Welcome in Greece Welcome in Greece

 

Welcome in Greece

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ
..................
Compact Vs DSLR II
..................

HomeInitial    HomeBack   
.


Compact Vs DSLR


Compact Vs DSLR .

Βρες τη μηχανή που χρειάζεσαι..
. Αν ήρθε η ώρα να αναβαθμίσεις τον φωτογραφικό σου εξοπλισμό αλλά έχεις χαθεί και δεν ξέρεις τι να επιλέξεις, το delamagen είναι εδώ να σου δείξει τον δρόμο... και χωρίς flash !
Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να σκεφτείς τις φωτογραφικές σου ανάγκες. Το μέγα ερώτημα που θέλει απάντηση είναι αν αξίζει η αγορά μιας ψηφιακής SLR αντί μιας compact μηχανής. Από τι εξαρτάται; Μα από τη χρήση που θέλεις να κάνεις: αν σε πιάνουν τα φωτογραφικά σου δαιμόνια μόνο στις διακοπές, τότε μια ελαφριά compact είναι ό,τι πρέπει για σένα. Αν όμως θες το κάτι παραπάνω και την ψάχνεις φωτογραφικώς, τότε η DSLR είναι μονόδρομος. Το κόστος μιας ημιεπαγγελματικής DSLR δεν είναι πλέον απαγορευτικό, κάτι που σίγουρα πρέπει να λάβεις υπόψη σου. Πες μου τις ανάγκες σου λοιπόν να σου πω τι μηχανή χρειάζεσαι, αυτό είναι το concept...

Τι κερδίζεις με μια DSLR

Καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας.
Φυσικά! Οι DSLR διαθέτουν μεγαλύτερους αισθητήρες εικόνας από τις compact, συνεπώς τα pixel καταγραφής σε μια DSLR είναι μεγαλύτερα σε σχέση με αυτά της compact. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μια φωτογραφία 5 megapixel μιας DSLR έχει σημαντικά καλύτερη ποιότητα από μια φωτογραφία επίσης 5 megapixel που προέρχεται όμως από μηχανή compact.

Περισσότερες λειτουργίες.
Οι DSLR προσφέρουν περισσότερες επιλογές λήψης φωτογραφιών, αυξάνοντας φυσικά κατακόρυφα τις δημιουργικές δυνατότητές σου. Είπαμε, αν σε ενδιαφέρει να τραβάς γρήγορα και εύκολα, η DSLR δεν είναι για σένα! Αν και, μεταξύ μας, μπορείς να χρησιμοποιείς την DSLR με τον ίδιο τρόπο όπως μια compact, ως αυτόματη μηχανή υψηλής ποιότητας δηλαδή. Τις περισσότερες λειτουργίες θα τις εκτιμήσεις άλλωστε αν αναζητάς καλύτερα αποτελέσματα από τη μηχανή σου.

Βελτιωμένη ευχρηστία.
Θα περίμενε κανείς ότι με τόσες πολλές «έξτρα» λειτουργίες η χρηστικότητα της DSLR θα πήγαινε περίπατο! Έλα όμως που συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: οι DSLR είναι τραγικά απλές στη χρήση, πολλές φορές μάλιστα απλούστερες και από τις compact. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο έλεγχος και οι ρυθμίσεις μιας DSLR γίνονται από χειριστήρια στο σώμα της μηχανής και όχι από menu που εμφανίζονται στην οθόνη LCD. Κι εκεί που σε μια compact μηχανή θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις δυο και τρία menu για να αλλάξεις μια ρύθμιση, στην DSLR γίνεται «με το πάτημα ενός κουμπιού», που λένε και στις διαφημίσεις. Ε, εδώ έχουν δίκιο!

Μικρότεροι χρόνοι καθυστέρησης.
Οι compact ψηφιακές είναι «αργές», παρουσιάζουν δηλαδή καθυστερήσεις κατά την αρχική ενεργοποίηση της μηχανής, μεταξύ πατήματος του κουμπιού και λήψης της φωτογραφίας, ενώ και ο χρόνος ετοιμότητας μεταξύ δύο διαδοχικών λήψεων είναι σημαντικά μεγαλύτερος. Οι DSLR, από την άλλη, είναι πανέτοιμες για λήψη με την ενεργοποίησή τους, η χρονική καθυστέρηση είναι πολύ μικρότερη, ενώ διαθέτουν σύστημα προσωρινής αποθήκευσης (buffer) που επιτρέπει τη λήψη της επόμενης φωτογραφίας ενώ γίνεται αποθήκευση αυτής που μόλις τράβηξες.

Μεγαλύτερη ευελιξία.
Στις DSLR μπορείς να αλλάζεις φακούς, γι' αυτό και οι δυνατότητες για ποιοτικές και δημιουργικές φωτογραφίες είναι πραγματικά ανεξάντλητες. Οι compact, από την άλλη, δεν επιτρέπουν τέτοια «τσαλιμάκια» και πρέπει πάντα να τη βγάζεις με τον στάνταρ φακό τους. Και ξέρεις πόσο σημαντικός είναι ο φακός σε μια μηχανή ε; Η DSLR φωτογραφική δεν απευθύνεται σε όλους, αν όμως ενδιαφέρεσαι πραγματικά για τη φωτογραφία και θες να αναπτύξεις τις ικανότητές σου στο σπορ, τότε αξίζει να τη συμπεριλάβεις στις επιλογές σου.

Πηγή :

.

Top

© Giorgio PeppasWelcome in Greece

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ
.............