Welcome in Greece
ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ KΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Welcome in Greece
 Welcome in Hellas 
 

ΑρχικήInitial ΠίσωBack


H δική σας άποψη εδώ
H δική σας άποψη εδώ

H Π. ΟΜ. Δασοφυλάκων για την ίδρυση της Αγροφυλακής !

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
PANHELLENIC FEDERATION OF FOREST GUARDS STATE OFFICERS P.F.F.G.S.O.
Τακτικό μέλος της ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Κουμουνδούρου 37 – Τ.Κ. 10937 – Αθήνα – Τηλ. & Φαξ: 210.5244804
e-mail: poddy@in.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΣΩΜΑ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ»

Μετά και την ανάληψη καθηκόντων του Αρχηγού της λεγόμενης «Ελληνικής Αγροφυλακής» ή «Οικολογικής Αστυνομίας» και τις δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων για μια ακόμα φορά θέλει να απευθύνει στους Έλληνες πολίτες μια απελπισμένη κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης, κατάφωρης αδικίας και οργής.

Είναι σαφές ότι σήμερα οι ζωοκλέφτες έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο. Οι κλεφτοκοτάδες και οι κλεφτοσυκάδες είναι ένα είδος που το χαζεύουμε παρακολουθώντας παλιές ελληνικές ταινίες και σήριαλ.
Είμαστε στο 2007 και τα θέματα περιβάλλοντος (Κτηματολόγιο, υλοτομία, εκχερσώσεις , καταλήψεις, λαθροθηρία κ.λ.π.) απαιτούν Δασικές Υπηρεσίες σύγχρονες και εξοπλισμένες.
Όταν προ ημερών όλοι οι «υπεύθυνοι» με κροκοδείλια δάκρυα υπόσχονταν ότι η Πολιτεία λαμβάνει ειδικά μέτρα φύλαξης και προστασίας των δασών, εννοούσαν τον διορισμό 1.700 «αγροφυλάκων»;

Απορούμε γιατί οι μισοί έστω από τους 1.700 «Αγροφύλακες» δεν εντάσσονται στην Δασική Υπηρεσία και στη Δασοφυλακή που είναι οι καθ΄ ύλην αρμόδια για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Έτσι θα στελεχώναμε μια ήδη υπάρχουσα Δημόσια Υπηρεσία και οι Έλληνες πολίτες θα εξοικονομούσαν αρκετά πολύτιμα ΕΥΡΩ. Είναι ακατανόητο ο κλάδος των Δασοφυλάκων να έχει 2.000 κενές οργανικές θέσεις (περίπου το 65% των οργανικών θέσεων) και ταυτόχρονα να ιδρύουμε ένα «Σώμα» από το μηδέν με ένα κόστος σαφώς μεγαλύτερο.

Ταυτόχρονα και ενδεικτικό του παραλογισμού που επικρατεί είναι και το γεγονός ότι οι τελευταίες προσλήψεις Δασοφυλάκων που πραγματοποιήθηκαν το 2007 από το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α, μέσω διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. ανήλθαν στο εκπληκτικό αριθμό των 75 Δασοφυλάκων σε όλη την Χώρα!!!
Πρόκειται πραγματικά για εμπαιγμό. Εμπαίζουν εμάς αλλά και όλους τους πολίτες αυτής της χώρας.

Μετά από όλα αυτά δικαιούμαστε και πάλι να ισχυριστούμε και τώρα ακόμα πιο δυνατά ότι το σχέδιο για την διάλυση της Δασικής Υπηρεσίας προχωρά σταθερά προς την υλοποίησή του.
Ανέκαθεν η Δασική Υπηρεσία στάθηκε εμπόδιο στα οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται τα δάση μας και για αυτό την απαξιώνουν μέρα με τη μέρα.
Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με γνώμονα το κοινό καλό έστω κι αν αυτό δεν αρέσει σε πολλούς. Το δάσος είναι κοινωνικό αγαθό και όχι πεδίο οικονομικών και μαγαλοεργολαβικών ψευτοεπενδύσεων.
Η πολιτεία λοιπόν όχι μόνο δεν μας προστατεύει αλλά μας ζητάει και ευθύνες γιατί δεν εκτελούμε καλά τα καθήκοντά μας.
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους διώκουν Δασοφύλακες γιατί λέει καθυστέρησαν να επιδώσουν υπηρεσιακά έγγραφα και δικόγραφα σε πολίτες!!!!
Έλεος.

Μάλιστα κύριοι είμαστε ένοχοι γιατί επιτηρούμε δασικές περιοχές πενταπλάσιες και εξαπλάσιες του κανονικού. Είμαστε ένοχοι γιατί κινούμαστε με δικά μας μέσα και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δεν δηλώνουμε αθώοι.
Παρακαλούμε να μας καταδικάσετε γιατί ασκούμε πλημμελώς τα καθήκοντά μας και γιατί όταν παραβρισκόμαστε στα δικαστήρια για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος το κάνουμε με τη καρδιά μας και όχι επειδή είναι καθήκον μας.

Κατόπιν αυτών καθίσταται επιτακτική ανάγκη η Πολιτεία να εγκαινιάσει έναν μακρύ, ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τις Δασικές Οργανώσεις προκειμένου να χαραχθεί μια Εθνική Δασική Πολιτική που πραγματικά να λύνει και όχι να παρατείνει τα προβλήματα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων παρόλα αυτά τίθεται στη διάθεση της Πολιτείας και των θεσμικών εκπροσώπων της με υπευθυνότητα, συναίνεση και αναλογιζόμενη το κρίσιμο της κατάστασης. Κομίζουμε προτάσεις όχι με στενό συντεχνιακό χαρακτήρα αλλά με αίσθημα ευθύνης και ρεαλισμού.
Δεν μένει παρά μόνο να ακουστούμε έστω και στο ελάχιστο για να αποδείξουμε ότι οι προτάσεις μας και πρακτικές και άμεσα πραγματοποιήσιμες είναι.
Ευχαριστούμε και παρακαλούμε για τη σχετική δημοσίευση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Δ.Δ.Υ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιώργος Παπαδιάς Αλέξανδρος Φλώτσιος


ΕΠΑΝΩ-UP