Welcome in Greece Welcome in Greece

 

ΑρχικήInitial ΠίσωBack



H δική σας άποψη εδώ
H δική σας άποψη εδώ

Μήνυμα του Κ.Μαρκόπουλου στις Ομοσπονδίες !

Μύνημα του ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, Επικεφαλή του Ευρωψηφοδελτίου του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών (Κ.Ε.Κ.) προς τις Γενικές Συνελεύσεις των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών Ελλάδας

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Επιθυμώ κατ’ αρχήν να χαιρετίσω τις εργασίες της Γενικής σας Συνέλευσης και να εκφράσω την βεβαιότητα ότι με την ωριμότητα που πλέον διακατέχονται οι εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Οργανώσεων, αυτή θα κινηθεί σε πλαίσια παραγωγικότητας και δυναμικότητας, προκειμένου οι αποφάσεις σας και οι επιλογές σας να αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο πάνω στον οποίο θα στηριχθούν ο ενιαίος καθορισμός του τρόπου δράσης, διεκδίκησης και παρέμβασής μας.

Δραττόμενος αυτής της ευκαιρίας παρακαλώ επιτρέψτε μου να αναφερθώ με δύο λόγια και στον παράλληλο με την συνδικαλιστική δράση αγώνα που δίνουμε τους τελευταίους δύο μήνες για το κυνήγι μας μέσα από την ενεργοποίηση του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών ενόψει των επερχόμενων Ευρωεκλογών.
Φίλοι μου, η απόφασή μου να συμμετέχω και να συστρατευτώ σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι μια απόλυτα συνειδητή επιλογή, αφού 10 με 15 ώρες κάθε μέρα υπηρετώ το κυνήγι και τις ανάγκες του όπως και όλοι εσείς.
Γνωρίζετε όλοι, γιατί το ζείτε άλλωστε, ότι τόσα χρόνια κανένα κόμμα είτε αυτό είναι κόμμα εξουσίας ή μικρότερο, δεν ασχολήθηκε σοβαρά και με συγκεκριμένες επιλογές και δεσμεύσεις με το κυνήγι.

Γνωρίζετε όλοι, γιατί επίσης τα ζείτε, τα χίλια μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρόνια τώρα με την λειτουργία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, τις αυθαίρετες απαγορεύσεις κυνηγίου, τις συνθήκες Natura, Ramsar, τα Εθνικά Πάρκα, και ένα σωρό άλλα προβλήματα που μας προκύπτουν καθημερινά.

Βιώνουμε όλοι τις αυθαιρεσίες πολλών Δασικών υπηρεσιών και υπηρεσιακών παραγόντων με τις αυθαίρετες ερμηνείες εγκυκλίων και με ενέργειες που λειτουργούν πάντα εις βάρος του κυνηγίου και των ιδίων μας δράσεων.
Έχει αποδειχθεί ότι κανένας σχεδόν αρμόδιος Υπουργός, τα τελευταία 15 χρόνια πριν ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων (Απόστολος Σταύρου, Στέφανος Τζουμάκας, Γεώργιος Ανωμερίτης) δεν κατάλαβαν ή δεν θέλησαν να καταλάβουν τον τρόπο σκέψης μας, τον τρόπο δράσης μας, τον απλόχερο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ μας. Μας περιφρόνησαν... Όταν λοιπόν αυτός ο εθελοντισμός αντιμετωπίζεται με αδιαφορία και σνομπάρεται τότε η ρήξη είναι αναπόφευκτη.

Είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε αυτή η μεγάλη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ των Ελλήνων Κυνηγών, των Οργανώσεών τους και των Εκπροσώπων τους να αντιμετωπίζονται έτσι... Αδιάφορα... έτσι... περιφρονητικά... έτσι... απαξιωτικά...;;;;;;;;
Φίλοι μου είναι αλήθεια ότι όλοι εμείς που έχουμε επιλεγεί από εκείνους που εκπροσωπούμε για να τους εκπροσωπούμε έχουμε και κοινωνική αποδοχή και προσωπική καταξίωση. Οι κυνηγοί μας επέλεξαν τον κάθε ένα από εμάς σε θέσεις κλειδιά στην πυραμίδα του Κυνηγετικού Συνδικαλισμού. Μας επέλεξαν σαφώς γιατί μας εμπιστεύονται, ως προσωπικότητες, ως μαχητές... Επένδυσαν σε όλους εμάς το μέλλον του κυνηγίου.

Όλοι μας έχουμε πολιτικό προσανατολισμό και πολιτικά πιστεύω και αυτά είναι σεβαστά και αποδεκτά. Μη αποδεκτό όμως και προσβλητικό για έναν έναν από εμάς και για όλους μαζί ταυτόχρονα είναι ο κάθε μορφής πολιτικός χώρος, όποιο χρώμα και αν έχει... να μας θεωρεί ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ φίλοι μου.
Να μας χρησιμοποιεί και ταυτόχρονα να μας απαξιώνει. Θεωρώ αδιανόητο αντί να χρησιμοποιούμε τον πολιτικό του χώρο ο καθένας μας για να βοηθήσουμε το κυνήγι μας, να μπαίνουμε στην λογική να χρησιμοποιούμε το κυνήγι προς εξυπηρέτηση και όφελος του κάθε πολιτικού χώρου.

Θεωρώ ατιμωτικό να μας θεωρούν κάποιοι πολιτικό δεκανίκι τους και πολιτική καλτσοδέτα τους. Επαναστατώ και αντιδρώ. Και επειδή το πολιτικό κόστος είναι αυτό που τους ενοχλεί και τους ενδιαφέρει, σας καλώ όλους να συμμεριστείτε, να υπερασπιστείτε και να συστρατευτείτε έντονα και ενεργά τούτες τις τελευταίες ημέρες σ’ αυτήν την προσπάθεια ώστε να αναγάγουμε τους Έλληνες Κυνηγούς ως σοβαρή πολιτική οντότητα. Να αναγάγουμε τους Έλληνες Κυνηγούς σε μια πολιτική δύναμη σεβαστή και υπολογίσιμη.
Να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να χρεώνουν στο κυνήγι και να το ενοχοποιούν για όλα τα δεινά του περιβάλλοντος.

Σας καλώ να συστρατευτείτε και να ζητήσετε την ψήφο των κυνηγών μας και των οικογενειών τους, των φίλων τους, υπέρ του Κόμματός μας. Αυτή την εμφανή αποστροφή των πολιτών για το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας σήμερα, μην επιτρέψουμε να την ιδιοποιηθεί και καρπωθεί η οικολογία των σαλονιών και αυτοί που επικαλούνται την οικολογία ως εκλογικό όπλο και που σαφώς είναι απέναντί μας. Αντιλαμβάνεσθε ότι ήδη λειτουργούν διαπραγματευτικά εναντίον μας. Αντιλαμβάνεσθε ότι η επόμενη ημέρα θα είναι αρκετά δύσκολη.

Είναι τιμή για μένα να ηγούμαι του ψηφοδελτίου του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών. Θα πρέπει να ξέρετε όμως ότι την ίδια κατάθεση ψυχής θα έκανα είτε ως πρώτος είτε ως τελευταίος του ψηφοδελτίου. Είτε ως υποψήφιος, είτε ως απλός κυνηγός.
Οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα κερδίσουμε, εκτός βέβαια ότι θα αποτελέσει σοβαρό διαπραγματευτικό μας όπλο απέναντι στην οποιαδήποτε χρώματος πολιτεία και είναι βέβαιο ότι θα το χαιρετίσουμε με ικανοποίηση όλοι.

Γνωρίζω ότι στο ενδεχόμενο ενός κακού αποτελέσματος εγώ και κάποιοι λίγοι ακόμα θα το χρεωθούμε. Να ξέρετε όμως ότι έχω απολύτως ήσυχη την συνείδησή μου διότι θεωρώ ότι λειτούργησα ως γνήσιος Έλληνας Κυνηγός και ψυχή και σώματι αγωνίστηκα με όλες τις δυνάμεις μου γι’ αυτό που εκπροσωπώ και με έκανε αναγνωρίσιμο και επώνυμο στον χώρο μας. Έχω την ψυχική πληρότητα ότι έκανα το καθήκον μου.
Εύχομαι και ελπίζω το ίδιο συναίσθημα να μπορούμε να νιώσουμε όλοι μας και σας καλώ για μια φορά ακόμα να δώσουμε την μάχη όλοι μαζί για μια νίκη στο Κυνήγι μας, μια Νίκη στον Εαυτό μας.

Φιλικά Ο Επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κ.Ε.Κ. και Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

http://www.kek.com.gr/


ΕΠΑΝΩ-UP