Welcome in Greece ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ KAI OXI MONO

Welcome in Hellas
Welcome in Greece

ΑρχικήInitial ΠίσωBack

ΕΠΑΝΩ-UP


ΛΑΓΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ I

A/AYΛΙΚΑ
11κιλό κρέας από λαγό
280 γρ. λάδι
31 κρεμμύδι
4150 γρ. κρασί
5 1 κιλό κρεμμυδάκια
6ντοματοπελτές
7λίγα φύλλα δάφνης
83 σκελίδες σκόρδο
910 γραμ. ξύδι
10αλάτι, πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόβουμε το κρέας του λαγού σε 10 κομμάτια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το αίμα τους , χωρίς να τα πλύνουμε, μαζί με λάδι , το ένα κρεμμύδι , σκόρδο και λίγο αλάτι (7-10 γραμ.) τα αφήνουμε μισή ώρα περίπου...

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Μετά βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αρχίζουμε να σιχνοανακατεύουμε, ωσότου μυρίσει καλά.
Αφού πάρουν δυο τρείς βράσεις τα βγάζετε.
Προσθέτουμε 150 γραμ. κρασί και αρχίζει και ψήνεται.
Αφού μισοψηθεί , έχουμε έτοιμακαθαρισμένα ένα κιλό μικρά κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας
Προσθέτουμε το ντοματοπελντέ λιωμένο σε λίγο νερό .
Αφού τσιγαριστούν όλα μαζί και σχεδόν ψηθούν , ρίχνουμε πιπέρι 5 γρ., 1 φύλλο δάφνης και 10 γρ. ξίδι καλό.
Τον σκεπάζουμε καλά και έτσι ψήνεται με όλα τα υλικά μαζί , ωσότου είναι έτοιμος.