Welcome in Greece Welcome in Greece

 

Welcome in Greece

H δική σας άποψη εδώ
H δική σας άποψη εδώΑρχικήInitial ΠίσωBack

Η τρομοκρατία των οικολογούντων. ...

.

Πολλά θα μπορούσα να γράψω για το συγκεκριμένο θέμα, θα αρκεστώ όμως μόνο στα περιστατικό και θα θέσω ερωτήματα, ελπίζοντας να λάβω απαντήσεις.

Στις 26-12-2018 στην θέση «Ρόγκη» της Γεωγραφικής Περιφέρειας Ελληνικών του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, κυνηγούσαν λαγό με σκυλιά δίωξης τρια άτομα εκ των οποίων ο ένας ήταν ο Μπάρμπα Νίκος Πλατιάς, ηλικίας 76 ετών. Όταν ήταν μόνος του σταμάτησε ένα δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν ένας άνδρας ονόματι Θεόδωρος ……… ηλικίας 35 ετών και μια γυναίκα ονόματι Δήμητρα …….. ηλικίας 26 ετών.
Αρχικά συστήθηκαν ως Θηροφύλακες, η εμφάνιση τους όμως δεν «γέμισε» στο μάτι του Μπάρμπα Νίκου ο όποιος έφερε τις επιφυλάξεις του. Στην συνέχεια γύρισαν τα λεγόμενα τους και του ζήτησαν τον λόγο, γιατί κυνηγάει.
Τους απάντησε ότι είναι νόμιμος και να τον αφήσουν ήσυχο να κάνει την δουλειά του ενημερώνοντας τους ότι θα πάρει τηλέφωνο την αστυνομία. Βγάζοντας το κινητό του τον ακινητοποίησαν το έριξαν κάτω και τον έδειραν, αφού πρώτα τραβούσαν το όπλο από την κάνη για να το πάρουν.
Ο Μπάρμπα Νίκος φοβήθηκε για ατύχημα και άφησε το όπλο του. Η γυναίκα τον πατούσε με το πόδι της στην κοιλιακή χώρα ενώ ο νεαρός έτρεξε να πετάξει το όπλο. Στην συνέχεια σταματάει ένα μαύρο τζιπ αγνώστου προέλευσης, πιθανά αλλοδαπής προέλευσης. Το ζευγάρι έφυγε με το δίκυκλο προς την κατεύθυνση της Χαλκίδας.
Κατόπιν έφτασε ένα άλλο άτομο ο Γιάννης …….. ο οποίος περνούσε τυχαία από το σημείο βλέποντας τον Μπάρμπα Νίκο αιμόφυρτο στο έδαφος ενημέρωσε κάποιο χωριανό του για να μπλόκαρουν το δίκυκλο στα Ελληνικά καθώς και την αστυνομία. Μετά από κινητοποίηση τόσο ιδιωτών οσο και της αστυνομίας το δίκυκλο ακινητοποποιήθηκε από την αστυνομία, στο επαρχιακό δρόμο ανάμεσα Παππάδων -Αγίας Άννας. Οδηγηθήκαν αρχικά στο ΑΤ Λίμνης μετά στο ΑΤ Ιστιαίας έπειτα ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και οδηγηθήκαν στην Χαλκίδα και έπειτα στα Δικαστήρια Χαλκίδας.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Αστυνομία έκανε καλά την δουλειά της και μπράβο της.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ζευγάρι αιτιολόγησε τις πράξεις του ως «οικολογικής φύσεως» θέματα.
Το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους ενώ ορίστηκε δικάσιμος.
Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί το κινητό και το όπλο.
Προσωπικά, ενημερώθηκα για το περιστατικό στις 17:00 μμ πήγα μαζί με τον θηροφύλακα Ζάκκα Χρήστο στο ΑΤ Ιστιαίας ώστε να ενημερωθώ για το περιστατικό. Παράλληλα ενημέρωσα τηλεφωνικά τον Πρόεδρο της Δ΄ ΚΟΣΕ κο Νίκο Σταθόπουλο.

  Όπως προανέφερα θα ήθελα να θέσω τα κάτωθι ερωτήματα, ήτοι:

  Τι σώοι οικολόγοι είναι αυτοί και τι κόσμο ευαγγελίζονται, χτυπώντας έναν υπερήλικα χωρίς οίκτο και ανοχή. Το ανησυχητικό είναι ότι πρόκειται για νέα παιδιά. Κρίμα!
  Τι θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν εκπυρσοκροτούσε το όπλο; Τότε θα έφταιγε ο κυνηγός ο οποίος άδικα σκότωσε οικολόγους.
  Επίσης τι θα γινόταν εάν έρχονταν και οι άλλοι δυο κυνηγοί εκείνη την στιγμή;
  Ποιος ο ρόλος του αγνώστου μαύρου τζιπ;
  Παρόλο που έχει ψαχθεί όλη περιοχή, μέχρι σήμερα το όπλο και το κινητό δεν έχουν βρεθεί, που είναι; Οι ίδιοι πάντως αναφέρουν ότι δεν θυμούνται που το έριξαν.
  Μήπως η κλοπή του όπλου και του κινητού, προορίζονταν για άλλη χρήση;
  Τι θέσει παίρνουν οι οικολογικές οργανώσεις;
  Στην περιοχή της Βόρειας Ευβοίας κανένα ΜΜΕ δεν αναφέρθηκε στο θέμα, γιατί; Μήπως εξαιτίας των εκδήλων κρυπτοοικολογικών συνειδήσεων τους. Πάντως για το «βρακί του τάδε ή της τάδε» είμαι σίγουρος θα έγραφαν.

Επί του θέματος..

Το παρόν περιστατικό, κατά την ταπεινή γνώμη, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία, διότι δεν αφορά μόνο τον Μπάρμπα Νίκο Πλατιά αλλά όλη την κυνηγετική οικογένεια. ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΒΑΛΛΕΤΑΙ από μια χούφτα παραλογισμένων ατόμων χαμηλής ηθικής τα οποία διακατέχονται από ιδεοληψίες και κόμπλεξ. Εάν το περιστατικό αυτό δεν σταματήσει στην γέννηση του στο μέλλον θα συμβούν «άσχημα πράγματα».
Τέλος, η προσωπική γνώμη είναι ότι πρόκειται για πράσινα άτομα του κοινού ποινικού κώδικα.
Τόσο Η Δ΄ΚΟΣΕ όσο και ο ΚΣ Ιστιαίας θα σταθούν στο πλευρό του Μπάρμπα Νίκου γιατί η ασφάλεια του κυνηγιού και των κυνηγών είναι πάνω απ΄ όλα.
Ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία τους γιατί τους αξίζει.

Γιάννης Σκιαθίτης
Πρόεδρος ΚΣ Ιστιαίας

Σκιαθίτης Γιάννης
Photo :
.

Top

© Giorgio PeppasWelcome in Greece