Welcome in Greece Welcome in Greece

 

ΑρχικήInitial ΠίσωBackEμείς στραβά αρμενίζουμε !!!Γιατί κάποιοι «αξιωματικοί του καταστρώματος» δεν συμβουλεύονται την πυξίδα της λογικής, και το κυνηγετικό μας σκάφος κινδυνεύει να προσαράξει στα ρηχά της απαξίωσης ή να συγκρουστεί με τον ύφαλο της εσωστρέφειας.

Ξεκίνησα το σημερινό πρωτοσέλιδο με μεταφορικό υπέρτιτλο, τίτλο και υπότιτλο θέλοντας να απεικονίσω παραστατικά την υπάρχουσα κυνηγετική πραγματικότητα σε ότι αφορά την απαξίωση και εσωστρέφεια που ταλανίζουν το χώρο μας.

Ήδη από το προηγούμενο φύλλο των «Κ.Ε.» αναφέραμε το απαξιωτικό κλίμα που παρατηρείται σε όλες τις κυνηγετικές εκδηλώσεις, προεξεχόντων των γενικών συνελεύσεων και αρχαιρεσιών των Συλλόγων πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.
Αυτή η απαξίωση όμως, όχι μόνο είναι απαράδεκτη, αλλά ταυτόχρονα δίνει δικαίωμα σε κάποιους να διαιωνίζουν την παρουσία τους. Κοντολογής δεν υπάρχει άμιλλα, οπότε η έλλειψη ευγενούς συναγωνισμού δεν προωθεί την αξιοκρατία. Διότι πως να το κάνουμε συνάδελφοι, "ο εχθρός τον. καλού είναι το καλύτερο".

Συνεπώς οι αναθεματιστές και ισωπεδωτές των πάντων, που είναι λαλίστατοι στα καφενεία και στα κυνηγετικά στέκια θα έπρεπε αντί να υβρίζουν τους εκάστοτε κυνηγετικούς ταγούς να συμμετέχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες για να αλλάξουν το κατεστημένο. Γιατί η κριτική εκ του ασφαλούς είναι εύκολη, η συμμετοχή στις διαδικασίες είναι δύσκολη.

Όσο αφορά το δεύτερο σκέλος της εσωστρέφειας σήμερα θα τα πούμε έξω από τα δόντια, έστω και εάν δυσαρεστήσουμε κάποιους. Είναι γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια στις κυνηγετικές μας οργανώσεις επικρατεί ένας συντεχνιακός νεποτισμός. Ορισμένες κάστες, στήνουν τα δικά τους μπαϊράκια κι αλίμονο σ' εκείνους που έχουν αντίθετη άποψη, τους περιθωριοποιούν, τους απομονώνουν, τους χλευάζουν ωσάν να πρόκειται για άτομα που κομίζουν "κενά δαιμόνια", για να θυμηθούμε και τον Σωκράτη.

Γιατί τέτοιο μένος αναρωτιέται κανείς; Γιατί τέτοια κεθεστωτική αντίληψη; Πώς είναι δυνατόν να μιλάνε για δημοκρατικές διαδικασίες, όταν "αποκεφαλίζουν" όποιον έχει αντίθετη άποψη; Άραγε είναι τόσο γλυκός ο θώκος της εξουσίας ή μήπως συντρέχουν άλλοι λόγοι;
Όλα τα παραπάνω είναι ερωτήματα πολλών εκατοντάδων αναγνωστών μας, οι οποίοι μάλιστα με κατηγορούν ότι με τη δημοσιογραφική μου σιωπή καλύπτω πρόσωπα και καταστάσεις από ιδιοτέλεια.

Συνάδελφοι, προκαλώ όποιος μου έχει δώσει μια δεκάρα στα 28 χρόνια κυκλοφορίας των «Κ.Ε.» για την όποια συγκάληψη γεγονότων ή προσώπων να το καταγγείλει δημοσίως. Αλλά σας λέω τούτο, με πλήρη επίγνωση και με το χέρι στην καρδιά: Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Οι λόγοι που δεν ασχολούμεθα τελευταίως με θέματα συνδικαλιστικών αντιπαλοτήτων είναι οι εξής:

 • α) Προτιμούσαμε να ρίχνουμε νερό στη φωτιά και όχι λάδι, πασχίζοντας με συμφιλιωτικά άρθρα να ξορκίζουμε το κακό της εσωστρέφειας.
 • β) Σε κατ' ιδίαν συζητήσεις μου με κυνηγετικούς μας ταγούς τους επεσήμανα επανειλημμένως για την δυσφορία που επικρατεί στην κυνηγετική βάση.

  Δυστυχώς παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν από μέρους μου και όχι μόνο, για αλλαγή νοοτροπίας και πλεύσης, τα πράγματα από το κακό πηγαίνουν στο χειρότερο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διογκώνεται το απαξιωτικό κύμα της βάσης προς της κυνηγετικές μας οργανώσεις με αποτέλεσμα να μεγαλώνει και η κυνηγετική εσωστρέφεια.

  Κύριοι της κυνηγετικής μας ηγεσίας, αναλογιστείτε τις ευθύνες σας. Μην σπέρνετε ανέμους, γιατί θα θερίσετε θύελλες!
  Σταματήστε κατ' αρχήν τις αυξήσεις των αδειών που έχουν πάρει μορφή "επιδημίας" τα τελευταία χρόνια με την μέθοδο των έκτακτων εισφορών κ.λ.π., πάρτε το χαμπάρι, ο κόσμος πεινάει! οι Έλληνες κυνηγοί πληρώνουν πανάκριβα τη δραστηριότητα τους χωρίς να έχουν το ανάλογο θηραματικό αντίκρισμα συγκριτικά με τους άλλους Ευρωπαίους κυνηγούς.
  Κύριοι πριν από μερικά χρόνια είμαστε 350000 κυνηγοί και σήμερα μετά βίας φτάνουμε τους 250000! Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση (για την οποία έχετε κι εσείς μεγάλο μερίδιο ευθύνης) τότε θα διαφεντεύετε συλλόγους-φαντάσματα!

  Κλείνοντας τις παραινέσεις και επισημάνσεις μου θα επαναλάβω μεταφορικά ότι ο γυαλός δεν είναι στραβός, αλλά εμείς στραβά αρμενίζουμε. Γι αυτό είναι καιρός ν' αλλάξουμε ρώτα το γρηγορότερο. Είστε συνεχιστές σπουδαίων προκατόχων σας (Συνοδινός, Παπασπύρου κ.α.) και αν θέλετε κι εσείς να σας θυμούνται οι επόμενοι, κατεβείτε και αφουγκραστείτε τη βάση και πορευτείτε μαζί τους. Γιατί λαός και εξουσία ενωμένοι ποτέ δεν είναι ηττημένοι!!!

  Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι της κυνηγετικής μας ηγεσίας συγχωρέστεμαι εάν σας στεναχώρησα, δεν είχα τέτοια πρόθεση, αλλά το κάνω από αγάπη προς το κυνήγι και τους κυνηγούς.
  Εγώ, όπως όλοι σας γνωρίζετε, δεν διεκδικώ θέσεις και οφίτσια, αλλά ούτε και ανέχομαι τον εκφυλισμό και τη διάβρωση αυτής της δραστηριότητας της πιο αρχέγονης που λέγεται παραδοσιακό κυνήγι.
  Με την ελπίδα ότι τόσο οι συνάδελφοι κυνηγοί, όσο και εσείς που αποτελείται την κυνηγετική μας ηγεσία θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, σας χαιρετώ.

  Κυνηγετικές Ειδήσεις
  Γιώργος Τσαγκανέλιας

 • ΕΠΑΝΩ-UP

  © Giorgio Peppas