Welcome in Greece Welcome in Greece

 

Welcome in Greece

H δική σας άποψη εδώ
H δική σας άποψη εδώΑρχικήInitial ΠίσωBack

Ο εθισμός του ανικανοποίητου. ...

.

«Ο κόσμος είναι αρκετά μεγάλος για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου, αλλά πολύ μικρός για να ικανοποιήσει την ανθρώπινη απληστία», έλεγε ο Μαχάτμα Γκάντι

Η απληστία είναι εθιστική και ο άπληστος άνθρωπος τα θέλει όλα δικά του χωρίς ηθικές αναστολές, όπως ένας εξαρτημένος από ουσίες θα έψαχνε τη δόση του. Πέρα από την εξάρτηση από τα υλικά αγαθά, αντίστοιχα, μπορεί να υπάρξει και η εξάρτηση από την κοινωνική αναγνώριση ως αυτοσκοπός. Η μάχη για επιβίωση μετατρέπεται σε ένα ανταγωνιστικό αδυσώπητο επιθετικό κυνήγι εξουσίας με πλήθος από αμετανόητες πράξεις.
Η απληστία είναι πάντα καταστροφική, όπως και ο φθόνος που συνήθως την ακολουθεί ..

Ο φθόνος δεν υπάρχει στα ζώα, αλλά μόνο στον άνθρωπο, ο οποίος, επειδή είναι ανώτερο νοητικό ον, λειτουργεί συγκριτικά με τον κοινωνικό περίγυρο. Σπάνια ο φθονερός άνθρωπος θα παραδεχτεί στον κοινωνικό του περίγυρο το πώς νιώθει. Άλλωστε, το να παραδεχτεί ότι φθονεί τη χαρά και τα επιτεύγματα του συνανθρώπου του, που δεν τον ενοχλεί, θα ήταν σαν παραδέχεται την κατωτερότητα του…
Ο φθόνος εκδηλώνεται με τις πράξεις, συνεπώς φανερώνεται από την ανθρώπινη συμπεριφορά .

Η απληστία και ο φθόνος απορρέουν, όταν το άτομο δεν είναι συμφιλιωμένο με την ταυτότητά του. Η μειωμένη ικανότητα αναγνώρισης των επιθυμιών και των αξιών βάζει φραγμό στην αυτογνωσία, με αποτέλεσμα να αναζητούν στους άλλους την ταυτότητά τους, την οποία αδυνατούν να υποστηρίξουν, καθώς κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός!

Σε προσωπικό επίπεδο, ούτε η απληστία ούτε ο φθόνος οδηγούν στην ευτυχία, καθώς η σύγκριση, η δυσαρέσκεια και η εχθρότητα ενισχύουν το αίσθημα του ανικανοποίητου, αυξάνουν τα επίπεδα άγχους και, συνεπώς, σε μακροχρόνια βάση εξαντλούν τα ψυχικά αποθέματα. Όσο χρήμα και δόξα κι αν αποκτήσει ο άπληστος άνθρωπος, δεν θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τη συναισθηματική στέρηση που νιώθει...

Η ανιδιοτελής αποδοχή, η συναισθηματική εγγύτητα, η αγάπη, σε ένα χώρο καθώς και η ικανοποίηση από τις διαπροσωπικές σχέσεις δεν κερδίζονται με χρήμα η την ποσότητα .

Με τα παραπάνω προσπαθώ να ερμηνεύσω και να κατανοήσω το ΓΙΑΤΙ στην προσπάθεια κάποιων στον χώρο μας να αναδειχτούν σε “υπερθηρευτές “ με ότι σημαίνει αυτό για τους ίδιους αυτή η λέξη , μέσω φωτογραφιών με πληθώρα νεκρών θηραμάτων που ανεβάζουν σωρηδόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . Θα μου πείτε και τι έγινε και παλιότερα δεν γινόταν αυτό με το “κρέμασμα” στα καφενεία όπου συγκεντρώνονταν οι διάφορες παρέες .
Δεν είναι το ίδιο γιατί τότε το κρέμασμα αφορούσε λίγους ανθρώπους τοπικά , τώρα η όποια φωτο ταξιδεύει ελεύθερα και γρήγορα στον κυβερνοχώρο εκτιθέμενη παντού , προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις με βέβαιη τελική κατάληξη το λάβωμα του ιδίου του κυνηγίου.
Προφανώς όμως κάποιοι λίγο ενδιαφέρονται αν σχεδόν μαθηματικά η τελική κατάληξη είναι αυτή , το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μερικά εκατοντάδες Like για να τονωθεί το εγώ τους η ο όποιος αυτοσκοπός έχουν στο μυαλό τους .

Πρέπει όπως κάποια στιγμή να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε ΟΛΟΙ , ότι όλα τελικά έχουν το αντίκτυπο – αντίτιμο τους και βέβαια γυρίζουν σαν μπούμερανγκ πάνω μας, σε όλους μας .

Η Φύση δεν είναι αστέρευτη , έχει και αυτή τα όρια της .

Παλαιότερα σε άλλες εποχές άντεχε και μερικούς “υπερθηρευτές , στην εποχή μας και το σήμερα τα όρια ανοχής τα έχει η καημένη πολύ στενεμένα , σχεδόν οριακά για τους γνωστούς σε όλους μας πολλούς και διάφορους λόγους , με βασικότερο όλων τον ίδιο τον άνθρωπο .

Τέσπα... Εμείς οι κυνηγοί πρέπει να είμαστε οι βασικοί προστάτες της αφού εξαρτάται η ύπαρξη μας απολύτως από αυτή , τον κόσμο της και την ευζωία της ,το γράφουμε στα καταστατικά των οργανώσεών μας και το διαλαλούμε παντού , αυτό φτάνει . ΟΧΙ δεν φτάνει , αν δε το καταλάβουμε και κατανοήσουμε πλήρως τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς ...

Γίνονται κάποιες προσπάθειες θετικές από τις μεγάλες ΚΟ αλλά ούτε αυτό φτάνει , πρέπει ο κάθε σύλλογος με την καθοδήγηση τους , να επανεκπαιδεύσει μεθοδικά και ακούραστα από την αρχή όλους νέους και παλιούς κυνηγούς, μέσα από σωστή πληροφόρηση για το τι πρέπει να είναι το κυνήγι σήμερα , αξιώνοντας και απαιτώντας με τις ανάλογες συλλογικές πράξεις του , την μέγιστη συμμετοχή των μελών του, τότε μόνο τα μελανά σημεία της ύπαρξης μας θα περιοριστούν , η κυνηγετική πράξη θα καταστεί βιώσιμη για το μέλλον και θα διατηρηθεί στις επόμενες νέες γενιές .

Και το βασικότερο όλων να καταλάβουμε επί τέλους όλοι φίλοι και οχθροί , ότι αν η Φύση πληγώνεται ανεπανόρθωτα κάπου, αυτόματα ανοίγει η ίδια πληγή και σε εμάς και ότι αν τελικά νικηθεί αυτομάτως έχουμε νικηθεί και εμείς ...

Ο χρόνος περνάει και δυστυχώς μετράει αντίστροφα για εμάς , αν θέλουμε να τον αναπρογραμματίσουμε πρέπει να βιαστούμε πολύ .

Το κυνήγι μας και φέτος θα ακολουθήσει την καλή από ότι δείχνει πορεία του προς την ολοκλήρωση της χρονιάς ,πέρα από τις αντικειμενικές δυσκολίες της κρίσης με τα επακόλουθά της .
Το βέβαιο είναι, για όσους τουλάχιστον μπορούν να χαρούν το κυνήγι, πως θα το κάνουν όπως έχουν μάθει τόσα χρόνια. Θα γευτούν τις μικροχαρές του βουνού και της φύσης, θα ξεχαστούν σε απίθανα μέρη, θα κουραστούν μαζί με τα σκυλιά τους, και πολύ πιθανό να βάλουν και στο σακούλι τους λίγα θηράματα.

    Οι κυνηγοί της επίδειξης , του καταψύκτη και της συλλογής κρέατος, οι μικροί αυτοί άνθρωποι θα συνεχίσουν το δικό τους δρόμο στην απληστία , του φθόνου , της ζήλιας και του τίποτα...

ΠΗΓΗ : KYΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Photo : gpeppas
.

Top

© Giorgio PeppasWelcome in Greece