Welcome in Greece
ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ KΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Welcome in Greece
 Welcome in Hellas 
 

ΑρχικήInitial ΠίσωBack

Αντικυνηγετική προπαγάνδα στα παιδιά μας !

Καλημέρα φίλοι.

Έχω μία κόρη 3 ετών που ευτυχώς ή δυστυχώς της αρέσει να της διαβάζουμε παραμύθια. Όπως καταλαβαίνεται το δωμάτιό της είναι γεμάτο από παιδικά βιβλία, παραμύθια κτλ.

Έτσι κάποια μέρα που της διάβαζα ένα παραμύθι [ Μπάμπι ] των εκδόσεων Ψυχογιός Α.Ε. έπαθα σοκ από τον τρόπο που παρουσιάζει τους κυνηγούς. Αναφέρει ψυχρά ότι οι κυνηγοί είναι άνθρωποι κακοί και τους παρουσιάζει ως ανθρώπους αδιάφορους για το περιβάλλον που βάζουν φωτιά το δάσος χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες. Φαντασθείτε την έκπληξή μου όταν η κόρη μου που έχει μεγαλώσει με το κυνήγι να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας να με ρωτά '' γιατί μπαμπά είσαι κακός άνθρωπος?? ''

Ψάχνοντας λοιπόν και άλλα παραμύθια βρήκα και στην Χιονάτη του ίδιου εκδότη να ταυτίζει τον κυνηγό με τον δήμιο. Ενώ σε όλα τα άλλα παραμύθια της Χιονάτης απο άλλους εκδοτικούς οίκους η δολοφονία της χιονάτης ανατίθεται σε δήμιο αυτός ο εκδότης αναφέρει τον κυνηγό ως δήμιο.

Φίλοι οι εντυπώσεις που δημιουργούνται [εσκεμμένα ;] στην τρυφερή ηλικία των 4-5 ετών κατά των κυνηγών είναι πολύ δύσκολο να ανατραπούν μετέπειτα.

Σας αποστέλλω σκαναρισμένες τις επίμαχες σελίδες για να έχετε μια ιδία γνώμη.

Εγώ ως άτομο αλλά και ως Ομοσπονδία θα κάνω έντονη διαμαρτυρία στις εκδόσεις Ψυχογιός ΑΕ και ελπίζω να κάνετε το ίδιο και εσείς.

Το e- mail των εκδόσεων Ψυχογιός είναι psicho@otenet.gr και το φαξ 210 33 02 098

Γιώργος Χριστοδούλου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Προς ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ψ Υ Χ Ο Γ Ι Ο Σ Α.Ε.

Κύριοι-ες

Παρακολουθώντας τα παιδικά βιβλία του οίκου σας [ όντας γονιός και πελάτης σας] έχω διαπιστώσει ότι εκφράζετε μια σαφή αντικυνηγετική τάση την οποία έντεχνα περνάτε στην συνείδηση των μικρών παιδιών. Στο βιβλίο σας '' Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι'' ενώ το παραμύθι [ και όλες οι ανάλογες εκδόσεις άλλων εκδοτικών οίκων] αναφέρει ότι η κακιά μάγισσα ανέθεσε στον δήμιο την δολοφονία της Χιονάτης εσείς επιμένετε να αναφέρεστε σε κυνηγό προσομοιάζοντας τον με δήμιο.

Αλλά το εξοργιστικό και η κορωνίδα της αντικυνηγετικής σας προπαγάνδας είναι το βιβλίο σας '' Μπάμπι''. Εκεί αναφέρεστε με κυνικότατο τρόπο ότι ''οι κυνηγοί είναι άνθρωποι κακοί '' και τους παρουσιάζετε ως ανεύθυνους, εμπρηστές και αδιάφορους για το φυσικό περιβάλλον αφού έβαλαν φωτιά και την άφησαν να κάψει το δάσος.

Κύριοι -ες σας ενημερώνουμε ότι οι κυνηγοί μέσω των Οργανώσεών τους πληρώνουν από την τσέπη τους κάθε χρόνο πάνω από 1.5 Δις δραχμές για το σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής [ 220 φύλακες θήρας με τον απαραίτητο εξοπλισμό τους] που οι ίδιοι οργάνωσαν και δημιούργησαν και σκοπό έχει την προστασία του θηραματικού μας πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα. Επίσης κάθε καλοκαίρι οργανώνουν εθελοντικές ομάδες πυρασφάλειας οι οποίες συμβάλουν σημαντικά στην πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών. Όσον αφορά την θήρευση κάποιων πουλιών και ζώων από τους κυνηγούς αυτή γίνεται πάντα με λελογισμένο τρόπο και σε αϊφορική βάση ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα στην πληθυσμιακή κατάσταση των θηραμάτων [άλλωστε χωρίς θήραμα δεν υπάρχει και κυνήγι] και εφόσον από πριν οι κυνηγετικές οργανώσεις έχουν φροντίσει για την εξασφάλιση της ύπαρξης κατάλληλων συνθηκών για την αναπαραγωγή και ανάπτυξη των θηραματικών πληθυσμών με έργα [ πάταξη της λαθροθηρίας, ειδικές σπορές και ποτίστρες για τα θηράματα κτλ.] πολλών εκατομμυρίων, καθιστώντας την θήρα συμβατή δραστηριότητα με το περιβάλλον και την προστασία του.

Κύριοι-ες η αναίσχυντη προπαγάνδα και η δημιουργία εντυπώσεων στην τρυφερή ηλικία των 4-5 η 6 ετών [που προορίζονται τα βιβλία σας ] κατά μιας κοινωνικής ομάδας 250,000 ανθρώπων, που προσφέρουν τόσα πολλά στην φύση και το μόνο που ζητάνε είναι το δικαίωμα της ελεύθερης επαφής μαζί της και την αποκομιδή από αυτήν τροφής και εμπειριών, δεν είναι μόνο κατακριτέα αλλά και εγκληματική.

Τι θα πω κύριοι-ες στην κόρη μου που έχει μεγαλώσει με το κυνήγι να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και διαβάζοντας τα βιβλία σας με ρωτά με την παιδική της αθωότητα '' γιατί μπαμπά είσαι κακός άνθρωπος επειδή είσαι κυνηγός;;;; ''. Πώς θα της εξηγήσω ότι κάποιοι άνθρωποι στον βωμό της αντικυνηγετικής τους εμπάθειας δεν διστάζουν να δηλητηριάζουν τις παιδικές ψυχούλες κατά 250.000 συνανθρώπων μας;;;;;

Σας παρακαλώ πολύ κύριοι-ες επειδή η διαπαιδαγώγηση των παιδιών χωρίς παρωπίδες και αφορισμούς είναι πολύ σοβαρό θέμα θα απαιτούσα από εσάς που κάνετε διαπαιδαγώγηση μέσα από τα βιβλία σας να συμπεριφέρεστε με την ανάλογη σοβαρότητα!!!!!

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Γεώργιος Χριστοδούλου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αξιότιμε κ. Χριστοδούλου,

Θα ήθελα αρχικά να σας αναφέρω ότι πρώτη φορά έχουμε μια τέτοιου είδους διαμαρτυρία, η οποία ομολογουμένως αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για εμάς.

Αναφερθήκατε στα παραμύθια: "Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι" και "Μπάμπι". Όσον αφορά το πρώτο: αν έχετε την έκδοση της σειράς "Walt Disney" κάνει αναφορά στον υπασπιστή της βασίλισσας. Αν έχετε την έκδοση της σειράς "Παραμύθι μύθι μύθι", κάνει αναφορά στον αρχιτοξότη και αν έχετε την έκδοση της σειράς "Τα μικρά μου βιβλία" κάνει αναφορά σε κυνηγό. Και στις τρεις περιπτώσεις ο χαρακτήρας παρουσιάζεται εύσπλαχνος και ευαίσθητος, αφού ως γνωστόν αφήνει τη Χιονάτη ελεύθερη και δεν εκτελεί τη θανατηφόρα εντολή της βασίλισσας.

Όσον αφορά το 2ο παραμύθι τον "Μπάμπι", θα ήθελα να σας πω ότι όλα τα παραμύθια έχουν αλληγορικά μηνύματα, και το συγκεκριμένο δείχνει ότι παραμονεύουν κίνδυνοι που πολλές φορές δεν μπορούν να ελεγχθούν, επίσης ότι η οικογένεια αποτελεί ασπίδα προστασίας και τέλος, περνάει ένα μήνυμα αυτοσυντήρησης προς τους μικρούς μας φίλους.

Σίγουρα τα παραμύθια δεν στόχευαν στην προσβολή του συλλόγου σας, αλλά και δεν είχαν την παραμικρή σχέση με προπαγάνδα εναντίον σας όπως αναφέρετε στο e-mail σας. Από την άλλη μεριά το σίγουρο είναι πως οι κυνηγοί, για εμάς τουλάχιστον δεν είναι ήρωες, όπως εσείς τους παρουσιάζετε και δεν πιστεύουμε ότι τελούν κοινωνικό έργο. Τέλος, θα συμφωνήσουμε μαζί σας ότι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών πρέπει να γίνεται χωρίς παρωπίδες και αφορισμούς, άρα τα παιδιά τα οποία μεγαλώνουν σ' ένα περιβάλλον όπου το κυνήγι αποτελλεί συνήθεια έχουν το δικαίωμα να δουν και την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Παραμένω στη διάθεσή σας,

Πόπη Γαλάτουλα
Τμήμα Marketing & Δημοσίων Σχέσεων
Εκδόσεις Ψυχογιός
τηλ. 2103302234,εσωτ.108, Fax: 2103302098
E-mail: popi@psichogios.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ II

ΠΡΟΣ ΕΚΔΩΣΕΙΣ ΨΥΓΟΓΙΟΣ

Καλημέρα κ. Γαλάτουλα.

Τα συγκεκριμένα κείμενα δεν προσβάλουν τον Σύλλογό μου αλλά εμένα προσωπικά ως άνθρωπο και γονιό καθώς και τους 250.000 ακόμη Έλληνες πολίτες που έχουν την ιδιότητα του κυνηγού. Το τι πιστεύεται εσείς [ με το ''εμάς'' μάλλον θα πρέπει να εννοείτε τις εκδόσεις ψυχογιός] για τους κυνηγούς σίγουρα είναι αποτέλεσμα μη σωστής ή ελλιπής ενημέρωσης για το τι είναι κυνήγι και τι προσφέρουν οι κυνηγοί στο φυσικό περιβάλλον και στο κοινωνικό σύνολο. Και σε τελική ανάλυση δεν με ενδιαφέρει η γνώμη σας [ άλλωστε όλοι έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν ότι θέλουν] αλλά με ενδιαφέρει αφάνταστα οι αρνητικές εντυπώσεις που αφήνουν τα βιβλία σας στα παιδιά μου και στα παιδία όλου του κόσμου, άσχετα αν εσείς πιστεύετε στην αλληγορία των κειμένων, που πιστέψτε με τα παιδιά των 4-5 ετών δεν μπορούν να καταλάβουν. Επομένως αυτό που μένει στα παιδάκια δεν είναι το κρυμμένο μήνυμα που υπάρχει από πίσω όπως λέτε αλλά η άσχημη εικόνα του κυνηγού όπως εσείς συγκεκριμένα την διαμορφώνετε ασχέτως αν είχατε ή όχι πρόθεση .

Αλήθεια ποιά είναι η αλληγορία στην περίπτωση που οι κυνηγοί αφήνουν την φωτιά να κάψει το δάσος και φεύγουν χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες;;;;;;;;

Γιώργος Χριστοδούλου

Συνάδελφοι καλησπέρα ,

αυτό το φοβερό και ηλίθιο ( λόγο ότι δεν σκέφτηκαν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν νομικά και μη ) κατασκεύασμα , μας δίνει την αφορμή να τους κτυπήσουμε πολύ άσκημα , να υπάρξει τετελεσμένο, ώστε μετά να το σκέφτονται δύο φορές για το τι θα γράφουν και θα λένε .

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ειδικά των μικρών μηλικιών και ότι τα αφορά υπόκεινται σε σοβαρούς , σωστούς νόμους που έθεσε το κράτος για να τα προστατεύσει από κάθε άποψη ! ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ από ηλιθιότητα, εγωισμό . Προτείνω να μπει και σαν παράδειγμα παραπληροφόρησης, προπαγάνδας της τελευταίας βαθμίδας στις σελίδες μας αν μας το επιτρέπει ο νόμος

Εγώ θα απαντήσω προσωπικά αφού ηρεμήσω λιγάκι , δεν θα επιτρέψω ΠΟΤΕ όσο μπορώ και δύναμαι , σε κανένα κερατά καρεκλοκένταυρο, άσχετο ...... να πει η να δει , διαβάσει , η κόρη μου δύο ετών , αύριο ότι ο μπαμπάς της είναι δολοφόνος και αυτό που αγαπάει τόσο το νόμιμο κυνήγι είναι κάτι βρόμικο , χαμηλών ενστίκτων κλπ και ότι 300.000 άνθρωποι της κοινωνίας μας είναι αποδοπομπέοι τράγοι... όπως ένας κοινός εγκληματίας του ποινικού κώδικα! Η υπομονή και η ανεκτικότητα έχει και όρια δεν νομίζετε ?

Φιλικά,
Γιώργοs Πέππας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΕΚΔΩΣΕΙΣ ΨΥΓΟΓΙΟΣ

Κύριοι,

Με αρκετή καθυστέρηση έλαβα γνώση των εις βάρος….. μου χαρακτηρισμών σας σαν μέλος της κοινωνίας και νόμιμου κυνηγού αυτής της άμοιρης χώρας ,κάτι το οποίο πρέπει να αποφεύγεται για άτομα τα οποία δεν γνωρίζουμε και για έναν τρόπο ζωής ΝΟΜΙΜΟ όπως είναι το Νόμιμο κυνήγι σήμερα.

Είναι δυνατόν να προσπαθείτε να περάσετε τέτοια μηνύματα και μ’ αυτόν τον τρόπο από παιδικά βιβλία !!

Κύριοι έχω μία κορούλα 2 ετών η οποία δεν φταίει σε τίποτε σε μερικά χρόνια να διαβάσει αυτά μηνύματα για τον πατέρα της , ένα νόμιμο , μορφωμένο πολίτη , επειδή με το έτσι θέλω κάποια Γκεμπελικά μυαλά της εταιρείας σας θέλησαν να παραπληροφορήσουν και να περάσουν τα σκοτεινά δικά τους μηνύματα μέσα από αθώες ψυχές και μ’ αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο !!

Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει δεν νομίζετε !!

Εδώ θα ήθελα να επισημάνω την έλλειψη στοιχειώδους ενδιαφέροντος ,γνώσης και αναφοράς της αλήθειας από τους φορείς του εκδοτικού οίκου σας , τμήμα πωλήσεων ,μάρκετινγκ κλπ για το τι είναι το νόμιμο κυνήγι και πώς εξασκείται σήμερα στην πατρίδα μας και για το τι κάνουν οι κυνηγοί και οι οργανώσεις τους για την πραγματική οικολογία και όχι την οικολογία των γραφείων με κλιματιζόμενο αέρα , των επιδοτήσεων κλπ κλπ !

Τι έγινε και ξαφνικά τα παραμύθια του λαού μας (αυτά που ευτυχώς υπάρχουν ακόμη) και μας έλεγαν οι γιαγιάδες μας ,άλλαξαν και ο κυνηγός από ένα άτομο υγιή , υπερήφανο και παλικάρι με το ζόρι πρέπει να γίνει χειρότερος από τον οποιοδήποτε παράνομο της πατρίδας μας!!

Γνωρίζεται ……ότι το κυνήγι είναι μία νόμιμη ενασχόληση (για εμάς τρόπος ζωής ) και ότι όπως κάθε τι νόμιμο που βάλλεται με τρόπους μη ορθούς , ευτυχώς υπάρχει και η Ελληνική δικαιοσύνη να κρίνει αν όντως είναι σωστή η προπαγάνδα αυτής της μορφής εναντίων 300000 κυνηγών και βεβαίως των οικογενειών τους και των αθώων παιδικών ψυχών!!

Κύριοι λυπάμαι δεν μπαίνω καν στον κόπο να σας εξηγήσω τίποτε περαιτέρω, δεν αξίζει τον κόπο , το μόνο που μπορώ να πω είναι η ζητάτε άμεσα συγνώμη προς όλους εμάς τους νόμιμους κυνηγούς και αποσύρετε τα παιδικά βιβλία η τα τροποποιείται η άλλως ας αναλάβει η Δικαιοσύνη να κρίνει αν ο τρόπος σας είναι σωστός και νόμιμος ………..

Το θέμα πια είναι γνωστό στους έλληνες νόμιμους κυνηγούς και τις οργανώσεις τους.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ραγίσει μία καρδιά.
Οι ιστορίες είναι γεμάτες με καρδιές από αγάπη ραγισμένες ,
όμως αυτό που αληθινά συντρίβει μια καρδιά
είναι να χάσει το όνειρο της – όποιο κι αν μπορούσε
να ‘ναι τα’ όνειρο αυτό
PERL BUCK (1892-1973)

(Ειδικά κύριοι μία παιδική καρδιά που ένα από τα όνειρα είναι για τον πατέρα της , και το χειρότερο με μη αληθή πράγματα , γιατί έτσι επιτάσσει η μόδα του σήμερα και ορισμένοι απερίσκεπτοι άνθρωποι !)

Γιώργος Πέππας

[Kostas] Αγαπητοι Επαγγελματιες φονιαδες..εμπρηστες ..!

Ωραια...τωρα τι να λεμε..δεν θα φτασει το μελανι ...δεν ξερω συναδελφοι..ειδα τις φωτογραφιες ..ειδικα αυτη με την φωτια και με εκανε εξαλλο..τωρα για το τελος με αυτο που λεει η κακια μαγισσα δεν με πειραζει..ειναι το παταμυθι ετσι..αλλα τα πρωτα δυο ειναι για μυνηση!

Ας κανουμε κατι..ας σταλουν σε ολα τα site ας μπουν με παρακινηση να σταλει ενα mail διαμαρτυριας..Σελιδα κ.Σουρλαγκα , κΠεππα..και Αρτεμις ..και σε ολα τα κυνηγετικα περιοδικα! αυτα που θα μπουν στις Σελιδες ιντερνετ ας δειχνουν την εικονα..ες...και ασ εχουν προτροπη στειλτε mail διαμαρτυριας..

Δηλαδη "φιλε κυνηγε διαβασε το .ακι στειλε την διαμαρτυρια σου" Ας μεινει 2 εβδομαδες.!! Ειναι απλο..και ευκολο!Ας το κανουμε..σε δευτερο χρονο ας δουμε με ποιο δικαιωμα βαφτιζει ετσι τους κυνηγους..και ας κινηθουμε νομικα!

Γκριτζάλας

Συμφωνώ

ανεπιφύλακτα με όσα γράφει ο συνάδελφος Γ. Πέππας. Ιδιαίτερα όλοι όσοι είμαστε γονείς έχουμε ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να μην κλείσουμε τα μάτια για άλλη μια φορά.

Προσοχή όμως! Όχι βιαστικές κινήσεις, να εξετασθεί πρώτα κάθε νομική δυνατότητα που έχουμε και να δοθεί σκληρή απάντηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα συνηγορήσω ΚΑΙ σε ακραίες λύσεις.

Φιλικά,

Μίλτος Φακιώλας

Αγαπητοί φίλοι,

Αν και το διάστημα που είμαι στη λίστα είναι πολύ μικρό, μπορώ εύκολα να διακρίνω το επίπεδο των μελών της. Δυστυχώς η αντικυνηγετική προπαγάνδα έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό στην κοινωνία μας. Νομίζω πως πρέπει να παλέψουμε ωστε να βγεί προς τα έξω η πραγματική εικόνα των κυνηγών. Καλώς η κακώς τα ειδικά κυνηγετικά περιοδικά και sites, μόνο εμείς τα βλέπουμε. Το ζήτημα είναι να προωθήσουμε τις θέσεις μας πέρα από αυτά τα στενά όρια.

Από την στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά με το κυνήγι διαβάζω όλα τα σχετικά έντυπα και παρακολουθώ τα αντίστοιχα sites. Διαπιστώνω οτι κάποια άτομα έχουν κάνει αξιοζήλευτη δουλειά, όμως είναι πολύ λίγα σε σχέση με τον αριθμό των νέων ανθρώπων που ασχολούνται με το άθλημα.

Τουλάχιστον στο διαδύκτιο βλέπω τα ίδια ονόματα να αγωνίζονται ακούραστα για αυτό που αγαπάνε. Με λίγα λόγια, πρέπει να δραστηριοποιηθούμε και να συμμετάσχουμε όλοι σε συλλόγους όπως ο Ορίωνας. Προσωπικά, περιμένω να εκδοθεί η κυνηγετική μου άδεια, ώστε να έχω δικαίωμα συμμετοχής.

Παράλληλα θα πρέπει να πιέσουμε τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, Ομοσπονδίες για περισσότερη δράση και ουσιαστική προώθηση των δημοσίων σχέσεων.

Βεβαίως υπάρχει μια μεγάλη μερίδα συναδέλφων που με τις ενέργειες και γενικά την παρουσία τους, δίνουν λαβές σ' αυτούς που προσπαθούν να προβληθούν μέσω του αντικυνηγετικού τους μένους. Δεν μιλώ μόνο για την λαθροθηρία, αλλά για άλλα απλά πραγματάκια που συμβάλουν αρνητικά στην εικόνα που βγαίνει προς τα έξω. Παράδειγμα, το ντύσιμο και η εμφάνιση κάποιων κυνηγών που θυμίζουν έντονα Ράμπο σε δράση.

Για ποιό λόγο επιμένουν να φορούν στο κυνήγι γνήσιες στρατιωτικές στολές, απο την στιγμή που στο εμπόριο κυκλοφορούν θαυμάσια ρούχα σε κατάλληλα χρώματα;

Όσον αφορά το θέμα με το παιδικό βιβλίο, η μοναδική και ταυτόχρονα αποτελεσματική λύση είναι η μήνυση. Αν υπάρχει κάποιος δικηγόρος - μέλος στην λίστα η στον Ωρίωνα, θα μπορούσε να μας συμβουλεύσει για το πως πρέπει να κινηθούμε. Φιλικά

Κώστας Καζέρος

AΠΑΝΤΗΣΗ
Κυρια Γαλάτουλα,

Διαβάζοντας τα mails που σας εστάλησαν, σχετικά με τα κείμενα στο παιδικό βιβλίο με την ιστοριούλα του Μπάμπι, κρίνω τις απαντήσεις σας ανεπαρκέστατες, καθώς μάλλον θεωρείτε – πιθανόν από συνήθεια – ότι απευθύνεστε σε παιδάκια προσχολικής ηλικίας.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η ιστοριούλα αυτή γράφτηκε πριν από πολλά χρόνια και φυσικά όχι από εσάς (εννοώ την εταιρεία σας).

Όμως τα κείμενα σίγουρα είναι διαφοροποιημένα, δεν είμαι καν σίγουρος αν το γραφείο της Disney στην Ελλάδα έχει γνώση των κειμένων αυτών.

Πρέπει επιτέλους να μάθετε ότι δεν μπορείτε να θίγετε έτσι αβασάνιστα μεγάλες κοινωνικές ομάδες του τόπου μας, απλά και μόνο για να δείχνουν τα βιβλιαράκια σας πιο “in” λες και οι κυνηγοί είναι υπεύθυνοι για όλα όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον.

Λυπάμαι πολύ κυρία Γαλάτουλα αλλά φράσεις όπως : «Οι κυνηγοί είναι άνθρωποι κακοί» δεν αποτελούν αλληγορικά μηνύματα ούτε την άλλη όψη του νομίσματος, απλά κατευθύνουν τα παιδιά μας σε εσφαλμένες αντιλήψεις.

Με τιμή
Κώστας Καζέρος

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η δυσφήμηση και μάλιστα συστηματοποιημένη και κατ? επανάληψη, διώκετε ποινικά! Είναι υποχρέωση της συνομοσπονδίας μας και κατ? επέκταση του Ελληνικού Κράτους να προστατεύσουν τους Έλληνες κυνηγούς από τέτοιου είδους ενέργειες.

Ας κάνουμε λοιπόν τις απαραίτητες ενέργειες και μην ξεχνάμε πως έρχονται εκλογές! Φιλικά

Θανάσης Παπαδόπουλος

Καλημέρα.

Επαθα κι εγώ πλάκα με όλα αυτά που διάβασα ότι γράφονται στα παιδικά βιβλία.

Και επειδή έχουν φέρουν του γιού μου (2 ετών) αρκετά από αυτά, έτρεξα να δω τι γράφουν μην πάθουμε καμμιά τέτοια πλάκα. Ευτυχώς μόνο σε ένα που είχε αναφορά σε κυνηγό (το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος) δεν υπήρχε κάποια προσβλητική αναφορά. Πάντως θεωρώ κι εγώ ότι πρέπει να αντιδράσουμε και μάλιστα δυναμικά.

Συμφωνώ με τον δικηγόρο καθώς και με την γνωστοποίηση στον κυνηγετικό κόσμο του περιεχομένου αυτών των ''παραμυθιών'' ώστε να αποτραπεί η αγορά τους (black list).

ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

κΠΟΠΗ

μαλλον εχετε μεγαλωσει στην πολη με παρωπιδες απο καποιον δικο σας που δεν συμπαθουσε τους κυνηγους!Σας δικαιολογω ομωσ γιατι εισαστε εμπαθεις και αμαθεις αλλα εδω δεν μιλαμε για τη δικη σας προσωπικη γνωμη μιλαμε για ολοκληρη προπαγανδα που γινετε στα βιβλια σας εναντια στο κυνηγο!Ισως τελικα να καταληξουμε στα νομικα μεσα χωρισ να απειλω και τοτε μαθετε τι παει να πει κυνηγι και κυνηγος κΠΟΠΗ!αληθεια δεν εχω δει ποτε κανεναν αποτις εκδοσεις σας οταν τρεχαμε εμεισ οι κυνηγοι να σβησουμε τισ φωτιεσ στη Φθοιωτιδα κ.τ.λ.αλλα ξεχασα αυτο δεν ειναι κοινωνικο εργο γιατι ονομαζομαστε κυνηγοι!ενω εσεις που γραφετε μπουρδες στα παραμυθια σας για τουσ κυνηγους ειναι κοινωνικο εργο...............

Spyros Georgiou

ΕΨ_Σίγουρα τα παραμύθια δεν στόχευαν στην προσβολή του συλλόγου σας, αλλά και δεν είχαν την παραμικρή σχέση με προπαγάνδα εναντίον σας όπως αναφέρετε στο e-mail σας. Από την άλλη μεριά το σίγουρο είναι πως οι κυνηγοί, για εμάς τουλάχιστον δεν είναι ήρωες, όπως εσείς τους παρουσιάζετε και δεν πιστεύουμε ότι τελούν κοινωνικό έργο.

ΚΓ-Μια και τυγχάνει να είμαι και γω κυνηγός, και έχω αγόρια ηλικίας 6 και 9 ετών, σας παρακαλώ πάρα πολύ να μου πείτε τι είναι για σας κυνηγός και αν δεν επιτελούν κοινωνικό έργο, τότε ποιά η πρότασή σας;

EΨ- Τέλος, θα συμφωνήσουμε μαζί σας ότι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών πρέπει να γίνεται χωρίς παρωπίδες και αφορισμούς, άρα τα παιδιά τα οποία μεγαλώνουν σ' ένα περιβάλλον όπου το κυνήγι αποτελλεί συνήθεια έχουν το δικαίωμα να δουν και την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

ΚΓ-Ποια κατά τη γνώμη σας είναι η άλλη όψη του νομίσματος; Μήπως η δυσφήμιση του ΝΟΜΙΜΟΥ κυνηγιού μέσα από τις εκδόσεις σας;

Κώστας Γερούκης
Μηχ. Η/Υ και Πληροφορικής Παν/μίου Πατρών
Καθηγητής ΠΕ 19 Β'θμιας Εκ/σης

Λυπαμαι πολυ κυρια γιατι νομιζετε οτι γνωριζετε τα παντα και οτι οι αποψεις σας ειναι η μια και μοναδικη αληθεια,η πραγματικοτητα.

Το συμπερασμα αυτο βγαινει απο τα λεγομενα σας δυστυχως.

Μας λετε πως δεν θελατε να θιξετε τον συλλογο μας και απο αυτο και μονο φαινεται η παντελης ελλειψη η τελοσπαντων η στοιχειωδης επαφη με αυτο που λεγεται κυνηγι και ειναι κριμα,διοτι προσβαλετε ατομα και εναν τροπο ζωης που δεν προκειται να ανακαλυψετε ποτε.

Εγω προσωπικα τουλαχιστον στο εξης,θα ειμαι πιο επιφυλακτικος οσον αφορα την φιρμα σας στις επιλογες μου στο διαβασμα,διοτι οταν διαβαζω κατι θελω να το εμπιστευομαι κιολα.

Επισης,σας παρακαλω,γιατι θα επρεπε για σας οι κυνηγοι να ειναι καποιου ειδους ηρωες,υπαρχει αραγε λογος να υπαρχει παραγωγη ηρωων? Ειναι δυσκολο να πουμε σ αυτους που εχουνε αναγκη αυτους τους ηρωες οτι και οι καθημερινοι,κοινοι ανθρωποι ειναι οι πραγματικοι ηρωες.

Οι κυνηγοι δεν ειναι μονο κυνηγοι,αυτη ειναι μονον μια ιδιοτητα τους,μπορει να ειναι και κατι αλλο ταυτοχρονα που να συμπιπτει με τα προσωπικα σας κριτηρια περι ηρωισμου.

Και πειτε ειλικρινα,οχι ηρωες και πρασινα αλογα,υπαρχει χειροτερος τροπος να παρουσιασει και να ψυχογραφησει τους κυνηγους στη σκηνη του εμπρισμου του δασους ?

Ναι υπαρχει!!!!!! Να τους δειχνει να γελουν και απο πανω,την ωρα μαλιστα που ξεσκιζουν με τα απλυτα καφετια τους δοντια ενα μισοψημενο κομματι κρεας και το κρασι να ρεει αναμεσα στα βρωμικα τους γενια και να γελουν και να σκουπιζουν με την αναποδη της παλαμης τους τα λιπη και τις μιξες τους ανακατα..............για να μην δυσκολευτουν να κατανοησουν ιδιαιτερα τα νηπια.

ΥΓ Δεν ξερω για τους συγγραφεις αυτων των " παραμυθιων" παντως δεν ηταν και τιποτα Ερνεστ Χεμινγουεις ε?

Μ.Μωυσιδης

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα για την έκδοση παραμυθιών απο τον εκδοτικό σας οίκο.Κατι που με λύπησε ιδιαίτερα όμως είναι οτι απευθύνεστε σε μικρά παιδιά.Εύκολα λοιπόν μπορείτε να διαμορφώσετε κάποια γνώμη σε τόσο εύπλαστους χαρακτήρες σε μια ηλικία πολύ τρυφερή.Αναπόφευκτα λοιπόν το παιδί που δεν έχει γονιούς κυνηγούς βγάζει συμπεράσματα.

Συμπεράσματα και κατόπιν διαμορφωμένες γνώμες τα οποία θα το ακολουθούν μία ζωή. Ειλικρινά δεν γνωρίζω εαν θα με καταλάβετε μια και σήμερα έχουμε γεμίσει απο ψευτοοικολόγους-αντικυνηγούς. Θα προσπαθήσω να πάρω λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά. Σε συγκεκριμένο παραμυθι σας αναφέρεται πως «Κυνηγοί παράτησαν τη φωτιά αναμμένη και το δάσος τυλίχθηκε στις φλόγες,ενώ εκείνοι αμέριμνοι παίρνουν τα σκυλιά τους και φεύγουν.»

Σε άλλο πάλι ένα μικρό ελαφάκια ακούει με γουρλωμένα μάτια τη μητέρα του να του λέει: «Οι κυνηγοί είναι κακοί άνθρωποι...»

Μικρά παιδιά ρουφούν κάθε πληροφορία σαν σφουγγάρι για να έχουν άποψη απο κάποιους που ουδέποτε έζησαν κοντά στο κυνήγι καταδικάζοντας το..

Κρίμα γιατί αυτά τα παιδιά ίσως δεν γνωρίσουν ποτέ οτι κυνηγοί πρωτοστατούν κάθε καλοκαίρι στην αποφυγή και την κατάσβεση πυρκαιών..Οτι βλέπουν τη φύση όπως πρέπει να είναι σαν μητέρα τους,μητέρα όλων των ανθρώπων που έχουν ξεστρατίσει πλέον..Δεν θα γνωρίσουν ακόμα πως πως το κυνηγι του ελαφιού απαγορεύεται στη χώρα μας..Ουτε πως χιλιάδες συνάδελφοι κυνηγοί φέρνουν τα παιδιά τους κοντά στη φύση για να τα μάθουν να τη σέβονται πραγματικά, και σίγουρα πολύ περισσότερο απο κάθε σημερινό «must» οικολόγο μαθαίνοντας τα μία πανάρχαια τέχνη που όταν γίνεται με σύνεση και σεβασμό δεν μπορεί και δεν πρέπει να δέχεται κριτική.

Δικαιωμα σας βέβαια να είστε κατά του κυνηγίουσαν ιδέα.

Προφανώς αυτός φανταζομαι και είναι ο λόγος που επιλέξατε σαν κακό στα παραμύθια σας τον κυνηγό.Ομως σίγουρα δεν είναι δικαίωμα σας να χαρακτηρίζεται με γνώμονα προσωπικές η οποιουδήποτε άλλου γνώμη μια όμάδα ανθρώπων υπαρκτή και πλήρως συνηδειτοποιημένη.

Πιο παλιά και απο όσο θυμάμαι στα παιδικά μου χρόνια ήταν ο κακός λύκος που έτρωγε τα γουρουνάκια όμως ευτυχώς άνθρωποι με λογική και σοφία μου έμαθαν οτι ο λύκος δεν ήταν κακός αλλά, έπρεπε να τραφεί για να επιβιώσει.Το ίδιο βέβαια έκαναν και άνθρωποι-πρόγονοι σας για να μπορείτε εσείς να υπάρχεται σήμερα.

Ευτυχώς η δυστυχώς – ο χρόνος θα δείξει – σήμερα η τροφή μας δεν εξαρτάται αποτο κυνήγι.Ομως λίγες δεκαετίες πιο πίσω αν ήθελες να φάς έπρεπε να σκοτώσεις.

Σήμερα απλά το κάνουν άλλοι για σένα για να λέγεσαι άνθρωπος «πολιτισμένος» και που ίσως πληρώνοντας τους σε κάνει να το ξεχνάς.

Ξεχνάς τα ζώα που θυσιάστηκαν για να τα έχεις στο τραπέζι σου –για τα ψάρια ούτε λόγος- παραμυθιάζοντας τον ευατό σου πως αυτά γεννιούνται, μεγαλώνουν και πεθαίνουν για αυτό και μόνο το λόγο.Ούτε και χρειάζεται να φέρεια ποτέ στο μυαλό σου πως αισθάνονται βλέποντας τα όμοια τους να παίρνουν το μονοπάτι χωρίς επιστροφή περιμένοντας και αυτά τη σειρά τους.

Θα ήθελα όμως να γνωρίζω και την απάντηση σου, όταν κάποιο παιδάκι με ανήσυχο πνεύμα σε ρωτήσει ενώ του σερβίρεις κρέας «Αυτό ποιός κακός κυνηγός το σκότωσε;» !!!!

Εσύ δεν έχεις παρά να χαζέψεις κάποιο ριάλιτυ στη οθόνη σου ξεκουράζοντας τα οπίσθια σου στο καναπέ του σπιτιού γιατί το οκτάωρο στο γραφείο τα παρακούρασε..

Παρ΄όλη τη σημερινή τεχνολογία υπάρχουν 200,000 τουλάχιστον συμπολίτες μου που εξακολουθούν να ασκούν το κυνήγι έτσι όπως το έμαθαν απο τους παλαιότερους.Με τα ίδια ακριβώς μέσα που το έκαναν οι παππούδες τους γεμίζοντας τα σωθικά τους με φρέσκο αέρα και γεμίζοντας τους απο ένα απόλυτο αίσθημα ελευθερίας και έτσι πιστεύω οτι θα εξακολουθήσει να γίνεται μέχρι το τέλος της ανθρωπότητας.

Ενας τρόπος ζωής που στόχος του είναι όχι να αφαιρέσει όσες πιο πολλές ζωές μπορεί , αλλά αυτοσκοπός για τους μυημένους σε αυτή τη παράδοση είναι η ένωση με τη μητέρα φύση όπως και να βρεί την ίδια τη φύση του που είναι ορισμένη χιλιάδες χρόνια τώρα.

Ο κυνηγός είναι μια διαχρονική φιγούρα μέσα στους αιώνες και τις πιο πολλές φορές αν τον ζήσεις απο κοντά θα διαπιστώσεις οτι έχει καρδιά μικρού παιδιού.Είναι αυθόρμητος, ίσως αυτός ο αυθορμητισμός του τον έχει κάνει να αναζητά τη φύση του μέσα σε μοναχικά μονοπάτια του δάσους.

Φιλική λοιπόν γνώμη και για να μη σας κουράζω άλλο είναι πως τα παραμύθια θε πρέπει να αλλαχθούν..

Σε διαφορετική περίπτωση πολύ εύκολα μπορούν να υποβληθούν μηνύσεις απο χιλιάδες μεμονωμένους κυνηγούς και συλλόγους με μεγάλες οικονομικές αποζημιώσεις απο τον εκδοτικό σας οίκο, και τα οποία θα διατεθούν σε φιλοθηραματικά και κοινωνικά έργα στη χώρα μας μια και όπως εσείς πιστεύονται κυνηγοί αρέσκονται στο να σκοτώνουν και να καταστρέφουν... Μετά τιμής και περιμένοντας μια ειλικρινή απαντηση απο το εκδοτικό σας οίκο,

Παντελής Οικονόμου
Κυνηγός.

ΕΠΑΝΩ-UP