Όπου βέβαια η διαφορά μεταξύ τους είναι το χρήμα. Ανακαλύπτουμε πως για να επιβιώσουμε για τρεις μέρες μια βδομάδα, μ΄ένα κατοστάρικο τη βγάζουμε. Για το παραπάνω αρχίζει και ανεβαίνει το κασέ, κι αν γίνεις αμερικάνος και θελήσεις και το πυρηνικό καταφύγιο, κομπλέ μέχρι και dvd, μπιλιάρδο, πινγκ πονγκ και ποδοσφαιράκια για να περνάς το χρόνο σου μέχρι να φύγει η σαπίλα των δισεκατομμυρίων που θα σαπίζουν απέξω, θέλεις πολλά, πάρα πολλά. Δεν είμαστε αυτής της κατηγορίας, άστο.
Η ανάγκη του να χρειάζεται κάποιος οδηγό επιβίωσης μας θυμίζει πόσο αποξενωμένοι και άσχετοι είμαστε με τη φύση μας και με τη φύση που μας περιβάλλει. Πόσο άχρηστες είναι οι αισθήσεις μας, οι ικανότητές μας να παλέψουμε με τα νύχια μας (δεν έχουμε ) και τα δόντια μας (θα φύγουν τα σφραγίσματα) για τη ζωή μας. Αυτά τα εγχειρίδια μας θυμίζουν επίσης πόση βρωμιά έχουμε σπείρει γύρω μας, και πόσο βρώμικος θα είναι ο πόλεμος που θα ξεκινήσει. Βρώμικος και δειλός, φτιαγμένος από όπλα που κατασκεύασαν δειλοί και ανήθικοι. Όπλα που μπορούν να τα εκτοξεύουν κρυμμένοι στις φωλίτσες τους, χαπακωμένοι από τα γιατρικά που θα σώσουν το τομάρι τους, σε ασφαλείς τοποθεσίες που θα επιζήσει ο εαυτούλης του.
Κι οι απέξω, που μαζεύουν τρόφιμα, φάρμακα, πετρέλαιο, μπαταρίες, όπλα και δεν ξέρω τι άλλο, πριν το παγκόσμιο πόλεμο που θα αφανίσει την ανθρωπότητα στο μεγαλύτερο μέρος, ετοιμάζουν ήδη τα εφόδια τους για τον πόλεμο που θα ακολουθήσει με τους επιζήσαντες. Εκπαιδεύονται ήδη μέσα στο μυαλό τους, πως θα προσπερνάνε τα πτώματα, τους πεινασμένους, τους πληγωμένους, αυτούς που θα καίγονται και θα πεθαίνουν ουρλιάζοντας, κλεισμένοι μέσα στο ασφαλές καταφύγιο με φαγάκι, φάρμακα και ησυχία, μέχρι να φύγει η βρώμα.
Και τώρα που έστω και τη τελευταία στιγμή, θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε, να φωνάξουμε, να ενωθούμε και να υψώσουμε τη φωνή μας θαρραλέα απέναντι στους θανατολάγνους, διαχέεται παντού η "είδηση" πως δεν είναι δυνατόν να κάνουμε τίποτα. Το μοιραίο του τέλους. Η αδυναμία να τα βάλεις με τα θηρία. Η μοιρολατρεία. Αντί να φτιάχνουμε εγχειρίδια αντίστασης, φτιάχνουμε εγχειρίδια επιβίωσης. Ασφαλείς μέσα στην ακόμα ασφαλή φωλίτσα, ψάχνουμε τόπους, για να διατηρήσουμε αυτή τη φωλίτσα ασφαλή στο τέλος των ημερών.
Ίσως είναι διδακτικό να δει κανείς ένα επεισόδιο από τη παλιά εκείνη σειρά που άφησε εποχή, το twilight zone σχετικά με μια οικογένεια που είχε φτιάξει αυτό το ασφαλές καταφύγιο. Μόνο που δεν είχε υπολογίσει κάτι πολύ σπουδαίο. Πως θα τα έβγαζε πέρα με τον ίδιο τον εαυτό του ο καθένας και το τέρας που θα έβγαινε από μέσα του εκείνες τις ώρες της επιβίωσης. Τα είχαν υπολογίσει όλα, τα τρόφιμα, το νερό, τα φάρμακα, τα όπλα, τους γερούς τοίχους, την ασφαλή πόρτα, αλλά δεν είχαν υπολογίσει τους ίδιους τους εαυτούς τους. Και την "ειρηνική" συνύπαρξη που θα έπρεπε να έχουν σε ένα κουτί από το οποίο δεν θα είχαν διαφυγή, γιατί έξω ήταν το τέρας της αποκάλυψης, μετά των πολλών, αλλά μέσα ήταν το τέρας που θα έβγαινε από μέσα τους....
Ωραία τα εγχειρίδια επιβίωσης για ψόφιους , αλλά δυστυχώς ο άνθρωπος του καναπέ, της τηλεόρασης, και του ετοιματζίδικου φαγητού, δεν έχει έρθει ακόμα αντιμέτωπος με κάτι πολύ ύπουλο. Τον ίδιο του τον εαυτό. Κι αυτός θα του βγει ασυγκράτητος, ακριβώς όταν ασυγκράτητος θα είναι κι ο όλεθρος γύρω του. Ίσως την πιο καθαρή εικόνα για το τι ακριβώς θα συμβεί, την έχει δώσει με μια απάντηση ένας φίλος όταν ρωτήθηκε "καλά, εσύ δεν ανησυχείς για το τι θα κάνεις αν γίνει μια καταστροφή; Τι θα τρως βρε αδελφέ" Κι εκείνος απάντησε, πολύ "ανθρώπινα, " ότι κινείται και βρεθεί στο δρόμο μου..."
Όσοι λοιπόν δεν έχετε λεφτά να αγοράσετε μια αποθήκη τρόφιμα, σακιά με στάρια, ένα κτηματάκι στην εξοχή για να φτιάξετε το καταφύγιο, μια φάρμα για να έχετε τα λαχανικά σας και τις κοτούλες σας, όπλα για να σκοτώνετε ότι απειλεί τη φωλίτσα σας, φάρμακα για ότι κακό προκύψει, γεννήτριες για να έχετε φως στο σκοτάδι σας, μην αισθάνεστε υποδεέστεροι κι έρμαια της μοίρας σας, φαί θα υπάρχει... ότι κινείται!
Μήπως όμως πριν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο να σκεφτόμασταν κάτι καλύτερο; Πως να επιβιώσουμε τώρα από τη μόλυνση που μας έχουν διαπεράσει στο πετσί και να διασώσουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας από το βάλτο που ήδη ζούμε, αναβαθμίζοντας λιγάκι τις προτεραιότητές μας, την άμυνά μας και τα αποθέματά μας θάρρους, αρνούμενοι να παριστάνουμε τους φουκαριάρηδες και άμοιρους που όλα έτσι τα βρήκαμε κι έτσι θα γίνουν...
Μήπως ο πόλεμος είναι ήδη εδώ, μπροστά μας, κι η μεγαλύτερη μάχη που έχουμε να δώσουμε είναι να αντισταθούμε με όποια δύναμη διαθέτουμε, δημιουργώντας δικά μας εγχειρίδια απεξάρτησης από τους κανόνες που μας έχουν επιβάλλει; Γιατί το να εξαπλώνεται η πείνα στο κόσμο, γιατί κάποιοι ελέγχουν τα τρόφιμα, κι εσύ να μαζεύεις κονσέρβες και να τους βγάζεις και το στοκ μ΄αυτό το τρόπο, είναι λίγο εγωιστικούλι δεν νομίζεις; Το να κοιτάς που θα βρεις ένα ωραίο κτηματάκι για να φτιάξεις το καταφύγιο σου την ώρα που οι υπόλοιποι θα ξεσπιτώνονται είναι κι αυτό εγωιστικούλι... Όλα μπαίνουν στη αντίληψη "ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν"
Δυστυχώς είμαι βέβαιη πως αυτό ακριβώς σκέφτονται οι περισσότεροι. Γιατί δεν χρειάζεται να γίνει πόλεμος. Αυτό ακριβώς δεν κάνουμε όλοι, παντού και πάντα; Αν θυμάμαι καλά όσοι είχαν αντίθετη άποψη, εκτελέστηκαν, κάηκαν, σταυρώθηκαν, και άλλα χαριτωμένα... Η ίδια η θρησκεία των ανθρώπων που αποκαλούν τους εαυτούς τους καλούς χριστιανούς, πρέπει να είναι περήφανη, να βλέπει πόσο πολύ αγαπάνε αλλήλους. Πόσο γελοίο είναι για κάποιον που αποκαλεί τον εαυτό του "καλό χριστιανό" να φροντίζει να επιβιώσει ακόμα κι αν όλοι οι άλλοι πεθάνουν. Μεγάλη πνευματική ανάταση και φώτιση. Από την αδιαφορία για τον πλησίον στη καθημερινότητα της ειρήνης, στην διάσωση του τομαριού εν καιρό αποκάλυψης... Τέλειο.
Φυσικά κάποιος θα πεταχτεί και θα πει. Τι προτείνω να είμαστε πρόβατα επί σφαγής; Οχι. Αυτό που προτείνω είναι να σκεφτούμε μήπως είναι καιρός να πάψουμε να σκεφτόμαστε μόνο το τομάρι μας και να κοιταχτούμε μεταξύ μας, μήπως παλέψουμε ενωμένοι απέναντι στα όρνια. Αλλά μάλλον δεν είναι δυνατόν, από ότι βλέπω, γι΄αυτό, ο φίλος έχει γνώση τι κουμάσια είμαστε... Οπότε..
Είναι απλό. Ότι κινείται...          ΠΗΓΗ : http://synithisypoptos.gr/


  7-9--2013    : Οι αληθινοί μπαμπάδες, δεν φεύγουν ποτέ! !!!

Είμαι πολύ αναστατωμένος αυτή τη στιγμή ύστερα από μία έντονη συζήτηση που είχα και κάπου θέλω να ξεσπάσω. Είμαι και εγώ μόνος μπαμπάς και σας φωνάζω: Επιτέλους, οι μπαμπάδες σταματήστε να εγκαταλείπετε τα παιδιά σας! Βαρέθηκα τους άντρες που βλέπουν το πρόβλημα και το προσπερνούν. Βαρέθηκα τον κόσμο που πρέπει να περιστρέφεται γύρω από τα αισθήματα αυτών των μπαμπάδων. Βαρέθηκα την κοινωνία που φέρεται σαν αυτή η συμπεριφορά, να είναι αναμενόμενη ή αποδεκτή. Βαρέθηκα τα σχόλια και τα email άπειρων μαμάδων που εγκαταλείφθηκαν και αυτές και τα παιδιά τους, αλλά περισσότερο βαρέθηκα τους μπαμπάδες που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και αρνούνται να πάρουν σοβαρά, τον ρόλο τους.

Από ότι έχω διαπιστώσει, υπάρχουν τρία είδη μπαμπάδων, που...εγκαταλείπουν τα παιδιά τους.

Ο πρώτος απλά φεύγει. Μαζεύει τα πράγματά του, εξαφανίζεται και δεν θέλει να έχει καμία σχέση ούτε με τα παιδιά του ούτε με τη μητέρα τους. Αυτός ο άντρας για μένα δεν είναι άντρας. Είναι απλά ένα δειλό τεμπέλικο και εγωκεντρικό κ@λόπαιδο, που δεν το νοιάζει για αυτούς που ανέλαβε να φροντίζει και να προστατεύει.

Δυστυχώς δεν θα καταλάβει ποτέ τι άφησε. Οι δικαιολογίες και η προσωπική του εκλογίκευση δεν τον αφήνουν να δει τίποτα άλλο παρά μόνο το πόσο καλά έκανε. Δεν θα ζήσει ποτέ τις Κυριακάτικες βόλτες και τα παιχνίδια του Σαββάτου, που θα μπορούσαν να είναι δικά του. Δεν θα δει ποτέ τις ζωγραφιές του παιδιού του, φτιαγμένες με τόση αγάπη για εκείνον, κάθε φορά και διαφορετικές μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Δεν θα καταλάβει ποτέ ότι άφησε αξέχαστους περιπάτους στο πάρκο, ονειρεμένες διακοπές με βουτιές στη θάλασσα, πύργους στην άμμο και ψάρεμα που θα τον γέμιζαν με όλη την ευτυχία του κόσμου. Δεν θα καταλάβει ποτέ ότι το εγώ του, τον καταδίκασε να ζει χιλιόμετρα μακριά από τις ιστορίες για καληνύχτα, τα πρωινά με γάλα και κορν-φλέικς και τις βόλτες με ποδήλατο! Ακόμη χειρότερα, δεν θα καταλάβει ποτέ ότι άφησε πίσω ένα μικρό πλάσμα που θα τον έβλεπε σαν ήρωα για μια ζωή. Που θα τον εμπιστευόταν και θα τον αγαπούσε όσο κανένας άλλος. Που θα έκανε τα πάντα για να μοιάζει σε αυτόν, να είναι ίδιος ο μπαμπάς του.

Δεν θα καταλάβει και δεν θα πάρει ποτέ την ευθύνη για την τεράστια τρύπα που άνοιξε στην καρδιά του παιδιού του, που δεν θα κλείσει ποτέ. Δεν θα καταλάβει ποτέ τον θυμό και τα δάκρυα του παιδιού του όσο προσπαθεί να καταλάβει έναν πατέρα που εξαφανίστηκε. Δεν θα καταλάβει ποτέ πόσο πιο δύσκολη έκανε τη ζωή του παιδιού του με την εξαφάνισή του. Μπαμπάδες σαν αυτόν, δεν αντιλαμβάνονται και δεν καταλαβαίνουν.Δεν μπορούν.

Σε κανέναν δεν λείπει κάτι που ποτέ δεν ήξερε ό,τι είχε!

Μπορεί να είναι λάθος μου αλλά δεν έχω κανένα ψήγμα κατανόησης για αυτούς τους ανθρώπους. Όχι μόνο δεν τους συμπονώ αλλά στην «καλύτερή» μου απόπειρα να «κατανοήσω» τις αποφάσεις τους, το μόνο που αισθάνομαι για εκείνους, είναι θυμό.

Υπάρχει βέβαια και ένα άλλο είδος πατέρα που φεύγει «συγκεκαλυμμένα». Είναι ο μπαμπάς που ενώ λείπει, κάνει ό,τι μπορεί για να φαίνεται πως δεν λείπει καθόλου. Όπως ο πρώτος τύπος μπαμπά, έτσι και αυτός εκλογικεύει την απόφασή του να απέχει. Εμφανίζεται τόσο όσο χρειάζεται για να δηλώνει την παρουσία του και τα βράδια κοιμάται ήσυχος. Μιλάμε για το είδος αυτό του διαζευγμένου μπαμπά που, από επιλογή, μετατρέπεται σε μπαμπά των καλοκαιρινών διακοπών ή του Σαββατοκύριακου!

Για έναν τέτοιο μπαμπά είναι εντάξει να είναι μπαμπάς κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο και μερικές εβδομάδες το καλοκαίρι. Είναι εντάξει να περνάει τόσο λίγο χρόνο με το παιδί του. Είναι εντάξει να αφήνει στην πρώην γυναίκα του σχεδόν ολόκληρη την ανατροφή του παιδιού τους και πολλές φορές όταν η πρώην γυναίκα του ξαναπαντρεύεται, δεν έχει πρόβλημα να βλέπει έναν άλλον άντρα να φιγουράρει στις οικογενειακές φωτογραφίες σαν την κύρια πατρική φιγούρα για το παιδί του.

Δεν προσπαθεί καν να είναι με ή κοντά στο παιδί του, παρ’ όλο που ισχυρίζεται ότι το κάνει. Συνήθως ξοδεύει ατελείωτες ώρες από τη ζωή του, για να εξηγεί στους φίλους του ότι έκανε και κάνει το καλύτερο για εκείνο. Έχει φτιάξει μια εικόνα τόσο όμορφη που έχει αρχίσει και ο ίδιος να την πιστεύει!

Συνήθως αυτοί οι μπαμπάδες κρύβονται πίσω από τηλέφωνα και μηνύματα. Πιστεύουν πως ένα γρήγορο check-in στη ζωή των παιδιών τους, είναι αρκετό για να δηλώσουν την παρουσία τους. Κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, κοροϊδεύουν τους άλλους, κοροϊδεύουν και τα παιδιά! Αλλιώς ονομάζονται και «μπαμπάδες της Ντίσνεϊ»! Βλέπουν τα παιδιά τους τόσο αραιά που όταν συναντιούνται μαζί τους, το μόνο που κάνουν είναι να τα διασκεδάζουν, χωρίς όμως να είναι ουσιαστικά γονείς. Ένας τέτοιος μπαμπάς πείθει τον εαυτό του ότι όσο κακομαθαίνει και κάνει χαρούμενο το παιδί του έστω και για λίγο, τότε είναι καλός.Κάνει το καθήκον του και το παιδί τον αγαπάει έτσι κι αλλιώς…

Παραδόξως υπάρχει και ένα τρίτο είδος μπαμπά που φεύγει. Είναι ο μπαμπάς που απέχει χωρίς να λείπει. Είναι ο μπαμπάς που ενώ είναι παντρεμένος με τη μητέρα των παιδιών του και ζουν όλοι μαζί κανονικά, δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει ενεργά στο μεγάλωμά τους. Αυτοί οι μπαμπάδες απέχουν συναισθηματικά. Θέτουν σε προτεραιότητα τα πάντα εκτός από τα παιδιά τους. «Πετάνε» στις γυναίκες τους όλο το μερίδιο των ευθυνών τους, από το πρωινό ξύπνημα και το ντύσιμο των παιδιών μέχρι το διάβασμα για το σχολείο, τις συναντήσεις με τους καθηγητές και τις τιμωρίες. Δεν αισθάνονται την παραμικρή ενοχή για την απάθειά τους, καμιά φορά δεν καταλαβαίνουν καν ότι απέχουν. Θεωρούν τα παιδιά τους έναν ακόμη μπελά και σπάνια, τους απευθύνονται όμορφα. Γκρινιάζουν συνεχώς στους άλλους για το πόσο ανεπαρκή, ανόητα και απείθαρχα είναι τα παιδιά τους, προσπαθώντας να τα μετατρέψουν σε υπαλλήλους του μπαμπά που θα στέκουν προσοχή σε κάθε του πρόσταγμα, ειδάλλως θα υπομένουν τις συνέπειες. Αυτοί οι μπαμπάδες σπάνια είναι ευγνώμονες και η αξία της επιβράβευσης είναι άγνωστη έννοια για αυτούς.

Προσωπικά πιστεύω πως ένας παντρεμένος μπαμπάς μπορεί να εγκαταλείψει την οικογένειά του το ίδιο εύκολα με έναν χωρισμένο μπαμπά και από ότι βλέπω καθημερινά, τέτοιες περιπτώσεις δεν σπανίζουν. Φυσικά δεν έχει σημασία αν ο μπαμπάς που φεύγει είναι χωρισμένος ή παντρεμένος. Τα σημάδια της εγκατάλειψης είναι ίδια και μένουν ανεξίτηλα για όλες και σε όλες τις περιπτώσεις. Μπαμπάδες που πάνε για καφέ, παίζουν γκολφ και ψαρεύουν συχνότερα από ότι συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού και στα παιχνίδια των παιδιών τους, δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στην κοινωνία. Δυστυχώς όμως έχουν και στέκονται εκεί γεμάτοι εγωισμό και αλαζονεία να πληγώνουν τα παιδιά και τις γυναίκες τους χωρίς καν να τους νοιάζει. Αλλά οι αληθινοί μπαμπάδες, δεν είναι έτσι….

Οι αληθινοί μπαμπάδες αρρωσταίνουν στην ιδέα ενός επαγγελματικού ταξιδιού που θα τους κάνει να αποχωριστούν τα παιδιά τους έστω και για λίγο και όταν φεύγουν μετράνε τις μέρες αντίστροφα για να τα ξαναδούν. Οι αληθινοί μπαμπάδες, παλεύουν για τα παιδιά τους. Ακόμη κι όταν είναι διαζευγμένοι, δεν κάνουν στην άκρη, αντιθέτως. Διεκδικούν μέχρι τέλους τα δικαιώματά τους απέναντι στο παιδί. Κάνουν τα ίδια διασκεδαστικά πράγματα με τον μπαμπά της Ντίσνεϊ, με τη διαφορά ότι δεν αρκούνται στο κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο αλλά τους ενδιαφέρει να συμμετέχουν στη ζωή των παιδιών τους, όσο πιο συχνά και ενεργά γίνεται.

Σε κάθε απόφαση που παίρνουν, προτεραιότητα έχει το καλό των παιδιών τους και για χάρη τους, παρατάνε και σπίτια και καριέρες για να είναι μαζί τους, με οποιοδήποτε κόστος αλλά το πιο σημαντικό: Δεν προσπαθούν ποτέ μα ποτέ να πάρουν ή να αποξενώσουν το παιδί από τη μητέρα του, διότι αναγνωρίζουν πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της για την ανατροφή και την υγεία του παιδιού τους. Οι αληθινοί μπαμπάδες, και ενώ γνωρίζουν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των πρώην συζύγων τους, δεν τις αναγκάζουν να ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για να βρουν κάποιον άλλον να τις βοηθήσει με το μεγάλωμα των παιδιών τους. Οι αληθινοί μπαμπάδες δεν φτάνουν τις πρώην γυναίκες τους σε σημείο να τους εκβιάζουν για να περνάνε χρόνο με τα παιδιά τους διότι οι αληθινοί μπαμπάδες, το επιδιώκουν από μόνοι τους. Κάθε ώρα, κάθε στιγμή.          ΠΗΓΗ : http://apneagr.blogspot.com/2013/09/blog-post_8.html


  7-9--2013    : Πέτα το κινητό απ' το μπαλκόνι! Και ξαναζήσε... !!!

Υπήρχε ζωή πριν το κινητό;

Οπωσδήποτε πολλοί άνθρωποι κάτω των 30 θα δυσκολευτούν να απαντήσουν.
Ιδίως οι κάτω των 20 πιθανότατα θα απαντήσουν πως σίγουρα δεν υπήρχε.

Όταν πρωτοκυκλοφόρησαν τα κινητά στην Ελλάδα, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του '90, οι περισσότεροι κοιτούσαν επικριτικά με απορία, περιέργεια έως και απέχθεια αυτούς τους λίγους που περπατούσαν στο δρόμο μιλώντας σε ένα τηλέφωνο.
Φαινόταν αξιοπερίεργο, τόσο που οι χρήστες κινητού τότε θεωρούνταν μάλλον επιδειξιομανή ψώνια- και όχι πάντα αδίκως.
Αν έμπαινες τότε σε λεωφορείο, άκουγες έναν τύπο να γαβγίζει στο τηλέφωνο, τόσο όσο χρειαζόταν για να γυρίζει όλο το λεωφορείο να τον κοιτάζει.

Τα χρόνια πέρασαν, μπήκε το νερό στ' αυλάκι και το κινητό αποτέλεσε το βασικό και αναπόσπαστο μέρος του τεχνολογικού μας εαυτού.
Δέκα χρόνια αργότερα, δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην έχει κινητό!
Οι πρώιμοι τε

Πάντως, διαβεβαιώ τους νεώτερους πως και πριν τα κινητά βγαίναμε ραντεβουδάκια, στέλναμε μηνύματα (ραβασάκια) στις γκόμενες, μιλούσαμε με τους φίλους μας, βρίσκαμε τον άλλον όταν τον χρειαζόμασταν (κι όμως, δεν ήταν δύσκολο!), είχαμε ξυπνητήρια και, όταν άξιζε μόνο, βγάζαμε και καμιά φωτογραφία!

Στην αρχή, που λέτε, τα κινητά είχαν πολύ λίγες λειτουργίες.
Δηλαδή, ήταν... τηλέφωνα!
Έκαναν κλήσεις και έστελναν μηνύματα.
Στη συνέχεια μπήκαν και τα παιχνίδια.
Ποιος άλλωστε δεν έπαιξε "φιδάκι" στο ΝΟΚΙΑ 3210;
Στη συνέχεια μπήκαν και άλλες εφαρμογές.

Αλλά η κίνηση που άλλαξε τον ρουν της ιστορίας των κινητών ήταν η φωτογραφική μηχανή που ενσωματώθηκε στη συσκευή.
Από τότε άρχισαν όλοι να αλληλοφωτογραφίζονται συνεχώς.
Την ώρα που έτρωγαν, την ώρα που κοιμόντουσαν, την ώρα που διασκέδαζαν...
Και, σα να μην έφτανε αυτό, μετά από λίγο μπήκε και η βιντεοσκόπηση στις λειτουργίες του κινητού.
Και κάθε σημαντική ή περίπου σημαντική ή καθόλου σημαντική στιγμή της ζωής κάποιος την απαθανάτιζε με τη βιντεοκάμερα του κινητού.

Περάσαμε λοιπόν κι απ' την εποχή του 3-G εξελιγμένου κινητού με τα τραγούδια, το bluetooth και τα τοιαύτα και πλέον φτάσαμε στην εποχή του i-phone, που το κινητό είναι πια προέκταση του εαυτού μας. Δεύτερή μας φύση!
Αλγεινή εντύπωση μου προκαλεί η συνεχής βιντεοσκόπηση "ιδιαίτερων" στιγμών.
Θυμάμαι που κάποτε κοροϊδεύαμε τα "αμερικανάκια" που βλέπαμε απ' την τηλεόραση να βιντεοσκοπούν κάθε στιγμή τους και γελούσαμε με τα χάλια τους.
Μάλιστα αστειευόμενοι λέγαμε πως αυτοί αν δουν κάποιον να είναι έτοιμος να πέσει απ' το μπαλκόνι, δε θα πάνε να τον τραβήξουν, αλλά θα οπλίσουν το φλας της κάμερας...
Βιντεοσκοπούν όταν τρώνε, όταν πίνουν, όταν γελάνε, όταν γλεντάνε, όταν περπατάνε, όταν κατουράνε, όταν πηδάνε, όταν γεννάνε, όταν πεθαίνουν... όλη η ζωή σε βίντεο!

Κι όμως, όπως και όλα τα υπόλοιπα, έτσι κι αυτό ήρθε για να μας εκδικηθεί.
Έτσι, βιώνουμε τα τελευταία χρόνια την ολοκληρωτική παράδοση της ζωής μας στα κινητά.
Πάω να ακούσω μια συναυλία και την ώρα που παίζει ένα πολύ όμορφο τραγούδι και συνεπαρμένοι πολλοί το τραγουδάμε, ταυτόχρονα υψώνονται εκατοντάδες χέρια -όχι πια με αναπτήρες- αλλά με κινητά, με τα οποία βιντεοσκοπούν τη στιγμή του τραγουδιού...
Πάω στο γήπεδο, κερδίζουμε πέναλτι εναντίον του Ολυμπιακού (σπάνια στιγμή...) και ενώ το μισό γήπεδο παρακολουθεί με αγωνία και κρέμεται κυριολεκτικά από τα πόδια του Σισέ, το άλλο μισό γήπεδο έχει υψώσει τα κινητά για να βιντεοσκοπήσει τη στιγμή!! Και μάλιστα παρακολουθούν τη στιγμή μέσα απ' τη μικρή οθόνη του κινητού τους και δε βλέπουν με τα μάτια τους αυτά που εξελίσσονται μρποστά τους!
Πάω σ' ένα γάμο και την ώρα του γλεντιού, οι μισοί καλεσμένοι γιορτάζουν, ξεφαντώνουν, γελούν, πειράζονται, χορεύουν -με λίγα λόγια γλεντούν-, ενώ οι άλλοι μισοί καλεσμένοι τραβούν σε βίντεο τους πρώτους μισούς καλεσμένους που γλεντούν!!!

Όλους αυτούς αν τους ρωτήσω "πώς πέρασες στη συναυλία/στο γήπεδο/στο γάμο;" θα μου απαντήσουν "ήταν τέλεια! Ορίστε, δες και στο βίντεο που τράβηξα!"
Έτσι μου 'ρχεται να τους πω (και τους το λέω):
"Τι λες ρε; Πού πέρασες καλά; Δεν περνάς πια καλά!
Δε διασκεδάζεις, δεν κάνεις παρέα, δεν πανηγυρίζεις, δε χαίρεσαι, δεν αλληλεπιδράς.
Το μόνο που κάνεις είναι να υπάρχεις κάπου απαθανατίζοντας στιγμές από τις οποίες εσύ λείπεις.
Δε σε νοιάζει να περάσεις καλά. Σε νοιάζει μόνο να δείξεις στους άλλους πως πέρασες καλά.
Μέσα σ' αυτούς και στον εαυτό σου, που θα βλέπει μετά από χρόνια τις χιλιάδες φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξες και θα λες "αχ τι ωραία που περνούσαμε τότε!"
Αρχίδια καλά περνάς! Το σώμα σου είναι εκεί. Το μυαλό σου είναι στην επίδειξη.

Οπότε το αρχικό ερώτημα "υπήρχε ζωή πριν το κινητό;" μετατρέπεται σε...
"Υπάρχει ζωή χωρίς κινητό;" ή ακόμη καλύτερα...
"Υπάρχει ζωή ΜΕ κινητό;

Με το που φτάνεις κάπου, κάνεις tag για να δουν όλοι οι γνωστοί σου ότι είσαι εκεί.
Μόλις κάθεσαι με την παρέα, αρχίζεις και φωτογραφίζεσαι με όλους δεκαπέντε φορές και σε δήθεν αστείες πόζες για να ανεβάσεις τις φωτογραφίες στο facebook και να δουν όλοι... πόσο καλά περνάς.
Αλλά δεν περιμένεις καν να επιστρέψεις σπίτι για να τις ανεβάσεις. Έχεις την εφαρμογή facebook mobile, προκειμένου να τις ανεβάζεις επί τόπου απ' το κινητό σου.
Και τρως καμιά ώρα μέχρι να... ταγκάρεις (sic) όλη την παρέα στις φωτογραφίες.
Και μου λες πως περνάς καλά! Πού περνάς καλά μωρέ; Πότε πρόλαβες;
Αφού από τις τρεις ώρες που ήσουν εκεί, τις δύο ασχολιόσουν με το κινητό σου ανεβάζοντας φωτογραφίες και τραβώντας βίντεο.
Έχεις πεθάνει! Κατάλαβέ το!

Γιατί άνθρωπος που δεν μπορεί πια να γελάσει, να διασκεδάσει, να καλαμπουρίσει, να αστειευτεί, να συζητήσει, να,...,να...να...., δεν είναι πια ζωντανός.
Είναι ένα κινούμενο ζόμπι ζωσμένο με τεχνολογική ύλη που περιφέρεται ασκόπως στον πλανήτη.
Κι εσύ απ' αυτούς είσαι. Πεθαμένος και δεν το ξέρεις.
Ή κι αν το ξέρεις, δε σε νοιάζει πια.

Θυμήσου, καλέ μου άνθρωπε, τις μέρες εκείνες που ζούσες σαν άνθρωπος!
Τις μέρες εκείνες που μιλούσες, επικοινωνούσες, διασκέδαζες, νευρίαζες, τσακωνόσουν, τα ξαναέβρισκες, ερωτευόσουν, φλέρταρες, τραγουδούσες, αγωνιούσες, χόρευες, γελούσες...
Θυμήσου πως τότε ζούσες.
Σήμερα και κάθε σήμερα που έρχεται, πεθαίνεις.
Και απλά απαθανατίζεις τη στιγμή...

Την επόμενη φορά που θα πας να πιεις έναν καφέ με την παρέα σου (όσο ακόμα την έχεις) και επί δυο ώρες, αντί να μιλήσετε, να γελάσετε, να κουτσομπολέψετε, να χαζολογήσετε, εσύ θα σκαλίζεις κάτι στο κινητό σου, τότε θυμήσου πως πεθαίνεις.
Την επόμενη φορά που θα πας σε μια συναυλία να ακούσεις τον αγαπημένο σου τραγουδιστή και στα ομορφότερα ρεφρέν αντί να αφεθείς στη μαγεία και να τραγουδάς αγκαλιασμένος/η με το ταίρι σου, εσύ θα τραβάς τη στιγμή σε βίντεο, θυμήσου πως πεθαίνεις.
Την επόμενη φορά που θα πας στο γήπεδο και, αντί να παρακολουθήσεις το γκολ με τα ματάκια σου και να το πανηγυρίσεις με τους διπλανούς σου, εσύ θα παρακολουθείς τον αγώνα μέσα από την κάμερά σου, θυμήσου πως πεθαίνεις.
Την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε γλέντι να διασκεδάσεις και, αντί να χορεύεις, να ξεφαντώνεις, να γελάς, να διασκεδάζεις, εσύ θα τραβάς τους άλλους που γλεντούν με την κάμερα, θυμήσου πως πεθαίνεις.

Αν δεν μπορείς να αρχίσεις να χρησιμοποιείς το κινητό σου τηλέφωνο για το λόγο που το χρειάζεσαι, τότε απλά... πέταξέ το στο ποτάμι!
Να το πάρει κι αυτό μαζί με τα υπόλοιπα λύματα του "πολιτισμού".
Αν δε βρεις ποτάμι, πέτα το απ' το μπαλκόνι!
Ή, αν δεν μπορείς και το χρειάζεσαι οπωσδήποτε, τότε κάνε κάτι απλό: αγόρασε ένα κινητό παλιάς τεχνολογίας. Μόνο για τηλέφωνα και μηνύματα.
Να ελευθερωθείς απ' τα δεσμά του γκατζετο-λαιφστάιλ!

Πριν με βρίσεις, δες αυτό το δίλεπτο ταινιάκι που έχει αυτό ακριβώς το θέμα.
Δες το και ξανασκέψου: θες να συνεχίσεις να πεθαίνεις ή να ξαναδοκιμάσεις να ζεις;
Ακόμα προλαβαίνεις.
Αλλά ξεκίνα γρήγορα.
Ξεκίνα σήμερα!          ΠΗΓΗ : http://toixo-toixo.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6.html  27-6--2013    : ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ !!!Ελλάδα έχει πιαστεί στον ιστό της αράχνης, κινδυνεύοντας σοβαρά να «κατασπαραχθεί» – με άλλα λόγια, έχει οδηγηθεί μέσα σε ένα βάλτο, όπου με την παραμικρή κίνηση της να απελευθερωθεί, βυθίζεται ακόμη περισσότερο στο βούρκο...
“Η κατάσταση είναι σοβαρή. Ο χρόνος του παιχνιδιού έχει λήξει. Το βιοτικό μας επίπεδο θα μειωθεί πάρα πολύ, αλλά τα παιδιά μας θα ζήσουν καλύτερες ημέρες. Πρέπει να πολεμήσουμε. Όλοι μαζί, χωρίς καμία εξαίρεση. Θα υπάρξουν θύματα. Θα κάνουμε λάθη. Είναι όμως απαραίτητο” (W. Churchill).
“Το ψέμα αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των ανεπαρκών και ανίκανων πολιτικών, ενώ ακούγεται συνήθως ευχάριστα μόνο από ανώριμους, μη συνειδητοποιημένους Πολίτες. Η αλήθεια βέβαια σπάνια είναι αρεστή – αποδεικνύεται όμως πάντοτε σωτήρια.
Στα πλαίσια αυτά, εάν υπάρχει κάτι χειρότερο από μία ανίκανη κυβέρνηση που λέει ψέματα και δεν τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, είναι μία αντιπολίτευση, η οποία είναι δογματικά αντίθετη με τα πάντα, προτάσσοντας το κομματικό του εθνικού συμφέροντος - αιθεροβατώντας επί πλέον και παραπλανώντας τους Πολίτες”.
Ανάλυση
Από το Μάρτιο του 2010 η Ευρωζώνη, καθώς επίσης το ΔΝΤ, δάνεισαν στην Ελλάδα το ποσόν των 206,9 δις €, σε 23 δόσεις -χωρίς να υποχρεωθούν να τεκμηριώσουν αναλυτικά που ακριβώς χρησιμοποιήθηκε το τεράστιο αυτό ποσόν, για το οποίο εγγυώνται οι φορολογούμενοι των 16 υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης, καθώς επίσης των 188 μελών του ΔΝΤ. Μία αυστριακή οργάνωση όμως (Attac) ασχολήθηκε πολύ σοβαρά με το θέμα αυτό, με τα εντυπωσιακά παρακάτω αποτελέσματα:
(α) Τα 58,2 δις € (το 28,1%) διατέθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών - οι οποίες υπέφεραν από μία άνευ προηγουμένου εκροή καταθέσεων (περί τα 100 δις €), ενώ υποχρεώθηκαν σε τεράστιες ζημίες, λόγω της απόσβεσης των ομολόγων του δημοσίου (στα πλαίσια του εγκληματικού PSI, με το οποίο στην κυριολεξία πυροβολήσαμε μόνοι μας τα πόδια μας).
Οι μειώσεις μισθών και εισοδημάτων, καθώς επίσης η ύφεση που προκλήθηκε, λόγω της αποτυχημένης πολιτικής που εφάρμοσε το ΔΝΤ, επιδείνωσαν την οικονομική κατάσταση των τραπεζών ακόμη περισσότερο – αφού αυξήθηκαν επικίνδυνα οι επισφάλειες τους (τα κόκκινα δάνεια).
(β) Τα 101,3 δις € (το 49%) περιήλθαν στους πιστωτές της Ελλάδας. Από το ποσόν αυτό, τα 55,44 δις € χρησιμοποιήθηκαν για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων ομολόγων - αντί να υποχρεωθούν οι πιστωτές να επιβαρυνθούν με το ρίσκο της απώλειας των επενδύσεων τους, από τις οποίες προηγουμένως είχαν κερδίσει μεγάλα ποσά, τοκίζοντας την Ελλάδα με υψηλά επιτόκια. Τα επόμενα 34,6 δις € οδηγήθηκαν επίσης στους πιστωτές, στα πλαίσια της διαγραφής χρέους (Μάρτιος 2012), ενώ με τα υπόλοιπα 11,29 δις € χρηματοδοτήθηκε η επαναγορά χρέους, από τους κατόχους ομολόγων (δεύτερη διαγραφή).
(γ) Τα 46,6 δις € (22,5%) εισέρευσαν στον προϋπολογισμό της Ελλάδας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ωφέλησαν τους Πολίτες - αφού με τα 34,6 δις € πληρώθηκαν τόκοι για τα υφιστάμενα ομόλογα του δημοσίου (από το δεύτερο τρίμηνο του 2010 έως το τέταρτο τρίμηνο του 2012), ενώ οι εξοπλιστικές δαπάνες απορρόφησαν 10,2 δις € (2010 και 2011), λόγω της πίεσης των προμηθευτών μας, Γερμανών και Γάλλων, για να μην επηρεαστούν οι δικές τους πωλήσεις.
Ουσιαστικά λοιπόν, μόλις 1,7 δις € διατέθηκαν για τους Έλληνες - αν και πρέπει να αφαιρεθούν οι τεράστιες αμοιβές των στελεχών της Τρόικας, καθώς επίσης τα διάφορα έξοδα τους, τα οποία ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια. Η ζημίες δε που έχουν υποστεί οι Έλληνες ξεπερνούν τα 700 δις € (απαξίωση του χρηματιστηρίου, πτώση των τιμών των ακινήτων, χρεοκοπίες επιχειρήσεων, μείωση μισθών και εισοδημάτων, υπερβολική φορολόγηση κοκ.)
(δ) Τέλος, περί τα 0,9 δις € (0,4%) διατέθηκαν για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης(ESM). Στον Πίνακα Ι που ακολουθεί, φαίνεται η συνολική εικόνα:ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  27-6--2013    : Guardian: Η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι de'ja` vu !!!Θέμα χρόνου να ενταθεί η κρίση αναφέρει η βρετανική εφημερίδα - Τι γράφει για Χρυσοχοϊδη - Γεωργιάδη
Πολιτικό de'ja` vu βλέπει ο βρετανικός Guardian, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και τα νέα πρόσωπα που αποτελούν πλέον τη δικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
«Η ανακύκλωση πολιτικών από τη συντηρητική ΝΔ και Σοσιαλιστικό Κόμμα, αντιμετωπίζεται με δυσπιστία και χλευασμό. Πολλοί αναρωτιούνται αν πολιτικοί που ήδη έχουν ήδη ελεγχθεί και δοκιμαστεί εμφανίζοντας σημαντική απροθυμία για μεταρρυθμίσεις μπορούν να κάνουν την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζοντας ότι είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να πιστέψουν το επιχείρημα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης.
Αντίθετα, πολλοί είναι αυτοί, σύμφωνα με τον Guardian που θεωρούν ότι είναι απλά θέμα χρόνου να ενταθεί η κρίση, όταν το Φθινόπωρο η δικομματική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε νέα μέτρα για να αποφύγει την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος.
Η κριτική της βρετανικής εφημερίδας επικεντρώνεται και σε δύο πρόσωπα: Τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη. «Ο Χρυσοχοΐδης ο οποίος ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης, προκάλεσε αντιδράσεις πέρυσι όταν παραδέχθηκε ότι δεν είχε διαβάσει το πρώτο Μνημόνιο με τους ιδιαίτερα επαχθείς όρους που συμφώνησε η Αθήνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ», ενώ για τον κ. Γεωργιάδη αναφέρει:
«Η τοποθέτηση του Αδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας -μια από τις πιο ''ευαίσθητες'' θέσεις, έχει προκαλέσει τις ίδιες αντιδράσεις. Ο Γεωργιάδης, ο οποίος είναι ένας συντηρητικός εξτρεμιστής ασχολείται περισσότερο με την εκπομπή που παρουσιάζει στην οποία εξυμνεί την ένδοξη εποχή της Αρχαίας Ελλάδας».
«Και οι δύο είναι ενδεικτικές περιπτώσεις μιας συμφωνίας καταμερισμού της εξουσίας, η οποία θυμίζει περισσότερο κίνηση ισορροπίας. Για πρώτη φορά από τότε που η Ελλάδα μπήκε στη χειρότερη οικονομική κρίση που έχει περάσει ποτέ στην ιστορία, υπάρχει μια ισχυρή αίσθηση ότι η χώρα είναι στα χέρια μιας κυβέρνησης η οποία απλά αγοράζει χρόνο». ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  21-6--2013    : Με άλλους κοιμηθήκαμε και με άλλους ξυπνήσαμε !!!Οριστικά παρελθόν αποτελεί η ΔΗΜΑΡ ως ένας εκ των τριών κυβερνητικών πυλώνων. Ο κ. Σαμαράς σε διάγγελμά του τόνισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα, σημείωσε με έμφαση πως το συγκεκριμένο κυβερνητικό σχήμα θα έχει ορίζοντα συμπλήρωσης τετραετίας...
Υπό το πρίσμα αυτό αναμένεται, ίσως και σήμερα, ο ανασχηματισμός που αρχικώς είχε τοποθετηθεί χρονικά μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.
Το διάγγελμα του κ. Σαμαρά
"Από την πρώτη στιγμή όταν αναλάμβανα την Πρωθυπουργία της τρικομματικής αυτής κυβέρνησης είπα ότι προτεραιότητές μου είναι:
Να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ. Να αποκαταστήσουμε τη αξιοπιστία της στο εξωτερικό και την ομαλή χρηματοδότησή της. Να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για να έλθει η Ανάκαμψη το ταχύτερο. Και να τα κάνουμε όλα αυτά με ορίζοντα τετραετίας.
Τον χρόνο που πέρασε έγιναν πολλά. Και τίποτε δεν θυμίζει σήμερα εκεί που βρισκόμασταν πέρσι. Ήδη όλη η διεθνής επενδυτική κοινότητα και οι αγορές θεωρούν ότι η Ελλάδα και η Οικονομία της βαδίζουν στο σωστό δρόμο! Εκείνο που τώρα προέχει είναι να συνεχιστεί το έργο της κυβέρνησης. Να βγούμε από την κρίση μιαν ώρα αρχύτερα. Να πιάσουν τόπο οι θυσίες του Ελληνικού λαού και να τελειώνει αυτή η δοκιμασία το γρηγορότερο.
Οι μεταρρυθμίσεις, που είναι σημαντικό μέρος του Προγράμματός μας, δεν μπορούν να προχωρήσουν επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος. Η στασιμότητα δεν μας αρκεί. Χρειαζόμαστε άλματα προς τα μπρός.
Στο σημείο αυτό είχαμε μια σοβαρή διαφωνία για το ζήτημα της ΕΡΤ με τα άλλα δύο κόμματα που μετέχουν στην τρικομματική. Έκανα από την πρώτη στιγμή προσπάθειες να αποκατασταθεί η ενότητα στην τρικομματική κυβέρνηση και να βρεθεί λύση. Δεν απάντησα σε προσβλητικά σχόλια από διάφορες πλευρές. Με ενδιέφερε μόνο να βρεθεί λύση και να προχωρήσουμε όλοι μαζί.
Κατά τη χθεσινή συνάντηση των τριών αρχηγών, υπήρξε συμφωνία στην εξής λύση:
Να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Ο διαχειριστής της, δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών, όπως το λέει και το αποδέχεται και το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα προσλάμβανε με τρίμηνες συμβάσεις όλους εκείνους από τους απολυμένους εργαζομένους της ΕΡΤ που ήταν απαραίτητοι για να λειτουργήσουν πλήρως όλες οι συχνότητες.
Έμενε να προσδιορίσουμε σήμερα μόνο πόσοι θα ήταν αυτοί που θα προσλαμβάνονταν από τους απολυμένους της ΕΡΤ με τρίμηνες συμβάσεις. Και όπως ακούσατε σήμερα από τον κ. Βενιζέλο δέχθηκα ο αριθμός αυτός να φτάσει τις δύο χιλιάδες! Αυτό ήταν και το μόνο θέμα- επαναλαμβάνω- που έμενε για σήμερα σε εκκρεμότητα.
Είχαμε συμφωνήσει στις επόμενες 10 μέρες να ψηφιστεί στη Βουλή το νέο θεσμικό Πλαίσιο για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Και μέσα στους επόμενους δύο μήνες να ολοκληρωθεί το νέο οργανωτικό σχήμα για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση που θα επεξεργαζόταν Επιτροπή Προσωπικοτήτων κύρους και με τεχνικό σύμβουλο ξένο φορέα όπως είναι πράγματι το ΒΒC. Με ένα νέο Υφυπουργό που τους είπα να προέρχεται από τα δύο άλλα κόμματα. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  21-6--2013    : H NEA ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ !!!ο τμήμα αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ ακολούθησε με την αποψινή του απόφασή του την πρόσφατη προσωρινή διαταγή του προέδρου του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου Κωνσταντίνου Μενουδάκου, κάνοντας... εν μέρει αποδεκτή την αίτηση της ΠΡΟΣΠΕΡΤ με την οποία ζητάει να ανασταλεί η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σίμου Κεδίκογλου, με την οποία διαλύεται η ΕΡΤ ΑΕ.
Ειδικότερα οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι πρέπει: 1) Να ανασταλεί η εκτέλεση της επίμαχης υπουργικής απόφασης ως προς το μέρος κατά το οποίο προβλέπει ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ ΑΕ 2) Ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ ΑΕ παραμένουν ανενεργές.
Παράλληλα οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι «μέχρι τη σύσταση και την λειτουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, να ληφθούν από τους κ.κ. Στουρνάρα και Κεδίκογλου και τον ειδικό διαχειριστή, τα αναγκαία εκείνα οργανωτικά μέτρα περιλαμβανομένης και της πρόσληψης του αναγκαιούντος προσωπικού για την εκ μέρους μεταβατικού δημοσίου ραδιοτηλεοπτικού φορέα μετάδοση στο συντομότερο δυνατό χρόνο, του αναγκαίου προγράμματος ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων καθώς και να εκτελούνται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση κάθε είδους δικαιωμάτων και συμφερόντων που ανάγονται στον κύκλο δραστηριοτήτων τα καταργηθείσης ΕΡΤ ΑΕ» Ακόμη το δικαστήριο επιφυλάσσεται να επανέλθει αυτεπαγγέλτως εντός ευλόγου χρόνου για να διαπιστώσει αν έλαβε χώρα συμμόρφωση προς τα ανωτέρω.
Σύμφωνα με τη γνώμη της συμβούλου επικρατείας Μαρίας Καραμανώφ, η οποία μειοψήφισε στη σημερινή συνεδρίαση, η κατάργηση του νομικού προσώπου της ΕΡΤ ΑΕ χωρίς την ταυτόχρονη ίδρυση νέου, αντίστοιχου φορέα δυναμένου ως εκ της νομικής του φύσεως να τη διαδεχτεί στα δικαιώματα και υποχρεώσεις της ως διαχειριστή δημόσιας υπηρεσίας, έχει ως σφόδρα πιθανολογούμενη συνέπεια να αποστερηθεί η ΕΡΤ των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων τα οποία θα ηδύνατο να ασκήσει κατά τον μεσολαβούν μέχρι την ίδρυση του νέου δημόσιου φορέα διάστημα. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  7-6--2013    : Πολεμικές αποζημιώσεις μέσω «κουρέματος»; !!!ο ζήτημα της καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο χθεσινής εκδήλωσης στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στο Βερολίνο. Πολιτικοί και επιστήμονες που συμμετείχαν συγκλίνουν στην άποψη ότι η Γερμανία δεν θα δεχόταν ποτέ το σενάριο της άμεσης πληρωμής επανορθώσεων στην Ελλάδα.
Θα μπορούσε το ζήτημα να εξεταστεί στο πλαίσιο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους; Ο Άμπρεχτ Ριτσλ, ιστορικός της Οικονομίας στο London School of Economics εκτιμά «ότι η καλύτερη λύση συνίσταται στο να πάψει να διακηρύσσει κανείς τη λέξη επανορθώσεις. Θα έλεγα ότι η πολιτική των συμβόλων είναι ουσιαστική πολιτική και αυτό που χρειάζεται από γερμανικής πλευράς είναι μία συμβολική πράξη που θα ικανοποιήσει την ελληνική κοινή γνώμη και θα ξαναδώσει στους Έλληνες την αξιοπρέπειά τους. Στη συνέχεια μπορούμε να συμφωνήσουμε και για τα οικονομικά ζητήματα, καθώς ο καθένας ξέρει ότι πρέπει να βρεθούν οικονομικές λύσεις. Αυτό το ξέρουν όλοι στο Βερολίνο».
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  7-6--2013    : Ο Γιούνκερ "αδειάζει" την Κομισιόν !!!Οι προβλέψεις της δεν είχαν επαφή με την πραγματικότητα!
Οι οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πλαισίωναν τα «πακέτα» διάσωσης της Ελλάδας «δεν είχαν επαφή με την πραγματικότητα», δήλωσε στο ΜΝΙ ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Jean-Claude Juncker, αφού όπως είπε δεν στηρίζονταν σε επιστημονικά δεδομένα!
Ερωτηθείς για το ποιος φέρει την ευθύνη, ο Juncker απάντησε: «Δεν ρίχνω το φταίξιμο σε κανέναν αλλά θα πρέπει να παραδεχτώ πως η Κομισιόν απέδειξε πως δεν επρόκειτο για ένα αυστηρά μαθηματικό ζήτημα. Έχουμε να κάνουμε με προβλέψεις. Όχι με αποτελέσματα. Είναι μια δύσκολη περίπτωση».
Πότε θα γυρίσει η Ελλάδα στις αγορές; Σε μερικά χρόνια από τώρα ήταν η απάντηση του Γιούνκερ… Κυνική ομολογία ΔΝΤ: Ιφιγένεια η Ελλάδα για να σωθεί η Ευρώπη ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  6-6--2013    : Οι διδαχές της Κύπρου !!!Η ένταξη της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης από τη μια δεν εξέπληξε κανέναν, αλλά από την άλλη έδωσε τροφή για πολλές σκέψεις και πολιτικές εκτιμήσεις. Αποδείχθηκε και στον πιο δύσπιστο ότι τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση υπό τη γερμανική ηγεμονία δεν επιδιώκει απλά τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης, αλλά τον απόλυτο έλεγχό της. Ακόμα και τα ελληνικά μίντια υποχρεώθηκαν να αποκαλύψουν την αλήθεια που οι περισσότεροι γνώριζαν, αλλά απαγορεύονταν να εκστομιθεί.
Το Κυπριακό “ΌΧΙ” στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα μείνει στην ιστορία ως μία απέλπιδα αντίσταση χωρίς συμμαχίες και προοπτικές. Η άρνηση της Κυπριακής Βουλής να δεχτεί μία πολιτική που θα διέλυε την οικονομική της βάση εκ θεμελίων δυστυχώς έμεινε μόνο εκεί. Απέδειξε όμως σε όλους ότι οι νέοι ηγεμόνες της Ευρώπης όταν θέλουν μπορούν να διαλύσουν ολόκληρα έθνη, μόνο και μόνο επειδή το θέλουν, επειδή αυτό εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.
Η άρνηση όμως δεν ήταν απλά αποτέλεσμα πιέσεων των μεγαλοκαταθετών (βλ. Ρωσία) και των κατοίκων της νήσου. Ήταν μία συνειδητή άρνηση μιας πολιτικής που στόχο είχε να διαλύσει την ίδια την κυπριακή οικονομία. Ας έχουμε κατά νου ότι η Κύπρος στέκεται απέναντι στους γείτονές της λόγω ακριβώς των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων που ανέπτυξε με τη Ρωσία, το Ισραήλ και την υπόλοιπη Μέση Ανατολή. Η Ένωση από τη μια αδιαφορεί πασιφανώς για λιγοστές συγκριτικά καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες και από την άλλη στοχεύει στη μονοδιάσταση ανάπτυξη τουρισμού και το φυσικό αέριο της Μεγαλονήσου. Θέλουν να μεταφέρουν την οικονομική τραπεζική δύναμη στο Λιχνεστάιν, το Λουξεμβούργο και σε άλλους συμμάχους των βορειοευρωπαϊκών χωρών που ελέγχονται καλύτερα από τις γερμανικές ελίτ. Ουσιαστικά, η Κύπρος καλείται να πληρώσει την τρόπον τινά ανεξάρτητη οικονομική της ανάπτυξη και διπλωματικές σχέσεις.
Το έδαφος, άλλωστε, είχε προετοιμαστεί κατάλληλα εδώ και καιρό. Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έβγαιναν στην επιφάνεια που ήθελαν την Κυπριακή οικονομία να βρίσκεται σε κακή κατάσταση και την ανάγκη υιοθέτησης ενός μνημονίου από την Κύπρο, ανάλογο με αυτού των χωρών της ευρωζωνικής περιφέρειας. Το κυπριακό πρόβλημα σαφώς και ήταν βιώσιμο όπως ακριβώς ήταν βιώσιμο το τραπεζικό σύστημα της Ισλανδίας και άλλων χωρών ή μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων. Ωστόσο, ένα βιώσιμο ανεξάρτητο τραπεζικό σύστημα, αντικρούει τη νέα real politik ΣΤΗΝ Ευρωπαϊκή Ένωση και τον πλήρη έλεγχο του ευρωπαϊκού νότου. Και φυσικά ή ολοκληρωτική άρνησή των Κυπρίων να υποταχθούν σε πρώτη φάση, σαφώς και ενόχλησε περισσότερο.
Η άρνηση όμως της Βουλής των Αντιπροσώπων έμεινε μόνο εκεί, δε συνεχίστηκε, δε βρήκε την πρεπούμενη συμπαράσταση. Ούτε η ελληνική αριστερά ούτε η ευρωπαϊκή αριστερά συμπαραστάθηκαν στον κυπριακό λαό. Μία άρνηση απέναντι στις αποφάσεις γιγάντων, όταν εμφανίζεται χωρίς συμμαχίες και κινηματικές διακρατικές δράσεις είναι καταδικασμένο είτε σε πόλεμο μέχρις εσχάτων είτε σε πισωγύρισμα. Οι λίγες φωνές ου ισχυρότατου ισπανικού κινήματος, μάλλον εγκλωβίστηκαν στην ελληνική και ιταλική ή πορτογαλική αφωνία. Οι χαρές στο κίνημα σύντομα έγιναν παγωμένα χαμόγελα για΄τι δεν υπήρχε κάποιος σχεδιασμός συμπαράστασης. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  6-6--2013    : ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ !!!Κατά τα φαινόμενα, όλοι θα συνεχίσουν να ιππεύουν το κύμα, αναλαμβάνοντας όλο και μεγαλύτερα ρίσκα - ελπίζοντας να καταφέρουν είτε να το ελέγξουν σταδιακά, είναι να αποβιβαστούν, πριν ακόμη σκάσει με δύναμη στα κοφτερά βράχια της ακτής...
H βασική ερώτηση, η οποία κυριαρχεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφορά το πότε θα σταματήσουν οι κεντρικές τράπεζες να εκτυπώνουν νέα χρήματα, με τα οποία έχουν στην κυριολεξία πλημυρίσει το σύστημα - με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί ένας πληθωρισμός παγίων στοιχείων, μία χρηματιστηριακή φούσκα μεγατόνων καλύτερα, άνευ προηγουμένου.
Κατά την άποψη μας βέβαια, η απάντηση είναι προφανής - με την έννοια ότι η παραγωγή χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες του πλανήτη δεν πρόκειται να σταματήσει, πριν αναλάβουν τα ηνία οι εμπορικές τράπεζες.
Ειδικότερα, οι εμπορικές τράπεζες, σε αντίθεση με τις κεντρικές, έχουν σταματήσει σχεδόν εντελώς την παροχή δανείων - άρα, την εκ μέρους τους δημιουργία νέων χρημάτων (ανάλυση). Επομένως, εάν οι κεντρικές τράπεζες σταματούσαν επίσης, η μείωση της ποσότητας χρήματος θα ενέτεινε ακόμη περισσότερο τις συνθήκες ύφεσης ή αναιμικής ανάπτυξης, οι οποίες επικρατούν σε ολόκληροι τον πλανήτη - αν και στις περισσότερες χώρες είναι καλυμμένες.
Εάν όμως επικρατούσε η ύφεση, τότε η υπερχρέωση τόσο των κρατών της Δύσης, όσο και των ιδιωτών, ειδικά δε του τραπεζικού συστήματος, θα ήταν αδύνατον να αντιμετωπισθεί - με τις χρεοκοπίες να διαδέχονται η μία την άλλη, μεγεθυνόμενες από τη αλυσιδωτή εξάρτηση όλων των χωρών μεταξύ τους (σαν αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης, καθώς επίσης της απελευθέρωσης των χρηματοπιστωτικών αγορών).
Εν τούτοις το παιχνίδι δεν μπορεί παρά να έχει κάποια όρια - αφού δεν είναι δυνατόν να αυξάνεται επ' αόριστον η ποσότητα χρήματος, αλλά ούτε και το ρίσκο εκ μέρους εκείνων των κεντρικών τραπεζών, οι οποίες κάθονται στο στρογγυλό τραπέζι του πόκερ, παίζοντας με τρισεκατομμύρια, καθώς επίσης με τις ζωές όλων μας.
Το ενδεχόμενο αυτό φάνηκε χθες όπου, μετά τις αντιφατικές δηλώσεις του κ. Bernanke, οι αγορές θεώρησαν πως θα σηκωθεί από το τραπέζι του πόκερ, έχοντας μπλοφάρει και αφήνοντας στην τύχη τους όλους τους υπόλοιπους - ειδικά τον κ. H. Kuroda από την Ιαπωνία, καθώς επίσης τον κ. Draghi της Ευρωζώνης.
Το αποτέλεσμα ήταν μία δραματική πτώση του ιαπωνικού χρηματιστηρίου, συνοδευόμενη από μία ραγδαία αύξηση της ισοτιμίας του γεν, καθώς επίσης από ένα παρ' ολίγο κραχ των ιαπωνικών ομολόγων - με οδυνηρά επακόλουθα για το Χονγκ Κονγκ, για τις χώρες που εξαρτώνται από τις αγορές εμπορευμάτων (Αυστραλία, Καναδάς κλπ.), για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για τα αμερικανικά, καθώς επίσης για όλο σχεδόν τον υπόλοιπο πλανήτη.
Αν και το μεγάλο θύμα λοιπόν φαίνεται πως θα είναι η χρεοκοπημένη ουσιαστικά Ιαπωνία (ανάλυση), τίποτα δεν μπορεί να αποκλεισθεί - μεταξύ άλλων, μία καταστροφική εξέλιξη για τη Μ. Βρετανία, η οποία απέφυγε την τελευταία στιγμή την τριπλή ύφεση.
Όλα πάντως δείχνουν ότι, τόσο οι κεντρικές τράπεζες, όσο και οι επενδυτές, θα συνεχίσουν να ιππεύουν το συνεχώς μεγαλύτερο κύμα, αναλαμβάνοντας όλο και πιο επικίνδυνα ρίσκα - ελπίζοντας να καταφέρουν είτε να το ελέγξουν σταδιακά, είναι να αποβιβαστούν έγκαιρα, πριν ακόμη σκάσει με δύναμη στα κοφτερά βράχια της ακτής. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  21-5--2013    : Dirk Muller: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!**Οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.
**Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας.
**Η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες.
**Η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν και το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο.
**Από το 2008 οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα.
**Τα προβλήματα της Ευρώπης δεν οφείλονται μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες.
**Στο ελληνικό υπέδαφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
** Η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της.
**Σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.
**Ακριβώς στην φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων.
** Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και τη Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο.
**Μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.
**Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση.
** Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της, τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας.
**Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.
**Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα.
**Αυτή η αχίλλειος πτέρνα (το κοινό νόμισμα) οφείλεται στους ίδιους τους Ευρωπαίους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.
**Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών. Μπορεί κάνεις δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη.
** Τι παιχνίδι παίζεται εδώ; Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές της.
**Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε χρήματα φορολογουμένων για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και για την αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της.
** Ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ, και αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο τη ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη.
** Ο Γ. Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, “δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη” και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, “δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία”.
**Τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης, θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ.
**Ερωτώμενος από το “Focus” γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  19-3--2013    : H αντίσταση των Κυπρίων !!!Γράφει ο Απόστολος Διαμαντής
Η στάση των Κυπρίων πολιτικών αποκαλύπτει την ενδοτική στάση των δικών μας πολιτικών, που επί 3 χρόνια δέχονται εντελώς αδιαμαρτύρητα τις αποφάσεις των Γερμανών τραπεζιτών και, απλώς, τις υπογράφουν. Οι Κύπριοι, παρότι βρίσκονται εν όψει πλήρους κατάρρευσης του τραπεζικού τους τομέα -ουσιαστικά, δηλαδή, εν όψει γενικευμένης οικονομικής καταστροφής- αρνούνται να υπογράψουν αδιαμαρτύρητα τις ληστρικές αποφάσεις των Ευρωπαίων και απορρίπτουν τα τελεσίγραφα.
Από τις εξελίξεις αυτές γίνεται αντιληπτό πόσο εγκληματική για τα ελληνικά συμφέροντα ήταν η στάση των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, οι οποίες όχι διαπραγμάτευση δεν έκαναν για τα μνημόνια, αλλά δεν τολμούν ούτε καν να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το κράτος!
Ο εξευτελισμός της ελληνικής πολιτικής τάξης είναι πλήρης, μετά την κρίση στην Κύπρο. Ένας πραγματικά θλιβερός υπουργός των Οικονομικών, πήγε στο Eurogoup χωρίς να βγάλει άχνα για τη λεηλασία και, επιστρέφοντας, το μόνο που βρήκε να πει είναι πως τις αποφάσεις θα τις πάρουν οι Κύπριοι, κοινώς τους αφήνουμε στην τύχη τους. Αυτό σημαίνει, φυσικά, ότι έπαψε πια να υφίσταται οποιαδήποτε κοινή στρατηγική Ελλάδας και Κύπρου, που ήταν πάγια πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και η Ελλάδα εμφανίζεται, πλέον, ως καθαρό προτεκτοράτο της Γερμανίας.
Δυστυχώς, αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Οι Κύπριοι μπορεί να δεχθούν τελικώς το σχέδιο, αλλά θα έχουν καταφέρει αφενός να το αλλάξουν ουσιωδώς και αφετέρου θα έχουν διασώσει την πολιτική τους τιμή, που είναι θέμα απείρως σοβαρότερο από τα οικονομικά θέματα. Αυτό που πάντα έχει το πρωτείο είναι η δυνατότητα που έχεις να υπάρχεις ως ελεύθερο κράτος και έρχεται σε δεύτερη μοίρα το ζήτημα της οικονομίας. Διότι εάν δεν έχεις τη δυνατότητα να αποφασίζεις, εάν εκχωρήσεις αυτό σου το δικαίωμα, τότε ποιος ο λόγος να υπάρχει ελεύθερη Ελλάδα, γιατί να μην υπαχθούμε σε άλλες πολιτικές οντότητες, στη Γερμανία ή την Τουρκία, ως επαρχία τους;
Η απόφαση του Eurogroup ήταν αποκαλυπτική των προθέσεων και της φύσης της γερμανικής Ευρώπης: θέλουν να κερδίσουν γεωστρατηγικές θέσεις στην περιοχή, ανταγωνιζόμενοι τους Ρώσους στον τομέα του ορυκτού πλούτου. Το επιχείρημα ότι οι κυπριακές καταθέσεις είναι βρώμικες, είναι τόσο γελοίο που προφανώς απευθύνεται στο γερμανικό εκλογικό σώμα. Η Γερμανία της Ζίμενς και της Στάζι είναι η τελευταία χώρα που μπορεί να μιλάει για βρώμικο χρήμα. Επομένως, η αλήθεια είναι άλλη: η διακοπή των φιλικών σχέσεων Κύπρου- Ρωσίας. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  19-3--2013    : ΚΥΠΡΟΣ : 36 εναντίον και 19 αποχές για το ν/σ για το κούρεμα !!!Λευκωσία: Με 36 ψήφους εναντίον και 19 αποχές καταψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο που προβλέπει κούρεμα των καταθέσεων. Κατά τάχθηκαν οι 36 βουλευτές του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, του ΕΥΡΩΚΟ, ο βουλευτής των Οικολόγων και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας, ενώ οι 19 βουλευτές του ΔΗΣΥ ψήφισαν αποχή.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  19-3--2013    : ΗΠΑ: «Εκκωφαντική σιωπή» για τη Κύπρο… τι επιδιώκει η Ουάσιγκτον; !!!Και ενώ μετά την ληστρική επιδρομή των Γότθων στην Μεγαλόνησο η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται, αφού εάν η Λευκωσία καταρρεύσει μόνο η φαντασία μπορεί να μας σταματήσει από το να σκεφτούμε το τι ακριβώς θα έκανε ο «Αττίλας», αλλά και το τι θα συμβεί στην Ελλάδα κι ενώ οι άνθρωπος που κάθεται στον θώκο του Τάσσου Παπαδόπουλου σε διάγγελμά του προς τον «Ελληνισμό» μας θυμίζει τους λόγους των τελευταίων τριών πρωθυπουργών της χώρας μας (εξαιρουμένου φυσικά του κυρίου Πικραμένου) και ενώ η Μόσχα περνάει σε μία κίνηση την οποία σε προηγούμενη ανάρτησή μας τη χαρακτηρίσαμε ως «ματ» αφού στο επικοινωνιακό πεδίο τουλάχιστον, ακόμα δηλαδή κι εάν η Λευκωσία δεν αποδεχτεί τίποτα, μόνο κερδισμένη θα βγει η Ρωσία…
…Από την περιοχή υπάρχει ένας απόντας ο οποίος με την εκκωφαντική σιωπή του δημιουργεί σκέψεις για το εάν αντιλαμβάνεται το τι ακριβώς παίζεται στην Ανατολική Μεσόγειο ή για το τι ακριβώς επιδιώκει. Και αυτός ο «απόντας» αυτός δεν είναι άλλος από τις ΗΠΑ.
Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Τον ρόλο του «επιτήδειου ουδέτερου» φαίνεται να παίζουν οι ΗΠΑ αφού από τα επίσημα κανάλια για την ώρα δεν υπάρχει «ούτε φωνή ούτε ακρόαση», ειδικά για ένα θέμα το οποίο έχει να κάνει τόσο με την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης όσο και με το νομισματικό μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέμα το οποίο είναι άμεσα συνυφασμένο με την ύπαρξη και τη λειτουργία των καπιταλιστικών αγορών και κατ’ επέκταση την ισοτιμία του δολαρίου, αλλά και την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.
Είναι πολύ πιθανόν τις αμέσως επόμενες ώρες ο Λευκός Οίκος να προβεί σε κάποιες ανακοινώσεις /νουθεσίες, προς όλες τις πλευρές, αλλά και μέσω του Δ.Ν.Τ. να συστήσει «αυτοσυγκράτηση» και «περισυλλογή» έτσι ώστε να αποφύγουμε τον κάβο. Πηγές στην Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι η θέση των ΗΠΑ εκφράστηκε αρμοδίως στην Ευρώπη και περιγράφεται ως «λύση τώρα» στο πρόβλημα της Ευρωζώνης. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  19-3--2013    : Ξέπλυμα Χρήματος – Πιο επιρρεπής από την Κύπρο η Γερμανία και η Ολλανδία !!!την 114 θέση βρίσκεται η Κύπρος, στον πίνακα κινδύνου που αφορά στις χώρες που είναι πιο επιρρεπείς στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, έχοντας καλύτερη θέση από ότι η Γερμανία, το Ισραήλ και η Ολλλανδία.
Γράφει ο Παναγιώτης Χατζηαποστόλου
Όπως προκύπτει μέσα από την έρευνα του ανεξάρτητου, μη-κερδοσκοπικού κέντρου Basel Institute on Governance, το οποίο δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στον τομέα της πρόληψης της διαφθοράς, η Κύπρος, έχει χαμηλότερη βαθμολογία από τις προαναφερθείσες χώρες.
Η συνολική βαθμολογία, η οποία κυμαίνεται από 0 (χαμηλού κινδύνου) έως 10 (υψηλού κινδύνου), παρουσιάζει το επίπεδο του κινδύνου μιας χώρας σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα χρημάτων / χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, αλλά και των δημοσιονομικών κανονισμών, τη δημόσια διαφάνεια, τη διαφθορά και το κράτος δικαίου. Σύμφωνα με τον πίνακα της Basel Institute on Governance, στις πρώτες 100 χώρες του πίνακα, οι οποίες προέρχονται κυρίως από χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας, συγκαταλέγονται και η Ελλάδα η οποία καταλαμβάνει την 29 θέση, η Τουρκία στις 58 θέση, η Γερμανία στην 68 θέση και η Κροατία 69 θέση. Ακολουθεί η Ολλανδία στη θέση 109 και η Κύπρος στη 114η θέση του πίνακα, η οποία στο δείκτη αποτελεσμάτων συγκεντρώνει βαθμολογία 4,93 και εντάσσεται στη κατηγορία medium risk εκεί όπου συνυπάρχει με την Ολλανδία και τη Γερμανία, με σημαντική όμως βαθμολογική διαφορά.
Δείτε ολόκληρο τον πίνακα
Country ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  17-3--2013    : Η Ευρώπη έχει χάσει τους πολίτες της !!!Τα τελευταία στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου εμφανίζουν ξεκάθαρα αυτό που υπαινίσσονται ένα προς ένα τα αποτελέσματα των εκλογών: ότι οι Ευρωπαίοι, έχοντας πληγεί από την κρίση, έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αφού σωθεί το ευρώ, θα πρέπει να διασώσουμε τη νομιμότητα της ΕΕ, και πριν από τις εκλογές του 2014.
Για να σωθεί, το ευρώ χρειάζεται δύο πράγματα: μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση που θα θέσει τέλος στις φήμες για το μέλλον του και ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που θα καταστήσει αυτή την υπόσχεση αξιόπιστη. Το 2013, μετά από χρόνια δισταγμών, γκαφών και λαθών, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έκαναν και τα δύο αυτά πράγματα. Το ευρώ έχει ξεφύγει από το χείλος του γκρεμού και βρίσκεται σε μια σταθερή πορεία που ήταν κάτι άγνωστο τα τελευταία χρόνια.
Οι πολύ περιορισμένες αντιδράσεις από το μετεκλογικό χάος» στην Ιταλία, είναι απόδειξη για τη δύναμη που έχει κερδίσει το ευρώ, τουλάχιστον προσωρινά. Κοιτώντας λίγο πίσω, το σοκ που επέφερε τον Οκτώβριο του 2011 η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ζητήσει δημοψήφισμα για να επικυρωθούν ή να απορριφθούν τα μέτρα προσαρμογής που υπαγορεύτηκαν από την τρόικα, έστειλε κάποιους δείκτες αβεβαιότητας που χειρίζονται κάποιοι οικονομικοί αναλυτές σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά που ακολούθησαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Η Ιταλία, χωρίς καμιά αμφιβολία, είναι σε ένα χάος. Το ευρώ ωστόσο, κρατιέται καλά, για την ώρα τουλάχιστον.
Ενώ αποδεικνύουν την ισχύ του ευρώ, τα αποτελέσματα στην Ιταλία υπογραμμίζουν την πολιτική αδυναμία της Ευρώπης και σηματοδοτούν μια κρίση νομιμότητας που γίνεται όλο και πιο εμφανής, και ακόμη και πιο επικίνδυνη, από εκλογές σε εκλογές. Τα στοιχεία της δημοσκόπησης του ευρωβαρόμετρου, την οποία η Κομισιόν διεξάγει δύο φορές το χρόνο, αποδεικνύουν ξεκάθαρα πόσο πολύ η κρίση έχει πλήξει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Θεαματική συντριβή
Σε χώρες όπως η Ισπανία, η «καθαρή» εμπιστοσύνη στην ΕΕ (ένα μέτρο που αφαιρεί το ποσοστό των αμφισβητιών από το ποσοστό των πιστών), ήταν το 2007, προτού αρχίσει η κρίση, στις 42 μονάδες (65% των ερωτηθέντων είχε εμπιστοσύνη μείον το 23% που δεν είχε). Σήμερα ωστόσο, αυτό έχει γυρίσει ανάποδα, σε μια καθαρή δυσπιστία 52 μονάδων (το 72% εκφράζει δυσπιστία, ενώ το 20% έχει ακόμη εμπιστοσύνη). Πρόκειται για μια θεαματική συντριβή.
Αυτή η διαφορά, θα πρέπει να μας κάνει να αντιδράσουμε, ιδιαίτερα σε μια παραδοσιακά φιλοευρωπαϊκή χώρα όπως η Ισπανία. Στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, και την Κύπρο, η ΕΕ αντιμετωπίζεται με καχυποψία, στο ίδιο επίπεδο με αυτό που βλέπουμε στην Ισπανία. Είναι σημαντικό ωστόσο ότι το άλμα της δυσπιστίας στην ΕΕ λαμβάνει χώρα όχι μόνο στις χρεωμένες χώρες, αλλά και στις πιστώτριες χώρες, ή σε αυτές που είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση. Οι άνθρωποι στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Φινλανδία, έχουν επίσης χάσει την εμπιστοσύνη τους στην ΕΕ. Σαφώς, η δυσπιστία δεν κατευθύνεται μόνο στην ΕΕ, αλλά και σε άλλες χώρες της ΕΕ και στους πολίτες τους. Όπως έχουν τα πράγματα, φαίνεται ότι όλοι βγαίνουν χαμένοι.
Αυτό που έχουμε μπροστά μας, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας. Στην Ευρώπη, όπου η συλλογική ταυτότητα, οι κοινές αξίες και οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι ακόμη πάρα πολύ στα σπάργανά τους, η νομιμότητα έχει έρθει κυρίως από τις οικονομικές επιδόσεις: η υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη οδήγησε σε μεγαλύτερη στήριξη των πολιτών για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και το αντίστροφο. Αυτό σημαίνει ότι τα αποθέματα νομιμότητας, που σχεδόν αποκλειστικά σχετίζονται με την οικονομική ανάπτυξη, είναι αδύναμα και τείνουν να αποστραγγίζονται γρήγορα σε μια κρίση. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  16-3--2013    : «Έσβησαν» την Κύπρο από χρηματοοικονομικό κέντρο με το «κούρεμα» των καταθέσεων !!!Του Αλέξανδρου Κασιμάτη
Το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο και η αναγκαστική πώληση των υποκαταστημάτων τους στην Αθήνα είναι ένα δραματικό πλήγμα για την Κύπρο και κατ΄ επέκταση για τον Ελληνισμό. Το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου βασίστηκε στην ανάπτυξη της οικονομίας ως χρηματοοικονομικού κέντρου. Οι τράπεζες και ο τουρισμός είναι οι βασικές πηγές πλούτου για το νησί.
Η βίαιη συρρίκνωση των τραπεζών σβήνει την Κύπρο από το χάρτη των χρηματοοικονομικών κέντρων. Η Ευρώπη αποσκοπεί όχι μόνον να μην πληρώσει περισσότερα χρήματα για την κυπριακή διάσωση, αλλά στοχεύει και τις ρωσικές καταθέσεις που είναι στο νησί και είναι περίπου στο 40% του συνόλου των καταθέσεων.
Στην Κύπρο μετά την απόφαση του Εurogroup σε σύντομο διάστημα δεν θα μείνει ούτε μια ξένη κατάθεση, ενώ ενδεχομένως θα φύγουν από το νησί και τα λεφτά των πλούσιων κυπρίων. Είναι προφανές ότι οι καταθέσεις των ξένων θα κατευθυνθούν στο Λουξεμβούργο, τις «ασφαλείς» γερμανικές τράπεζες, όπως και την Ελβετία που αποκτά και πάλι ισχυρό ρόλο στο διεθνές τραπεζικό σύστημα ακόμη κι αν δεν πληρώνει επιτόκια.
Η Κύπρος θα πρέπει να αναπτύξει νέους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας για να ανακάμψει η οικονομία της. Εστω κι αν με τις αποφάσεις του Eurogroup (κούρεμα καταθέσεων) μειώθηκε το πακέτο της βοήθειας στα 10 δις. ο δρόμος του μνημονίου θα είναι πολύ δύσκολος για τον κυπριακό λαό και η μείωση του ΑΕΠ το επόμενο διάστημα δραματική. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  28-1--2013    : Η περιβαλλοντική εκπαίδευση και οι ΜΚΟ !!!73.550 ευρώ σώζουν τον πλανήτη με το Planetbook το νέο ¨πράσινο¨ Video Game Εάν διαβάσετε το έργο οποιασδήποτε περιβαλλοντικής ΜΚΟ, πρώτο πρώτο διαφημίζουν ότι έχουν κάνει σχετικά με ενημέρωση – εκπαίδευση παιδιών και νεολαίας.
Επισκέψεις σε σχολεία, ξεναγήσεις, διαλέξεις, έντυπο υλικό κλπ. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί, με ποιές προϋποθέσεις οι ΜΚΟ περιδιαβαίνουν ανενόχλητες τα σχολεία ανά την Ελλάδα και …εκπαιδεύουν τους μαθητές σε θέματα περιβαλλοντικά???
Υπάρχει κάποιος έλεγχος των αρμοδίων του Υπουργείου Παιδείας??
Ποιοι είναι αυτοί που διδάσκουν, ποιο είναι το επιστημονικό τους υπόβαθρο και κυρίως τι λένε στα παιδιά.
Να τονίσουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι Επιστήμη και η οικολογία δεν είναι Θρησκεία. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  17-1--2013    : Νέα μέτρα και ουσιαστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ζητά το ΔΝΤ !!!Θέτοντας ανοικτά πλέον ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο, έστω και «στοχευμένων», αλλά και περαιτέρω περικοπής των κοινωνικών παροχών (όπως είναι το επίδομα ανεργίας, το ΕΚΑΣ, τα επιδόματα τέκνων, κ.λπ.), το ΔΝΤ ζητεί, παράλληλα, μετ' επιτάσεως την ουσιαστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ειδάλλως θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Επίσης, στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, το ΔΝΤ ζητεί την επέκταση της εισφοράς αλληλεγγύης και μετά το 2015, καθώς και την επιτάχυνση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ακόμη και με αντικατάσταση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ από ξένους μάνατζερ, εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος για το α΄ εξάμηνο εφέτος. Εμφανίζεται απαισιόδοξο για την πορεία της ανεργίας, καθώς, σύμφωνα με τους αναλυτές του, θα συνεχίσει να αυξάνεται, στο 24,4% το 2013 και στο 25,1% το 2014. Ενώ, εμμένει στη θέση του για νέο «κούρεμα» του δημοσίου χρέους που κατέχουν οι Ευρωπαίοι εταίροι.
Ταυτόχρονα, δεν διστάζει να «εμπλακεί» και στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Ειδικότερα, αρχικά αξιολογεί θετικά την υλοποίηση των περισσότερων προαπαιτούμενων δράσεων τους τελευταίους μήνες και την προσήλωση που επιδεικνύει η κυβέρνηση στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ύστερα από τον προεκλογικό «εκτροχιασμό» του. Όμως, στη συνέχεια, τα στελέχη του ΔΝΤ εντοπίζουν καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις, το άνοιγμα επαγγελμάτων και την αύξηση της αποδοτικότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Και προσθέτουν ότι οι κίνδυνοι παρεκκλίσεων παραμένουν μεγάλοι και μπορεί να προέλθουν από πιθανή πολιτική κρίση («οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν αυξανόμενη υποστήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα αντιμνημονιακά κόμματα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο καθυστερήσεις στην εφαρμογή τού προγράμματος αλλά και πολιτική κρίση, πυροδοτώντας χρεοκοπία και/ή έξοδο από το ευρώ», αναφέρεται στην έκθεση) και καθυστέρηση στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα.
Πάντως, το ΔΝΤ προχωρά και σε «αυτοκριτική»: Σύμφωνα με την έκθεση, ένας ακόμη κίνδυνος είναι να έχουν αποτύχει- εκ νέου- οι υπολογισμοί των αναλυτών του Ταμείου σχετικά με τις επιπτώσεις στο σκέλος της ύφεσης από τις περικοπές που έχουν αποφασιστεί («το πρόγραμμα λαμβάνει υπόψη τώρα μια πιο συντηρητική άποψη για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, αλλά αυτοί μπορεί και πάλι να είναι υψηλότεροι απ' ό,τι υπολογίζεται», αναφέρεται χαρακτηριστικά). ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  17-1--2013    : Θα μπορούσε η Κύπρος να γκρεμίσει το Ευρώ; !!!Η ιδέα ότι η μικρή Κύπρος - πληθυσμού 1,1 εκατομμυρίων, αυτό είναι λιγότερο από ό,τι στο Ντάλας, του Τέξας – θα μπορούσε να διασπάσει την ευρωζώνη ακούγεται γελοίο, και μάλλον είναι, αλλά δεν είναι αδύνατο και αυτό είναι κάτι που συζητείται.
Το επιχείρημα αυτό συνόψισε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Marc Chandler, ο παγκόσμια σεβαστός επικεφαλής της στρατηγικής συναλλάγματος στη Brown Brothers Harriman, στη Νέα Υόρκη. Σε ένα ερευνητικό σημείωμα με τίτλο «Γιατί η Κύπρος είναι σημαντική,» έγραψε ότι η Κύπρος μπορεί να είναι το πιο πιεστικό ζήτημα για την ευρωζώνη. “Ναι είναι μικρή και λίγοι διεθνείς επενδυτές έχουν οποιαδήποτε έκθεση. Ωστόσο, η σημασία της εκτείνεται πέρα από το μέγεθος της,” δήλωσε.
Ο κ. Chandler στη συνέχεια, περιέγραψε τέσσερα κύρια ζητήματα: το ποσό της συνδρομής στις ανάγκες της Κύπρου δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Αναφορές στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης στα τέλη του περασμένου έτους, προειδοποίησαν ότι οι κυπριακές τράπεζες έχουν χρησιμοποιηθεί για να αποφύγουν τους φόρους και τη νομιμοποίηση, κυρίως ρωσικών χρημάτων. Οι ρωγμές είναι εμφανείς μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσουν την Κύπρο. Και, τέλος, η ΕΕ έχει κατηγορηθεί ότι παίζει πολιτικά αγαπημένα στις σχέσεις της με την Κύπρο.
Αυτό είναι το πώς ο κ. Chandler συνόψισε το έγγραφο του: “Ενώ πέρυσι ήμασταν κατά την ευρέως διαδεδομένη άποψη μιας ελληνικής εξόδου, δεν είμαστε τόσο αισιόδοξοι για την Κύπρο … Υποψιαζόμαστε ότι οι κίνδυνοι από μια κυπριακή έξοδο είναι μεγαλύτεροι από ό,τι επί του παρόντος εκτιμάται.” ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  7-1--2013    : Η αύξηση των ΑΠΕ συνεπάγεται μεγαλύτερη χρήση ορυκτών καυσίμων!!!!!¨ Η αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα απαιτήσει περισσότερη χρήση των ορυκτών καυσίμων. Καθώς η πολιτεία προσπαθεί να επιτύχει το στόχο το ένα τρίτο της ηλεκτρικής της ενέργειας να παράγεται από αιολικές και ηλιακές πηγές μέχρι το 2020, περισσότερο αξιόπιστες και παραδοσιακές πηγές θα χρειασθούν σαν Backup (εφεδρεία ασφάλειας συστήματος).¨.
Αυτό είναι το συμπέρασμα σε άρθρο της εφημερίδας Los Angeles Times!!
Τα βασικά σημεία σε ελεύθερη μετάφραση:
¨Η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Delta Energy Center, λίγο έξω από το San Francisco, τον περασμένο μήνα και για μια ημέρα έπρεπε να δουλέψει στο φουλ και τις τέσσερεις τουρμπίνες για να καλύψει τις ανάγκες του δικτύου της Καλιφόρνια. Αυτό συνέβη διότι εκείνη την ημέρα τα αιολικά λόγω άπνοιας μπορούσαν να παράγουν μόνο 33 MW, δηλαδή λιγότερο από το 1% της εγκατεστημένης ισχύος όλων των ΑΠΕ, η οποία ανέρχεται σε 4000 MW.
Όπως συμβαίνει στην Καλιφόρνια τα ίδια συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Δισεκατομμύρια επενδύσεις σε ΑΠΕ ¨εξουδετερώνονται¨ από τις καιρικές συνθήκες !!!!
Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια θα πρέπει να υποστηρίζονται από άλλες αξιόπιστες πηγές παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, συνήθως γεννήτριες με φυσικό αέριο και αυτό το στοιχείο αποτελεί ένα από τα κρυφά κόστη των ΑΠΕ, κάτι για το οποίο δεν ακούμε τίποτα στη χώρα μας από.....
επίσημα χείλη, πέρα από πρασινάδες του στυλ: Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια είναι ανεξάντλητες και τσάμπα!!!
Είναι πλέον γνωστό ότι όσο αυξάνεται η εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ, θα πρέπει να αυξάνονται και οι παραδοσιακές μονάδες με ορυκτά καύσιμα.
Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια είναι διαλείπουσες πηγές, επειδή η ισχύς που παράγουν μπορεί ξαφνικά να εξαφανιστεί από ένα σύννεφο ή από μια άπνοια. Σε μόλις μισή ώρα, χιλιάδες μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας εξαφανίζονται και τότε απειλείται η σταθερότητα του δικτύου, δηλαδή κίνδυνος blackout. Για να αποφευχθεί η καταστροφή αυτή, μονάδες που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα πρέπει να είναι έτοιμες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Όταν λοιπόν τα αυτόματα συστήματα ανιχνεύσουν μια απότομη πτώση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας δίνουν εντολή οι ανάγκες να καλυφθούν από το σύστημα που βρίσκεται σε εφεδρεία.
Αυτό το κρυφό κόστος, κατά τα προσεχή έτη, για τους καταναλωτές στην Καλιφόρνια θα μπορούσε να ανέλθει σε δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της ενεργειακής βιομηχανίας.
Η ανεξάρτητη αρχή διαχείρισης του συστήματος της Καλιφόρνια εκτιμά ότι μέχρι το 2020 θα πρέπει να διπλασιάσει την ισχύ των μονάδων που βρίσκονται σε εφεδρεία. Σήμερα διατηρεί ένα περιθώριο 7% έως 8% πάνω από την προβλεπόμενη ημερήσια ζήτηση. Όμως, όταν οι ΑΠΕ καλύψουν το 33% της εγκατεστημένης ισχύος, τότε το περιθώριο της εφεδρείας θα πρέπει να αυξηθεί σε 15%.¨. Όλο το άρθρο ΕΔΩ. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  7-1--2013    : Όταν η Μπιρμπίλη προωθούσε "μπιζνες", το 2010, αυτή η απάτη είχε ήδη σκάσει. Όσοι επενδυτές αισθάνονται ριγμένοι, "Μπιρμπίλη is the name, ΓΑΠ is the game"Χάρης Φλουδόπουλος, Capital.gr: Πως έσκασε η φούσκα των αγροτικών φωτοβολταϊκών (παραθέτω σχόλια... Η άποψή μου στην εικόνα... Από το 2010 έσκασε η φωτοβολταϊκή φούσκα στην Ισπανία... Από το 2009 στην Κοπεγχάγη... "Επενδυτές": Οι δικαστικοί σας αγώνες εναντίον των ελεεινών κάφρων της πολιτικής "ηγεσίας" που σας την έφερε. Η αιολική φούσκα έχει σκάσει περί τα τέλη του 2011. Επιδοτούμενες δραστηριότητες βασισμένες σε παραμύθια.
Μέχρι να μειωθεί η τιμή που πληρώνουμε για τα ΦΒ όλοι μας ...(κι όχι η ΔΕΗ όπως νομίζουν μερικοί, ...γιατί σε μας μεταβιβάζεται απευθείας το τρελό κόστος της κιλοβατώρας από ΦΒ - μέσω του τέλους ΑΠΕ ...που το ξαναβάπτισαν με ακατανόητα αρχικά για να το κρύψουν) ...καμιά φούσκα δεν έχει σκάσει ... Ο θόρυβος από το σκάσιμο θα ακουστεί οταν η τιμή της ΚΒΩ στα υπάρχοντα ΦΒ πάρκα κοπεί στο 20% της σημερινής ...μια και η σημερινή είναι μέχρι και 1000% [600-800%)] πάνω από την τιμή που βρίσκει ρεύμα η ΔΕΗ από άλλες πηγές ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  7-1--2013    : "Φεύγουμε από την Ελλάδα" - Επιστολή ξένων ομίλων αιολικών προς Σαμαρά. Κακό ταξείδι!! Η αιολική φούσκα έχει σκάσει ΠΡΙΝ το 2010Οι Δανοί μας εξάγουν τυρι "τύπου φέτας", τυρί "τύπου κεφαλοτύρι", πριγκίπησες για γαλαζοαίματους και αιολικά. (Και τα Λέγκο). Η Vestas είναι μόνο παραμύθια, μπας και δεν φαλίρει. Μέγαλος χορηγός πράσινων ΜΚΟ. Η μετοχή της έχει σκάσει από το 2008-2009 και δεν θα ανακάμψει. Η αιολική φούσκα έσκασε. Οι αιολικοί είναι οι χειρότεροι ΑΠΕτεώνες. Πληρώνονται για να "εγχέουν" ρεύμα, χιλιάααααδες μεγαβατώρες, αλλά ούτε υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες, (ποτέ και πουθένα, ουτε μία!), ούτε εξοικονομούν καύσιμα. Μπορούν να υπάρξουν ΜΟΝΟ με αέριο, αλλά απλά το ακριβαίνουν!
ΟΛΟΣ ο Πράσινος κλάδος των ΑΠΕ έχει σκάσει από το 2008-2009. Δεν θα ανακάμψει. Βασίζεται σε ψέματα, αρλούμπες τύπου Σκάϊ, WWF και Μπιρμπίλη, και πολλές επιδοτήσεις. Υπάρχουν ΜΟΝΟ με επιδοτήσεις και μόνο ΓΙΑ τις επιδοτήσεις. Εφτιαξαν ένα παραμύθι για την σωτηρία του πλανήτη. Για τα τομάρια τους είναι η σωτηρία. Ο πλανήτης κινδυνεύει από την φτώχεια και τους αιολικούς ΑΠΕΤΕΩΝΕΣ. Εμείς ψηφίσαμε να επιταχύνουμε την ΑΠΑΤΗ, αφού η φούσκα είχε αρχίσει να σκάει. Γιατί? ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  1-1--2012    : Καλή Χρονιά! Το 2013 θα φέρει ανάπτυξη;

Καλή Χρονιά! Το 2013 ηρθε με πολλές ελπίδες, προσδοκίες για αναπτυξη! Το πικρό 2012 μας αφήνει επιτέλους και ένα νέο έτος, φορτωμένο με πολλές, μα πραγματικά, πάρα πολλές ελπίδες, ήρθε κοντά μας.
Για όλα αυτά που ζήσαμε μαζί, ζητάμε ένα μαγικό ραβδί... που θα μας λυτρώσει από όλα τα δεινά!
Καλή χρονιά μας εύχεται και η Google με νεο doodle! Η Google μετά από το χθεσινό πάρτι την Παραμονή της πρωτοχρονιάς, με καλεσμένους τα 35 διαφορετικά Doodle που παρελασαν την χρονιά που μας πέρασε από τν πρώτη σελίδα της Google, άλλαξε το σκηνικό του Doodle που αποτελεί την χθεσινη συνέχεια.
Μετά το πάρτυ ήρθε η ώρα οι οικοδεσπότες, γράμματα, να καθαρίζουν και να μαζέψουν όσα έχουν απομείνει από το χθεσινό πάρτι!
Οι οικοδεσπότες μαζεύουν πιάτα, σφουγγαρίζουν, σκουπίζουν! Το πάρτι τελείωσε και ώρα για μάζεμα!
Καπως έτσι θα είμαστε πολλοί από εμάς σήμερα το πρωί!
Καλή πρωτοχρονιά και το 2013 να μας φέρει πολλές καλές ειδήσεις.
Το 2013 ευχόμαστε ολόψυχα να είναι πολύ καλύτερο από όλα αυτά που ζήσαμε.
Υγεία, προσωπικές χαρές σε όλους και η ελπίδα για καλύτερες μέρες να λάβει υπόσταση και μορφή... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
  27-6--2013    : Ελλάδα, δυστυχισμένη χώρα... !!!ΖΕΖΑ ΖΗΚΟΥ
Η κρίση που δημιουργήθηκε με αφορμή τον δημοκρατικά ανορθόδοξο και «τσαπατσούλικο» τρόπο τής δήθεν εξυγίανσης της κομματικά διεφθαρμένης ΕΡΤ, που έριξε την τρικομματική κυβέρνηση και έκανε ρεζίλι τη χώρα, επιβεβαίωσε το ρηθέν: τέτοιος λαός, τέτοιοι πολιτικοί. Οπως άλλωστε υποδηλώνει η σύνθεση της νέας 43μελούς (!) κυβέρνησης μιας χρεοκοπημένης χώρας, που έκλεισε μεν την ΕΡΤ... αλλά απέκτησε υφυπουργό της ΕΡΤ τον Παντελή Καψή.
Ευτυχώς, όμως, ο Βαγγέλης Βενιζέλος κράτησε πρωθυπουργό της χώρας τον Αντώνη Σαμαρά. Διότι, αν συνομολογήσουμε ότι η μοίρα της Ελλάδας είναι να κόβει μισθούς και να σφάζει συντάξεις, τότε ελάχιστη σημασία έχει αν ο Ηρώδης λέγεται Σαμαράς ή Βενιζέλος. Αλλά η ελληνική κοινωνία βιώνει μια πρωτοφανή τραυματική εμπειρία. Η χώρα βρίσκεται σε ραγδαία κατάρρευση όχι μόνο οικονομική, αλλά και κοινωνική και ψυχολογική. Η συσσωρευμένη ένταση, οργή, αγανάκτηση ή όπως αλλιώς θέλετε να το περιγράψετε δεν έχει ακόμη αναζητήσει δικλίδα εκτόνωσης.
Ωστόσο, στη δημοκρατία άλλη διαδικασία εκτόνωσης του δημόσιου αισθήματος από τις εκλογές δεν υπάρχει. Και είναι αδύνατον να προχωρήσουμε στο όποιο επόμενο βήμα –ακόμη και αν είναι ένα βήμα συνεργασίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό που επιχειρείται...– αν ο λαός δεν έχει την ευκαιρία να αποδώσει ευθύνες και να μοιράσει νέους τίτλους νομιμοποίησης. Πάντως, είναι ο μοναδικός τρόπος να διατηρήσουμε σ’ αυτήν την τραυματική περίοδo τη δημοκρατική μας συνοχή.
Ομως, έχει ήδη διαρραγεί ο εθνικός ιστός, όχι απλώς ο πολιτικός, ο οικονομικός και ο δημοσιονομικός. Κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν και για τίποτα. Είναι αλήθεια ότι ο κοινωνικός ιστός δοκιμάζεται σοβαρά από την καλπάζουσα ανεργία και τη βαθιά παρεταμένη ύφεση. Οι πολίτες στενάζουν κάτω από δυσβάσταχτα βάρη, το άχθος ενός μηδαμινού γίγνεσθαι, αγωνιούν για το αύριο, πονούν για τη γενιά που πάει να χαθεί στη διευρυνόμενη δίνη. Παγωμένοι, απεύχονται το χειρότερο – μια πολυετή «κατοχή» χωρίς κήρυξη πολέμου.
Αλλά ο ιστός που έχει ολοφάνερα διαρραγεί είναι ο πολιτικός. Κόμματα θεσιθήρων που συνέπρατταν για την κατάκτηση της εξουσίας, που δημοκοπούσαν τροποποιώντας το περιεχόμενο των λόγων τους ανάλογα με το κοινωνικό ρεύμα, βρίσκονται υπό διάλυση. Μπροστά στο χείλος του γκρεμού, μπροστά στο φάντασμα της εθνικής κατάρρευσης, ενός εφιάλτη που δεν διαλύεται με το φως της ημέρας, οι πολιτικοί μοιάζουν μάλλον με μια χούφτα μοναχικών, που πασχίζουν να αποσείσουν το στίγμα του υπαιτίου, να αποδιώξουν την αποστροφή, την απάρνηση, το ανάθεμα των ψηφοφόρων, να προστατευθούν από την οργή και τη χλεύη τους, να σώσουν την πολιτική τους υπόσταση. Κι ενώ καταφεύγουν σε συγγνώμες, κωλοτούμπες, εξομολογήσεις, υπαναχωρήσεις, για να σωθούν οι ίδιοι, ταυτόχρονα αποκαλύπτουν τα λάθη, τις μεθοδεύσεις, τις αυταπάτες και τις απάτες και προσπαθούν να τα συγκαλύψουν με την εθνική συναίνεση. Δημιουργείται ένα τεχνητό σύμπαν, που με λίγη διαύγεια θα απογυμνωθεί. Η σκηνή της πολιτικής είναι σήμερα διάτρητη και μέσα από τις τρύπες της βλέπουμε πια μονάχα μάσκες και φυγάδες...
Παράδειγμα: Η αναδιάρθρωση του κράτους επιβάλλεται τώρα από την τρόικα. Ειδικοί των Βρυξελλών προσπαθούν να αναδιοργανώσουν το προβληματικό Δημόσιο. Αλλά είναι μια αναδιοργάνωση που έρχεται από ψηλά.
Είμαι ιδιαίτερα απαισιόδοξη όσον αφορά στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Ολες οι στρατηγικές επιβίωσης καταρρέουν. Οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να βρουν καταφύγιο πουθενά, ούτε στον ιδιωτικό τομέα ούτε στο κράτος. Η μεσαία τάξη καταστρέφεται. Η οικογένεια γίνεται όλο και πιο εύθραυστη και παίζει ολοένα και πιο δύσκολα τον προστατευτικό της ρόλο. Οταν εξαφανίζονται ταυτόχρονα όλα τα μέσα προστασίας που διαθέτει μια κοινωνία, αυτό δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης.
Oλοφάνερα το πολιτικό σύστημα στην Eλλάδα έχει προ πολλού καταρρεύσει, όμως μια συντηρητική, αρτηριοσκληρωτική άποψη επιμένει να δίνει αηδιαστικό «φιλί ζωής» σε ένα άψυχο πτώμα. Yπάρχουν δύο αντίπαλα στρατόπεδα: Aπό τη μία οι «φιλελεύθεροι», που είναι «προοδευτικοί» και «εκσυγχρονιστές», επειδή είναι «αντικρατιστές», «διεθνιστές». Πιστοί στη σωτήρια «παγκοσμιοποίηση», θέλουν την πληρέστερη δυνατή κατασφάλιση του ατόμου και της «ελευθερίας των αγορών». Xλευάζουν και μυκτηρίζουν κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής, κοινωνικής αλληλεγγύης, κράτους πρόνοιας, κάθε αίσθηση πατρίδας, καταγωγής και συνέχειας. Kαι αντιτάσσουν σε αυτή την εξιδανίκευση του ατομοκεντρικού πρωτογονισμού, μόνο και αποκλειστικά, σαν να μην υπάρχει άλλη πρόταση, έναν επίσης εφιάλτη: τα Μνημόνια. Και από την άλλη, τα θύματα... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  27-6--2013    : Τρόικα τέλος - Το ΔΝΤ αποσύρεται και ο γάμος διαλύεται !!!Δηλώσεις με προκλητική διάθεση, χονδροειδή λάθη, αποτελέσματα που κυμαίνονται από μέτρια έως κακά και, τελικά, ένα διαζύγιο στον ορίζοντα. Τρεις είναι πολλοί. Μετρημένες φαίνονται να είναι, σύμφωνα με πλήθος πληροφοριών από τις Βρυξέλλες, οι ημέρες της τρόικας, αυτού το περίπλοκου σχήματος που συγκροτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ήταν υπεύθυνο για τη διάσωση χωρών από την κρίση του ευρώ. Το ΔΝΤ αποσύρεται και ο γάμος διαλύεται - άλλωστε δεν υπήρχε και ποτέ ιδιαίτερος έρωτας…
«Θάνατος στην τρόικα», σχολιάζει αξιωματούχος των Βρυξελλών στην «Ελ Παΐς» μετά την εξέταση των προγραμμάτων σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, βυθισμένες στην κρίση, και σε μικρότερο βαθμό της Πορτογαλία και της Ιρλανδίας που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα μεγάλο ταξίδι σε έρημο τοπίο. Το ΔΝΤ έχει ήδη δείξει με σαφήνεια τη μελλοντική του έξοδο από την τρόικα. Η Κομισιόν μετράει μέρες για να συμβεί αυτό: «Υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες, εάν το επιθυμούν οι κυβερνήσεις, ώστε τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να έχουν την πλήρη ευθύνη για τις διασώσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Ο γάμος μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ ήταν πρακτικά καταδικασμένος από την αρχή. Πίσω στο 2010, με την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής, η Κομισιόν παρουσίασε στους εταίρους τα βασικά σημεία για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου που θα αναλάμβανε τις διασώσεις. Η Γερμανία απάντησε χωρίς δισταγμό: Μην εμπιστεύεστε την Επιτροπή, καθώς δεν έχει καμία εμπειρία στην διαχείριση διασώσεων. Ούτε η ΕΚΤ ούτε η Κομισιόν ήθελαν τη συνεργασία με το ΔΝΤ αλλά κατέληξαν να την αποδεχθούν επειδή δεν είχαν άλλη επιλογή και η Φρανκφούρτη για να έχει την υποστήριξη του Βερολίνου σε άλλα θέματα με την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ θα προσφέρει τεχνική αρτιότητα.
Για λίγο η τρόικα έδειξε θωρακισμένη καθώς ήταν εφοδιασμένη με διάφορες επιστημονικές μελέτες. Οταν όμως είδε ότι το φάρμακο - η λιτότητα - δεν λειτουργεί, υποστήριξε ότι η δόση του ήταν μικρή επειδή δεν ήθελε να πιέσει άλλο τα πράγματα. Ομως πλέον ήρθε η ώρα να αποδοθούν ευθύνες για τη ζημιά: η μια πλευρά τα ρίχνει στην άλλη. Και όλα αυτά μπορεί να λειτουργήσουν ως μπούμερανγκ καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη σύσταση διερευνητικών επιτροπών για την ιστορία των διασώσεων.
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Προβλήματα υπήρχαν από την πρώτη στιγμή αλλά τώρα οι αντιπαραθέσεις έχουν γίνει πολύ έντονες. Η ΕΚΤ ήταν πάντοτε σχεδόν απούσα αλλά είχε την εμμονή να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ: Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον την κατηγορούν παρασκηνιακά για την περιορισμένη συμμετοχή. Η κριτική για τους δύο άλλους θεσμικούς οργανισμούς που συμμετέχουν στην τρόικα είναι έντονη: το ΔΝΤ έχει προβεί στην παραδοχή ενός αξιοπερίεργου mea culpa όσον αφορά την περίπτωση της Ελλάδας, το οποίο λειτουργεί ως κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της Κομισιόν, εκτιμά η «Ελ Παΐς». Το ΔΝΤ ισχυρίζεται ότι είναι αδύνατο να ασχοληθεί με το πλήθος πρωθυπουργών, υπουργών Οικονομικών, επιτρόπων, αξιωματούχων του Eurogroup και της ΕΚΤ: η κακοφωνία είναι έντονη και η λήψη αποφάσεων καταστροφική, υποστηρίζει στέλεχος του Ταμείου το οποίο με την ευκαιρία αναφέρει ότι η προσαρμογή στην Αθήνα έγινε με μη ρεαλιστικές υποθέσεις - ότι δηλαδή η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει από την ύφεση το 2012: φέτος η ύφεση ήταν -4%. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  21-6--2013    : Διακύβευμά τους; Η Ελλάδα! !!!ΚΟΜΜΑ; «Η τρέλα των πολλών για το κέρδος των ολίγων». Κι αν δεν έχουν βαθιές ρίζες τα κόμματα στην Ελλάδα, έχουν οπαδούς και αρχηγούς, πιστούς και κομματάρχες. Και κάποια…κομματόσκυλα όσο η ομάδα «πετάει», πριν το σκάσουν σαν τα ποντίκια.
ΚΑΙ, βέβαια, το κόμμα δεν πιάνει πάντα τον σφυγμό των ψηφοφόρων. Ούτε οι πολιτικοί τα μηνύματα των πολιτών. Κι έχουμε, σήμερα, έναν λαό που το ‘πιασε πού πάμε και κάνει το κουράγιο του, εξαντλεί τις κρυμμένες αρετές του και τις ανοχές. Τη νύχτα δεν κοιμάται για τα προβλήματά του ο πολίτης και τη μέρα αγωνιά για το συνολικό μας πρόβλημα. Το ίδιο και τα…κόμματα! Κατά παράταξη και «ιδεολογία». Σε καιρούς που όλα γίναν «σούπα». Με τις ιδεολογίες στα μουσεία και τους ιδεολόγους συμβιβασμένους.
ΤΟΥΣ θέλαμε ενωμένους, υπεύθυνους και ομονοούντες. Πάσκισαν για την «Τρικομματική», αναθαρρήσαμε για την…μερική ομόνοια και ποντάραμε σε πιο ελπιδοφόρα κυβερνητικά σχήματα. Για ενιαία φωνή στους έξω, μη μας έρθουν…μέσα, με απαιτήσεις και εκβιασμούς. Μα έπεισαν πως κουβαλούν αναλλοίωτα προγονικά χρωματοσώματα και η (ελληνική) ιστορία γράφει αδιάκοπα τις σελίδες της. Τους θέλαμε στα δύσβατα σοκάκια της δυσκολίας και κάποιοι επέλεξαν την άνετη λεωφόρο της αντιπολίτευσης με την πρακτική της κωλυσιεργίας. Εμείς, ως λαός και ψηφοφόροι καταθέσαμε το κομματικό μας ταμπελάκι κι αυτοί το γυάλισαν αναβαθμίζοντας τη λύσσα τους για εξουσία.
ΚΑΙ, βέβαια, δεν είναι θέμα του κ. Κουβέλη η «αποχώρηση». Έχει την πολιτική του συνέπεια, διαθέτει και τους συμβούλους του. Και τους (λιγοστούς) οπαδούς του που (τον) πιέζουν πιεζόμενοι. Με θέμα αιχμής και πρόβλημα την ΕΡΤ, αλλά με το μάτι στον ψηφοφόρο. Για κομματική «βελτίωση» και εκτόνωση. Ασφυκτιούσε ο κ. Κουβέλης και το κόμμα του, αλλά το’ χε υποχρέωση να παραμείνει. Με τα μίνιμουμ των ιδεολογικών του απαιτήσεων και το μάξιμουμ της ανοχής του. Έκανε μερικά χιλιόμετρα και κουράστηκε, παραδίδει και μας «παραδίδει».
ΚΙ αν αγνοούμε τους κινδύνους και τα φίδια που μας περιζώνουν, είμαστε σίγουροι (και καθόλου προφητικοί) για το αύριο και την πολιτική συμπεριφορά του κ. Τσίπρα. Επείγεται να κυβερνήσει; Προς το παρόν, συμπληρώνει την πολιτική του (αν)επάρκεια με σχήματα λόγου και λεκτικά πυροτεχνήματα. Αύριο; Θα «βάλλει» κατά της…συμμαχίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Από θέση «αριστερού» και θα’ χει δίκαιο. Ωστόσο, ας θυμηθεί η (λεγομένη) αριστερά το (βρώμικο) ’89 και τα (ταπεινά) κίνητρα των συνεταίρων. Σήμερα, τα πολιτικά τους παιχνίδια έχουν διακύβευμα την ίδια την Ελλάδα. Να το (καλο)σκεφθούν. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  21-6--2013    : Η Δεύτερη Μάχη των Θερμοπυλών !!!Sύμφωνα με τη μυθολογία, αλλά και ορισμένους ιστορικούς, οι 300 γενναίοι Σπαρτιάτες που αντιστάθηκαν θαρραλέα στα στενά των Θερμοπυλών «έσωσαν» την κατάσταση για ολόκληρο τον ελληνικό στρατό, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος με μία περσική δύναμη συντριπτική σε αριθμούς και σε ισχύ. Περισσότερα από 2000 χρόνια αργότερα, μπορεί κανείς να πει ότι οι περίπου 11 εκατομμύρια Έλληνες κατάφεραν να κάνουν κάτι αντίστοιχο, αντιμετωπίζοντας ολομόναχοι μία σφοδρότατη ορδή παγκόσμιων κερδοσκόπων, εκ μέρους του συνόλου του πληθυσμού της ευρωζώνης –και μάλιστα με τεράστιο κόστος για τους ίδιους, όσον αφορά τον πλούτο, την απασχόληση και τη γενική ευημερία. Τουλάχιστον, αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κανείς διαβάζοντας την τελευταία αυτοκριτική έκθεση του ΔΝΤ, η οποία είναι αφιερωμένη στα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν από τη μέχρι στιγμής διαχείριση της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης της χώρας.
Το έγγραφο, με τίτλο «Greece: Ex Post Evaluation of Exceptional Access Under the 2010 Stand-By Arrangement (εφεξής το Έγγραφο Αξιολόγησης), δε μασάει τα λόγια του, και υποστηρίζει ότι η Ελλάδα υπέστη χειρότερη κρίση από ό,τι χρειαζόταν, λόγω της απροθυμίας των Ευρωπαίων ηγετών να συμφωνήσουν εξαρχής σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους. Ο λόγος για αυτή τους την απροθυμία είναι προφανής εκ των υστέρων· η ευρωζώνη ήταν θεσμικά απροετοίμαστη για το είδος της κρίσης που εκτυλισσόταν, ενώ η αλληλοσύνδεση των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών και των τραπεζικών τομέων σήμαινε ότι τα χρηματοπιστωτικά συστήματα μίας σειράς ευρωπαϊκών κρατών βρίσκονταν σε κίνδυνο.
Η εξάπλωση της κρίσης από την Ελλάδα ήταν μια σημαντική ανησυχία για τα μέλη της ευρωζώνης, με δεδομένη τη σημαντική έκθεση των τραπεζών τους στο δημόσιο χρέος της περιφέρειας της ευρωζώνης.
Μία εκ των προτέρων αναδιάρθρωση του χρέους θα μπορούσε να είχε χαλαρώσει το βάρος της προσαρμογής για την Ελλάδα και να είχε συμβάλλει σε μία λιγότερο δραματική συρρίκνωση της παραγωγής. Η καθυστέρηση έδωσε «παραθυράκι» στους ιδιώτες πιστωτές να μειώσουν την έκθεσή τους και να μεταβιβάσουν το χρέος σε επίσημους φορείς. Η στροφή αυτή πραγματοποιήθηκε σε μεγάλη κλίμακα, και έβαλε στο στόχαστρο το δημόσιο τομέα. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  7-6--2013    : Bloomberg: Καμία χώρα εν καιρώ ειρήνης δεν έχει ζήσει τέτοια καταστροφή !!!    «Ισως δεν είναι η καλύτερη στιγμή να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα»
    Αγνωστο πότε το «Greekovery» θα πάρει τη θέση του «Grexit»
    Πρώην στέλεχος του ΔΝΤ: «Η έκθεση του Ταμείου για την Ελλάδα κάνει λάθος. Η ΕΕ τα έκανε ακόμη χειρότερα»
«Grexit»
«Οι Ελληνες δεν έχουν πολλές επιλογές πέρα από το να κάνουν υπομονή. Οι επενδυτές, όμως, θα περιμένουν τόσο πολύ;», διερωτάται αρθρογράφος του Blοomberg, που εκφράζει αμφιβολίες για το κατά πόσο η συγκρατημένη αισιοδοξία για την ανάρρωση του Έλληνα ασθενή, είναι αρκετή για να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης στους επενδυτές.
Ο Μάθιου Κλάιν κάνει λόγο για μια καταστροφή που «καμία χώρα εν καιρώ ειρήνης δεν έχει ζήσει, από την εποχή της Μεγάλης Υφεσης» και αναρωτιέται αν όντως η ελληνική οικονομία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει την πολυαναμενόμενη στροφή. «Ήρθε η ώρα να επιστρέψουν οι επενδυτές στην Ελλάδα, ποντάροντας σε ένα «Greekovery» (ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας) που θα δώσει τη θέση του στο διαβόητο «Grexit»;», γράφει χαρακτηριστικά.
Η ανάλυσή του περί καταστροφής βασίζεται, βεβαίως, στους αμείλικτους αριθμούς. «Αυτή μπορεί να μην φαίνεται η καλύτερη στιγμή για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα. Η οικονομία έχει συρρικνωθεί πάνω από 1/5 από το 2008 και αν οι αναλυτές που ερωτήθηκαν από το Bloomberg [1] δεν κάνουν λάθος, θα δούμε συγκεντρωτικά μια πτώση της τάξης του 25% σε μια περίοδο επτά ετών».
O αρθρογράφος επισημαίνει, πάντως, ότι ναι μεν υπάρχει η ελπίδα για αντιμετώπιση των «διαρθρωτικών ανισορροπιών» από την ελληνική κυβέρνηση και για μεγαλύτερη «ευλυγισία» στην αγορά εργασίας, ωστόσο τονίζει το καυτό ερώτημα. «Πως θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί μια τέτοια επένδυση, πως θα γίνει η προσέλκυση κεφαλαίων από επιχειρήσεις;». Ο Μάθιου Κλάιν επικαλείται και την εκτίμηση του Διευθυντή Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank Μιχάλη Μασουράκη, ότι «όλες οι βελτιώσεις του κόσμου δεν θα βοηθήσουν αν δεν επιστρέψει η ρευστότητα».
«Ο Ντανιέλ Αντονούτσι, οικονομολόγος στην Morgan Stanley», αναφέρεται στο άρθρο, «πιστεύει ότι η Ελλάδα θα σημειώσει ανάπτυξη με ετήσιο ρυθμό περίπου 2,8% αρχής γενομένης από το 2015 και θα συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι».
«Αυτή η πρόβλεψη υπονοεί ότι το ελληνικό ΑΕΠ δεν θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2007 παρά στα τέλη της δεκαετίας του 2020. Αν η ΕΚΤ και ο ''πυρήνας'' της ευρωζώνης με επικεφαλής την Γερμανία, δεν δράσουν αποφασιστικά, οι Έλληνες δεν έχουν πολλές επιλογές πέρα από το να κάνουν υπομονή. Αλλά (το ερώτημα είναι) οι επενδυτές θα περιμένουν τόσο πολύ;», καταλήγει το δημοσίευμα. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  6-6--2013    : Η διάλυση της Ελλάδας ως σωτηρία της Ευρωζώνης !!!Ώστε έτσι λοιπόν: ήταν ένα πρόγραμμα από την αρχή λάθος! Ένα πρόγραμμα που οδήγησε σε συνέπιες καταστρεπτικές. Και, κυρίως, ένα πρόγραμμα που ενώ ονομάστηκε πρόγραμμα «σωτηρίας» της Ελλάδας, ουσιαστικά ήταν η σωτηρία της ευρωζώνης, μέσα από την ισοπέδωση της Ελλάδας! Και ποιος τα λέει αυτά; Μα το ένα από τα τρία μέλη του προγράμματος, το ΔΝΤ. Και κατηγορεί τόσο εαυτό όσο και τους εταίρους του, μα και την ελληνική κυβέρνηση. Όλοι αυτοί συνεργάστηκαν σε μία καταστροφή που δεν είχε άλλο σκεπτικό παρά το πώς θα κερδηθεί χρόνος για τους άλλους…
Η πολυσέλιδη έκθεση του Ταμείου που ήρθε χθες στη δημοσιότητα αποτελεί κόλαφο για την πολιτική της «διάσωσης», αλλά, κυρίως, για την «Ευρώπη», δηλαδή τη Γερμανία και, εξίσου για την ελληνική κυβέρνηση της εποχής, την κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία και υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο.
Οι παραδοχές της έκθεσης ξεπερνούν σε οξύτητα κριτικής του προγράμματος κάθε φαντασία. Όχι απλώς το αποδομούν, κατά τρόπο καθολικό, αλλά και του αποδίδουν κατ ουσίαν τη δόλια πρόθεση να χρησιμοποιήσει την ελληνική κρίση προκειμένου να προστατεύσει και, τελικά, να αναδιατάξει την πορεία της ευρωζώνης, ευθέως εις βάρος της Ελλάδας.
Είναι μία έκθεση εξοργιστική. Παραδέχεται ευθέως ένα έγκλημα, χωρίς φυσικά να αναλαμβάνει εμπράκτως την ευθύνη του. Αποκαλύπτει με τον πλέον επίσημο τρόπο το κίνητρο χωρίς να αφιερώνει μία λέξη για το πώς όλη αυτή η τραγωδία που βιώνει η χώρα εξαιτίας όχι του χρέους αλλά του προγράμματος για τη διαχείριση του χρέους, θα μπορούσε, έστω και τώρα, μετά την κατ εξακολούθηση αναγνώριση τέτοιων λαθών, να αντιμετωπιστεί. Ο κυνισμός ξεχειλίζει…
Και, φυσικά, όλα αυτά εκθέτουν ανεπανόρθωτα την ελληνική πολιτική τάξη που στήριξε όλο αυτό το πρόγραμμα και το παρουσίασε ως τη μόνη δήθεν σωτηρία της χώρας. Που επέβαλε δια πυρός και σιδήρου την υπαγωγή της Ελλάδας σε αυτή τη συνταγή θανάτου με το άλλοθι μιας διάσωσης που ήταν, όπως το ίδιο το ΔΝΤ τώρα παραδέχεται, καταστροφή. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  6-6--2013    : ΗΠΑ: Απίστευτες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις μέσω Facebook και Apple !!!Σε αποκαλύψεις για τη δράση του «Μεγάλου Αδελφού» στις ΗΠΑ προχώρησε η εφημερίδα Washington Post, η οποία υποστηρίζει ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει αναπτύξει και λειτουργεί από το 2007 πρόγραμμα που υποκλέπτει ηχητικά δεδομένα, βίντεο, φωτογραφίες, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έγγραφα και αρχεία σύνδεσης, έχοντας άμεση πρόσβαση στους σέρβερς εταιριών όπως η Microsoft, η Yahoo, η Apple, το Facebook κ.α.
Πρόκειται για το πρόγραμμα PRISM, το οποίο, σύμφωνα με την εφημερίδα, αποτελεί εδώ και έξι χρόνια το «διάδοχο» του προγράμματος εγχώριων ερευνών χωρίς ένταλμα επί προεδρίας Μπους.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή, το απόρρητο πρόγραμμα πήρε πρόσφατα εκ νέου εξουσιοδότηση από το Κογκρέσο, μετά από εκτεταμένες συζητήσεις και συνεδριάσεις. «Οι πληροφορίες που συλλέγονται μέσω αυτού του προγράμματος», επεσήμανε η ίδια πηγή, «αποτελούν τις πιο σημαντικές και πολύτιμες πληροφορίες και χρησιμοποιούνται για την προστασία του έθνους κατά πιθανών απειλών».
Τη λειτουργία του προγράμματος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνόδευσε νομοθετική ρύθμιση που εξασφάλιζε αμνηστία για τις εταιρίες που θα συμμετέχουν εθελοντικά σε αυτό.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA), Τζέιμς Κλάπερ, παραδέχθηκε εμμέσως την ύπαρξη αυτού του προγράμματος αφού διευκρίνισε σε δήλωσή του το βράδυ της Πέμπτης ότι ο νόμος δίνει, μεν, τη δυνατότητα στις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να συλλέγουν δεδομένα από εταιρείες του ίντερνετ αλλά, από την άλλη, επιτρέπει την παρακολούθηση μόνο «μη αμερικανών πολιτών» εκτός ΗΠΑ.
Πρόσθεσε, δε, ότι το δημοσίευμα της Post περιέχει ανακρίβειες χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Από την πλευρά τους οι εταιρείες που εμπλέκονται στα δημοσιεύματα αρνήθηκαν ότι παρέχουν σε κυβερνητικές υπηρεσίες «άμεση πρόσβαση» στους διακομιστές των συστημάτων και των δικτύων τους.
Η Google ανακοίνωσε ότι παρά τις προηγούμενες αναφορές ότι είχε αφήσει ένα «ανοιχτό παράθυρο» στις κυβερνητικές υπηρεσίες, ουδέποτε παρείχε τέτοιου είδους πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών της. Αλλά και η Microsoft ανακοίνωσε ότι δεν συμμετέχει εθελοντικά σε οποιοδήποτε κυβερνητικό πρόγραμμα συλλογής δεδομένων, διευκρινίζοντας ότι συμμορφώνεται μόνο «με τις διαταγές για αιτήσεις ειδικών λογαριασμών».
Ο επικεφαλής του Facebook σε θέματα ασφαλείας, Τζο Σάλιβαν, δήλωσε: «Δεν παρέχουμε σε καμία κυβερνητική υπηρεσία άμεση πρόσβαση στους διακομιστές του Facebook. Όταν ζητείται από την εταιρεία να παράσχει δεδομένα ή πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένα άτομα, εμείς εξετάζουμε προσεκτικά κάθε τέτοιο αίτημα, συμβουλευόμαστε τους ισχύοντες νόμους και παρέχουμε τις πληροφορίες εφόσον αυτό απαιτείται από το δίκαιο».
«Δεν έχουμε ακουστά το PRISM», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Apple, Στιβ Ντόουλινγκ και διαβεβαίωσε πως «δεν παρέχουμε σε καμία κυβερνητική υπηρεσία άμεση πρόσβαση στους servers μας και οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία ζητά πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες μας, πρέπει να έχει δικαστική εντολή».
Ερωτηθείς εάν η Apple έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα συλλογής δεδομένων της NSA και του FBI, αρνήθηκε να απαντήσει.
Ο συντάκτης του άρθρου, πάντως, επισημαίνει ότι τα συστήματα ασφαλείας των εταιριών αυτών είναι τόσο πολύπλοκα που θεωρείται απίθανο να μην έδωσαν χείρα βοηθείας στους τεχνικούς της NSA. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  6-6--2013    : Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!Ώστε έτσι λοιπόν: ήταν ένα πρόγραμμα από την αρχή λάθος! Ένα πρόγραμμα που οδήγησε σε συνέπιες καταστρεπτικές. Και, κυρίως, ένα πρόγραμμα που ενώ ονομάστηκε πρόγραμμα «σωτηρίας» της Ελλάδας, ουσιαστικά ήταν η σωτηρία της ευρωζώνης, μέσα από την ισοπέδωση της Ελλάδας! Και ποιος τα λέει αυτά; Μα το ένα από τα τρία μέλη του προγράμματος, το ΔΝΤ. Και κατηγορεί τόσο εαυτό όσο και τους εταίρους του, μα και την ελληνική κυβέρνηση. Όλοι αυτοί συνεργάστηκαν σε μία καταστροφή που δεν είχε άλλο σκεπτικό παρά το πώς θα κερδηθεί χρόνος για τους άλλους…
Η πολυσέλιδη έκθεση του Ταμείου που ήρθε χθες στη δημοσιότητα αποτελεί κόλαφο για την πολιτική της «διάσωσης», αλλά, κυρίως, για την «Ευρώπη», δηλαδή τη Γερμανία και, εξίσου για την ελληνική κυβέρνηση της εποχής, την κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία και υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο.
Οι παραδοχές της έκθεσης ξεπερνούν σε οξύτητα κριτικής του προγράμματος κάθε φαντασία. Όχι απλώς το αποδομούν, κατά τρόπο καθολικό, αλλά και του αποδίδουν κατ ουσίαν τη δόλια πρόθεση να χρησιμοποιήσει την ελληνική κρίση προκειμένου να προστατεύσει και, τελικά, να αναδιατάξει την πορεία της ευρωζώνης, ευθέως εις βάρος της Ελλάδας.
Είναι μία έκθεση εξοργιστική. Παραδέχεται ευθέως ένα έγκλημα, χωρίς φυσικά να αναλαμβάνει εμπράκτως την ευθύνη του. Αποκαλύπτει με τον πλέον επίσημο τρόπο το κίνητρο χωρίς να αφιερώνει μία λέξη για το πώς όλη αυτή η τραγωδία που βιώνει η χώρα εξαιτίας όχι του χρέους αλλά του προγράμματος για τη διαχείριση του χρέους, θα μπορούσε, έστω και τώρα, μετά την κατ εξακολούθηση αναγνώριση τέτοιων λαθών, να αντιμετωπιστεί. Ο κυνισμός ξεχειλίζει…
Και, φυσικά, όλα αυτά εκθέτουν ανεπανόρθωτα την ελληνική πολιτική τάξη που στήριξε όλο αυτό το πρόγραμμα και το παρουσίασε ως τη μόνη δήθεν σωτηρία της χώρας. Που επέβαλε δια πυρός και σιδήρου την υπαγωγή της Ελλάδας σε αυτή τη συνταγή θανάτου με το άλλοθι μιας διάσωσης που ήταν, όπως το ίδιο το ΔΝΤ τώρα παραδέχεται, καταστροφή. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  21-5--2013    : Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!Ο λανθασμένος χειρισμός της κρίσης χρέους εκ μέρους της γερμανίδας καγκελαρίου, κυριότερο σφάλμα της οποίας ήταν η αναβίωση του ναζιστικού παρελθόντος της χώρας της, απειλεί να θέσει εκτός ευρωπαϊκής ένωσης τις Η.Π.Α. - προς μεγάλο όφελος της Ρωσίας και της Κίνας...
“Έχετε υποφέρει, θα υποφέρετε ακόμη περισσότερο. Η ζωή σας θα είναι σκληρή, δεν θα σας εξαπατήσω με παραπλανητικά λόγια. Μισώ τα ψέματα που σας έχουν βλάψει τόσο πολύ. Το να είσαι στωικός, σημαίνει να μαρμαρώνεις με τα ωραία μάτια του Ναρκίσσου. Απογράψαμε όλο τον πόνο που ενδεχομένως θα μπορούσε να αντλήσει ο δήμιος από κάθε πόντο του κορμιού μας.
Σήμερα πλέον, με τη καρδιά σφιγμένη, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε καταπρόσωπο τις καταστάσεις και να συνθηκολογήσουμε – δεν υπάρχει καμία άλλη λύση. Η ήττα ήλθε επειδή φανήκαμε χαλαροί - το πνεύμα της απόλαυσης καταστρέφει ότι έχτισε το πνεύμα της θυσίας” (στρατάρχης H.P.Petain, επικεφαλής της κατοχικής κυβέρνησης της Γαλλίας στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο). ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  21-5--2013    : Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό - Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, είπε ο Τσίπρας !!!προβλέπεται σύντομα να επιστρέψει. Παιχνίδια εντυπώσεων που στήνουν οι οίκοι αξιολόγησης, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ταυτόχρονα και σύμβουλοι των αποκρατικοποιήσεων. Δηλαδή ταυτόχρονα αξιολογητές της ελληνικής οικονομίας και μεσίτες της λεηλασίας του ελληνικού δημόσιου πλούτου».
Με τα λόγια αυτά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος σε σε συγκέντρωση συνταξιούχων, επιχείρησε να αποδομήσει την πρωθυπουργική ευφορία για αναστροφή του οικονομικού κλίματος. «Έχουν αποτύχει σε όλες τις προβλέψεις τους. Η εσωτερική και εξωτερική τρόικα και ο μηχανισμός της προπαγάνδας τους προσπαθεί να μας πείσει ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα», είπε ο κ. Τσίπρας.
«Απευθύνεται στους συνταξιούχους αμφισβητώντας ό,τι καλό γίνεται στην Ελλάδα, υποσχόμενος φόρους και άλλους φόρους, που οδηγούν σε ύφεση και άλλη ύφεση.
Λέγοντας ψέματα και άλλα ψέματα σε ένα παραλήρημα καταστροφολογίας, επιδιώκει για άλλη μια φορά να διχάσει τον ελληνικό λαό σε Αριστερά και Δεξιά. Εμείς παλεύουμε να ενώσουμε και να ανορθώσουμε την Ελλάδα», απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου..
Οι «επενδύσεις»
Στην ομιλία του μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας, σημείωσε:
«Μας λένε ανερυθρίαστα ότι βγαίνουμε από την κρίση την ώρα που όλη η Ευρώπη μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην κρίση. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αλλάζει το κλίμα γιατί ξεκινάνε το πρόγραμμα της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου που ονομάζουν πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Δεν λένε, όμως, ότι το ξεπούλημα, η αλλαγή τίτλων ιδιοκτησίας κερδοφόρων οργανισμών, δε συνιστά επενδύσεις. Δεν πρόκειται να φέρει ανάπτυξη ούτε νέες θέσεις εργασίας. Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ευφορίας από την πτώση των σπρεντς. Μας κρύβουν, όμως, ότι πρόκειται περί ανούσιου παιχνιδιού εντυπώσεων».
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
«Παρουσιάζουν, επίσης, ως μεγάλη επιτυχία την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μια ανακεφαλαιοποίηση που θα έπρεπε να είχε γίνει αμέσως μετά το PSI, αλλά ακόμα την περιμένουμε και όσο την περιμένουμε, τόσο θα αυξάνεται το αναγκαίο κεφάλαιο, αφού η ύφεση διαρκώς διευρύνει το μέγεθος των κόκκινων δανείων των τραπεζών.
Δεν μας λένε, όμως, ότι καμία ανακεφαλαιοποίηση δε θα εξυγιάνει το τραπεζικό σύστημα αν δε συνοδευτεί με ένα πρόγραμμα διαγραφής χρεών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Δεν μας λένε δηλαδή ότι όσο θα διατηρούν τα κόκκινα δάνεια, δεν πρόκειται ούτε η αγορά να ανασάνει, αλλά ούτε και οι τράπεζες να εξυγιανθούν.
Για το οικονομικό πλεόνασμα
«Παρουσιάζουν, τέλος, με λογιστικά τεχνάσματα οικονομικό πλεόνασμα την ώρα που εκτοξεύεται τον κοινωνικό έλλειμμα, την ώρα που εξαθλιώνεται η κοινωνία. Πανηγύρισαν πάλι οι αναιδείς κυβερνώντες και τα κανάλια τους για τη διπλή δόση που έλαβε η χώρα. Γύρω στα 7 δις ευρώ. Κανένας κυβερνητικός εταίρος, όμως, κανένα κανάλι εξαπάτησης δεν λέει πως σήμερα από αυτά τα χρήματα, περίπου τα 6 δις πήγαν για την αποπληρωμή ομολόγου που έλεγε. Δεν μπήκαν καν στο ταμείο του κράτους τα χρήματα αυτά. Πήγαν κατευθείαν στην τσέπη των δανειστών μας.
Το χρέος δεν είναι βιώσιμο ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  19-3--2013    : Ζούμε το τέλος της ευρωζώνης; !!!Μέρκελ, Σόιμπλε και οι υπάλληλοί τους στις Βρυξέλλες πυρπολούν την Ευρώπη και καταστρέφουν το ευγενέστερο μεταπολεμικό πολιτικό επίτευγμα του πλανήτη - Η τιμωρία της Κύπρου πληγώνει την Γηραιά Ήπειρο και κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών Η κυπριακή περιπλοκή - αναπάντεχη πιθανώς για τους υπερόπτες γερμανούς - είναι φανερή πια διά γυμνού οφθαλμού.
Οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο πίστευαν ότι θα ξεμπέρδευαν στα γρήγορα, σε ένα τριήμερο, με την Κύπρο, δεν υπολόγιζαν τις αντιδράσεις, πολιτικές και οικονομικές, παρ' ότι είχαν εμπειρίες από την προηγούμενη εμμονή τους για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Όπως όλοι θυμούνται από την εμμονή του Σόιμπλε και συνολικά των γερμανών διαχύθηκε η κρίση χρέους σε όλη την ευρωζώνη. Τότε η Γερμανία ήθελε να τιμωρήσει εκείνους που είχαν πάρει ρίσκο και χρηματοδοτούσαν αφειδώς υπερχρεωμένες οικονομίες, τώρα θέλουν να τιμωρήσουν εκείνους που μεταφέρουν κεφάλαια και πλούτο σε φορολογικούς παραδείσους.
Τότε με την εμμονή τους κατέστρεψαν την αγορά των ομολόγων και τώρα με την ίδια εμμονική στάση τους υπονομεύουν το αγαθό της τραπεζικής πίστης, πληγώνοντας καίρια τη βάση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Δεν αντιλαμβάνονται μέσα στον δογματισμό και την υπεροψία τους ότι μαζί με τους ρώσους ολιγάρχες καταστρέφουν και μια πολύπαθη μικρή χώρα και μαζί της κάθε έννοια αλληλεγγύης, η οποία αποτελεί συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Όμως τα γεγονότα είναι αμείλικτα. Το κυπριακό πολιτικό σύστημα αντέδρασε και συνεχίζει να αντιδρά. Δεν εκτέλεσε τις αποφάσεις των Βρυξελλών εντός των προθεσμιών που είχαν τεθεί. Και πιθανώς να μην το κάνει ούτε αύριο.
Όπως προκύπτει από τους ανταποκριτές στη Λευκωσία πλειοψηφία δεν υπάρχει στο κυπριακό κοινοβούλιο γι' αυτά τα μέτρα. Ούτε είναι εύκολο να συμφωνήσει ακόμη και σε ένα λιγότερο πιεστικό πακέτο, που πιθανώς θα απαλλάσσει τους μικροκαταθέτες.
Η ζημιά ωστόσο έχει γίνει. Το κυπριακό τραπεζικό σύστημα έχει καταστεί ήδη αναξιόπιστο και μόνο ένα θαύμα μπορεί να το διασώσει.
Επιπλέον η περιπλοκή έχει ήδη μεταφερθεί στην Αθήνα. Οι εγκατεστημένες στην Ελλάδα κυπριακές Τράπεζες θα μείνουν κλειστές την Τρίτη, ίσως και την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι ελληνικές πιστωτικές αρχές και η κυβέρνηση δηλώνουν ότι είναι έτοιμες να εξαγοράσουν τις εδώ λειτουργούσες κυπριακές Τράπεζες, αλλά στον βαθμό που δεν υπάρχει συμφωνία και αποδοχή του πακέτου διάσωσης στην Κύπρο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.
Πρόθυμοι αγοραστές μπορεί να υπάρχουν προκειμένου να ασφαλισθεί κατά το δυνατόν το έτσι κι αλλιώς προβληματικό ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα,αλλά όσο δεν υπάρχουν πωλητές η περιπλοκή πρέπει να θεωρείται δεδομένη για την Αθήνα.
Τι θα γίνει αν το πρωί της Τρίτης οι Έλληνες καταθέτες της Τράπεζας Κύπρου, της Λαϊκής και της Ελληνικής Τράπεζας απαιτήσουν τα περίπου 15 δισ. που έχουν κατατεθειμένα σ' αυτές; Και οι συναλλαγές τόσων και τόσων επιχειρήσεων πως θα διευθετηθούν; Και οι περίπου 5.000 εργαζόμενοι τι θα απογίνουν;
Η Ελλάδα δυστυχώς έχει μπει σε διαδικασία περιπλοκής. Αλλά δεν είναι η μόνη. Οι Ισπανοί ανησυχούν, οι Ιταλοί το ίδιο,οι Πορτογάλοι επίσης, οι Εσθονοί που συλλέγουν και αυτοί καταθέσεις Ρώσων νοιώθουν ανασφαλείς. Κι αν είναι πρόβλημα η Κύπρος με τον υπερμεγέθη τραπεζικό τομέα, γιατί άραγε δεν ισχύει το ίδιο για το Λουξεμβούργο;
Τίποτε λοιπόν δεν σταματά το κύμα αμφισβήτησης που άνοιξαν οι γερμανοί πολιτικοί με την αμετροεπή ηγεμονική στάση και συμπεριφορά τους.
Ίσως είναι πρώιμο να υποστηρίξει κανείς ότι ζούμε το τέλος της Ενωμένης Ευρώπης. Ωστόσο είναι φανερό ότι με τέτοιες,οικονομικά αστήρικτες και πολιτικά εκδικητικές επιλογές,δεν μπορεί να περπατήσει το ευρωπαϊκό όραμα.
Η Γερμανία δυστυχώς καταδιώκεται από την Ιστορία της,σπέρνοντας και πάλι σπόρο διχασμού στην Γηραιά Ήπειρο.
Θα το πληρώσει η ίδια,θα το πληρώσουμε όλοι. Και το κυριότερο θα χαθεί το ευγενέστερο πολιτικό επίτευγμα των μεταπολεμικών χρόνων προς χάριν μικρών συμφερόντων και μεγάλων εγωισμών, που χαρακτηρίζουν μυωπικές μικρές και ασήμαντες ηγεσίες. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  19-3--2013    : Η αρχή του τέλους του € !!!Η Κύπρος αποτελεί το νέο θύμα του ευρωπαϊκού ολοκαυτώματος – ενώ η 16η Μαρτίου του 2013, όπου αποφασίστηκε η άμεση δήμευση περιουσιακών στοιχείων των Πολιτών, θα μείνει στην Ιστορία ως η ημερομηνία της αρχής του τέλους της Ευρωζώνης και του ευρώ...
Ένα βαρύ, σκοτεινό «πέπλο» φαίνεται να καλύπτει σταδιακά τον ουρανό της Ευρώπης – με αποτέλεσμα πολλοί να αναφέρονται δυστυχώς στην «αναβίωση του «ναζιστικού φαντάσματος» και της «χιτλερικής Γερμανίας».
Η μία χώρα μετά την άλλη, αφού οδηγείται στη χρεοκοπία, «διασώζεται» από τους δανειστές της – λεηλατείται δηλαδή ο δημόσιος και ο ιδιωτικός πλούτος της, εξαθλιώνεται, εξευτελίζεται και μετατρέπεται σε άβουλη αποικία.
Στα πλαίσια αυτά, «μαυροντυμένοι άνδρες» αναλαμβάνουν απολυταρχικά, αμέσως μετά την υπογραφή της κάθε συμφωνίας «διάσωσης», τη σκιώδη εξουσία - ερήμην των πολιτών και των εκλεγμένων, δειλών ή ενδοτικών, κυβερνήσεων τους, οι οποίες παραδίδουν αμαχητί τα ηνία στους εισβολείς. Έντονες φράσεις, όπως «χρηματοπιστωτικός ναζισμός» ή «ολοκαύτωμα (holocaust) της ιδιοκτησίας», ακούγονται δυστυχώς από παντού – με τα κινήματα εναντίον του ευρώ να γίνονται συνεχώς ισχυρότερα.
Παράλληλα, αναμένονται τραπεζικές επιδρομές (bank run) σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο - γεγονός που οφείλει να αποφευχθεί, αφού θα οδηγούσε στη χρεοκοπία των τραπεζών, καθώς επίσης στην κατάρρευση του ήδη «ευάλωτου» χρηματοπιστωτικού συστήματος (αν και ίσως αντιμετωπισθεί βραχυπρόθεσμα, αφού η ΕΚΤ θα έχει μάλλον προετοιμάσει μεγάλους «κρουνούς» παροχής έκτακτης ρευστότητας).
Ποιος θα μπορούσε όμως να εγγυηθεί πλέον στους πολίτες την ασφάλεια των καταθέσεων και των υπόλοιπων περιουσιακών τους στοιχείων, όταν «δημεύονται» ερήμην τους από έναν «νεοσύστατο εθνικοσοσιαλισμό», έναν «εθνικοκαπιταλισμό» καλύτερα, με τέτοιον αυθαίρετο τρόπο;
Στην περίπτωση της Κύπρου, δεν δημεύονται μόνο οι καταθέσεις των Κυπρίων στις τράπεζες – αλλά επίσης των Ελλήνων, των Βρετανών και των Ρώσων, με τους τελευταίους να κατέχουν σχεδόν το 50%. Οι καταθέσεις συνολικά είναι της τάξης των 68,4 δις € (Πίνακας Ι), εκ των οποίων τα 30 δις € είναι ασφαλισμένα, ενώ τα 38,4 δις € δεν είναι - σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  17-3--2013    : Η αρχή του τέλους του € !!!Ο καπιταλισμός στην σωστή του μορφή ήταν είναι και θα είναι το σωστότερο σύστημα γιατί βασίζεται σε μια βασική έννοια που υπάρχει έμφυτη στο ανθρώπινο DNA : Την καλώς εννοούμενη ιδιοκτησία.
Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup η βασική αυτή αρχή παραβιάστηκε στον βωμό ενός απεχθούς πολέμου με την Ρωσία και ενός φθηνού κίνητρου για τιμωρία όσων προσπάθησαν το αυτονόητο, να προστατέψουν δηλαδή τους κόπους ετών μεταφέροντας τους στην Κύπρο.
Στα κομμουνιστικά καθεστώτα, ο λαός «δημεύει» το μεγάλο κεφάλαιο – χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούμε. Στα σημερινά «εθνικοκαπιταλιστικά», το μεγάλο κεφάλαιο «δημεύει» το λαό – όπως στο παράδειγμα της απίστευτης δήμευσης των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο.
Αποφασίσθηκε εφάπαξ άμεση φορολόγηση 6,75% των καταθέσεων έως 100.000, καθώς επίσης 9,9% από 100.000 - με νόμο που θα κατατεθεί το Σαββατοκύριακο και με πάγωμα των αντίστοιχων ποσών τη Δευτέρα, ημέρα αργίας (συν φορολόγηση των τόκων, για να εξασφαλιστούν περί τα 6 δις €). Επίσης πολλά άλλα (αύξηση του συντελεστή φορολόγησης, "κατάσχεση" των κυπριακών υποκαταστημάτων στη Ελλάδα, από τις Ελληνικές τράπεζες κλπ.).
Ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο» για τις κυπριακές τράπεζες εν Ελλάδι που φορτώνονται στις πλάτες του ελληνικού λάου ;
Αλήθεια τι θα συμβεί με τα χρήματα που ευρίσκονται σε τραπεζικές θυρίδες; Δεν θα προκληθεί bank run στην Κύπρο από τους Κύπριους, τους Βρετανούς, τους Ρώσους, τους Έλληνες και τους άλλους καταθέτες;
Δεν είναι επικίνδυνο να επεκταθεί το bank run και σε άλλες χώρες του ευρώ, κυρίως δε στην Ισπανία και την Ιταλία; Ποιος εγγυάται ότι δεν θα επιβληθούν παντού, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, τα ίδια μέτρα;
Η απόφαση της Ευρώπης, της Γερμανίας καλύτερα, δεν είναι μία εχθρική κίνηση, εναντίον της Ρωσίας, οι πολίτες της οποίας υπολογίζεται ότι έχουν καταθέσεις άνω των 20 δις €; ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  17-3--2013    : Ο Τρίτος Πόλεμος της Ευρώπης !!!«Σώσαμε τις τράπεζες, αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε μία γενιά», δήλωσε πριν από λίγες ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Η ζοφερή διαπίστωση του Γερμανού σοσιαλδημοκράτη πολιτικού μας φέρνει στον νου την άνοιξη του 2010, μέρες σύγχυσης και σοκ. Σε ένα ημιεπίσημο δείπνο, Ελληνας τραπεζίτης μού είχε πεί ότι η κρίση, που τότε μόλις είχε αρχίσει να δείχνει τη σφοδρότητά της, δεν θα περνούσε σε λιγότερο από δέκα-δεκαπέντε χρόνια. Στην παρατήρησή μου ότι αυτή η πρόβλεψη ακούγεται τρομακτική, μου απάντησε νηφάλια και αφοπλιστικά: «Εχουμε και οι δύο παιδιά, καλύτερα να ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί».
Τον θυμήθηκα λίγο καιρό αργότερα, αφού είχε ψηφιστεί το πρώτο Μνημόνιο, όταν ο Ιταλός οικονομολόγος και πρώην υπουργός Τομάζο Πάντοα Σιόπα μίλησε ευθέως για δεκαπέντε χαμένα χρόνια και για μισή ή μία χαμένη γενιά Ελλήνων.
Η πραγματικότητα έμελλε να είναι ακόμη πιο σκληρή και από τις σκοτεινές προβλέψεις των οικονομολόγων το 2010. Σήμερα, μετά τρία χρόνια διάσωσης, δηλαδή λιτότητας και βαθιάς ύφεσης, μετά τρία χρόνια σοκ και ενοχοποίησης, ένας Γερμανός πολιτικός, από τη χώρα που πρωτοστατεί στην εφαρμογή της ενάρετης λιτότητας παρ’ ημίν, άρα και της συνοδεύουσας ύφεσης, περιγράφει αδρά την ιστορική καταστροφή που συντελείται όχι μόνο στην αμαρτωλή Ελλάδα αλλά σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο: «Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία διαθέτουν ίσως τις καλύτερα εκπαιδευμένες γενιές που υπήρξαν ποτέ στις χώρες τους, οι γονείς τους επένδυσαν πολλά χρήματα στην εκπαίδευση των παιδιών τους, έκαναν το σωστό. Και τώρα που είναι έτοιμοι να εργασθούν, η κοινωνία λέει: ‘Δεν υπάρχει θέση για εσάς’».
Το 60% νεανικής ανεργίας είναι ο δείκτης αποτυχίας της Ενωμένης Ευρώπης, δείκτης μιας απίστευτης πολιτικής μυωπίας των Ευρωπαίων ηγετών, αλλά και σήμα κινδύνου για τον ίδιο τον πυρήνα των δημοκρατιών και την κοινωνική ειρήνη. Ενας άλλος Ευρωπαίος ηγέτης, ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, πρόσφατα το διατύπωσε με πικρή ωμότητα: «Όποιος πιστεύει ότι δεν τίθεται πλέον το αιώνιο ερώτημα περί ειρήνης και πολέμου στην Ευρώπη, μπορεί να πλανάται οικτρά. Οι δαίμονες δεν έχουν φύγει, απλά κοιμούνται».
Υπό μία έννοια, και οι δύο πολιτικοί ηγέτες δείχνουν να αναγνωρίζουν ότι η αιώνια ειρήνη έχει ραγίσει. Και δειλά αναγνωρίζουν επίσης ότι με δική τους ευθύνη οι ευρωπαϊκοί λαοί αφέθηκαν ανυπεράσπιστοι, βουλιάζουν στην ανεργία και τον αποκλεισμό, τα κράτη χρεοκοπούν, οι δημοκρατίες κλονίζονται, ενώ η χρηματοπιστωτική βιομηχανία δέχεται συνεχώς τους πόρους και τα χάδια των κρατών. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  16-3--2013    : Οδεύει σε έξοδο απο το Ευρώ η Κύπρος !!!ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
Ενώ είναι άγνωστο ΕΑΝ μπορεί να επιστρέψει στην Κύπρο, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης(απο τις Βρυξέλλες)ηδη ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ (της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης της Κύπρου) αλλά και σχεδόν ΟΛΑ τα κόμματα και προσωπικότητες (όπως ο πρώην ΥΠΕΞ Γ.Λιλλήκας) θέτουν 1ον θέμα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για το εαν θα πρέπει η βουλή να ψηφίσει τέτοια συμφωνία που επιβάλλει το Eurogroup 2ον άμεση προκήρυξη νέων προεδρικων εκλογών και 3ον (το σημαντικότερο) ΕΞΟΔΟ της Κύπρου απο την Ευρωζώνη (όπως αναμένεται να αποφασίσει το ΑΚΕΛ).
Οι εξελίξεις δείχνουν και είναι ραγδαίες και ανατρέπουν ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ...
* Οι Γερμανοί και οι Τραπεζίτες φαίνεται να βρίσκουν "ξέρα" στην Κύπρο... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  17-1--2012    : EE και ΗΠΑ θέλουν να δημιουργήσουν οικονομική Ένωση ... !!!

ΕΕ και ΗΠΑ διεξάγουν μυστικές συνομιλίες για το σχηματισμό κοινής εμπορικής-οικονομικής ένωσης. Σύμφωνα με στοιχεία των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες ετοιμάζουν μια πρωτοφανή συμφωνία για τη δημιουργία μιας ενιαίας διατλαντικής αγοράς. Τα παραπάνω αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, με τις κακές γλώσσες να λένε ότι αυτές οι πληροφορίες έχουν προέλθει από τις μυστικές ρωσικές υπηρεσίες, οι οποίες μάλιστα φέρεται να έχουν στην κατοχή τους (μετά από υποκλοπή) σχετικά έγγραφα, που Ε.Ε. και ΗΠΑ αρνούνται ότι υπάρχουν. Μάλιστα, αυτό το διπλωματικό θρίλερ (με υποκλοπές εγγράφων, πράκτορες και όλα τα σχετικά) με έναν υπερβολικά έξυπνο τρόπο έχει αποσιωπηθεί από τα διεθνή ΜΜΕ, με εξαίρεση τα ρωσικά ΜΜΕ, τα οποία φέρεται να έχουν πάρα εντολή από το Κρεμλίνο να κάνουν γνωστό το θέμα.
Όπως έγραφε πρόσφατα η Russia Voice, σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να ενωθεί η Γηραιά Ήπειρος με το Νέο Κόσμο για να διαμορφώσουν αντίβαρο στις γοργά αναπτυσσόμενες αγορές των χωρών της ομάδας BRICS και ειδικότερα σε Ινδία, Κίνα και Ρωσία.
Λίγοι το γνωρίζουν, αλλά γέννησε την ιδέα της οικονομικής ενοποίησης Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ η Γερμανία. Αυτήν την πρωτοβουλία ανέλαβε προσωπικά το 2007 η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Το σχέδιο της Μέρκελ δεν άρεσε στην Ουάσιγκτον, ενώ από το έτος κρίσης του 2008 η ιδέα γενικώς αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας. Σύμφωνα με ανεπίσημα δεδομένα, προς το παρόν οι μυστικές διαβουλεύσεις θίγουν ζητήματα αμοιβαίων επενδύσεων και της σχεδίαση ενιαίων προδιαγραφών στη φορολόγηση, την ιατρική και άλλους τομείς. Την ίδια στιγμή οι ειδικοί ήδη λένε ότι η ενοποίηση των οικονομιών των δύο περιφερειών θα είναι εξαιρετικά περίπλοκη. Ειδικότερα πρέπει να υλοποιηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε η πρωτοβουλία των κυβερνήσεων να μη βλάψει τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, επισημαίνει ο πολιτικός αναλυτής Μιχαήλ Νεϊζμάκοφ: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  17-1--2012    : Χαλαρώνουν τα περί εκπομπών CO2 από αυτοκίνητα στην «Ευρώπη», «Ευρωπαίοι» κατασκευαστές γαρ... !!!

Η εξέλιξη υποτίθεται ότι εξυπηρετεί βασικά τις Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, και ενοχλεί την Hedegaard και την Greenpeace. Ο,τιδήποτε ενοχλεί την Hedegaard και την Greenpeace, χαροποιεί εμένα. Η βενζίνη είναι αρκετά ακριβή, σε όλες τις χώρες, και η λιτότητα δεν αστειεύεται. Δεν χρειαζόμαστε πρόσθετους φόρους για να κάνουμε οικονομία στο οδήγημα. Δεν χρειαζόμαστε πρόσθετους φόρους. Και ο φόρος άνθρακα είναι ένας φόρος που σίγουρα δεν χρειαζόμαστε, ούτε εμείς, ούτε ο Πλανήτης, ούτε θα αλλάξει τα μαγνητικά πεδία στον Ήλιο.... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  17-1--2012    : Φαινόμενο Θερμοκηπίου; Πο? κρύβεται; Πο? είναι όλοι οι παπαγάλοι; !!!

Πού είναι οι Αστεροσκόποι, Οζονολόγοι, Διοξειδιοανθρακολόγοι; Πού είναι η Ναυτεμπορική και οι "Επιλογές" της; Πού είναι η παπαγαλίνες του Σκάϊ; Πού είναι ο Ιμπραήμ; Πού είναι η WWF; Το καλοκαίρι που θα κάνει ζέστη, θα τους ξαναδούμε... Ψευτονοστράδαμοι... Πλασιέ απάτης... http://usdailyreview.com/more-embarrassment-for-climate-change-community, Διέρρευσαν στικάκια του IPCC. Το μαγείρεμα δεν σταματάει... Δεν θέλουν δεδομένα, θέλουν προπαγάνδα... Ούτε οι τυφώνες, ούτε οι σεισμοί, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σχέση με ...θερμοκήπια. Μάλλον τα μαγνητικά πεδία του Ήλιου... ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  17-1--2013    : Οι νέες εφημερίδες, ο ανταγωνισμός και οι χαμηλές κυκλοφορίεςΑρχή μας είναι να προβάλουμε (όσο και να «κριτικάρουμε») τις νέες εφημερίδες που βγαίνουν στα περίπτερα.
Στηρίξαμε την «Εφημερίδα των Συντακτών» γιατί είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο φύλλο κλπ κλπ.
Προβάλαμε τις ενστάσεις μας για την επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σε σχέση με την ιδιοκτησία και από τη στιγμή που δεκάδες εργαζόμενοι συνεχίζουν να είναι στον «αέρα». Από κει και πέρα όμως θα στηρίζουμε όλους τους εργαζόμενους, σε όλα τα μέσα, και την προσπάθεια που καταβάλουν.
Και μια παρατήρηση: Η νέα «Ελευθεροτυπία» σε γενικές γραμμές είναι καλή αλλά δεν ξεφεύγει από την συμβατική θεματολογία, πράγμα που καταφέρνει αρκετές φορές (όχι όλες) η «Εφημερίδα των Συντακτών». Ισως.. ο (καλώς εννοούμενος) ανταγωνισμός να καταφέρει να ζωντανέψει περισσότερο και τα δύο φύλλα. Γιατί αν κρίνουμε από τα δελτία κυκλοφορίες των τελευταίων ημερών, τα πράγματα είναι απογοητευτικά:
Την Τετάρτη (16/1) η Ελευθεροτυπία πούλησε πανελλαδικά 7.930 φύλλα και η Εφημερίδα των Συντακτών 6.650 φύλλα. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  7-1--2012    : ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ:Η ¨πράσινη¨ ανάπτυξη έκανε πάλι το θαύμα της !!!

Πάταξη λαθρεμπορίας καυσίμων ή μήπως προώθηση …άνευ όρων της ¨πράσινης¨ βιομάζας ????
Το ερώτημα που μας βασανίζει, από την έκδοση της απόφασης με την οποία επιτρεπόταν η καύση της βιομάζας για θέρμανση ακόμη και σε περιοχές με προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, είναι:
Ήταν τόσο άσχετοι ώστε να μην προβλέψουν την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα στο Λεκανοπέδιο Αττικής??
Παρακολουθείστε λοιπόν το συλλογισμό μας και τα στοιχεία που παραθέτουμε ,για να καταλάβετε ότι μόνο άσχετοι δεν ήταν!!
Ας δούμε λοιπόν ένα λογικό σενάριο:
Ποσότητα περίπου 30% του πετρελαίου θέρμανσης που καταναλώνεται στην Αττική, λόγω της ¨εξίσωσης¨ του φόρου και της κρίσης, αντικαθίσταται από ισοδύναμη ποσότητα άλλων καυσίμων όπως ξύλο, βιομάζα κλπ. Δηλαδή 500.000 τόνοι πετρελαίου θα αντικατασταθούν από αυτά τα ¨εναλλακτικά¨ καύσιμα, η ποσότητα των οποίων με βάση το ενεργειακό ισοδύναμο (το ενεργειακό περιεχόμενο του πετρελαίου και της βιομάζας είναι 46,2 MJ/KGR και 18MG/KGR αντίστοιχα) ανέρχεται σε 1.300.000 τόνους.
Τα δημοσιονομικά έσοδα, υπολογίζοντας την αυξημένη τιμή της υπόλοιπης ποσότητας πετρελαίου θέρμανσης και τη μείωση της κατανάλωσης, θα είναι περίπου τα ίδια με πέρυσι ,με μεγαλύτερη πιθανότητα να μειωθούν συνολικά, εάν η μείωση της κατανάλωσης του πετρελαίου είναι μεγαλύτερη από 30% ακόμη και συνυπολογίζοντας την αύξηση εσόδων λόγω του ΦΠΑ από το τζίρο της εμπορίας ξύλου, βιομάζας, σομπών, ενεργειακών τζακιών κλπ (….εάν τον αποδώσουν).
Τότε λοιπόν γιατί το έκαναν??
Λένε για ......πάταξη του λαθρεμπορίου.
Όμως και σήμερα δεν υπάρχει εξίσωση διότι η τιμή του πετρελαίου κίνησης και του πετρελαίου θέρμανσης είναι 1,42 και 1,28 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα, άρα το κίνητρο για το λαθρεμπόριο εξακολουθεί να υπάρχει. Επίσης, όλοι συμφωνούν ότι σήμερα υπάρχουν καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι τρόποι για την πάταξη του λαθρεμπορίου, αφήστε που τους μεγαλο–λαθρέμπορους του κλάδου, τους γνωρίζουν όλοι με τα μικρά τους ονόματα.
Το επόμενο ερώτημα είναι: Τη ρύπανση δεν την σκέφτηκαν??
Και μόνο ότι οι σύμβουλοι της τότε πολιτικής ηγεσίας, οι οποίοι συμμετείχαν και στη σύνταξη της απόφασης, προέρχονται από το ΚΑΠΕ και τη ΡΑΕ, απόλυτα εξειδικευμένοι φορείς σε αυτά τα θέματα, μας κάνει να πιστεύουμε ότι το γνώριζαν και πολύ καλά μάλιστα. Μας κάνει επίσης εντύπωση, γιατί σε αυτήν την απόφαση δεν συμπεριέλαβαν και τις ποιοτικές προδιαγραφές αυτών των εναλλακτικών καυσίμων και σήμερα το προτάσσουν σαν μέτρο αντιμετώπισης του προβλήματος???
Να σημειώσουμε ότι αν επισκεφθείτε τα sites συνδέσμων, που έχουν ιδρυθεί για την προώθησης της βιομάζας (αναζητείστε στο google), θα βρείτε σαν μέλη γνωστά στελέχη αυτών των φορέων.
Άρα γιατί εσπευσμένα προχώρησαν στην απόφαση για τη βιομάζα???
Η απάντηση κρύβεται στον τζίρο της αγοράς από την προώθηση αυτού του ¨πράσινου¨ μέτρου!!!
1.300.000 τόνοι ξύλου, βιομάζας κλπ αντιστοιχούν σε 300.000.000 ευρώ. Αν προσθέσετε και το τζίρο από τον εξοπλισμό καύσης ενεργειακά τζάκια, σόμπες, καυστήρες και λέβητες βιομάζας, συστήματα τροφοδοσίας κλπ, που με τις μικρότερες εκτιμήσεις ανέρχεται σε 200.000.000 ευρώ, προκύπτει ότι:
500 εισαγωγείς, έμποροι διακινητές κλπ και μόνο για το λεκανοπέδιο Αττικής, θα μοιρασθούν 500.000.000 ευρώ!!!!!
Αυτό είναι μια λογική εξήγηση!!!
Αν έχετε διαφορετική άποψη ας μας την πείτε έτσι ώστε να αναπτυχθεί ένας διάλογος και να βρούμε τις σωστές απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.
Όσον αφορά δημοσιεύματα του στυλ ¨όλα τα κάνουν οι πετρελαιάδες γιατί θα μειωθεί ο τζίρος τους και αφήστε τον κόσμο να ζεσταθεί¨, έχουμε να πούμε ότι ο στόχος της πολιτείας θα πρέπει να είναι: Κανένας να μην κινδυνεύσει, ούτε λόγω της ρύπανσης, ούτε λόγω του κρύου!!
Και μην ξεχνάτε τα παρακάτω:
· Με βάση τους συντελεστές εκπομπής σωματιδίων σε πετρέλαιο και ξύλο – βιομάζα (Ο συντελεστής εκπομπής σωματιδίων για την καύση της βιομάζας είναι από 0.20 kt/PJ και για την καύση του πετρελαίου 0.0019 kt/PJ (PJ = 1015 JOULE)) η επιπλέον ποσότητα σωματιδίων στον Αττικό ουρανό γι αυτό τον χειμώνα εκτιμάται σε 4000 τόνους!!
· Γίνεται λόγος για τις επιπτώσεις στην υγεία, όμως παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις επιπτώσεις στα μνημεία. Έχουμε άλλωστε την εμπειρία από το παρελθόν.
Φίλοι αναγνώστες, Όχι μόνο η μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στα περυσινά επίπεδα, αλλά και η ταυτόχρονη απαγόρευση της καύσης βιομάζας για θέρμανση, σε περιοχές με αυξημένα προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, θα δώσει λύση στο πρόβλημα της Αττικής αιθαλομίχλης. Άλλες συμπληρωματικές προτάσεις ΕΔΩ
Σας ενημερώνουμε επίσης (κάτι που μάλλον δεν θα κάνει η πολιτεία) ότι με βάση τα σημερινά μετεωρολογικά μοντέλα, η ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή θα είναι δύσκολες ημέρες από πλευράς αιθαλομίχλης!!
Υ.Γ1: Εντύπωση μας κάνει η αντίδραση των ¨πράσινων¨ κύκλων να προβάλλουν απόψεις ειδικών (… από το HARVARD – η φωλιά των ¨πράσινων¨) ότι δεν τρέχει και τίποτα. Εμείς τους παραπέμπουμε απλά σε σχετικές ανακοινώσεις της παγκόσμιας οργάνωσης υγείας (WHO).
Υ.Γ2: Δεν είμαστε αντίθετοι στην καύση βιομάζας σε περιοχές που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ρύπανσης!!! ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


  1-1--2012    : Καλή πρωτοχρονιά !!!ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


© Giorgio Peppas

Eδώ ότι θέλετε να μας πείτε