Welcome in Greece
ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ KΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Welcome in Greece
 Welcome in Hellas 
 

ΑρχικήInitial ΠίσωBack

Πολλά Μποφόρ στον Σχιστό ! 1 & 2

----------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητό Εθνος,

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα το ...Κυνικό.

Νομίζω οτι οποιοδήποτε σοβαρό περιοδικό πρέπει να σέβεται και να παρουσιάζει την αλήθεια.Ετσι επικοινωνησα με τον Κο Χ.Μπερτίδη ο οποιός με ενημερωσε πως τα αποτελεσματα στον αγώνα του Σχιστού τα είχε δώσει κανονικά. Το γιατί δεν δημοσιεύθηκε το τρίτο τερραίν της Κυριακής είπε πως είναι θέμα διεύθυνσης και πως ίσως δεν έφθανε και ο χώρος.

Να διευκρινίσω πως δεν απαιτηθηκε ουτε ζητηθηκε απο μέρους μου αλλα και απο τον συν/φο κο Πέππα να δημοσιευθεί το τρίτο τερραίν την Κυριακής. Κάποιες απορίες λοιπόν εκφρασθηκαν στη λίστα των κυνηγών του διαδικτύου. Αντ αυτού προκλητικότατα ο ....Κυνικός αντί να προσπαθήσει η να μην ξανααναφερθεί σε αυτό η απο μόνο του το περιοδικό να κάνει μια μικρή διορθωση προκαλεί.

Νομίζω πως δεν χρειαζεται να ξανααναφερθώ πώς δεν είμαι επαγγελματίας αλλα απλός κυνηγός.Επίσης ουτε εγώ αλλά ουτε και ο φίλος και συνάδελφος Γιώργος πουλάμε σκυλιά.Με τα 2 σκυλιά που κυνηγάω αυτά και κατέβασα στους αγώνες.

Ετσι λοιπόν πραγματικά δεν με ενδιαφέρει για το αν θα δω το όνομα μου η το όνομα του σκυλιού μου σε περιοδικά η στη βαθμολογία αλλά ούτε και το επιδιώκω.Συμμετείχα στον αγώνα όπως και τόσοι άλλοι συν/φοι κυνηγοί. Το κέφι μας κάνουμε και αυτό που αγαπάμε πιο πολύ απο όλα.

Πιστεύω όμως πως αν η παραλειψη αφορούσε επαγγελματία το περιοδικό γρηγορα θα αποκαθιστούσε την αλήθεια μια και οικονομικά συμφέροντα εύκολα θα μπορούσαν να θιχτούν.Εφ΄οσον αφορά όμως κυνηγούς περιορίστηκε να αναφέρει πως εδώ ο κόσμος χάνεται... Ειμαι σίγουρος πως θα έχετε πολύ πιο ενδιαφεροντα πράγματα να ασχοληθείτε.

Ατυχή παροιμία θα έλεγα όμως αν και περιμενα να ξέρει περισσότερα για την ...χτενα και τα ...λοιπά μια και αρέσκεται να φωτογραφίζεται δίπλα σε βραβευμένα και καλοχτενισμένα ζώα στη σίγουρα επιτυχημένη έκθεση Διανα .

Για ποιά κυνοφιλία λοιπόν τελικά ενδιαφέρεστε; Χωρίς να είμαι υπέρμαχος του ΟΚΑΔΕ παρακολουθώ την κόντρα σας όπως και άλλοι κυνηγοί μετα επιτίθεστε σε κυνηγούς που λαμβανουν μέρος σε Αγωνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων, άλλοτε τα χετε με τους κριτές άλλοτε με επαγγελματίες.

Πάντα προκαλυμένα χωρίς ποτε να λέτε τα πράγματα με το όνομα τους. Σε ποιον αναφέρεστε κε Φωτακόπουλε σε εμένα προσωπικά η στο κο Πέππα και ποιος απο τους δύο σας έχει δώσει την εντύπωση πως αρέσκεται σε δόξες και φωτογραφίες;

Προσωπικά ξεφυλλίζοντας το προηγούμενο Εθνος Κυνηγι σας είδα να ποζάρετε περιχαρής δίπλα σε βραβευμένα σκυλιά,βουλευτές και μπασκετμπολίστες. Νομίζω πως πρέπει να προσέχετε λίγο περισσότερο αυτά που γράφετε μια και στο περιοδικό που θέλετε να εκπροσωπείτε το διαβάζουν πολλοί κυνηγοί της χώρας μας.

Τώρα το αν θέλουν να σας καλύψουν οι συνεργάτες σας αυτό είναι άλλο θέμα και θα δείξει στο μέλλον. Λυπάμαι πάντως πραγματικά για το ήθος σας μια και στο λαιμό σας παιρνετε όλο το περιοδικό και συναδέλφους σας και ακόμα περισσότερο και μια καλή προσπαθεια που κάνει το ίδιο στη χώρα μας με πολλές σωστές απόψεις γύρω απο θέματα που αφορούν το κυνήγι. Το να πετάς γενικότερα σπόντες γεμάτες κακία είναι πολύ εύκολο.Οτι λοιπόν δεν σας αρέσει πετάτε και απο μία σπόντα.Πάντα βέβαια γενικά χωρίς να γίνεστε σαφής.

Ενδιαφέρεστε πραγματικά για την κυνοφιλία;Δεν το δείχνετε.. Διαβάζω τις σπόντες που ρίχνετε κατακαιρούς.Την μια στον ΟΚΑΔΕ την άλλη σε κάποια συμφέροντα που βλεπετε και που εγώ και ίσως χιλιαδες κυνηγοί δεν τα βλέπουμε γιατί δεν ασχολούμαστε. Βγείτε λοιπόν και πείτε τα πράγματα με το όνομα τους.Ονομάστε και καντε διαλογο η καταγγείλτε τα.

Και μια τελευταία ερώτηση.. Εχετε φτιάξει ποτέ κουταβι εσείς ο ίδιος; Θα σας παρακαλούσα να προσέξετε τι θα μου απαντησετε.. Γιατί αν είχατε ποτέ σπάσει τα πόδια σας απο τα εκπαιδευτικά με αγάπη και επιμονή σε όλα τα θηράματα και γνωρίζατε την δουλειά που κανουν απλοί κυνηγοί δουλεύοντας με τα κυνηγετικά τους σκυλιά κοντραροντας στα ίσια επώνυμους επαγγελματίες σίγουρα θα σας πείραζε η μη αναφορά σκυλιού σας στα αποτελέσματα.

Το κακό βέβαια είναι οτι το μόνο που δεν μου άρεσε είναι η σταση σας μετα την παράλειψη αφού αρκούσε να μην ξαναασχοληθείτε (για τα πλήρη αποτελέσματα πραγματικά κανενα προβλημα.).

Υποσχόμενος να μην ξαναασχοληθώ και για την αποκατασταση της αλήθειας.

Παντελής Οικονόμου.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητοί Ωρίωνες καλημέρα μας,

φίλε Νίκο Παπαϊωάννου γράφω αυτό το μήνυμα σαν θέση προβληματισμού και όχι σαν αντίλογο σε όσα γράφεις για την ενότητα των κυνηγών, μια που και προσωπικά συμφωνώ ότι είναι σαφώς πιο εποικοδομητικό να εστιάζουμε στα σημεία που συμφωνούμε και όχι σε όσα έχουμε κάποια διαφορετική άποψη.

Αυτή βέβαια η πρακτική, για να λειτουργήσει, απαιτεί να "βλέπουμε" ΟΛΟΙ μας μέσα από αυτό το ίδιο πρίσμα. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα. Θα σου αναφέρω ένα πρόσφατο (και ίσως ακραίο) παράδειγμα, για να δούμε και μια άλλη πλευρά του θέματος. Τις προηγούμενες μέρες έστειλα ένα μήνυμα στη λίστα μας, σχετικά με τη στάση που κράτησε ο Κ.Σ. μου σε συγκεκριμένο θέμα. Με τη λογική, λοιπόν, της σύμπνοιας του κυνηγετικού κόσμου, θα έπρεπε να το "θάψουμε" αυτό το θέμα; Μήπως με αυτό το τρόπο συνεχίζουν να επιπλέουν οι φελλοί του συναφιού μας; Μήπως υπάρχουν άτομα που συνειδητά εκμεταλλεύονται αυτή τη λογική και επιβιώνουν, δημιουργώντας μόνο προβλήματα;

Όπως είδες, απέφυγα να σχολιάσω το συγκεκριμένο γεγονός του ένθετου και για λόγους σύμπνοιας, αλλά και γιατί θα αναγκαστώ να γίνω πολύ καυστικός, αν σχολιάσω. Κατά τη γνώμη μου, πάντως, έχει υποπέσει σε "φάουλ" το περιοδικό και ο Παντελής έχει δίκιο "βουνό" στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Φιλικά, Μίλτος Φακιώλας

----------------------------------------------------------------------------------------------

Μακάβρια απάντηση...

Ποιο ακριβώς κομμάτι του κόσμου χάνεται και εμποδίζει την κυνηγετική αρθρογραφία ? Το Ιράκ, η κίνα, ο καναδάς???

/Διογένης

----------------------------------------------------------------------------------------------

Δυστυχώς το "Έθνος Κυνήγι" έχει μια αρκετά επιλεκτική θεματολογία όπως επιλεκτικές είναι και οι απαντήσεις που δίνει. Προσωπικά πριν από ένα μήνα έστειλα email στο περιοδικό για ένα άρθρο του κ. Στριλάκου το οποίο με ενδιέφερε προσωπικά (τεύχος 99 - Βιοτεχνολογία) επειδή χωρίς κανένα ουσιαστικό επιχείρημα έκανε επίθεση εναντίον της επιστήμης μου. Όχι μόνο δεν το δημοσίευσε αλλά ούτε καν έκανε τον κόπο να απαντήσει έστω προσωπικά.

Είναι κατανοητή (αλλά σαφώς κατακριτέα) μέχρι ενός σημείου η στάση τους επειδή και αυτοί όπως και κάθε άλλο έντυπο, έχουν τα συμφέροντα τους τα οποία και τους κατευθύνουν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Αλέξανδρος Σωτηριάδης

----------------------------------------------------------------------------------------------

Φίλοι της κυνηγοί ειλικρινά λυπάμαι για την απάντηση που δίνει το ένθετο ΕΘΝΟΣ ΚΥΝΗΓΙ για τους δυο φίλους κυνηγούς σχετικά με την μη δημοσίευση των κατορθωμάτων τους,.

Σας παραθέτω αυτούσια την απάντηση τους.

Διαβάσαμε σε κάποια ιστοσελίδα πως σκόπιμα δεν αναφέρθηκε από το Έθνος Κυνήγι η διάκριση κάποιον αγωνιζόμενων στους αγώνες του Σχιστού επειδή (λενε)δεν τους γουστάρουμε! Εδώ ο κόσμος χάνεται?..

Τα συμπεράσματα δικά σαs

s.pelechras

----------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------

Καλημέρα σε όλους του συν/φους,

Σήμερα πήρα το ένθετο Εθνος-Κυνήγι το οποίο και έχει αφιέρωμα στους αγώνες του Σχιστού που έγιναν στη πέρδικα.Στο συγκεκριμένο αγώνα έτρεξαν πολλοί επαγγελματίες αλλα και ακόμα πιο πολλοί κυνηγοί τα σκυλιά τους. Ως γνωστόν για όσους παρευρέθησαν τα τερραίν που υπήρχαν ήταν 3 την ημέρα. Ετυχε ακόμα στον αγώνα της Κυριακής να διακριθούν στο τρίτο τερραιν και να βρούν πουλιά 2 σκυλιά το ένα του φίλου μου Γ. Πέππα (γκόρντον σέττερ) και ένα απο τα 2 δικά μου πόιντερ. Καμμία αναφορά στο τρίτο τεραίν της Κυριακής. Ετσι και αλλιώς όσοι ήταν εκεί είδαν και μπορούν να έχουν την αποψη τους.

Ειλικρινά το σκέφτηκα πάρα πολύ να τους ενοχλήσω και για να μην θεωρηθεί οτι επιδιώκω δική μου η των σκυλιών μου διαφήμιση. Ούτε επαγγελματίας είμαι ούτε και πουλάω σκυλιά και ουδέποτε επιδίωξα τη δική μου προβολή μέσω των αγαπημένων μου συντρόφων στο κυνήγι. Απλός κυνηγός όπως όλοι μας και τα ίδια ιχύουν και για τον κο Πέππα τον οποίο και γνωρίζω πολύ καλά προσωπικά. Να θυμίσω εδώ ένα διαλόγο που είχε γίνει πριν κάποιο χρονικό διαστημα μεταξύ του κου Φωτακόπουλου απο το Εθνος και του κου Πέππα σχετικά με τον ΟΚΑΔΕ.

Θελησα λοιπόν να πιστεύω οτι καμμία σχέση δεν έχει με το παραπάνω. Ευγενέστατα και εξηγώντας τη κατασταση μίλησα με τον κο Μπερτίδη που έγραψε και το κείμενο απλά επισημαίνοντας του το γεγονός. Αφου μου είπε να περιμένω για να κοιτάξει το περιοδικό μου εξήγησε πως εκείνος έγραψε όλα τα αποτελέσματα και οτι μάλλον είναι θέμα.......χώρου.!!! (διεύθυνσης;;) Ηλπιζα οτι ήταν μια απλή παράλειψη του αρθογράφου αλλά του ίδιου του περιοδικού;

Πραγματικά ελπίζω να έχω κάνει λάθος και να είναι μια ....διαβολική σύμπτωση, σε διαφορετική περίπτωση λυπάμαι πραγματικά για την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία του περιοδικού όπως επίσης και για το μέλλον του κυνηγίου στη χώρα μας όπως και κάθε Συλλόγου που ασχολείται με αυτό οταν μικρά η μεγάλα συμφεροντα και προσωπικές κόντρες με ομίλους κρυβουν μικρά η μεγάλα μέρη της αλήθειας.

Και για να μην θεωρηθεί οτι είμαι υπερμαχος κανενός προσωπικά πιστεύω οτι ο ΟΚΑΔΕ παλαιότερα έχει κάνει λάθη σε πολλά σημεία αγνοώντας η αποτρέποντας με κινήσεις του τους κυνηγούς δίνοντας τη μεγαλύτερη σημασία σε επαγγελματίες, κατι που τώρα έχει αλλάξει με μια στροφή του προς τους κυνηγούς και με αρκετούς αγώνες σε άγριο θηραμα με κυνηγετικά δεδομένα.

Παράλληλα όμως δικαίωμα του κάθε κυνηγού και σκεπτόμενου ανθρώπου είναι να βλέπει, ακούει και να κρατάει αυτά που πιστεύει οτι του κάνουν η τον βοηθούν.

Λυπάμαι τέλος ειλικρινά ακόμα περισσότερο γιατί γενικότερα έτσι δεν πάμε μπροστά, βάζοντας προσωπικά συμφεροντα χωρίς να λυθούν τυχόν διαφορές και προσπαθώντας να βγαλει ο ένας το μάτι του άλλου.

Παντελής Οικονόμου

----------------------------------------------------------------------------------------------

Kαλησπέρα Παντελή,

τι αγχώνεσαι φίλε μου , το καταλαβαίνω ήταν η πρώτη σου φορά που μπήκες στην βαθμολογία και σ' ενόχλησε ! Αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα σε πολλά θέματα ευτυχώς όχι σε όλα !

Εμείς πάλι ευτυχώς δεν ζούμε από αυτό και δεν εξυπηρετούμε συμφέροντα προσωπικά και κανενός , ούτε εφαρμόζουμε τακτικές περίεργες και ευτελείς λέμε σταράτα και καθαρά αυτό που νομίζουμε σωστό ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΠΑΝΤΑ .

Τώρα για τον Σχιστό φύσαγε δυνατός άνεμος πολλά μποφόρ και μας εξαφάνισε όλους 40 σκύλους από το τρίτο τερέν κριτές , διαγωνιζόμενους και θεατές .................

Δυστυχώς μάλλον πλήρωσες την ατυχία να βρίσκεσαι στο ίδιο τερέν μ' εμένα και κάποιος κύριος θεώρησε ότι κάτι καταφέρνει έτσι εναντίον εμένα και ίσως και του ΟΚΑΔΕ...... ούτε που μ' ενδιαφέρει . Αλλά επέτρεψε μου να πω δύο πραγματάκια.

Έχουμε συνηθίσει πια στα χτυπήματα τέτοιου είδους στον ΟΚΑΔΕ , είναι εβδομαδιαία σχεδόν στο ένθετο από συγκεκριμένο άτομο και όχι από όλους τους συνεργάτες του περιοδικού , αυτό το ξεκαθαρίζω! Βέβαια κάποια στιγμή θα πρέπει και το ένθετο να ξεκαθαρίσει την στάση του και όχι να κάνει τον πόντιο Πιλάτο και να μας πει αν το ίδιο το ένθετο έχει κάποιο πρόβλημα με τους ανθρώπους που έτυχε ( δημοκρατικά εκλεγμένοι από την γενική συνέλευση ) να βρίσκονται στο ΔΣ του ομίλου αυτή την στιγμή ? η και με τον ΟΚΑΔΕ σαν όμιλο ? Ευτυχώς τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται η σωστή και τίμια κυνοφιλία όμως μένει...............

Νομίζω ότι ενδιαφέρεται για το κυνήγι και την κυνοφιλία , ασχέτως αν σε κάποιες απόψεις σε κυνοφιλικά θέματα υπάρχουν μικροδιαφορές , που γίνονται αντικείμενο πολλές φορές, για υγιείς συζητήσεις μεταξύ των κυνοφίλων ! Και γι' αυτό δεν ενημερώνει τους κυνοφιλους όλης της χώρας κρατώντας σε απομόνωση τον ΟΚΑΔΕ, για όλες αυτές τις επιτυχίες του ομίλου σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο ..........Ναόμι Irish Setter του κ Μαγουλά Πρωταθλήτρια Ευρώπης και τόσα άλλα σκυλιά ελληνικής εκτροφείς που διαπρέπουν σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις παλεύοντας με τους κολοσσούς της ευρωπαϊκής κυνοφυλίας στα ίσια και νικώντας τους πολλές φορές . Αυτή την στιγμή η Ελλάδα κυνοφιλικά είναι στο υψηλότερο επίπεδο Πανευρωπαϊκά μαζί με μία άλλη χώρα μόνο , αναγνωρισμένη από όλους !!

Κάποια στιγμή παλιά είχα γράψει ένα γράμμα όπως ανέφερες (με αφορμή τα κυνηγόσκυλα και για τον τρόπο έκφρασης ενός συνεργάτη του έθνους) , πήρα και μία απάντηση, στο μεγαλύτερο μέρος της επίθεση προσωπική κατά του ομίλου και του ίδιου του προέδρου του και άσχετη επί το πλείστον με το θέμα ! Δεν έδωσα συνέχεια λόγο της νεότητα μου στον χώρο και ότι δεν ήθελα να ξεκινήσω συζητήσεις-απαντήσεις για θέματα άσχετα με την κυνοφυλία και το κυνήγι. Τώρα όμως μετά από αρκετό καιρό σε αυτή την θέση έμαθα και είδα αρκετά πράγματα και είμαι πια σε θέση να μπορώ να μιλάω τεκμηριωμένα .

Κάποια στιγμή θα έρθει και η ώρα του ταμείου για όλους και τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος .

Και επειδή προσωπικά μου αρέσει η αλήθεια και το σωστό , πάντα θα θεωρώ ότι το ΕΝΘΕΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΥΝΗΓΙ και έχει φέρει μεγάλες αλλαγές στον κυνηγετικό κόσμο με την πίεση - δημοσιότητα που εξασκεί και το ευχαριστώ σαν Γιώργος Πέππας απλός κυνηγός , το ευχαριστώ σαν μέλος του Ωρίωνα επίσης για όλη την βοήθεια του για το καλό του κυνηγίου , πολλή καλή και η έκθεση ΔΙΑΝΑ 2003 επίσης και μπράβο του! Αλλά σαν μέλος του ΟΚΑΔΕ λυπάμαι γιατί χρησιμοποιείται για προσωπική ανάδειξη και προβολή και δεν φέρεται δίκαια και μια από της σοβαρότερες αρχές της σωστής δημοσιογραφίας είναι η αντικειμενικότητα !

καλό σου απόγευμα Φίλε Παντελή και μην στενοχωριέσαι

Γιώργος Πέππας

----------------------------------------------------------------------------------------------

Το Εθνος σημερα δεν το εχω διαβασει το παιρνω απογεμα , μου το κρατα παντα ο περιπτερας ..δεν μπορω να καταλαβω γιατι ποτε δεν εχω παει σε εκθεση σκυλιων η αγωνες το γιατι να γινοντε αυτα τα πραγματα!

Ειναι κριμα..!

Ειδικα η ηθικη ικανοποιηση για τον Παντελη θα ταν σημαντικη και για ενα σκυλι ποιντερ που το εχω δει και ειναι πραγματικα καταπληκτικο!

Γκριτζαλας!

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΠΑΝΩ-UP