Welcome in Greece
ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ KΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Welcome in Greece
 Welcome in Hellas 
 

ΑρχικήInitial ΠίσωBack

Αντικυνηγετική προπαγάνδα έντυπο υλικό της Ορνιθολογικής !

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Αυτό το έντυπο υλικό της Ορνιθολογικής μου το έδωσε ένας φίλος μου που το πήρε από ένα οδοντιατρείο !
Έχουν καταφέρει να είναι παντού με το πρόσχημα της οικολογίας που ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος και μας απασχολεί όλους μας !
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ο τρόπος παρουσίασης του όλου υλικού γενικά σαν γραφή και κείμενο!
Μέσα από ορισμένα σωστά πράγματα που αναφέρουν καταλήγουν βεβαίως στο ζουμί της όλης υπόθεσης και είναι η ολική απαγόρευση του κυνηγίου δια παντός !
Ένα σπάνιο είδος, ένα μόνο να παρουσιαστεί κάπου τυχαία τότε πρέπει να απαγορευτεί το κυνήγι στην περιοχή δια παντός με την λογική τους και αυτό καταλαβαίνεται τι σημαίνει !
Χρησιμοποιούν διάφορα πολύ πονηρά τεχνάσματα για να φτάσουμε στο ανωτέρω αποτέλεσμα και στο να τονίσουν βεβαίως και ότι έτσι δεν υπάρχει και λαθροθηρία !
Ενώ εκεί που υπάρχει το νόμιμο κυνήγι η λαθροθηρία ανθεί !!!!!!!

Δηλαδή για να αστειευτούμε λιγάκι να κλείσουνε τα εμπορικά καταστήματα , τράπεζες κλπ για να μην υπάρχουν οι κλέφτες !!!!!!!!!!!

Με αυτό το σκεπτικό συνάδελφοι μην περιμένετε ποτέ από αυτούς τους ανθρώπους να δεχτούν κάποια δικιά μας μελέτη η οτιδήποτε προέρχεται από την κυνηγετική οικογένεια .
Αν δεχτούν κάτι θα το κάνουν αναγκαστικά γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς μέχρι την επόμενη ευκαιρία να βάλουν πάλι και να πετύχουν τον σκοπό τους .

Το λυπηρό δυστυχώς της υπόθεσης είναι ότι έρχονται από μόνα τους τα πράγματα να τους διαψεύσουν όπως η λίμνη Κορώνεια και η τραγωδία που συμβαίνει εκεί σήμερα με σχεδόν 30000 πουλιά νεκρά και πολλά άλλα θα ακολουθήσουν !!!!

Στην σελίδα έχουν βάλει μόνο ένα δελτίο τύπου με ημερομηνία 9/9/2004 το ακόλουθο !

-http://www.ornithologiki.gr/gr/hos/dt/dt_09_09_04.htm

¨Όπως θα διαβάσατε είναι μία απλή περιγραφή του αρχικού γεγονότος ! Στις εφημερίδες κλπ δεν είδα κανένα εκπρόσωπο τους η κόσμο να βοηθάει να λέει κάτι , είδα σε φωτογραφίες μόνο την θηροφυλακή την δικιά μας και την Ομοσπονδία Μακεδονίας να συλλέγει τα άρρωστα πουλιά , να καίει τα νεκρά , να συνεργάζεται με τους τοπικούς δήμους και φορείς για να μπουν κανονάκια για να γίνει προσπάθεια όποια προσπάθεια για την απομάκρυνση όσων πουλιών δεν έχουν δηλητηριαστεί ακόμη και να έχει ξεσηκώσει τον κόσμο για να γίνει κάτι κλπ κλπ

Το λυπηρό και γλαφυρό με αυτή την ιστορία ότι η λίμνη είναι υγροβιότοπος και υπάγεται σε διάφορες συνθήκες για την προστασία της και βέβαια απαγορεύεται το κυνήγι !
Το φαινόμενο έχει ξαναγίνει και παλαιότερα αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό ,αλλά κανείς δεν έκανε τίποτε για να προλάβει το κακό που ερχότανε !!
Αυτό έγινε σήμερα στην Κορώνεια , αύριο θα γίνει σε κάποιο άλλον υγροβιότοπο κάτω από προστασία αυτού του τύπου και τα αίτια λίγο πολύ είναι τα ίδια , καταστροφή του γύρω περιβάλλοντος , λύματα , φυτοφάρμακα , μπαζώματα κλπ κλπ κλπ

Εν αντιθέσει με τους λίγους που επιτρέπετε το κυνήγι και είναι γεμάτοι ζωή , γιατί στην πραγματικότητα προστατεύονται από τους ίδιους κυνηγούς και βεβαίως και εκεί υπάρχουν προβλήματα , αλλά τουλάχιστον είναι γεμάτοι ζωή! Γιατί βέβαια εκεί αν κάποιος έριχνε λύματα πχ και προκαλούσε πρόβλημα θα εντοπιζόταν αμέσως από τους κυνηγούς και τις οργανώσεις τους και θα λαμβάνονταν άμεσα μέτρα !!!
Εδώ αναφέρουν και τα επιτεύγματα των Αμερικανών συναδέλφων βεβαίως γνωρίζοντας ότι αυτό που έγινε εκεί είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει εδώ λόγο νόμων , κράτους , ιδιωτών, ιδιοκτησίας κλπ τουλάχιστον όσο υπάρχει αυτή η εδώ αντιμετώπιση και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων !
Δηλαδή να απαγορευτούν τα πάντα και κάποια στιγμή όταν θα φτάσουμε να πράττουμε σαν τους Αμερικανούς να επιτρέψουν κάποιες ρεζέρβες – περιοχές , δηλαδή το ποτέ .

Τώρα αν παρατηρήσετε η ίδια κατάσταση επικρατεί σχεδόν σε όλους τους απαγορευμένους και υποτίθεται αποστειρωμένους υγροβιότοπους και τα βλέπετε μόνοι σας εκεί που πάτε η περνάτε !
30000 πουλιά πλήρωσαν και πόσα ακόμη θα πληρώσουν το τίμημα της καταστροφής αυτού του απαγορευμένου και προστατευομένου υγροβιότοπου και δυστυχώς εδώ δεν υπάρχει σπάνιο η μη σπάνιο , μη θηρεύσιμο η θηρεύσιμο η ίδια τύχη τα περιμένει όλα συνάδελφοι !

ΕΠΑΝΩ-UP